ziyar
Jun 11 2007, 04:20 PM
Nefsim artık ruhuma ağır gelmeye başladı. Eskiden güzel ortamlardaydım fakat zorunluluktan kardeşlerimden ayrıldım, şimdi yanlış insanlarla beraberim ayrılmam çok zor, kardeşleriminde düzenlerini bozmamam gerekiyor. Dualarla ancak ayakta durabiliyorum ama beni tanıyanlardan dua isteyecek yüzüm kalmadı. Yarasız birisi olmak istemiyorum ama güzel işlerde yapmıyorum, tek umudum temiz yürekli kardeşlerimin duaları yani sizin tanımasamda sevdim sizi, inşAllah sizde beni seversiniz. Beni düştüğüm çukurdan tutup çıkarmak siz kardeşlerimn elinde, ne olur temiz kalplerinizden ve saf zihninizden geçen dualarda bana da yer verin. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
ayna
Jun 11 2007, 09:42 PM
amin
asiLDuA
Jun 11 2007, 10:28 PM
İslami konuda karşına AİLENde çıksa umursama kardeş.Öyle zamanlar olduki islami yönü var diye ailesinden kötü yaklaşımlar görenler çok mutlu bir edayla HİCRETİM İLKGÜNÜ dediler.Yalnış ortamlardan kurtubilmeniz ümidiyle Allahu teala muhafaza etsin sizi selametle kalın.
islam ve kulluk
Jun 11 2007, 11:05 PM
kötü ortamlardan çıkmazsan seni her daim etkilerler bu zorunluluk nasıl birşey ki asla ayrılamayacağınızı söylüyorsunuz.
Size zarar veren birşeye bu kadar bağlanmamanız aksine kurtulmaya çalışmanız gerekiyor
Allah yar ve yardımcınız olsun
hamzayurekli
Jun 12 2007, 03:48 AM
Selamun Aleykum...
Kardesım Sız Bızden Sıneklerın Gıtmesı ıcın Dua Etmemızı ıstıyorsunuz....
Ama Hep Beraber Bataklıgı Yok Etsek Olmazmı....?
Bence Bız Sıze Kavlı Olarak Dua Ederken Sızde Fıılı Olarak Dua Etmelısınız...
BAska Turlu Dualarımızın FAıdesı Sıze Anlık Olur bence....
Rabbımız Sıze İrade Nasıp Eder Insallah....
ziyar
Jun 12 2007, 03:37 PM
Allah razı olsun...
Selman-ı Aydın
Jun 12 2007, 04:20 PM
ALINTI
Beni düştüğüm çukurdan tutup çıkarmak siz kardeşlerimn elinde
Haşa, sizi düştüğünüz çukurdan çıkarmak bizim elimizde değildir kardeşim.Bilakis ilk önce Allah'ın elindedir.Bizim böyle bir kudretimiz yoktur.Düştüğünüz çukardan çıkmanız için biz sadece Allah'tan yardım isteyebiliriz.Ancak bunun içinde sizin o çukurdan çıkmayı istemeniz gerekir.Ayrıca "yakınlarımdan dua talep etmeye yüzüm yok" demekte ne demek?Size Allah'tan daha yakın kim olabilir? O'ndan yardım isteyip, bizde sizin için dua edersek inşAllah kabul edecektir.Merhamet sahibi olan Allah, kulunu başı boş bırakmış değildir.
Sizin için Allah'tan isterim ve dilerim ki;
O Allah ki sizi o ortamdan, o çukurdan, o bataktan bir an önce çıkarsın.Kurtulmanız için önünüze en kısa zamanda fırsatlar versin.Hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun!Tövbelerinizi kabul etsin ve kurtulduktan sonra geriye dönmenize izin vermesin!
