ayna
Jul 18 2007, 09:19 PM
arkadaşlar ne oluyor islami foruma.inanın bana, foruma girmek içimden gelmiyor.burası siyaset meydanı mı burası sevgili bılma yerimi burası sadece mesajların niceliğinin arttığı niteliğinin kaybolduğu bir forum mu?sürekli tartışma sürekli uzaklaşma var.biz ne güzeldik önce.tam islami konular adına konuşulacak mekandı burası?hergün bir kaç seviyesiz kişiden tanışma teklifleri geliyor.ne demek bu?
şu seçim bitsinde görüntü kirliliğinden kurtulalım diyesim geliyor.yeter ama akpye de spye de hepsine de yeterrrrrrrrrrrr
aslan avcısı ve onun türevlerinden yeni bir kişi var bozkurtlu biri onun etrafa sataşmasından onu bunu kötülemesinden akpye tutanların tayyipin avukatlığını sürdürmesinden yoruldum.arkadaşlar üçaylara girdik çok şükür.tatildeyiz kim ne kadar kuran okuyor?kim Allah için ne yaptı bugün bir anlatın ya.yeter nefsimizin konuştuğu.kaldırın kıdemlerin hepsini.istemiyorum ya.herşey kıdem içinse herkesinkini kaldırın.anlamlı güzel Allah dostlarını anlatan yazılar yazın.boş mesajlar atmayın ya.kimse kimseyi korumasın .şu haklı bu haklı .peygamber efendimiz bir baksa foruma ne hisseder?Allah görüyor bizi arkadaşlar .seviyemizi koruyalım kendimizi toplayalım artık.
EsLeMNa
Jul 18 2007, 09:26 PM
Kardeşim bunu bir tek benmi düşünüyorum diyordum.
Burasının siyaset meydanına dönmesi benimde forma girip birşeyler yazma isteğimi içimden alıyor.
Önce kendime söylüyorum bu halimden kurtulayım ve bu halimizden kurtulalım inşAllah.
bozkurt_vatan bizim
Jul 18 2007, 09:45 PM
güncel konular konusulmasın mı?ülkenin gündemi hakkında sohbetler yapılmasın mı?bu kadarda yobaz olmayın!vatanınızdan milletinizden ölenlerden kalanlardan haberiniz yok...bol keseden konusuyorsunuz..ayrıca ahlaksızlık yapanlarla bizi aynı kefeye koymayın
SAYGILAR...ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN
asiLDuA
Jul 18 2007, 10:03 PM
mihrican açıkcası ben bu bozkurt nikli kardeşin partizanlık yaptığına hiç rastlamadım nitekim niki nekadar hoşuma gitmesede adaletli düşünmek lazım.
Diğer izlenimlerinizde haklısınız.İslamda siyaset günümüz tağut siyasetiyle yapılmaz bu yüzden bende sizler gibi bu durumdan rahatsızım.Forum aynı seçim yerlerine döndü.
Bence önlem olarak hiçbir parti lehine yada aleyhine yazılmasın o tür yazılar kapatılsın.rejim aleyhine yazılabilir tağutu tanıtmak müminin görevi.Ama partiler ile alakalı oldumu insanlar islam adına yapıyorum sanıyor oysaki partisi adına yapıyor.
Her neyse yorgunum bitkinim yaşlandım .))) selametle .))
RuhulhaK
Jul 18 2007, 10:10 PM
Siyasi tartışmalar gereklidir. İslam, her şeyden önce hakla batılı ayırmak ve adaleti sağlamak amacında değil mi. Hangi siyasi görüş ne gibi yanlışlıklara sahip, bunları bilmemiz, tartışmamız gerek. Öyle partimiz eleştirildi diye küsmek olur mu...
tanışma teklifinde bulunanları da bildirirseniz derhal üyeliklerine son veririz.
Her şey yolunda, merak etmeyin.
Selametle.
O_Nur
Jul 18 2007, 10:35 PM
EsSelamün Aleyküm değerli kardeşlerim;
ALINTI(bozkurt_vatan bizim @ Jul 18 2007, 10:45 PM)

