Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Herkes Bir Hadis Eklesin ...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ Hz. Muhammed (S.A.V.) ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
islam ve kulluk
Ebû Said (radıyallahu anh) şöyle rivayet ediyor :

Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) örtüsü altında , iffetiyle oturan bâkire kızdan daha çok hâyalıydı. O bir şeyden hoşlanmadığı zaman yüzünden anlardık.

Müslin , Fezâil : 17
suskun
Din kardeşine gelen bir dert ve kötülükten dolayı sakın sevinme. Sonra Allah, onu rahmetiyle kuşatır da, seni imtihan eder (aynı derdi senin başına verir).
Hadis (Tirmizi).
islam ve kulluk
Günahkârların cennete girmesi hususunda , ilk önce şefaat edecek olan benim. Kıyamet günü , ümmeti en çok olan peygamber de ben olacağım.

Müslim , İman : 330
imbek
Peygamber Efendimiz Buyurdular ki:

ALLAH TEÂLÂ
BİR KULUNA İYİLİK MURAD ETTİĞİ VAKİT
ONA ANCAK
KENDİ AYIPLARINI GÖSTERİR.

(Rûhu'l- Ârifîn S:60)
Salahudin
QUOTE(islam ve kulluk @ Apr 13 2007, 12:57 PM) *

Günahkârların cennete girmesi hususunda , ilk önce şefaat edecek olan benim. Kıyamet günü , ümmeti en çok olan peygamber de ben olacağım.

Müslim , İman : 330

I ve K Kardes, bu hadis sadece Muslumdemi geciyor yoksa Buharide almismi bu hadisi, eger biliyorsaniz?
ve
Bu hadisin acilimini yapabilirmisiniz, tam olarak ne anlatilmak isteniyor, hangi hususlara dikkat cekmek lazim vb turunden... ?

Allaha emanetsin, Dua ile...
islam ve kulluk
Salahuddin kardeş bu hadisi yalnızca müslim almıştır hadis hasen hadistir manası açısından bakarsak :

Bir hadisde (hasen garib hadis) "Allah-u teala sorguya dünyaya son gelenlerden başa doğru yapacaktır" dmektedir. Bu hasbihalde de ilk ümmet olarak biz gideceğiz ve bizim peygamberimiz olarakda Efendimiz (sallallahualeyhi ve sellem) gidecektir. Allah'ın da O'na şefaat hakkını tanımasıyla hadisde söylediği gibi ilk şefaat hakkını O kullanmış olacaktır.

Bu hasbihal üzerinde başta kendisi değindiği gibi şefaat hakkını Allah'ın izni ile aldıkdan sonra cehennemden kendisine izin verildiği kadar mü'minin çıkması için şefaat edecektir. Bunu başka bir hadisde :

Ben Allah'ın huzuruna çıkarım ve bana izniyle şefaat hakkı tanır böylece ben cehennemin önüne gelirim bana izin verdiği kadar O'na hamd-ü senalar ederim sonra da gene bana izin verdiği kadar şefaat etmeye başlarım. Sonunda da O'nun dilediği kadar kişinin kurtulmasına vesile olurum.

Kıyamet gününde en çok ümmeti olacak olan benim derken de kendisine tabi olanların sayısı en çok olanın kendisi olacağını söylemektedir bir hadisinde : "sizler çokca çocuk yapınız bende çok olan ümmetimle övüneyim" şeklindedir.

Burada en çok dikkat edilecek hususlar ise bizler O'nun sünnetine mümkün mertebe uyalım ki şefaatine Allah'ın izni ile nail olabilelim...

