Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Site İçi Demokrasi...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ SİTE İÇİN İSTEK VE ÖNERİLER ]·.
Selman-ı Aydın

Selamün Aleyküm.

Malumunuz bazı konular ve bazı kullanıcalar yöneticiler tarafından çeşitli gerekçelerle kapatılıyor yada banlanıyor. Elbette hak eden hak ettiği cezayı almalı ama bu konu kapatma veya kullanıcı banlama kararında diğer üyelerinde fikride alınsa daha iyi olmaz mı?

Bu düşüncem son zamanlarda kapatılan bir konuya gönderme değildir,sadece bundan sonra islamiforum.com üyeleri olarak konu kapatma veya üye banlama olayında bizimde söz ve fikir beyan etme hakkımız olsun düşüncesinden ibarettir.

Ancak unutulmamalıdır ki demokrasinin işlemesiyle birlikte bazı zorluklarda çıkabilir. Örneğin; ana avrat sövüp sayan bir kullanıcı için kalkıpta "Şu üyenin üyeliği iptal edilsin mi edilmesin mi?" şeklinde bir oylama yapmak gereksizdir.Bu tür durumlarda demokrasi yerine yönetim kendi insiyatifini kullanabilir.

Neyse kısa ve öz olarak yöneticilere ve tüm üyelere önerim şu;
İslamiforum.com'a açılan herhangi bir konunun kapatılması veya herhangi bir üyenin üyeliğinin iptali için diğer üyelerin söz ve fikir beyan etme hakkı olsun mu olmasın mı?

Eğer "olsun!" denilecek olursa, bunun nasıl olacağını yine burda tartışalım. Yok "Olmasın!" denilecek olursa bu konuda bundan önceki diğer konular gibi demokrasi dışı bir uygulamayla kapatılsın biggrin.gif

Selametle...
ileney
iletimi geri aldım
Zemahşeri
Kullanıcıların %51 atılsın veya kapatılsın dese ve diğer kalanlarda (%49)tersini söylerse ne olacak?
Forumu takip eden, yazı yazan, forumla ilgilenen,görüş bildiren insanlar kapatılmasın atılmasın dediği halde foruma arada sırada giren,her konuya vakıf olamayacak durumda olan, konuyu yazan adama gıcık olanlarla konunun kapanmasını isteyenlerin toplamı bu ilk gurubu geçerse ne olacak?
Bunlar aynı zamanda mevcut demokrasi sistemininde çıkmazlarıdır.bunu bir düşün derim.
ileney
Site içi Şeriat olsa iyi olur derim ben ...Malum kestiği parmak acımazmış ohmy.gif
islam ve kulluk
Forum sizlerin fikirlerini zaten almaktadır "konuyu rapor et" tuşu ile.

Eğer ki üyelerin oylamalarını beklersek bazı konularda üyelere veya mesajlara müdahale edene kadar bir çok yeni hadise daha oluşabilir.

Ve zemahşeri kardeşin değindiği noktada bir başka yönü
Selman-ı Aydın
ALINTI
Kullanıcıların %51 atılsın veya kapatılsın dese ve diğer kalanlarda (%49)tersini söylerse ne olacak?
Forumu takip eden, yazı yazan, forumla ilgilenen,görüş bildiren insanlar kapatılmasın atılmasın dediği halde foruma arada sırada giren,her konuya vakıf olamayacak durumda olan, konuyu yazan adama gıcık olanlarla konunun kapanmasını isteyenlerin toplamı bu ilk gurubu geçerse ne olacak?

Bu tür durumlar demokrasinin çıkmazları olarak görülebilir. Ancak bu aşılamaz bir durum değildir. Kapatılacak bir konuyu veya ceza alacak bir üyeyi belirleme görevi yine yöneticilerde olmalıdır. Eğer yönetici şu üyeyi cezalandırmayı veya şu konuyu kapatmayı düşünüyorum, siz ne dersiniz? gibi bir yaklaşımda bulunursa sizin söylediğiniz durumun önüne geçmek için oy verecek kişilerin forumdaki aktif olma oranına göre oy kullanma hakkı verilebilir.(Şu profilimizde bulunan oranı kastediyorum.) Veya herhangi bir üyenin oy kullanabilmesi için belli bir mesaj barajıda koyulabilir. Örnek olarak 250 iletinin altında olanlara oy hakkı verilmesin denebilir.Bu sayede siteye ve konulara hakim üyeler tarafından daha sağlıklı bir karar verilebilir.

