Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Giyim Firmalarının Tesettür Modellerini İslamiyet'e Uygun Buluyor Musunuz?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Selman-ı Aydın
Her ne kadar firmaların tesettür modelleri tartışılır olsada, tesettüre uygun olmayan giyim tarzını benimseyen kadın ve kızların asıl vebal altında oldukları bir gerçek olsa gerek.Ama tesettüre uygun olmayan modelleri önümüze süren kişilerinde bu vebalden pay alırlar diye düşünüyorum.

Selametle...

Konuyu silebilir misiniz? Anket çıkmamış.
ayna
ben şu şekilde düşünüyorum.tesettür demek Allahın emrettiği şekilde bol dikkat çekmeyen islami kıyafetler giymektir.ancak şu bir gerçek ki artık tekstil aldı başını gidiyor elbette bu islami giyinen hanımlara da uygulandı.tekbir feyza cilbap gibi mağazalar günümüzde niş dediğimiz sadece piyasanın belli bir kesimi olan islami giyinenlere hitap ediyor.tesettürü kendi nefsine göre giyinebilecek bir sektör var.şimdi iki türlü yöntem var kendinden taviz vermeyenler zaten oldukları gibi takvanın en ucunda kalıp rablerinin kendilerini beğenmesine razı gösteriyorlar.mesela çarşaf giyinenler gibi.ikinci olarak da belli bir kesim var ki bunlar da bazen tesettüre yakın bazense çok uzak çizgiler taşıyorlar.mesela rengarenk tunikler muhteşem eşarplar pardesüler gibi.ben bu kesimden bahsetmiyecem çünkü tesettür derken tesettürle alaksı olmayan kesimler var.
şimdilerde spor klasik istediğiniz model de ve dikkat çekmeyecek ama hoş renkler de mevcut.gri krem mesela yaz için.eskiden elbette bu kadar çeşit yoktu.yolda özellikle üniversite kesiminde gördüğümüz kapalı kızların kıyafetleri imrenilecek kadar güzel.sade hoş .kapanmayanaın bile kapanası geliyor.eskiden bir 10 yıl önce bir arkadaşımın annesi kapanmak istemiş ama kapalıların kıyafetini çok rüküş bulduğu için vazgeçmiş.bu bir espri tabiki ama artık tesettür kıyafetleri de çok güzel...
asiLDuA
Bakın geçengünlerde bir kardeşimiz güzel bir konu ekledi.Ama bazı insanlar hala anlamıyor.O kardeşin eklediği konuda yazdığı gibi TÜRKİYEDE İSLAM KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN BELLİ BİR TESETTUR YOK.Diğer ülkelere nazaran bundan çok mahrumuz.Tesettur kıyafetlerimiz hep batı stilinde vs vs sinde.TÜRKİYEYE ÖZEL İSLAMİ KÜLTÜRÜ YANSITICAK tesettur anlayışı bulunmamaktadır.Kültür islami değil BATILI kültürden yansımalı tesettur vardır.Bu aleni apaçık şekilde ortada.Bu yüzden ülkemiz KÜLTÜREL TESETTUR yoksunu diyebiliriz.Hiç oturmuş bir islami kültür tesetturumuz yok.Hep modeller batılı ve modern olma çabasına yönelik kültür çabasına yönelik değil.Buda bizim ne kadar avrupa manyağı olduğumuzu gösterir.Keza HİÇBİR ASYA ÜLKESİNDE bunu göremezsiniz.Hani diyorlarya başka türkiye yok harbi yok abi tesetturunun kültürü bile oturmamış islam yoksunu başka türkiye yok yes.gif
Kaveller
ALINTI(Makdisi-Selefia @ Jul 10 2007, 07:27 PM) *

Bakın geçengünlerde bir kardeşimiz güzel bir konu ekledi.Ama bazı insanlar hala anlamıyor.O kardeşin eklediği konuda yazdığı gibi TÜRKİYEDE İSLAM KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN BELLİ BİR TESETTUR YOK.Diğer ülkelere nazaran bundan çok mahrumuz.Tesettur kıyafetlerimiz hep batı stilinde vs vs sinde.TÜRKİYEYE ÖZEL İSLAMİ KÜLTÜRÜ YANSITICAK tesettur anlayışı bulunmamaktadır.Kültür islami değil BATILI kültürden yansımalı tesettur vardır.Bu aleni apaçık şekilde ortada.Bu yüzden ülkemiz KÜLTÜREL TESETTUR yoksunu diyebiliriz.Hiç oturmuş bir islami kültür tesetturumuz yok.Hep modeller batılı ve modern olma çabasına yönelik kültür çabasına yönelik değil.Buda bizim ne kadar avrupa manyağı olduğumuzu gösterir.Keza HİÇBİR ASYA ÜLKESİNDE bunu göremezsiniz.Hani diyorlarya başka türkiye yok harbi yok abi tesetturunun kültürü bile oturmamış islam yoksunu başka türkiye yok yes.gif

nasıl tesettür kültürü otursun ,kiyafet devrimi geçirmiş bu millet .belki vaziyet şuan bize vahim geliyor ama yakın geçmişe bakınca (annelerimizin dönemine )tesettür diye birşey yokmuş ben o döneme bakınca kendimi şanslı hissediyorum ,giyecek uzun etek bulamıyorlarmış zaten pardösü diye birşey yokmuş .
80'li yıllardan sonra böyle bir sektör oluşmuş yoksa eskiden el kadar başörtülerle saçlar ortada etekler dizde ..
yani durum o kadar da vahim değil bu bir geçiş dönemi inşallah düzelecek .
renkli başörtüsü haram değil ayrıca .bu renk meselesine niye bu kadar takarlar anlamam
Selman-ı Aydın
Bence kültür vardı da yok ettiler. Bu topraklarda 500-600 yıl İslam Devleti hüküm sürdü. Şeriatla, İslam hukukuyla yönetildi. Buna ilave olarak Osmanlı'dan öncede yani Selçuklu Döneminde de müslüman dindarlar bu topraklarda vardı yani 500-600 yıldan daha fazla İslami bir yaşam vardı bu topraklarda. Bu kadar uzun bir zaman diliminde İslam kültürü yok tesettür kültürü yok oluşmamış demesekte oluşan kültür yok edildi desek daha iyi olur. Tabi bunda müslümanlarında kabahati var gibi. Bu ülkede misyonerlerin camilerde imamlık yaptığını duymuştum.Düşünsenize cemaat müslüman imam hristiyan.

Renk meselesinde tesettürlü kardeşler bütün dikkatleri üzerine çekiyor. Bence bu açıdan sakıncalı.

