Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sahip Olduğumuz Bütün Dini Kitapları Yazsak...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ SİTE İÇİN İSTEK VE ÖNERİLER ]·.
Selman-ı Aydın

Selamün Aleyküm

Elimde bir çok kitap var ama yinede sahip olmadığım kitaplar da mevcut. Bazen dini bir yazı okuduğumuzda kaynak olarak gösterilen kitaplar, kendi kütüphanemizde olmayabiliyor. Bu durumda o yazının doğruluğunu araştıramıyoruz ve öylece kalıyor. Malum her yazara her kitaba ve her yazıya güvenmemek lazım. İşte bu sorunu çözebilmek için bütün üyeler kütüphanelerinde bulunan bütün dini kitaplarını bir konuya yazsın diyorum. Bu sayede okuduğumuz bir yazıda(veya kitapta) sizde olup bende olmayan bir kitap kaynak olarak gösterilmişse, o verilen bilgilerin doğruluğunu birbirimize teyit ettirebiliriz inşAllah.Örneğin bir yazıda falanca falanca kitabın falanca sayfasında şu yazıyor dendiğinde bunu o kitaba sahip olan üye kardeşimize sorup öğrenebiliriz. Bir nevi birbirimize falanca falanca yerde şunlar yazıyor "Bu doğru mu?" diye soracağız.

Ayrıca bu konu sayesinde, hangi üyede hangi kitaplar var ve hangi yazarları okuyorlar bunu görmüş olacağız. Bununla beraber yazar, kitap veya yayım evlerinde itimad edilmeyen, güvenilmeyen ve şüpheli olan var mı bunu da görmüş oluruz.Eğer varsa o kardeşimize o kitap ve yazar için uyarıda bulunuruz ki yalan yanlış şeyler öğrenmesin.

Kısaca herkes elindeki kitapları yazsın, kütüphanesinde ki bütün dini kitapları açmayı düşündüğüm konuya bizimle paylaşsın diyorum. Ve saydığım bu amaçlar için böyle bir konu açmak istiyorum sizce de uygun mudur diye soruyorum.

Not:
i. Sadece dini nitelikli ve bilgi amaçlı olan kitaplar yazılacak yoksa kalkıpta şiir hikaye vb. gibi kitaplar değil.
ii. Arama yaptım ve belki bakarsanız buna benzer bir konu var sanabilirsiniz ama benim dediğim konu o arkadaşın açtığı konudan 1-2 gömlek farklı.

Selametle...

Alperenx
kardes ben yazmasam .. _--)))))))

alt bölümünü sonradan okudum :-) iyiki okumusum ,, kütüphane de bayagi kitap vardi ..
islam ve kulluk
yaz kardeşim çekinme

-4 mezhebe göre fıkh külliyatı
-buhari
-tirmizi
-ebu davut
-risale-i nur
-hukuk fıkhı
-uhya-yı ulumiddin

ekseriyetle kullandığım kaynaklardır. Ben ihtiyacım olduğumda çevremden de yardım olurum ekseriyetle danıştığım diğer kaynaklar ise :

imam-ı gazalinin tüm eserleri
imam-ı nesevinin tüm eserleri
imam-ı rabbaninin tüm eserleri
imam-ı hanbeli şerhi.
--------------------------------
asiLDuA
Benim kütüphanemin hepsi pc imde)))

Bismillah

1-SİYER-Allah resulunun hayatı (Abdurrahman El Muhacir)

2-İmam Kurtubi tefsiri

3-İmam taberi Tefsiri

4-Elbidaye Vennihaye (İbni Kesir)

5-EfAlu küfür Elfazlu Küfür (Küfüre götürücek olan sözler ve davranışlar)

6-30 Risale (Ebu Muhammed Asım El Makdisi)

7-Sıratı Mustakim (İbni Teymiye)

8-İmam ebu hanifeden Risaleler 5 eser

9-Akidemiz (Ebu Muhammed asım El Makdisi)

10-İrtidat ve Mürtedin Hükmü (AbdulHak El-Heytemi)

11-Müslümanlara Karşı Kafirlere Yardım etmenin Hükmü (Dr.Seyfuddin El muvahhid)

12-Milleti İbrahim (Ebu Muhammed Asım el Makdisi)

13-MİNHAC (İMAM NEBEVİ)

14-Peygamberler Tarihi (MuhammedALİ Sabuni)

