Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Ben Yalnızlık...
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ EDEBİYAT ]·.
islam ve kulluk

Her insan gibi bir çok şeyden bunalmış ve belkide isteklerinin gerçekleşemediğini görmüş bir halde bir kenara çekilmiş oturuyor , kendi kendisine düşünüyordu...

Belki isyanın eşiğine gelmişti belkide ne olduğu bilmediği bir debdebe de hayatın vermiş olduğu yorgunlukla kalakalmıştı. Öylece düşünüyordu. Kimsenin kendisini göremeyeceği bir yere çekilmişti. Tek olmak istiyordu zaten yalnız olduğuna inandığı dünyada...

Sağ omzuna biri dokundu ; tamda ağlamaya başlamışken ve aralarında şu diyalog geçti :

-Niye ağlıyorsun
-Neden ağlamayım , yalnızım...
-Nasıl bu kanıya vardın?
-Baksana kim var yanımda? kime derdimi anlatabiliyorum? kaç isteğim yerine geldi? hep kaybettim hep...
-Peki sen yanında her zaman senin iyiliği düşünen , her zaman sana doğruyu gösteren , kalbinin en derin ve saklı yerlerindeki düşünceni bilen ve onları bilerek sana en güzeli veren birisi olsun istemezmisin?
-öyle birisi yok ki...
-Sen seni her zaman dinleyecek ve senden daha çok anlayacak ve senden hiç sıkılmayacak ne zaman istersen ister gecenin bir yarısı ister sabahın kör bir vakti ister öğlen vakti ne zaman istersen kapısını açacak bir dostun olmasını istemezmisin?
-kim istemez ki...
-Böyle bir dostun zaten var.
-Benimle dalga mı geçiyorsun? öyle biri yok. Hani nerde?
-O Allah -celle celalü- ; söyle bana : kaç kere Allah-a sığındın? kaç kere O-na dua ettin? kaç kere her işini O-nun emirlerini düşünerek yaptın? Halbuki O hep senin yanındaydı ve her zaman seni gözlüyordu. Hep senin iyiliğin için sana yardım eyledi ve seni korudu. olmadı dediklerinin hepsinde bilmediğin hikmetler vardı.
-Ben bir işe girmek istemiştim olmamıştı o hayırsızmıydı yani?
-O işyeri parasal sıkıntıya düştü şimdi işçi çıkarıyor.
-Ben bir adamla evlenmek istemiştim o da mı hayırsızdı yani?
-O islam ahlakına sahip birisi değildi bak şimdi evlendiği kişiye kan kusturuyor. Allah kitabında "sizin şer bildiklerinizde hayır hayır bildiklerinizde şer vardır" buyuruyor. Hiç duymuşmuydun?
-Hayır...
-O halde artık duydun. Allah-u teala herkesin yanındadır. Sen yalnız değilsin seni her daim gözetleyen Allah var. O na uy zira senin en yakın ve en iyi dostun "Allah-ın yardımı sabredenlerin ve şükredenlerin yanındadır" diyor.
-Ben O-na hep isyan ettim beni kabul eder mi?
-Sen isyan ettiğin süre zarfında sana rızk vermedi mi?
-verdi...
-Sıhhatini hep iyi tutmadı mı?
-tuttu...
-Geçiminde yardım etmedi mi?
-etti...
-İsyan ettiğin haldeyken bu kadar nimet veren O-na yönelince daha çok nimet vermez mi?
-Doğru söylüyorsun...
-Peki sen kimsin bana bu kadar şey anlatıp bana neden yol gösterdin?
-Ben kalbinde yıllardır nefsine olan düşkünlüğünle yalnız bıraktığın vicdanınım...

-islam ve kulluk-
TEVHİD
Tecellinin güzelliğine bakın. Göz kamaştırıcı ve tefekküre sevkedici. Allah size ihsaniyeti ve kadiriyetiyle tecelli etsin inşallah kardeşim.

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
amin ecmain güzel kardeşim...

Güzel duaların için Allah razı olsun

Allah-a emanet olasın
kilit
yüreğinize ellerinize sağlık. çok güzel insanı tefekküre sevk ediyor
:: LâL ::

Hmmmm çok güzelllll .. islaammm ben sana demedim mi bana rakip çıkma diyee heee smile.gif

çook beğendiiim geleceğin parlaaak .. yazar olabilirsiin clapping.gif good.gif

dua ile ..
islam ve kulluk
ALINTI
Hmmmm çok güzelllll .. islaammm ben sana demedim mi bana rakip çıkma diyee heee

kusruma bakmayasın kendimi tutamıyorum oluyor bazen biggrin.gif

ALINTI
çook beğendiiim geleceğin parlaaak .. yazar olabilirsiin

büyüklerimiz öyle diyorsa öyledir...

sende sağolasın kilit kardeşim en çok tefekkür etmemizi gerektiren noktalar bunlar...

Allah-a emanet olun
ALINTI(islam ve kulluk @ Jun 16 2007, 08:32 PM) *

kusruma bakmayasın kendimi tutamıyorum oluyor bazen biggrin.gif

Sen yas yas devam kardeşim biggrin.gif

çook beğendiiim geleceğin parlaaak .. yazar olabilirsiin

büyüklerimiz öyle diyorsa öyledir...

büyükler kim acaba?.. blink.gif
islam ve kulluk
edebiyatta kendimden çok daha iyi gördüğüm lal kardeşim doğal olarak büyüğüm olmuş oluyor ...
ALINTI(islam ve kulluk @ Jun 16 2007, 10:07 PM) *

edebiyatta kendimden çok daha iyi gördüğüm lal kardeşim doğal olarak büyüğüm olmuş oluyor ...

Estağfrullah kardeşim o nasıl söz .. sizde çok iyisiniz .. maşaallah! smile.gif

Acizane karamalar yapıyoruz .. hatalarımız affola ..

selam ve dua ile kardeşim ..

Fizikçi kardeşime selamlarr ..
islam ve kulluk
estağfurullah kardeşim...

ve aleyküm es-selam ileteceğim inşaallah ...
fizikci
ALINTI(islam ve kulluk @ Jun 16 2007, 10:35 PM) *

estağfurullah kardeşim...

ve aleyküm es-selam ileteceğim inşaallah ...

Ve aleykümselam aldım selamını lal cim jp.gif
Nelerde yazarmış islamım amanda aman çokda güzel olmuş
gönlüne sağlık... clapping.gif
Not:Devamını bekliyoruz (rakiplerin) bleh.gif
islam ve kulluk
ALINTI
Not:Devamını bekliyoruz (rakiplerin)

beğenmene sevindim fizikciğim ...

hımm rakiplerim bekliyor demek o kadar kolay değil fizikci ve çetesi sabote eder hemen bilmezmiyim ...
fizikci
jp.gif Yok canııım jp.gif
TEVHİD
Niye sabote edelim kardeşim? flaugh.gif Çok beğeniyor ve memnun oluyoruz. biggrin.gif

Selam ve dua ile
siyahzambak ve merve
yazınızdan ötürü çok teşekkür ederim.. müthiş... tebrikler... Rabbimizden gayrı kimimiz var ki... sad.gif... yazınız düşünen insanlara hitab etmiş.. Rabbim cümlemize doğru düşünebilmeyi nasib eylesin... smile.gif
islam ve kulluk
beğendiğiniz için sevindim ve ben teşekkür ederim...

amin ecmain kardeşim...

-tamam sabote etmezsiniz tevhid kardeşim biggrin.gif -
musalli
gerçekten tefekküre iten güzel bir paylaşım olmuş... good.gif allah razı olsun kardeşim.. jp.gif
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.