Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: İslami Forum Günlüğü
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6
islam ve kulluk
Değişik bir çalışma yapayım dedim ve aklıma İslami forum günlüğünün ilk günlerini kurcalamak geldi smile.gif

Forumda yoğun gördüklerimizin foruma ilk geldikleri anda yazdıkları ilk mesajları buraya taşıdım bakalım ilk günden bugüne neler değişmiş ?

22 Ağustos (2006)da üye olan ve şimdi forumumuz kıdemli üyesi mihrican kardeşimiz ilk mesajında forumumuza çok manalı bir söz yazmış :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=100522

21 Temmuz (2006)da üye olan ileney kardeşimiz üye olduktan 5 gün sonra anca ilk mesajını yazmış hoş geldiniz bölümüne ve daha ilk günde bizi güldürmüş sonrasındaki günlerde olduğu gibi :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=108907

5 Nisan (2006)da üye olan Mehlika kardeşimiz üye olduğu gün güzel bir mesaj yazmış ama forumda mevcut bir konu açtığında o zamanın yönetimi kapayıvermiş ilk deneyimde bir başarısızlık olmuş ama sonra çok güzel paylaşımları olmuştur bizimle :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=69655

2 Şubat (2007)de üye olan TEVHİD kardeşimiz aramıza çabucak girip kaynaşmıştır ve şimdi kıdemli üyemiz oldu. Üye olduktan yaklaşık 15 gün sonra ilk mesajını yazmış ve temiz kalbi ile dua ederek başlamıştır :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=146599

14 Ağustos (2005)de üye olan ubeydullah kardeşimiz forumun en eskilerindendir. İlk mesajında evlilikle ilgili bir nasihat ile başlamış olup ağabeyliğini göstermiştir :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...post&p=3542

16 Temmuz (2006) da üye olan /R/uhullah kardeşimiz yaratma kelimesinin açıklamasını yaparak ilk mesajını yazmış bulunuyor :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=91166

5 Haziran (2006)da üye olan Duygusal kardeşimiz ilk mesajında duygu yüklü paylaşımlarına başlamış ve gönülleri feth etmiştir şimdi forumumuzda kıdemli üyelerimiz arasında bulunmakta :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=82034

12 Aralık (2005)de üye olan forumumuzun eskilerinden olan Zemahşeri kardeşimiz ilk gün karşılaşmış olduğu bir diolog sıkıntısına cevap ile başlamıştır :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=38365

16 Temmuz (2006)da üye olan leyyin kardeşimiz ilk mesajında forumu şikayet etmekle başlamış smile.gif ve farklı olduğunu belli etmiştir şimdi edebiyat bölümünde güzel paylaşımlar yapmaktadır :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=91317

12 Kasım (2006)da üye olan ve kıdemli üyelerimiz arasına girmiş olan mütefekkir kardeşimiz nur hizmeti ile başlamış ve devam edegelmiştir :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=122167

8 Ağustos (2006)da üye olan Ecmel_İnas kardeşimiz üye olduktan yaklaşık bir ay kadar sonra ilk mesajını açmış ve diğer kardeşlerinden istek ile başlamıştır şimdi forumumuzun edebiyat bölümündeki güzel paylaşımları ile aramızda bulunmaktadır :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=103845

(devamı gelicek inşaallah şimdilik bu kadar)
islam ve kulluk
DuYGuSaL
ALINTI
5 Haziran (2006)da üye olan Duygusal kardeşimiz ilk mesajında duygu yüklü paylaşımlarına başlamış ve gönülleri feth etmiştir şimdi forumumuzda kıdemli üyelerimiz arasında bulunmakta :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=82034

İslam güzel çalışma olmuş tebriklerde bu yazıyı buraya niye koydun kardeş rezil olduk yav flaugh.gif Ne kadar acemice yazılmış laugh.gif

Bu arada şunuda farketmiş oldum unsure.gif Bugun üye oluşumun 1. yıldönümüymüş.. smile.gif wish.gif wish.gif
islam ve kulluk
olsun kardeş bunca zamanda ne kadar geliştiğini görmüş oluyoruz smile.gif hem acemice diyon ama çokta beğenilmiş sonuçta ...
ayna
bende kendi yazdığımı okudum.çok güzeldi.bize yaptıkların için teşekür ederim.aynı zamanda kıdemli üye oldum.eskidim artık.rabbim bizleri ayırmasın diğer dünyada cennetinde de sevdiği kullarını topladığı kevser sularında bizleri toplasın
islam ve kulluk
amin ecmain mihrican kardeşim...