güncel konular konusulmasın mı?ülkenin gündemi hakkında sohbetler yapılmasın mı?bu kadarda yobaz olmayın!vatanınızdan milletinizden ölenlerden kalanlardan haberiniz yok...bol keseden konusuyorsunuz..ayrıca ahlaksızlık yapanlarla bizi aynı kefeye koymayın
Değerli bozkurt_vatan bizim, İslamiyette tüm insanlar eşittir, acemin araptan bir farkı yoktur. Milliyetçilik insanlığa her daim savaş ve kan getirmiştir. Ayrıca büyük bir alim diyor ki "Bin ömrüm olsa birini siyasete vermem" diye, güzel ve çağımıza yakışan bir söz, siyaset ve politikanın her birinin de yalan sanatı olduğu düşünülürse böylesi forumlarda siyaset yapılması bence de doğru değildir. ALLAH inşaALLAH müslümanları birleştirsin, Osmanlı gibi tekrar İslamiyet' in sancaktarı olmayı bize nasip etsin.
Ne zaman İslamiyeti savunsak bizlere yobaz dediler, dinden soğuttular kimilerimizi, kimilerimiz de mücadeleye devam etti. Yobaz kelime manası olarak; bozuk ve sapık düşüncelerini ve siyasi kanaatlerini bilgi olarak ileri sunan kişilere, fikirlerini menfaatlerine uygun şekilde sunan kimsedir. Biraz tefekkür ile bir "samimi müslümanın" yobaz olamayacağını anlayabiliriz. Çünkü samimi bir müslüman ALLAH ve Rasulu Hz.Muhammed ( s.a.v. ) sözlerini kendisine göre youmlayıp menfaatlerine göre yorumlayamaz, yorumlarsa çok çirkin bir iş yapmış olur ve ALLAH muhafaza ( en doğrusunu ALLAH bilir ) sonu ne olur bilinmez. Bu yüzden gelin bir söz söylediğimizde birbirimizi kıracak sözlerden kaçınalım. Yıllarca İmamlara yobaz dendi, ancak cenazeleri yıkayanların, cenaze namazı kıldıranların, ölülerimiz için Kur' an okunacağı zaman ilk gittiğimiz kimseler hemen İmamlar oldu, yıllarca onun başörtüsü bunun falanı şunun filanı dedik birbirimizi üzdük, ancak asıl yobazlığı müslümanlar değil onların yapmadığı şeyleri yapmış gibi gösteren kimseler yaptı, yani menfaatleri uğruna çoğu şeyi kafalarına göre yorumlayayıp halka sundular.
Yazı uzun olduysa affola, bir iki dergide yazarlık yaptım acizane ve şunu gördüm medyada halkın önüne ne sürülürse o gider, bugün televizyonda söylenenler de bu şekilde değil mi? İnsanlar doğruyu okuyup öğrenmekten kaçındıkları için bu böyle. İnşaAllah düzelecektir, bugünlerde geçecektir, ilim tekrar toplumumuza geri dönecektir.
Değerli kardeşim cidden, sözlerim seni kırmak için değil, yanlış bir söz söyleyip de incittiysem kusuruma bakma hakkını helal et. Ancak dediğim gibi siyaset olmasın bizim işimiz.
ALLAH' a emanet.
bozkurt_vatan bizim
Jul 18 2007, 10:52 PM
Estagfrullah kardesim kırılmadım zaten önümüz mübarek günler böyle seyler olamamalı ancak ben ülke gündemide önemli demek istemistim sadece bunu belirtmek istemistim yani yobaz ibaresini istemeden kullandım kusura bakmayın hepinizden ALLAH razı olsun
ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN...saygılar
ayna
Jul 18 2007, 10:58 PM
Allah müslümanı korusun kardeşim.ümmeti muhammedi inşallah
My_GrAveStoNe
Jul 18 2007, 11:11 PM
öncelikle sakin ol kardeşim bu ne asabiyet böyle?
en son kıdem konuşması içinde bende vardım.. birazda üstüme alınıyorum hani..
forumda sürekli söylediğin şeylerin konuşulması için oyun parkının olmaması lazım.. he zaten mesaj sayısını artırmadığı için bence mahsuru yok.. seçimler bitince ben inanıyorumki herşey yoluna girecek.. umarım seninde moralin düzelir..
ayna
Jul 18 2007, 11:13 PM
ben şahısa söylemedim ortaya konuştum kardeşim.herkes pastadan bir pay olacak tabi.ama şahsınıza yapılmış bir şey değil.ben sakinim sizde sakin olun
islam ve kulluk
Jul 19 2007, 01:43 AM
ALINTI
ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN
bu bir mü,min sözümü ? Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- ne bunu ne de "Allah arapları korusun" şeklinde bir söze sahiptir .
Böyle yaparak tarafgirlik yaptığınızı alelade belli ediyorsunuz zaten.
Forumda siyaset konuşulur ama apaçık belirli kategöoriler üzerine de konuşulmaz buranın islami forum oluşunu unutup siyasi foruma çeviren ve sadece o amaçlı kullanan bir vasfa bürünüldüğü zaman keyif kaçırıcı bir hasbihal aldığı doğru ama az kaldı neticede ...
SimRe
Jul 19 2007, 08:45 AM
bence insanları siyasi görüşlerini düşüncelerini belirtmelerinde hiçbir sakınca yok..sevgili mihrican tek tip bir konuda konuşmak insan için faydalı değildir....elbette dini konularda da konuşulacak...ama biz insanız...bir toplum içinde yaşıyoruz ve her konuda bilgili bilinçli olmamız gerekir....hiçbirimiz 4 duvar arasında değiliz....dünyaya bakmak zorundayız....olan biteni bilmek zorundayız...devekuşu gibi kafamızı kuma sokup herşeyden uzaklaşamayız bu 1.....arkadaşlık teklifi falan demişsin galiba....bu gibi konular elbette olur...ama bu genele taşınmamalı....bir bayan kimle konuşup kiminle konuşmayacağını bilir....şahsen ben bu konuda kimseyi kimseye şikayet etmem...kendi işini kendin hallediceksin

....tabiri caizse eşşeğini sağlam kazığa bağladın mı hiçbirşey olmaz arkadaşım....o da zaten buaradan kendine ekmek çıkmayacağını anlayıp yavaş yavaş yola revan olur....olay budur yani...kimselerin adını veripte insanları rencide etmeyiniz lütfen....bu çok yakışıksız olur bence....selametyle kalın....
ayna
Jul 19 2007, 09:22 AM
simre yine yapacağını yapmışsın ve bilmiş bilmiş konuşmuşsun teşekkür ederim.
siyaset konusunda sen de bahsettiğim konunun içindesin birbirinizi yupratacak boyutta yaptınız tüm propagandalarınızı.açıkçası burası genel forum herkesim insan var ve ortaya yol sıratımı müstakıym demiş Allah.sen partizanlık yüzünden kardeşini kırıyorsan bu islama ne kadar uyar.bırakın islami konuları burada kardeş kavgasına neden oluyor.su-i zana neden oluyor.ben ve benim gibi düşünen çok kardeşim var.bu yazılanlar sadece benim fikrim gibi asla görülmemeli.konuşulanlardan seçilen benden rica edilen bir konudur.
ayrıca özel mesaj meselesini zaten geldiği an zemahşeri ve ya islama bildiriyorum.kimseden akıl almama gerek yok
bir de mümkünse benim yazılarımın altına sen yazı yazma.mümkünse lütfen.bana her defasında ters cevap vermek zorunda değilsin.yazma içinde kalsın
pir_u_pak
Jul 19 2007, 09:48 AM
"mihrican" profilinize baktım. ve gördüm ki mesjalarınızın çoğunu OYUN PARKI nda yazmışsınız. bir yandan da islami konular isteruk ! diye ortalıkta dolanmışsınız....
çok açık bir dikkat çekme isteği ve mide bulandırıcı bir Riyakarlık örneği.
siyasi konular sizin oyun parkında yaptığınız geyiklerden çok daha iyidir. vesselam
fizikci
Jul 19 2007, 09:57 AM
ALINTI(pir_u_pak @ Jul 19 2007, 10:48 AM)

