Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Cebrail (a.s) Hocasi
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KISSADAN HİSSELER ]·.
Fevzi
Cebrail (a.s.)'ın Hocası
Birgün Server-i Enbiyâ 's.a.v.' mescidde oturmuş idi. Cebrâîl aleyhisselâm geldi. Sultân-ı Enbiyâ, hazret-i Cebrâîl ile söyleşirdi. Eshâb-ı kirâm mescide gelip, Seyyid-i kâinâtı meşgûl görüp, bildiler ki, hazret-i Cebrâîl ile söyleşir. Sükût edip, oturdular. O sırada hazret-i Alî 'r.a.' içeri girip, selâm verip, yerine oturdu. Hazret-i Osmân 'r.a.' gelip, selâm verip, yerine oturdu. Sonra Ebû Bekr 'r.a.' gelip selâm verdikde, hazret-i Cebrâîl aleyhisselâm ayak üzerine kalkdı. Sultân-ı Enbiyâ hazretleri de ayak üzerine kalkdı. Eshâb-ı kirâm, Server-i kâinâtı ayak üzere kalkdığını görüp, hepsi ayağa kalkıp, hayret etdiler. Zîrâ Fahr-i âlem, Eshâb-ı güzînden kimseye ayak üzerine kalkmamışdır. Sonra bu husûsu, hazret-i Resûl-i ekremden sordular.
Buyurdular ki:
- Ebû Bekr-i Sıddîk mescide girip, selâm verdiği zemân, Cebrâîl aleyhisselâm Ebû Bekr-i Sıddîka ta'zîm için ayak üzerine kalkdı. Ben de ayak üzerine kalkdım. Sonra, yâ kardeşim Cebrâîl, Ebû Bekre ne için ta'zîm etdiniz, diye sordum.
Dedi ki:
- Yâ Resûlallah! Ebû Bekre ta'zîm bana vâcibdir. Zîrâ Ebû Bekr benim hocamdır. Ben sordum,
- Neden dolayı hocandır.
Cebrâîl aleyhisselâm dedi ki:
- Yâ Muhammed 'sallallahü aleyhi ve sellem'! Hak Sübhânehü ve teâlâ, Âdem aleyhisselâtü vesselâmı yaratdığı zemân, meleklere, hazret-i Âdeme secde ediniz, diye emr etdi. Benim hâtırıma geldi ki, secde etmiyeyim. Ben ondan efdalim. Zîrâ ki, o balçıkdan yaratılmışdır, dedim. Bunun üzerine olmağa niyyet eyledim. O zemân ki, Ebû Bekrin rûhu arş altında nûrdan bir köşk içinde idi. Köşkün kapısı açıldı, Ebû Bekrin rûhu çıkdı.
Bana dedi ki,
- Yâ Cebrâîl secde eyle. Sakın muhâlefet etme. Bunu üç kerre tekrârladı. Arkama üç kerre eliyle vurdu. O sırada kalbimden kibr ve enâniyyet ve inâd gitdi. Âdeme secde eyledim. Benden kibr ve enâniyyet, iblîse intikâl edip, Âdeme secde etmedi. Ebedî tard edilip, mel'ûn oldu ve ben de ebedî se'âdete kavuşdum. Yâ Muhammed 'sallallahü aleyhi ve sellem'! Ebû Bekr bu şeklde bana hoca olmuşdur, dedi.