15-islamın Hareket Metodu (Seyyid Kutup)

16-Halifelik ve Emirlik (Muhammed Şakir)

17-Tağutu Red Etmek (Ziyaeddin El-Kudsi)

18-Yoldaki İşaretler (Seyyid Kutup)

19-Ehli sünnetin Menheci ve Cihadın esasları (Abdulkadir Bin AbdulAziz)

20-Müslümanların Birliğini sağlayacak Temel esaslar(Abdul Mun-im Mustafa)

21-İman ve onu bozan Şeyler (Seyfuddin el muvahhid)

22-Fark ibni teymiye

23-Cihad dersleri (Dr.Abdullah Azzam)

24-El cihad vel ictihad (Ebu Katade Filistini)

Ve ayrıca ; İslamda şehadet operasyonlarının hükmü,40 hadis,Dualar,Mevzu ve zayıf hadislerin akideye etkisi,İslamda ölçü,Şirk,tevhid adlı kitaplar mevcuttur smile.gif)isteyen olursa hemen verebilirim smile.gif)

islam ve kulluk
makdis kardeş ayrıntıya inmiş Allah razı olsun biggrin.gif ben o kadar yazmıyım demiştim aslen ...

bir de en büyük kaynaklarımdan birini eklemeyi unutmuşum :

ruhu-l furkan tefsiri ve kurtubi tefsiri
Kaveller
çok yorucu başka zaman inşallah yazarım Selman kardeşim ,
şimdi kalk pc başından koridoru geç ordan salona doğru ilerle kütüphaneye bak kitapların ismini hafızanda tut çok iş çok .. smile.gif
Mehlika sanada maşallah o kadar şeyi netten nasıl okuyorsun ben kör olmuşdum valla blink.gif
bence kitap gibisi yok ,internet yorucu .
asiLDuA
nEtten okumuyorumki kaveller smile.gif.Netsiz.Yani e-kitap pc inizde kayıtlı oluyor.Zira bu kitapları her yayın evinde hele de bulunduğum bir ilde bulmak oldukça güç.Hepsini her gün okuyorum diye bir şeyde yok Nitekim tefsir kitapları danışılıcak kitaplar.Ama en beğendim alim ebu muhammed asim el makdisi oldu hiç bıkmam onun yazılarını okurken aşinayım onun kitaplarına.
ayna
benim elimde hiç tefsir kitabı malesef yok.sıkıntılıyım bu konuda ve Allahtan internet yetişiyor bana.ama kaynak sıkıntısı yaşanıyor.ben de dini kitap olarak risale-i nur külliyat
pırlanta serisi
halit ertuğrul ve muhammed bozdağın bir den çok kitabı
ışık yayınlarının bir çok kitabı vardır.
ama sizlerin yazdığınız kitapları hafızama yerleştiriyorum kitap alırken dikkate alacağım..
TEVHİD
ALINTI
ii. Arama yaptım ve belki bakarsanız buna benzer bir konu var sanabilirsiniz ama benim dediğim konu o arkadaşın açtığı konudan 1-2 gömlek farklı.

Selman Kardeşim.Beni çok güldürdünüz.Niye güldüğümü de anlamışsınızdır. Allah da sizi her daim güldürsün inşallah. biggrin.gif

Kütüphanedeki kitaplara gelince. O kadar çok kitap var ki hengi birini yazacağım. Maşallah Mehlika'ya hemen yazmış. Ben yazmaya kalksam kütüphaneyi devirmem gerekecek.Sonra bir de toplaması var. biggrin.gif

Selam ve dua ile
Selman-ı Aydın

Durun durun buraya yazmayın. Burası uygun değil. Ben buraya açmadım konuyu smile.gif Sadece açarsam katılım olur mu kitaplarınızı yazar mısınız diye merak ettim ve sordum.

Bir hafta bu konu böyle kalsın diye düşünüyorum diğer kardeşlerde olumlu veya olumsuz birşeyler söylesin. Konuyu haftaya inşAllah OKU ve DÜŞÜN ya da KİTAP TAVSİYE bölümüne açayım diyorum. Sizce de uygun mudur buralar veya başka bi yer daha mı iyi olur?