Ayrıca kişisel egolar (üyelerin birbirine duyduğu kin,nefret,birbirine gıcık olma veya tam tersi duygular) yüzünden sempati veya antipati oyları içinde en güzel çözümü İslamiyet'te görmekteyim. Yani siz sırf birine gıcık olduğunuz için onun cezalandırılmasını istemeniz pek hakkaniyetine sığmaz. Sonuçta burası İslami bir forum ve üyelerde İslam'a uygun davranarak hakkı gözetmek zorundalar.

Tabi bu konu sadece bir öneri...

Selametle...

islam ve kulluk
profildeki oranlar dediğiniz üzere düşünülebilir peki benim değindiğim gecikme bahsi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Selman-ı Aydın
ALINTI(islam ve kulluk @ May 23 2007, 06:18 PM) *

profildeki oranlar dediğiniz üzere düşünülebilir peki benim değindiğim gecikme bahsi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bunun içinde önerim şu;Sadece oy kullanma hakkı olan üyelerin görebileceği bir bölüm oluşturulabilir ve bu bölüm hızlı ulaşılır ve en görünür bir yerde olmalıdır. "Peki bu bölüm neresi olsun?" diye sorarsan " 2007 KABE VİDEO (GİZLİ ÇEKİM) ve (TIKLA) KİMSE KİMSEYİ DUYMUYOR (TIKLA)" bölümü forumun en uygun bölümdür. Çünkü bu kısım İslamiforum her sayfasından görülebilmektedir. Buda hızlı oylama imkanı sunar.

Selametle...

islam ve kulluk
aslında onun altındaki duyurular isimli bölkümü düşünmüştüm bende...

Şuan adminimiz burda değil kendisi geldiği vakit konu üzerinde yoğunlaşıp kendisine iletirim inşaallah...
asiLDuA
1-Biz banladığımız her üyenin sebebini kendisine hemen hemen hepsine öm olarak atıyoruz.Kapatılan konularada kapatma sebebimizi yazıyoruz.
2-Bu forumda Demokrasi değil İSLami kurallar geçerlidir.
3-Demokrasi denildimi artık midemiz bulanıyor..Ki sizlerin haklarına riayet etmek demokrasi bilincini değil İSLAM hukuku Din bilincini gerektirir.Hak , helal vs..Bu yüzden bu konularda bütün yönetim üyeleri hassastır.Forumda yazdığınız yazının çokluğuna göre değil,Akideye göre yetki veriliyor.Umarım açıklayıcı olmuştur kardeş
.

ALINTI(ileney @ May 23 2007, 02:10 AM) *

Site içi Şeriat olsa iyi olur derim ben ...Malum kestiği parmak acımazmış ohmy.gif

zaten öyle flowers.gif
TEVHİD
ALINTI
sizlerin haklarına riayet etmek demokrasi bilincini değil İSLAM hukuku Din bilincini gerektirir.Hak , helal vs..

Çok doğru.Öyle de olmalı diye düşünmekteyim.

Selam ve dua ile
Önkuzu
Demokrasi kelimesini oldum olası sevmem

Her mağdur rolüne girmek isteyen demokrasi naraları atar ve demokrasi artarsa diğerlerinin demokratik düşünceleri sekyete uğrar sitenin sahibi neya yönetimi sonuçta bir insan olduğu için ve istemeyenin bu diyardan gitme hakkı olduğu için kararların her türlüsüne saygı duyarım
Kaveller
açıkcası büyük beklentilerim yok ,efendim şöyle yapalım böyle olsun diye sonuçta burası bir internet sitesi şahsa ait ,formatı belli fikri belli zikri belli ,bende bugün varım yarın yokum ,fani bir userim ,userliğmi bilir otururum oturduğum yerde whistling.gif
kafamın bozulduğu bir mevzu olursa girmem yazmam olur biter.
kolay kolayda alınmam küsmem tongue.gif küssemde belli etmem böyle işte...
TEVHİD
Önkuzu Kardeşim

Siz ne kadar güzel bir kalbe sahipsiniz, ne kadar edeplisiniz. Maşallah size. Benim için güzel bir mümin örneğisiniz.

