asiLDuA
Jun 14 2007, 04:49 PM
Müşriklerin Arasında Oturmanın Hükmü
"Büyük Hac günü, Allah ve Rasulünden tüm insanlara bir ilandır; muhakkak ki Allah da müşriklerden uzaktır, Rasulü de..." Hüküm verilmiştir. Sizinle müşrikler arasında artık hiçbir bağ yoktur. Ne bir antlaşma ne de bir güven olamaz artık. Bunun için dört ay süre verilmiştir. Allah ve Resulü müşriklerden uzaktır, onlarla olan her türlü ilişki kesilmiştir. Öyleyse iman eden müslümanlar da müşriklerle olan her türlü ilişkiyi kesmek ve onlardan uzaklaşmak zorundadır. Allah Rasulü (sav) bu hususta şöyle buyurmaktadır: "Ben, müşriklerle oturan ve onların arasında ölen kimselerden beriyim." Bir başka hadiste de; "ikisi de birbirlerinin ateşini (ışığını) göremezler" buyurmaktadır. Yani, müslüman, müşriğin oturduğu yerin ateşini göremez. Müşrik de oturduğu zaman, müslümanın ateşini göremez. Neden? Çünkü müşriklerle oturmak, en azından münkerler karşısında susmayı getirecektir. Artık kadın erkek karışıklığı adet haline gelecek, bundan yüzü kızarmayacak ve kıskançlık hissetmeyecek.
Tehlikelerin en büyüğü, müslüman evlatlarının Amerika, İtalya, İsveç vs. ülkelerde büyümesidir. Buralara giden müslüman kızlar, kâfirlerle baş başa bırakılma ve de onları savunmaya kalktığında bulundukları yerlerin kanunları seni cezalandırır ve elini kolunu bağlar.
Bekârların Batı Ülkelerindeki Durumu
İngiltere'de Tıp Fakültesi'nde okuyan İslâmî Hareketin gençlerinden birisi geldi ve bana şöyle sordu: "Ben İngiltere'de tıp fakültesinde okuyorum ve okulun zorunlu tutması nedeniyle İngiliz bir aileyle birlikte kalmaktayım. Bu caiz midir?" Ben de: "Caiz değildir" dedim ve "nasıl oturuyorsun" diye sordum. O da: "Aynı dairenin bir odasında kalıyorum. Tabi mutfak, tuvalet ve banyoyu müşterek kullanıyoruz." dedi. Ben de: "Yanında kaldığın ailenin beyinin olmayıp hanımıyla yalnız kaldığınız ya da geceleri beyinin gelmediği oluyor mu?" dedim O da: "Evet, bazen evde kadın ve ben yalnız kalıyoruz" dedi. Bunun üzerine ben; "kesinlikle caiz olmaz" deyince. "Nasıl yani! Bizler müslüman doktorlar, mühendisler, vs.ler olsun diye okuyoruz" dedi. Ben de: "Yedi yıl sonra senin İslâm'ından ne eser kalacak?" dedim. Gençte: "Ne yapayım? Okulu bırakayım mı yani?" dedi. Ben de: "Simit sat, domates sat, fakat böyle bir hayatı yaşama" dedim.
Körfez ülkelerinden birinin Amerika'da bulunan kültür ataşesi bizzat bana şunu anlattı: "Bir gece polis bana on üç genci getirdi. AİDS'li bir kadına tecavüz ettiklerinden aynı hastalığa yakalanmışlardı. Sonra hepsini de hastaneye kaldırdık." Bir gecede on üç genç birden bir kadına tecavüz ediyorlar ve AİDS'e yakalanıyorlar. Neden? Ben gençlerin bekâr olarak Batı'da okumalarının haram olduğunu söylüyorum, ancak evli iseler müstesna. Evli olarak bulunmadığı sürece batıda Müslümanların okumaları haramdır. Bunu fetva olarak benden tebliğ ediniz. Nasıl kişi kendisini koruyabilir?! Ancak, kişi kendisini evli olduğu takdirde koruyabilir. Bekâr için mümkün değildir. Cinselliğin su gibi mubah olduğu, kanunlarla serbest bırakıldığı bir toplumda bekâr bir insanın kendisini koruması mümkün müdür? Genç kızların sokaklarda geceledikleri, gece yarısı bekâr kimselerin kapılarını çalarak birlikte geceleme talebinde bulundukları batı toplumunda yaşamak!
(Şehid r.a) Dr.YUSUF ABDULLAH AZZAM.
islam ve kulluk
Jun 14 2007, 06:15 PM
evet sonda naklettiği hadiseler apaçık gerçekler...
öyle bir ülkede bekar olarak tek başına yaşamak bir mü-min için edeta imkansız. Kendi ailen yanında olsa belki bişeyler olabilir. Evli isen de bi ihtimal ama evli bile olsan başka mü-min yoksa gene oldukca zor...
hammal
Jun 23 2007, 04:20 PM
Cok güzel degindiniz Mehlika Kardes.