"mihrican" profilinize baktım. ve gördüm ki mesjalarınızın çoğunu OYUN PARKI nda yazmışsınız. bir yandan da islami konular isteruk ! diye ortalıkta dolanmışsınız....
siyasi konular sizin oyun parkında yaptığınız geyiklerden çok daha iyidir. vesselam
Sözleriniz çok kaba buluyorum mihrican hakkındaki görüşlerinize katılmıyorum...
Burada kimin ne vasıfta bulunduğunu iyi bilemezsiniz diyorum orası oyun parkı bile olsa
biraz daha dikkatli olup konuşmaya davet ediyorum...
Burada herkes herkesin fikrine katılmak zorunda değil isteyen istediğini ifade eder istediği yerde !
amaçları doğrultusunda islami ölçüler dahilinde seviye bozulmadan...
Bu arada siyasi konular yerine oyun parkında dolanmayı yeğlerim
bozkurt_vatan bizim
Jul 19 2007, 10:08 AM
YA KARDESİM SİZ NİYE TAKTINIZ BUNA BU KADAR ANLAMIYORUM BEN ''ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN DERKEN'','ALLAH MÜMİN'İ YERİN DİBİNE SOKSUN,ALLAH ARABI KAHRETSİN Mİ''diyorum ki siz bunu bu sekilde lanse etmeye calısıyorsunuz; Yani kimse TÜRKLÜGE ÖZEL BİR SEMPATİ DUYAMAZ MI!
Tabii ki Allah tüm müminlerin yardımcısı olsun Allah islamın yardımcısı olsun ancak siz benim bu sözümle müminligimi elestiremezsiniz...Bu konuda kapansın bence artık
SAYGILAR
fizikci
Jul 19 2007, 10:19 AM
Forumda o kadar çok söz söyleniyorki altından birşeyler arıyoruz artık
Dolayısıyla islam da o yüzden söylediğini sanıyorum ..
Ayrıntılı konuyu bilemediğim için yorumda yapamıyacağım..
eneshayri
Jul 19 2007, 10:22 AM
s.a arkadaşlar yukarıdan beri okuyarak aşağıya indim....forumumuzda herses mevcut nerdeyse....ben şunu isterdim arkadaşlardan...ırkçılığı ve partizanlığı bırakıp forumumuza yakışan islam da birleşmemiz ve buluşmamız...Allah ancak Allah'a samimiyetle inanan ve boyun bükenlerin . mü'minlerin ona tabi olanların dostu dur ve rahmeti de onların üzerine olacaktır...Allah'ın çizgisi ve yolu sırat'ı müstakıym dir.Başka yollar Allah'a çıkmaz ve Başka sözlerin dönüp dolacağı da ancak yalandır yalanlardır... Zira bunu öğrendik ve Amerikayı yeniden keşfetmenin bir anlamı da yoktur...Geçenlerde tv de birisi diyorduki bizim halkımız nasihattan anlamıyor...Bizim tecrübe edinme metodumuz çok afadersisiniz kazık yiyerek oluyor...Anlatıyoruz ve anlatıyoruz anlamıyorlar...Onun için toplumumuzun gerçekleri anlaması ve yanlış yaptığını anlaması böyle oluyor...Teşekkür edrim...s.a
ayna
Jul 19 2007, 10:27 AM
ALINTI(pir_u_pak @ Jul 19 2007, 10:48 AM)

arkadaşım bu forumda üye profiline baktığında genelde herkesin %90 oyun parkından alınan mesajlardır.sizin bilgisizliğinizden kaynaklanan bir durum var.yani çocuk gibi sadece oyun parkında daha çok yazı yazmışsınız demek ki kaliteniz budur diye bir açıklama yapmanız ortada.ben burada bulunan bir çok arkadaşımdan daha önceden vardım.herkes benim kim olduğumu bilir.burada kendimi anlatacak değilim.asıl siz daha ilk mesajlardan böyle bir talihsizlik yaşadığınız için ben size çok üzüldüm.çünkü islamiforumda aydınlık önyargısız birbirini Allah için seven insanlar var.biz böyleyiz.tanımadan bilmeden konuşmak cahillerin işidir.bizim forumda yok.
hattab84
Jul 19 2007, 10:44 AM
ALINTI(bozkurt_vatan bizim @ Jul 19 2007, 11:08 AM)