Allah-u alem
Allah'a emanet olasın
ayna
"Yazıklar olsun o kimseye ki;insanları güldürmek için bazı sözler söyler de, yalan konuşur. Yazık o kimseye! Yazık o kimseye!"
(Hadis-i Şerif)
islam ve kulluk
Hazret-i Aişe (radıyallahu anha) şöyle rivayet ediyor :

Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) gece ayakları şişinceye kadar namaz kılardı. Ona , " Ey Allah'ın elçisi ! Neden kendini bu kadar yoruyorsun ? Oysa Allah senin geçmiş ve gelecek hatalarını bağışlamıştır." dedim.

Bana şu cevabı verdi :
"Ey Aişe ! Şükreden bir kul olmayayım mı?"

İbni Mâce , İkâme : 200
islam ve kulluk
Hediyeleşiniz. Çünki hediye kalpteki kini giderir.

Tirmizî , Velâ : 6
SimRe
Nefsim kudretinin elinde olan Allah'a yemin ederimki, Ben kendisine babasindan ve cocugundan daha sevgili oluncaya kadar sizden biriniz kamil imanla iman etmis olmaz.

kilit
ubu hureyre[radiyallahu anhu]rivayeti ile resulullah [s.a.v.] buyuruyor
sizin birinzin şarabına [yiyeceği ve içeceğine]sinek düştüğünde o kimse sineği şaraba tamamen daldırsın sonra çıkarsın!zira onun kanadının birinde dert diğerinde şifa vardır
islam ve kulluk
Hazreti Cabir (radıyallahu anh) şöyle rivayet eder : Resulullah (sallallahua leyhi ve sellem) çoğu zaman sükût eder ve az gülerdi.

Müsned , 5 : 88
islam ve kulluk
Çölde yaşayan bazı bedevîler , Resulullah'ın (sallallahu aleyh ive sellem) huzuruna geldiler ve , "Siz çocuklarınızı öpermisiniz?" diye sordular.
Sahabîler de , "Evet , öperiz." dediler.
Bunun üzerine bedevîler , "Ama vallahi biz öpmeyiz." deyince , Hazreti Peygamber şöyle buyurdu :
"Allah sizin kalplerinizden merhamet duygusunu çıkarıp almışsa , ben ne yapabilirim ki!"

Buhârî , Edep : 18
SimRe
Ebu Hureyre'nin (r.a.) bildirdiğine göre:

Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz Allah bir kulu sevdiği zaman, Cebrail'i çağırır ve: Ben filanı seviyorum, sen de onu sev diye emreder. Cebrail de onu sever. Sonra Cebrail semada seslenip: Allah filan kimseyi seviyor, binaenaleyh siz de onu seviniz! der. Artık gök ahalisi de onu severler. Sonra yeryüzüne onun için (Allah tarafından) kabul konulur. Allah bir kula buğz edince de Cebrail'i çağırır ve: Ben filanı sevmiyorum, sen de onu sevme diye emreder. Cebrail de onu sevmez. Sonra Cebrail gök halkı içinde: Allah filan kimseyi sevmiyor, siz de onu sevmeyiniz diye nida eder. Göktekiler de o kimseyi sevmezler. Sonra onun için yeryüzüne (Allah tarafından) buğz ve nefret konulur." Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 4772
serseri_kaptan
ARKADAŞLAR BEN YENİ ÜYE OLDUM SİTEYE AMA BİR HADİSTE BEN EKLEYİM

....::: HAYRA VESİLE OLAN, HAYRI YAPAN GİBİDİR :::... (TİRMİZİ)
-EBRAR-

''İyilik güzel ahlaktan ibarettir. Günah ise kalbini tırmalayıp durduğu halde insanların bilmesini istemediğin şeydir.''(Hadisi Şerif)

Şuan ki ortama baktığım zaman işlenen günahlar kalplari tırmalar mı bilemem ama mağrifet!! gibi anlatıldığı ve bilmeyenlerinde bu yönde teşvik edildiği acı bir gerçek.........
islam ve kulluk
Hiç şüphesiz ki , sözün en doğrusu Allah'ın kitabı ; yolun en güzeli de Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) yoludur. Ve işlerin en kötüsü , dinde olmayıp da sonradan uydurulan şeylerdir. Her uydurma şey bid'a , her bid'a sapıklık ,her sapıklığın yeri de Cehennemdir.

