Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Coca Cola'nın Anlamı
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ GENEL ]·.
MasterÇağrı
Coco Cola Firması Belki Bu İsmi Bilerek Koydu Yada Koyarken Böyle Bişeyi Düşünmedi
Yada Amacı Bu Değil

SimRe

Evet çok duyarlı bir mesaj...teşekkürler.....sevgili kardeşim bilmeden yapmaları mümkün değil....

zaten adamların ideolojileri bu değil mi?? hiç yadırgamadım doğrusu...ama lütfen sizler bilnçli olun ve sizin özünüze bu kadar kin ve düşmanlık besleyen lerin cebine o paraları indirmeyin....üstelik sağlık için hiçbir faydası olmayan asidiyle mideye ve birçok organa zarar verebilen bu zıkkımları içmeyin....selametle...
MasterÇağrı
ALINTI(SimRe @ Jun 23 2007, 11:48 AM) *

Evet çok duyarlı bir mesaj...teşekkürler.....sevgili kardeşim bilmeden yapmaları mümkün değil....

zaten adamların ideolojileri bu değil mi?? hiç yadırgamadım doğrusu...ama lütfen sizler bilnçli olun ve sizin özünüze bu kadar kin ve düşmanlık besleyen lerin cebine o paraları indirmeyin....üstelik sağlık için hiçbir faydası olmayan asidiyle mideye ve birçok organa zarar verebilen bu zıkkımları içmeyin....selametle...

Çocuklarda Kemik Erimesi Yapıyarak Ufak Boylu Kalmalarını Sağlıyor/Mide Kanaması Riskini Arttıtır/Dişleri Daha Çabuk Çürütür V.s Bunun Gibi Şeyler... Sigaradan Farkı Kalmadı...İnsan Vücüduna Yararlı Bir İçecek Değil
Kimi Müslüman Bu İçeceği Haram Olarak Kabul Ediyor Kimi Müslüman Haram Değil Diyor Ama İnsan Vücuduna Zararlı Olan Herşey Haramdır
SimRe

evt sevgili kardeşim Allah senden razı olsun....benim yeğenlerim var....anneleri pek anlamaz böyle şeylerden ...ne desekde dinleemedik kadına...içirme şu zıkkımı çocuklara diye....şimdi cola içmeden bir günleri geçemiyor....çünkü içindeki maddelerden dolayı bağımlılık yapıyor....

İÇMEYİN....İÇİRMEYİN.....COCA COLA YA SAVAŞ AÇIN .....diyorum....vesselam....
Kaveller
buna inanıyor musunuz şimdi confused1.gif
ne bu şimdi ,tersten yazılınca şöle oluyormuş falan filan bırakın Allah aşkına dry.gif
ufaklik00
bilinçsiz yapıldığını düşünmüyorum bende.coca colanın ne olduğu belli zaten.
hammal
Slm Kardesler.

Coca Cola !
Ilkin bakin nerden gelme bu kelimeler.
Coca Güney Amerikada Peru ülkesinde bulunan ve yendiginde Insanlarin beynini uyusturan bir Agactan Yapraktir. Sözde Insanlara Güc veriyormus.
1800 lü Yillarin ortasinda bu yapraktan Kokain denen uyusturucu bulundu.
Kisa bir Zamanda bu Yapraktan Icecek türü adi Vin Mariani üretilmis ve Insanlarin cok Damaktatinin ilgisini cekmis.
Koka Yapragindan üretilmis Alkollü iceceklerlen beraberinde satima sunulmus.

Cola denende Güney Afrikada yasiyan 15 m olan bir Agac türününe denir. Bu Agacin Yil boyu meyve verir Yapraklari acikyasil renginde olur. Meyve dedigimiz Ceviz Türü kabuklu Meyvesinde 5 Kapsül olur ve Kabsülün icinde Tohumlari vardir.
Bu ceviz türünden Kofein denilen insanlarin ayik kalmasina faydasi olan madde bulunmus.
Bu Kokain ozamanlarda iceceklerde kullaniliyordu.

Yahudilerinde dünyada Ülkeleri bulunmadigindan heryere yayilik halde oldugundan ve cesitli Ülkeleri gezdiginden bu buluslarin önüne gecmisler.
Eh tabi ikiside bir araya gelince Insanlari aliskanlik eden muazzam bir icecek bulunmus.
Bununda Eski Adi Kokakolayken bugün CocaCola olmus.

Gelelim bu simdiki yazilara!
Dogrusunu Rabbim bilir, ben sadece kendi düsüncemi belirtmek istiyorum.
Bu yazilarin uydurma oldugunu düsünüyorum sebebine sorarsaniz.
Ülkerin sattigi Kolaturka veya Mecca Cola bunlari bir dusunun neden bunlarinda satilmasini kimse engellemiyor. Mecca Colayi Arablar cok icerler.
Üstelik Coca Colanin icinde Hinzirdan alinan bir Madde var.
Haliyle icimi haramdir.
Isin gercek yönü Coca Cola kazancinin cogunu Israilin savunmasina harciyor.
Mc Donald buda ayni sekilde Israil icin calisiyor.
Bunu bilebile halen Islan alemi birbirinlen savasiyor.
Oysa Osmanli Islam Devleti buluslarin önündeyken bizler nerelerdeyiz.
Amerikayi bulan Kolumbus Haritasini Pirireisden almis.
Nasil olurda Haritasi Pirireis cizmis bulan Colombus olmus. Ne tuhafsey.
Daha yeni bilinen Grönland adasinin 3 Kita üzerinde olmasini, bizim Pirireis 350 yil önce Haritasini cizmis.

