Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Foruma İlmihal Ve İslam Ansiklopedisi Koyulmasını öneriyorum
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ SİTE İÇİN İSTEK VE ÖNERİLER ]·.
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm kardeşler

Malumunuz tarafımdan açılan bir İlmihal vardı ancak benim Diyanet hakkında bilgisiz olmamdan dolayı ve Diyanet'e ait bir ilmihali kullanmanın sakıncalı olma ihtimali nedeniyle artık o ilmihali tasvip edemiyorum. Ancak tasvip etmesemde o ilmihaldeki bilgilerin tamamı yanlıştır diyemiyeceğim gibi tamamı doğrudur da diyemem. Bu duruma rağmen "Foruma bir ilmihal lazım." düşüncesinden vazgeçmedim. Bu yüzden yönetim tarafından uygun görülen bir ilmihalin forumda açılmasını öneriyorum. Çünkü bunu üyelerin yapması zor, yönetim üyelere göre daha fazla imkanlara sahipler.

İlmihalden ayrı İslam Ansiklopesi veya Dini Sözlük belki ikiside açılsa çok güzel olur. Bu kaynaklardan faydalanan çok kişi olur diye düşünüyorum.

Selametle...

ubeydullah
katılıyorum selman kardeşim ayrıca fizilal ve kurtubi ve elmalı tefsiride konmalı bence
selametle kalın
EsLeMNa
Bende konmalı diyeceğim ancak bu konuda iyi bilgiye sahip biri varsa lütfen o koysun.
Sağol selami kardeşim çok güzel düşünmüşsün...
ubeydullah
ALINTI
Bende konmalı diyeceğim ancak bu konuda iyi bilgiye sahip biri varsa lütfen o koysun.

zatenb bilenler koyacak kardeşim mesela ben ne anlarım nasıl siteye eklenir
sadece öneri
Selman-ı Aydın
ALINTI(Eslemna @ Jul 18 2007, 05:24 PM) *

offtp.gif
Selami mi? smile.gif

Benim adım Selman kardeşim. Selman-ı Fârisi (r.a.)'dan gelme. Nickimde gerçek adımda Selman'dır.

Allah sizden razı olsun, bana tebessüm ettirdiniz.

Selametle...
EsLeMNa
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Jul 18 2007, 06:05 PM) *

ALINTI(Eslemna @ Jul 18 2007, 05:24 PM) *

offtp.gif
Selami mi? smile.gif

Benim adım Selman kardeşim. Selman-ı Fârisi (r.a.)'dan gelme. Nickimde gerçek adımda Selman'dır.

Allah sizden razı olsun, bana tebessüm ettirdiniz.

Selametle...

Çok uzun zaman sonra farketmiş olsamda kusurumu affediniz..

Neden öyle bir hataya düştüm bilmiyorum biggrin.gif

Selmana selami demek gibi biggrin.gif

Kusurumu görmezsiniz siz benim friends.gif
Selman-ı Aydın
ALINTI(Eslemna @ Sep 13 2007, 01:56 AM) *

Yok estağfurullah ne demek. O kadar da önemli değil zaten. Bu benim başıma ilk kez gelmiyor kimi selami diyor kimi salman diyor ben alıştım artık.

Bu arada ne oldu bu ilmihâl işi onu merak ettim.

Selametle...
EsLeMNa
Bende aslında onun bir sonuca verıp varmadığını görmek için girmiştim biggrin.gif

Yönetici arkadaşlar görürler inşAllah biggrin.gif
Selman-ı Aydın
ALINTI
Yönetici arkadaşlar görürler inşAllah smile.gif

İnşAllah...
-EBRAR-

Aslında çok güzel bir fikir uygulanırsa tabii. Ama işin bir başka boyutu var. Şimdi buraya koyulacak olan ilmihal veya ansiklopedinin yazarının bazı yazdıkları tasvip edilmeyecek ve itiraz edilecek haklı veya haksız. Sonrada bir bakmışız kişi karşısındakinin delillerini görmezlikten gelerek hararetli bir tartışma tutturmuş. Daha sonrada diğer topiclerden farkı kalmayan bir tartışma ortamı olmuş... Kişi buraya bilgilenmeye mi gelecek yoksa kafası daha çok karışıp çıkmaza mı düşecek? Orası Allah-u Alem... smile.gif

Bu da benim düşüncem.