Buhârî , Edep : 70
kilit
bizden başkasına benzemeye çalışan bizden değildir
hadisi şerif
kilit
cennete ilk çağırılacak olanlar Allaha hem sıkıntılı, hemde mutlu zamanlarında dua edenlerdir
hadisi şerif
ayna
Ebu Hureyre (ra)’den, Hz. Peygamber (asv)'in şöyle dediği rivayet edilmiştir:
“Cehennem ehlinden iki sınıf var ki, onları görmedim. (Onlardan biri) ....lerin kuyrukları gibi kamçılarla insanları dövenlerdir. Diğer ikincisi de, giyinik, fakat çıplak olan, kibirlenerek yürüyen, öteki kadınları kendileri gibi olmaya zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. Onlar cennete girmeyecekler, onun kokusunu bile alamıyacaklar. Halbuki onun kokusu şu kadar (500 sene) mesafeden hissedilir.”
Müslim
islam ve kulluk
(mihrican kardeşim inşaallah bizler o taifeden olmayız)

Kim insanların gücenmesi pahasına da olsa Allah'ın rızasını kazanmak düşüncesiyle iş yaparsa , Allah onu insanların kötülüğünden korur. Her kim , Allah'ın rızasını nazara almadan insanların gönlünü kazanmak için iş yaparsa , Allah da onu insanların eline bırakır. Böylece felakete sürüklenir.

Tirmizî , Zühd : 65
Salahudin
QUOTE(malik bin nebi @ Apr 12 2007, 04:54 PM) *

375-........... Peygamber’in zevcesi Ümmü Seleme’den (o şöyle demiştir): Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: “Gümüş kaptan bir şey içen kişi var ya, muhakkak o kişi karnına ancak (curp curp diye) cehennem ateşini göndermektedir”. (Buhâri, Kitâbu’l-Eşribe H.57 C.12 S.5678 Bâb 27 Ötüken 1988. )

376-.............. Enes ibn Mâlik®’ten: Peygamber (S)’in su bardağı kırıldı, akabinde kırık yerine gümüşten bir bardak edindi dediğini tahdis etti.
Râvi Âsım el-Ahvel: Ben bu kadehi gördüm ve (teberruken içine su koyup) ondan su içtim, demiştir. (Buhâri, Kitâbu’l-Humus H.18 C.6 S.2895 Bâb 5 Ötüken 1987.)

Malik kardes yazmis bu iki hadisi(!) ... AMA.... biraz gozden kacmis gibi ! GERCEKTEN DIKKAT EDILECEK BISEY VARMI YOKMU ?! PEKI IZAHATDE BULUNABILECEK..?

Hadis Kosesi basligi altinda, Hadis olmayan sozlerin yazilmasi, yanlis algilanabilir ISLAM kardes ! bir onceki sayfada yazdiginizi alinti yapiyorum insaAllah, hatirlanmasi icin :

Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) örtüsü altında , iffetiyle oturan bâkire kızdan daha çok hâyalıydı. O bir şeyden hoşlanmadığı zaman yüzünden anlardık. Müslin , Fezâil : 17

ve cevap olarak demissinizki;
QUOTE(islam ve kulluk @ Apr 15 2007, 09:51 AM) *

Salahuddin kardeş bu hadisi yalnızca müslim almıştır hadis hasen hadistir manası açısından bakarsak :

Bir hadisde (hasen garib hadis) "Allah-u teala sorguya dünyaya son gelenlerden başa doğru yapacaktır" dmektedir. Bu hasbihalde de ilk ümmet olarak biz gideceğiz ve bizim peygamberimiz olarakda Efendimiz (sallallahualeyhi ve sellem) gidecektir. Allah'ın da O'na şefaat hakkını tanımasıyla hadisde söylediği gibi ilk şefaat hakkını O kullanmış olacaktır.

