Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Harem-i şerif Resimleri
Islami Forum - Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan > İSLAMİ KONULAR > .·[ MEKKE - MEDİNE ]·.
hercaist
elimdeki minik arvişi zaman buldukça paylaşma niyetiyle besmelemi çektim, inşallah yeni bir başlık açmam sizler için karışıklığa vesile olmamıştır.
vesselam.

otelden çıkıyoruz, istikamet belli...

kapıya geldik,

tavafa başlıyoruz, hatta tavafe durmaksızın akıyor, bizde dalıyoruz..

ikinci kata çıktık, biraz dinlenicek ve tavaf edenlere bakacağız..

kabe'de gece oluyor...

evet ertesi gün sabah, güneşin aydınlattığı en güzel yerin gün ışığındaki hali..
günü gecesinden, gecesi gününden güzel..

hercaist
biraz gecikmeli de olsa, medine ve ravza-i mutahhara resimleri..

en sevdiğim hadra resimlerinden biri;

ravza da gece;

ve maalesef biz göremesek de, hücre-i şerif.. ;

mükemmel bir hadra objektifi ve şimdilik müsade..
vesselam.

hercaist

çok net bir hacerül esved resmi, dikkatle bakılırsa birkaç parçasından özellikle biri görülebiliyor..

eski bir hadra resmi;

orjinal bir arviş resim,

bir tane daha;

şanlı ecdadamızın harem-i şerifi muhafaza için en zor zamanlarından birinde inşa ettiği ancak yıkılıp yerine otel yapılan ecyad kalesi;

kral tarafından kütüphane olarak değiştirilmiş olan efendimizin dünyaya geldiği ev;

kabenin 19 kez tamir görmesini gerektiren sebeplerin başında gelen sellerden bir örnek, sanırım yine 1800'lerin son demleri..
Not: bu sel baskınıya ilgili daha birkaç tane resim daha var, ilgilenenler olursa bildiriniz, eklemeye çalışıyım.

biz uhud'u severiz, uhud'da bizi sever, işte mübarek dağ uhud;

okçular tepesi;

kutlu mağara sevr'in bulunduğu dağ;

daha yakından bir görüntü, ama yukarı çıkamadım, başka sefer inşallah..

hira-nur dağı;

hassaten al-i beyt ve ezvac-ı tahirat, şehit olan sahebeler ve tabi ki medine'de vefat eden tüm sahabe-i kiram'ın bulunduğu baki mezarlığı;
(mezar taşları değil, mezarlar bile görünmüyor, gördükleriniz yalnızca toprağın üzerine bırakılmış birer taş parçası, başka bir iz yok; aramayın ve şaşırmayın.)

şimdilik müsade,
vesselam.
Teşekkürler
<#thank#>
Mesud
aLLAH RAZI OLSUN
spezialist
paylasım ıcın tesekkurler.. ozellıkle kendı cekımlerınız sankı ordaymıssızı bıse yasattı. a.r.o. Rabbım en kısa zamnda bılzrede nasıp eylkesın gormeyııı....
hercaist
selamun aleyküm dostlar,
ramazan umremi -inşaallah- tamamlayıp döndüm ve söz verdiğim resimleri ekleyecek vakit buldum. ancak özellikle medinede inanılmaz sıkı kontrol var, ramazan olduğu için geçen yıllardan farklı olur diye düşünmüştüm ama olmadı ve telefonumu bile zor soktum içeri. çekilen bütün resimler cep telefonumla çekebildiklerim olduğu için kalite biraz düşük kusura bakılmasın. rabbim kendi gözlerinizile temaşa etmeyi en kısa zamanda nasib etsin. ramazanda gitmeyenler varsa sadece, gitmeden bilemezsiniz mutlaka ramazanda da gidin diyorum.
selamlar.

içerden binbir zorlukla çekebildiğim resimler:

açılır kapanır inşa edilmiş harika mescid-i nebevi kubbeleri;

kubbe açlınca görülen masmavi gökyüzü ve minare;

ziyaret alanında kalabalığa karışmadan okumalarımızı yapıp hadra seyrettiğimiz yer;

osmanlı hatırası bir harika bir kitabe var hadranın tam alt kısmında;

hücre-i saadet'in bayanların görebildiği bir kısmı;

