Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: En Çok Ne İzliyoruz
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
Vuslat Rana
En Çok Ne İzliyoruz?
Etka
En çok kitap izliyoruz...... Yalan mı?.........

Vuslat Rana
QUOTE(Etka @ Sep 13 2005, 10:23 AM)
*

en çok kitap nasıl izliyoruz? internetten mi yoksa kitap mı okuyoruz demek istedin?

ben tv diye sormuştum

selametle
Etka
QUOTE(Vuslat Rana @ Sep 13 2005, 10:33 AM)
en çok kitap nasıl izliyoruz? internetten mi yoksa kitap mı okuyoruz demek istedin?

ben tv diye sormuştum

selametle
*

Artık kitap seyredip Tv okuyoruz !...

bunu demek istedim...

kitapları raflarda çoook güzel seyrediyoruz demek istedim.

Vuslat Rana
QUOTE(Etka @ Sep 13 2005, 10:38 AM)

bunu demek istedim...

*

haklısın confused1.gif
ömer faruk
QUOTE(Vuslat Rana @ Sep 13 2005, 04:36 PM)
haklısın  confused1.gif
*

Acıda olsa dünyanın dört bir yanında zulüm altında ezilen zulüm gören müslüman kardeşlerimizi ve hayatın gerçeklerini izliyoruz aksi düşünen varsa söylesin?
feyza:)
içinde "sır" kelimesi geçen herşeyi izliyorum smile.gif smile.gif bide bir iki dizi var takib ettiğim. nep.gif bideeeee ana haber programları.ve son olarak daaaaaaa..... flaugh.gif flaugh.gif
yolcu1
film izliyorum en çok
Monoroza
QUOTE(Vuslat Rana @ Sep 13 2005, 10:15 AM)
En Çok Ne İzliyoruz?
*

yarısma porogramları izlemeyi cok seviyorum clapping.gif biggrin.gif shiny.gif friends.gif thumbup.gif
TiKky
QUOTE(Etka @ Sep 13 2005, 10:38 AM)

bunu demek istedim...

*

Benim diyeceğimi demiş Güzelde demiş smile.gif
TiKky
Allah Tv. Ve getirdiklerinin Şerrinden cümlemizi Korusun İnşaallah ...

AMİNNNNN ....

clapping.gif clapping.gif clapping.gif DESTEK BEKLİYORUM ...
Vuslat Rana
Allah hayırlı ve güzel yönlerini almamızı , şerrinden de korunmamızı nasip eder İnş
selam ve dua ile...
sebahaddin
anket te bir madde yok belki de alakası yok ama insanları doğayı izliyorum.ne kadar harikulade yaratılmış değil mi.tabi yaratıcı güzel olursa yaratılanda güzel oluyor......
şimdi belgesel derrmişim......iğrenç bir espiriydi değil mi....gerçekten belgesel izlemeyi seviyorum ama diğer programları daha çok seyrediyorum.
kitapları da setrediyorum.ne hikmet ya rabbi hikmetine muhtacım....selametle ya hu
TiKky
QUOTE(Vuslat Rana @ Sep 20 2005, 10:47 AM)
Allah hayırlı ve güzel yönlerini almamızı , şerrinden de korunmamızı nasip eder İnş
selam ve dua ile...
*

Ne gibi Hayırlı Yönlerini alabildin ? Hayır şu açıdan soruyorum
1.Haberlere bakacak olursak ! İnsanlarımıza nelerin neyin ne şekilde empoze edildiği açık bir şekilde ortada ...

2.Belgesel deseniz evrim teorisini içten içe bazende aleni bir şekilde yansıtıyor... zaten medya'nın çoğu yahudinin elinde ... Müslüman olduğunu ZAN!nettiklerimizde bunların içinde sizler daha iyisini biliyorsunuz ...

3.Geriye semra Hanım Kaldı O da Tv. İzleyicilerinin olsun biggrin.gif
Vuslat Rana
QUOTE(TiKky @ Sep 22 2005, 10:28 AM)
Ne gibi Hayırlı Yönlerini alabildin ? Hayır şu açıdan soruyorum
1.Haberlere bakacak olursak ! İnsanlarımıza nelerin neyin ne şekilde empoze edildiği açık bir şekilde ortada ...

