Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Şeyh Mehmet KirÇal (ks) Mutlaka Okuyun
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ TASAVVUF ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Fedai
Fatih kardeş

Boşver. Herkesin yolu kendine

Bizi şeyhin sözü bağlar. Gerisi boş laf

Ne diyor şeyh

Kervan yükü yüklendi yola çıktı.

Biz bunu biliriz

Yetişene ne mutlu, geride kalana yazıklar olsun

(Bunlar tavukla gelen hikayesini bilmiyorlar heralde. 2 sözle tarikat bırakılır sanıyorlar)
fatih1453
kurban 30 küsür senedir nerdeydi bu şeyh neden hep saklandı ? kim ırşad etti onu ?
kayacim
BEN DERVISIM DIYE

Ben dervisim diye gögsün gerersin
Hakk'i zikretmeye dilin var midir
Sen kendini görsene ilden n'ararsin
Hâli hâl etmeye hâlin var midir

Birgün balik gibi aga sararlar
Mürsidinden rehberinden sorarlar
Tütsü yakip köse köse ararlar
Ben ariyim dersin balin var midir

Dertli olmayanlar derde yanar mi
Tahkik dervis ikrarindan döner mi
Her bir uçan gül dalina konar mi
Ben bülbülüm dersin gülün var midir

Pîr Sultan'im senin derdin desilmez
Derdi olmayanlar derde düs olmaz
Mürsidsiz rehbersiz yollar asilmaz
Mürsid eteginde elin var midir

Pir Sultan Abdal

kayacim
KARDEŞLİK

Yalanım yok ben bu yola girmeden önce kardeş ve kardeşlik ne demek bilmezdim.Kardeşliği sadece aynı anne ve babadan olan batın kardeşliği zannederdim.Batın kardeşlerimi her şeyden çok sever.herşeyimi onlarla paylaşırdım.Onlar için can verir can alırdım.Lakin öyle bir zaman geldiki.ben yanıldığımı anladım.Meğerse bundan daha kıymetli bir kardeşlik müessesesi daha varmış oda (TARİKAT KARDEŞLİĞİ) imiş.

Şeyh mübarek sohbetlerinde anlatırdı,şimdiye kadar kardeştiniz,bundan sonrada tarikat kardeşi oldunuz.Bunun kıymetini bilin.ancak nasibi olanlar bu halkaya katılır,nasibi olmayanlar,kim olursa olsun katılamazlar.Çünki bu kardeşlik kader işidir,sizin kaderiniz çok büyük,ahhh bir bilseniz,aklınız almaz derdi.Hakikaten bakıyorum şöyle etrafıma,yani derviş kardeşlerimize ve batın kardeşlerime inanmamak mümkün değil.Haşaki şeyhlerimiz eksik bir şey söylemezler.Her sözlerine inancım sonsuzdur.Biz onları baş tacı,dert ilacı,gönüllerimizin sultanı yaptık.Hani derler ya kul gözüyle diye o anlamda dedim.
Kendi kardeşlerimle ufak bir mesele yüzünden dargın düştük.Tabiki ben sılayı rahim-i düşünerek küsmedim ve konuşuyorum.Lakin onların kırgın ve dargın durmaları beni fazlasıyla üzüyor.Tabiki yapacak bir şey yok.
Ne yapalım kendileri bilirler dedim kapattım mevzuyu.Ha ne oldu,bana gelip gitmiyorlar şimdilik.

Bunun yanında derviş kardeşlerimiz arasındada herne kadar istenmesede ufak tefek tartışmalar ve ters düşmeler oluyor.Görüyorum ki onlar asla birbirlerine küsmüyor ve incitmiyorlar.Her toplantıda birbirleriyle kucaklaşıyor,yan yana oturp,aslanlar gibi ZİKİR çekiyor.Bir derviş kardeşimizin işi olsa hepbirlikte yardımcı olunup,halledilmeye çalışılıyor.Yine görüyorum ki bu bağlılık ve beraberlik insana daha fazla haz ve muıtluluk veriyor.İşte dervişlik ve tarikate tabii olmanın faydaları, mutluluğu ve huzuru.Bunu bilmek gerekir,yaşamak gerekirki,başka türlü anlatmak eksik olur.