Bazı arkadaşlar maşAllah pek bi azimli, hiç üşenmek, tembellik etmek nedir bilmiyor smile.gif (kaveller *, TEVHİD - son iki cümle- *)

Evet TEVHİD abla seni anlamadım. Sende beni anlamışsın. smile.gif
Dualar için AMİN diyelim...

Selametle...
TEVHİD
ALINTI

Bazı arkadaşlar maşAllah pek bi azimli, hiç üşenmek, tembellik etmek nedir bilmiyor (kaveller , TEVHİD - son iki cümle- )

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Selman Kardeşim

Ben hem ev hem iş kadınıyım. O kadar yoğun çalışmaktayım ki.Boş olan zamanlarımı da forumda geçirmekteyim. 2 oğlumdan bana ortalık dağıtmaya fırsat kalmıyor ki. Sürekli toplamaktan....Kütüphanedeki kitaplar öyle üst üste ki sığsın diye öyle yerleştirmek zorunda kaldım. Ben dahi bazen aradığım kitabı bulmakta zorlanmaktayım. Okuduğunuz kitapları demişsiniz. Okuduklarımı bulmak öyle kolay bir iş değil. Afaki olarak da yazmak ne derece doğru bilemiyorum. Siz kitap hakkında bilgi isteseniz o kitabın içeriği hakkında bilgiyi elimin altında olmadan nasıl vereyim? Bu topiği açma nedenlerinizi az çok bilmekteyim. Bu beisle de eğer faydalı olacaksam doğru dürüst faydam olsun değil mi? Zaten bazı okuduğum kitapları kardeşlerimiz de belirtmişler.Belirttikleri kitaplar gerçekten çok güzel.Yalnız çok önemli olan bir husus var.Tevhid satırdan değil sadırdan öğreniliyor. Bu beisle de çok zikretmek ve fikretmek gerekmekte.
Son okumakta olduğum kitabı yazayım . "Noktanın Sonsuzluğu" Yazar Lütfi Filiz.4 Cilttir.

Selam ve dua ile

ALINTI
Evet TEVHİD abla seni anlamadım. Sende beni anlamışsın

Aşağıda sizden alıntı yaptığım yazınıza güldüm.

ALINTI
Arama yaptım ve belki bakarsanız buna benzer bir konu var sanabilirsiniz ama benim dediğim konu o arkadaşın açtığı konudan 1-2 gömlek farklı.

Hani şu aynı topikleri bildirme topiği. Aklıma o geldi de. biggrin.gif

Selam ve dua ile
asiLDuA
mihricann sana tefsir gönderebilirim imam kurtubi ile taberi tefsiri var onları gönderebilirim sana isteyen olursa o sırada herhangi bir kitabı hemen linkini sağlarım size ondan yazdım zaten smile.gif).ilim paylaştıkça çoğalır wink.giftongue.gif
Selman-ı Aydın
ALINTI(TEVHİD @ Jul 16 2007, 12:39 PM) *

ALINTI
Evet TEVHİD abla seni anlamadım. Sende beni anlamışsın

Aşağıda sizden alıntı yaptığım yazınıza güldüm.

ALINTI
Arama yaptım ve belki bakarsanız buna benzer bir konu var sanabilirsiniz ama benim dediğim konu o arkadaşın açtığı konudan 1-2 gömlek farklı.

Hani şu aynı topikleri bildirme topiği. Aklıma o geldi de. biggrin.gif

Selam ve dua ile

Evet abla zaten bende o ii. notu senin anlayıp güldüğün şey için yazmıştım. Aklına gelen doğrudur yani. smile.gif
My_GrAveStoNe
yazmak isterim ama o kadar çoooook ki biggrin.gif

bi gün vaktim olunca yazıcam inşallah daha doğrusu dökünce annem kızacağı için onun olmadığı bi gün tabi fool.gif
TEVHİD
ALINTI
daha doğrusu dökünce annem kızacağı için onun olmadığı bi gün tabi

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ama daha sonra aynen toplamak kaydıyla inşallah.

Selam ve dua ile
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm

Konuyu yarın açayım diyorum. Ben kendi listemi hazırladım. Ve KİTAP TAVSİYE bölümüne açmayı düşünüyorum.
Selman-ı Aydın
Konu açılmıştır. İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki linke tıklayabilir.

http://www.islamiforum.com/index.php?showtopic=23581

Selametle...
TEVHİD
İlgili linke bakacağım inşallah kardeşim.

Selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.