Bizlerde gercek Atamizlari birakip Küffarin atsini örnek alirsak bizi daha afedersiniz cok Inek gibi sagarlar.
Slm.
Alperenx
cola icenlere bagimlilik yapmasi icin icinde kokain oldugunu biliyordum, ben bunun o bitki nin icinde oldugunu bilmiyordum .. selametle
hammal
ALINTI(Alperenx @ Jun 23 2007, 01:12 PM) *

cola icenlere bagimlilik yapmasi icin icinde kokain oldugunu biliyordum, ben bunun o bitki nin icinde oldugunu bilmiyordum .. selametle

Kardes bu bitki Peruda ilk bulundu.
Orada Insanlar daha dogrusu Indianer denilen Irklar, Kabileler arasi savasa ciktiginda yerlerdi.
Cünkü aci duymazlarda ondan.

Bak Kardesim Isim benzerligi buradan gelir Koka ve Kokain.
Internetten Koka ve Kola diye girerseniz bilgi alabilirsiniz.
Allah´in korumasi altinda olun slm.
:: LâL ::

hamzayurekli
dunyadakı butun ınsanlar afrıkasından avusturalyasına kadar herkez coca cola ıle yumurtayı bılırmıs.....

cok onemlıler yaaa... bleh.gif

asıtse ıcerım kızılay veya kınık maden suyumu.... biggrin.gif
kilit
ALINTI
Coco Cola Firması Belki Bu İsmi Bilerek Koydu Yada Koyarken Böyle Bişeyi Düşünmedi
Yada Amacı Bu Değil

coca cola ismi ne anlama geliyor anlamdım. şükür ki coca cola bizim evde tüketilmiyor
hammal
Coca Cola daki alkol olayi Avrupada kaldirilmitir cünkü yeni Kanuna göre bunu Cocuklar bilem ictiginden yasaklanmistir.
Ayni olay Ferero Sirketinin sattigi Milchschnitte dendigi Sütlü cukulatali bisküvü cocuklar icin olsa bilem büyüklerde cok yerler.
Bu olay bir kisinin Araba kullanirken Polisin Alkol kontrolünde kiside Alkol bulunmasinda itiraz etmesinde cikti.
Bu sahis bu Büsküvü türünden yedigini baska birsey yemediginde belirtince, arastirmaya baslamislar.
5Tane yenince Alkol miktari 0,5 pro milli gecmekte.
SERPİL
Böyle bir anlam düşünmüş olabilirler. En önemlisi adamlar kendilerini saklamıyorlar ama bizim müslümanlar onlara para akıtmaya devam ediyor. Pek çok kişiyi bizzat uyardım, hiç dikkate almayarak 'napalım tadı daha güzel' dediler. Öldürülen din kardeşlerimiz de kan
ları onlara güzel geliyordur.

Boykot edilmesi gerek ürünleri lütfen almayalım. Sanki kola içmezsek ölücez, eğer kolasızlıktan ölünüyorsa da ölelim...
Zemahşeri
Coca Cola içmemek için müslümanların böyle zorlama, saçma sapan kelime oyunlarına mı ihtiyacı var.İsraile yaptığı yardım içinde ne olduğu belli olmayan katkı maddeleri yetmiyor mu?Daha öncede ad kavmi bulundu diye yalan haber,Allahın domuza döndürdüğünü iddia ettikleri bir kızın resmi ve bunun gibi bir çok photshop ürünü delillerle müslümanları kandırmaya çalıştılar.Bu tip uydurma haberleri yapanları müslümanlara hakaret etmekle itham ediyorum.
Ahmet7
Musevi yahudiler ve bunların uşakalrı olan masonlar çok eskiden gelen bir şekilcilik huyları vardır...Yahudilerin bütün müesseselerinde mabedlerinde hatta bizim TBMM'de Sultanahmet camii'nde Edirne'de ki Süleymaniye'deki camii de bazı masonik ifadelerin olduğu söylenir...

ABD doları üzerindeki simgeler bilemedğimiz hedeflerini gösterir, 20 doların katlanamsıyla İkiz Kuleler ile Pentegon'a yaplan saldırıları görebilirsiniz...

Mercedes Mitsubishi gibi firmaların üç üçlu firmalarıda piramitleri gösterir...ABD dolarının üstünde piramit vardır..

Uzun lafın kısası bu yahudi kavmi şekilcidir, bunu çözersek inanın ne yapacaklarını kestirebiliriz

MasterÇağrı
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 24 2007, 11:59 AM) *

Coca Cola içmemek için müslümanların böyle zorlama, saçma sapan kelime oyunlarına mı ihtiyacı var.İsraile yaptığı yardım içinde ne olduğu belli olmayan katkı maddeleri yetmiyor mu?Daha öncede ad kavmi bulundu diye yalan haber,Allahın domuza döndürdüğünü iddia ettikleri bir kızın resmi ve bunun gibi bir çok photshop ürünü delillerle müslümanları kandırmaya çalıştılar.Bu tip uydurma haberleri yapanları müslümanlara hakaret etmekle itham ediyorum.