Canım feda olsun onların yollarına ŞEYH-lerimiz ne büyük,ne faziletli,ne mübarek zaatlarmış, bizleri kabul edip bu yola, ikramlarda bulundular,kucak açıp,yol gösterdiler.ALLAH (cc) onlardan razı olsun.
Tarikat,şeriat,hakikat ve marifet ,bunlar varsa eğer,bunlara ulaşmanın tek ve tek yolu doğru bir seçimle bir tarikate vasıl olmaktır.
Ne gariptirki HZ.YUSUF (as) mı ,kardeşleri kuyuya attılar.ALLAH (cc) ne büyükki,kardeşlerinin, yerin altına attığı YUSUF-u yerin üstüne sultan yaptı.Mekkedeki müslümanları,öz kardeşleri oradan kovarken,medineli müslüman kardeşleri,her şeylerini,hatta ve hatta hanımlarının birini dahi verecek kadar ileri gittiler.İşte tarikat kardeşliği,YUSUF-un kardeşlerininki değil,MEDİNE-li müslümanların kardeşliğidir.

ALLAH (cc) herkese böyle kardeşlikler yaşamak ve yaşatmak nasip etsin.

ALLAH (cc) nun İZNİ ve LUTFU KEREMİYLE İNŞALLAH.
kayacim

KAÇ TÜRLÜ GÜZEL VARDIR
-------------------------------------------------

Bir gün yine ŞEYH MEHMET KIRÇAL (ks) yi ziyarete gitmiştim.Mübarek her zaman olduğu gibi,etrafına nazarı teveccühte bulunarak geldi ve minderine oturdu.Tabiki bizler onun ağzından çıkacak her kelimeyi özlem ve hasretle bekliyor ve çok dikkatlice dinliyorduk.Bu günkü sohbetin konusunun güzeller olduğunu anladım ve çok şaşırdım.ALLAH ALLAH dedim şeyhin güzellerle ne işi olurdu.Tabiki bizler anlık düşünüyor ve hemen heyecana kapılıyorduk.Sohbet ilerledikçe mevzu daha anlaşışlır hale geldi.

Zamanın şeyhine bir kişi gelmiş.Kurban bana ders tarif edermisin,ben bütün dünya işlerinden elimi ayağımı çektim.Artık bende sana bir derviş olup,dizinin dibinde oturmak istiyorum demiş.Peki demiş zamanın şeyhi başlamış anlatmaya.Adam oturmuş dikkatlice dinliyormuş şeyh hazretlerini.Şeyh demiş hele anlat bakalım oğul sizin oralarda güzel,yada güzeller varmıdır.O güzeller ne yaparlar,ne ederler,sizler onları görüp tanırmısınız der.ADAM OOOO der bizim memlekette o kadar çok güzel varki hangisini anlatayım size.Esmer mi dersiniz,sarışın mı dersiniz,uzun boylumu yoksa orta boylumu hangisini anlatayım şaşırdım şimdi der adam.Mübarek gülerek adama döner ,yok yok oğul sen beni yanlış anladın,biz ne yapalım o güzelleri.ALLAH-IN SELAMETİ ONLARIN ÜZERÜNE OLSUN.Başka güzel tanıyıp bilmezmisin ki bana onları anlatırsın.Kurban der başka nasıl güzel olurki ben başkasını bilmiyorum.Oğul oğul bizde güzel diye ALLAH DOSTLARINA derler.Peygamberler güzellerdir,Mürşid-i Kamiller güzellerdir,Kısacası bütün ALLAH DOSTLARI güzellerdir.

İşte tasavvuf aleminde ki güzeller bu güzellerdir.ALLAH (cc) herkesi bir güzele aşık olmayı nasip etsin inşallah.Ben güzele güzel demem,güzel benim olmayınca.İnsan bir güzel tanımassa eğer,hayatın tadını ve yaşama gayesini bilemez kanısındayım.Güzel bakan ,güzel görür,güzel gören güzel olur.

ALLAH -A Emanet olunuz güzel insanlar.
,
kayacim

DERVİŞLERİN DİLİNDEN

Bir zamanlar derviş arkadaşlar sık sık biraraya gelirler sohbet ,muhabbet ve zikir çekerlerdi.Elbette bu hadiseler devam etmekle beraber,o zamanlar ŞEYHİMİZ HAZRETLERİ de hayatta idi ve her şey daha zevkli,feyizli ve nurlu olurdu.Derviş vakit bulduğu zamanlarda şeyhi ziyaret eder,oradan aldığı nazarı teveccühle bir zaman coşkulu günler geçiridi.Yine böyle bir mevsim ve güzel bir pazar günü,derviş arkadaşlar toplanıp bir yerde sohbet edelim derler.Hasılı velkelam bir mecliste toplanırlar.
Bazı arkadaşlar yahu her zaman kapalı yerde kalmaktan sıkıldık,şöyle ormana doğru gidelim de oralarda hem dolaşır,hemde şöyle açık havada ,bağıra bağıra bir zikir edelim derler.Koyulurlar yola giderlerken bir ağaç altında oturalım derler.Orası hem temiz,hemde yeşil bir bir alandır.Lakin biraz ötelerinde su birikintileri vardır ve orada kurbağalar öyle çok bağırmaktadırlar ki onları adeta rahatsız eder.Tabii burada birşeyler olcak ve ŞEYHİN büyüklüğü ve arkadaşların nedenli sağlam ve sadık derviş oldukları meydana çıkacaktı.