2.Belgesel deseniz evrim teorisini içten içe bazende aleni bir şekilde yansıtıyor... zaten medya'nın çoğu yahudinin elinde ... Müslüman olduğunu ZAN!nettiklerimizde bunların içinde sizler daha iyisini biliyorsunuz ...

3.Geriye semra Hanım Kaldı O da Tv. İzleyicilerinin olsun biggrin.gif
*

İnsan düşünen ve irade sahibidir. farklı düşüncelerin empoze edilme isteği yanlızca tv program ve haberlerinde değil yaşantımızdaki birçok kişi ve kurluşlarca yapılmak isteniyor. haberler e gelince objektif yayın olduğunu ben de düşnmüyorum . ama önümüze sunulan alternatif bilgi, düşünce ve haberleri kendi düşüncemizde tahlil edip kavrayabiliriz.

Şu an internet, tv den daha fazla hayatımızın içinde ve daha fazla meşgulüz. nasıl ki burda herkes istediği bilgileri ararıyor istediği sitelere giriyorsa tv de de herkez istediği kanalı izler. Ve bundan da güzel bir şekilde faydalanır isterse.
tv de gösterildiğini iddia ettiğimiz uygunsuzluklar çevremizde görmediğimiz şeyler mi. o halde sokağa da kimse çıkmasın. Arkadaşlıklar kurulmasın.

aslında bütün mesele kendi tercihlerimiz
vesselam
TiKky
Çevrendekilerde Yazılı Ve Görsel Medyadan öğreniyorlar zaten ... Beraberinde Bunu Yahudi Bir Silah Olarak Kendi düşünce ve prensiplerinde İnsan modeli oluşturmak İçin Müslüman Ülkelerde bunu gayet iyi bir şekilde kullanmakta ...

Ayrıca Ülkemizde Kitap okuma oranı çok düşük ! Beraberinde Matbaa fiyatları ( Bilmem ama haberiniz var mı ) Pek çok Avrupa ülkesine göre bilerek !!! Veya bilmeyerek Çok yüksek ...

Şu ana kadar ben şahsen Tv den Yararlı bir şey öğrenen görmedim ! Haa. Bir kişi kitap okur araştırır Güzelde olmasına gerek yok doğru ama az bir İslami bilgisi ile Rasulullah'ın hayatından incilere sahip ise bunlara karşı pekala kendini savuna bilir... Ama oda bir yere kadar Çünkü İnsanın Aciz bir varlık İçinde Nefs var ...

Ve farkında olmadan genede görsel yolla bilinç altını etkileyen yayınlar yapıla biliniyor Bunu zaten reklam kurulu açıklamıştı Deşifre etmişlerdi ... Senin benim görmüş olduğum resim karelerinin arkasında ve ses tonlarında farklı şeyler insanlara empoze edilmekteler ... Ve Ne yazık ki Kimsede bunun farkına varmamakta Tıpkı Hipnotizma gibi !!! Neden hiç sorduk mu acaba Toplum olarak Avrupa Ve Katil Abd nin mallarına Karşı ( Hadi Toplumuda geçtim İslami Çevrede ) Baş Örtülüler olsun Hocalarımız Olsun Onların Ürünlerini almama konusunda bir bilince sahip değiliz ... Bu gün referanduma gidilseki İstemiyorlar Çünkü biliyorlar Baş örtüsüne özgürlük % 80 varan bir taraftar kitlesine sahip bu oran ile baş örtüsü her okula hatta TBMM bile özgürce gire bilir ... Peki bu büyük orana sahip olmamıza rağmen neden herhangi bir tepki söz konusu değil neden tam bir protesto yok ! Hep bilinç altına işleniyorda onun için Bunun en büyük suçuda görsel ve yazılı basın ....

Bu iş sen benlede olmaz Biz Milyonlarız ... Hadi sen ben kanmadık Yada kanmadığımızı SANIYORUZ !!! Ya diğer milyonlar ?