Selametle...
güllertuba
BENCEDE RENK ÖNEMLİ YANİ TESETTÜRLÜ OLMAK İSTİYOSAN TAŞIYACAKSIN ALTINDA KOT PANTOLAN USTUNDE İPEK KIPKIRMIZI Bİ EŞARP BİDE MARKASI ARKADAAA NE BİLEYİM ÇOK DAHA ÇOK DİKKAT ÇEKİYOLAR GÜZEL DİKKAT ÇEKMEYEN RENKLER OLSUN MADEM AMAÇ NEFSİ ÖLDÜRMEK NEDEN EŞARBINDA GÜZEL DİKKAT ÇEKEN RENGİ TERCİH EDİLİYO
hamzayurekli
s.a...

kardeşlerim bacılarım elbıse arayısı ıcınde gordum sızlerı....

Turkıyenımn Bır Stılı Yok pıaln dıye okudum....

Kardesım Çarşafımız var Daha neden ararsınız baska seyler......

Lolipoplardanmı olmak ıstersınız......
kırık-rüzgar
bugün yolda üç hanım başlarında örtleri bonei bir şekilde yolda yürüyorlar fakat kıyafetlerini bir görseniz biri yarım kollu dar badi altına kot pantolon giymiş ikincisi şu bacağa yapışan taytlar varya bilmiyorum artık isimleri felan neyse dantalli onlarda diz altı (o taytlar) üstünede tunik giymiş üçüncüsüde dize kadar etek altına bot giymiş ablam zor tuttu beni gidip soracaktım kapanma amaçlarını zaten hala üzgünüm
aLaTurCa
ALINTI(esengül @ Sep 7 2007, 11:51 PM) *

bugün yolda üç hanım başlarında örtleri bonei bir şekilde yolda yürüyorlar fakat kıyafetlerini bir görseniz biri yarım kollu dar badi altına kot pantolon giymiş ikincisi şu bacağa yapışan taytlar varya bilmiyorum artık isimleri felan neyse dantalli onlarda diz altı (o taytlar) üstünede tunik giymiş üçüncüsüde dize kadar etek altına bot giymiş ablam zor tuttu beni gidip soracaktım kapanma amaçlarını zaten hala üzgünüm

bu tabloyu bende cok goruyorum ne yazikki, iste ortunmeden cok uzak goruntu sergileniyor.

Bence bir musluman bayan istedigi gibi renklerde ortu kullanabilir, yani ortundukten sonra vucut hatlarini belli etmiyorsa, gayet guzel bir sekilde giyinmesinde ben sakinca gormuyorum. Kara tabloya burunmeye gerek yok, Islam su bu renkler olacak dememis, etrafimiza bir bakalim dogaya. Allah her rengi yaratmis, neden bu renkler ortunmede kullanilmasinki? Ben Tekbire gittigimde gayet guzel kiyafetler gordum. Iranlilar gibi siyaha burunmeyi dogru bulmuyorum ben
Linkinpark
ALINTI(AqUa @ Sep 10 2007, 02:40 PM) *

ALINTI(esengül @ Sep 7 2007, 11:51 PM) *

bu tabloyu bende cok goruyorum ne yazikki, iste ortunmeden cok uzak goruntu sergileniyor.

Bence bir musluman bayan istedigi gibi renklerde ortu kullanabilir, yani ortundukten sonra vucut hatlarini belli etmiyorsa, gayet guzel bir sekilde giyinmesinde ben sakinca gormuyorum. Kara tabloya burunmeye gerek yok, Islam su bu renkler olacak dememis, etrafimiza bir bakalim dogaya. Allah her rengi yaratmis, neden bu renkler ortunmede kullanilmasinki? Ben Tekbire gittigimde gayet guzel kiyafetler gordum. Iranlilar gibi siyaha burunmeyi dogru bulmuyorum ben