Duygusal kardeş bende kendi elimle yazarken dahi fark etmemiştim biggrin.gif

yıllandık artık ...
DuYGuSaL
Öyle kardeşim.. Forumun eskileriyiz artık smile.gif
ayna
hadi derler ya Allah uzun ömürler versin diye ben onu değiştiriyorum ve diyorumki Allah sizleri bizden ırak etmesin.forumumuzu daha da güzelleştirsin
islam ve kulluk
senide mihrican kardeşim ...
islam ve kulluk
4 Ocak 2007’de üye olan şimdi etkin üyemiz olan Kaveller kardeşimiz üye olduktan sonra bir ay kadar izlemiş ve inci kardeşimizin yaşamış olduğu hadiseye cevap yazarak ilk mesajını yazmıştır :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=142540

4 Mart 2007’de üye olan ::LâL:: kardeşimiz bizlere hoş bir selam vermekle forumumuza yazı yazmaya başlamış ve güzel çalışmalarını bizlerle paylaşmıştır :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=149834

Benim tavsiyemle 21 Mayıs 2006’da üye olan canım fizikciğim ise önce kendini bi nevi tanıtmış sonra sözlerini çok sevdiği Mevlana hazretlerinden bir söz yazmış :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=78629

1 Mayıs 2006’da üye olan İslam ve kulluk kardeşiniz ilk mesajında bir kardeşinin merak ettiği bir beise cevap vermekle başlamış :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=73527
islam ve kulluk
Şimdi forumumuzun adminlerinin ilk mesajlarını nakledelim :

Forumun düzenlemeden sonra açılışının ardından hamrA kardeşimizin karşılama mesajı :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ndpost&p=16

Ümreden henüz gelmiş olan adminimiz Erkamreal -Allah kabul eylesin- Foruma ilk olarak bir bilgi mesajı sunmuş Çakal Carlos üzerine :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ndpost&p=69
kırık-rüzgar
Çok güzel olmuş ama yıllanmış olanlardan ziyade tazeleride yazın yani sonuçta bir günlük bu daha sadece üyeyim ama olsun bir yerlere ulaşırım inşallah yani orda benimde ismim olsa ne olurdu?
hamzayurekli
bn demekkkı fzla yazmamısım...
islam ve kulluk
esengül ve hamza kardeşlerim daha bitirmedim ki günlüğü kontrol etmeyi ...

ilk mesajımda dediğim gibi devamı gelicek inşaallah...

2 Nisan 2007 de aramıza katılmış olan esengül kardeşimiz üye olduktan yaklaşık 1 hafta sonra ilk mesajını yazmış ve organ bağışı konusunda araştırma yapacağını dile getiriyor :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=159357

28 Temmuz 2006 da aramıza katılam hamzayürekli kardeşimiz kardeşlerine bir yazı okumalarını tavsiye ederek ilk mesajına başlamış bulunmakta :

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=109936

-devamı gelicek inşaallah-
fizikci
good.gif jp.gif
Mütefekkir
eyvallah islam kardeşim.. smile.gif
kırık-rüzgar
çok sağol günlükte benimde ismim olmuş ne kadarda araştırmacı bir bayanım ya (bu arada ben onu şaka niyetine söylemiştim yanlış anlaşılmasın)islam kardeşte ne kadar iyi kimsenin alınmaması için isteği yapıyor ya clapping.gif clapping.gif
islam ve kulluk
estağfurullah kardeşim

sevinmenize sevindim kardeşlerimin biggrin.gif
TEVHİD
Maşallah kardeşime. Ne de güzel derlemiş. Ellerinize sağlık inşallah. Ben de tüm topikleri inceleyip bu kardeşlerimin ilk yazıları hakkında sırayla fikirlerimi yazacağım inşallah.