Evet Kardesim Katılıyorum Bir Kızın Annesi Kur'an Okurken Kız Müzik Dinlemiş Kız Çarpılmış Maymun Olmuş Bunuda Bir Videoya Almışlar Ama Videoda Kız Hiçbir Şekilde Hareket Etmiyor Nefes Almıyor Göz Kapakları Açılıp Kapanmıyordu Bunlara İnanmayın.. nono.gif
SimRe
Evet Kardesim Katılıyorum Bir Kızın Annesi Kur'an Okurken Kız Müzik Dinlemiş Kız Çarpılmış Maymun Olmuş Bunuda Bir Videoya Almışlar Ama Videoda Kız Hiçbir Şekilde Hareket Etmiyor Nefes Almıyor Göz Kapakları Açılıp Kapanmıyordu Bunlara İnanmayın..

BU NE YAHU.... gleam.gif ....bunlar İslama düşman olan kişilerin çıkardığı safsatalardan başka birşey değildir....eee yuhh yani.... dry.gif ....tamam Allah kelamına mutlaka saygıyla yaklaşılmalı ama insanları da böyle dine karşı soğutmamalı.....
hammal
ALINTI(SimRe @ Jun 28 2007, 01:09 PM) *

Evet Kardesim Katılıyorum Bir Kızın Annesi Kur'an Okurken Kız Müzik Dinlemiş Kız Çarpılmış Maymun Olmuş Bunuda Bir Videoya Almışlar Ama Videoda Kız Hiçbir Şekilde Hareket Etmiyor Nefes Almıyor Göz Kapakları Açılıp Kapanmıyordu Bunlara İnanmayın..

BU NE YAHU.... gleam.gif ....bunlar İslama düşman olan kişilerin çıkardığı safsatalardan başka birşey değildir....eee yuhh yani.... dry.gif ....tamam Allah kelamına mutlaka saygıyla yaklaşılmalı ama insanları da böyle dine karşı soğutmamalı.....

Bunu bir Forumda okumustum amam Kiz Maymun degilde daha dogrusu Fareye bensiyordu.
Bunun yalan oldugunu düsünmedim degil ve gercegi bir Müslüman Kardesimiz bize iletti ve bu Fareye benzer mankeni yalan olmasin bir Isvicreli ressam Patricia Piccini yapmis.

Resimi buradan bulabilirsiniz!
http://www.patriciapiccinini.net/hoax/hoax-sb7analah.jpg
http://www.roslynoxley9.com.au/artists/31/..._Piccinini/249/
http://www.roslynoxley9.com.au/artists/31/...nini/249/34973/

Gercek olan bu!
Gölcük depreminde Denize Batan Askeri Gemisinde ölenlerin yüzünü, Yüzbasi görmüs.
Belden üstü Hinzir alti Insan.
Zemahşeri
ALINTI(hammal @ Jun 29 2007, 01:28 PM) *

Gercek olan bu!
Gölcük depreminde Denize Batan Askeri Gemisinde ölenlerin yüzünü, Yüzbasi görmüs.

Yüzbaşı söylüyorsa kesssin doğrudur. dry.gif
asiLDuA
COCOLA yazılışı böyle sanırım bu illeti hindistan kaldırmıştır.Ve hindistan bilim adamları yaptıkları araştırmada içersinde içerik olarak hoş olmayan maaddelere rastlamışlardır.Sanırım ya hindistan yada pakistandı karıştırmış olabilirim.Ve bundan sebep üretimini o ülkede kaldırdılar.

Gelelim bizim müslümanımıza,1fincan etil alkol demek 3ml alkol demektir ve bu 3ml alkol genelde kutu kolalardaki miktardır.buda dediğim gibi 1fincan etilalkol=1fincan şarap demektir.Siz bir müslümana direkt şarap ikram etseniz içermi ? içmez.Ama unutmamak lazım Haramın AZIDA ÇOĞUDA haramdır.Ve bu gazozlu içeceklerdeki adam yani bunu üreten zaten alkol kullanıyor onun için ne sıkıntısı olsun bir fincan şarap koymaktan çekinmez.Ve bizim müslümanda alır içer keyfini çatar.Uzak durmanız en iyisidir.Sağlam ibadetleri helal yiyecek ve içecekler etkiler.*
EsLeMNa
Birşey sormak istiyorum ben bu içecekleri tüketiyorum cocacola değil ancak kola bu durumdan kesinlikle vazmıgeçmeliyim?
hammal
ALINTI(musahhar @ Jun 29 2007, 08:53 PM) *

Birşey sormak istiyorum ben bu içecekleri tüketiyorum cocacola değil ancak kola bu durumdan kesinlikle vazmıgeçmeliyim?

Kardes eger Coca Cola yi icmiyorsan cok dogru yapiyorsun.
Benim sana tavsiyede bulundugum eger Coladan vazgecemiyorsan eger Cola Turka ic.
Nedeni Hem icindeki katki belli ve Ülkemize faydali.

Sihhatiniz icin Dikkat!
Suyun yerini hic bir Icecek karsilamiyor.
erciyes_1903
yalan yaw neymiş dönderince böyle oluyormuş,bunlar yalan.

Bem cola içmiyorum nedenmi içinde alkol var.

