Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Özgüven Testi...
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KİŞİSEL GELİŞİM ]·.
Selman-ı Aydın
Elinize kağıt kalem alıp aşağıdaki soruları "Evet" ya da "Hayır" şeklinde cevaplayın.
  1. İş ya da üniversite için yaptığınız üç başvurunuz reddedilirse kendi yeteneğinizden şüphe eder misiniz?
    a. Evet
    b. Hayır
  2. Büyük kalabalıklar kafanızı karıştırıyor ya da sizi korkutuyor mu?
    a. Evet
    b. Hayır
  3. Şu anda dolabınız eski püskü kıyafetlerle mi dolu?
    a. Evet
    b. Hayır
  4. Kendinize sürekli aynada bakar mısınız?
    a. Evet
    b. Hayır
  5. Yürürken ya da birini beklerken vücudunuzun duruşu dik mi?
    a. Evet
    b. Hayır
  6. Çoğu zaman insanların sizin hakkınızda dedikodu yaptığını düşünür müsünüz?
    a. Evet
    b. Hayır
  7. Güvenlik kuvvetlerinden biri size yaklaştığında kalbiniz daha hızlı atmaya başlar mı?
    a. Evet
    b. Hayır
  8. Lokanta otobüs ya da caddedeki yabancılar arasında size birinin dikkatle baktığını ya da size kahkaha attığını hissediyor musunuz?
    a. Evet
    b. Hayır
  9. Tanımadığınız bir ülkeye bilet kazansanız ya da size böyle bir bilet verilse, yalnız gitmekten korkar mısınız?
    a. Evet
    b. Hayır
  10. Sevdiğiniz kişiye aşkınızı ilan edebileceğinizi düşünüyor musunuz?
    a. Evet
    b. Hayır
  11. Çoğu zaman kötü rüyalar görür müsünüz?
    a. Evet
    b. Hayır
  12. Bir sorun gözüktüğünde çoğu zaman onu kendi kendinize çözer misiniz?
    a. Evet
    b. Hayır
  13. Acil durumlar o "kara gün" için biriktirmiş olduğunuz paranız var mı?
    a. Evet
    b. Hayır
  14. Ebeveynlerinizin sizi sevdiğini hissediyor musunuz?
    a. Evet
    b. Hayır
  15. Her gün yeni bir şey öğrenmeniz gerektiğine inanıyor musunuz?
    a. Evet
    b. Hayır
  16. satın aldığınız ucuz bir şeyi geri vermektense zarara katlanarak kullanmayı mı tercih edersiniz?
    a. Evet
    b. Hayır
  17. Çabalarınızın çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlandığını hissediyor musunuz?
    a. Evet
    b. Hayır
  18. İnsanlar çoğu zaman sizden öğüt istiyor mu?
    a. Evet
    b. Hayır

* * * * *

CEVAPLAR

Eğer verdiğiniz cevaplar aşağıdaki doğru cevaplarla aynıysa her doğru cevap için kendinize 2 puan verin.

1. Hayır 10. Evet

2. Hayır 11. Hayır

3. Hayır 12. Evet

4. Hayır 13. Evet

5. Evet 14. Evet

6. Hayır 15. Evet

7. Hayır 16. Hayır

8. Hayır 17. Hayır

9. Hayır 18. Evet

* * * * *

PUANLAMA

35-44: Bu aralıkta kendine güven konusunda sorun yok. İnsanlar önderlik ve ilham için size güveniyorlar. Muhtemelen, yine de, bazı kesim sizin kendini beğenmiş ve ezici olduğunu düşünüyor. Doğru söylemek gerekirse enaniyetiniz (egonuz) epey fazla. Siz de şahsi olarak sizi öldürmeyen şeyin sizi güçlendireceğini düşünüyorsunuz. Ancak ünlü mütefekkir Goethe’nin ifadeleriyle "İstenilen herşeyi yapmak için insan kendini olduğundan daha iyi görmelidir"

20-36: Bu ortalama bir aralık ve özgüven konusunda güçlü ve zayıf yönleri olan bir insanı işaret ediyor. Bu test yoluyla korkularınızı saptayabilir, onların geçerliliğini değerlendirebilir ve isterseniz onları düzeltebilirsiniz. Hayır, cevaplarınıza tekrar bakıp üzerinde düşünün lütfen.

6-18: Korkak ve kendine güvenmeyen, etrafındakilerin önderlik ve rehberliğine ihtiyaç duyan birisiniz. Hayatı güzel yaşamak için biraz desteğe ihtiyacınız olduğu muhakkak. Bilmemek sizi bıktırmasın. Öğrenmenin sihirli kapıları her zaman ardına kadar açık.

0-4: Bu oldukça nadir alınan bir puandır ancak bu aralığa düşerseniz, bu bilgili bir kişiden belki bir psikiatr, doktor yada bir din görevlisinden yardım almanız gerektiği anlamına gelir. Hayat sizin için korku ve endişe dolu olmalı.