Allah dua ve ibadetlerimizi kabul etsin!
ziyar
Jun 12 2007, 05:37 PM
Beni yanlış anlamanızı ya da kötü değerlendirmenizi istemem, tek yardımcımın Allah(c.c.) olduğunu biliyorum ben sadece dualarınızda bana da yer ayırır mısınız demek istemiştim, birlikte olduğum insanlar çoğu kişiden daha iyidir fakat vicdanım bunu yeterli bulmuyor, kardeşlerimle Rabbimi daha çok anmak arzusundayım... Her gün dua ediyorum zaten ama sizin dualarınızın güç vereceğini hissettiğim için yardım istedim, hepinizden Allah razı olsun...
islam ve kulluk
Jun 12 2007, 05:44 PM
Allah sizden de razı olsun ...
inşaallah dularımız kabul olur...
:: LâL ::
Jun 12 2007, 06:04 PM
ziyar kardeşim .. tez zamanda feraha çıkarsınız inşaallah!..
ALLAH yardımcınız olsun ..
dua ile kardeşimm ..
m_mehmet58
Jun 12 2007, 10:17 PM
''N’olur Rabbim!
Şu biricik ânımı ebedin rüzgârlarına kat ve beni Sana daim yakın eyle!
Yalnız Seninle kalmakla kalabalıklaştır beni!
Bir secdede biriktir varlığımı!
Beni Sana açılan ellerimde çoğalt!
Beni Sana karşı fakir olmakla zenginleştir!
Kendimi Sende unutayım ve öylece kapansın gözlerim ve öylece çözülsün ellerim.
Dilim öylece sussun ve tenim öylece çamura katışsın ve bu mürekkep lekeleri kısacık vuslatımın hatırası olsun.
Unutulmasın sözlerim; unutkanlar unutulacaklarını hatırlasınlar diye…'' bir kardeşimizin bir internet sitesinde yazığı dua.amin.
öss ye gircek öğrencilere ve benim gibi finalleri ve büyük ihtimal bütleri olacak öğrencilerede acilen ve çok ama çook ama çook dua ediniz inşaAllah...yoksa halim yaman,Allah(c.c.) rızası için dünyevi ve ahiri konularda çoookça dualarınız bekliyorum ve ziyar kardeşimizede dursun ali erzincanlı abimizin delaili'n nur ve ensevgiliye kasetlerini tavsiye ediyorum ve Rabbimiz sevdiği kulları harına dünya ahiret huzurlar kolaylıklar hayırlar nasip etsin diyorum.ziyar kardeş,sende bize dua et inşaAllah.
Selman-ı Aydın
Jun 15 2007, 12:55 PM
ALINTI(ziyar @ Jun 12 2007, 06:37 PM)

Beni yanlış anlamanızı ya da kötü değerlendirmenizi istemem, tek yardımcımın Allah(c.c.) olduğunu biliyorum ben sadece dualarınızda bana da yer ayırır mısınız demek istemiştim, birlikte olduğum insanlar çoğu kişiden daha iyidir fakat vicdanım bunu yeterli bulmuyor, kardeşlerimle Rabbimi daha çok anmak arzusundayım... Her gün dua ediyorum zaten ama sizin dualarınızın güç vereceğini hissettiğim için yardım istedim, hepinizden Allah razı olsun...
Kardeşim bu mesajınızı ben üzerime alıyorum.Özel mesajla söyledim ama herkes görsün diye tekrar buraya yazıyorum.Attığım mesajda size daha esnek daha güzel anlatabilmek varken sanki sizi azarlayan biriymiş gibi olmuşum,bunu üzerinden zaman geçtikten sonra okunduğumda daha iyi anlaşılıyor.Ama ben bunu bu amaçla yazmamıştım.Bazen oluyor böyle.Gereksiz yere uyarılar amaçtan saptırıyor.Sizden tekrar özür diliyorum.Hakkınızı helal edin!Size dua etmek benim boynumun borcudur!