"Allah o kapalı açıklara lanet etti."
"O kıyamet yaklaşınca kapalı açıklar artacaktır" (Hadis-i Şerif)
dagmara
bende otarz kısılerle cok fazla karsılastım istanbul bakırköyde kapalı olup göbeği acık badı gıyenler bıle var neyazıkkı etrafımız taklıdı ımanlılarla dolmus ALLAH sonumuzu hayretsin ALLAH onları ıslah etsın mazalardakı tesettur konusuna gelınce cogunluk olarak uymuyor mesela suan bakırköy ve sisli gibi yerlerde uzun etek bulmanız mümkün değil
igra
Selamun Aleykum arkadaşlar ;Tesettür konusu ayet ve hadislerle çok şeffaf bir şekilde belirtilmiştir.Müslümanım diyen , hayatını Kur'an ve sünnete göre yaşayan insanların hiç bir bakış açısına gerek duymadan Rabbinin rızasını ön planda tutması gerekir.
TESETTÜRÜN ŞARTLARI
1- Örtü bütün vücudu eller ve yüz dahil örtmelidir.
Cahiliye devrinde de kadınlar baş örtüsü kullanırlardı. Fakat yalnız enselerin e bağlar veya arkalarına bırakırlar, yakaları önden açılır ve gerdanları olduğu gibi görünür ziynetler i ortaya çıkardı.
Günümüzde çağdaşlık diye niteledik leri bu giyim şekli Nur suresi 31. ayeti ile yasaklanmıştır. "Örtün de neyle ve nasıl örtünürsen örtün" diyen bazı zamane gafilleri ayetlere ve hadislere muhalefet etmektedi rler. İnşallah bu konu aşağıda detaylı gelecek.
2- Örtü; alttaki elbiseyi gösterecek kadar ince olmamalıdır.
"Kalın, tenin rengini belli etmeyen elbiseyle avret yerlerini n örtülmesi gereklidi r. Tenin rengini gösteren ince şeyle vücudu örtmek caiz olmaz, tesettür de hasıl olmaz, namaz da olmaz."
"Hafsa radıyallahu anha ince bir başörtüsü ile Aişe radıyallahu anha’nın yanına girer. Aişe r.a. bu ince örtüyü parçalar ve kalın bir başörtüsü verir. Sonra der ki;
"Nur suresini bilmiyor musun? Başörtüsü teni ve saçı göstermeyen örtüdür."
3- Örtünün kendisi bir ziynet olmamalıdır.
Cazip renkli kumaşlar kullanılmamalıdır. Eğer üstten örtülecek örtünün kendisi ziynet sayılabilecek renk ve görünüşte olursa ona hicab denilemez .
Ahzab suresi 33. ayetinde mealen; "Vakarla evinizde oturun. Önceki Cahiliye kadınlarının kırıla döküle, süslerini göstererek (teberrüc) yürüyüşleri gibi yürümeyin." buyruluyo r.
Ayette geçen teberrüc kelimesi; Zemahşeri'ye göre; "Genelde; gizlenmes i gereken şeyleri açmada çaba sarf etme, özelde ise; kadınların ziynetler ini ve güzelliklerini açıp yabancı erkeklere göstermesidir"
İmam Suyuti; "Kadının endamlı endamlı yürümesi, başörtüsünü bağlamadan başına atıp kadınların tabii ve yapay güzelliklerini ve çekiciliklerini uygun olmayan yerlerde sergileme leri, süs ve eylemleri yle kendileri nden yararlanm a hakkı olmayanla rın dikkatini ve ilgilerin i çekmeleridir" der.
Alusi der ki; "Bana göre zamanımızda müreffeh kadınların evlerinde n çıkarken üstlük olarak örtündükleri örtülerde yabancıya gösterilmemesi gereken ziynet kabilinde ndir. Çünkü bunlar rengarenk çekici giysilerd ir.Sanıyorum erkekleri n karılarının bu şekilde çıkmalarına göz yummaları iman gayreti eksikliğinden kaynaklanıyor. Bütün bunlar Allah ve Rasulünün izin vermediği şeylerdir. "
Ebu Uzeynetus Sadefi r.a.'den; "Kadınların şerlisi (açılıp saçılarak) teberrüc yapanlardır. Onlar münafıktırlar. Bu yüzden kadınların cennete çok azı girer."
İbni Abbas r.a.'den; Rasululla h sallallah u aleyhi ve selem teberrüc yapan (açılıp saçılan) kadınlara lanet etti.
4- Örtü, vücud hatlarını belli edecek ve fitneye sebep olacak kadar dar olmamalıdır.
Zamanımızdaki mason mihraklı modacıların "tesettür modası" diye Müslümanlara yutturmay a çalıştıkları şeylere dikkat etmelidir . Vallahi onların yaptıklarının tesettür ile alakası yoktur! Tesettür vecibesin i tahrif ediyorlar! Hadisi şerifte;
"İki sınıf insan vardır ki, onlar cehennem ehlidirle r; Bunlardan biri ellerinde sığır kuyruğu gibi kamçılar olup insanları dövecekler. Diğeri; vücutlarını belli edecek elbise giyen, bu elbiseler le erkekleri meylettir mek için kırıtarak yürüyen, saçlarını deve hörgücü gibi başlarında toplayan kadınlardır ki; bunlar cennete giremeyec ek ve çok uzak mesafeler den bile hissedile n cennetin kokusunu dahi duyamayac aklardır."
"Rasululla h sallallah u aleyhi ve sellem Mısır kumaşından dar bir elbiseyi kadınlara yasaklayınca; "O altını gösteren ince (şeffaf) bir kumaş değildir ki" dedikleri nde buyurdu ki;
"Bu kumaş vücudun hatlarını belirtece k darlıktadır"
Huzeyfe r.a’ın şöyle dediği nakledili r; "Kim bir kadının arkasından onun elbisesin e vücut hacmi hakkında bilgi sahibi oluncaya kadar bakarsa cennetin kokusunu dahi alamaz."
El-A’la Bin Ziyad der ki; “Kadının elbisesin e bakmaya devam etmek, kalpte şehvete sebep olur”
5- Örtüye güzel koku sürülmemelidir.
Çünkü güzel koku erkekleri iğfal eder. Hadisi şerifte buyruldu ki; "Herhangi bir kadın koku sürünür de dışarı çıkarsa ve erkekler de bu kokuyu duyarsa o kadın zina etmiştir."
Bu hadis kadının süslü ve kokulu olarak çıkmasının, kocasının yanında çıkmış olsa dahi haram olduğunu gösteriyor. Nitekim İbni Dakik El Iyd diyor ki; "Süslü bir örtü içinde dışarı çıkan da koku sürünmüş gibidir. Çünkü bu da dikkati celp etmektedi r. Hatta erkekleri tahrik eder."
Ebu Musa r.a. der ki; “Leş kokusu benim için yabancı kadının süründüğü kokuyu koklamamd an daha iyidir.” .
Meymune Binti Sad r.a.'dan merfuan; "Kendi ailesinde n başkası için süslenen gururlu kadın kıyamet günü nursuz bir karanlıkta olacaktır."
6- Örtü erkek elbisesi veya kafir elbisesin e benzememe lidir.
Mesela pantolon her iki benzeme çeşidine de girer. Doğrusu erkekleri n de dar pantolon giymesi caiz değildir. Rasululla h aleyhissa latu vesselam erkek elbisesi giyen ve erkekler benzemeye çalışan kadınlara ve kadın elbisesi giyen ve kadınlara benzemeye çalışan erkeklere lanet etti."
7- Evindeki ziynetler ini takınmış olarak dışarıda göstermemelidir.
Dışarı çıkarken çarşaf, koyu renk pardösü, eldiven gibi örtüler giyilerek eller, yüz, bilezikle r, yüzük gibi takılar örtülmelidir. Ahzab suresi 59. ayeti bunu gerekli kılar. Hadisi şerifte buyrulur ki;
"Herhangi bir kadın evinin dışında dış elbisesin i (çarşafını) çıkarırsa Allah Azze ve Celle onun üzerinden hıfzu himayesin i kaldırır."
8- Şöhret ve gösteriş elbisesin den sakınmalıdır.
Bu erkek için dahi geçerlidir. Hadisi şerifte;"Kim dünyada şöhret için elbise giyerse Allah ona kıyamet gününde zillet elbisesi giydirir." Buyrulmuştur. Diğer bir hadiste de; "Sade giyinmek imandandır." Buyrulur
aLaTurCa
ALINTI(igra @ Sep 10 2007, 09:46 PM) *

TESETTÜRÜN ŞARTLARI
1- Örtü bütün vücudu eller ve yüz dahil örtmelidir.

ben hep el yuz ayak haric ortunmeli kadinlar diye biliyorum okudumda sanirim ve bu sekil hocalardan duydum hep.
dagmara
eller ve yüzler darul harp veya cahılıye donemlerınde ortulur ve bence türkıyede darul harp denılecek bı ortam yok
igra
Eller ve yüz dahil yani peçe fitnenin yaşandığı yerlerde ve zamanlarda örtünmelidir.Acaba Türkiye de fitnenin hemde alası yok mu?soruyorum...
doğanay58
şöyle tesettürü nesil farkıyla sıralayalım.

nene : çarşaflı

kızı : yarım tunikli ve özel dar kesim vucut hattı tamamen meydanda

torunu: altı şişane üstü virane nesil bu şekilde çok afedersiniz soyuna soyuna buraya kadar gelmiş.

size bişi söylimmi erkeklerin mahrem yeri diz altı ve göbek üstü ama erkekler kadınlardan daha tesettürlü bu bi gerçek . şimdiki bizim ünlü tesettür modacılarımızda özel dar kesim vucutr hattını belli eden pardesüler ve tunikler çıkrıyor bana göre elle tutulur gözle görülür adam gibi bir tesettür mağazası yok
fizikci
Doğanay58 kardeşim yaptığınız yorumu çok beğendim içler acısı aslında fakat
anca böyle anlatılabilirdi sad.gif

Giyim firmaları kesinlikle ve kesinlkikle islamiyete uygun bir kıyafet modelleri
çıkardıklarını düşünmüyorum.Kendi adıma konuşursam bir kıyafet alacak olsam bir gün geziyorum ve genellikle eve almadan dönüyorum..neden acaba niye böyle oluyor?niye kısa etekler var uzun etekler artık satılmıyormu?ben burada bir hata varsa giyim firmaları ya kasden yapıyor seçenek bırakmıyor. yada artık tesettürü tam anlamıyla bilmiyoruz çok üzücü olsadada tesettürve açık kıyafetleri ayırt etmekde zorluk çekiyorum sad.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(fizikci @ Oct 2 2007, 02:18 PM) *