Öncelikle Mihrican;

bence insan manayı harfi unutuyor
herşeyde allahı görmeyi ve etrafımızda herşeyin onu ve adını haykırdığını göremiyo.

Ne güzel ifade etmiş Hak ve Hakikatı. Harfin manası? Allah Adem resule tüm ismlerini öğretmiş.İnşallah Allah bu isimlerdeki harf ve manaları ile tecelli etsin inşallah. Herşeyi görmek demek eşyanın hakikatini görmek demektir. Eşyanın hakikatinin Hak olduğunu görenlerden oluruz inşallah.

Ellerine sağlık güzel kardeşim.

İleney'in mesayına gelince

selam-ün aleyküm arkadaşlarım,

yahu ben ne kadar cahil insamışımda haberim yokmuş
demekki üye olmak için junk mailini aktifleştirecekmişiz 3 eylülden beri güya
kayıt olcam diye bekliyordum demekki aptallık bendeymiş

neyse ben geldim işte

Hem kendiyle hem de çevresiyle barışık bir tutum sergilemiş ve içtenlikle duygularını dile getirmiş. Demek ki yazılarının çoğu kalben hissettikleri. Olduğu gibi görünenlerden, eleştiriye açık, özür dilemesini de bilen bir kardeşim.Allah her daim ihsaniyetiyle tecelli etsin inşallah.

Mehkikacığımın topiği de çok tefekkür ettirici

Eğer Peygamber Efendimiz,

Bir kaç günlüğüne sizinle birlikte yaşasa,

Yapmaya devam edecek misiniz,

Her zaman yaptığınız şeyleri?

İbrahim Sadri'nin güzel ve anlamlı bir şiirini yazmış. Lütfen kardeşimizin yazdığı bu şiiri dikkatle okuyp tefekkür edelim inşallah. Kendimize dürüst olalım ve o şiirdeki soruların cevaplarını verelim. Son derece tefekkür ettirici bir şiirle üyeliğini aktif hale getiren Mehlika'ya "Allah her daim yar ve yardımcı olsun, gönlündeki gizli kalmış güzellikleri bizlerle paylaşlmasını nasip etsin inşallah.

Ubeydullah Kardeşim

kardeşim bu iş tamamı ile mevlanın elinde bence. başlı başına bir nasip kısmet meselesi
o yuzden hayırlısı için bol bol dua et bence.
nice mucahide ile veleniyom diyen kişi pişman oldu
nice mucahide varıyuom diyen pişman oldu

Bu güzel kardeşim her zamanki gibi güzel bir tespitte bulunmuş.
Zira Allah bir kişiye hayır dilediği vakit o işi ona kolaylaştırır, hayır olmayan bir durum dilediği vakit o işi de ona kolaylaştırır. Bu beisle de Ubeydullah Kardeşimin dediği gibi bizler her vakir hayra talip olalım ve yaradılan herşeyde güzellikleri görenlerden olalım inşallah.Allah bu kardeşime her daim herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah.

Ruhullah Kardeşimin yazısı son derece ehemmiyetli bir yazı.

Herkese Selamlar.“Cumhuriyeti Atatürk mü yarattı” başlığıyla açtığımız konuda bize gösterilen anlamsız (aslında anlamlı) tepkilere cevap veriyoruz inşallah.Bilinçli bir Müslüman bir insanı böyle bir başlık açmakla suçlayacağına açar kutsal kitabını ve orada bunun bir çok örneği olduğunu görür.Üstelik kullandığımız ifade bir soru kalıbıdır.Cumhuriyeti o yarattı demedik, cumhuriyeti o mu yarattı dedik. Bizi bu sebeple suçlayanlar işte aşağıda örnekleriyle görebileceğiniz üzre yüce Kuran-ı Kerimi suçlamaktadır.Bu hem zır cahilliktir hem bayağılıktır hem de pespayeliktir.Art niyetleriniz uğruna insanlara yanlış şeyler öğretmeyin.

Evet. Biraz sert bir üslup kullandığını düşünebilirsiniz. Yaratma olayının Allah'tan başka kimselere ithaf edilmesi gerçekten de çok cahilce. Bu beisle de kardeşimin uyarısını haklı buluyorum. Ayetlerle ne de güzel işlemiş konuyu, değil mi? Allah bazen kullarında celâl sıfatıyla tecelli eder, bazen cemâl. Güzel kardeşim her daim Allah'ın cemal sıfatının tecellisine mazhar olunuz inşallah.