Selam ve dua ile

ALINTI
kolay kolayda alınmam küsmem küssemde belli etmem böyle işte...

Allah allaaah. Bugün bu topikten nurlar saçılıyor. Buyurun bir güzel ahlâk ve bir güzel insan daha. Ne diyeyim, bu yaşta beni ağlattınız kardeşlerim. Allah sizleri başımdan eksik etmesin inşallah.

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
Allah bozmasın tevhid kardeş smile.gif
TEVHİD
ALINTI(islam ve kulluk @ May 23 2007, 11:36 PM) *

Allah bozmasın tevhid kardeş smile.gif

Amin vallahi İslâm kardeşim.İnsan ne kadar mutlu oluyor, değil mi? biggrin.gif

Selam ve dua ile
Önkuzu
ALINTI(TEVHİD @ May 23 2007, 11:29 PM) *

Önkuzu Kardeşim

Siz ne kadar güzel bir kalbe sahipsiniz, ne kadar edeplisiniz. Maşallah size. Benim için güzel bir mümin örneğisiniz.

Selam ve dua ile

ALINTI
kolay kolayda alınmam küsmem küssemde belli etmem böyle işte...

Allah allaaah. Bugün bu topikten nurlar saçılıyor. Buyurun bir güzel ahlâk ve bir güzel insan daha. Ne diyeyim, bu yaşta beni ağlattınız kardeşlerim. Allah sizleri başımdan eksik etmesin inşallah.

Selam ve dua ile

Est Allah söylemlerimiz ve eylemlerimizi doğru yönde kullanmayı cümlemize nasip etsin.Sizin bu yönde düşünmeniz bile beni çok mutlu etti inşallah söylediklerinize klayık olmaya çalışırım smile.gif
islam ve kulluk
layık olduğun için söylemiştir tevhid kardeşim...
TEVHİD
Lâyıksınız inşallah.
Maşallah benim kardeşime. Allah nazardan saklasın sizi.

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
ALINTI
Maşallah benim kardeşime. Allah nazardan saklasın sizi.

amin ...
Selman-ı Aydın

Aleyküm Selam

Neyse sanırım 367’yi bulamadık.Aslında dün bu konuya cevap yazmıştım ama başka işlerle uğraşırken hattan düştüm sanırım. Uzun bir yazıydı çok fazlada bekleyince…

Sonuç olarak bu bir öneriydi. Kabul edilmesi veya edilmemesi normal.Ama “Site içi istişare,İslamiforumun istişare platformu” diye bir başlık açılsaydı belki daha farklı algılanırdı.Sonuçta diğer üyelerin de fikirlerini almaktan bahsediyordum. Ve bu durum Şeriat’a ters değildi.

Yukardaki yorumlarda katılmadığım bir husus dini sitelerin şahsa ait olma mevzusu. Elbette siteler parasını veren kişilerin malı ancak bu İslamiyet’le ilgili isim ve siteler için tam olarak da böyle sayılmaz. Çünkü din kendilerine ait bir mal değildir.Ne ismi nede diğer unsurları. Zaten din malda değildir.O yüzdem dini isimli siteler her ne kadar bireye ait olsa bile, site sahibi o dine uygun bir içerik ve tasarım yapmak zorundadır. Örneğin Allah.com diye bir site açan kişi Allah’a, Hz.Muhammed’e ve diğer sahabe ve alimlere hakaret edemez, İslam dini rencide edemez yani Allah.com adını alan kişi, bu isim üzerinden dilediği gibi tasarruf etme hakkı yoktur.. O isme ve İslamiyet’e uygun bir site içeriği ve tasarımı yapmak ZORUNDADIR. Buna uygun davranmayan sitelere birileri hak ettiği cezayı verir, her ne kadar şahıs sitesi olsa bile. Örneğin islamiyetingercekleri.com bu açıdan güzel bir örnektir, o sitenin o iğrenç içeriğinden çok şükür kurtulmuşuzdur.. O yüzden bazılarının yazdığı gibi “sonuçta burası şahıs sitesi dilediği gibi davranabilir.” gibi bir yaklaşım kabul edilemez.Dini isimli siteler dine uygun davranmak zorundalar. Tabi benim bu yorumum bu site için geçerli değil, ben genel olarak tüm internet dünyasını kastediyorum o yüzden bu yorumu geniş olarak düşünürseniz sizinde kabul edeceğinizi düşünüyorum. Ayrıca bu site isminin hakkını veren güzel bir İslami site. Bu yüzden sahiplerini tebrik etmek lazım. shake2.gif