Allah yardımcınız olsun!
gülüngülü
Jun 15 2007, 01:00 PM
Rabbim şuan gönlünüze kocaman bir inşirah indirsinn
hakkınızda hayırlı oalnı gönlünüze razı eylesinn inş.
kilit
Jun 15 2007, 01:23 PM
allah yardımcınız olsun inşaallah tez zaman da istediğiniz refaha ulaşırsınız
amin amin amin
ziyar
Jun 17 2007, 06:29 PM
Allah hepinizden razı olsun, kalpleriniz öyle temizmişki duanız çabuk kabul oldu, tam olmasa da yavaş yavaş kendimi toparlamaya başladım, Rabbim sonunu hayırlı eylesin, tekrar Allah razı olsun, duanızda eksik etmeyin, hep duamdasınız...
Hoşgeldin Hüzün
May 14 2008, 07:24 PM
Rabbim sıkıntınızı tez zamanda kaldırır inşallah. Herşey gönlünüzce olsun
bilal habeş
May 14 2008, 08:10 PM
ALINTI(ziyar @ Jun 11 2007, 05:20 PM)

Nefsim artık ruhuma ağır gelmeye başladı. Eskiden güzel ortamlardaydım fakat zorunluluktan kardeşlerimden ayrıldım, şimdi yanlış insanlarla beraberim ayrılmam çok zor, kardeşleriminde düzenlerini bozmamam gerekiyor. Dualarla ancak ayakta durabiliyorum ama beni tanıyanlardan dua isteyecek yüzüm kalmadı. Yarasız birisi olmak istemiyorum ama güzel işlerde yapmıyorum, tek umudum temiz yürekli kardeşlerimin duaları yani sizin tanımasamda sevdim sizi, inşAllah sizde beni seversiniz. Beni düştüğüm çukurdan tutup çıkarmak siz kardeşlerimn elinde, ne olur temiz kalplerinizden ve saf zihninizden geçen dualarda bana da yer verin. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

kardeş VALLAHİ sizi görmeden tanımama rağmen o kadar üzüldüm ki anlatamam çok zor bir durum içerisindesiniz anlaşılan VALLAHİ çok çok üzüldüm

ama şunu belirteyim ki dua istemeye yüüzm kalmadı demeyin lütfen

duadan mahrum bırakmayın kendinizi.kardeş size özellikle dua edecem İNŞAALLAH.RABBİM tüm sıkıntılarınızı gidersin size hayır kapıları ihsan eylesin FETTAH ismi tecelli eylesin İNŞAALLAH.benide seversiniz İNŞAALLAH demişsiniz ben size çabuk ısındım çok samimi buldum MAŞAALLAH.
selam ve duayla
hyr
May 14 2008, 09:39 PM
dua isteyeli baya olmus..
inseallah verafa ulasmistir.tum dualr incin amin.
Ufuk Alp
May 16 2008, 01:56 PM
Rasulullah buyuruyor ki "Müminler bir vücudun azaları gibidirler. Birisi incindi mi diğerleride acı çeker" Alah yar ve yardımcınız olsun kardeşim.
sükût-u vaveyla
May 16 2008, 02:07 PM
ALINTI(hyr @ May 14 2008, 10:39 PM)

dua isteyeli baya olmus..
inseallah verafa ulasmistir.tum dualr incin amin.

evet bayağı olmuş...
Ufuk Alp
May 16 2008, 02:27 PM
ALINTI(kuscuu @ May 16 2008, 03:19 PM)

bi duada bana etsen bacım bende oğluma kavussam anası gostermıyo zulum edıyo bana 2 yasındakı cocugu bana koz kullanıyo hemide bunları yapan nasıl bı ınsan bılıyomusuuz EFENDİ HZ baglı bı ınsan 4 sene talebelık yaptı umranıyedekı kursta o ınsan falan degıl yaaa gıydıgı carsafın hakkını veremeyen aldıgı ılımın hakkını veremeyıp kocasının evını terkedıp ben zaten kız gıbıyım benı herkes alır dıyen bı ınsan talebe olsa ne olur okumusu boyle yaparsa cahılı ne yapmaz varsa ıcınızde umranıyede okuyan bılır bu sahısı orda okuyanlara soruyorum sız orda ne ogrenıyosunuz kocaya karsı gelmeyemı gosterıs ıcın carsaf gıyıp ınsanları kandırmayımı
Sanırım Efendi hazretlerinin himmetine mazhar müridesine layık olamamışsınız belki ha ne dersiniz. (Şaka şaka) Allah yardımcınız olsun.