Duygusalcığım
selamun aleyküm ben bu forumda yeniyim ve sizinle bir dua paylaşmak istiyorum
Rabbim,
bir insan koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin biri olsun...
beni oyle bir insana sevdirki o insanın kalbinde sen olasın...
ki ben o insanla kalbimde seni bulayım...
beni oyle bir insanla buluşturki benden once onunla buluşmuş olan sen olasın...
onunla elele tutuştuğumuzda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun......
bana oyle gozler verki ben o gozlerden sana bakayım....
bana oyle bir sevgili verki bakışı cennetle açılan iki pencere olsun....
onunla oyle bir yolda yuruyelimki kılavuzumuz sen olasın....
oyle bir sevgili verki bizim sevgimizden hz.Muhammed Mustafa sevilsin

Resulullah sevgisi bu kadar mı güzel ifade edilir satırlarla? Resulullah'ın Hak ile baki oluşunu ve Hakkın resulullahtaki tecellisinin insana ne denli etki ettiğini kısacık satırlarla öyle öz bir şekilde dile getirilmiş ki! İnsanı hayrete düşürüyor. Her daim yazdıklarını yaşamanı ve son nefesinde o güzel resulün seni karşılamasını Allah'tan niyaz ediyorm kardeşim.

Zemahşeri Kardeşim

aranıza yeni katıldım ( 15 dakka önce) gördüğüm kadarı ile müslümanların birbiri ile olan diyolog sıkıntısı burda da devam ediyor malesef.aslında farklı olan yanlarımızı değilde biraz ortak olduğumuz yanlara önem verirsek daha sağlıklı sohbet edebiliriz.
Yazıları takip ettiğim kadarı ile hiç kimse herhangi bir müçtehid hakkında kötü birşey söylememiş.Hiç kimse yine mezheplerin gereksiz olduğunuda söylememiş.Bunlar bence aşağı yukarı aynı şeyleri düşündüğümüzü gösterir.Aslında bunların haricinde kalan farklılıkları kişilerin kendi tercihlerine bırakmak en doğrusu olacaktır sanırım.
Allaha emanet olun...

Yazınızdaki güzel uyarınız, edepli üslûbunuz ve birleştirici yanınız o kadar kendinizi aksettirmede ve o denli güzel ki. Sizin gibi bir kardeşim olduğu için Allah'a ne denli şükretsem azdır.Allah sizin gibi kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah. Allah sizi her daim iyiye, güzele, hayırlıya yönlendirsin ve her daim Allah için sevilenlerden ve değer bilen, bilinenlerden olasınız inşallah.

Şimdilik buraya kadar yorum yapabildim. Devam edeceğim inşallah.

Selam ve dua ile

islam ve kulluk
ALINTI
Maşallah kardeşime. Ne de güzel derlemiş. Ellerinize sağlık inşallah. Ben de tüm topikleri inceleyip bu kardeşlerimin ilk yazıları hakkında sırayla fikirlerimi yazacağım inşallah.

estağfurullah - inşaallah kardeşim...

ALINTI
Eşyanın hakikatinin Hak olduğunu görenlerden oluruz inşallah.

inşaallah kardeşim
ALINTI
eleştiriye açık, özür dilemesini de bilen bir kardeşim

arada bir sinir kat sayısı yükselsede öyledir ileney kardeşimiz.
mehlika , ubeydullah , ruhullah , duygusal ve zemhaleri kardeşlerimiz için ettiğin tüm dualar için amin diyorum...

Allah-a emanet olasın
hamzayurekli
Ya okudumda ozamanalr ne kadar sen sakrakmısım yaa neseme bakın....

Yslanmısım gercek...

hayat 1 yılda neler goturmus benden...

ohhh ... cray.gif
islam ve kulluk
Netice insan oğlunun altı ayda bir tüm düşüncelerinde değişiklikler oluyor hepimiz bir önceki biz değiliz kardeşim...

hamzayurekli
Ama Nesem yerınde....