Önerinin kabul edilmemesine rağmen benim emek ve zaman harcadığım bazı resimler vardı. Bu emeğimin ve zamanımın zayi olmaması için yapmış olduğum bu resimleri yinede sizinle paylaşıyorum.Ayrıca bu çizimleri sitenin sağ tarafında bulunan “Yardımcım” linkinden esinlenerek yapmıştım, bunuda belirteyim.

*Resimlerde sol tarafta bulunan "Konular/Üyeler" kısmından cezası gündemde olan konu veya üyenin seçilmesi gerekir.

Gerekçe'ye tıklandığı zaman...

Savunma'ya tıklandığı zaman...

Oylama'ya tıklandığı zaman...

Sonuç'a tıklandığı zaman...

Selametle...

islam ve kulluk
selman kardeşim çok güzel çalışmalar yapmışsın site şahsi site olsaydı bu kadar çok yönlü düşüncelere yer verilmezdi gerçi siz genele yönelik söylemişsiniz...

Söyledikleriniz doğrudur katılıyorum.

Adminimiz burda değil kardeş geldiğinde genede kendisine bu başlığı göstermeyi planlamaktayım mehlika kardeş biz moderasyon yaparken bunu adminlere söylediğimizi size söylemiş evet öyle bizler bir işlem yaptığımız zaman bunu raporluyoruz ama sizin dedikleğiniz yönetimle üyeler arası bir bağ oluşturma yönünden etkili olabilir.

Ben bu buudunu düşünmüştüm yoksa bizde rapor veriyoruz muhakkak ama üye - yönetim bağı güzel olur ona binaen fikrinize sıcak bakmaktayım...

Allah'a emanet olun (367 dan ümit kesmeyin smile.gif )
Selman-ı Aydın
Aslında üyelerin düşüncelerine yer vermiyorsunuz değil elbette yer veriyorsunuz ben zaten bu iddada değilim. Sonuçta istişare açısından düşünecek olursak "SİTE İÇİN İSTEK VE ÖNERİLER" bölümü ile sizinde dediğiniz "Raporla" kısmı mevcut. Ancak benim önerim konu kapatma ve üye cezalandırma bölümünde de diğer üyelerinde fikirleri alınsın mı yoksa alınmasın mı şeklindeydi.

Öneriye sıcak bakmanıza sevindim bunun için teşekkür ederim

(Artık 367'ye gerek kalmadı be hocam.Hayırlısıyla biz seçeceğiz inşallah! : )

Selametle...
islam ve kulluk
ALINTI
Öneriye sıcak bakmanıza sevindim bunun için teşekkür ederim

rica ederim kardeşim..

ALINTI
(Artık 367'ye gerek kalmadı be hocam.Hayırlısıyla biz seçeceğiz inşallah! : )

smile.gif inşaallah
TEVHİD
Öneri güzel,yaklaşım güzel.
Hayırlısı olsun inşallah.

Selam ve dua ile
asiLDuA
Bir üyenin cezalanndırılması için oylama YAPMAK ÇOK SAÇMA.BU CEZALANDIRILAN ÜYEYİ RENCİDE EDİCEK BİR DURUMDUR.HER NE OLURSA OLSUN.ZATEN YÖNETİMDE BİZ İSTİRASE EDİYORUZ.BUNU GENELE FORUMUN GÖZÜ ÖNÜNE SERMEK HİÇ HOŞ DEĞİL KARDEŞ.
TEVHİD
ALINTI(MehLiKA @ May 26 2007, 03:02 PM) *

Bir üyenin cezalanndırılması için oylama YAPMAK ÇOK SAÇMA.BU CEZALANDIRILAN ÜYEYİ RENCİDE EDİCEK BİR DURUMDUR.HER NE OLURSA OLSUN.ZATEN YÖNETİMDE BİZ İSTİRASE EDİYORUZ.BUNU GENELE FORUMUN GÖZÜ ÖNÜNE SERMEK HİÇ HOŞ DEĞİL KARDEŞ.