Meğer zehirden kaçarken alkole tutulmuşuz... İşte ayrıntılar...
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Cengiz, “piyasadan alınan ve TÜBİTAK tarafından analizleri yapılan 10 farklı gazozda belli oranlarda alkol çıktığını” ileri sürdü.

Cengiz, Bayrampaşa'daki birlik genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Alkolsüz İçecekler Tebliği'nin, bugün piyasada satılan bütün meyve suları, meyve şurupları, gazlı ve asitli içecekler ile doğal suların içeriğinde neler olması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti.

Tebliğin 5/K maddesine bakıldığında, “Alkolsüz içeceklerde alkol miktarının en çok 5.0 gram/litre olabileceği” şeklinde bir düzenleme bulunduğunu ifade eden Cengiz, “Açıkçası ismi alkolsüz olan ve alkolsüz içeceklerin içeriğini düzenleyen bir tebliğde nasıl olur da litrede 5 grama kadar etil alkol olabileceğine ilişkin bir düzenleme getirilebilir diye bir soru sorduk kendimize. Bunun üzerine yaklaşık 7-8 ay önce bir çalışma başlattık” dedi.

Cengiz, bu kapsamda piyasada satılan bütün gazoz markalarındaki etiket kısımlarını incelediklerini ve bunların tamamında, etiketlerin üzerinde kesinlikle alkol bulunabileceğine ilişkin bir ibare olmadığını gördüklerini bildirdi.

Tübitak analiz etti!

Bir markaya ait gazozda, “İçinde kesinlikle alkol ve çözeltisinin olmadığı”na ilişkin uyarıcı bir ibare kullanıldığını kaydeden Cengiz, bunun üzerine şüphelerini gidermek amacıyla ulusal ölçekte piyasalarda satılan 10 farklı marka gazoz satın aldıklarını ve alkol analizleri yapılmak üzere Gebze'deki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine gönderdiklerini anlattı.

Bülent Cengiz, “Piyasadan aldığımız ve TÜBİTAK tarafından etil alkol analizleri yapılan 10 şişe gazozun tamamında alkol çıktı. Üretimin tamamında böyle bir alkol bulunduğuna ilişkin bir yaklaşımdan ziyade, 10 şişede bulunan değerleri paylaşmak istedik” diye konuştu.

Analiz edilen ürünlerde alkol oranının 1,56 ile 0,20 gram/litre arasında değerler elde edildiğini anlatan Cengiz, bu sonuçlardan sonra konuyu gıda mühendisleri, kimya ve tıp alanında uzmanlarla görüştüklerini ifade eti.

Cengiz, uzmanların ifadelerine göre, “bütün gazozların üretiminde tat ve kokuyu düzenleyen esansların suda çözülebilmesi için etil alkol kullanıldığını, üretim aşamasından sonra da etil alkolün asli unsurunu kaybetmediğini ve alkol yerine başka bir maddenin de kullanılabilmesinin mümkün olduğunu, ancak maliyet nedeniyle bunun tercih edilmediğini” öğrendiklerini bildirdi.

Tazminat davası açılabilir!

Cengiz, söz konusu gazoz şişelerinin hiçbirinin üzerinde alkol içerdiğine ilişkin bir ibarenin yer almadığını da belirterek, şöyle konuştu:

“Dolayısıyla her ne kadar eldeki rakamlar Alkolsüz İçecekler Tebliği'ne uygun olsa da etikette yer alan bilgilerin eksiksiz olmaması ve doğru bilgiyi yansıtmamış olması nedeniyle, öncelikle tüketicinin temel ve evrensel haklarından biri olan bilgilenme hakkı açıkça ihlal edilmektedir.

Dini hassasiyetleri nedeniyle etil alkol tüketmek istemeyen tüketiciler, bilmeden bu gazozları satın almakta ve alkol tüketmektedirler.

Öncelikle bu konunun yetkilisi olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tebliğin ismini değiştirmeli, ya da o alkol maddesini tebliğden çıkarmalıdır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da harekete geçip, etiketler üzerinde sıkı bir denetim yapmalıdır. Gazoz üreticisi firmalar ise tüketiciye ulaştırdıkları içeceklerin neyi içerdiğini tam olarak ifade eden etiketleri şişelerin üzerine yapıştırmalıdır.”

Bu konuda tazminat davası açılabileceğini kaydeden Cengiz, tüketicilere, ”dikkat edin içtiğiniz gazozda alkol var” uyarısında bulundu.

Daha önce de, Hindistan ve çeşitli ülkeler, içiriğini açıklamadığı gerekçesiyle okullarda Cola satılmasını yasaklamıştı.
aa,iyibilgi

Gazozlar ve içindeki alkol oranları:
Marka - Alkol*

Uludağ 1.56

Akmina 1.28

Tansaş 1.16

Çamlıca 0.84

Fruko 0.76

Sensun 0.60

Sprite 0.56

Adese 0.48

Seven Up 0.44

Kipa 0.20

* Gram/litre

EsLeMNa
Şimdi arkaşlar kafam karıştı küçük bir araştırma sonucu cola turkanın içilebildiğini öğrendim.Birde bir bilen varsa sizlere sorayım dedim ama farklı cevaplar var.
Zemahşeri
ALINTI(musahhar @ Jun 30 2007, 04:50 PM) *

Şimdi arkaşlar kafam karıştı küçük bir araştırma sonucu cola turkanın içilebildiğini öğrendim.Birde bir bilen varsa sizlere sorayım dedim ama farklı cevaplar var.