Cunku Bu Kadar Aksılık Musıbet Ust Üste Gelmesıne Ragmen Mutluyum...

Cunku Kımden Geldıgını Bılıyorum....wink.gif
islam ve kulluk
O zaman probelm yok güzel kardeşim ...
hamzayurekli
Problem yok ama nesse yaaa.. aman olan olmus kısı yanlısını gormesı lazım ve gordum...
islam ve kulluk
ALINTI
Problem yok ama nesse yaaa.. aman olan olmus kısı yanlısını gormesı lazım ve gordum...

hani derler ya :

anladın sen onu ...

bir de ebeveynlerim izlediği bi dizide duymuştum :

ağzımızın tadı kaçmasın...
hamzayurekli
hakketten yaa bırazdan sabah ezanı okunacak acayıp sevıyorum yaaa ezan okumayı dınlemeyı...

Sabahın sessızılıgını bozan tek ses Essaletu Hayrummınenvr...
fizikci
aaaa ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif aaaa
Bu saate kadar ne işiniz var forumda bidaha
olmasın tamam mı islamcım rtfm.gif
Hamza sende yatağa bakıyımm hadi hadii jp.gif
islam ve kulluk
biggrin.gif Allah Allah uyku tutmadı ne yapalım ?
fizikci
ALINTI(islam ve kulluk @ Jun 13 2007, 01:05 PM) *

biggrin.gif Allah Allah uyku tutmadı ne yapalım ?

Tutucak tutmak zorunda nono.gif
Dualarınızı okuyun bakıyım hadi hadi yatağa öyle olmaz bi daha görmeyim nono.gif
islam ve kulluk
inşaallah bi daha yapmamaya çalışırız biggrin.gif ...
fizikci
ALINTI(islam ve kulluk @ Jun 13 2007, 01:15 PM) *

inşaallah bi daha yapmamaya çalışırız biggrin.gif ...

clapping.gif şimdi oldu yes.gif
hamzayurekli
uyku tutmuyor mayadab ır problm olabılır _İSLAM_jııım...

Yenge Bagrımıza Bastık Senı ...

Sende hemen Fırcalıyorsun...

Ama Böyle Olmaz Kiiiiiiiii.... flowers.gif <<<<<yenge evlenınce cıcegını ben tutacam bleh.gif
islam ve kulluk
ALINTI
<<<<<yenge evlenınce cıcegını ben tutacam

biggrin.gif ...

inşaallah...
hamzayurekli
bakıcez yaa ben senın soforun olacagım ıcın ben arabada olurum genelde veya ben o sıra duanızı yapıyor olucam nasıl zılıım çiça..dimi
islam ve kulluk
ALINTI
dimi

di biggrin.gif
hamzayurekli
ALINTI(islam ve kulluk @ Jun 13 2007, 07:11 PM) *

ALINTI
dimi

di biggrin.gif

damam ozaman ayagım ıyılessın hemen evlenın cunku ne zamandır araba suremıyorum delırecegım...

yengenın mıde durumunada baktır...

Arabamda kusan bırını ıstemem.... bleh.gif
kırık-rüzgar
kusturma o zaman sende arabayı düzgün sür yengeme birşey olmasın nono.gif çiftlere bir zarar gelirseeeeee yapacaklarımı düşüğnemiyorum islam kardeş boşverin siz hamzayı şöförlükten alın ben çiçeği tutuyum hamza kardeşte kantinle ilgilensin dermişim meyvasularını dağıt sen yada ordada bizi güldür
islam ve kulluk
ALINTI
yada ordada bizi güldür

bunu her türlü yapacaktır...

ALINTI
kusturma o zaman sende arabayı düzgün sür yengeme birşey olmasın

aynen öyle ; hamza kardeş düzgün sürecektir... ben önce bi test ederim olmazsa esengül kardeşim alır aracı biggrin.gif
hamzayurekli
ALINTI
kusturma o zaman sende arabayı düzgün sür yengeme birşey olmasın çiftlere bir zarar gelirseeeeee yapacaklarımı düşüğnemiyorum islam kardeş boşverin siz hamzayı şöförlükten alın ben çiçeği tutuyum hamza kardeşte kantinle ilgilensin dermişim meyvasularını dağıt sen yada ordada bizi güldür

Esengul Patronum Sız Emredın ben Dugunde LAhmacun bıle Acarım...

