Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: şeytan Kimlere Vesvese Verir?
Islami Forum - Islami Form > GENEL FORUM > .·[ KISSADAN HİSSELER ]·.
ayna
Şeytanın en büyük silahlarından biri insana vesvese vermesidir. Bu vesvese ile ezelde söylemiş olduğu amacı gerçekleştirmek ister; yani insanları kötü yola sevketmek.Bu vesvese kime gitmektedir. Bu soruyu Peygamber Efendimiz (S.A.V) e sorarlar ???

Hz. Peygamber, kendisine:

-Şeytan kimlere vesvese verir , diye soran bir sahabeye şu cevabı vermiştir:

-Hırsız, içinde bir şey olmayan eve girmez.

islam ve kulluk
şeytan imanınında yol almış kimselere vesvese verir...

Allah bunlar geldiğinde fark edip engel olup açabilme bilinci versin her daim ...
Zümrüt
ALINTI
Hz. Peygamber, kendisine:

-Şeytan kimlere vesvese verir , diye soran bir sahabeye şu cevabı vermiştir:

-Hırsız, içinde bir şey olmayan eve girmez.

Bunu vesvesedeki müslümanlar bir bilebilse....

Mükenmel bir cevabdir. Aklimizda bulunduralim insallah.

selam ve dua ile.
ComfortablyNumb
Seytan kimlere mi vesvese verir?...

"Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah, âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Hac-52)

Artık gerisini siz düşünün...
Teşekkürler
<#thank#>
prisoner
merhaba

bu konuda peof dr mehmet paksu kitap yazdı moral fm de sıkça bu konudan bahseder.

vesvese kişilik bozukluğudur yani bir anlamda takıntı hastalığıdır.
buna obsesif kompulsif de denir.

kısaca açıklarsak

Bu psikolojik hastalığa sahip kişiler kontrol edemedikleri ama sürekli tekrar ettikleri alışkanlıklar ve huylar geliştirirler.
Çoğu kez bu zararsız ama garip huylar kişinin kafasındaki yoğun karışık duygularını kontrol edebilme ve düzenleme amacı ile başlar. Tekrar eden davranışlar ve düşünceler kişi için büyük bir endişe ve mutsuzluk kaynağı olmaya başladığı zaman ve kişinin normal yaşamını belirgin bir şekilde aksatmaya başladığında hastalık ortaya çıkar. Her ne kadar Obsesif-Kompulsif bozukluğa sahip hastalar sahip oldukları bu düşüncelerin, dürtülerin ve ihtiyaçların hiç bir mantıklı sebebi olmadığını bilseler ve durdurmaya çalışsalar bile kontrolleri olmadığını hissederler

Yaygın saplantılar aşağıda verilmiştir

1.Bulaşıcı hastalıklar ve mikroplardır, kişi tokalaşmak ile hastalık kapmaktan korkar.

2.Sürekli endişe etmektir, örneğin ocağı açık unutmak, ütüyü üzerinde bırakmak, kapıyı kitlemeyi unutmak gibi.

3.Aşırı düzen ve temizlik, örneğin kişi her gün evin her tarafının tozlarını alır ve eğer bir yer eksik kalırsa büyük bir sıkıntı ve rahatsızlık yaşar

4.Zarar verilmesi, örneğin sürekli olarak birisinin çocuğuna zarar vereceğinden korkmak

5.Seks. Sürekli zihinde belli seks görüntülerinin yer alması sonucu kişinin bu düşüncelerin dışarı yansımasından korkması.

vesvese şeytanın bir oyunu olmamakla beraber tıbbi olarak ele alınması gereken tedavi ile iyi sonuç alınan psikolojik bir rahatsızlıktır

sevgiler
prisoner
çok basit bir örnekle

vesvese yani takıntı hastalığı dinli dinsiz her insanda olabilir
şeytan dinsize neden vesvese versin?
ComfortablyNumb
ALINTI(prisoner @ Mar 14 2010, 10:31 PM) *

vesvese kişilik bozukluğudur yani bir anlamda takıntı hastalığıdır.
buna obsesif kompulsif de denir.

vesvese [b]şeytanın bir oyunu olmamakla beraber
tıbbi olarak ele alınması gereken tedavi ile iyi sonuç alınan psikolojik bir rahatsızlıktır
[/b]

Peki şeytanın oyununa denir?
Ya da Kuran'da geçen vesvese nedir? Obsesif kompulsif bozukluğu mu kasteder Allah?