Örneğin Tv programı izleyen her insanın karşısına gıda maddesi çıkarılınca vücut ister istemez buna Şahsın kendiside dahil farkında olmadan İnsülün salgılamaktadır ... Bu da o maddeye karşı daha bilinçte bir bağımlılık sağlıyor ! Oysaki çok normal ve hiç kuşkulanılmayacak basit bir Gıda Reklamı ! wink.gif

Meselenin Kendi terciğimiz olduğuna bende katılıyorum ama Çoğu kez düşünmüşüzdür hepimiz ! değil mi ? Geçmişte şunu değiştirmeye pişman olmasak bile onu o şekilde değilde bu şekilde yapsaydım daha güzel olurdu diye !!! şahsen dobra dobra ben demişimdir ... ama bunu düşünürken bu benim yeni adımlarımında bir gün düşünüp düşünmeyeceğimi etkilemişiştir çoğu kez ! Ya bir gün bundan dolayıda farklı bir düşünce içine girersem diye ... Onun için İslama uygun bir yaşam seçtim kendime Şİmdi çok az şeyde pişmanım ama bunu asla medyadan öğrenmedim öğrenemezsin zaten ! Medyaya göre İslam Terorist muhamelesi görüyor ...

Sor bakalım kendi kendine "büyüklerin dediği gibi Peygamberimiz bu davranışı yapar Allah'ında razı olacağına inanıyorsan yap " O zaman sor kendine ! Allah C.C. Şu anda Hangi Tv. kanalından Razı ! Peygamberimiz Evinde Uydu mu bulundururdu DIGITURK mü ? Hangi kanalın hangi programlarını izlerdi ... ?

Tv. Karşı değilim ama tv nin oyununa düşmeden hidayete İslama giren kimseye gene diyecek bir şeyim olmaz ama bak sen ben hele ben tamamen zıt bir ortamdan buraya gelmişim ! Milyonlar sürüklenip gidiyor ... Buda kötü eğitim ve Tv. Bağımlılığı başta geliyor ... Ailede bunda Önemli ama bir yerden sonra Devreden çıkıyor ...
Vuslat Rana
"neden herhangi bir tepki söz konusu değil neden tam bir protesto yok ! Hep bilinç altına işleniyorda onun için Bunun en büyük suçuda görsel ve yazılı basın ...."

demişsin

bunun nedenleri BİLGİSİZLİK, İLGİSİZLİK veya KORKAKLIKTIR.

TiKky
QUOTE(Vuslat Rana @ Sep 22 2005, 11:35 AM)

bunun nedenleri BİLGİSİZLİK, İLGİSİZLİK veya  KORKAKLIKTIR.
*

Biraz Aç ?

Ayrıca O koca yazıdan sadece bu sonucumu çıkardın ? smile.gif

Eklemede yaptım ama sonuna ...
TiKky
Dostum Rencide Etmek istemiyorum Kimseyi ama bu Foruma katılanların ;

Aile yapıları olsun kendi dini yaşantıları olsun vs vs.

Bunların içerisinde en acizi kendimdir ...ben kendimi böyle görüyorum zaten ... Yeni yeni Allah bize bu güzel yolu nasip etti bu yolda ilerliyoruz Hamdolsun ... Maksudumuza ulaşırız İnşaallah ...

Ama demin Fark ettim Şöyle bir bakalım İstersen ;
Not: Tekrar Tekrar söylüyorum Amacım kimseyi eleştirmek değil Ben Çok Matah Bir adamda değilim zaten ...

Sebahattin Kardeşim : Rafta duran kitapları seyir ettiğini ( Bunun içinde eminim Kur'an'ı Kerim ve Daha pek çok islami bir kaynak vardır ) Daha çok Tv. de Belgesel izlediğine değinmiş ! ( belgesellerin çoğu Avrupa menşeyli zaten Yani Darvinizm ve Yahudi menşeylidir) Disgovery Bunun başını çeker Ha Tv1 De filan izliyorum diye kandır mıyalım Kendimizi .... Çünkü Bu izlediklerimizde Bu kanallardan Alınıyor

Monorozo : " yarısma porogramları izlemeyi cok seviyorum " demiş ! Bunun gerçekten iyileride var Kötüleride ola biliyor ama Olay zaten ! Sordukları sorularda sinsi sinsi yerleştirilmiş ! Dikkat ederseniz anlarsınız .. Yoksa çok mahsun bir olay benimde izlediğim olur yer yer ... ama Kitap okumak ve Hayat yarışmasında mücadele etmek daha önemli bence

Etka : En çok kitap İzliyoruz Diyerek Zaten Bu yaraya Parmak Basmış.
Sende Buna Haklısın demişsin zaten ....