Selam ve dua ile...
Tevhid_13
kardeşimizin biri tevsir konmalı diyor. Bende katılıyorum.
Selman-ı Aydın
ALINTI
kardeşimizin biri tevsir konmalı diyor. Bende katılıyorum.

buna bende katılıyorum.

ALINTI(İKRA @ Sep 14 2007, 10:21 PM) *

Aslında çok güzel bir fikir uygulanırsa tabii. Ama işin bir başka boyutu var. Şimdi buraya koyulacak olan ilmihal veya ansiklopedinin yazarının bazı yazdıkları tasvip edilmeyecek ve itiraz edilecek haklı veya haksız. Sonrada bir bakmışız kişi karşısındakinin delillerini görmezlikten gelerek hararetli bir tartışma tutturmuş. Daha sonrada diğer topiclerden farkı kalmayan bir tartışma ortamı olmuş... Kişi buraya bilgilenmeye mi gelecek yoksa kafası daha çok karışıp çıkmaza mı düşecek? Orası Allah-u Alem... smile.gif

Bu da benim düşüncem.

Selam ve dua ile...

Sizi anlıyorum ve bence haklısınız ancak birilerinin tartışması başkalarının öğrenmesinden daha kıymetlidir. Zaten ben sorunun temel konularda çıkacağını sanmıyorum yani kader, oruç, namaz vs. gibi konularda tartışma olacağını düşünmüyorum ama itilaflı konularda ilmihalde yazılanı kabul edeni çıkar etmeyini çıkar buna birşey diyemem ancak ne olursa olsun burda hoşgörünün esas olması gerekirken insanların birbirini yemesini mümine yakıştırmıyorum! Ayrıca benim ilmihal için kafamdaki model şu, konu bir kere kilitlenmeli yani kimse yorum falan yapmamalı bu sayede konu tartışmalardan uzak tutulur tartışmak isteyen olursa gider başka bir yerde konu açar tartışırız.

Selametle...
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm

Site genel bakıma girmişti. Bende bu bakım esnasında şu ilmihali falan koyarlar diye umuyordum. Ama böyle bir şey göremedim.

Yazımın bu kısmı hamrA abla ile Erkamreal abiye;
Anlıyorum işiniz gücünüz var biriniz doktor diğerinizin ne iş yaptığını bilmiyorum (Erkamreal abinin). Elbette kolay değildir onca işin gücün arasında forumla uğraşmak, foruma birşeyler eklemek veya çıkarmak ama şuraya Allah rızası için bir cevap verseydinizde bizde ne olduğunu bilseydik... Hani deyin ki uğraşıyoruz yapmaya çalışıyoruz veya yapamıyoruz. Yani yeterki şuraya Allah rızası için bir cevap yazın. Yönetimdeki herkese tek tek özel mesaj attım ama Zemahşeri kardeşten başka kimse konuyla ilgilendiğini söylemedi. Ben sizleri gerçekten anlayamıyorum. Neden bu kadar ulaşılmazsınız ya Hû?

Artık şuncacık sitemi etmeye hakkım vardır sanırım. Allah'a emanet olun.

Selam ve dua ile...
-EBRAR-
ALINTI
Ayrıca benim ilmihal için kafamdaki model şu, konu bir kere kilitlenmeli yani kimse yorum falan yapmamalı bu sayede konu tartışmalardan uzak tutulur tartışmak isteyen olursa gider başka bir yerde konu açar tartışırız.

Gayet isabetli bir fikir katılıyorum size kardeşim.