Bir kelimenin kelime manası ile, herhangi bir bilimde kavramlaşmış manası "tamamen örtüşmeyebilir". Tıptaki obsesif-kompulsif bozukluk, evet, vesvesedir ancak, bu, şeytanın vesveselerini de izah etmez, daha doğrusu şeytanın insana vesvese vermediği anlamına gelmez.

Şöyle izah edeyim: Bir kişi tuvaletten çıkıp abdest aldıktan sonra şüpheye düşüp "acaba çok az da olsa idrar kaçağı olmuş mudur, abdestim kaçmış mıdır" diye düşünüp abdestini tazeliyorsa ve bunu sık sık yapıyorsa, bu vesvese türü "obsesif-kompulsif bozukluk" statüsünde değerlendirilebilir. Ancak şeytanın vesvesesi bu tarzda olmak zorunda değildir. Mesela şeytanın; "nasıl olsa affedilir" düşüncesi ile insanın kalbine günah işleme dürtüsünü vermesi, "kibre kapılması" konusunda insanın kalbine fısıldaması,... gibi binlercesini sayabileceğimiz vesvese türleri, obsesif kompulsif bozuklukla uzaktan yakından alakası olmayan vesvese türlerdir.

Yani özetle, alıntıladığınız bilgi doğru fakat, bu bilgi "şeytanın vesvese vermediği" sonucunu doğurmaz.. Kaldı ki sizin mesajınızdan bir önce verdiğim ayet ve Nas süresi bunu izah ediyor.

Saygılar..

Bu arada diğer topikte cevabınızı bekliyorum...
prisoner
merhaba

diğer konuda cevap yazdım burada ise finalde bizimle buluşmuşsunuz

ALINTI
Şöyle izah edeyim: Bir kişi tuvaletten çıkıp abdest aldıktan sonra şüpheye düşüp "acaba çok az da olsa idrar kaçağı olmuş mudur, abdestim kaçmış mıdır" diye düşünüp abdestini tazeliyorsa ve bunu sık sık yapıyorsa, bu vesvese türü "obsesif-kompulsif bozukluk" statüsünde değerlendirilebilir. Ancak şeytanın vesvesesi bu tarzda olmak zorunda değildir. Mesela şeytanın; "nasıl olsa affedilir" düşüncesi ile insanın kalbine günah işleme dürtüsünü vermesi, "kibre kapılması" konusunda insanın kalbine fısıldaması,... gibi binlercesini sayabileceğimiz vesvese türleri, obsesif kompulsif bozuklukla uzaktan yakından alakası olmayan vesvese türlerdir.

burada bahsettiğiniz tamamen psikolojik konulardır muhterem
insan kalbi ile düşünmez beyni ile düşünür burada hastalık beyindeki yapının arızalanmasındadır ve terapilerle ilaçlarla hasta bu arızadan kurtulur.
bilinç altı söylemleri şeytanın konuşması olarak ele alırsak dinsiz insanın bu hastalıktan dr ler ile çıkmasını ilaçla terapiyle tedavi edilmesini açıklayamayız.

bilinç altı söylem ve görsel izlem şeytandan değildir tamamen bireysedir
bireyin tedavi edilebilen bir hastalığıdır.
ben burada şeytanı bir birey olarak görmüyorum şeytan kanımca insanın kötü yönü

ComfortablyNumb
ALINTI(prisoner @ Mar 14 2010, 10:57 PM) *

merhaba

diğer konuda cevap yazdım burada ise finalde bizimle buluşmuşsunuz
burada bahsettiğiniz tamamen psikolojik konulardır muhterem
insan kalbi ile düşünmez beyni ile düşünür burada hastalık beyindeki yapının arızalanmasındadır ve terapilerle ilaçlarla hasta bu arızadan kurtulur.
bilinç altı söylemleri şeytanın konuşması olarak ele alırsak dinsiz insanın bu hastalıktan dr ler ile çıkmasını ilaçla terapiyle tedavi edilmesini açıklayamayız.

bilinç altı söylem ve görsel izlem şeytandan değildir tamamen bireysedir
bireyin tedavi edilebilen bir hastalığıdır.