Bu hasbihal üzerinde başta kendisi değindiği gibi şefaat hakkını Allah'ın izni ile aldıkdan sonra cehennemden kendisine izin verildiği kadar mü'minin çıkması için şefaat edecektir. Bunu başka bir hadisde :

Ben Allah'ın huzuruna çıkarım ve bana izniyle şefaat hakkı tanır böylece ben cehennemin önüne gelirim bana izin verdiği kadar O'na hamd-ü senalar ederim sonra da gene bana izin verdiği kadar şefaat etmeye başlarım. Sonunda da O'nun dilediği kadar kişinin kurtulmasına vesile olurum.

Kıyamet gününde en çok ümmeti olacak olan benim derken de kendisine tabi olanların sayısı en çok olanın kendisi olacağını söylemektedir bir hadisinde : "sizler çokca çocuk yapınız bende çok olan ümmetimle övüneyim" şeklindedir.

Burada en çok dikkat edilecek hususlar ise bizler O'nun sünnetine mümkün mertebe uyalım ki şefaatine Allah'ın izni ile nail olabilelim...

Peki, Allah kendi izni olmadan, yani dilemeden, "kim sefaat edebilir" diye bizlere seslenirken, Rasulullahin ben sefaat EDEcegim ve cehennem kenarindan belirli bir miktarda insani KURtaracagim.... demesi... Kurandaki ifadelerle nasil bagdastirip ortusturecegiz, kisada olsa izah edebilecekmisin kardes? Gaybin tek hakiminin kendisi oldugunu diyen Rabbimizin ogretileri karsisinda, GAYB ve SEFAATI nasil anlayip degerlendirecegiz burada? Bunada kisaca deginirsen sevinirim kardes...

Selam ve Dua ile ...
islam ve kulluk
Salahudin kardeşim isteğin üzerine yapmış olduğun izahatta "Allah'ın izni ile bana şefaat hakkını verince..." diyor. Zaten bu şefaati Allah'ın izni ile yapacak.
ALINTI

Bu sahih hadisi size nakletdip açıklama yapmıştım diğer hadisler hasendir. En üstün değerdeki hadis bu diğerleri Buharide de müslimde de yanlış hatırlamıyorsan ibni hanbel şirhinde de önce bu hadis sonra diğer şefaat hadisleri geçmektedir. Binaenaleyh "ben edeceğim" ibaresini vurgulamanız ne derece doğru bilemiyorum...

Üst kısma alıntı yapıtğınız "bakire hanım" ile iligli beisde neyi vurgulamak istediğini daha açık söylerseniz sevinirim.

ALINTI
(Buhâri, Kitâbu’l-Eşribe H.57 C.12 S.5678 Bâb 27 Ötüken 1988. )

ALINTI
(Buhâri, Kitâbu’l-Humus H.18 C.6 S.2895 Bâb 5 Ötüken 1987.)

Biri humus metninden diğeri eşribe metninden nakledilmiş bunu görmemene şaşırdım ilk olarak salahudin kardeşim. İkinci olarak ilk nakledilen hadis için hasen diye açıklama yapar külliyatta ikinci naklettiği hadis için mağrib hadisdir kabul edilemez (!) diyor. Yani kendisini bizzat açıklayarak bu hadisin doğru olmadığını söylüyor.

Bu şekilde yalnızca hadisi görüp üzerinde düşünülmeden veya açıklması bilinmeden hüküm vermek doğru olmaz...

Allah-u alem
Allah'a emanet olasın
islam ve kulluk
Bazen kalbimi bir bulut kapler. Ve ben günde yüz def'a Allah'a istiğfâr ederim.

Müslim , Zikir : 41
islam ve kulluk
Bir kimse , "insanlar mahvoldu , perişan oldu." derse , asıl mahvolan kendisidir.