YA KARDESİM SİZ NİYE TAKTINIZ BUNA BU KADAR ANLAMIYORUM BEN ''ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN DERKEN'','ALLAH MÜMİN'İ YERİN DİBİNE SOKSUN,ALLAH ARABI KAHRETSİN Mİ''diyorum ki siz bunu bu sekilde lanse etmeye calısıyorsunuz; Yani kimse TÜRKLÜGE ÖZEL BİR SEMPATİ DUYAMAZ MI!
Tabii ki Allah tüm müminlerin yardımcısı olsun Allah islamın yardımcısı olsun ancak siz benim bu sözümle müminligimi elestiremezsiniz...Bu konuda kapansın bence artık
SAYGILAR
Kur'an'a göre üstünlük takvâda (49/Hucurât, 13), ilimde (39/Zümer, 9) ve cihaddadır (4/Nisâ, 95). Kim, kendi aslını, soyunu, ırkını başkalarına karşı bir üstünlük sebebi sayarsa, onda İblis/şeytan anlayışı var demektir. İblis, bu yanlış çıkarım sonucu Rabbine istikbar edip isyan ettiği gibi, her çeşit ırkçılık da istikbâra ve isyana yol açan tehlikedir.
İblis, Adem'in varlığının dış görünüşüne bakıp kendini üstün görmüş ve yaratılışın iç yüzünü, sırrını, hikmetini anlamamıştır. Halbuki Allah'ın bütün işlerinin hikmetleri, her birinin kendine ait sırları vardır. Adem'i sırf toprak zanneden İblis mantığı, kendi maddesini ondan üstün sanmıştır. Materyalizm/maddecilik şeytanî bir felsefedir. Ona göre ateşten yaratılmak, bir üstünlük sebebiydi (38/Sâd, 71-85). Böylece o, ateşin topraktan üstünlüğü gibi iki madde arasında, aslında olmayan bir fark görmüştü. Her iki maddenin yaratıcısının da Allah olduğunu itiraf etmesine rağmen, Adem'in halifelik ve ilâhî ruh taşıması, eşyanın isimlerini bilmesi gibi üstünlüklerini bilmezden gelmişti.
Şeytan, Âdem'de toprak, kendisinde ateşten başka bir mâhiyet görmemiş; ölüden diri, diriden ölü yaratan ve bütün meziyetleri bahşeden Allah'ı maddeye mahkûm saymıştı. Bu, ilâhî hükümleri, kendi nefsine ve aklına göre değerlendirip mantığına ters gelen bir hükmü reddeden bir akılcılık olduğu gibi; ırkçılığın da temeli idi. Yaratıkları, ruhî yapısıyla değerlendirmeyip, sadece maddî özellikleriyle, asâletiyle değerlendiren ırkçı anlayışın temeli de İblis tarafından böyle atılıyordu. Maddeyi tek ve gerçek ölçü sanmak, şeytanca bir yanılgıdır.
ayna
Jul 19 2007, 10:54 AM
çok samimiyetle sana diyorum.sen yanlış forumdasın tavsiye edeceklerim:
http://buyukhilal.forumup.com/http://www.ulkucumilitan.com/http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showforum=131kardeşimbunlar bazıları .
çünkü burada türk kürt laz çerkez arap v.s olan sadece Allah diyenin üstün olduğu ve asla ırk ayrımı yapılmadığı bir yerdir.Allah kürt olanı da arap olanaı da hatta hatta müslüman herkesi korusun.
SimRe
Jul 19 2007, 10:57 AM
arkadaşlar bakın...lütfen her konuda olduğu gibi bunun da cılkını çıkarmayalım....mihrican kardeşimiz rahatsızlığını dile getirmiş...elbette söyleyecek...herkesin fikri aynı olmak zorunda değil ki...önemli olan saygı çerçevesinde konuşabişlmek....olayı kırıcılığa götürmemek...siyaset konuşmak isteyen başlığa bakar zaten konu siyasetle ilgili açılmıştır....yazısını yazar....yok...siyasetten hoşlanmayan....içinde bulunmak istemeyen de...çok farklı güzel topic ler var...orada yazar....budur kardeşim....birbirinizi kırmayın rencide etmeyin lütfen....medeni insanlar gibi oturalım...konuşalım....tartışalım....selametle kalın....
Selman-ı Aydın
Jul 19 2007, 11:02 AM
Kardeşimin bu konusunu uzlaşma ve birlik mesajı olarak düşünüyorum. Ancak bu konu tartışmaya ve kalp kırma konusu olma yolunda ilerliyor. Bilemiyorum Allah Müslüman'ları neden bu halde bırakıyor(Cidden Allah mı bırakıyor dersiniz?). Bu imtihan mı yoksa bize müstahak mı bilmem veya başka bir sebep mi onuda bilmem. Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.O'nun hikmetinden sual olunmaz.Ama bizlerin bu bölünmüşlüğü, bu parçalanmışlığı, bu kadar çok itilaf halinde olmamızın sebebi acaba nedir?
"Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin sünnetidir." diyen Resulullah'ın emanetine hıyanet etmiş olmamız mı acaba? Çünkü yol doğru olsa bu kadar parçalanmış ve bu kadar dağılmış olur muyuz?
Ayrıca İslam'da emanetin önemine bir zahmet bakınız.Ve bizlere Kuran ve Sünnet'i emanet eden kişinin Allah'ın Rasulü Hz. Muhammed Mustafa sallalahu aleyhi vesellem olduğunu unutmayalım. Emanet eden O olunca o emanetler daha da kıymetli olmalı diye düşünüyorum.
Allah Müslümanlara birlik ve beraberlik versin .Kuran ve Sünnet'e uyan kullarından eylesin. Emanete hıyanet etmekten korusun!
Selametle...
ayna
Jul 19 2007, 11:09 AM
amin kardeşim selman ne güzel demişsin.rabbim aramızdaki soğukluğu kırıcılığı kaldırsın.sadece doğru olanı görmeyi ,Allahın hoşuna giden işlerle hayırlı işlerle uğraşmayı nasip etsin bizleri siyasetten uzak tutsun.tüm kardeşlerin kandili mübarek olsun.
pir_u_pak
Jul 19 2007, 11:23 AM
mihrican'a
üyelerin %90 ! nın oyun parkında yazdığını iddia etmişsiniz. peki öyleyse oyun parkından hiç şikayetçi oldunuz mu ? yoksa birileri siyaset konuştuğunda tek mi rahatsız oluyorsunuz ?
bozkurt nickli ırkçıya verdiğiniz forum adresleri uygun. bence değerlendirsin
muhammed_talha
Jul 19 2007, 11:27 AM
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Jul 19 2007, 12:02 PM)