Son olarak siteminizi dile getirmişsiniz. Düşüncem bu hiç hoş değil. Hoş olmayan ''Site İçin İstek ve Öneriler'' kısmına koymuş olduğunuz isteğinizin okunup yada okunmayıp herhangi bir cevap yazılmamasıdır. 18 Temmuz'dan beri hiç mi yönetimden okunmadı bu mesaj olumsuz bile olsa cevap yazılması gerekirdi.
ErKaMReaL
Aleykum Selam ve Rahmetullahu ve Berekatuhu

Değerli Selman-ı_Aydın ;

Evvela sitem etmeye hakkınız vardır kabul ediyorum.Genel bakım oncesinde şahsımın bu forum ile alakalı bazı önemli işleri vardı.O yüzden bir süre forumu takip edemedim ve giriş yapamadım.Bahsetmiş olduğunuz konu kendi aramızda daha evvelce konuşuldu ve gerek olmadığı sonucuna yakın bir sonuç çıktı.Çünkü forum dışındaki sitelerde ilmihal e-bookları yada ilmihal web siteleri mevcut ve haliyle geniş kapsamdadır.Merak edenler o şekilde istifade ederler diye düşündük.İlmihal koyulsas bu veritabanının şişmesine sebep olacagida teknik bir konudur.
Selman-ı Aydın
ALINTI(ErKaMReaL @ Sep 22 2007, 01:02 PM) *

Aleykum Selam ve Rahmetullahu ve Berekatuhu

Değerli Selman-ı_Aydın ;

Evvela sitem etmeye hakkınız vardır kabul ediyorum.Genel bakım oncesinde şahsımın bu forum ile alakalı bazı önemli işleri vardı.O yüzden bir süre forumu takip edemedim ve giriş yapamadım.Bahsetmiş olduğunuz konu kendi aramızda daha evvelce konuşuldu ve gerek olmadığı sonucuna yakın bir sonuç çıktı.Çünkü forum dışındaki sitelerde ilmihal e-bookları yada ilmihal web siteleri mevcut ve haliyle geniş kapsamdadır.Merak edenler o şekilde istifade ederler diye düşündük.İlmihal koyulsas bu veritabanının şişmesine sebep olacagida teknik bir konudur.

Ve aleyküm Selam ERkam abi,

İlgilendiğiniz için Allah razı olsun abi, cevabınız içinde... Sitemimi haklı bulduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim. Allah size kolaylık versin.

Allah'a emanet olun.
Selametle...
kırık-rüzgar
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Sep 13 2007, 04:13 PM) *

ALINTI(Eslemna @ Sep 13 2007, 01:56 AM) *

Yok estağfurullah ne demek. O kadar da önemli değil zaten. Bu benim başıma ilk kez gelmiyor kimi selami diyor kimi salman diyor ben alıştım artık.

Bu arada ne oldu bu ilmihâl işi onu merak ettim.

Selametle...

biggrin.gif şimdi aklıma geldi selman diye bir tanıdığım var işeğitimi öğretmeni ona salman derdi aklıma geldi siz alışmışsınız arık selman güzel isim jp.gif

ilmihal konusunuda sonuçlanmış geç uğrmışım jp.gif
Selman-ı Aydın
ALINTI(esengül @ Sep 27 2007, 04:16 PM) *

biggrin.gif şimdi aklıma geldi selman diye bir tanıdığım var işeğitimi öğretmeni ona salman derdi aklıma geldi siz alışmışsınız arık selman güzel isim jp.gif

O Selman hocasına bişey der miydi peki? "Hocam bana Salman diyip durmayın ya!" gibi mesela...

Devlet yurdunda kalırken yan odaların birinde matematik bölümünde okuyan bir arkadaş vardı. 1,5 yıl yurtta kalmama rağmen kendisine bir türlü Selman derdirtememiştim, ismim güzel ama söylemesi zor galiba biggrin.gif

Evet ilmihal için geç kaldın, biz hallettik onu

Selametle...
kırık-rüzgar
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Sep 28 2007, 10:50 AM) *

ALINTI(esengül @ Sep 27 2007, 04:16 PM) *

O Selman hocasına bişey der miydi peki? "Hocam bana Salman diyip durmayın ya!" gibi mesela...

Devlet yurdunda kalırken yan odaların birinde matematik bölümünde okuyan bir arkadaş vardı. 1,5 yıl yurtta kalmama rağmen kendisine bir türlü Selman derdirtememiştim, ismim güzel ama söylemesi zor galiba biggrin.gif

Evet ilmihal için geç kaldın, biz hallettik onu

Selametle...

yok diyemezdi korkardı yazık oda alışmıştı artık herkes karıştırıyodu kendini.

söylemesi zor değil kardeş bak ben diyorum SELMAN jp.gif

neyse halolmuşsa sorun yok jp.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.