Yani tıbben tedavi edilerek şeytanın tuzaklarından vesveselerinden korunmak mümkün ha? smile.gif...
Bir de ayet alsak sizden bu dahiyane fikrinizle ilgili...
prisoner
ALINTI(ComfortablyNumb @ Mar 14 2010, 11:01 PM) *

Yani tıbben tedavi edilerek şeytanın tuzaklarından vesveselerinden korunmak mümkün ha? smile.gif...
Bir de ayet alsak sizden bu dahiyane fikrinizle ilgili...

merhaba

bahsettiğiniz rahatsızlık(vesvese) ile ilgili kuranın duadan başka tavsiyesi varmı muhterem?
şu otu veya bu ilacı için veya şu terapilerle uygulama yapın gibi.

arkadaşım bilim bu konuda tedavi edici somut yöntemler geliştirmekte ve bu yöntemler bu tarz hastaların evrimini seceresini tutmakta.

yani sadece hastalığı tedavi etme gibi bir sistem yok hastalığı baştan önleme veya hastalık aşamasına gelmeden yapılması gerekenleri uygulama üzerinde olumlu önleyici tedaviler geliştirmekte.

bu gün şeytanın vesvesesi dediğiniz konularda cincilerden hocalardan ziyade ilaçla ve terapiyle tedavi kabul görmekte.

dua insanın kendini motive ettiği dahili bir terapi yöntemidir ancak tek başına yeterli değildir.
soyut olan kavramları kesin tedavi metodları olan somut yöntemlerle kullanmak gerekliki başarıya ulaşılsın.
ancak sadece felak veya nas suresini okursak başarıya ulaşamayız.
sevgiler
ComfortablyNumb
ALINTI(prisoner @ Mar 14 2010, 11:11 PM) *

merhaba

bahsettiğiniz rahatsızlık(vesvese) ile ilgili kuranın duadan başka tavsiyesi varmı muhterem?
şu otu veya bu ilacı için veya şu terapilerle uygulama yapın gibi.

arkadaşım bilim bu konuda tedavi edici somut yöntemler geliştirmekte ve bu yöntemler bu tarz hastaların evrimini seceresini tutmakta.

yani sadece hastalığı tedavi etme gibi bir sistem yok hastalığı baştan önleme veya hastalık aşamasına gelmeden yapılması gerekenleri uygulama üzerinde olumlu önleyici tedaviler geliştirmekte.

bu gün şeytanın vesvesesi dediğiniz konularda cincilerden hocalardan ziyade ilaçla ve terapiyle tedavi kabul görmekte.

dua insanın kendini motive ettiği dahili bir terapi yöntemidir ancak tek başına yeterli değildir.
soyut olan kavramları kesin tedavi metodları olan somut yöntemlerle kullanmak gerekliki başarıya ulaşılsın.
ancak sadece felak veya nas suresini okursak başarıya ulaşamayız.
sevgiler

Kusura bakmayın ama siz beni anlamamışsınız hala...

Obsesif-kompulsif bozukluklar (aman donuma idrar mı düştü deyip abdest almalar, elini günde 50 kez yıkamalar...), cin çarpmaları (tıpta konversiyon nöbetleridir aslında) tamamen psikiyatrik problemlerdir ve gerekli medikal tedaviler ve psikoterapi seanslarıyla tedavi edilebilirler.

Ben sizin "şeytan vesvese falan vermez" ifadenize göre dedim ki; şeytan vesvese verir ama bu, obsesyondaki vesveseden farklıdır. Bunu da örneklendirdim ve izah ettim. Kuran'da da olduğunu söyledim. Nas süresini bunun için yazdım. Yoksa bu hastalıklarda sadece bunu okumak lazım demedim.

Sanırım siz biraz "anlamak istediğiniz şekilde" anlıyorsunuz okuduklarınızı. Kur'an da dahil hatta...

baveçeko
bende iki seneden beri vesvese hastalığına yakalandım bunun çaresi boş vakitlerde zikir ve duadır.Ayrıca vesvese imanı kuvvetli olanlarda vardır,garımüslümlerde olduğunu kabul etmiyorum.
nasreddinhoca
Vesvese imanı zayıf olanlarda olur!
Veseveseleri HAKK ile muhakeme eden cesur bir müslümana veseves, vız gelir!...
khanbel
şeytanı müslüman olmayan olmayan herkese şeytanı fısıldamaya devam eder.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.