Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kaçan Kovalanır..
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ FELSEFE ]·.
ErKaMReaL
Neden insan hep erişemediğini kovalamakla geçirir ömrünü oysa ki sahip olduklarımızın değerini bilip yaşasak daha mutlu olmaz mıyız?

Böyle desek te uygulamada bu olmuyor ve hep kaçanı kovalarken, sonunda hayat sıkılıyor ve bizi kovalamaktan vazgeçiyor ve pişmanlıklarımıza boğulup gidiyoruz

Bunları söylemişken Neitzsche nin de bi sözünü hatırlatmadan geçmek olmaz doğrusu.

'Bİzler arzulanandan çok arzulamaya aşığızdır'

Peki ya siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
lokdam
Evet yüz bin kere evet malesef çok doğru bir söz..
Aslında kacanları kovalamayı seviyoruz ama kacan bir şey daha var onu niye kovalamayız cani gönülden bilmiyorum...
Sınav kacıyor tekrarı olmayan inşaallah bidakine diyemiyeceğimiz bir sınav hemde son surat kacıyor..
Allah yardımıcımız olsun bu sınavın hızına yetişmemize...Amin....
Hod-ray
evet maalesef cray.gif hayatın en acı bulduğum gerçeklerinden bir tanesi...Bir türlü orta yolunu bulamıyoruz...
ayna
insanların hepsinde bu var çünkü ulaşılan doyulandır.insanda doyumsuzdur.Ancak Allah'ın cemalini görünce bu açlığı doyumsuzluğu biter.çünkü kalu belada biz onun cemalini seyrettik ve dünyada ondan daha güzel bir şey bulamayacağımıza göre dönüp dolaşıp yine ona döneceğiz.
aşık olduğumuz insanları düşünelim.ilk daha bize pas vermediği zamanlar ne kadar büyüktür gözümüzde.sonra tanıştıkça ve ondan da olumlu tepki aldıkça aslında gözümüzde o kadar büyüttüğümüze değmediğini anlarız ve herşey tersine döner.zamanla soğuruz yada sevginin şekli değişir
asiLDuA
hımm kovalamayın o zaman...
nur_peri

KAÇAN KOVALANIR..

Neden insan hep erişemediğini kovalamakla geçirir ömrünü oysa ki sahip olduklarımızın değerini bilip yaşasak daha mutlu olmaz mıyız?

Böyle desek te uygulamada bu olmuyor ve hep kaçanı kovalarken, sonunda hayat sıkılıyor ve bizi kovalamaktan vazgeçiyor ve pişmanlıklarımıza boğulup gidiyoruz

Bunları söylemişken Neitzsche nin de bi sözünü hatırlatmadan geçmek olmaz doğrusu.

.......ALINTI

My_GrAveStoNe
insanoğlu verilen nimetlere karşı çok nankör smile.gif Allah ev verse araba araba verse yazlık ister biggrin.gif

hiç bi zaman insanlar elindekiyle yetinip kanaat etmeyi bilmez biggrin.gif

ama unutmayalımki Rabbimiz "vermek istemeseydi istemek vermezdi"

ayna
kesinlikle katılıyorum kaçan kovalanır yada aynı gibi görünse de başka bir şey olan arzulara erişince heves biter.çünkü insanlar kalu belada Allahın cemalini görmüştür.o kadar etkilenmişler ve o kadar güzelmişki .dünyaya gelince hep o andaki mutluluğu aramışlar.ama o cemalullah kimsede olmadığı için aradıkları kişide hep eksik bir şeyler kalmış ve mutsuz olunmuş.ne kadar dünyevi nesnelere aşşık da olsan o hayal ettiğin ulaşmak istediğinin aslında bu kadar basit bir şey için olduğu hissedilmiştir.
silüet adlı bir hikaye anlatmıştım.sevgilisini camdan mükemmel gören ama yanına yaklaştığında onu gördüğünde tüm yaşanılanların altüst olduğu bir hikayedir.
gelelim kaçan kovalanır mı?evet kaçan tatlı gelir.ama yakalandığında kaçtığı kadar değer görmez.
ubeydullah
ALINTI
evet kaçan tatlı gelir.ama yakalandığında kaçtığı kadar değer görmez.

