insan tv yi eğlenmek, zaman geçirmek, bilgi edinmek vb nedenler dolayısıyla izler. izledikleri meşru oladuktan sonra bunlarda sakınca grmüyorum. ama önce de belirttiğim gibi kendi çizgimizi koruyacak tercihlerde bulunmalıyız. Ama o çizgiyi koruyabiliyormuyuz belki tartışammaız gereken konunun bu olması gerekiyor.
aynı zamanda tv izlemek amaç olmamalı ,araç olmalı. anca o şekilde fayda görebiliriz. tabi illa dafayda görmemiz gerekmez
bazen sırf zaman geçirmek,unutmak ya da sırf görmeden bakarken buluyorum kendimi. ama çok şükür sık olmuyor çünkü fazla izlemiyorum
tüm olumsuz düşüncelerin yanında tv nin güzel yanarının da fazlasıyla olduğunu düşünüyorum
...net, gazete vb lerine ulaşma imkanı olmayanlar için haber alma konusunda çok yararlı
...mesela bir çoğu kandilleri bile tvden öğreniyor
...tv olmasaydı geçen kandil programını izleyemeyecektim

hayatımızda çok az şeyi hayırlı ve faydalı olduğu için yapıyoruz. anlamsız meşgale lerle geçiyor günlerimiz. bir çok zaman güzeli ,iyiyi aramıyoruz bile... Ya da gösteriş için yaptıklarımız ( ki Allah bunda bizi korusun)
" Ne tam Kafiriz Ne tam Müslüman" İman konsunda değil ama islamı hayatıma geçirme konusunda yeni adımlar atıyorum . Bu yüzden MÜSLÜMAN ŞÖYLE YAPMALI , BÖYLE YAPMALI,,etmemeli diye büyük laflar etmem yanlış olur. ve kendimi OLMADIĞIMGİBİ GÖSTERMİŞ OLURUM.
yani benim için tv nin yaralı ve zararlı yönderi elbette var. seçici olmaya da çalışıyorum. ama açıkçası bu sorguladığım ve doğru yanlışı farkedipde uygulamaya çalışacağım son meselerden
ya tikyy kardeş uzun istedin. bende konuyu karman çorman etim. hadi ayıkla bakalım .istediğin cevap varsa seçersin içinden
selam ve dua ile...