Doğanay58 kardeşim yaptığınız yorumu çok beğendim içler acısı aslında fakat
anca böyle anlatılabilirdi sad.gif

Giyim firmaları kesinlikle ve kesinlkikle islamiyete uygun bir kıyafet modelleri
çıkardıklarını düşünmüyorum.Kendi adıma konuşursam bir kıyafet alacak olsam bir gün geziyorum ve genellikle eve almadan dönüyorum..neden acaba niye böyle oluyor?niye kısa etekler var uzun etekler artık satılmıyormu?ben burada bir hata varsa giyim firmaları ya kasden yapıyor seçenek bırakmıyor. yada artık tesettürü tam anlamıyla bilmiyoruz çok üzücü olsadada tesettürve açık kıyafetleri ayırt etmekde zorluk çekiyorum sad.gif

sad.gif

evet bende etek almaya indiğimde görevli hanım bana 'hanfendi bu etek çok kısa değil giyerseniz bir sorun olmaz bence' demez mi nono.gif ne kadar sinirlenmiştm yav eteğimin boyuna kendisi karar verecek
imamhatiplim__34
arkadaşlar kadıköyden az önce geldim ortalık kapalı açıklar kaynıyo...sokaktakiler başını örtmüş bodysinin kollarını iki metre yukarı çekmiş...suratlarıda boyadan gözükmüyor zaten...yazık kapalılığın adını ne hale getirdiler... sad.gif
yoktan'var
selamun aleykum

bende kapanalı 1 ay kadar oluyor.ama ne alıp giyeceğimi şaşırdım.kapanmadan önce alışverişe çıkmıştım.tabii kapalı kıyafetlere bakınca meraklı elemanlar hemen soruyolar kapanacakmsnz diye.evet diyorum.ama şöyle kafama göre bişey bulamadım.bana etek çıkarıyor dizde.onu kabul etmiyorum çıkarıyor bilekte.diyorum ama bu gösteriyor biraz bacağı.bişey olmaz herkes giyiyor diyor bana smile.gif hem daha modern duruyormuş.yere kadar olanı ilkel yani blink.gif vallahi dikiş bilsem kumaş alıp kendim dikmek istiyorum.hem orjinal olur hem düşünceme göre ayarlarım boyunu,enini..
istanbul'da oturanlar için söylüyorum.eğer gerçekten tesettür diyebileceğiniz kıyafetler bulmak istiyorsanız ismailağa'ya gidin.yere kadar elbiseler var.ve arap işi olduğu için bedenleri de büyük.yani bol kesim.hem de çok farklı duruyor.lakin vitrinleri yok.ama aldanmayın.içeri bi dalın envai çeşit,renk renk kıyafetler.camları genelde kağıt vb şeylerle örtülmüş oluyor.malum ismailağa smile.gif
müzdelife
Bu konu ile ilgili kişisel fikrimi belirtmeyeceğim. Zira konuşa konuşa dilimde tüy bitti.. Artık bu konuda hanımlara danışıyorum smile.gif Aşağıda da benim düşüncelerime tercüman olan bir hanım kardeşimizin yazısını paylaşacağım.. Bu yazıyı birçok forumda paylaşmıştım.. Burda da ibreti alem için paylaşayım inşaAllah..

Sokaktaki bu şeker kağıtları da kim ?

Lolipoplar, bonbonlar, fondanlar, rengarenk şekerlemeler;
Maşallah maşallah deyip, insan nazar etmekten korkuyor. Hele şu şekerlerin güzelliğine bakın; Yeni çıkmış galiba bu başörtülü şekerler! Ay Allah (c.c.)'ım renklerin caf cafına bakın; çingene pembesi, fıstık yeşili, portakal turuncusu, pastel mavisi, kızıllar, vişne çürükleri, firfiriler

İnsanın bu şekerlere baktıkça bakası geliyor. Gözümüz gönlümüz açılsın bee! Çağdaşların hala göz zevklerini bozuyor mu acaba bu şekerler? Yok daha neler, hiç olur mu, bu başörtülü şekerler yıllarca az çekmemişti, neydi o; öcü, örümcek kafalı, eski kafalı, geri kafalı, kara sofu, takunyalı, tutucu, mürteci sözleriyle az rencide edilmemişti bunlar. Şimdi geçmişin acısını çıkarıyorlardır. Oh olsun işte, azıcık düşman çatlatsınlar.

Gerçi başörtülü hanımlar ne yapsalar bu çağdaşlara yaranamazlar. Başörtü dışında kızlarımızın kıyafetlerine, kendilerine gıpta ediyorlardır hani! Ama ah o başlarına sıkı sıkı bağladıkları başörtüsü. Varsa yoksa saçlarını göstermemekte yatıyor bu gizli sır. Üstlerinde spor kıyafetler, başlarında rengarenk örtüler. Modernliğin, şıklığın ve zarafetin adresi şu markada deyip birbirleriyle güzel olma yarışına giren kızlarda yok değil. Tesettür asıl amacından sapıyor mu ne? Yoksa bana mı öyle geliyor? Bizler demode mi kaldık yoksa?

Allah (c.c.)'ın ayetlerini unuttular mı?
Maşallah maşallah deyip, insan nazar etmekten korkuyor. Hele şu şekerlerin güzelliğine bakın; Yeni çıkmış galiba bu başörtülü şekerler! Ay Allah (c.c.)'ım renklerin caf cafına bakın; çingene pembesi, fıstık yeşili, portakal turuncusu, pastel mavisi, kızıllar, vişne çürükleri, firfiriler

İnsanın bu şekerlere baktıkça bakası geliyor. Gözümüz gönlümüz açılsın bee! Çağdaşların hala göz zevklerini bozuyor mu acaba bu şekerler? Yok daha neler, hiç olur mu, bu başörtülü şekerler yıllarca az çekmemişti, neydi o; öcü, örümcek kafalı, eski kafalı, geri kafalı, kara sofu, takunyalı, tutucu, mürteci sözleriyle az rencide edilmemişti bunlar. Şimdi geçmişin acısını çıkarıyorlardır. Oh olsun işte, azıcık düşman çatlatsınlar.

Gerçi başörtülü hanımlar ne yapsalar bu çağdaşlara yaranamazlar. Başörtü dışında kızlarımızın kıyafetlerine, kendilerine gıpta ediyorlardır hani! Ama ah o başlarına sıkı sıkı bağladıkları başörtüsü. Varsa yoksa saçlarını göstermemekte yatıyor bu gizli sır. Üstlerinde spor kıyafetler, başlarında rengarenk örtüler. Modernliğin, şıklığın ve zarafetin adresi şu markada deyip birbirleriyle güzel olma yarışına giren kızlarda yok değil. Tesettür asıl amacından sapıyor mu ne? Yoksa bana mı öyle geliyor? Bizler demode mi kaldık yoksa?

