ALINTI(TEVHİD @ Oct 18 2007, 01:55 PM)

Mal ile cihad nasıl yapılır?
Mal ile Cihad Allah Yolunda elinden geldiğince kimseye muhtaç olmıyacak şekılde Allah için malını infak etmek.
Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.
Bakara süresinin 3. ayetinde zaten bunu Allah müminlerin sıfatı olarak belırtıyor.

Can ile cihad nasıl yapılır?
Can ile cihad Din yanlızca Allah'ın olana kadar, Yani din yanlızca Allah'ı dini islam oluncaya kadar yeryuzunde savaşmak mücadele etmek. Bu bedeni Allah için tahrip edip eskıtmek.

Cihad hem maddi, hem de mavevi midir?
Maddi cihad Allah yolunda imkanlar dairesini zorluyarak dava için malının bir kısmını infak etmektır,
manevi cihad; Şeytanın ve insan şeytanlarının bozuk fikirlerini, maneviyatını yıpratmasını, vesveselere karşı, bidat ve hurafelere karşı manevıyen iç dünyada mücadele etmektır.

Cihat sadece top ve tüfekle savaşanlara yardım etmek, ya da top ve tüfekle savaşmak mıdır?
Fikri cihad nasıl olur?
Hayır cihad her halde savaşmaktır, Topla tüfekle Cihad son mertepedir. eger ki bir insan Topla tüfekle cihad etmeden önce Tağutlarla cihat etmişse. Allah'ta son mertepe olarak ona cihad'ı nasıp eder inşaAllah.
Tağutlarla mücadelede fikri cihadla olur, Kuranın msj'ını, Resulullah'ın msjını yeryuzune yayma çabası.
Ve bu infak Ada girer. İnfak yanlızca mal ile yapılmaz, Kişi olur vaktınden infak eder, Allah için birine din anlatır saatlerce, Allah için bır sohbet dinler bir kaç saat o anda baska işler yapabılırdı ama o Allah'ın sohbetını dınleyerek o vaktını Allah ıcın harcamıs oldu. Bu benım dusunduklerım tabı kısaca izah ettım.
Ben bunları buraya yazıyorum dıye bunları yapıyorum anlamına gelmez ben sadece görusumu belırttım.
Selam ve dua ile