Ebu hanifeye göre içinde, içeni sarhoş etmeyecek oranda alkol bulunan içecek haram değildir.Mevye ve sebezenin, sirke, yoğurt ve ekmeğin içinde de alkol vardır ama 5 kilo portakal yesenizde sarhoş olmazsınız.Bir şeyin çoğu sarhoş etmiyorsa azı da haram değildir.
SimRe

sevgili arkadaşlar illa ki midenize asit girmesi gerekiyorsaa o zaman cola turka için derim....hiç değilse verdiğiniz paralar filistindeki kardeşinize kurşun olarak geri dönmesin.....vesselam....
aLaTurCa
hm pepsi & fanta etc bunlardada varmidir, nede olsa hepsi Coca cola firmasindan ?
mehmet_st
Yahudi asıllı, gelirinin bazen bir kısmını bazen de tamamını İsrael'e vererek, Filistindeki vahşetin ve insanlık dışı o katliamın ortaklarından birisi de Coca Cola şirketidir. Üzülerek belirtmek gerekiyorkı; O şirketinde ayakta durmasını sağlayan yine biz müslümanlarız. Yani içtiğimiz her şişe cola ile Filistindeki kardeşimize bir mermi atmış oluyoruz bir nevi.

Coca Cola'nın ne anlama geldiğini düşündünüzmü hiç? İşte bunun cevabı:

Coca Cola yazısını yansıtmalı olarak ters çevirdiğinizde arapça bir yazı teşkil etmektedir. Ve de bu yazıda "La Muhammed La Mekka" yazısı ortaya çıkmaktadır. "La" arapçada olumsuzluk ekidir. Yani bu cümle o zaman: "Muhammedi ve Mekke'yi ortadan kaldırmak" anlamını taşımaktadır. İnanmak güç ama ne kadar cahil olduğumuzu kendi gözlerimizle görmeye ne dersiniz?
arapca bilmedigim icn söyleyecek bi sey bulamadim.
bi aralar cocacola`nin ücretsiz musteri hizmetleri servisinde 1tusuna basinca, cocacolanin tarihcesi hakkinda bi konusma wardi.(belki hala wardir, bilemiycem)
"c" we "L" harfleri el yazisi formatinda güzel durdugu icin böyle bi isim "tercih" ettikleri anlatiliyordu...yanlis hatirlamiyorsam....
bilgisi olanlar olmayanlara wersin bi zahmet
Yorum Lütfen ...
ALINTILARDA BULUNDUM..AMA DEGISTIRMELERDE YAPTIM...
EMEGE SAYGI

YAZIKLAR OLSUN BU INSANLARA....DAHA DOGRUSU MAHLUKLARA....
EsLeMNa
Arkadaşlar bu konuda gerçekten bilgisi olan biri var mı bu böyledir diyen burada ben bir alime danıştım sizde bir danışsanızve fikir birliği yapsak tek arzum bu...
hammal
ALINTI
Ebu hanifeye göre içinde, içeni sarhoş etmeyecek oranda alkol bulunan içecek haram değildir.Mevye ve sebezenin, sirke, yoğurt ve ekmeğin içinde de alkol vardır ama 5 kilo portakal yesenizde sarhoş olmazsınız.Bir şeyin çoğu sarhoş etmiyorsa azı da haram değildir.
´

Ispadini yazarmisin Imami Azam ebu Hanefi bunu nerede yazmis ve söylemis.

Meyvedeki ve sebzedeki, bizim bildigimiz Alkol degil Ispatini Avrupali bilim Adamlari yapti.
hic kokmus cürümüslen taze bir olurmu bu nasil aciklama böyle.
Milletde sanar bir bardak Alkol icmek beni sarhos etmedi diye icebilirim.
Kurani Kerimde apacik azida coguda haram oldugunu yazarken.
Imami azam nasil böyle aciklama yaparmis.
Iftira!
hamzayurekli
ALINTI(Zemahşeri @ Jun 29 2007, 09:02 PM) *

ALINTI(hammal @ Jun 29 2007, 01:28 PM) *

Gercek olan bu!

Yüzbaşı söylüyorsa kesssin doğrudur. dry.gif

hiçç yaa borumu kocaman devletın Gomudanı soyluyor....

sımdı yuz bası yuz kısının bası oluyorsa ben cavusdum kac kısının bası oluyorum bleh.gif

koka kola ıcmyelım guzelleselım...Muslumanlar Evlenırken Adınamı Bakıyorda Evlenıyor Huyuna bakıyorrrrr Degılmı..?

Huyu Guzel Kola'lar içelim.....Güzelleşelim...

Hadi Afiyet Olsun...
Zemahşeri
ALINTI(hammal @ Jul 2 2007, 06:07 PM) *

Meyvedeki ve sebzedeki, bizim bildigimiz Alkol degil Ispatini Avrupali bilim Adamlari yapti.
Iftira!

Cenab-ı Hak içkiyi yasaklamıştır. Kur’ân-ı Kerim’de şöyle buyurulur: “Ey iman edenler! İçki, kumar, putlar ve fal okları sadece şeytanın işinden birer pisliktirler. Bu pislikten kaçının ki, kurtuluşa eresiniz” (el-Maide, 5/90).