bencede öyle guzel tespit mihri kardeşim
Kaveller
Kaçan kovalanmaz ,kovalanan kaçar laugh.gif
Ayrıca bunlar eskidenmiş şimdi herkesin alternatifi var ,kovalayan da hasta kaçan da yok yok kaçan hasta olmaz kovalayan daha hasta ,sinir oluyorum böyle süzme aşıklara karşıda ki buna binbir kötülüğü yapar beriki yine peşinden koşar ,hiç mi izzeti nefsi ,gururu yok bu insanların .
ubeydullah
ALINTI
Kaçan kovalanmaz ,kovalanan kaçar
Ayrıca bunlar eskidenmiş şimdi herkesin alternatifi var ,kovalayan da hasta kaçan da yok yok kaçan hasta olmaz kovalayan daha hasta ,sinir oluyorum böyle süzme aşıklara karşıda ki buna binbir kötülüğü yapar beriki yine peşinden koşar ,hiç mi izzeti nefsi ,gururu yok bu insanların .

anlamadım desem kızarmısın?
feyzanur
ALINTI(Kaveller @ Jul 20 2007, 03:34 PM) *

Başına gelmediği için böyle konuşuyosun sanırım.Umarım hiç bi zaman da böyle bi tecrübe yaşamazsın.Şimdi ne desem boş.Emin ol o insanların gururlarıda var,izzeti nefisleride,ama seven bi kalbe bazı şeyleri anlatmak çok zor olabiliyo...herneyse islami forumda bunları yazıyo olmak beni çok rahatsız ediyo.O yüzden daha fazla uzatmayayım.selamlar
nur_peri
ALINTI(feyzanur @ Jul 20 2007, 06:04 PM) *

ALINTI(Kaveller @ Jul 20 2007, 03:34 PM) *

Başına gelmediği için böyle konuşuyosun sanırım.Umarım hiç bi zaman da böyle bi tecrübe yaşamazsın.Şimdi ne desem boş.Emin ol o insanların gururlarıda var,izzeti nefisleride,ama seven bi kalbe bazı şeyleri anlatmak çok zor olabiliyo...herneyse islami forumda bunları yazıyo olmak beni çok rahatsız ediyo.O yüzden daha fazla uzatmayayım.selamlar

dediklerinde çok haklısın fayza arkadaşım sana katılıyorum da.....
yazdıkların seni niye rahatsız etti onu anlayamadım; konu aşk olduğu içinse bunlarıda konuşucaz elbet
gayet doğall...
islam ve kulluk
Aynı konular birleştirilmiştir haber veren kardeşimize teşekkür ederim ...
EsLeMNa
Kaçan kovalanır,ya da kovalrsak kaçar...

Hepsi aynı yola çıkar aslında..

Sahip olmak isteyince insan gözü hiçbirşey görmez ve arkasından koşar...

Bende hep istediklerime sahip oldum,çünkü istediklerim sahip olabileceklerimdi..

Pek fazla kovalamak zorunda kalmadım bu yüzden...

Biliyorum ki onun tadıda başka...

Daha bir ayrı seviyor insan zor olana ulaşınca...

Eskiden çok kıymetliymiş bir parça çikolata..

Değer verenin kıymetindenmiş belki de kim bilir...
SimRe
valla şimdi kaçarsa cehennemin dibine kadar yolu var diyicektim blink.gif ama feyzanur un uyarısını görünce korktum oleyo2.gif ...nolur nolmaz ...insanız yani....tabi ki başımıza herşey gelebilir....am a benim genel fikrim ben kovalamam kardeşim....ne kovalıycam.....sanki bana madalya vericek.... flaugh.gif ....tabi bu aşk meşk anlamında.... biggrin.gif ....ama eğer bir davam varsa....benim için bazı doğrular varsa....işte bunlar için sonuna kadar ölümüne kovalayabilirim.... good.gif .....offf be....ben bu dünyanın adamı değilim yahuuuu..... oleyo.gif
Melantis

güzel bir konu... en kötüsü bence kovalamaktan bıkıp kolavatmayı tercih ederken düşülen içler acısı durum... cool.gif şu nefse yenilmek yok mu dry.gif
ülkü_45
bencede kaçan herzaman kovalanır kovalananda kendini bişi sanıp kaçar. bunun tersini düşünenler daha başına gelmedikleri için böle düşünüolar.gelince anlarlar bleh.gif
hamrA
smile.gif
Kaçan kovalanır mı?
O eskidendi, ne işde ne günlük hayatda nede sanırım artık duygusal konularda da kaçan kovalanmıyor.
Kaçana ^güle güle^^ deniliyor.
Gidene kal demem asla misali....
SEMENA
kaçan kovaLanır .. gibi sacma bir felsefe . sacma bir düşünce yok bence..

Ne ben kaçayım ne o kovalasın .. neden ben kovaLayayım .

ko$acaksak birlikte .. yürüyeceksek birlikte.. duracaksak birlikte ....

Kaçanın değerLi olduğuna inanmak biLe istemiyorum ...

Ki zatende değiL BENCE ...