" Mü'min kadınlara söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. (Örtüyle kendiliğinden) belli olan yerleri müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. "(Nur 31) "

Allah-ü Teala ziynetlerini teşhir etmesinler derken, buradan çıkan anlamı hiç düşündüler mi? O cırtlak renklerle Allah (c.c.)'ın rızasını mı, yoksa başkalarının rızasını mı kazanmaya çalışıyorlar?Amaçları nedir? Yüzlerini, gözlerini boyayıp, cilalanıp nereye böyle takır tukuR. Bizim diğer kadınlardan farkımız olmalıydı. Moda diye de Allah (c.c.)'ın ayetlerini göz ardı etmemeliydik.

" Evlerinizde vakarınızla oturun. İlk cahiliye (devri kadınları)nın açılıp saçılarak, ziynetlerini göstererek yürüyüşü gibi yürümeyin. Namazı kılın, zekatı verin, Allah(c.c.) ve Resulüne itâat edin.."(Ahzab, 33). "

" Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar.."(Nur,31) "

ayetini okuduğumda her zaman aklıma topuklu ayakkabılar geliyor. Hani şu tak tuk yapan kadınların ayaklarını yerden kesen, yüksek ökçeli ayakkabılar. Kur'an-ı Kerim gerçekten bir hayat kitabı. Onunla hayatımızı şekillendirdiğimiz takdirde ancak o zaman takva ve izzet sahibi olabiliriz.

Allah(c.c.)'ın kadınlara koymuş olduğu ölçü en güzel ölçüdür. Dinimiz toplumda fitne ortamı doğmasın diye kadını her bakımdan korumuştur. Hiçbir zaman kadınlara uyguladığı kurallar yüzünden dinimizi yanlış anlamamak gerekiyor. Bu din ancak okuyarak, araştırarak anlaşılır. Kadın sahabelerin yaşantıları, giyim ve kuşamları bizim için en güzel ölçüdür. Kur'an-ı Kerim kadınları giyimleri konusunda bir renk belirtmese de, ölçü belirtmiştir.
" Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına, mü'minlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarıya çıktıklarında) örtülerini üstlerine almalarını söyle.."(Ahzab, 59). "

Günümüzde müslüman hanımlar arasında takip edilen bir moda anlayışı var. Stilistler, tasarladıkları giyimlerle mü'min hanımları kabuklarından çıkarmayı başardılar. Birbirlerinden görerek, birbirlerine özenerek, birbirlerinden daha çarpıcı ve güzel olabilmek için tesettür adı altında kuşandıkları giyimlerde bir takva, bir vakar görebiliyor muyuz acaba? Bir bayan olarak benim gözüme çarpan bu renklerin cazibesi beni bile bakmaya iterken, erkeklerin bakışları "Bacıma ne güzel yakışmış" gibisinden mi oluyor? Biliyorum aslında kötü niyetli olan benim değil mi?

Neden adımızı lekeliyorlar? Ne çıksa başörtülülerden çıkıyor, anlayışıyla bakan insanların ağızlarına dolanan kızlarımızın kıyafetleri bir kıskançlık anlayışı gibi algılansa da, aslında göze batan cinsten olduğu için bir ikaz olarak da anlayabiliriz.
Toplumda fitne ortamı doğmasına neden olmamalı kadın. Bilakis gerektiğinde kendini, adını ve namusunu koruyabilmeli. Her zaman yanımızda eşimiz, babamız, abimiz olmayabilir. Üstümüzdeki kıyafet öyle bir kıyafet olmalı ki, bizi her tehlikeye karşı bir zırh gibi sarmalı. Üzerimize odaklanan bakışları geri tepebilmeli.

" Elbise süslü püslü olup da bizzat kendisi ziynet gibi olmayacak. Ayrıca bakışları üzerine toplayabilecek şekilde renkli, desenli, altın ve gümüş işlemelerden de kaçınılmalıdır. "(Buhari, Edeb'ül müfred, Hakim, müşterek). "

Amacımız dikkat çekmek, bakışları üstümüze toplamak olmamalıdır. Kıyafetimiz takva, edeb, ahlak numunesi olmalı. "Giysi dar değil, geniş ve bol olmalı, fitneye neden olacak bir yeri belli etmemelidir." (Ebu Davud, Sünen). "

Bazı kıyafetler vardır ki, tam tedbir tesettüre uygundur. Fakat farklılığından dolayı dikkat çekici de olabilir. Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyuyor: "Her kim belli eden bir elbise giyerse, Allah(c.c.) da ona Kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir. O da ona ateş olur.."( Ebu Davud). "

Bazı hanımlar evlerinde yapmadıkları süsü dışarıya gösteriyorlar. Ter kokusunu, kötü kokuyu bahane edip; parfümler, deodorantlar kullanıyorlar. Tabii bu ağır kokularla toplumun düzenini kaçırdıklarının da farkında değiller. Aslında amaçları düzen kaçırmak, dikkat çekmek, ortalığı altüst etmek değil mi? " Bir kadın koku sürünüp bir kavmin (topluluğun) yanına uğrar da onlar bunu hissederse; zina etmiştir. "(İmam-ı Ahmed). "

Bir pantolon modasıdır, aldı başını gidiyor. Hiçbir şeyden geri kalmıyorlar. Sanki dersin açıklarla kıyafet yarışına girmiş bu hanımlar. Bakın, aslında bizler ne kadar, modern ve çağdaşız, der gibi dar pantolonları giyip ortalıkta tesettürlüyüz diye geziniyorlar. Allah (c.c.) aşkına bunlar şimdi tesettürlü mü? Tesettür nedir; Örtünme, saklanma değil mi? Ama bunlar bir şeyi saklamaktan çok belli etme telaşındalar. Üstelik pantolon erkeklere benzeme yönünden de kadın için uygun değildir. "Erkeklerden kadınlara, kadınlardan da erkeklere benzeyene Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) lanet etti." (Buhari). "

Yabancı erkeklerle konuşurken dikkat etmemiz gerekiyor. Onlarla kıkırdayarak, kırıtarak konuşmamalıyız. Takvamızdan ödün vermeden, kuşkuya yol açmayacak tarzda olmalı sözlerimiz. Hal ve tavırlarımızda önemli tabii. Normal bir şekilde yani bilinen biçimde olmalı davranışlarımız. "Ey peygamberin kadınları, siz kadınlardan herhangi biri (gibi) değilsiniz; eğer sakınıyorsanız, artık sözü çekicilikle söylemeyin ki, sonra kalbinde hastalık bulunan kimse tamah eder. Sözü maruf bir tarzda söyleyin." (Ahzab,32) "

Bizler sokakta raks eden bon bon kızlar gibi değiliz. Bizler şeker kağıdı gibi de giyinmeyiz. Cahiliye kadınları gibi sokakta kırıtarak da yürümeyiz. Sevgili mü'mineler! Unutmayın bizler İslam toplumunun ana çekirdeğini oluşturuyoruz. Hani bir söz vardır; " bir erkek eğitirseniz, bir insan eğitmişsinizdir. Bir kadın eğitirseniz, bir toplumu eğitmişsinizdir. " Geleceğin mücahitleri inşallah bizim ellerimizle yetişecek.