kardeşimin bu konusunu uzlaşma ve birlik mesajı olarak düşünüyorum. Ancak bu konu tartışmaya ve kalp kırma konusu olma yolunda ilerliyor. Bilemiyorum Allah Müslüman'ları neden bu halde bırakıyor. Bu imtihan mı yoksa bize müstahak mı bilmem veya başka bir sebep mi onuda bilmem. Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.O'nun hikmetinden sual olunmaz.Ama bizlerin bu bölünmüşlüğü, bu parçalanmışlığı, bu kadar çok itilaf halinde olmamızın sebebi acaba nedir?
"Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin sünnetidir." diyen Resulullah'ın emanetine hıyanet etmiş olmamız mı acaba? Çünkü yol doğru olsa bu kadar parçalanmış bu kadar dağılmış olur muyuz?
Ayrıca İslam'da emanet önemine bir zahmet bakınız. Ayrıca bizlere Kuran ve Sünnet'i emanet eden kişinin Allah'ın Rasulü Hz. Muhammed Mustafa sallalahu aleyhi vesellem olduğunu unutmayalım.
Allah Müslümanlara birlik ve beraberlik versin .Kuran ve Sünnet'e uyan kullarından eylesin. Emanete hıyanet etmekten korusun!
Selametle...
GUZEL YAZMISIN ALLAH RAZI OLSUN KARDES
CAHILLER ORDAN CEKLISEYDI IHTILAFLAR BU KADAR COK OLMAZDI
bozkurt_vatan bizim
Jul 19 2007, 11:33 AM
vALLAHİDE IRKCI DEGİLİM BİLLAHİDE IRKÇI FİLAN DEGİLİM SACMALAMAYIN ALLAH ASKINA TAMAM FORUMDAN GİDİYORUM AMA COK ÖNYARGILISINIZ MİHRİCAN KARDESİM BİR DAHADA YAZMAM BU FORUMDA MERAK ETME SEN.BEN DE BAYA ESKİYDİM BU FORUMDA.BENİM DİGER MİLLİYETCİ FORUMLARI SECMEMEMİN NEDENİ DİNDEN,İMANDAN HABERLERİNİN OLMAMASI
PUT GİBİ BİR ATATÜRK BİR ORDUMUZ DİYE TUTTURMUSLAR GİDİYORLAR.ADMALARIN DÜNYADAN HABERİ YOK.BENİ IRKÇI DİYE İTHAM EDEN BİR KARDESİM VAR.CANI SAGOLSUN.
BEN BİR ELİNDE BİRA,RAKI BARDAKLARI AGIZLARINDADA TEKBİR OLANLARDAN DEGİLİM MERAK ETMESİN KİMSE.ALLAH'IN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN
ALLAH GERCEK MÜMİNLERİ VE ÜLKEMİZİ KORUSUN...SAYGILAR
ayna
Jul 19 2007, 11:40 AM
pir-u pak'a
burada size laf yetiştirip sizin seviyenize inecek değilim.çünkü maneviyatımı asla bozmak istemem.oyun parkında herkes yazar ben yazarken diğer bölümlere daha çok ağırlık veriyordum .hele etkin olduktan sonra oyun parkına girmemeye dikkat ettim.bunun hesabını size vermek zorunda değilim.siz tanımadan bilmeden bir insanı yargılayacak cahiliyette birisiniz.benim açtığım konuları ve mesajlarımı forumdan takip ederseniz yazdıklarınıza utanırsınız.
ayrıca bana artık yazmayın.çünkü anlayacak biri değilsiniz.yazacaksanız da etrafı ve insanları rahatsız etmeyin özelden yazın.kimse bizim kişisel sorunumuzu çekmek zorunda değil.
ALINTI(bozkurt_vatan bizim @ Jul 19 2007, 12:33 PM)