sükût-u vaveyla
May 16 2008, 02:39 PM
sevgili kuscuu gerçekten çok üzücü bir durum.Allah bu imtihanından alnının akıyla çıkmana yardımcı olsun.amin amin amin...
insanların huyları vardır...öncelikle iyi kötü ayırt edilmeli...kötü haslet törpülenmeye çalışılmalı...maalesef bizlerde duyuyoruz...yani artık tamam bu namaz kılıyor hocaya bağlı ,çarşaflı falan filan diye düşünmemeliyiz
yalnız şöyle bir durum var neden evi terketti...yani bir bayan durp dururken böyle bir şey yapmaz ...iki tarafıda sorgulamak gerektiğini düşünüyorum
siz bir şey demişsiniz ki...genç kız gibiyim evlenebilirim ..cevabını vermiş
musalli
May 16 2008, 07:11 PM
saygıdeğer abi,,isterseniz daha fazla yazmayın,her ne kadar bitmiş olsada bunlar sizin özel hayatınız,kimseler sormuyor,biz sizin sıkıntınızı anladık.içiniz çok dolu anlatıp rahatlamayı istiyorsunuz anladık ama artık daha fazlasına gerek yok.
rabbim en ağır ve zorlu bir imtihanla sizi sınamış,umarım başarılı olmuşsunuzdur.
ama bu hayata bakış açınızı değiştirmiş ve değerlerinizi gözünüzde öldürmüş.
aynı cemaate bağlı kişilerin hepsini bu kalıba sokup eleştirmeyin,bu size günah olarak yazılır,her daim hüsnü zan besleyin insanlara.temiz niyetli olun.ama niyetlerimi temizleyeceğim diyede hepten kör bakmayın hayata.insanlara olan aşırı güven ve teslimiyetiniz sizi bu duruma getirmiş,üzerinize düşen eşlik görevini yaptığınıza inanıyorsanız gerisini allah'a bırakın ve ahireti bekleyin.
artık geçmişinize değil,geleceğinize bakın.
rabbim hakkınızda dünya ve ahiret bakımından enn hayırlı ve yeterli olanını versin size.
üzülmeyin,üzüntünüzü rabbinize arzedin,teselliniz O olsun.
O'ndan başka sığınak ve korunak yoktur unutmayın.en güzel yolu bulmada rabbim size kolaylıklar versin.
belki söylemesi kolay diyeceksiniz,ama unutmaya çalışın,en azından anmayın,tesbihat çok iyi gelecektir
rabbinizi anın O'da sizi ansın.allah a emanet olun efendim,saygılar...
kuscuu
May 16 2008, 07:21 PM
TAMAM KARDESIM SANA YARIN BI SORU SORACAM ONUN CVP BANA MANTIKLI BI SEKILDE VERIRSEN SOIZ DAHA YAZMICAM ALLAHA EMANET OL
sükût-u vaveyla
May 16 2008, 08:04 PM
sevgili kuscuu bayağı dolmuşsunuz ve üzülmüşsünüz...bizler büyüklerimize soruyoruz ,nasihat istiyoruz ki ...yaşanan tecrübelerden faydalanalım...namaz kılmayanla evlenelim mi evlenmeyelim mi?bizlerde duyuyoruz bu tip olayları ...siz yaşayarak öğrenmişsiniz...yaşadıklarınız taze belli...Allah yardımcınız olsun...
yalnız bir kişinin yaptıkları yüzünden diğerlerinden soğumayın...bizlerde tanıyoruz ...çarşafın hakkını verenide ,vermeyenide...namazı gösteriş için kılanıda ,kılmayanıda...gösteriş yapanları görünce ..namzadan soğumuyoruz...çünkü bu islamın yanlış olduğunu göstermez dimi...