Allah (c.c.)'ım! Hak yolunda olduğumuzu sanıp da asıl gayeden uzaklaştırma bizi. Cahiliye kadınları gibi amaçsız bir hayatın çirkin araçları yapma bizi. Günaha çağıran vesileler olmaktan, hayatın boş figüranları olmaktan sana sığınıyoruz.

AMİN...

NoT: Dilek isimli bir bacımızın "yozlaşan tesettür olgusu" üzerine yazdığı bir şikayetnamedir... Kendisinden ALLAH razı olsun(!)..

bican
gercekten güzel dile getirilmiş bu konu..
SibelK
ne güzel yazmıssınız.
örtülü değilim amaa
örtünesim geliyoorbu konuları okudukça
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm;

Bayan kardeşlerim Allah rızası için şu konuyuda okuyun!

Tesettürü Bekleyen Tuzak : Ruhunu Kaybetmek; Ahlâksızlaşmak

Selam ve dua ile...
sabah_rüzgarı
sokakdaki bu şeker kağıtları da kim? cidden güzel bi yazı

allah razı olsun paylaştınız içn smile.gif

cidden giyim firmaları tesettüre uygun hiçbirşey üretmiyor

kıyafet alırken baya zorluklar çekiyoruz

malesef tesettürn amacı kadınn dişilini örtmesi saklaması
iken şimdiki kapalılar açıklardan daha çok cinsel obje oluyorlar

bazen tartışma programlarında aşırı solculardan bu gibi şeyleri yani kapalıların açıklardan daha çok dikkat çektini duymak beni oldukça müteessir ediyor
onlar bile bu durumu fark ediyor
ama biz islami kesim olarak bunu idrak edip düzeltmekten düzelmekten aciziz

rabbim sonumuzu hayr etsinn
hamzayurekli
ALINTI
eğer gerçekten tesettür diyebileceğiniz kıyafetler bulmak istiyorsanız ismailağa'ya gidin.yere kadar elbiseler var.ve arap işi olduğu için bedenleri de büyük.yani bol kesim.hem de çok farklı duruyor.lakin vitrinleri yok.ama aldanmayın.içeri bi dalın envai çeşit,renk renk kıyafetler.camları genelde kağıt vb şeylerle örtülmüş oluyor.malum ismailağa

Selamun Aleyküm Müslüman Kardeşim.....
yazını okudum ve sana bir iyi birde kötü haberim var......

iyi olan ismail ağadaki tesettürü görebilmiş olman ....

kötü olan malum ismail ağa kelimesi.....

Hani derler yaa istanbulun taşı toprağı altın aslında ismail ağanın taşı toprağı altındır bunu bazıları bilemez bilmezlerki istanbulun karbon monoksitini ismail ağa temizler bilmezlerki ismail ağanın dualarıyla AZAP ertelenir.....

Türkiyede Çaba Göstermeden , Sinirlenmeden , Strese Girmeden ,Günaha ve Nefsine (çok)dalmadan yaşaya bileceğin tek yer tek mekan tek ikamet edeceğin yerdir İSMAİL AĞA

Konuya gelince nefilserine yenik düşenlerin vay haline ....

Evde kalma korkusundan orasını burasını göstererek kendıne nasıp arayanların vay halıne.....

ortam olsun dıye acılanların vay halıne......

ortamı zorluyor zannedip , arkadaşlarına karşı ezik olduğunu zannedip , mücadeleden korkup açılmayı kendine kolaylık zannedenin vay hline.....

Rabbimiz Cümle Müslümanları ISLAH etsin inşAllah....

Yoksa Sonumuz Hayırlı Değil ........
doğanay58
ALLAH RAZI OLSUN ...
kırık-rüzgar
ALINTI(hamzayurekli @ Oct 17 2007, 03:21 AM) *

ALINTI
eğer gerçekten tesettür diyebileceğiniz kıyafetler bulmak istiyorsanız ismailağa'ya gidin.yere kadar elbiseler var.ve arap işi olduğu için bedenleri de büyük.yani bol kesim.hem de çok farklı duruyor.lakin vitrinleri yok.ama aldanmayın.içeri bi dalın envai çeşit,renk renk kıyafetler.camları genelde kağıt vb şeylerle örtülmüş oluyor.malum ismailağa

Hani derler yaa istanbulun taşı toprağı altın aslında ismail ağanın taşı toprağı altındır bunu bazıları bilemez bilmezlerki istanbulun karbon monoksitini ismail ağa temizler bilmezlerki ismail ağanın dualarıyla AZAP ertelenir.....

Türkiyede Çaba Göstermeden , Sinirlenmeden , Strese Girmeden ,Günaha ve Nefsine (çok)dalmadan yaşaya bileceğin tek yer tek mekan tek ikamet edeceğin yerdir İSMAİL AĞA

Evde kalma korkusundan orasını burasını göstererek kendıne nasıp arayanların vay halıne.....

ortamı zorluyor zannedip , arkadaşlarına karşı ezik olduğunu zannedip , mücadeleden korkup açılmayı kendine kolaylık zannedenin vay hline.....

yes.gif sad.gif

sonumuz hayır olur inşaAllah
hasna
sahsen ben bulmuyorum müzdelife kardesimiz gercekten bu konuyu cok güzel aciklamişş...arkadaslar ben össye hazirlaniyorum gecenlerde anneme dedim anne ben moda tasarimcisi olmak istiyorum die annem ne yapacaksin sanki olupta dedi .... ama bu zamanda kapalilarin giyecegi kiyafetler saptirilio sirf bu yüzden sadece kapalilar için calişmak istiyordum bakalim hayirlisi...mesela etek ariyorsun uzun yok kardesim kac yere girdiysem yok varda yok aslinda bilmem anlatabildim mi bunlara bir el atmak gerekioo... biggrin.gif
Linkinpark
Tekbir giyim fanatikleri kızacaklar ama çoğu İslama aykırı..

Yok portakal kokuluymuş, yok rengarenkmiş... çoğu böyle... maalesef.
.
öncevefa
doğru soyluyorsun arkadasım gercektende oyle artık her taraf kapalı açık kaynıyo . onlar aslında kendılerını modern kapalı gorenler oda neyse yuzlerıne soyleyınce kendılerını koruma şekılerıde guzel onemlı olan niyet ve düşüncelerıymış zaten insan duşuncelerını yanstmaz mı .yanı insan düşümdüğünü yapıyo değil mi thinking.gif
yoktan'var
ALINTI(hamzayurekli @ Oct 17 2007, 02:21 AM) *
ALINTI

haklısınız belkide.ismailağa,çarşamba,yavuzselim vb mekanları çok seviyorum.oralarda yürürken çevremdekilerin müslüman olduğunu ve %bilmem kaçı müslüman bir ülkede yaşadığımı daha iyi hissediyorum,mutlu oluyorum..

evde kalma korkusundan evet.gerçekten bu sebepten bu haller.en azından belli bir kesimin.hani renkli kağıtlı şekerler gibi diyorlar ya.aynen öyle..üzücü bir durum.ama bizim zamanımızın sınavlarından biri de bu demek ki..herkes 100 alcak olsaydı neden burada olalım değil mi??