vALLAHİDE IRKCI DEGİLİM BİLLAHİDE IRKÇI FİLAN DEGİLİM SACMALAMAYIN ALLAH ASKINA TAMAM FORUMDAN GİDİYORUM AMA COK ÖNYARGILISINIZ MİHRİCAN KARDESİM BİR DAHADA YAZMAM BU FORUMDA MERAK ETME SEN.BEN DE BAYA ESKİYDİM BU FORUMDA.BENİM DİGER MİLLİYETCİ FORUMLARI SECMEMEMİN NEDENİ DİNDEN,İMANDAN HABERLERİNİN OLMAMASI
PUT GİBİ BİR ATATÜRK BİR ORDUMUZ DİYE TUTTURMUSLAR GİDİYORLAR.ADMALARIN DÜNYADAN HABERİ YOK.BENİ IRKÇI DİYE İTHAM EDEN BİR KARDESİM VAR.CANI SAGOLSUN.
BEN BİR ELİNDE BİRA,RAKI BARDAKLARI AGIZLARINDADA TEKBİR OLANLARDAN DEGİLİM MERAK ETMESİN KİMSE.ALLAH'IN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN
ALLAH GERCEK MÜMİNLERİ VE ÜLKEMİZİ KORUSUN...SAYGILAR
ben size illa gidin demiyorum.ama hattab arkadaşım size çok güzel bir yazı yazdı.söylediğiniz sözün islamdaki yerinin çok yanlış olduğunu söyledi.bence forumda kalın ve birşeyler öğrenmeye çalışın ama burada türklüğün propagandasını asla yapmayın.çünkü ümmetin buluştuğu bir yerdir.ama türklüğün propagandasına devam edecekseniz burası sizin için faideli olmaz.ben bu cihetle söyledim
asiLDuA
Jul 19 2007, 11:45 AM
bozkurt nikli kardeş yok öyle hemen forumdan gitmek.Belliki siz birşey ler kapabilmek için öğrenebilmek için girmişsiniz.Sizinle ilgileniriz kardeşim.İster özel olarak ister forumdan yeterki öğrenme isteğiniz olsun.Sizin ben hiçbir aşırı yanınıza rastlamadım.Nitekim siz bazı sözleri misal tepki alan sözlerinizden; Allah türkü korusun derken aslında tam olarak müslümanca manasını bilmiyorsunuz diye düşünüyorum.Ben sizin bazı konulardaki bilgi yetersizliğine veriyorumki çoğumuz öyleyiz.Kimse burada ALLAME değil.Gitmeyin kalın.Siz yeterki öğrenmek isteyin kitap dahil hertürlü imkanı sağlarız kardeş.Lütfen bu kardeşin üzerine bu kadar yüklenmeyin.Yazılarındanda anlaşıldığı gibi bilmiyor bazı şeyleri.Ve ben bu kardeşin hiç nikinin partisini reklam yaptığına,hakaret ettiğine rastlamadım.
Selametle kalın.
.
My_GrAveStoNe
Jul 19 2007, 11:45 AM
burası kimsenin kişisel alanı değil forum.. bi konuda herhangi bişe yazıyorsan senden sonraki insanın sana ne yazacağına katlanmak zorundasın.. ki buradaki insanları kardeşim olarak görürüm ne yazsa başım gözüm üstüne söylediği doğrudur yanlıştır ona göre cevaapta veririm..
ama şu anda bu yaptığınız sadece forumu karıştırmak.. doğrusunu söylemek gerekirse bozkurt kardeşim gibi bende çıkıp gitmeyi düşünürdüm forumdaki bu konuşmadan sonra.. forumda bisürü konu var islamiyette var siyasette var oyunda var.. kimin gönlü ne istiyorsa oraya girer sizinde bunu yargılamaya hiç ama hiç hakkınız yok.. gerekeni admin ve modlar yapıyor zaten..
inanın şurda muhabbet etmeye geliyoruz herşey can sıkıntısı oluyor içime.. bitirelim bu konuşmayı Allah rızası için
ayna
Jul 19 2007, 11:47 AM
ben rahatsız olduğum için bu konudan böyle bir topik açtım.siz de benim rahatsızlığımdan rahatsız oluyorsanız bu topiği açmayın ve işinize bakın.gitmek isteyende gidebilir.burası sadece muhebbet yeri değil.sizin de beni rahatsız etmeye hakkınız yok.ortalığı karıştırmayın
My_GrAveStoNe
Jul 19 2007, 11:56 AM
ben sizin topic açmanıza karşı değilim.. rahatsız ediyorsam özürdilerim ama hiç sandığım gibi değilmişsiniz üzüldüm doğrusu.. merak etmeyin bu konuda bi daha birşey yazmıycam.. benim amacım karıştırmak değil bi açıklama yapıp konunun bitmesini istemek..
bu forumdaki konulardan sıkılmadığımımı sanıyosunuz? siyaset konularını konuşmayı çokmu istiyorum sanıyosunuz? aksine bende istemiyorum.. ama insanlara konuşuyorsa bunada engel olamayız..
Allah a emanetsiniz kardeşim..
Zemahşeri
Jul 19 2007, 11:59 AM
Umarım bu ikili tartışmalar devam etmeyecektir.Seçimden sonra benimde açıkcası görüntü kirliliği olarak gördüğüm akp-sp kapışması başlıklarında sayıca bir azalma olacaktır.Yeni üye olan arkadaşlarında zamanla foruma adapte olacağını düşünüyorum.Adapte olamayanlar zaten uzaklaştırılacaktır.Herkezin gönlü ferah olsun herşey kontrol altında.
ayna
Jul 19 2007, 11:59 AM
nasıl düşünürseniz düşünün ben de sizin için artık farklı düşünüyorum.hoş duygular değil tabiki.çünkü beni eleştirirken aynı benim gibi yaptınız karışmayın herkes istediğini yapsın derken neden eleştiriyorsun demek çok mu hoş bir davranış.bende artık yazmayacam isterseniz özelden yazın.hatta yazmayın daha çok memnun olurum.çünkü abesle iştigal ediyorsunuz
ayna
Jul 19 2007, 12:33 PM

yerim ben seni ya
hammal
Jul 19 2007, 05:41 PM
ALINTI(bozkurt_vatan bizim @ Jul 18 2007, 07:45 PM)