Bu âyette zikredilen “hamr” kelimesi, Ebû Hanîfe ile birçok sahabe ve tabiin bilginlerine göre “üzüm şarabı” anlamındadır. Dil bilginleri de, hamr’ın bu anlamı üzerinde görüş birliği iğindedir.

Kur’ânî anlamda “Her sarhoş edici içki hamr’dır” denilemez. Ebû Hanife ve ayni görüşe olanlara göre, bazı hadislerde “hamr” sözcüğünün kullanılması (bk. Buhârî, Edeb, 80, Ahkâm, 22, Meğazî, 60; Müslim, Eşribe, 73-75; Ebû Dâvud, Eşribe, 5,7) ve hamr’ım buğday, arpa, kuru üzüm veya baldan yapılmış olabileceğinin bildirilmesi (bk. Buhârı, Tefsîru Sûre, 5, Eşribe, 2,5; Müslim, Tefsir, 32,33; Ebu Davud, Eşribe, 1,4), üzüm şarabı dışındaki müskirât için mecaz yoluyla kullanılmıştır. Çünkü, üzümden yapılan şarabın (hamr) dışındaki diğer içkilere arapçada; müselles, bâzuk, musannaf gibi başka adlar verilmiştir (İbn Âbidîn, Reddü’l-Muhtâr, İstanbul, 1984, VI, 448, 449).

Bu duruma göre, üzüm şarabının aynen haram ve necis olduğunda görüş birliği vardır. Kur’an’da ona, şeytanın işinden bir “rics (pislik)” denilmesi, bizzat kendisinin haram olmasından dolayıdır. Ayrıca hamrın haramlığı mütevatir sünnetle de sabittir ve bu konuda icma’ da vardır. İçene had uygulanması için, sarhoşluk verecek kadarını içmek de şart değildir. Onun tek damlası dahi haramdır, içene had uygulanır.

Galîz necâset çeşidinde pis sayıldığından alım-satımının caiz olmadığında da şüphe yoktur.

Ebû Hanîfe ve bazı sahabe ile tabiin bilginlerine göre üzümden başka maddelerden yapılan diğer sarhoşluk veren şeylerin haramlığı ise; sarhoş edici özelliği yüzündendir. Bunların içme dışında başka amaçlarla kullanılması ve alım-satımları caizdir.

İspirtonun yakıt olarak bazı alkol türevlerinin de sanayide temizleyici, parlatıcı; tıpta mikrop öldürücü olarak kullanılması gibi. Hatta Ebû Hanîfe üzüm şarabı dışındaki müskiratın, sarhoşluk vermeyecek miktarını, fasık ve ehl-i küfre benzeme kastı bulunmaksızın, sırf kuvvet kazanmak amacıyla az bir miktarının içilmesinin caiz olabileceğini söylemiştir. Buna göre, üzüm şarabından üretilmeyen ispirto, bira ve benzeri içkiler, içilemezse de, elbiseye veya bedene sürülmeleri hâlinde bu, namaza engel olmaz (el-Kâsânî, Bedâyiu’s-Sanâyi’, Beyrut, 1394/1974, V, 112,113 vd.; İbnü’l-Hümâm, Fethu’l-Kadîr, Bulak 1318, VIII, 153 vd.; Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’an Dili, İstanbul, 1960, 11 761-763).

Sonuç olarak, günümüz kolonya sanayiinde, üzüm şarabı dışındaki, kamış, patates, bazı ağaçlar, mısır ve benzerleri ile sentetik yollarla elde edilen alkolün içilmesi caiz değildir. Ancak, Ebû Hanîfe ve ayni görüşte olan İslâm hukukçularına göre, elbiseye ve ya bedene sürülmesi mümkün ve caizdir. Yıkanmadan namaz kılınması hâlinde namaza zarar vermez. Kolonya kullanımının çok yaygın olması yüzünden, bu konuda umûmî belvâ vardır. (bk. “Belvâ-i âmme” maddesi) Kısa sürede buharlaşarak iz bırakmadığı dikkate alınarak Ebû Hanîfe’nin fetvasıyla amel etmek mümkündür. Çoğunluğun görüşüne uyanlar da “takvâ”yı tercih etmiş ve ihtiyata uymuş olurlar.
asiLDuA
erciyesin dediği doğrudur zemahşeri.Geçenlerde hilaltvye konuk olan müslüman kimya profosörleri gazozlu içeceklerden özellikle müslümanların uzak durmalarını üstüne basa basa söyledi ve o aylarda bu müslüman kimya proflarının başvuruları sayesinde tübitak cocoladan içeriği için bilgi istedi fakat cocola bu bilgiyi vermedi.Vermemesi durumunda bir yaptırımda uygulanamadı çünkü dünya üzerinde gazozlu içeceklerin tam iceriği açklanmalı diye bir yasa olmadığı için bunu yapmadılar.

.
:: LâL ::

COCA COLA FİRMASININ REKLAM RESMİ
COCA COLA'NIN DEĞİŞİK YAHUDİ BÖLGELERİNDEKİ REKLAMI

Üstteki yazının tercümesi: (Were moving to a new location !!! = Artik yeni yerimize tasiniyoruz !!!)
Alttaki yazının tercümesi:"COCA COLA İÇ, ISRAEL'E DESTEK OL !!!!!"""