Suna Bak Yaaa Alla ALla Neymıs Cıcek Kapacakmıs Daha Sen Islamı Forumda Dogmadan Ben Istemıstım Cıcegı...

Ama Ben Vaz Gectım Zaten Cıcekden Bocekten..

Ben iyi sayılırım ileri derecede surus teknıklerıne sahıp garıban bır Soforum ...

_İSLAM_ Kardesım Soforun Benım Yan Cızme Anlamamız Var Kaporada Vermedın OyleOrtada Bırakma Benuuuu...

Yenge Yaa Bırsey Deee...tongue.gif
islam ve kulluk
ALINTI
_İSLAM_ Kardesım Soforun Benım Yan Cızme Anlamamız Var Kaporada Vermedın OyleOrtada Bırakma Benuuuu...

Yenge Yaa Bırsey Deee...

biggrin.gif hele bi o gün gelsin güzel kardeşim ...
yenge bi süre bişey diyemicek ... evde olduğuna binaen ...
kırık-rüzgar
ALINTI(hamzayurekli @ Jun 14 2007, 02:31 AM) *

ALINTI
kusturma o zaman sende arabayı düzgün sür yengeme birşey olmasın çiftlere bir zarar gelirseeeeee yapacaklarımı düşüğnemiyorum islam kardeş boşverin siz hamzayı şöförlükten alın ben çiçeği tutuyum hamza kardeşte kantinle ilgilensin dermişim meyvasularını dağıt sen yada ordada bizi güldür

Esengul Patronum Sız Emredın ben Dugunde LAhmacun bıle Acarım...

Suna Bak Yaaa Alla ALla Neymıs Cıcek Kapacakmıs Daha Sen Islamı Forumda Dogmadan Ben Istemıstım Cıcegı...

Ama Ben Vaz Gectım Zaten Cıcekden Bocekten..

Ben iyi sayılırım ileri derecede surus teknıklerıne sahıp garıban bır Soforum ...

Yenge Yaa Bırsey Deee...tongue.gif

illede arabayı sen süreceksin ha biz en iyisi düğün öncesi genel prova yapalım test edip onaylıyalım ancak öyle yoksa uçurumdan aşağı.........(Allah korusun)İslam ve kulluk banada görev verirsiniz artık çiçek felan yani heriş gelir elimizden biggrin.gif
ubeydullah
islam kardeşim nerden aklına gelid bu ?
beni alıp eskileregötürdün inanki smile.gif
nerden nereye ömürde öyle geçmiyormu?

TEVHİD kardeşim duan lutfu ilahile kabul olur inş allah razı olsun çok guzel yorumlarda bulunmuşssun

selametle kalın
islam ve kulluk
gecenin bi vakti kendi ilk yazdığım mesajı ararken aklıma gelmişti böyle bişey sonra uygulamasını yaptım. beğenmenize sevindim açıkcası.

esengül kardeşim hiç şüphen olmasın hele bi düğünümüz olsun
TEVHİD
forumun zemin rengi çok göz yoruyor...

Leyyin kardeşimin ilk mesajı buymuş.Sanırım başka üya olduğu sitelerde
forumların rengi koyu olmakta ve kardeşim bu foruma girince alıştığı renkleri göremeyince gözlerini yormuş. Allah göz rahatsızlığı vermesin inşallah diyorum bu kardeşime. Allah cemaliyle tecelli eylesin kardeşime inşallah.

Mütefekkir kardeşimin güzel alıntısından ufak bir parça nakledeyim.
Başta dediğim gibi.

Ey kardeş! Kendini ve kainatı oku. Unutma ki sevinçlerinle, hüzünlerinle yaşadığın her ‘’AN’’ın bir imtihandır.

Özü itibariyle naif bir kalbe sahip Said-i Nursi aşıklarından bir kardeşimiz. Yazımlarımdaki küçük hataları hiiiç kaçırmaz ve bu hatalarımı yazdığında beni çok güldürür. Allah her daim senin kalbine cemaliyle tecelli eylesin inşallah.Kendini ve kâinatı okuyanlardan olasın inşallah.