Sevgili Kardesim bilmesenizde bu Sözlerde Küfür bulunmakta!Tabiki düsünceniz farkli olabilir.
Lakin Türk dediginiz zaman icimizde Münafiklar,Yahudi , Hiristiyan, Seytana tapan ve inanmiyan Kafirlerde bulunmakta.
Öbür yandan Komsusu acken, tok yatani Rabbim sevmez.
Ask olsun yani Türk deyip öbür Müslüman Kardesini unutmadinmi yani.
Allah Kafirleri yücelmez ve Korumazda. Nefsine uymadan hatana tövbe edip Forumda kalman daha hayirli diye düsünüyorum.[color=#3333FF]
Zira Allah Celle Celaluhu Tövbe edenleri sever ve Af eder.
Rabbim Dünyada Ister Cingenede olsa Müslümanim diyip Kalbinlende Iman edenleri, birlik beraberlikte korusun ve Yücelsin Insaallah. Amin
Cenneti Bakide Resululla Efendimize Misafir eyler Insaallah. Amin
Alperenx
Jul 19 2007, 06:56 PM
evet neler oluyor ? herkes birbirini rencide ediyor ,, birileri birilerinin biletini kesiyor,,burasi sanal alem . burda bile birbirimizi hazmedemiyorsak yazik bize ... her görüse acik olmaliyiz.. tasvip edmezek bile,, irkci da gelsin irksizda , dinsizde , müslümanda ,,, neden korkuyoruz ? bilgilemiriz, ibret aliriz , anlamaya calisiriz insanlari dislamakla bir sey elde edemeyiz ve sununda yalniz kaliriz ... hösgörü , sadece hosgörü
selametle
SimRe
Jul 20 2007, 08:54 AM
ALINTI(Alperenx @ Jul 19 2007, 07:56 PM)

evet neler oluyor ? herkes birbirini rencide ediyor ,, birileri birilerinin biletini kesiyor,,burasi sanal alem . burda bile birbirimizi hazmedemiyorsak yazik bize ... her görüse acik olmaliyiz.. tasvip edmezek bile,, irkci da gelsin irksizda , dinsizde , müslümanda ,,, neden korkuyoruz ? bilgilemiriz, ibret aliriz , anlamaya calisiriz insanlari dislamakla bir sey elde edemeyiz ve sununda yalniz kaliriz ... hösgörü , sadece hosgörü
selametle
işte budur....
EsLeMNa
Jul 20 2007, 10:02 AM
ALINTI(SimRe @ Jul 20 2007, 09:54 AM)

ALINTI(Alperenx @ Jul 19 2007, 07:56 PM)

selametle
işte budur....

Kardeşim topic açıldığından beri takip ediyorum ve gördüğüm şu kimsenin kimseye saygı gösterdiği yok.
Herkes kendi görüşünü savunuyor ve çekiliyor kenara işte bu kadar.
siyasi tartışmalarda da aynısı oldu diğer uzlaşma olmayan konulara da.
Ama nolur şunu yapmaya çalışalım saygıyı elden bırakmamaya.
Kimseye değil sözüm genel söylüyorum...
GÖKYÜZÜ
Jul 20 2007, 10:43 AM
ALINTI(pir_u_pak @ Jul 19 2007, 12:23 PM)

mihrican'a
üyelerin %90 ! nın oyun parkında yazdığını iddia etmişsiniz. peki öyleyse oyun parkından hiç şikayetçi oldunuz mu ? yoksa birileri siyaset konuştuğunda tek mi rahatsız oluyorsunuz ?
bozkurt nickli ırkçıya verdiğiniz forum adresleri uygun. bence değerlendirsin
Alahaşkına bana birisi ırkçılığı anlatsın. Bu ne önyargıdır anlayamadım. Arkadaşın ağzından Türk kelimesi çıktı diye itham etmek, hiçbir ahlak ve terbiyeye sığmaz.
Irkçılık kavmine zulmünde yardımcı olandır. Bunu da sadece ırk olarak görmeyin. Bir grup cemaat, topluluk da olabilir.
Partileri ele alacak olursak; hırsızlığını, yolsuzluğunu, dalaveresini bile bile savunup, yanlışlarını kabul etmeyip doğru göstermeye çalışmak, zulmüne yardımcı olmak değil midir?
pir_u_pak sen ismini değiştir pir_u_şer diye. Her konuşmanda yıkıcılık var.
Kaveller
Jul 20 2007, 02:49 PM
ALINTI(mihrican @ Jul 18 2007, 10:19 PM)

