MoqavemaT
Jul 23 2007, 01:35 PM
İSLAMİ KONULAR bölümüne İslami Vahdet kategorisi açılsın 
Şu günlerde en çok ihtiyacımız olan şeylerden birisidir. Artık çatışmalar yerine nasıl birlik olabiliriz diye konuşmamız gerekmiyormu.??İslami vahdet ve kardeşlik bilinç ve sorumluluğu ile hareket eden her bir Müslüman, tam bir azim ve ciddiyet içerisinde söz konusu fitne planlarını boşa çıkaracak açılım ve tavrı ortaya koyma durumundadır.
Ya Rabbi! İslam ümmeti arasındaki kardeşlik ve birlik ruhunu güçlendir!
Ya Rabbi! İslam Ümmetinin azılı düşmanlarını, emperyalist, Siyonist ve bütün müstekbir güçleri zeval çukuruna gömerek ümmetimizin özgürleştiği, işgal altındaki tüm İslam topraklarının kurtulduğu günleri bizlere göster!
Ya Rabbi! Müslümanlar arasında fitne ve nifak tohumları ekmeye çalışan tüm cahil, bağnaz ve hainlerin yol açtığı fesadın ortadan kalkması için çaba gösteren ümmetimizin gayretli ve Salih insanlarına başarı ihsan et!
Hidayete tabi olanlara selam olsun.
islam ve kulluk
Jul 23 2007, 08:49 PM
forumdaki herkes sizin veya bizim gibi az da olsa bilgi sahibi kimseler değil foruma hiç bilgisi olmayan kimselerinden gelebildiği ihtimalini unutmadan taleb edelim
böyle bir bölüm nasıl karşılanır ? veya içerikler ...
MoqavemaT
Jul 23 2007, 08:53 PM
Diyalog oalcağını ummuştum,
ihtilafları tartışmak için değil tartışmak için dğeil birlik için demiştim. Neyse bakalım inş..
EsLeMNa
Jul 24 2007, 09:14 PM
Bende bu bölümün faydalı olabileceğini düşünüyorum ancak şu varki sonu yine bizi tartışmaya götürecekse varsın olmasın...
Bunu denemeden nasıl anlayabiliriz?
islam ve kulluk
Jul 25 2007, 03:14 AM
bu kategoriye giren önceki konulara bakarak anlayabiliriz eslemna kardeşim ...
RAzdAR
Jul 25 2007, 02:37 PM
gazneli kardeşe katılıyorum..
bence de 21 yy'da islam ümmetinin enbüyük sorunlarından biri de vahdettir.
vahdet müslümanların zilleten kurtuluş reçetesidir.
asgari müşterekler de birleşip yoruma ait farklılıklarımızı da hoş görü ile karşılasak bunu sağlama sansı yakalayabiliriz.
bizden önceki nesillerin yaptıkları gibi ihtilaflara kapıları kapatıp vahdet'i zorlayabiliriz.
şia'dan bu mana da bir adım atılmış olduğunu düşünüyorum kısmen iran başta olmak üzere lübnanda hizbullah bunu için güzel bir örnektir.
aynı sürece büyük katkısı olan ehli sünnet camiasının en büyük alimlerinden olan müctehid seyh kardavi de bunlara dahildir.
kanaatimce müslüman halklar y.yıllar boyunca süregelen mezhep ayrılıklarının bu ümmete çok zarar verdiğini anladıklarını ve artık vahdet için yüreklerinin çarptıklarını görüyoruz..
bunun bir örneğini de hizbullahın israile karşı kazandığı savaştan sonra ehli sünnet çoğunluklu islam ailesi ayağa kalkarak seyh nasrullahın posterini taşıyıp bu sürecin başlamasının özlemini ortaya koymuşlardır..
MoqavemaT
Jul 25 2007, 02:44 PM
[b]Neyse arkadaşlar, zorlamaya gerke yok zaten yakın bir zmaanda Cihad ve Vahdet ağırlıklı bri site açacağım orada bişeyler yapmayı planlıyoruz arkadaşlarla. Burasının genel manada bir islami forum olması büyük, küçük herkezin girdiği bir yer olmasından dolayı yaklaşımları normal karşılıyorum..
Selam ve dua ile..
[/b]
RuhulhaK
Aug 1 2007, 07:04 PM
Ezher alimlerinden Üstad Mahmud Şeltut şöyle buyurdu :
ALINTI
Dar kafalı, kötü niyetli kimseler takrib düşüncesine karşı gelmekteler. Bu gibi kimseler bütün ümmetler içerisinde bulunurlar; tefrikayı kendi varlıklarını sürdürmek olarak bilenler, heva ve heves ehli, bozguncu, hasta ruhlu kimseler bu düşüncemize karşı gelenlerdir. Onlar kalemlerini tefrika üreten siyasetler için kullanmaktalar, yapıcı hareketlerin sürdürülmesine, Müslümanların birliğine engel olmaktadırlar
Şimdi biz böyle bir forum bölümü açarız açmasına ama bu hasta ruhlu kişiler gelip orayı da amacından saptırmaya çalışır.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.