Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sağlıklı Bir Yaşam Için. İnŞ.
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
hattab84
Sağlıklı bir yaşam için.

Aşağıdaki önerilerime şekeri olsun olmasın herkesin uymasında fayda var.

1- İçinde beyaz şeker olan her şeyden uzak durun. İdeal olanı şeker ve şekerli maddeleri hiç kullanmamak, beyaz şeker tüketimini tamamen sıfırlamaktır.

2- Kola vb. gazlı, şekerli içecekleri asla içmeyin.

3- Çay kahve gibi içeceklerinizi tatlandırıcı ile değil “şekersiz” içmeye alışın. İlk günler zor olabilir ama araştırmalar, kişilerin en geç iki ay içinde şekersiz içeceklere alıştığını göstermektedir. Hayatınız boyunca içeceğiniz çay ve kahveyle boş yere aldığınız şekeri düşünürseniz bu çabaya değeceğinizi anlarsınız, hemen bugün başlayın ve iki ay sabredin.

4- Günde bir çay kaşığı “tarçın” yiyin. Tarçının kan şeker seviyesini dengelemekte yararlı olduğu gösterilmiştir. Yalnız şeker hastalarının değil, ailesinde şeker olanların da “tarçın” almasında yarar var. Tarçını, kabuğundan yapılmış çayı içerek veya bir tatlı kaşığı toz tarçını bir parça ekmek içinde yutarak alabilirsiniz. Ben sabah kahvaltısında, daha önce tarifini verdiğim keten tohumu, üzüm, yulaf, fındık, süt karışımının içinde kullanıyorum.

5- Her gün 30-45 dakika hızlı tempoda yürüyün veya ağırlık kaldırma egzersizi yapın. 55-69 yaşları arasında 41 bin kadın üzerinde yapılan bir çalışmada düzenli spor yapanlarda diyabet riskinin %31 daha az olduğu gösterilmiştir. Anne-babanızda diyabet varsa, sizin şeker sonuçlarınız normal olsa bile hemen yürümeye ve spor yapmaya başlayarak ileride şeker olma ihtimalini azaltabilirsiniz.

6- Kesinlikle ideal kilonuza inin, yani şişmansanız zayıflayın. (Kısaca kilonuz boyunuzun küsüratından az olsun, örneğin 1.70 cm boy için=70 kg’dan az olun.)

7- Alkolü hiç tüketmeyin(düzeltme yapıldı biggrin.gif )

8- Yemeklerinizde margarin kullanmayın.

9- Sebze yemeklerini ve salatayı artırın.

10- Tansiyonunuzun kontrol altında olduğundan emin olun (Her zaman 140/90 ve altı olsun)

11- Çalışmalar şeker hastalarının aspirinden yararlandığını gösteriyor. Bu yüzden gizli veya aşikâr şekeriniz varsa düzenli olarak, düşük doz, bağırsakta çözülen aspirin preparatı alın.

12- Kesinlikle sigara içmeyin.

13- Şekere yatkınlığı olanların ve kilolu kişilerin tansiyon ilacı olarak beta bloker veya idrar söktürücü ilaç kullanmalarının ileride şeker hastası olma ihtimallerini %28-50 oranında artırdığını gösterilmiştir. Doktorunuzla konuşarak kullandığınız tansiyon ilacının şeker hastalarında güvenle kullanılan gruplardan birisinden olduğundan emin olun.
hamrA
smile.gif
Diabetes Mellitus, bir metabolik hastalık olduğu için beraberinde hemen hemene mutlak sistemik başka bir rahatsızlığıda yanında misafir olarak getirir, bunlar içinde ilk sırayı alanda koroner arter hastalıklarıdır ki koroner arter hastalıklarının yüzde doksanında beta bloker kullanımı olan endikasyon mevcuttur.

Eğer bir koroner arter hastalığı yada vasküler stabilizasyonu olan bir hastalığı olmayan bir vaka, endikasyonu yokken, proflaksi adına, aspirin içmek gibi bir işleme girşirse o kişi kendini kanama diatezlerine hazırlasın. smile.gif , Hastalık yokken hastalığı davet etmenin en güzel yolu ilaç kullanımıdır. smile.gif

Diabetes Mellitus hastalığı mutlak şeker kullanımına bağlı değildir, hayatınızda minimum şeker alımınız olsa bile bu hastalığa yakalanma riskiniz gene vardır. Genetik, multisistemik hastalıklar buna predispozen faktörlerdir.

Kaveller
Kısaca ,yemeyin içmeyin aç gezin demiş dry.gif
şekerden uzak duracakmışız ,nedir bu sağlıklı yaşam hastalığı şimdi de bu çıktı .
bence çoğu hastalık ailemizden miras, genetik yani hem beslenmeden ziyade karakterle de alakalı ,çok hassas telaşlı insanlar daha çok şeker tansiyon hastası oluyor ,daha rahat umursamaz hatta vurdumduymaz insanlara hiç birşey olmuyor 100 yaşına kadar yaşıyorlar kötü beslenseler dahi .
madem aile mirasımda şeker hastalığı tansiyon ve kalp var ,bari damak zevkimi bozmayayım di mi ama tongue.gif
hattab84
ALINTI(Kaveller @ Jul 23 2007, 09:32 PM) *

şekerden uzak duracakmışız ,nedir bu sağlıklı yaşam hastalığı şimdi de bu çıktı .
bence çoğu hastalık ailemizden miras, genetik yani hem beslenmeden ziyade karakterle de alakalı ,çok hassas telaşlı insanlar daha çok şeker tansiyon hastası oluyor ,daha rahat umursamaz hatta vurdumduymaz insanlara hiç birşey olmuyor 100 yaşına kadar yaşıyorlar kötü beslenseler dahi .
madem aile mirasımda şeker hastalığı tansiyon ve kalp var ,bari damak zevkimi bozmayayım di mi ama tongue.gif

biggrin.gif biggrin.gif ALLAH razı olsun kardeşim olduça aydınlatıcı oldu.....

Hamra abla düzeltmeleriniz için ALLAH razı olsun cahil olduğumuz bir konu olması nedeni ile yanlış olanları ayırd edemeyebiliyoruz.....
hamrA
blink.gif
hattab84, bu senin yazıyı bugün yerel bir gazetede okudum, aynısını hemde...
Ya bu yazıyı sen başka yerden naklettin, ya yerel gazeteye senin bu yazını alıp naklettiler,o kadar bakındım dibine başına sağına soluna ama bir türlü yazarın adını bulamadım. confused1.gif
Ama daha ilk paragrafında'' Aaaaa hattabın yazısı'' dedim.
hattab84
ALINTI(hamrA @ Jul 24 2007, 05:16 PM) *

blink.gif
hattab84, bu senin yazıyı bugün yerel bir gazetede okudum, aynısını hemde...
Ya bu yazıyı sen başka yerden naklettin, ya yerel gazeteye senin bu yazını alıp naklettiler,o kadar bakındım dibine başına sağına soluna ama bir türlü yazarın adını bulamadım. confused1.gif
Ama daha ilk paragrafında'' Aaaaa hattabın yazısı'' dedim.

Bahsi geçen gazete ümraniye bölgesinde hizmet veriyorsa bize ait:)
SimRe
ALINTI(Kaveller @ Jul 23 2007, 09:32 PM) *

vay beee... doh.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.