çok kalabalık olduğu ve erkek kapılarına yakın olduğu için pek resmini çekemediğim hadranın gece ışılıları;

ve ikindi sonrası;

hercaist
bahçede kıldığımız namazlarda seccademin başına yansıyan kubbe gölgeleri;

ensar ruhunun gürül gürül coştuğu bahçedeki iftar sofralarından bir kare;

ravzanın bahçesine bitişik ehli beytin ve uhud şehitleri dahil olmak üzere yüzlerce sahabenin bulunduğu baki mezarlığı;

mekke bölümünü daha sonra eklerim inşallah, şimdilik müsade.
selamlar.
aLaTurCa
paylasim icin Allah razi olsun cok guzel resimler annemle beraber baktik, insallah bizlerde orayi en kisa zamanda goruruz, bende istiyorum umreye gitmek seneye bakalim insallah rabbim nasip eder.
aLaTurCa
p.s Annem size cok tesekkur ediyor, bu resimleri gorunce kendini orda gibi hissetmis yine.
DUAdas
ALLAH senden razı olsun canım kardeşim hercaist Biz bırak gitmeyi rüyamızdada göremedik. Ne mutlu sana
sen gitmiş ve o atmosferi yaşamıssın nediyeyim İNŞAALLAH bir gün gitmek istiyenlerde gider.
Resimlerin devamını özlemle bekliyorum...

Selam ve dua ile..
CENAB-I ALLAH'a emanet olunuz..
hercaist
selamun aleyküm dostlar,
sevgili agua, anneye çok selam. inşallah seneye annemle ben gibi sizde gezinirsiniz oralarda, belki karşılaşırız smile.gif
duadas kardeşim, rahman cümlemizden razı olsun. inşallah en yakın zamanda çağrılanlardan olun. inanın her gittiğimde en çok yaptığım dua herkese nasib olmasıdır. birkaç kardeşimin umreye gittikleri haberini aldım döner dönmez kaç defa. çok da mutlu oldum rabbim kabul ettiği için. inşallah bu resimlere bakıp da gönlü hasretle dolan kardeşlerimi en kısa zamanda çağırsın allah..
acizane bir tavsiye, özellikle farz namazlardan sonra gitme isteğinizi duanıza alın inşallah ve birde umre niyetiyle sadaka kutusu gibi bozuk paralardan bile oluşsa bir keseniz olsun. nasib gibi bereket de allahtan...
binler selam ve dua..

hercaist
ve mekke;

kabetullahımız, tüm ihtişamıyla..

tavaf sırasında çektiğim resimler;

mescid-i haramın dışı;

safa-merve tepeleri ve say ibadeti;

hercaist
tavaf sırasında çekilen resimlere devam;

çeşitli açılardan beytullah;

2. kattan;

hercaist
selamlar, sırada umre sırasında mekke ve medine'de gidilen ziyaret yerleri var.

mekke;

efendiler efendisinin dünyayı şereflendirdiği ev;

şu an kütüphane olarak değiştirildiği ve giriş yasak olduğu halde, böyle bir hatıranın bugün yaşıyor olmasına binlerce ke şükürler olsun...

tahminen biraz aşağı kısmında efendimizin hz hatice ile evlendiği ve hz fatıma dahil birçok çocuğunun dünyaya geldiği ev vardı. hicretten sonra akil tarafından yıkılan. ve sonra osmanlı tarafından mescid olarak kornuduğu halde sonra yine yıkılan ev.. şimdi yok, yeri bile belli değil...

efendimizin hicret sığındığı, sırasında ikincinin üçüncüsünün allah olduğu ve güvercinlerin yuva yaparak, ve evlerin en zayıfı örümcek ağıdır ayetiyle anılan ve Allah'ın o zayıf evin eliyle, büyüklüğünü mucizeler suretinde gösterip habibini bir nefes alımı uzaklıktaki kafirlerden kurtardığı kutlu mağara...
sevr ;

bu mağarayla ilgili diğer bir can alıcı nokta, hz ebubekirin kızı esma -hz aişenin ablasıdır- günler boyu bu mağaraya yemek taşımış ve onların ihtiyaçlarını gidermiştir. görülmemek için gece yarısı tırmandığı bu yüksek dağ gece nasıl bir hal alıyordu biz düşünmekten bile acizken, hz esma bu esnada 7 aylık hamileydi. ve iki kuşak bağlıyordu, efendimizin onu iki kuşaklı diye anması da bu yüzdendi...