Feyza: Dizileri Takip ediyormuş ... "Sır" Kelimesi olan her şeyi merakla takip ettiğini söylüyor ...

XAEN: Flim izliyormuş ...

İşte Vs. Vs. Kimseyi eleştirmek niyetim değil ama !

Herkez kendine sorsun Rabbimizi Kandıramayız Beni ve başkalarını Kandıra biliriz ama Rabbimizi ASLA !

Sağ Elimizde Kur'an'ı Kerim ; Sol Elimizde Gazete Ve Kumanda ! 24 Saat Boyunca En çok Hangisine Bakıyoruz Herkez Kendisine Sorsun Allah Aşkına ! Bunu kendi içimizde kendi kendimizle hallede biliriz ... ( Sol Eldeki fark etmez değişe bilir Bilg. Olur Play Station Olur Vs. Vs. )

Vuslat Rana
insan tv yi eğlenmek, zaman geçirmek, bilgi edinmek vb nedenler dolayısıyla izler. izledikleri meşru oladuktan sonra bunlarda sakınca grmüyorum. ama önce de belirttiğim gibi kendi çizgimizi koruyacak tercihlerde bulunmalıyız. Ama o çizgiyi koruyabiliyormuyuz belki tartışammaız gereken konunun bu olması gerekiyor.
aynı zamanda tv izlemek amaç olmamalı ,araç olmalı. anca o şekilde fayda görebiliriz. tabi illa dafayda görmemiz gerekmez blink.gif

bazen sırf zaman geçirmek,unutmak ya da sırf görmeden bakarken buluyorum kendimi. ama çok şükür sık olmuyor çünkü fazla izlemiyorum biggrin.gif

tüm olumsuz düşüncelerin yanında tv nin güzel yanarının da fazlasıyla olduğunu düşünüyorum
...net, gazete vb lerine ulaşma imkanı olmayanlar için haber alma konusunda çok yararlı
...mesela bir çoğu kandilleri bile tvden öğreniyor confused1.gif
...tv olmasaydı geçen kandil programını izleyemeyecektim

uzgunum.gif hayatımızda çok az şeyi hayırlı ve faydalı olduğu için yapıyoruz. anlamsız meşgale lerle geçiyor günlerimiz. bir çok zaman güzeli ,iyiyi aramıyoruz bile... Ya da gösteriş için yaptıklarımız ( ki Allah bunda bizi korusun)

" Ne tam Kafiriz Ne tam Müslüman" İman konsunda değil ama islamı hayatıma geçirme konusunda yeni adımlar atıyorum . Bu yüzden MÜSLÜMAN ŞÖYLE YAPMALI , BÖYLE YAPMALI,,etmemeli diye büyük laflar etmem yanlış olur. ve kendimi OLMADIĞIMGİBİ GÖSTERMİŞ OLURUM.

yani benim için tv nin yaralı ve zararlı yönderi elbette var. seçici olmaya da çalışıyorum. ama açıkçası bu sorguladığım ve doğru yanlışı farkedipde uygulamaya çalışacağım son meselerden

ya tikyy kardeş uzun istedin. bende konuyu karman çorman etim. hadi ayıkla bakalım .istediğin cevap varsa seçersin içinden

selam ve dua ile...
demir
Burada aslında güzel bir sorgulama yapılmış.. Hep TV yi eleştirir ama başından da kalkmayız. İnş. buradaki sorgulamadan güzel sonuçlar çıkar... Belki de güzel bir kampanya başlatılır buradan...
TiKky
QUOTE(demir @ Sep 22 2005, 01:38 PM)
Burada aslında güzel bir sorgulama yapılmış.. Hep TV yi eleştirir ama başından da kalkmayız. İnş. buradaki sorgulamadan güzel sonuçlar çıkar... Belki de güzel bir kampanya başlatılır buradan...
*

ŞAP ŞAP ŞAP Güzel bir fikir Ortaya atmışsın dostum Arkandayım boxing.gif boxing.gif boxing.gif
TiKky
Tadında Kalsın Vuslat Rana ! flowers.gif

Din Kardeşi olarak söylediklerinde güzel şeyler var tabikide İkimizde düşüncelerimizi ortaya koyduk Herşeyi zamana bırakalım ....

Aslında ikimizinde düşüncede fazla farklı olduğumuz söylenemez belkide aynı şeyi anlatıyoruz Aynı sözleri farklı makamlarda söylüyoruz ...