Umuma açık yapılmadan olamıyor öyleyse.

Selam ve dua ile
asiLDuA
Hayır zaten b anladığımız anda sebebini yazıyoruz.Fakat umuma açık olmaz.Bu siteye dışardan gelebilicek kişileride düşünün isterseniz.Hemde zaman kaybıdır.Buna şahsi fikrim pek olumlu değil.
TEVHİD
ALINTI(MehLiKA @ May 26 2007, 03:10 PM) *

Hayır zaten b anladığımız anda sebebini yazıyoruz.Fakat umuma açık olmaz.Bu siteye dışardan gelebilicek kişileride düşünün isterseniz.Hemde zaman kaybıdır.Buna şahsi fikrim pek olumlu değil.

hımm. Doğru.

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
Mehlika kardeş seninde dediğini önceki mesajlarda bende söylemiştim ama diyor ki :

tüm üyeler katılmasın forumda söz sahibi veya yer dsahibi kişiler katılsın mesela etkin ve kıdemli üyeler kardeşimiz herkese açık olsun demedi zaten ve herkesin göreceği yerde değil oy kullanabilecek kişilere özel yerde olsun diyor
TEVHİD
ALINTI(islam ve kulluk @ May 26 2007, 04:01 PM) *

Mehlika kardeş seninde dediğini önceki mesajlarda bende söylemiştim ama diyor ki :

tüm üyeler katılmasın forumda söz sahibi veya yer dsahibi kişiler katılsın mesela etkin ve kıdemli üyeler kardeşimiz herkese açık olsun demedi zaten ve herkesin göreceği yerde değil oy kullanabilecek kişilere özel yerde olsun diyor

Güzel kardeşlerim.Zaten iki gram aklım var. İyice kafam karıştı. sad.gif
Nasıl olacak bu iş diye düşünmeye başladım.

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
smile.gif estağfurullah kardeşim...

Selman kardeş ile yapılan musabakalar sonucunda tam olarak söylemek istediği uygulama şu şekilde :

Forumda bazı kişiler üzerinde (ama bu kişiler girip küfür eden islama saldıranlar olursa bunların tartışmaya yeri yok tabiki atılması gerekir) ama daha alt düzeyde sorun çıkaranlar için yönetimin üyelerinde fikrini almasını tavsiye ediyor...

Bunuda üyeler içinden belirli statüde değer kazanmışlar yapsın diyor mesela etkin ve kıdemli üyeler yapsın diyor.

Bir kişi hakkında ceza verilmesi düşünüldüğünde bu söz hakkına sahip kişiler sadece kendilerinin görebileceği bir yerde (yani diğer üyelerin giremeyeceği ve bakamayacağı yerde) bu kişiye yapılması gereken için oy kullansınlar ve sonuca göre hareket edilsin diyor...

TEVHİD
Şimdi anladım. Yalnız beni düşündüren bir husus var. Hepimiz nefis taşımaktayız. Allah için karar vermek güzeldir. İşin içine nefes karışmasından korkarım. Zira bu mesele birçok kişiyi kıdemli de olsa bağlayıcı mahiyette. Sorumluluğun idrakine mutlak vakıf olanların çok hassas bir değerlendirme yapacağına kani misiniz?

Selam ve du ile
islam ve kulluk
Böyle bir hasbihalin oluşması çok zayıf bu kıdemlerin verildiği kişiler zaten düşüncesel olarak aklındaki sapık düşünceleri açmış ve islam ahlakını bilen kişilerdir. Sonuç olarak nefislerinden ziyade islami düşünce taşıdığına güvendiğimiz kişiler olduğundan söylediğinizin olma ihtimalide olsa zayıf olduğu kanaatindeyim
TEVHİD
İnşallah kardeşim inşallah öyledir.Biz zahire hükmedebiliriz ama insanın içini Allah bilir. Bu beisle de inşallah mesul olmayız.