Biliyormuydunuz ?
Firma karının % 50 sini İsrail Ordusuna aktarıldığını...
Dünyada en çok coca cola sevenlerin müslümanlar olduğunu
Belçika da Sağlık Bakanı Luc Van Den Bossche'nin Coca-cola 'nın
şişe veya kutulardaki tüm ürünlerinin piyasadan çekilmesini emrettiğini...
Ve Bakanlığın, Coca-Cola ürünlerini içen kişilerde ciddi zehirlenmeler görüldüğünü belirterek, Coca-Cola' nın
içinde kandaki alyuvarların erimesine neden ve kansızlığa yol açan 'hemolyse' maddesinin bulunduğunu açıkladığını...

YİNE AYNI NEDENLERDEN DOLAYI HİNDİSTANDA TAMAMEN ,LETONYADA İSE OKULLARDA VE ÇOCUKLARA SATILMASININ YASAKLANDIĞINI
... Biliyormuydunuz ?

Türkiye’de ‘cola’ya ilk yasak!

Türkiye’de ‘cola’ya ilk yasak! Yıllık 1,5 milyon izleyicisi olan İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde Coca Cola ve Pepsi satışı yasaklandı. Hindistan, Letonya ve İngiltere’deki bir üniversitede ‘içinde zararlı madde olduğu ve insan sağlığına zarar verdiği’ gerekçesiyle satışı yasaklanan Coca Cola ve Pepsi’ye Türkiye’den ilk yasak, sivil toplumdan geldi. Sahibi olduğu markalaşmış ‘Myshowland’ olan adını ‘İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’ olarak değiştirerek herkese örnek olan Mustafa Özbey, şimdi de gösteri merkezinde Coca Cola ve Pepsi satışını yasakladı. ‘Türk halkının sağlığının en az Letonyalı veya Hintliler kadar değerli’ olduğunu vurgulayan Özbey, eylül ayında başlayacakları yeni sezonda gösteri merkezinin hiçbir yerinde Coca Cola ve Pepsi satılmayacağını söyledi. Gösteri merkezinin içindeki ve çevresindeki büfeleri kendilerinin işlettiğini kaydeden Mustafa Özbey, “Kiraya versek de şartlı veririz.” dedi. İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nin dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük gösteri merkezi olduğunu belirten Özbey, “Her yıl gelen 1,5 milyon izleyicimizin yüzde 30-40’ı Coca Cola ve Pepsi içiyor. Aslında bu işten epey de kârlı çıkıyoruz. Hatta cola’nın reklamını yapsak daha büyük kâr ederiz. Ama Türk halkının sağlığı bizim kazancımızdan daha önemli.” diye konuştu. Cola ve yabancı sigara nedeniyle Türkiye’den çok büyük paraların yurtdışına gittiğini kaydeden Mustafa Özbey “Zararsız olduğu ispat edilene kadar gösteri merkezimizde asla bu tür maddeler satılmayacak.” dedi. Ezher Üniversitesi içilmemesini tavsiye ediyor Mısır’ın en önde gelen eğitim kurumlarından El Ezher Üniversitesi, son günlerde bazı ülkelerde yasaklanmasıyla gündeme gelen Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesini tavsiye ediyor. Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Abduldaim Nasır, her iki içecekte de domuz eti mamullerinin bulunduğu ve bu yüzden iki markaya ait içeceklerin haram olduğu yönünde Suudi Arabistan’da yayınlanan El Medine adlı gazetede çıkan haberleri yalanladı. Mısır ve İslam dünyasının önde gelen alimlerinden Prof. Abdülhalim Üveys, bu iki markaya ait içeceklerin haram olduğuna dair daha önce başta Umman müftüsü olmak üzere pek çok önde gelen ismin fetva verdiğini belirtiyor. Kendi şahsi görüşünün de bu yönde olduğunu ifade eden Üveys, “Coca Cola’da alkol muhtevası var ve Pepsi’de ise domuz muhteviyatı bulunuyor. Ayrıca bu şirketlerin ürettiği gazlı ve kolalı içeceklerin içilmemesi gerekir. Çünkü birincisi bu içecekler tıpkı sigara gibi insan sağlığına büyük bir zarar veriyor. İkincisi de bu içecekler faydalı olmadıkları için de israf sınıfına giriyor. Ve en önemlisi de bu iki markanın sahibi İsrail’in en büyük destekçisi.” dedi.

Kahire, Cihan ZAMAN 30.08.2006 İbrahim Asalıoğlu Ankara

erciyes_1903
şu siteye bi bakın http://ebrar.wordpress.com/2007/03/13/coca...en-alkol-cikti/

hatta :: LâL :: arakadaşimiz ne güzel anlatmiş ama arkadaşlar bunlara inanmayın neymiş dönderince la mekka felan oluyormuş bunlar israilin oyunu sizi kandırıyorlar.Bunların amacı müslümanları herzaman başka fikir düşündürmek,birbirlerinbe girsinler,o şunu diyor,bu bunu diyor...... işte sizlerde bu oyuna düşmemeniz lazım,açıkçası bizlerle oyun oynuyorlar.

Bide israil markası kullanmayın diyorsunuz ozaman biz ne yiyeceğiz,ona bakarsan herşeyi israil yapıyor.