Tâc , 5 : 137
SimRe
Sevdiğin kimseyi ölçülü sev , birgün gelir düşman olabilir ; düşmanlık yaptığın kimseye de aşırı kin besleme , birgün gelir o da dost olabilir.(TİRMİZİ)

Sadaka malı eksiltmez.Allah , affeden kulun değerini arttırır. Allah rızası için alçakgönüllü olanı Allah , yüceltir.(MÜSLİM-TİRMİZİ)

Her insan hata eder. Hata edenlerin en hayırlısı tevbe edenlerdir. (TİRMİZİ-İBNİ MACE)
islam ve kulluk
Cömert kimse Allah'a yakın , Cennete yakın , insanlara yakın ve cehennemden uzaktır . Cimri ise Allah'a uzak , Cennetten uzak , insanlardan uzak ve cehenneme yakındır . Cömert bir cahil , Allah katında ibadet eden bir cimriden daha sevgilidir.

Tirmizî , Birr : 40
SimRe
İnsanlar bir şeyi layık olduğundan fazla (gözlerinde) yüceltirlerse, Allah onu mutlaka alçaltır.
[Hadis-i Şerif (Beyhaki).]
islam ve kulluk
Dindarlığını ve ahlâkını beğendiğiniz bir kimse , ailenizden bir kadın sterse onları evlendirin . Şayet bunu yapmazsanız yeryüzünde fitne ve fesad çıkar.

Tirmizî , Nikâh : 3
islam ve kulluk
Bir genç yaşlı birisine hürmet ederse , yaşlandığında Allah da ona hürmet gösterecek insanları yaratır .

Tirmizî , Birr : 75
islam ve kulluk
Ey gençler topluluğu !

Sizden evlenmeye gücü yeten emen evlensin. Çünkü evlilik , haramdan daha çok korur . Namus ve iffeti en iyi şekilde muhafaza eder . Evlenmeye gücü yetmeyen de oruç tutsun . Çünkü oruç şehveti kırmaya vesiledir.

Ebû Dâvud , Nikah : 1
SimRe
Size iki şey bıraktım.Bu iki şeye sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapıklığa düşmezsiniz.Bu iki şey : Allah ın kitabı Kuran-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir. (Ebu Davut)
y. selim
selamun aleykum...
Hadis konusunda daha titiz olmalısınız. Ebu davut ve tirmizi gibi hadis kitaplarından hadis naklederken daha dikkatli olunmalı. Çünkü bu muhaddisler, rivayet ettikleri hadisler ile alakalı bilgilerde vermekteler (hadislerin her şeyi hakkında, hadisler zayıf mı, sahih mi, hasen mi gibi...). bu sebeble alıntılar yapılırken alıntılanan hadis hakkında, kayıt altına alan muhaddisin görüşünü mutlaka vermelisiniz. Böylece daha doyurucu bilgi vermiş olursunuz.
islam ve kulluk
öncelere değinirseniz bazı hadislerin açıklamalarınıda yaptığımızı görürsünüz. Onun dışında genelde istek üzerine bunu yazmaktayım diğer kardeşlerimin uygulamaları farklı olabilir.

Kim dualarının kabul edilmesini ve sıkıntılarının giderilmesini isterse zor durumda olan birisini sevindirsin.

Fethü'r - Rabbânî , 15 : 84
islam ve kulluk
Sizi yüksek derecelere yükseltecek ve günahlarınızı örtecek ve günahlarınızı örtecek bir şeyi size göstereyim mi?

"Sıkıntı ve meşakkat zamanında abdest almak , camilere sık sık devam etmek ve bir namaz vaktinden sonra diğerini arzu ile beklemek."

Fethü'r-Rabbânî , 2:210
islam ve kulluk
Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)

"Mahveden yedi büyük günahtan kaçınınız." buyurdu.