Rabbim diyor ki ...namazla sabır isteyin...Allah la dertleşin ki size asıl yardımcı olacak odur...yazdıklarınızı yadırgamıyorum...tek tek okudum ve üzüldüm
dikkatimi çeken:1 yıl kursu için düğünü ertelemişsiniz.evi ayırmışsınız.bide yemek yemek için dizinin bitmesini beklemeniz beni gerçekten şaşırttı...herkes yapmaz bunları...
forumda gezerseniz görürsünüz hep konuşulan bir şey var ...eşinizde bir problem var ise ,önce karşınıza alıp konuşacaksınız,sonra olmadı yatakları ayıracaksınız buda olmadı morartmayacak şekilde hafifçe vurabilirsiniz ki bunada vurmak denmez...yüze vurmak kesinlikle yok...bunlarda olmadı hem sizin ailaden hem karşı taraftan bir kişi gelir ve konuşulur...
galiba siz eşinizin sizi anlamasını beklemişsiniz ,bu da olmamış...güzellik gelir geçer...huzur veriyor mu işte budur önemli olan...
gerçekten Allah yardımcınız olsun ...herkesin imtihanı başka oluyor tabi...inşallah en kısa zamanda atlatırsınız..
sizin yaşadıklarınızdan bir kez daha kahvaltının ve akşam yemeğinin bir erkek için ne kadar önemli olduğunu anladık...
musalli
May 17 2008, 03:03 PM
abi yazdıklarını gerçekten şaşkınlıkla ve ibretle okuyorum,estağfirullah size reklam yapıyorsunuz yada
çenenizi kapatın gibi ithamlarda kimse bulunamaz,ben sadece olayları ayrıntısı ile anlatmanızın bir faydası olmayacağını söylemek istedim.ama görüyorum ki derdiniz çok büyük ve birilerine anlatıp bir nebze olsun rahatlamak istiyorsunuz,sizi anlıyorum.rabbim böyle insanlara hidayet versin.
işte görüyoruz kur'an ve namazın tek başına yeterli olmadığını.önemli olan bunları hayatımızda uygulama hakimiyetimiz ve güzel ahlak elbette herşeyin başı..
abi rabbim sizinde gönül yangınınızı söndürsün,merhamet ihsan etsin annesine oğlunuzu daha sık görerek teselli bulasınız inş.ve yeni ve hayırlı bir kısmetle rabbim tüm sıkıntılarınızı yaşadıklarınızı unuttursun size inş.
çok zor bir imtihan geçirmişsiniz siz anlattığınıza göre üzerinize düşen görevleri yerine getirmişsiniz.
allah her yapılanı görüyor,elbete hepsinin karşılığı dünyadada ahirettede görülecek.
allah sizden razı olsun ve hayırlarla mükafatlandırsın inş.selametle...
Teşekkürler
May 17 2008, 04:20 PM
<#thank#>
musalli
May 17 2008, 07:00 PM
amiinn,, inş abi..işte görmemiz gerek nokta bu,rabbim hikmetlerini gören gözler nasip etsin.
mesdo abimize cüz listesine isminizi katmadım,malum bizi bilgilendirdiniz.
sizde eş-şafi ismiyle hep dua ediniz,tesbih çekiniz inş...
selametle...