Ecmel_İnasçığım

Nurullah Genç'in yazmış oldğu Yağmur şiirinin ilahi versiyonunu arıyorum.Kimin seslendirdiğini bilmiyorum ama Esat Aydoğan değil başka biri...Dursun Ali Erzincanlı'nın En Sevgiliye 1 albümünde de var ama o da şiir versiyonu...Ben ilahi versiyonunu istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...

Kardeşimin ilk mesajındaki imlâ ve yazımına bakarsak bu konuda ne denli titiz ve bilgili olduğunu hemen anlayabiliriz.Kalbi de güzeldir. Nazikçe uyarır ve yanıldığı bir konuda ısrarcı değil araştırıcıdır. Son derece edeplidir. Allah bu kardeşime de güzel olan ahlakını arttırarak daim ettirsin inşallah. Her daim bu forumda bizlerle olmasını isterim.
Güzel kardeşim hayatta her daim huzur içinde olasınız inşallah.

Kaveller kardeşime gelince

öncelikle selamün aleyküm forumu uzun zamandır takip ediyorum yazmaya şimdi vakit bulabildim bu konuya gelince ,dedim hırsızın hiçmi suçu yok başörtüsünü alanlar unutulmuş olayın mağduru yargılanıyor tuhaf

Bakın kardeşimin konuya yaklaşımına? Sapla samanı ne de güzel ayırmayı biliyor değil mi? Akıllıca tespitlere sahiptir bu kardeşimiz.Samimidir de.Allah irfanınızı daim kılsın inşallah. Cennet ehli olanlardan eylesin inşallah.Siz olmadan forum tıpkı tuzu eksik yemeğe benzemekte.

Lâlciğime gelinceeee

Rehberi kuran olanlara * hakkı konuşup.. hakkı yazanlara selam olsun ...
Bir çift söz, iki satır yazısı olanlar, söz ve kalemde buluşalım ..
Vuslata ulaşalım

İlk mesajından alıntı yaptım. Bu satırlar onun güzel ahlakını ve temiz inancını gözler önüne seriyor. İnanın ki yazılarına bakın Lâl'imi tanıyın.
Edep, nezaket, hoşgörü, saygı, insan sevgisi, pozitif düşünme ve yaklaşım. Bir insanda bunların hepsi bulunur mu? Demeyin. İşte Lâl.
Canım beniiim. Allah sana ihsaniyetiyle,cemaliyle,kadiriyetiyle tecelli etsin inşallah.

Fizikçiğim

Selamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
Aslen erzurumluyum ankaradan katılıyorum üniv öğrencisiyim
Allah razı olsun emeği geçen herkesten duayla...

Vakit darş, su akıp gidiyor...
Ayrılıktan evvel canını doyur...
Mevlana Muhammed Celaleddin-i Rumi

Dört mevsim gibidir Fizikçiğim. Dört mevsimi yaşar ve yaşatır. Hem de anlık. Bir kalbini bilseniz? Rengi parlak beyaz. Onu anlamak için onunla yaşamak gerek diye düşünüyorum. Çok ince bir ruha sahip,şakayı seven, üzüntülü olmadığı vakit hayat dolu. Ben ona kızım diyorum ve çok seviyorum. Allah hep cemalini göstersin sana inşallah. Hakikat denizine gark olasın inşallah.

İslâm ve Kulluk Kardeşim

Öncelikle bu konuya yaşadığımız dünya hayatından bir örnek vermek yerinde olur sanırım; şimdi bir kimse öğretmen olmak isterse o eğitimi alabileceği kişilerden ders alır ve o kişiler de ona yardımcı olurlar ve başarılı olursa öğretmen olur.Aynı şekilde doktor olmak isteyen de eğitimi alır ve eğitenlerin yardımı ile doktor olur.Tek başına doktor veya öğretmen olamaz değil mi? bir öğretici, yol gösterici gerekir.Allah(c.c.) hak yola meyledenlerin hidayetini arttırır ve kurtuluşa erdirir,batıla düşenleri de o yolda sapıklıklarını arttırır ve helak eder.Nasıl mesleği seçmek bize kalmışsa aynı şekilde neye meyledeceğimizi seçmek de bize kalmıştır.(teşbih de hata olmasın)Doktor veya öğretmenliği seçenin o meslekleri öğrenmesine nasıl öğretmenleri yardım ediyorsa bize de bu yolda ilerlemekte Allah yardım eder,batıla dönenide (nasıl meslek seçmiyen kendi haline bırakılırsa) şeytanların eline bırakır.Allah bizleri bu durmdan korusun!

