Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kişisel Gelişimim
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KİŞİSEL GELİŞİM ]·.
emanullah
Ben kişisel gelişimim hakkın da sizin önerilerinizi istiyorum ama kafanız esti diye değil içiniz de ki iyimserliğin dokunuşuyla.Ben 25 yaşında biriyim ama kendimce irademi kaybettiğimi sanıyorum ve irademi iman gücümü yeniden kazanmak için sizlerden yardım isitiyorum.Namaz kılmaya iyiliklerimi kendimden ziyade ALLAH için yapmak.İman duvarını yükseltmek için sizlerden yardım ve dualar bekliyorum.İnanın şuan olmak istemediğim bir durumdayım bir tür kendimi psikolojik durumda hissediyor ve bundan kurtaracak nasihat,öneri,dostane tavırlar bekliyorum.Şimdiden ALLAH RAZI OLSUN diyorum...
asiLDuA
Selam aleykum kardeşim.Namazlarınıza başlamak istiyorsunuz yani bir nevi GAFLET ten uzaklaşmak istiyorsunuz.Namazlarınıza kılamadığınızda FARZLARINI BARİ kılınki aradaki sadakat bağını koparmayın.ve bunu birayı aşkın süre içersinde devam ettirdiğinizde artık bırakamazsınız.Kişisel gelişim olarak.Benim yakın komşum kendisi kişisel gelişimci kendisine sizin için danışırım kardeş.ayrıca size en çok tavsiye edebiliceğim hocamız http://www.ahmedkalkan.net üzerinden de ahmed hocamızın sohbetlerine bakabilirsiniz faydalanırsınız.Kendisine mailde atarsınız.Selametle kalın.
emanullah
İlgi ve alakana teşekür ederim inan ki kendi içimde biriyle savaşmaktayım acaba deliriyormuyum diye bazen düşünüyorum acaba dinden sapıp başka tarafa(başka dine) yönelirmiyim diye korkuyorum aklımdan korkuyorum acaba bir piskologamı başvursam ne dersin yoksa kendimi adamaya çalışıp yapabildiğimi mi yapmalıyım bazen ALLAH'ı kandırmaya çalışma diyorum ya 2 gün sonra eski ben olursam ya daha fazla sapıklıga dalarsam yada bir cemiyetin içinde sohbetlere katılıp kendi öz güvenimi mi geliştireyim?Bir danışır ve bana güzel bir bilgilerde bulunursan sevinirim..ALLAH RAZI OLSUN help.gif
asiLDuA
kardeş o zaman sizi verdiğim ahmed kalkan hocamızın mailine halinizi yazın.Ve ona danışın derim.Kendisi ilimli bir hocadır alimdir.ahmedkalkan@gmail.com sitesindede vardır bu adresi.Buna mail atıp halinizi daha rahat anlatın ki biz şuan net olarak birşey diyemiyoruz belliki sıkıntılarınız var.Yalnız size acizane kardeş tavsiyesi,sakın imtihanlarınıza isyan etmeyin.Hiç hasta olmayıp hiçbir imtihanı bulunmayana Allah resulu-Sen bizden değilsindir demiştir.Münafık gözüylle bakmışlardır.
Ki düşünün bu dinin resulu Allahın resulu dahi taşlanmış,aç kalmış,sıkıntı çekmiş,ağlamış,yalnızlık hissetmiş.
İmtihan aslında bir nimettir.Ki yalvarın rabbe imtihanınızı biraz hafifletsin.Her karanlık gecenin bir sabahı vardır derler aynen öyle.Kendinize bu konuda nefsinize eziyet işkence yapıp,Yok benim tevbem kabul olmaz ben artık yoldan çıktım diyerek karamsarlığa bir nevi tevbelerden ümidi kesmeyin.Başka dine geçseniz sanki sıkıntılarınız gidicekmiki güzel insan.ALLAH kendini ANAN kullarıyla beraberdir O kullarını unutmaz unutmaktan beridir münezzehtir fakat kul Allahı unutabilir.Namaza SIMSIKI sarılın.Bu tür boşluklar genelde ALNIN SECDEYE değememesindende şeytani düşünceler,boşlukllar,cansıkıntıları olur yani sabr azalır.Siz namaza sarılın.SABAH NAMAZINA NASIL KALKILIR kitabını okumanızı tavsiye ederim kitabın isminden sadece sabah namazı yazmamakta bütün namazları içermiş ve namaza teşvik için çok hoş bir kitap kardeş.Selametle kalın.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.