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
inşaallah kardeşim...

Allah'a emanet olasın
Selman-ı Aydın

Önerilerimin toplu ve özet hali…

Sistem nasıl çalışacak?
Sistem yöneticilerin belirlediği konular veya üyelere vereceği site uzaklaştırma,banlama mesaj silme gibi cezalar için diğer üyelerinde fikrini almayı amaç edinerek çalışacak.(çalışma prensibi resimlerde daha açık anlatılmıştır.)

Gerekçe'ye tıklandığı zaman...

Savunma'ya tıklandığı zaman...

Oylama'ya tıklandığı zaman...

Sonuç'a tıklandığı zaman...

*Resimlerde sol tarafta bulunan "Konular/Üyeler" kısmından cezası gündemde olan konu veya üyenin seçilmesi gerekir.

Peki bu sistem nasıl olacak?
Bunun olması için bazı üyelere oy kullanma hakkı tanınmalı.

Peki bu oy kullanma hakkı nasıl tanınacak, kimlere verilecek?
Bana göre bu oy kullanma hakkı sadece kıdemli veya etkin üyelere değil profillerimizde bulunan ve forumda ne kadar aktif olduğumuzu gösteren orana(hangi oran diye düşünüyorsanız başka bir üyenin profiline bakın, o zaman anlarsınız) koyulacak barajla sağlanabilir.Örneğin bu baraj %10 olabilir.%10’ nun üstündeki üyeler oy hakkı elde edebilirken altındakiler ise bu sistemi göremesin.Tıpkı kıdemli üyelerin kendilerine özel bölümleri görüp düz üyelerin bu bölümlleri görememesi veya bir üyenin başka bir üyeye özel mesaj atınca o mesajı sadece mesaj sahibinin görüp başka hiç kimsenin görememesi gibi.

Ama siteye üye olan herkese sitede oy hakkında bahsedilsin.Ama bu oy hakkının "sitedeki aktif olma oranınız %10'nuı aşınca elde edeceksiniz." denmesin çünkü oy hakkı elde etmek için gereksiz ve saçma iletiler göndermeye başlayabilirler.Oysa ben böyle birşeyi benimsemem akıllı başlı mesajlar atarak forumda aktif olunsun.

Peki ceza alan üye rencide edilirse ne olacak?
Aslında şuanki mevcut sistemde de böyle bir sorun var.Yönetim olarak siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın ceza verdiğiniz üye ister istemez rencide olmuş oluyor.Bunun böyle olmadığını düşünüyorsanız isterseniz ceza alan üyelere sorabilirsiniz.

Umuma açık olmasına ne diyeceksiniz?
Herkes oy kullanamayacağı için ve oy hakkı koyulan barajla forumda aktif olan üyelerin sahip olacağı bir hak olduğu için bu üyeler otomatikman forumda seçkin ve benimsenmiş üyeler olacaktır. Aksi durumda foruma zarar veren üyelerden olurlarsa belirlediğimiz o baraja erişemeden bu sistemle bir oylama yapıp onu sepetleyebiliriz.Bu yüzden diğer üyeler bu sistemi görmeyecek. Hem zaten kapatılan konu veya banlanan üye şuanda umuma açık bir şekilde duruyor bunu şimdi bile görülebiliyoruz.

Peki zaman kaybını nasıl aşacaksın?
Zaman kaybı şuan ki sistemde de mevcut “neden?” derseniz yönetimden biri eğer siteye giriş yapmadıysa açılan konular veya atılan mesajlar onlar gelinceye kadar silinmeden duruyor.Akmanoğlu vakası buna iyi bir örnekti. Hem zaten bu sistem her konu ve her üye için geçerli olsun demiyorum yani her şeyi oylayalım demiyorum. Ana avrat sövüp sayan İslamiyet’e hakaret eden veya ne bileyim buna benzer şeyleri yapan biri içinde oylama yapılsın demiyorum, çünkü buna gerek yok.Oylamanın sonucu belli. İdam!

