Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Dostlarım Size Süper Bir Ticaret Teklif Ediyorum
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ BİT PAZARI ]·.
feyzanur
ALINTI(hakankarakus @ Jun 15 2007, 04:40 PM) *

yaaaa ne süper teklifmiş hakikaten hakan bey.siz inanıyomusunuz bu işe?vede helal mi burdan kazanılan?size sormak istiyorum.
Alperenx
salyangoz kilo hesapi ile mi yoksa tane hesapi ile mi ..?feyzanur kuyruga girmis bile .. afiyet olsun :-)
TEVHİD
ALINTI
feyzanur kuyruga girmis bile .. afiyet olsun :-)

Hay Allah. biggrin.gif

Selam ve dua ile
ayna
titan gibi bu.ben kendim şahsen helal değil diyorum.çünkü emek edilmiyor bu kazanç adına..
TEVHİD
ALINTI
titan gibi bu

Öyle miii? Linke bakmamıştım. Pek ilgilenmediğim için.

Selam ve dua ile
feyzanur
ALINTI(Alperenx @ Jul 16 2007, 02:02 AM) *

salyangoz kilo hesapi ile mi yoksa tane hesapi ile mi ..?feyzanur kuyruga girmis bile .. afiyet olsun :-)

Ne demek o feyzanur kuyruğa girmiş bile?heralde şaka yapıyosun. hoş senin şakalarını bi sen anlıyosun ya...
Alperenx
ALINTI(feyzanur @ Jul 16 2007, 09:48 PM) *

ALINTI(Alperenx @ Jul 16 2007, 02:02 AM) *

Ne demek o feyzanur kuyruğa girmiş bile?heralde şaka yapıyosun. hoş senin şakalarını bi sen anlıyosun ya...
:-))
İmam Şamil
Ne bu saçma sapan resimler falan çıkıyor.İnsanları böyle saçma sapan şeylere yönlendirmeyin lütfen.

Selametle...
gel81
SLM ARKADAŞLAR BU SITEYE BAKDIM KULLUM HARAM KIREDI KARD FALAN YANI KISACA MILLETIN KANINA GIRMEK SONRA BANKALARA FAIZ ODE MUSLUMAN KARDEŞLERI HARAMA GETIRECEK NEOLURSA OLSUN BENCE ILKILENMEYIN ŞİMDİDEN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM
islambuli
Ey iman edenler! Sizi elem dolu bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size? Allah'a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır. saff 10 10
Tevhid_13
good.gif
ALINTI(islambuli @ Oct 18 2007, 12:20 AM) *

Ey iman edenler! Sizi elem dolu bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size? Allah'a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır. saff 10 10

Allah razı olsun.
TEVHİD
İslâmbuli Kardeşim öyle güzel ayet yazmış ki tefekkür etmek gerekmekte diye düşünüyorum.

Tüm forumdaş kardeşlerimden aşağıdaki sorularıma kısaca cevaplar yazarlarsa beni bilgilendirmiş olurlar inşallah. Bu arada ben de bilmediğim hususları öğrenirim inşallah.

Mal ile cihad nasıl yapılır?
Can ile cihad nasıl yapılır?
Cihad hem maddi, hem de mavevi midir?
Cihat sadece top ve tüfekle savaşanlara yardım etmek, ya da top ve tüfekle savaşmak mıdır?
Fikri cihad nasıl olur?

Soruları cevaplandırırken Kopypaste yapılmaması rica olunuz kardeşlerim. Ben fikirlerinizi merak etmekteyim.

Öğrenelim hep birlikte inşallah.

Selam ve dua ile
Tevhid_13
ALINTI(TEVHİD @ Oct 18 2007, 01:55 PM) *

Mal ile cihad nasıl yapılır?

Mal ile Cihad Allah Yolunda elinden geldiğince kimseye muhtaç olmıyacak şekılde Allah için malını infak etmek.
Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.
Bakara süresinin 3. ayetinde zaten bunu Allah müminlerin sıfatı olarak belırtıyor.

Can ile cihad nasıl yapılır?

Can ile cihad Din yanlızca Allah'ın olana kadar, Yani din yanlızca Allah'ı dini islam oluncaya kadar yeryuzunde savaşmak mücadele etmek. Bu bedeni Allah için tahrip edip eskıtmek.

Cihad hem maddi, hem de mavevi midir?

Maddi cihad Allah yolunda imkanlar dairesini zorluyarak dava için malının bir kısmını infak etmektır,
manevi cihad; Şeytanın ve insan şeytanlarının bozuk fikirlerini, maneviyatını yıpratmasını, vesveselere karşı, bidat ve hurafelere karşı manevıyen iç dünyada mücadele etmektır.

Cihat sadece top ve tüfekle savaşanlara yardım etmek, ya da top ve tüfekle savaşmak mıdır?
Fikri cihad nasıl olur?