Burada bırakalım bakalım zaman ne getirecek diğer arkadaşlar katıldıkça konu nerelere uzanacak ...
hayrunnisa
Sağ Elimizde Kur'an'ı Kerim ; Sol Elimizde Gazete Ve Kumanda ! 24 Saat Boyunca En çok Hangisine Bakıyoruz Herkez Kendisine Sorsun Allah Aşkına ! Bunu kendi içimizde kendi kendimizle hallede biliriz ... ( Sol Eldeki fark etmez değişe bilir Bilg. Olur Play Station Olur Vs. Vs. )

katılıyorum.

Tv denen kutunun faydaları vardır şüphesiz. ama getirisiyle götürüsünü kıyasladığımda ilerde evim olursa asla sokmam diyorum.
tv seyretmemek müthiş bi irade gerektiriyor. hiç farkında olmadan öyle boş, gereksiz şeyleri izlemeye başlıyoruz ki üstüne üstlük haftaya merak edip bi daha bakıyosunuz.
Vuslat Rana'nın dedikleri çok güzel şeyler.
TEORİDE ZEHİR GİBİ AMA PRATİKTE SALLANIR.
faydalabilen izlesin ne diyim.ama benden uzak olsun.
TiKky
QUOTE(hayrunnisa83 @ Sep 22 2005, 03:25 PM)
katılıyorum.

Tv denen kutunun faydaları vardır şüphesiz. ama getirisiyle götürüsünü kıyasladığımda ilerde evim olursa asla sokmam diyorum.
tv seyretmemek müthiş bi irade gerektiriyor. hiç farkında olmadan öyle boş, gereksiz şeyleri izlemeye başlıyoruz ki üstüne üstlük haftaya merak edip bi daha bakıyosunuz.
Vuslat Rana'nın dedikleri çok güzel şeyler.
TEORİDE ZEHİR GİBİ AMA PRATİKTE SALLANIR.
faydalabilen izlesin ne diyim.ama benden uzak olsun.
*

Nisacım benimde anlatacaklarım Çoktu ama kısa kestim ...

Fakat Evine Tv. Sokmayacağını yazmışsın Helal olsun Diyorum sana Kutluyorum seni ... İnşaallah benimde sokma niyetim yok ... clap2.gif clap2.gif clap2.gif
demir
Ben de çok istiyorum bunu gerçekten. Rabbimin izniyle bu niyetim gerçekleşirse herşeyin çok daha güzel olacağına inanıyorum. good.gif
TiKky
QUOTE(demir @ Sep 22 2005, 04:01 PM)
Ben de çok istiyorum bunu gerçekten. Rabbimin izniyle bu niyetim gerçekleşirse herşeyin çok daha güzel olacağına inanıyorum.  good.gif
*

good.gif Demircim Ortak Noktamız çok smile.gif he he he Sen benden sin smile.gif
silvershadow
QUOTE(Etka @ Sep 13 2005, 10:23 AM)
*

kitap izlenmez okunur smile.gif
TiKky
QUOTE(silvershadow @ Sep 22 2005, 07:23 PM)
kitap izlenmez okunur smile.gif
*

Onun bide derin amnası var silvershadow ' cum O açıdan yane ... biggrin.gif

SerkaNReaL
Takip etmeye çalistigim bir kaç dizi, onun disinda haber ve tartisma programlari favorimdir... cool.gif
TiKky
QUOTE(SerkaNReaL @ Sep 22 2005, 08:20 PM)
Takip etmeye çalistigim bir kaç dizi, onun disinda haber ve tartisma programlari favorimdir... cool.gif
*

İnşaallah bir hayrını görürsün ... serkancım ...
Leader
tartışma programlarını izliyoorum.. Dün Fatih Altaylı başbakanımızla bir program yaptı. Baya faydfalı oldu. Aklımda özellikle Galataport la ilgili baya soru işareti vardı. Onların hepsi silindi. Olay basın tarafından resmen hatalı lanse edilmiş. Fatih Altaylı tüm herkezin kötüye gittiği bir dünyada yavaş yavaş iyileşen birisi olarak baya gözüme giriyor smile.gif
TiKky
Çöplükteki Gül Misali desene Leader smile.gif KOkusu çıkmıyor kendi var ..
ArZu
Ben bu işe girdiğimden beri tv izlemiyorum....6 aydır smile.gif
İzlememek daha iyi bence yawww
Bazı haberlerden geri kalıyorum ama smile.gif olay olup bitiyor ben iki hafta sonra duyuyorum smile.gif sonra aaaaa gerçekmi diyorum tv den uzaklaştım yani smile.gif
TiKky
Arzu Biz Kur'an OKuyalım onun haberleri hem geçmişten hem gelecekten haberler veriyor...