Haaa bide türkiye kendi suyunu israile veriyor bedava buna ne diyeceksiniz ozaman?Kendileri bi kere israil ile arkadaş,hatta bi ara stratejik anlaşma imzalamişlardı,yani israil kim ile savişırsa türkiyede onunla savaşacak.Sizce İslama göre bu doğrumu?Kafirler ile çalişmak ve anlaşmalar yapmak!!!!!!!!!!!

Önce bunu halledirseniz ozaman İsrail ilke kafa tutarız,bunun halletmeside artık müslüma ümmetine kalmiş.
hamzayurekli
ALINTI(hammal @ Jul 2 2007, 06:07 PM) *

ALINTI
´

Iftira!

HARAMIN AZI COGU OLURMU YAAA HARAM HARAMDIR....

Mesela sade gazoz'u ele alalım ....

sade gazozun ıcındede alkol var denıyor..

hemen acıklama yapıldı sımdı sade gazozun bır mayası varmıs ve cook gec oluyormus o yuzden bızım akıllı vatandaslarımız dırek myanın olmasını beklemeden alkol atıp hmen olması saglamıslar....

ÇAMLICA ACIKLAMAYAPTI BIZIMKISI DOGAL MAYA ICINDE OLUSU BZDEN DEGI DOGANIN KENDI KANUNUNDANDIR...
sosyolog..
Öncelikle ben cola içmiyorum.Gazlı içeceklerde alkolün az da olsa mevcut olduğu bir gerçek.Ben şuna şaşırdım cocacolayla colaturka aynı tada sahip ayrıca aynı şekilde üretiliyor(her nekadar yalanlansada) cocacola içme colaturka iç bu nedemek oluyor yahu
hamzayurekli
ALINTI(sosyolog.. @ Jul 3 2007, 07:07 PM) *

Öncelikle ben cola içmiyorum.Gazlı içeceklerde alkolün az da olsa mevcut olduğu bir gerçek.Ben şuna şaşırdım cocacolayla colaturka aynı tada sahip ayrıca aynı şekilde üretiliyor(her nekadar yalanlansada) cocacola içme colaturka iç bu nedemek oluyor yahu

Selamun Aleykum.....

Sosyolog Kardesım Hos Gelmıssın oncelıkle....

Amma ben Sızesu Konuda Acızane bır cewap Vermek ıstıyorum.....

Coca-Cola ile Cola-Turka İçeceklerinin tadlarını nasıl bır bırıne benzettınız anlamıs degılım...

Ya Siz Coca içmemıssınız yada turka ıcmemıssınız....

Coa-Cola ile Cola-Turkayı bırbırıne benzetmek Züreyfa ile Deveyi Bırbırıne Benzetmk gıbı bırsey....

Şahsen Hristiyanlar veya Yahudiler Yani Amerikalılr Daha iyisini yapmış.....

Keskem Muslumna Olsaydılarda Bızde Seve seve ıcseydık....

kaybeden kendılerı ben ıcmezssem olmem belkım ammaben almazssam sen almazssan onlar zarar goruru..
kardan zarar olabılır...
turkmen19
resim kendini anlatıyor...
Çok saol kardeş
hamzayurekli
Eywallah...
EsLeMNa
ALINTI(hamzayurekli @ Jul 3 2007, 09:21 PM) *

ALINTI(sosyolog.. @ Jul 3 2007, 07:07 PM) *

Selamun Aleykum.....

Sosyolog Kardesım Hos Gelmıssın oncelıkle....

Amma ben Sızesu Konuda Acızane bır cewap Vermek ıstıyorum.....

Coca-Cola ile Cola-Turka İçeceklerinin tadlarını nasıl bır bırıne benzettınız anlamıs degılım...

Ya Siz Coca içmemıssınız yada turka ıcmemıssınız....

Coa-Cola ile Cola-Turkayı bırbırıne benzetmek Züreyfa ile Deveyi Bırbırıne Benzetmk gıbı bırsey....

Şahsen Hristiyanlar veya Yahudiler Yani Amerikalılr Daha iyisini yapmış.....

Keskem Muslumna Olsaydılarda Bızde Seve seve ıcseydık....

kaybeden kendılerı ben ıcmezssem olmem belkım ammaben almazssam sen almazssan onlar zarar goruru..
kardan zarar olabılır...

Çok güzel açıklanmış konu sorumun cevabını artık tam olarak alabildim sonunda. fool.gif

[JT]_ShadoW
Coca cola dan vazgeçmeyen müslüman kardeşlerimiz duyurulur....

Bakın şimdi ramazan geliyor seyredin reklamları ramazan sömürüsü nasıl yapılır izleyin müslümanlar ile nasıl dalga geçilir ve müslümanlarda bu adi ikiyüzlü münafıkların oyununa nasıl gelir siz görün fazla söze gerek yok elini vicadanına koyup şu alttaki resime baksın bu zıkkımı içenler ve bir kere deil bir kaç kere düşünsünler...

[JT]_BlacK
Can dostum koka kola'ya ne dersen ne dusunur'sen hem fikiriz sonuna kadar bunu en iyi sen bilirsin bu meclis'de.

Ama resim cok komik yaa cemaat sise'ye benzemis. biggrin.gif

Diyanet artik imam efendiler'in cubbeler'ini siyah'dan beyaz'a cevirme projesin'e girmek uzre.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.