işte hira-nur dağı.. ;

insanlığa inen nurun kulluktan peygamberliğe çıktığı yerdir hira. insanlığın kurtuluşunun başladığı yer..

ikra emrinin yankılandığı yüce dağ ve hz cebrailin asli suretinde tezahür ettiği bu gökyüzüne iyi bakın... acaba güzeller güzeli efendimiz yürek sıkıntısıyla kendini insanlardan çekip en ucuna tırmandığı bu dağda neler yaşadı, onu rahatsız etmekten korktuğu halde hasretine dayanamayark onu izlemeye çıkan cennet hatunlarının anası hatice nerelerde saklandı..

işte cebel-i rahme. hz havva ve ademin dünyada buluşturuldukları ve dualarının kabul olduğu yer.. ;

her yıl hac mevsimi hacıların kutlu anne ve babamız gibi duaya durdukları yer;

cebel-i rahme'den arafat;

arafat'tan kareler;

hacıları bekleyen boş çadırlar;

hercaist
ve peygamber şehri medine...

uhud'a gidiyoruz;

sevgililer sevgilisi sevdi diye bizim onu sevdiğimiz, ve inşallah onun da bizi sevdiği uhud...

70 uhud şehidi sahabinin yattığı şehitlik ve şehitlerin seyyidi hz hamza ve öğretmenlerin en güzel örneği musab bin umeyr'in kabrini ifad eden alan;

uhuda sırtını dayamış, uhud şehitleri.. ;

şehitliğin ve dışarıdan görünümü ve ziyaretçiler;

işte okçular tepesi;

inerken gördünüzü mü nefsinizi? kainatın seyyidi inmeyin dediği halde ganimete koşan nefisinizi?
gördünüz mü, düşmanlara yer açan onlarca sahabenin canına mal olan "küçük" gevşekliğinizi?
gördünüz mü, sordunuz mu, kaç okçular tepesi islama ihanet ettiğinizi?
ne farkımız var, o tepede biz olsak, iner miydik, inmiyor muyuz?

hiçbir gidişimde bu kadar sevmemiştim belki uhud'u. bir bayram günü güneş batarken uhud dağı manzaraları... ;

bir hurma bahçesi ve heybetli uhud sıra dağları.. ;

-EBRAR-

Emeğinize sağlık, varsa daha başka resimler güzel anlatımınızla inşaAllah bekliyoruz kardeşim.

Selam ve dua ile...
Abdulbaki71

Allah razı olsun
Selman-ı Aydın
ALINTI

inerken gördünüzü mü nefsinizi? kainatın seyyidi inmeyin dediği halde ganimete koşan nefisinizi?
gördünüz mü, düşmanlara yer açan onlarca sahabenin canına mal olan "küçük" gevşekliğinizi?
gördünüz mü, sordunuz mu, kaç okçular tepesi islama ihanet ettiğinizi?
ne farkımız var, o tepede biz olsak, iner miydik, inmiyor muyuz?

Hemde kaç kere indik biz o tepeden, indikçe de alçaldık.

Allah razı olsun. Resimler için teşekkür ediyorum.
hercaist
allah cümlemizden razı olsun, abdulbaki ve selaman-ı aydın.

ve ebrar, elimde harem-i şerife ait birçok resim var ama ben daha çok kendi çektiklerimi paylaşmak istiyorum. önceki gidişlerimde digital makineyle çekmediğimden aktarmadım. son ziyaretimin resimleri de bunlar. bu yıl inşallah gidebilirsem yine kendi çektiğim resimlerle, yine taze duygularla bunları siz sevgili kardeşlerime iletirim.

her zaman dilediğim gibi, rahman gidenlere tekrar tekrar, gidemeyenlere en kısa zamanda makbul ziyaretler ihsan etsin..

vesselam.
ismailk66
ALLAH RAZI OLSUN. ALLAH BİZEDE NASİP ETSİN
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.