Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Şu An Hangi Kitabı Okuyoruz?
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ KİTAP TAVSİYESİ ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4
Adudiddîn
S.a Arkadaşlar böyle bir konu başlıgı var mı diye biraz baktım ama göremedim..
Herkes şu an okuduğu kitabı yazsa sonuna da kitapla ilgili düşüncelerini eklese çok güzel olur..
mesela ben şu aralar üç kitabı beraber okumaya çalışıyorum..

GRİGORY PETROV...........BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE(otobüs kitabım:)

SEZAİ KARAKOÇ.............DİRİLİŞ MUŞTUSU
(sezai karakoçun en az bir kitabı mutlaka okunmalı)

DÜCANE CÜNDİOĞLU.......DÜŞÜNCE DÜŞLENİR
(kelimeler üzerinde beyin jimnastigi yaptıran dücane dogru bildigimiz dil yanlışlarını bize gösteriyor)

Herkese iyi okumalar..
suskun
selamun aleyküm
Hekimoğluİsmail-Cumhuriyet Çocuğu...
aysenur88
Asa-yı Musa...

Efendimiz-Reşit Haylamaz...
EsLeMNa
Mektubat...

KIrık testi 6...
kilit
mevlana şibli numani
son peygamber hz muhammed
hz peygamber s.a.v hayatını hadis ilmine dayalı anlatıyor
selametle
Adudiddîn
Zekiyuddin şaban.....fıkıh usulü
(yazdık ama ders kitaplarını sayarsak sonu gelmez sanırım smile.gif
DuYGuSaL
Benimde otobüs kitabım smile.gif

Prof.Dr. Yaşar KANDEMİR ---------> PEYGAMBERİMİN SEVDİĞİ MÜSLÜMAN...

fizikci
Kıl beni ey namaz... senaidemirci...
Tavsiye ederim jp.gif
aysenur88
evet kıl beni ey namaz harika bi kitap...ben de tavsiye ederim..
gülüngülü
selamun aleyk.

şuan hz.Fatıma (r.anh) adlı bir kitap okuyorum yazarı şuan hatırımda değil öğrenir bi ara yazarım inşaAllah.

en güzele emanetsiniz.
MoqavemaT
Türkiye'de Din Kavgası --- Sadık Albayrak

Baya eski bir kitaptır şiddetle tavsiye edilir....
zürihm
Mahir Çayan Bütün yazılar.
handeaysel
şehadetname halide alptekin....müthiş bi kitap.. clapping.gif
mutmain
BİLİNMEYEN OSMANLI.........Ahmed Akgündüz (osmanlı tarihinde merak edilen hususlar)

KIZIL NEHİRLER .................jean christophe grange ( polisiye cinayet sevenlere tavsiye edilir biggrin.gif )

ve elimden hiç düşürmediklerim RUHUL FURKAN TEFSİRİ, PEYGAMBERLER TARİHİ, KALPLERİN KEŞFİ good.gif

Önkuzu
Balkondan seyretmek-Yaşar yıldırım

Tolstoy -Hz Muhammed
SimRe
bugün ÇÖLE İNEN NUR a başladım....Necip Fazıl..... good.gif
EsLeMNa
Ruhumuzun heykelini dikerken;M.Fetullah Gülen
pilav üstü yesil fasülye
hz.Aişe validemz > M.K.Pilavoğlu
ay altında serenat> Arifhan Akpınar
okumaya çalışıorm biggrin.gif
suskun
Ölüm Kitabı-Feyzullah Birışık..(şeytan Bu Sete Çok Kızacak)
ayna
bediüzaman'ın urfa günleri ismail şerifoğlu(çok kolay ve bilgi dolu bir kitap)
ayna
muhammed bozdağ sonsuzluğa yolculuk
bilmez
İMAM GAZALİ- Kalblerin keşfi good.gif

2. BİN YILIN MÜCEDDİDİ İMAM RABBANİ- Mektubat
CİMCİME
imam geylani---ey oğul
sumeyra_20
[i][color=#000099][size=4]ben kitapları çok severim.
kütüphaneye üye olduğumdan hergün bir kitap bitiririm.
Şuan elimde
OĞUZ SAYGIN'IN ***KİŞİSEL DEĞİŞİM STRATEJİLERİ***
ERCAN KAŞIKCI'NIN ***YÜREK BİLEKTEN GÜÇLÜDÜR***
REŞAT NURİ GÜNTEKİN'İN ***ÇALIKUŞU***
adlı kitaplar mevcut...
okumak kadar güzel birşey yok bence...
HERKESE GÖNÜL DOLUSU SELAMLAR...
MoqavemaT
[s]Müslümanların Müslümanlaştırılması ---- Ö. V. Hatipoğlu[/b]
Adudiddîn
"Mavi işte, cıvıl cıvıl, kıpır kıpır mavi... deniz mavisi, kararsız ve hırçın. Aşk gibi, verem gibi işler içimize. Kah yeşile, kah su rengine dönüşerek çılgına çevirir insanı. Ah, gece mavisi... siyah saçlarına dolanmış karanlığın. Yaz akşamlarının iç serinliği, yıldız şavklarında gezinen şarkılar... Mavinin en koyusu, şehirli ve evcil olanı boncuk mavisidir. Çinilere işlenince sabırla büyülenen aşk ve sanat rengi. Ve turkuaz, mavinin yeşille oluşturduğu cümbüş... Maviler saymakla bitmez, masal gibi bir dünyanın içine çeker sizi..."
Mavisini Yitirmiş Yaşamak, yazarın bir gazete köşesinden okurlarına gönderdiği mektuplardan oluşuyor. Her biri sevgi ile içtenlikle örülmüş denemelerden... Kitabı okurken geçmiş zamanların kıyısında gezinecek, bakışlarınızı insanların, şehirleri ve mevsimlerin gizlerine yöneltecekiniz.