Hani derler ya.. bende ki sevgi oLmasa ....

o misal ..
asiLDuA
Kaçan Ya sizin için sevdiğinden kaçıyorsa ? O zamanda kovalamazmısınız ? Yani ardından gitme diyemezmisiniz ?.

Bu tip olaylarda açık davranamayan yani sevgisini açıkca seviyorum diyemeyen,sevdiğinin gitmesinede açıkca gitme diyemeyen insanlarda ilerki zamanlarda bir birikim oluşuyor.

Konu muzip bir konu kovalamak lafzından sebep.Fakat size soruyorum ya giden kişi size olan sevgisinden gidiyorsa ? o zaman ne yapardınız.Bu gitme öyle vurdumduymaz,seni sevmiyorum artık arkadaşım der gibi bir gitme değilde,Seni çok seviyorum diyen bir gitme olsaydı.İşte o zaman iş zorlaşırdı.Bu insan apaçık seviyor ama niye gidiyor ,acaba bendemi bir hata var gitme deyip bir konuşayım demek daha mantıklı olurdu.Ama sevgisizlikten Sevmeden gidene, gitme denilmez.
murathamzayoldas
hepiniz burda bile kovalıyosunuz neden n hepiniz kovalıyan hakkında yorum yapıyonuz kaçanın hiç suçu günahı yokmu? belki kovalayan çok iyi biri belki sevgisi kendi kadar iyi belki amacı iki ikişinin hem dünya hem ahiretni kazanması evet yazar haklı biz alışmışız kaçmaya bu yazdıklarımı sadece allah için sevipte bir türlü anlatamayanlar anlar dilerim ki kaçanlarda bir gün kovalar
Selman-ı Aydın
ALINTI(ErKaMReaL @ Sep 6 2005, 04:03 AM) *

Acaba "kaçan kovalanır..." lafı çoğunluğun anladığı gibi sadece gönül işleri için mi söylenmiş? Eğer sadece bu anlamda söylenmişse ben kaçmıyorum ve kovalamıyorum! Ama ErkaMReaL abinin yazısındaki ilk cümleye bakınca gönül işlerini de içine alan ama daha geniş bir anlam olan bir konu sanki bu konu. Yani sadece sevda işleriyle sınırlı değil gibi. "Sahip olduklarımızın değerini bilip yaşasak daha mutlu olmaz mıyız?" sorusundan çıkardım bunu. Sanki "şükret, kanaatkâr ol ve sahip olduğunla yetin, heva ve heveslerine kapılma, hırslarına yenilme, dünyanın oyun ve eğlencesine dalıp gitme!" demiş...

Selam ve dua ile...
himmetemuhtac
Burada iki muhterem zatın alakalı bulduğum sözlerini alıntılamak istiyorum. Birisi Mevlana Hazretlerine diğeri de Bediüzzaman Hazretlerine ait.

"İnsan dilediği, aradığı şeye yönelir fakat bulamayınca geri döner. Bir an durur, düşünür ve o zevk, o rahmet aramaya değer birşey galiba, iyi aramadım, tekrar arayayım der. Gene arar fakat bulamaz. Böyle aranır duruken ansızın Hak'ın rahmeti perdesiz olarak yüz gösterir. Ondan sonra anlar ve bilir ki yol o değilmiş." MEVLANA HAZRETLERİ

"(Dünya) Hem seyyar bir ticaretgahtır. öyle ise alışverişini yap gel. Ve senden kaçan ve sana iltifat etmeyen kafilelerin ardından beyhude koşma, yorulma..." BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ
Elam
ALINTI(ErKaMReaL @ Sep 6 2005, 04:03 AM) *

Evet arzulamaya aşığız...Kovaladıgımızda o...
hep sebeblerin peşindeyiz sebebin sahibinin değil.
Nankör ve anlaşılmaz varlıklar insanoğulları...Kimi farklıyken öbürü daha farklı..
Lakin yinede ortak nokta birleşiyor bir yerde..
çünkü cazip geliyor bilinmeyen istenen..zaten istediği içindir cazipliği..

ve "kaçan yakalandıgında kaçarken ki tadı vermiyor." cumlesi çok doğru...
İnsan kovaladıgındada seçici mi olmalı ne..? confused1.gif
hamzayurekli
Selamun Aleykum....

Vay vay erkam hocama bakarmısın derdı dagları gerer cınsden.... friends.gif

Hacım Rabbi Rahimimiz (c.c) yardımcımız olsun hepımızın....

Herhalde biz türkler zor'u basarmakdan hoslandıgımız içindir.Genetik yanii...

Kaçanlarda yunanlımı acaba bleh.gif şaka şaka.....gerçekten... doh.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.