Kaynak:islamikariyer.com
ayna
ben yaptım .korkkak çıktım aaaaa hiç uymadı benim ki.bilmiyom belki başka kardeşlerinki uyar...
ÖzTüRk
benim ki 18 çıktı.ama ben ileride başbakanlığı düşünüyorum.çevremdeki kişileri hep ben yönlendiririm.yani liderlik vasfı bende diye düşünüyorum.
Selman-ı Aydın
ALINTI(ÖzTüRk @ Jul 9 2007, 05:41 PM) *

benim ki 18 çıktı.ama ben ileride başbakanlığı düşünüyorum.çevremdeki kişileri hep ben yönlendiririm.yani liderlik vasfı bende diye düşünüyorum.

Hocam yeme beni beee smile.gif
ayna
inan ki özgüvensiz çıktım bilmiyorum.heuheuheu
EsLeMNa
Benim 36 çıktı.Uyyor bir parça...
My_GrAveStoNe
musahhar kardeşim 35-44 arası puan diyorda burada sadece 18 soru var confused1.gif yani zaten en yüksek puanı alan zaten 36 alabiliyor biggrin.gif bi yanlışlık olmasın benmi hata yapıyorum bilmiyorum ama blink.gif
Selman-ı Aydın

Benim ki 22 çıktı. Normal miyim acaba?

Evenstar
ALINTI
20-36: Bu ortalama bir aralık ve özgüven konusunda güçlü ve zayıf yönleri olan bir insanı işaret ediyor. Bu test yoluyla korkularınızı saptayabilir, onların geçerliliğini değerlendirebilir ve isterseniz onları düzeltebilirsiniz. Hayır, cevaplarınıza tekrar bakıp üzerinde düşünün lütfen.

Hııı
Düşünmüyorum işte dry.gif
Normal insan özgüveni demek istemiş galiba laugh.gif

ALINTI

Bence normal benimde 22 çıktı biggrin.gif
Selman-ı Aydın
ALINTI(My_GrAveStoNe @ Jul 9 2007, 06:25 PM) *

musahhar kardeşim 35-44 arası puan diyorda burada sadece 18 soru var confused1.gif yani zaten en yüksek puanı alan zaten 36 alabiliyor biggrin.gif bi yanlışlık olmasın benmi hata yapıyorum bilmiyorum ama blink.gif

Evet bencede bir yanlışlık var galiba. Zaten testi bulduğumda orjinal kaynağını bir türlü bulamadım. Ben islamikariyer.com'dan buldum bunu oda kaynak olarak kisiselbasari.com'u göstermiş. kendinigeliştir.com'da da vardı aynı test ama onda da kaynak olarak Türk Yaşam verilmiş. dry.gif
EsLeMNa
ALINTI(My_GrAveStoNe @ Jul 9 2007, 06:25 PM) *

Yoo yanlışlık yok tam olarak 36 puan aldım flaugh.gif
imamhatiplim__34
neee korkakmıyım bennn ohmy.gif sad.gif cray.gif
engineer_fy
44 puan almanın mümkün olduğunu söyleyecek biri war mı???
RmS
22 çıktı. korkak olduğuma inanırdım oysa smile.gif
TEVHİD
28 çıktı.Sanırım kendi bölümümdeki uyarılara dikkat etmeliyim. thinking.gif

Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Jul 9 2007, 05:31 PM) *

benimkide 22 çıktı ama anlıyamadım normal mi anormal mi confused1.gif jp.gif

selman teşkkür edeiz flowers.gif flowers.gif
sabah_rüzgarı
benimki 30 çıktı
vasat yane biggrin.gif

yalnız eksik test
44 yani en yükseği için 22 soru olması lazım ama 18 soru var
musalli
18 çıktı ama katılmıyorum ben korkak ve güvensiz biri hiç değilimdir. confused1.gif dedim ya sevmiyorum bu tür testleri.her seferinde deniyorum bi yanlışlık çıkıyor.ya bende bir hata var yada doğruyu tutmuyor bu testler.hayırlısı olsun. flowers.gif
<VİSAL>

Tutmadı biggrin.gif
aLaTurCa
18 soru var her soru dogru olsa 2x18= 36 puan eder

orda yazmis 36-44 puan arasi bla bla, tutmuyor kardesim yoksa tutmayan yanitlarada 1 puan mi verecegiz???

tum tutanlari topladim 26 cikti ama nebilim birsey anlamadim, zamanimi harcadim bosa angry.gif

ahsen-i takvim
6-18: Korkak ve kendine güvenmeyen, etrafındakilerin önderlik ve rehberliğine ihtiyaç duyan birisiniz. Hayatı güzel yaşamak için biraz desteğe ihtiyacınız olduğu muhakkak. Bilmemek sizi bıktırmasın. Öğrenmenin sihirli kapıları her zaman ardına kadar açık.

evet doğru da öyle biri yok ..

bunu da test çözemez iş başa düştü yine doh.gif
bukle

ama nedenki ::sad.gif
hamzayurekli
hakıkatten neden kı....

ve bırde korku ruyası gorurumusun dıyor yahu onumu sayacam nerden bıleyım ben gunde 100 tane ruya goruyorum ortalamasını nerden cıkaracam....

4-5 tane soruda sıkıntı cektım....

sınavın ıptalını ıstıyorum...
TEVHİD
ALINTI
tum tutanlari topladim 26 cikti ama nebilim birsey anlamadim, zamanimi harcadim bosa

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Selam ve dua ile
beyda
Benim 26 çıktı tam da memleketimin kodu cool.gif

Bana azıcık uyuyor whistling.gif

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.