Zetan Haberlerde Hep aynı şeyleri görebilirsin ...
Semra Hanım Şu Aralarda Gene Out smile.gif Caner Tülin İn ...

Vuslat Rana
QUOTE(TiKky @ Sep 23 2005, 03:15 PM)
Arzu Biz Kur'an OKuyalım onun haberleri hem geçmişten hem gelecekten haberler veriyor...

Zetan Haberlerde Hep aynı şeyleri görebilirsin ...
Semra Hanım Şu Aralarda Gene Out smile.gif Caner Tülin İn ...
*

maşaalah sizde izlemiyelim diyorsunuzda yukardaki gibi magazinsel olaylarıda iyi biliyorsunuz. benim ne in den ne de out dan da haberim yoktu. tv izlemesekte sizden öğrenmiş olduk.

benim ısrarım hala hayırlı bri şekilde tüm teknolojiden faydalanmak.

selam ve dua ile...
TiKky
Semrayı kundaktaki bebekler bile biliyor artık smile.gif
Leader
TV izlememek de çok sivri birşey. bence izlenmeli ama abartılmamalı. Zaten amacınız faydalı olan şeyleri almak ise zaten istesenizde abartamazsınız smile.gif
TiKky
QUOTE(Leader @ Sep 23 2005, 08:51 PM)
TV izlememek de çok sivri birşey. bence izlenmeli ama abartılmamalı. Zaten amacınız faydalı olan şeyleri almak ise zaten istesenizde abartamazsınız smile.gif
*

Leadercim buda bir görüş ama ben taraftar değilim derinlemesine düşününülünce anlaşılıyor yani bir oturuyoruz hepimizin başına gelmiştir 10 dk için olmuş 1 saat ...
Vuslat Rana
peki bilgisayarın tv den ne farkı var. iş amacıyla kullanmıyorsanız tv de izlersin tv nin sakıncalı bulduğumuz bir çok yönlerini ve daha alasını birgisayarda da bulursun. Her zaman niyet ve amel önemldir.

selam ve dua ile...
hayrunnisa
peki bilgisayarın tv den ne farkı var. iş amcıyla kullanmıyorsanız

sana katılıyorum Vuslat Rana. mesela şu anda düşünüyorum ben bu bilgisayarı ne kadar iş için kullanıyorum diye.
aynı zamanda fikri araştırmalarımı da yapıyorum ama gereksiz şeyler için de çok zamanım gidiyor. hatta bunun başında oturmaktan uygulamaya geçecek fırsat bulamıyorum.
şu anda derslerimin yoğun olmamasıyla ilgili birşey bu. bikaç hafta sonra bütün bunlar hayal olacak.
Doğrusunuz bilgisayar tvden daha fazlasını kaybettirebilir.
ama bilgisayarda bi tek siz kaybedersiniz, tv de izleyen herkes. tek taşta bir çok kuş yani. ya anneler çocuklarını kral tv ile avutuyor. gördüm şok oldum. tv nin en büyük zararını çocuklar görüyor. konu dışı ama içimden geldi söyledim.
Allaha emanetsiniz.
Vuslat Rana
QUOTE(hayrunnisa83 @ Sep 24 2005, 09:22 AM)
sana katılıyorum Vuslat Rana. mesela şu anda düşünüyorum ben bu bilgisayarı ne kadar iş için kullanıyorum diye.
aynı zamanda fikri araştırmalarımı da yapıyorum ama gereksiz şeyler için de çok zamanım gidiyor. hatta bunun başında oturmaktan uygulamaya geçecek fırsat bulamıyorum.
şu anda derslerimin yoğun olmamasıyla ilgili birşey bu. bikaç hafta sonra bütün bunlar hayal olacak.
Doğrusunuz bilgisayar tvden daha fazlasını kaybettirebilir.
ama bilgisayarda bi tek siz kaybedersiniz, tv de izleyen herkes. tek taşta bir çok kuş yani. ya anneler çocuklarını kral tv ile avutuyor. gördüm şok oldum. tv nin en büyük zararını çocuklar görüyor. konu dışı ama içimden geldi söyledim.
Allaha emanetsiniz.
*

