Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kola Içince Vücutta Neler Oluyor?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
ASLAN AVCISI
Kola içince vücutta neler oluyor?

İlk 10 dakika: 15 çay kaşığı şeker almış gibi vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi).

imamhatiplim__34
aman aman no cola!!!perfect lıfe thumbup.gif
bican
ben cola icmem icmiyorum yani, şalgam içiyorum bizim adanada meshurdur.. kan yapicidir ve göz sağlığı icin bir numaradır.. siyah havucla yapilmaktadir.. faydaları saymakla bitmez..

EsLeMNa
Biraz önce kola içen biri olarak bir yorum yazmasam daha iyi crying.gif
dagmara
cola fazla icmem ama gazoz cok ıcıyorum oda asıtlı aynı seyler gazoz ıcınde gecerlımı acaba adana salgamını cok ıyıbılırım harıka hele ıcınde havucuda olunca tantunının yanında mutıs olur bıcan kardes adanalı ısen tantunıyı bılıyosundur gercı mersınlılere ait bı yemek ama adanalılarda bılır
bican
ALINTI(dagmara @ Oct 8 2007, 06:51 PM) *

cola fazla icmem ama gazoz cok ıcıyorum oda asıtlı aynı seyler gazoz ıcınde gecerlımı acaba adana salgamını cok ıyıbılırım harıka hele ıcınde havucuda olunca tantunının yanında mutıs olur bıcan kardes adanalı ısen tantunıyı bılıyosundur gercı mersınlılere ait bı yemek ama adanalılarda bılır

evet adanalıyım tantuniyi bilirim.. şalgamla mükemmel olur..

cola ve gazoz hangisi olursa olsun yapımında alkol kullanılmaktadır ben bu nedenle icmiyorum.. hatta bir ara tv de epey haber olmustu..

zaten dikkat edilirse bağımlılık yapmaktadır.. yedigimize ictiğimize dikkat etmek zorundayız..

Allaha emanet olunuz kadir gecemiz mübarek olsun kardeslerim..
dagmara
o haberlerden sonra bende uzun sure ıcmedım yanlız camlıca gazozun uzerıne dıkkat edersenız ETIL ALKOL kullanılmamaktadır yazıyo bu yazıyı gördükten sonra tekrar icmeye basladım
bican
ALINTI(dagmara @ Oct 9 2007, 12:29 PM) *

o haberlerden sonra bende uzun sure ıcmedım yanlız camlıca gazozun uzerıne dıkkat edersenız ETIL ALKOL kullanılmamaktadır yazıyo bu yazıyı gördükten sonra tekrar icmeye basladım

en çok çamlıca gazozunda alkol çıkmıştı !! gıda mühendisleri alkolsuz gazoz yapmanın mümkün olmadıgını söylemislerdi..

en güzeli ne cola nede gazoz icmiyorum.. ayran şalgam vs gibi şeyler en iyisi..
fizikci
Zararları olduğunu biliyordum ama bu çok korkutucu olmuş ohmy.gif
TEVHİD
Bunlar şu ana kadar bulunabilen arazlar.Kimbilir daha başka neler vardır da biz bilmiyoruz.Hiç içmemek gerek sanırım.

Selam ve dua ile
EsLeMNa
ALINTI(TEVHİD @ Nov 20 2007, 07:30 PM) *

Bunlar şu ana kadar bulunabilen arazlar.Kimbilir daha başka neler vardır da biz bilmiyoruz.Hiç içmemek gerek sanırım.

Selam ve dua ile

Haklısın ablacım ama çok seviyorum bu kolayı,bağımlılık yaptığı doğru sanırım..
zümrüt
Evet kola yerine insanlar dogal su icerlerse, sagliga ne kadar iyi ve faydalari var sayilmaz. Kola icimyorum ve gecmisdede haram oldugunu bilmeden de icmezdim pek. Ama bunlari okudukdan sonra icenler varsa insallah birakirlar.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.