İlk mesajından kendini ne güzel belli etmiş? Forum'un olmazsa olmazıdır.
En önemli özelliği nedir biliyor musunuz? ASLA bilerek ve isteyerek kimseyi kırmaz. Sadece Allah için nazikçe uyarılarda bulunur. Kalbi çok temizdir. Kendisi hakkında menfi düşünülse dahi yine de Allah için sever ve edepte kusur etmemek için azami çaba sarfeder. Sabırlıdır. Kimsenin açığını araştırmaz ve insanların müspet yönlerini görmeye çalışır. Kin tutmaz,affedicidir.Eğer bu kardeşimizle forumdan herhangi biriniz herhangi birşey için kırılmışsa inanın ki kendisi farkında değildir. Neden biliyor musunuz? Bilerek ve isteyerek, kimseyi kırmaz da ondan. Zaten kendisine söyleseniz muhakkak sözünün veya eyleminin samimiyetine itimat edersiniz. Hata dahi yapsa özür dileyecek ferasete sahiptir. Allah seni sadık kullarından eylesin inşallah.Her daim zikredip fikredenlerden olasın inşallah.

Bugünlük yorumlarım da bu kadar. Devam edeceğim inşallah.

Selam ve dua ile

islam ve kulluk
tevhid kardeşim

leyyin , mütefekkir , ecmel inas , kaveller , lal kardeşlerim için ettiğiniz duaların hepsine amin ...

fizikciğimi güzel dile getirmişsiniz. inşaallah refahta olur her daim

tevhid kardeşim ne yapmışsın öyle estağfurullah. Allah beni düşündüğün üzere kılsın ... Allah razı olsun. Beni böyle gören kardeşim benden üstündür Allah-ın izni ile...

Allah-a emanet olasın
TEVHİD
ALINTI
tevhid kardeşim ne yapmışsın öyle estağfurullah

Kardeşim bendeniz gördüklerimi değerlendirdim. Hepsi bu. Dua buyurun inşallah.

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
sizde inşaallah ...
TEVHİD
Hamra kardeşimin ilk mesajı bu forumu açma hususundaki inancını ve güzel niyetini yansıtmakta.Bakın!

^İslamda vahdet ^anlayışı ile çıkılan bu yolda, ^Allah rızası^ gayesiyle, tevhid inancıyla yol alabilmek umuduyla, forumumuz hayırlı uğurlu olsun..
Gayret, çaba , emek sarfeden kardeşlerimizden Allah razı olsun....

Hamra Kardeşim inşallah hem mesleki, hem de özel hayatınızda ibadet şevkiyle yaptığınız bu emekleri Allah cemaliyle mükafatlandırsın. Fırka-yı Naciye'den eylesin inşallah.

Erkamreal Kardeşimize öncelikle umreden hoşgeldiniz diyorum. Çakal Carlos hakkındaki bir yazıyla başlamış forumda yazmaya. Anlaşılıyor ki bu kardeşimiz dünyanın bozuk düzeninin sebepleri konusunda bilinçli. Zira yazısı tefekkür eden için gerçekleri araştırmaları yönünde güzel bir örnek teşkil etmekte. Bu sebeple de bu forumun açılmasına vesile olan bu admin kardeşime Allah razı olsun diyorum. İnşallah her daim ve her alanda güzel girişimler nasip etsin Allah.
Bugünlük de bu kadar yazabildim.

Selam ve dua ile
ayna
baksanıza tevhid ablama maşallah hafiye gibi.tü tü tü tü
islam ve kulluk
ALINTI
baksanıza tevhid ablama maşallah hafiye gibi.tü tü tü tü

41 kere maşaallah ...

-admin kardeşler için ettiği dualara amin ...

Allah-a emanet olun
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.