ALİ ÇOLAK....MAVİSİNİ YİTİRMİŞ YAŞAMAK
suskun
İmam Gazali-Dilimize nasıl sahip çıkabiliriz?
aLaTurCa
Nebiler Silsilesi 3

yazar : Osman Nuri Topbas
senrahatol
karl marx-daskapital
liva
ıı.Abdülhamit ve Filistin-Refik Şakir en-Nedşe
Adudiddîn
Goete....Faust

Faust yaşadıgı çagın bütün bilimlerini ögrenmeye çalışan bilgi ihtirası içinde kıvranan karamsar bir kişidir.Nefsiyle onca uğraşmasına ragmen mutlulugu bulamamış olmanın ıstırabıyla kavrulmaktadır.
Şeytanı temsil eden Mephisto, bu durumdaki Faust'u kolayca baştan çıkarabilecegini, sapıklıga sürükleyebilecegini düşünür. Tanrı ise insanın yaradılış itibariyla iyi oldugunu ve kendi ruhunun iyiligi sayesinde dogru yolu bulabilecegini bildigi için Mephisto'yu Faust üzerinde istedigini yapmakta serbest bırakır...
tov-che
faust hakkındaki bilgin icin tesekkürler.edebiyatcıya yazın okucam diye söz vermistim daha almadım bile sad.gif diriliş çağrısı mfg
Hakikat
Muhammed Bozdağ, İstemenin Esrarı.

http://www.yetenek.com/
aLaTurCa
Haryy Potter and the halfblood prince i az once okudum bitirdim, sonunu bilmeme ragmen yinede moralimi bozdu smile.gif
Kaveller
ALINTI(AqUa @ Aug 31 2007, 08:17 PM) *

Haryy Potter and the halfblood prince i az once okudum bitirdim, sonunu bilmeme ragmen yinede moralimi bozdu smile.gif

sadece ilk kitabı okudum ,filmini seyretmek daha zevkli son çıkana gittim fena değildi( Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı) ilk film daha güzeldi sanki ..
ben de Ahmet Hamdi Tanpınar / Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabını okuyorum güzel kitap tavsiye ederim

"saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... bu da gösterir ki, zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
aLaTurCa
ALINTI(Kaveller @ Aug 31 2007, 09:44 PM) *

ALINTI(AqUa @ Aug 31 2007, 08:17 PM) *

sadece ilk kitabı okudum ,filmini seyretmek daha zevkli son çıkana gittim fena değildi( Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı) ilk film daha güzeldi sanki ..
ben de Ahmet Hamdi Tanpınar / Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabını okuyorum güzel kitap tavsiye ederim

"saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... bu da gösterir ki, zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"

zumrudankaya yarim baktim zamanim olmadi tamamina, ilk kitaptan bu yana okudugum icin kitaplar tercihimdir, filmlerde cok bolumler kesiliyor, detaylar yok, o yuzden kitaptan sonra film hayal kirikligi yasatiyor:)

nette o kitabi arastirayim, burda bulacagimi sanmiyorum, tavsiye icin tskler
gerçekyüz
şuan boştayım
alireis
Bu ara fazla okumuyorum ama en son okuyup bitirdiğimm kitap

Ezanla Diriliş ----- Halit Ertuğrul

çok süper bir kitaptı
ayred
en başta kitap okuyanherkezi tebrik ediyorum ufkumuz işlh daha cok genişlerki bizden sonra gelenlere örnek olabilelim ben mehmet alagaşın serilerini cok seviyorum divaneyi herkezin okumasını tavsiye ediyorumve en güzel kitap tabiiki kuanI kerim ama lütfen arkadaşlar kuranı kerimin mealini okumaya calışalım cünki okududgumuz kuanı kerimi tanımıyoruz ramazanlarda hatimler ineriz tabbiiki arapcası okunacak ama desemmki sizi en cok etkileyen ayetler hangisi desem buna kendimide katıyorum cok azımız cevap verebilir cünki mealini okumuyoruz ve anlmaya calışmıyoruz Allah bizi kuranıanlayanlardan eylesin işlh uygulayanlardan s.a wave.gif
Adudiddîn
Mustafa Kutlu.............Hüzün ve Tesadüf
RuhulhaK
İslami Hareket , Kelim Sıddıki
kilit

istikbal islamındır

seyyid kutup
serzenis
3. kere "Bİr adam yaratmak N.F.K."
mervedereli

Uğultulu Tepeler - Emily Bronte

Ruhu'l Furkan

flowers.gif
fizikci
Niçin yaşıyoruz?
Şaban Döğen...
EsLeMNa
Leyla ile Mecnun_Nusret Özcan
mustafagul
hekimoğlu ismailin artık klasikleşen "bir deliyle evlendim" ini okuyorum
nötr
Mümin Sekman'dan "Her Şey Seninle Başlar" adlı kişisel gelişim kitabını okuyorum. Tavsiye ederim...
aLaTurCa
suan Hz.Mevlana yi anlatan bir kitap okuyorum, sevgiye giden yol isimli.
DuDayev
Selamun Aleyküm
Bir Aylık Programın içerisinde okumayı düşündüGÜm Kitaplar
1:Rus Büyük elçisi'nin Hatırlarınd Atatürk Ve Türkiye .....SEMEN ARALOV
2:ENVAR-ÜL AŞKIN ................. YAZICIOĞLU AHMED BİCAN ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM ÇOK ESKİ KİTAP PİYASADA VAR MI BİLMİYORUM AMA İSTEGEN OLURSA TARATIRIM BÜTÜN SAYFALARI ..
3:Derin Devlet..........Cüneyt ARCAYÜREK....
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.