flowers.gif
asiLDuA
ALINTI(Fevzi @ Jun 2 2007, 11:48 PM) *

Cebrail (a.s.)'ın Hocası
Birgün Server-i Enbiyâ 's.a.v.' mescidde oturmuş idi. Cebrâîl aleyhisselâm geldi. Sultân-ı Enbiyâ, hazret-i Cebrâîl ile söyleşirdi. Eshâb-ı kirâm mescide gelip, Seyyid-i kâinâtı meşgûl görüp, bildiler ki, hazret-i Cebrâîl ile söyleşir. Sükût edip, oturdular. O sırada hazret-i Alî 'r.a.' içeri girip, selâm verip, yerine oturdu. Hazret-i Osmân 'r.a.' gelip, selâm verip, yerine oturdu. Sonra Ebû Bekr 'r.a.' gelip selâm verdikde, hazret-i Cebrâîl aleyhisselâm ayak üzerine kalkdı. Sultân-ı Enbiyâ hazretleri de ayak üzerine kalkdı. Eshâb-ı kirâm, Server-i kâinâtı ayak üzere kalkdığını görüp, hepsi ayağa kalkıp, hayret etdiler. Zîrâ Fahr-i âlem, Eshâb-ı güzînden kimseye ayak üzerine kalkmamışdır. Sonra bu husûsu, hazret-i Resûl-i ekremden sordular.
Buyurdular ki:
- Ebû Bekr-i Sıddîk mescide girip, selâm verdiği zemân, Cebrâîl aleyhisselâm Ebû Bekr-i Sıddîka ta'zîm için ayak üzerine kalkdı. Ben de ayak üzerine kalkdım. Sonra, yâ kardeşim Cebrâîl, Ebû Bekre ne için ta'zîm etdiniz, diye sordum.
Dedi ki:
- Yâ Resûlallah! Ebû Bekre ta'zîm bana vâcibdir. Zîrâ Ebû Bekr benim hocamdır. Ben sordum,
- Neden dolayı hocandır.
Cebrâîl aleyhisselâm dedi ki:
- Yâ Muhammed 'sallallahü aleyhi ve sellem'! Hak Sübhânehü ve teâlâ, Âdem aleyhisselâtü vesselâmı yaratdığı zemân, meleklere, hazret-i Âdeme secde ediniz, diye emr etdi. Benim hâtırıma geldi ki, secde etmiyeyim. Ben ondan efdalim. Zîrâ ki, o balçıkdan yaratılmışdır, dedim. Bunun üzerine olmağa niyyet eyledim. O zemân ki, Ebû Bekrin rûhu arş altında nûrdan bir köşk içinde idi. Köşkün kapısı açıldı, Ebû Bekrin rûhu çıkdı.
Bana dedi ki,
- Yâ Cebrâîl secde eyle. Sakın muhâlefet etme. Bunu üç kerre tekrârladı. Arkama üç kerre eliyle vurdu. O sırada kalbimden kibr ve enâniyyet ve inâd gitdi. Âdeme secde eyledim. Benden kibr ve enâniyyet, iblîse intikâl edip, Âdeme secde etmedi. Ebedî tard edilip, mel'ûn oldu ve ben de ebedî se'âdete kavuşdum. Yâ Muhammed 'sallallahü aleyhi ve sellem'! Ebû Bekr bu şeklde bana hoca olmuşdur, dedi.

flowers.gif

Subhanallah.Kardeşim bu nasıl yazı lütfen kaynağını yazarmısınız bu hadisin ?

Yani hangi hadis alimi rivayet etmiştir.Pek sahih gibi durmamakta.Çok şaşırdım böylesinide ummazdım.
Fevzi
tabi kardesim kaynagini bulunca vercem buraya
Teşekkürler
<#thank#>
gattofurbo
Arkadasim yazdigin seyde cok fazla sahte gibi gorunen sey var. Lutfen emin olmadigimizi yazmayalim. Unutmayalimki yazdiklarimizla da, söylediklerimizle de sinava taabiyiz.[b]
nasreddinhoca
Merak ediyordum, ihvan forum'dan bu saçmalığı ne zaman başka forumlara yayacaklar diye!!!
Zemahşeri
ALINTI(Fevzi @ Jun 3 2007, 05:04 PM) *

tabi kardesim kaynagini bulunca vercem buraya

Bence sen daha arama onun kaynağını falan smile.gif
nasreddinhoca
bir kişi oraya bişi yazmış hemen taşlamayın efendiler. nasreddin hoca özellikle bu lafım sanadır. kimin gunaha girdigini allah bilir..