karakiz
May 18 2008, 01:52 PM
kuscu kardesım allah senn ve butun musluman alemınn yardımcın olsun
kuscuu
May 20 2008, 03:32 PM
havva nur kardesım ben bu yazdıklarımı nasıl sılebılırım ben baya bı dolmusum herhalde onun etkısıyle her aklıma gelenı yazmısım ALLAH kımsenın kafasını dondurmesın cok yazmısım cok dusundumde bu konuyu buraya yazmak sacmaymıs sonucunda her ne olursa olsun o benım oglumun annesı bu kadar ısyana sıteme gerek yoktu ALLAH bılır bılır yapar ısını dımı sen bana bı yol gosterırsen bunları nasıl sılecegım konusunda sevınırım ALLAHA EMENET OL
sabah_rüzgarı
May 20 2008, 03:56 PM
pişamlığınızn bu kadar kısa sürede gerçekleşmesi memnun edici
bu kadar özelin foruma herkesin okuyabileceği biyere yazılamsından yana değilim
sıkıntılarınz problemlerinz olabilr ama bunları burda en incesine kadar anlatmak doğru değill
yöneticiden rica edin silsln msjlarınızı lütfen
EsLeMNa
May 20 2008, 04:02 PM
Yazdığınız mesajları bende okumuştum ve aile hayatının bu şekilde deşifre edilmesini doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum..
Rabbim yol gösterniş ve bu hatanızdan dönmüşsünüz Allah'a şükür..
mesajlarınız isteğiniz üzere kaldırıldı..
kuscuu
May 20 2008, 04:36 PM
aynen öyle dostlar MEVLA dert vermiş imtihana sokmuş bana bu sınavdan alnımın akıyla cıkmayı NASİP ETSİN GÜZEL ALLAHIM ama gercekten zor işler bunlar örneğin vurulsan tamam ya dersin vuruldum sakat kaldım buna razı olursun ama neyse yaaa bi daha başa dönmye gerek yok ALLAH razı olsun yazdıklarımı silenden
sabah_rüzgarı
May 20 2008, 09:19 PM
unutmayınki hiç bi sıkıntı problem hayat boyu aynı şiddetiyle devam etmez
ya sıkıntıdan felaha kavuşursun yada sıkıntına alışırsın, onunla yaşamayı öğrenirsin
sizinkide geçicek türden hayat boyu bu olay devam etmicek sizde kendinize yeni bi düzen kuracaksınz
rabbim isteyin herşeyin en iyisini en güzelini
yalnız yaşanılan şeyler bireyseldir
sükût-u vaveyla
May 20 2008, 09:47 PM
ALINTI(kuscuu @ May 20 2008, 04:32 PM)

havva nur kardesım ben bu yazdıklarımı nasıl sılebılırım ben baya bı dolmusum herhalde onun etkısıyle her aklıma gelenı yazmısım ALLAH kımsenın kafasını dondurmesın cok yazmısım cok dusundumde bu konuyu buraya yazmak sacmaymıs sonucunda her ne olursa olsun o benım oglumun annesı bu kadar ısyana sıteme gerek yoktu ALLAH bılır bılır yapar ısını dımı sen bana bı yol gosterırsen bunları nasıl sılecegım konusunda sevınırım ALLAHA EMENET OL
isteğiniz yerine gelmiş ..sevindim...zira pc elime geç ulaştı...

yardımcı olamadım kusura bakmayın...
yalnız üzülmeyin bazen olabiliyor böyle durumlar...kimse hayatının detaylarını tanımadığı insanlara anlatmak istemez......öyle bir duruma gelir ki insan, karar veremez,doğrumu yapıyorum yanlış mı? sizi çok iyi anlıyorum..... bizim sorunumuz......o hale kendimizi kendimiz getirmemiz...bir sırtımızı Allah a yaslayamıyoruz
inanıyorum ki;eğer siz kendiniz için bir şeyler yaparsanız bu imtihandan Allah ın izniyle çok şey kazanmış olacaksınız
ruveyda84
May 27 2008, 03:58 PM
RabbİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN BULUGUN ORTAMDAN ÇIKARSIN VE HAYIRLI İNSANLARLA BİRLİK DE OLMANI NASİB ETSİN İNŞALLAH.
kuscuu
May 27 2008, 04:48 PM
ALLAH razı olsun kardesım
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.