"Yâ Resulullah , bunlar nedir?" denildi.

Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ,

"Allah'a ortak koşmak , sihir yapmak , Allah'ın öldürülmesini yasak ettiği birisini haksız yere öldürmek , faiz yemek , yetim malı yemek , harp meydanından kaçmak , namuslu mü'min kadınlara zina idtirası atmaktır." buyurdu.

Neseî , Vesâyâ : 10
islam ve kulluk
Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) faiz yiyene , yedirene , faiz muamelesini yazı ile tesbit edene ve şahitlik yapanlara lanet etti ve "Bunlar günahta eşittir" buyurdu.

Müslim , Müsâkât : 105
SimRe

KULUN KIYAMET GÜNÜ İLK HESABA ÇEKİLECEĞİ AMELİ NAMAZIDIR.(TİRMİZİ-EBU DAVUD)
islam ve kulluk
Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) cinlerden ve göz değmesinden Allah'a sığınırdı. Felak ve Nas sureleri inince artık başka duaları bırakıp sadece bu sureleri okudu.

İbni Mâce , Tıp : 33
islam ve kulluk
Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir adama bir diğerini utangaçlığından dolayı ayıplarken ratladı. Adam anlatıyordu :
"Bu utangaçlığın sana çok zararı olur."
Bunun üzerine Resullulah (sallallahu aleyhi ve sellem) ,
"Bırak onu , Muhakkak , kayâ imandandır." buyurdu.

Neseî , İman : 27
SULTAN
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"HAKLI OLDUĞU HALDE ÇEKİŞMEYİ BIRAKAN KİMSE İÇİN CENNETİN AVLUSUNDA BİR EV VERİLECEĞİNE KEFİLİM."
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem ;
"ŞAKADA OLSA YALAN SÖYLEMEYEN KİMSEYE, CENNETİN ORTASINDA BİR EV VERİLECEĞİNE
KEFİLİM..."buyuruyor.
islam ve kulluk
Şüphesiz , sadaka , Allah'ın gazabını söndürür ve sahibini kötü ölümden korur.

Tirmizî , Zekât : 28
islam ve kulluk
Allah eksiklerden uzaktır. Doğru kulunu sever. Temizdir , temizliği sever. İkram sahibidir , ikramı sever. Öyle ise evlerinizin etrafında temizliğe dikkat ediniz.

Tirmizî , Edep : 41
islam ve kulluk
Başkalarına su-i zan etmekten sakınınız. Çünki su-i zan yalan sözdür. Birbirinizin eksikliğini görmeye ve işitmeye çalışmayınız. Birbirinizin hususî ve mahrem hayatını da araştırmayınız. Dünya menfaati için hırs göstererek yarışmayın. Birbirinizi çekiştirmeyin. Birbirinizden nefret etmeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları ! Kardeş olunuz.

Buharî , Edep : 57
hamzayurekli
Musıbetlerın En Buyugu ve En Sıddetlısı Önce Peygamberlere Sonra Ona Yakınlara Ve Allah Azze ve Celle

Dostlarına Sonra Iman Ve Itıkatca Ustun Olanlara..Bu Sıra Dogrultusunda Devam Eder.....

Hz.Aişe Radiyallahuanh....................
islam ve kulluk
Bir kimse elinin emeğinden daha hayırlı bir yemeği asla yememiştir.
Buhari , Büyu`: 15
kafkaskartali70
BU HADISI SERIFE COK DIKKAT EDELIM INSAALLAH

34-.......Ebû îdrîs el-Havlânî, Huzeyfe ibnu'l-Yemân®'dan şöy­le derken işitmiştir: İnsanlar Rasûlullah(S)'a

(geleceğe âid) hayırdan sorarlardı. Ben de (İslâm Ümmeti'ne gelecek) şerrden -o şerrin bana erişmesinden korkarak- sorardım. Bu endîşe ile bir kerresinde:

— Yâ Rasûlallah! Biz vaktiyle Câhiliyet devrinde şirk ve küfür içinde idik. Sonra Allah bize şu büyük İslâm hayrını getirdi. Bu ha­yır ve saadetten sonra gelecek bir şerr ve fitne var mıdır? diye sordum.