Vicdanen müsterih olun, uydurma rivayetleri taşlayanlar günaha girmezler, bilakis sevap kazanırlar!!!
Ya böyle saçmalıklara inanacak kadar cahilmisiniz, kardeşim biraz kitap okuyun, ilim öğrenin...

Fedai
ALINTI(MehLiKA @ Jun 3 2007, 01:08 AM) *

Subhanallah.Kardeşim bu nasıl yazı lütfen kaynağını yazarmısınız bu hadisin ?

Kaynağı:
MENÂKIB-I ÇİHÂR YÂR-İ GÜZÎN (4 halifenin üstünlükleri) Seyyid Eyyûb bin Sıddîk

ALINTI

Merak ediyordum, ihvan forum'dan bu saçmalığı ne zaman başka forumlara yayacaklar diye!!!

İhvan formdan çıkma değil yani

TEVHİD
Çok şaşırdım. Hiç böyle bir hadis okumadım ve duymadım.Fedai Kardeşimizin verdiği kaynağı da hiç duymamıştım.Bu olay bana biraz tuhaf geldi.

Selam ve dua ile
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm;

Ben bu yazıyı daha önce okumuştum. Fedai kardeşin verdiği kaynakta vardır. O kitap bende de var. Ancak şunu söylemek lazım, her menkıbe, amel edilip inanılabilir mi bilemem.

Selam ve dua ile...
Fedai
BU meşhur bir menkıbedir

Ben büyük abilerimden duymuştum

YAlnız 7 cebrail vardı 6 sı secde etmedi helak oldu, EBubekir RA sırtıma vurunca kendime geldim secde ettim

Olarak dinlemiştim

http://www.siirlerlemenkibeler.com/ksiirme...1/1%20(113).htm
http://www.biriz.biz/hikaye/dh128.htm
http://kitap.mollacami.com/dini-hikayeler/...lin-hocasi.html

Buradan da okuyabilirsiniz

Bunda anlamadığınız, inanmadığınız ne var?

hasbihal
YAA ARKADAŞLAR BURADA BİR YANLŞLIK VAR ZİRAA
MELEKLER NURDAN YARATILAN VARLIKLARDIR NEFİS YOKTUR O YÜZDEN KİBİR VE KISKANÇLIK GİBİ DUYGULARDA YANLIZCA NEFSİ OLAN MAHLUKATLARDA MEVCUTTUR.......

KARDEŞİM EYERKİ BİRŞEY ARAŞTIRDIYSANIZ ONU İYİCE ARAŞTIRIN VE ÖYLE YAYIN...SELAM VE DUA İLE.... smile.gif
Fedai
Peki Kuranda

Dünyada kan dökecek birini mi halkedeceksin

Diye sormalarını nasıl yorumluyorsunuz?

nasreddinhoca
Peki Kuranda
Dünyada kan dökecek birini mi halkedeceksin
Diye sormalarını nasıl yorumluyorsunuz?

VAHİD HABER İLMEL YAKİN İFADE ETMEZ, İMAM SERAHSİ...
NASIL OLURDA SAÇMA SAPAN BİR MENKIBE, DÜPEDÜZ UYDURMA BİR MENKIBE AKAİD OLUR, ALLAH AŞKINA...
Fedai
Çok terbiyesiz br adamsın

Yazı yazılacak biris değilsin

Ukalasın herşeyi bildiğini sanıyorsun

Ne biliyorsun yanlarında mıydın?
Zemahşeri
ALINTI(Fedai @ Oct 28 2007, 07:57 PM) *

Ben büyük abilerimden duymuştum

Baştan söylesene büyük abilerinden duyduğunu.Bizde küçük abilerinden duydun diye rivayete itibar etmiyorduk.
Fedai
Yapma ya

Tuh keşke baştan yazsaydım

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.