Ayrıca bu oylama sistemi forumun her sayfasından görünecek bir yerde olmalı.Bana göre “2007 KABE VİDEO- Gizli Çekim, (Tıkla) Kimse Kimseyi Duymuyor(Tıkla)” bölümü bu iş için çok uygun bir bölüm çünkü burası forumun her sayfasından görülebiliyor buda hızlı oylama imkanı sunar çünkü oy kullanabilen üyeler, oylamayı forumun hangi sayfasında olursa olsun anında görecek ve oylayacak.Ayrıca bu oylama sistemi sürekli bu bölümde sabit durmasına da gerek sadece oylama zamanında görülsün yeter.Bunu hayal etmeniz için size yine özel mesaj sistemini hatırlatayım.Mesaj gelince o bölgede mesajı görebiliyoruz,okuduktan sonrada orası tekrar eski haline dönüyor, onun gibi.

İyide üyeler birbirine gıcıksa ve sırf bu yüzden birinin ceza almasını istiyorsa veya üyelerden biri üyeyi çok seviyor ve üyenin ceza almasını istemiyorsa bu durumda meydana gelecek sempati ve antipati oylarının önüne nasıl geçilecek?

Bu soruna ne ben ne siz nede oluşturulacak herhangi bir sistem kolay kolay çözüm bulamaz.Bu soruna en güzel çözüm İslamiyet’in ta kendisindedir. Birine sırf gıcık olduğu için ceza almasını istemek veya birini sevdiğiniz için hak ettiği cezasının sümen altı edilmesine çalışmak hakkaniyete sığmaz ve hakkı gözetmemek olur.Oysa burası İslami bir forum ve üyeleri İslamiyet’e uygun bir şekilde davranmalı ve hakkı gözetmeli. Üyeler hak edene hak ettiğini vermek zorundadır. Aksi takdirde bu vebali kendileri taşır.

Pekala üyeler verdikleri oy hakkında gerekçelerini bildirmekten çekinirlerse yani yöneticelerin veya diğer üyelerin bu yorumları okuması onlarda fikirlerini rahatça söylemeye engel olursa ne olacak?

Oy kullanma hakkı olan üyelerin yaptığı yorumları sadece yöneticiler bilsin yani kim ne yazmış ne yazmamış sadece onlar görsün diğer üyeler kesinlikle kimin ne yazdığından haberdar olmasın sadece yorumları okuyabilsinler.Yani yorumlar okunabilsin ama yorumların sahibi görülemesin.Hatta yöneticilerden de çekinme ihtimalinden dolayı üyelerin yaptığı bu yorumların kime ait olduğunu yöneticilerde göremesin ama yorumları herkes okuyabilsin.(öneri)

Not:Mümkünse bu yazımı en ince ayrıntısına kadar okuyun. Kafanıza takılan sorulara eminim cevap bulacaksınız. Bulamadığınız sorular için elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışırım.

Selametle...

TEVHİD
Selaman-ı Aydın Kardeşim

Gayet iyi bir şekilde anlaşılmıştır.

Selam ve dua ile
ileney

ALINTI

ALINTI(ileney @ May 23 2007, 02:10 AM) *

zaten öyle flowers.gif

Hemen tevbe etsen iyi olur.Zira bir ceza verilirse bunun bir nedeni olmalı.
Bu üyenin gözünün üstünde kaş var deyip infaz etmek şeriate sığmaz.
dry.gif
DuYGuSaL
Evet ve neden ceza verildiği açıklanmalı
islam ve kulluk
konu içeriğinden bunlar açıklandı sanıyordum

biz moderasyon esnasında bir üyeye her hangi bir ceza uygulaması yaptığımızda cezayı uyguladığımız kişiye ve adminlere sebebini açıklıyoruz zaten neden böyle dediğinize pek anlam veremiyorum

Allah'a emanet olun
MoqavemaT
Demokrasi Puttur tongue.gif
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm badevlet kardeşim
size tavsiyede bulunmak adına şu alttaki yazıyı okumanızı isteyeceğim.
İslam dininde demokrasinin yeri nedir. Demokrasi ne demektir. İslamın demokrasiye bakış açısı nedir?

Elbette başka bir zaman daha ayrıntılı konuşabiliriz.Tabi siz isterseniz.Şimdilik hayırlı akşamlar kardeşim. Allah kolaylık versin.İyi akşamlar.

Selametle...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.