Birakin bekar okumasina evli bilem olsaniz, Küffar size kendi Dünyasini sevdiriyor ve nice Genclerimiz Tahrib oluyor.
Ejdadini Atasini sonra kabullenmiyor.
Allah korusun. Amin
Lakin bu bizim Ülkemizde bilem varkli degil.
Sizin dediginiz gibi Simit satmak daha iyi.
hamzayurekli
Jun 23 2007, 05:32 PM
S.a...
Guzel Kardeslerım Benım .....
Sımdı Neden BuSekıl Konusuyorsunuzkı...........
VeAYetlerı Vede Hadıslerı Dırek Mealden Anlıyorsunuz kı....
NAsıl ınmıs neden ınmıs ve hangı olaya gore ınmıs ve soylenmıs .......
Yurt dısında babaları gıtmıs sene 1963 lerde cocukları olmus o okullarda okumuslar ve oranın kulturu ıle butunlesmısler..
Ve suan turkıyeye gelmıs olsalar onlar ıcın kolay olurmuydu..Sayhen Turkıyeden gıden genclerın otranın yasantısına oranın kulturune alısması zaman alıyor...
Ama Dınımız Bellıdır...Hukumlerı Kısasları...
Ama oradada IslamYasanıyor Oralardada Namaz Kılınıyor Veee Hatta Oralardada Ezanlar Okunuyor..Sahsen ben bu konulara sahıd oldum ve cogunlukla gordum..
Hee Sapıtmayan Gencler Gormedımmı Gordum Ama Onlarda Hırıstıyanlardan Dogan Cocuklar gıbı musluman doguyorlar ama sonunda yasadıgı dın farklı oluyor arastırmak lazım Ve Ben Ne Aıleler gordum tamamen deforma olmus...cop cop yanagımdan opmek ısteyenler olodu ama sız kendınızı bılırsenız hıc bırsorun olmaz...
Ona Bakarsanız Turkıyede Aynı Sekıl Oluyor Islam Kardesım...
Bı ApartmandaYasıyorsunuz Kapılar karsılıklı oluyor sızınşle el sıkısmak ısteyenler oluyor ama sız yasantınız ıle kendı seklınızı gosterebılısınız....
Bana coook hızbullahcı dıyen oldu ama ben yasantıma dew<m etmeye clısıytorum...
Bırde benım Gıyım Kusam Halımı Gorsenız Hızbullahcılıkla uzaktan yakından alakası yok...
Ama Yasantı cook onemlı ...
Mekan Onemlı Degıl Yasantı Onemlı Dıyorum............
EcMeL_iNaS
Jun 23 2007, 06:12 PM
Yurtdışına okumak için giden KAPALI bayanların, hiç tanımadığı kişilerle aynı evde kalması gibi bir durum BENCE söz konusu bile olamaz!Özellikle o evde yabancı bir erkek varsa... İnsanlar oralara BAŞÖRTÜLERİNDEN taviz vermemek için gidiyorlarken, orada tanımadığı, güvenmediği kişilerle AYNI EVDE yaşaması olası değil... Böyle bir şeyi düşününce ne kadar mantığa aykırı olduğu anlaşılıyor zaten! Türkiye'de olduğu gibi oralarda da ÖĞRENCİ EVLERİ var. Gitmeden önce herkesin nerede kalacağı belli oluyor. Ayrıca hiçbir aile kızını tanımadığı kişilere emanet etmez...
islam ve kulluk
Jun 23 2007, 06:35 PM
hamza kardeşim dediğin gibi müslüman kesimin yaşadığı ezanların okunduğu yerler de var fakat dikkat ederseniz sözümüz onlara değil...
Bir çok yabancı mü-min ile konuşmuşluğum mevcut. burada tek bür mü-min yok , burda dini anlatanlar yok , burda ezanı dahi duyduğumuz yok diyenler...
binaenaleyh her kesim farklı...
öyle bir ortama gidecek bir duruma sahip olarak gidiyorsa Allah yar ve yardımcısı olsun ... ama bizim açıkladğımız gibi bir yere gidiyorsa uzak durmayı yeylesin ...
hammal
Jun 23 2007, 07:06 PM
Sizlere bir gercek olan hadise!
Adam Yillardir Fabrikada calisti cabalandi Ailesini bilem buralara getirmedi.
Bir dükkan Aldi iki Oglunuda buralara getirdi ve sonradan cocuklari 6 Ay icinde Uyusturuculuga bulasip mahfoldu.
Adam sonra Dükkanini yakti cekip gitti.
Cocuklari perisan durumda.
Buna benzer daha cok benzer olaylar vardir.
Hoca kizini sıktı diye kizi evi terkedip cekip baskasina kacti.
Eh buralarda cocugunu dövmek yasak, ama sokaga cikmak serbestdir.
Icki icildigi gibi kimileri Hinzir bilemyemekte ve kimileride Yilbasi yetmemisgibi Cam Agaci alip Neoli kutlamakta.
Tabiki güzel durumlarda var isi gecte olsa anlayan Ailelerder var.
SLM.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.