Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Başörtüsü Yasağı Sürmeli Diyen Günahkar
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GÜNDEM ]·.
Firdevsim
BELGERİ İle Sunalımki Kör Gözler Açılsın
İman Nedir İmansızlık Nedir Görsün

AKP Hükümeti Dışişleri Bakanlığı’nın Leyla Şahin Davasında Başörtüsü Yasağının Sürmesi Gerektiğine Dair AİHM’e Verdiği Savunma

ubeydullah
hukumetin değil kardeşim dvletin avukatı yasa ile savunuyorlar bu konuda akpnin yapacağı hiç bişi yok
My_GrAveStoNe
ya bunlar ingilizce anlayamadım blink.gif
Firdevsim
ALINTI(My_GrAveStoNe @ Jul 19 2007, 04:46 PM) *

ya bunlar ingilizce anlayamadım blink.gif

Can Alıcı Bölümleri Tercüme Edeyim

Dini tercihini sergilemek kişinin mutlak hakkı değildir. Zira devletin laik yapısı önde gelir ve kamu alanında devlet bitaraf olmak zorundadır.

Başörtüsü köktendinci grupların sembolü haline gelmiş olup onların politik sonuçlar elde etmek için kullandıkları bir vasıtadır.

Böyle bir davranış, yukarıda bahsedilen tipte köktendinci akımların bir parçası olan siyasi bir harekettir ve bu haraket kadın hakları için de bir tehlike oluşturmaktadır.

Başörtüsüne izin vermek, belli bir dini kesime ayrımcılık yapıp, kayırmak anlamına gelir. Bu da toplumda eşitliği bozar.

Olayın olduğu İstanbul Üniversitesi’nde bazı öğrenciler bu başı örtülü grupların yani kökten dincilerin, diğer öğrenciler üzerinde manevi baskı oluşturduğundan şikayet etmişlerdir. Devlet kamu alanında buna izin veremez. Devlet laik düzene sıkı sıkıya bağlıdır ve bu Anayasa ile korunmaktadır.

Belgelerde Gördüğün Gibi Altındada Dışişleri Bakanımız ABDULLAH GÜL'ÜN İMZASI VAR
Kaveller
Hoca iktidara gelsin bunların hepsini halledecek .
Merak içindeyim acaba askeri nasıl nakavt edecek ,avrupayı ,amerikayı bir kenara bıraktım siz bana hocanın askerler ile (laik düzenin savunucuları )nasıl başedecek bi açıklayın bende kani olup oyumu hocaya vereyim .
askeri güçe karşı koymak için seninde silahlı gücün olması gerekiyor ,saadet partinin askeri kanadı yok eeee hadi yavaş yavaş devleti ele geçireceğiz deseniz o da yaş ,çünkü devlet sizin niyetinizi biliyor e sonuç ?
kaizen
ALINTI(Kaveller @ Jul 20 2007, 04:05 PM) *

Hoca iktidara gelsin bunların hepsini halledecek .
Merak içindeyim acaba askeri nasıl nakavt edecek ,avrupayı ,amerikayı bir kenara bıraktım siz bana hocanın askerler ile (laik düzenin savunucuları )nasıl başedecek bi açıklayın bende kani olup oyumu hocaya vereyim .
askeri güçe karşı koymak için seninde silahlı gücün olması gerekiyor ,saadet partinin askeri kanadı yok eeee hadi yavaş yavaş devleti ele geçireceğiz deseniz o da yaş ,çünkü devlet sizin niyetinizi biliyor e sonuç ?

sonuç olarak tayyip gibi kafir yalakalığı yapmalılar öyle mi? birşeyi yapamazsan bile yapma yolunda mücadele etmelisin ki eğer savunduğun şey hak ise. Bu da haktır ve yolunda yürünmesi gerekir. ab amerika israil yolunda yürüyerek mi başörtüsünü serbest bırakacak tayyibiniz?

benim sülalem tayyipçidir. hepsi de bu mantıkta. kafir yalakalığı yaparak askeriyeyi devre dışı bırakıp daha sonra İslama hizmet edeceklermiş. süper strateji good.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.