Rahman'a emanet...

gokhanyalcin
Tesettürlü hanımefendilere ve hanım kızlara açık mektup MUHTEREM ve afif (iffetli) İslâm hanımlarına: Selam ve ihtiramlarımı (saygılarımı) takdimden sonra... Tesettür konusunda sakın kâfirlerin, fâcirlerin, münafıkların ve mürtedlerin sözlerine, yönlendirmelerine uymayınız. Yüce dinimizin muhkem (kesin), müttefakun aleyh (üzerinde birleşilmiş) hükümleri, farzları, haramları bellidir. Bunlar muteber ve güvenilir din kitaplarımızda açıkça yazılıdır. Hepsinin Kur’an’da, Sünnette delilleri vardır. Hepsi icmâ-i ümmetle te’yid edilmiştir.

Bu devirde birtakım insanlar dinimizin tesettür emrini bozmaya, çarpıtmaya, değiştirmeye, çığırından çıkartmaya çalışıyor. Onlar insî şeytanlardır. Onlara uyanlar çok aldanır, çok zarar ve ziyan ederler.

Peygamberimiz tesettür konusunda ne demişse, ne emr etmişse, neyi yasaklamışsa doğrudur, haktır. Sakın O’na muhalefet etmeyesiniz.

Yüce Peygamberimiz kadınların saçlarını deve hörgücü gibi topuz yapmalarını kesin olarak yasaklamıştır. Bu konuda çok güvenilir, çok sağlam, çok muteber din kaynaklarında bilgi bulunmaktadır.

Başını örten bir Müslüman kadın, Peygamberin yasakladığı bir şekilde örtünemez. Resûlullah, deve hörgücü gibi topuz yapılmayacak diyorsa, ona uyulacaktır.

Bu konuda birkaç hadîs-i şerif bulunmaktadır. Biri, Sahih-i Müslim’dedir. Meali şöyledir

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, ben onları henüz görmedim (ileride zuhur edeceklerdir). (Birinci sınıf:) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler... (İkinciler:) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir.” (Hadîs-i şerifin râvisi, Ebû Hureyre radiyallahu anh hazretleridir.)

Dinî bir konuda kesin emir ve yasak varsa biz Müslümanlar bunları tartışamayız. Ancak dinsizler, münafıklar tartışır. Sakın onlara uymayalım.

Mürtedlerin din hakkında konuşmaya hiçbir hakları ve salahiyetleri yoktur.

Bu devir rant devridir. Birtakım adamlar dinî konuları, değerleri, hükümleri, kurumları kendi âdi çıkarlarına âlet etmektedir. Dine, Şeriata, fıkha, ahkâm-ı İslâmiyeye, sünnete uygun tesettür kıyafetlerinin yapılması ve satılması elbette caizdir ama bu saydıklarımın dışında kalan dine aykırı sahte ve çarpıtılmış tesettür kıyafetlerinin ticaretinde büyük günah ve vebal vardır.

Dün mayo ve deniz kıyafetleri teşhir eden mankenler kiralanıyor, bugün onlara din dışı tesettür giysileri teşhir ettiriliyor.

Manken başına renkli bir bez örtmüş... Takmış takıştırmış, sürmüş sürüştürmüş... Podyumda kırıta kırıta, şehevî arzuları kamçılayacak bir şekilde yürüyor... Böyle tesettür olmaz. Bu tesettür değil, anti-tesettürdür.

Tesettür konusunda Yüce Allah ayet indirmiştir. Yüce, peygamber (salat ve selam olsun O’na) bu konuda ümmetine talimat vermiştir. Peygamberin vekilleri, vârisleri, halifeleri olan rabbanî ve ‘âmil ulema, fukaha, müctehidîn-i kiram âyetleri ve hadîsleri yorumlamışlar ve Yüce Şeriatın hükümlerini ortaya koymuşlardır.

Alnı ömürlerinde bir kere secdeye varmamış birtakım politikacılar, gazeteciler, yazarlar, düşünürler (veya düşünmezler) bu gibi dinî konuları mıncıklamasınlar. Onlar uzmanı olmadıkları bu konularda konuşamazlar, yazamazlar. Konuşup yazsalar bile fikirlerinin, görüşlerinin, hükümlerinin hiçbir kıymeti yoktur.

Şazz fikirli mezhepsizlerin, bid’atçilerin, Kitab ve Sünnet dairesi dışındakilerin de bu konulardaki fikir ve görüşlerini dinlemeyiniz, fetvalarına, ruhsatlarına önem vermeyiniz,

Birtakım hafif akıllı kadınlar ve kızlar (aklı başında olanları tenzih ederek yazıyorum) tesettür konusunda doğru yoldan çıkmışlardır.

Zamanımızda “başları örtülü çıplaklar” vardır.

Ciddî ve vakarlı bir İslâm hanımı ve kızı, erkeklerin şehvet bakışlarını çekecek kıyafetlere bürünemez.

Vücut hatlarını gösteren ince elbiseler giymek haramdır.

Meydanlarda, caddelerde, toplu taşıma vasıtalarında, umuma açık yerlerde İslâm kadınlarının ve kızlarının çıngıraklı kahkahalar atarak dikkat çekmeleri terbiyeye ve görgüye aykırıdır.

Tesettürün iffet ve haya ile birlikte olması gerekir. Tesettür ile bayağılık, pespayelik, adilik bir yerde olmaz.

Ben kendimden konuşmuyorum, yazdıklarım muteber ve güvenilir din kitaplarında vardır.

Fâsıkların, fâcirlerin, reformcuların, mürtedlerin iğvalarına (aldatmalarına) kanmayınız, tuzaklarına düşmeyiniz.

Kur’an ne diyorsa doğrudur. Peygamber ne demişse doğrudur. Rabbanî ve ‘âmil din âlimleri müttefakun aleyh konularda ne yazmışlarsa hepsi doğrudur. Teferruata (ayrıntılara) ilgili konularda bazı farklı görüşler ve yorumlar vardır. Kitaba, Sünnete, icmâya aykırı olmamak şartıyla onlar da geniş bir rahmettir.

Şeriat, saçlar deve hörgücü gibi topuz yapılmayacaktır diyorsa, o yasağa uymalıyız.

İslâm düşmanları bu konularda istedikleri kadar zırlasınlar. Kulak asmayalım, okumayalım, önem vermeyelim. Onların ekmeklerine yağ sürmeyelim. Onlar tesettür konusunda ahkam kesmeyi bıraksınlar da, TC’li resmî vesikalarla kadınlara fuhuş yaptırılmasının, bu fuhuş karşılığında makbuz almanın, KDV ve gelir vergisi ödemenin uygarlığa, kadın haklarına ve haysiyetlerine, ahlâka ve fazilete uygun olup olmadığı konusunda cevap versinler.