Hayır cihad her halde savaşmaktır, Topla tüfekle Cihad son mertepedir. eger ki bir insan Topla tüfekle cihad etmeden önce Tağutlarla cihat etmişse. Allah'ta son mertepe olarak ona cihad'ı nasıp eder inşaAllah.
Tağutlarla mücadelede fikri cihadla olur, Kuranın msj'ını, Resulullah'ın msjını yeryuzune yayma çabası.
Ve bu infak Ada girer. İnfak yanlızca mal ile yapılmaz, Kişi olur vaktınden infak eder, Allah için birine din anlatır saatlerce, Allah için bır sohbet dinler bir kaç saat o anda baska işler yapabılırdı ama o Allah'ın sohbetını dınleyerek o vaktını Allah ıcın harcamıs oldu. Bu benım dusunduklerım tabı kısaca izah ettım.
Ben bunları buraya yazıyorum dıye bunları yapıyorum anlamına gelmez ben sadece görusumu belırttım.
Selam ve dua ile
Tevhid_13
Ve size bir video izlemenizi tavsiye ediyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=EO14DC-AeQA

Ve cihad için coşanlara, şehadete koşanlara, yıldız gibi kayanlara, buyola baş koyanlara selam selam olsun.

http://www.youtube.com/watch?v=eQB3SJ_0bZ4...ted&search=
islambuli
selamun aleykum.Allah razı olsun tevhid 13 kardeşim yazmış.birkaç kelimede ben yazayım inşallah tevhid kardeş kopy yapmayın demiş biraz zorlanacağız ama smile.gif
ilk önce şua hadisi şerifi yazayım inşallah konuyu bayağı bir açıklıyor.
ibn meudda r.a nakledilen bir rivayete göre rasulullah s.av şöyşe buyuruyor,benden önceki ümmetlere gönderilmiş olan her nebinin ümmetinden onun yolunda giden ve emrine uyan havarileri ve asahabı olmuştur.sonra onların ardından öyle kötü nesiller gellirki yapmadıklarını söylerler ve emrolunduklartının tersine hareket ederler kim onlarla eliyle mücadele ederse mümindir.kim onlara diliye karşı koyarsa oda mümindir.aynı şekilde onlara kalbiyle karşı koyanda mümindir.bunu ötesinde hardal tanesi kadar imandan eser yoktur.nevevi riyazus salihin 1/96

ibn kayyım cihadın 4 mertebesinin olduğunu söylemektedir 1 nefse karşı cihad 2 şeytana karşı cihad 3 kafirlere karşı cihad 4 münafıklara karşı cihad.

nefese karşı cihad kişinin kendi nefsine hidayeti ve hak dini öğretmek için çalışmasıdır
şeytana karşı cihad a)kulun imanına zarar vermek için şeytanın yaydığı şek ve şüphelre karşı savaşıdır cool.gifşeytanın yaydığı birtakım şehvet duygularına karşı savaşmaktır. kafirlere karşı cihad yukarıda ayette özetlenmiş.

ayrıca cihadın çeşitlerini şehit hasan el benna cihad bizim izzetimizidir risalesinde çok güzel açıklamıştır kusura bakma tevhid kardeş onları yazarsam bayağı bir zaman alır ve yer kaplar.son olarak Allah rasulünün cihada verdiği önemi belirten bir hadisle bitiriyorum

kim hayatı boyunca hiç savaşmaz ve savaşı aklından bile geçirmezse nifak üzere ölür.(ibn kayyım zadül mead 2-44 45 ahmed abdurrahman elbenna)
TEVHİD
Tevhid-13 ve İslâmbuli Kardeşim

Ne güzel cevaplar vermişsiniz.
Yarabbi sen bu kardeşlerimi sırat-ı müstakimde daim kıl.
Her daim ihsaniyetinle tecelli eyle.
Maşallah maşallah.
Sizler gibi kardeşlerimi Allah başımdan eksik etmesin inşallah. cray.gif
Yazılarınızdan feyz aldım ve birçok şey öğrendim inşallah.

Ayrıca Tevhid kardeşimin tavsiye ettiği video kliplere de bakacağım inşallah.Dolmasını bekliyorum.Zira hemen açılmıyor.Sanırım benim bilgisayarımın değerlerinin düşük olmasından olsa gerek.

Selam ve dua ile
-EBRAR-
ALINTI(TEVHİD @ Oct 22 2007, 01:56 PM) *

Evet katılıyorum gayet açıklayıcı ve faydalı bilgiler vermişler. Allah razı olsun. Tevhid abla, dualarınız için gönülden aminn....

Selam ve dua ile..
Selman-ı Aydın
ALINTI(TEVHİD @ Oct 22 2007, 01:56 PM) *

AMİN!

Kardeşlerim Allah sizlerden razı olsun.

Selam ve dua ile...
islambuli
ecmain kardeşlerim.
Tevhid_13
Allah sizdende razı olsun kardeşlerim. Allah teala bize bildiklerimizle amel etmeyı nasıl etsın inşaAllah.
TEVHİD
ALINTI
Allah teala bize bildiklerimizle amel etmeyı nasıl etsın inşaAllah.

Amiiin. Ki bilmediklerimizi öğrenelim inşallah.

Selam ve dua ile
Linkinpark
lütfen Ciddiyet Lüften..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.