Rasûlullah:

— "Evet vardır" buyurdu. Ben:

— O şerrden ve fitneden sonra bir hayır ve salâh var mıdır? dedim.

Rasûlullah:

— "Evet bir hayır ve salâh vardır. Fakat onun içinde bâzı şerr ve fesâd bulunacak (hayrı bulandıracak, duruluğunu bozacak)" buyurdu.

Ben:

— O hayrın (temizliğini bulandıracak) kiri nedir? diye sordum. Rasûlullah:

— "O devrin âmirlerinden bir zümre ümmeti benim sünnetim ve yolumun hilâfına idare edecekler. Sen o devrin âmir ve valilerin­den bâzılarının hareketlerini (doğru bulup) tasvîb, bâzılarının hare­ketlerini de (çirkin bulup) reddedeceksin!" buyurdu.

Ben:

— Yâ Rasûlallah! Bu karışık hayır devrinden sonra, yine bir şerr ve fesâd devri gelecek midir? -dedim.

Rasûlullah:

— "Evet gelecektir. O devirde birtakım da'vetçiler (propagan­dacılar) halkı cehennem kapıları üzerine çağıracaklar. Her kim onla­rın da'vetine icabet ederse, onu cehenneme atacaklar" buyurdu.

Ben:

— Yâ Rasûlallah! Bu da'vetçileri bize vasfetseniz!? dedim. Rasûlullah:

— "Onlar bizim milletimizden insanlardır. Bizim dillerimizle ko-

nuşurlar (hâlbuki gönüllerinde hayırdan eser yoktur)" buyurdu. Ben:

— Yâ Rasûlallah! O devir bana yetişirse (yânî ben o devirde ya­şarsam) nasıl hareket etmemi emredersiniz? dedim.

Rasûlullah:

— "İslâm cemâatine mutâbaat et ve onların devlet başkanları­na itaat eyle!" buyurdu.

Ben:

— Yâ Rasûlallah! Onların bir cemâati yoksa, başlarında devlet başkanları da yoksa? dedim.

Rasûlullah:

— "O takdirde sen bu fırkaların hepsinden ayrıl (evine çekil). Velev ki, bu ayrılman bir ağaç kökünü ısırman suretiyle (meşakkatli) olsa bile. Artık ölüm sana erişinceye kadar, sen bu ayrılık üzere bu­lun!" buyurdu.
SAHIH BUHARI KITABUL-FITEN

islam ve kulluk
ALINTI
— "O takdirde sen bu fırkaların hepsinden ayrıl (evine çekil). Velev ki, bu ayrılman bir ağaç kökünü ısırman suretiyle (meşakkatli) olsa bile. Artık ölüm sana erişinceye kadar, sen bu ayrılık üzere bu­lun!" buyurdu.

bunu yapacak takvaya sahib oluruz inşaallah

Bir kimse "Dua ettim , fakat hala kabul olunmadı." demesin. Acele etmediği müddetçe duası kabul olunur.

Müslim , Zikir : 91
suskun
Ey iman edenler!Zannın çoğundan sakının.Şüphesiz bazı zanlar günahtır(birbirinizin) gizlilikleri(ni) araştırmayın.Bazılarınız bazılarınızı arkadan çekiştirmesin.Biriniz ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi?İşte bundan tiksindiniz.Allah'tan sakının.Allah tevbeleri çok kabul eden,çok merhamet edendir.
-HUCURAT/12
islam ve kulluk
sarıtaç kardeşim sanırım "bir ayette siz eklşeyin" kısmına yazıcaktın biggrin.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.