Hiç ses çıkartmadıklarına göre bu uygulamayı beğeniyorlar ve doğru buluyorlar her halde...

Ehemmi Mühimme Tercih Etmek
Evrensel hikmet/bilgelik ilkelerinden bîri de “ehemmi mühimme tercih etmektir”, yani en önemli olanı, önemli olandan öne almaktır. Yeterli din ve dünya ilimleri edinmemiş kimseler, bu ilkeyi bilmedikleri için ömürlerinin kıymetli günlerini, haftalarını, aylarını ve yıllarını hiçbir faydası olmayan boş şeylerle, gevezelik ve zevzekliklerle, dedikodularla geçirirler.

Günlük politika dedikodularının ne dünyaya ne âhirete faydası vardır. Bundan 125 sene önce insanlar Filan Paşa şöyle yaptı. Hariciye Nazırı şu toplantıya katıldı. Falan Vezir azl edildi, Feşmekan Zat Şeyhülislam oldu gibi konuşmalar yapıyorlardı. Şimdi onların adlarını bilen kalmadı. Bugün, çok önemli sandığımız günlük taze ve meraklı dedikodular da bir müddet sonra böyle olacaktır.

Bir Müslüman için çok önemli konular nelerdir?

1. Sahih itikad sahibi olmak.

2. Bu sahih itikadı korumak.

3. Ömrünün ölümüne iman ile bitişmesi için çalışmak.

4. Çıkacağı uzun, çetin, tehlikeli, ahiret yolculuğu için azık toplamak.

5. Kendisini kurtaracak derecede faydalı, lüzumlu, değerli, bilgileri öğrenmek.

6. Bu bilgileri hayatına uygulamak.

7. Hayır hasenat yapmak.

Kendilerini dindar zanneden öyle Müslümanlar görüyorum ki, hafıza dağarcıklarında binlerce boş isim, konu, referans var; lakin Allahü Teala’nın 14 sıfatını ezberlerine almamışlar.

öyle sahte sofular görüyorum ki, kendi cemaat büyükleri tenkid edilince dehşetli ve ölçüsüz tepki gösteriyorlar, aşırı şekilde öfkeleniyorlar, sövüp sayıyorlar. Lakin Peygamber Efendimize (Salat ve selam olsun O’na) hakaret edilince hiç tınmıyorlar, savunmuyorlar, gereken tepkiyi göstermiyorlar. İşte böyleleri, ehemmi mühimme tercih edemeyen dengesizlerdir.

Gevezelerin ve zevzeklerin çok önemli çok değerli, çok hayatî sandıkları nice aktüel konu vardır ki, iki rekatlık bir sünnet namazının binde biri kadar önem taşımaz.

Müşriklerin, kâfirlerin, münafıkların, mürtedlerin saçma sapan şeytanî ve saptırıcı gündemlerine itibar etmeyelim. Ehem ve mühim olan konuları, bırakıp, faydasız, fuzulî, zararlı konularla ömrümüzü ve vaktimizi israf etmeyelim,

Ehem ve mühim şeyler hangi kaynaklarda yer almaktadır:
Kur’an’da, Sünnette, fıkıhta, şeriatta, ahkâm-ı sultaniyye’de, ahlâk ve tasavvufta...M. Şevket EYGİ

Saltukoğlu
İmam Humeyni K.S. Buyuruyor ki, "Toplumun ifsadı da, ıslahı da kadın iledir."

İslam kadınlarında, yukarıdaki makaleyi yazabilecek ve yaşayabilecek nitelikte olanlar varsa ümitvar olabiliriz. Keyfiyette, nitelikteki kalite yüksek olursa, kemiyetçe az da olsa ihlaslı ve saliha kadınlar bulundukça toplum islamın hakimiyetine doğru gidiyor demektir.
Abd_us_SAMED
şimdiki tesettür giyimi,tesettür modelleri tabi ki tartışılır.örneğin cıvıl cıvıl dikkat çeken tesettür kıyafetler tercih edilmemelidir.Fakat yeni kapanacak olan kişiler için böylesi daha uygun gelebilir.Bu yüzden yönlendirici de olabilir.
Selametle
karakiz
gercekten ıslamıyete uygun kıyafetler uretmıyorlar hepsı boyle deıl ama bırcok dukkan bu sekılde kapılarında tesettur gıyım yerı yazıyorlar ıcerı gırdımızde tesettur adına hıcbır sey yok!!!!!
hyr
erkekler bıraz daha ıslamıyete yakın olsalar gozlerını sakısalar kadınlar da bıraz daha rahat olurlar
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm;

Ben bu tür konulara kadın-erkek gözüyle bakmıyorum artık. Konu tıkanıp kalıyor. Erkeklere tavsiye veren bayanlar, bayanlara tavsiye veren erkekler. Top iki taraf arasında dönüp duruyor. Suçlu aranıyor sürekli. Cürümün sebepleri başkalarına atılıyor. "Kadınlar öyle giyinmesin", "Erkekler bakmasın."

Allah'ın adaletinden şüphemiz yoksa bilin ki her iki tarafta günah işliyor.
sabah_rüzgarı
herkes kendini eleştirse,
kendindeki yanlışlığı idrak edip düzeltmeye çalışsa sanırım sorun kalmaz
hamzayurekli
kardeslerım elestırmeyelım herkez ıstedıgınımı yapsın..

veya bız burada bırseyler yarısı ıcerısındemıyızde sıkıntı yapıyor kısılere...

hanı herkezın bıldıgı basıt bı deyım var.Yarası olan gocunur...

uzmeyelım bırbırımızı..

Burdakı yanlıslık herkez kardesının mukemmel olmasını ıstedıgınden dolayı bu sekıl osonuclanıyor olaylar..wink.gif
Linkinpark
ALINTI(dagmara @ Sep 10 2007, 09:08 PM) *

bende otarz kısılerle cok fazla karsılastım istanbul bakırköyde kapalı olup göbeği acık badı gıyenler bıle var neyazıkkı etrafımız taklıdı ımanlılarla dolmus ALLAH sonumuzu hayretsin ALLAH onları ıslah etsın mazalardakı tesettur konusuna gelınce cogunluk olarak uymuyor mesela suan bakırköy ve sisli gibi yerlerde uzun etek bulmanız mümkün değil

Onlar türbanlı CHP'lilerdir..

Malum Bakırköy.. flaugh.gif
beyda
Taleb olmasa çıkartmazlar...Maalesef li dagmara'nın dediği gibi abuk sabuk giyinenler dolu ve istiyorlar;ama şöyle bir şey var istedikten sonra...engelleri aşarsın wink.gif
hamzayurekli
Taleb olmasa çıkartmazlar...

kım yapıyor acaba.... doh.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.