arkadaşlar ne oluyor islami foruma.inanın bana, foruma girmek içimden gelmiyor.burası siyaset meydanı mı burası sevgili bılma yerimi burası sadece mesajların niceliğinin arttığı niteliğinin kaybolduğu bir forum mu?sürekli tartışma sürekli uzaklaşma var.biz ne güzeldik önce.tam islami konular adına konuşulacak mekandı burası?hergün bir kaç seviyesiz kişiden tanışma teklifleri geliyor.ne demek bu?
şu seçim bitsinde görüntü kirliliğinden kurtulalım diyesim geliyor.yeter ama akpye de spye de hepsine de yeterrrrrrrrrrrr
aslan avcısı ve onun türevlerinden yeni bir kişi var bozkurtlu biri onun etrafa sataşmasından onu bunu kötülemesinden akpye tutanların tayyipin avukatlığını sürdürmesinden yoruldum.arkadaşlar üçaylara girdik çok şükür.tatildeyiz kim ne kadar kuran okuyor?kim Allah için ne yaptı bugün bir anlatın ya.yeter nefsimizin konuştuğu.kaldırın kıdemlerin hepsini.istemiyorum ya.herşey kıdem içinse herkesinkini kaldırın.anlamlı güzel Allah dostlarını anlatan yazılar yazın.boş mesajlar atmayın ya.kimse kimseyi korumasın .şu haklı bu haklı .peygamber efendimiz bir baksa foruma ne hisseder?Allah görüyor bizi arkadaşlar .seviyemizi koruyalım kendimizi toplayalım artık.
Gayet normal siyasetin konuşulması ,seçim var şurda üç gün kalmış haliyle herkes propagandasını yapacak dimi ama mihrican
Seçimden sonra bu kadar yoğunlukta siyaset tartışılacağınıda zannetmiyorum ,herkes alımını alır oturur .
gelgelelim forumun genel haline ,bence forumda herşey olması gerektiği kadar tartışılıyor ,tasavvuf ,siyaset ,din .Kaldı ki herkesin ilgi alanı farklıdır ,ben internette günceli takip etmekten daha haz ediyorum .
Ama diğer konuları da takip ediyorum özellikle tasavvuf bahsini hep takip ederim .
Oyun parkı meselesine gelince biri mihrican'ı itham etmiş ,vay efendim bu oyun parkındaymış da falan filan .
Arkadaşlar oyun parkından rahatsızlık duyuyor iseniz yönetim ile konuşup kaldıralım madem herkes şikayetçi ve genel suçlamalar ;
-aaa sen hep oyun parkında yazıyorsun
-profilin kadar konuş
-söle bana profilini söyleyeim sana ne olduğunu
gibi lakırdılara sepep oluyor ise e o vakit kaldıralım gitsin.
Bence bir sakıncası yok ben oyun parkında yazarım bakarımda üstrüplu olduktan sonra ,burda herkes yoksa 24 saat Trt spikerleri gibi mi geziyor .
reel hayatında hiç gülmez mi arada bir boş konuşmaz mı .
Yalnız bazen benimde hoşuma gitmeyen basit muhabbetler olmuyor değil ,ama yinede falanca oyun parkında yazıyormuş diye onu yaftalamam ,filanca sürekli müspet konularda yazıyor diye onada ''aa ne kadar takva sahibi de demem ''malumunuz sanal alem maalesef kimin ne olduğu yazdığı yazılara bakıp karar verilmiyor .
özel mesajlarda rahatsız edilme mevzusuna gelince ,bu heryerde olur böyle birşey oldumu hemen hemen bize bildirin kalemini kırarız
benim tavsiyem ,nette kullandığınız niklerin afaki olmasına dikkat edin ,feminen nikler dikkat çekiyor .
islam ve kulluk
Jul 20 2007, 11:13 PM
Kaveller kardeşim siyasetin konuşulması tamam kabul edilir ama tartışmalar ? kardeşlerin kardeş olduklarını unutup birbirlerini yenme arzusu ile dolup taşan nefsi istekleri ? bunlar sineye çekilemez.
ayrıca profilde gördüğünüzü sandığınız oyun parkı oranı için çetele çıkarmak zorunda bırakmayın insanı
mihrican kardeşimizin oyun parkında 600 civarı mesajı var iken 1500 den fazla mesajı islami konulardadır. Bilip bilmeden konuşmayı düstur haline getirmekle vebal alma kolaylığını çokca benimsemişiz...
Allah-u alem
Allah-a emanet olun
Selman-ı Aydın
Jul 25 2007, 10:49 AM
Son zamanlarda foruma girmek istemiyorum... Canım sıkılıyor buraya girince çünkü çoğunluk foruma eski kadar uğramıyor. Şuan için forumda olanlar bu sanırım...
SimRe
Jul 25 2007, 11:33 AM
evet yahuu...nerde bu millet....heyyy sıcaklardan bayıldınız mı yoksa????

...gel gellll foruma gel.....

.....ne yapalım yaa bu forumdaşları buraya getirebilmek için....seçim bitti forum gitti mi oldu heyyyy...

.....
gursunet
Dec 4 2007, 08:10 PM
arkadaşlar yeni çiceği burnunda taze üyeyim.kendi kanaatimce bir siteyi en iyi şekilde tanımak için istekler çöp kutusu ve şikayetler bölümünü okumak lazım...
işte bu mantıkla bu bölümede dalmış bulunuyorum..
rahatsızlık siyaset...
rahatsızlık eğer siyasi konular üzerinde yapılan münazaralarda seviyesizlik tahkir ve hakaret olsa idi sanırım bu konuyu makul bulabilirdik...
fakat konu siyasetin kendinden rahatsızmış gibi bir durum içinde..
unutmamak gerekirki islamda siyaset vardır.siyaset islam dışı birşey değildir.islamın men ettiği şey politikadır.
siz sanıyormusunuzki islam sadece tuvalette nasıl davranman gerektiği yahut mutfakda nasıl davranman gerektiği hakkındaki emirler silsilesi olsun?
islam beşikten mezara yatak odasından devlet yönetimine aileden beşeri münasebetlere kadar bir emirler silsilesidir.dolayısıyla bugün siyaseti kaldırın atın siyaset yapmayın demek aslında islamın hukuk ve devlet sisteminide gözardı etmek demektir...
bugün en çok siyasetle uğraşan müslümanlar olmalıdır.çünkü müslümanlar kuranın emrettiği 6666 ayetin tamamını yaşayabilmesi için islami bir devlete gereksinim duymaktadır.eğer islami bir devlet yoksa 4000 kusur ahkam ayetini bir müslümanın yaşamasınada imkan olmaz...
ayrıca şu siyasetten uzak duranlar aslında bugünki sistemin bugünki düzenin ve küfrün ekmeğine yağ sürmektedir.çünkü düzen müslümanın hiçbir sosyal faaliyet içinde yer almamasını ancak camiye camiden eve 5 vakit namaz senede bir oruç tutan insanlar şeklinde olmasını istiyor.
çünkü müslüman böyle olmalıki onlar istediği gibi at koştursun.istedikleri gibi o müslümanların evlerine tv vasıtasıyla şarabı zinayı sokabilsin.onların dilediklerini aşağılasın dilediklerini yüceltebilsin.karnında bir batman pislikle oturup medeni kanunları yazan 3-5 sefilin kültürü ile seni yönetebilsin seni evlendirsin.sonra yine güya islam adına birileri kalkıp üfff yeter artık bıktım siyasetten desin...
eh ne hallere düşmüşüz herşey ayan beyan ortada...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.