clap2.gif kesinlikle katılıyorum. ama bilgisayarda artık her evde çok küçük yaşta çocuklar bile kral tv den bile daha uygunsuz şeyler bulabilirler. Söylediğin gibi neyazık ki anneler çocuklarını kral tv ve reklamlarla avutuyorlar. Biz leri de büyük çaplı yapım ve programlarla.
bu sorun izlemeyelim diye çözülmez. hadi ben izlemem sen izlemezsin .ama yarın cocuklarımız olunca (İnş) onları da engelememiz ne kadar mümkün ve mantıklı olur?...

bunun için bizlerde çağın silahlarıyla kuşanmalıyız. Ve bizlerde kendi düşüncelerimizi yaymak için yapımlarda bulunmalıyız.

örn sırlar kapısı çıktı, bir çok kişi farklı programlar yerine onu izliyor.( her ne kadar da aynı formatta aptalcayayınlar çıksa da )

bizlerde bunun gibi daha farklı programlar için çalışmalıyız. Müzikse müzik, sinemaysa sinema, yarışmaysa yarışma...

eğer yapamıorsak bile yapılanarı destekleyelim

selam sevgi ve muhabbetle
kardelen_01
Valla en çok bilgisayarımın ekranını izliyorum biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif (tv ile işim yok biggrin.gif)
Vuslat Rana
Az önce tv konusunda şöyle bir şey duydum:

bir dergide "hicret müslümanların mekkeden medineye göş etmesidir. günümüzde ise tv li odanadan tv siz odaya göç etmesi demektir"

hepimizin hicret etmesi dileğiyle
SerkaNReaL
QUOTE(kardelen_01 @ Sep 24 2005, 09:57 AM)
Valla en çok bilgisayarımın ekranını izliyorum  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  (tv ile işim yok biggrin.gif)
*

Bilirim : )))
kardelen_01
QUOTE(SerkaNReaL @ Sep 24 2005, 11:11 PM)
Bilirim : )))
*

clap2.gif clap2.gif
dinguler
Antalya'yı izliyorum gözlerim kapalı kulaklarım açık İlçelerini geziyorum yüreğim kapalı beynim açık....!
TiKky
QUOTE(Vuslat Rana @ Sep 24 2005, 07:50 PM)
Az önce tv konusunda şöyle bir şey duydum:

bir dergide "hicret müslümanların mekkeden medineye göş etmesidir. günümüzde ise tv li odanadan tv siz odaya göç etmesi demektir"

hepimizin hicret etmesi dileğiyle
*

Kim dedi ise gerçekten Hal ehli birisi imiş Çok doğru söylemiş gerçekten ! Amin ...
Bu konu bilgi sayar içinde sanırım geçerli ... bunu iyi kullanmanın yanında Kısa ve İyi kullanmalı desek hoş olur ....

Kur'andan fazla zaman ayırdığımız oluyor bu melete ( küt küt ) klavyeye vuruyorum ...
Vuslat Rana
QUOTE(TiKky @ Sep 26 2005, 12:51 AM)
Kur'andan fazla zaman ayırdığımız oluyor bu melete ( küt küt )  klavyeye vuruyorum ...
*

ne yazık ki öyle mesela Dini konular genel sayfasında Ramazanda hatim yapalım diye başlık açtık 3 kardeşimiz dışında kimse teveccüh göstermedi. !!!!!!!!!!!!!

Selam ve dua ile...
TiKky
QUOTE(Vuslat Rana @ Sep 26 2005, 09:11 AM)
ne yazık ki öyle mesela Dini konular genel sayfasında Ramazanda hatim yapalım diye başlık açtık 3 kardeşimiz dışında kimse teveccüh göstermedi. !!!!!!!!!!!!!

Selam ve dua ile...
*

Vallaha iyi demişsin kardeşim güzel demişsin ben kendime güvenmiyorum zaten çat pat okuyorum ! yapamazdım zaten .. inşaAllah başka zaman
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.