Arkadaşın bir tanesi boş bulunur ve yanındakine latife olsun diye,yahu nasıl dervişsin hu hu deyiverde şu kurbağaların zikirleri dursun biz başlayalım der.Derviş gayet kendinden emin kurbağalara huu diye seslenir.Kurbağalar anında susar, ama dervişler şaka yaptılarya ilk etapta olayı unturlar.Hasılı dervişler öyle feyizli,öyle nurlu bir zikir çekerlerki tadına doyamazlar.Onalrın zikirleride nihayete erer dualar edilir ve hemen arkadaşin aklına ,diğer arkadaşlarının huu dediği gelir.Bakarki kurbağalardan hala ses seda gelmez.Acaba diye düşünürken,dönüp yanındaki dervişe yahu sen huu dedin kurbağalar sustu ve hala bekliyorlar,yazık FEHLEMEN LEHUU dede bari tekrar devam etsinler der.Tabiiki bu istek birazgerçek ,birazda sanki gülmek istercesinedir.Derviş o kadar saff ve temizdirki halisane kalple tekrar kurbağalara döner ve yazık bizim için zikirlerinden oldular devam etsinler,FEHLEMEN LEHUU der demez kurbağalar olanca güçleriyle zikir çekmeye başlarlar.Bütün arkadaşlar hüngür hüngür ağlamaya başlar ve yanındakinden özür dileyerek,işte Şeyhimin en yeni dervişinin gücü buysa,bizim ŞAHIMIZIN gücü neidr,nasıl ölçülür diyerek ŞEYHimize olan bağlılık ve sadakatleri dahada artar.

İşte arkadaşlar bizim ŞEYHLERİMİZ o kadar büyük ve güç kuvvet sahibidirlerki,daha bir günlük dervişine bu denli hal ve mağrifetlerle süsleyebiliyor.Haşaki onların hiçbir şeyinden bizim şüphemiz yoktur.Onalrında bu büyüklüklerini göstermeye ihtiyaçları yoktur.Ama ne yazık kii insanoğlu güvensiz ve itimatsızdır.O nedenle daima bir şeylere bağlı olarak kabullenebilirler.Tıpkı PEYGAMBER-İ ZİŞAN EFENDİMİZİN mucuzelerine inanmayıp hep başka başka mucizeler istedikleri gibi.Ama kaderi bu yolda olanlar hiç bir şart koşmadan kayıtsız şartsız inanırlar ve kabul ederler.Kazanda elbette onlar olurlar.

ŞEYHLERİN HİMMETİ-ALLAHIN RAHMETİ-PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATI herkesin üzerine olsun.
fatih1453
emeğine sağlık kurban
kayacim
TEŞEKKÜR

Foruma katılmak bana göre insanların hasletlerini ve öteki dünyalarınını yansıtan bir aynadır.Bizlere bu kapıyı açık tutan bütün yetkili ve mod kardeşlerime,okuyucu ve yazan arkadaşlara ALLAH RAZI OLSUN diyorum.Zaman zaman hatalarımız,eksiklerimiz oluyorsada düzelttikleri ve her daim iyimser oldukları için yazılanları okudukları ve bizlere dua ,niyaz ve iyi dileklerde bulundukları içinde arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.Lütfen hakkınız geçtiği için helal ediniz.

ALLAH-A EMANET OLUNUZ.
kayacim
ŞEYHİN BİR KERAMETİ

ŞEYHİMİZ MEHMET KIRÇAL (ks) zaman zaman İSTANBUL a gelir,hem bu evliyalar diyarını hemde biz aciz insanların hanelerini şenlendirirdi.Bir seyahatinde sarayburnu sahil yolundan,yenikapı istikametine giderlerken,kırmızı ışık yanar ve orada durular.Mevsim yaz ve hava oldukça sıcaktır.Camlar açık haldedir.
Bir vatandaş üstü başı berbat,sarhoş ve sallana sallana sokulur arabanın yanına.Arabayı kullanan abimiz çekinerekcamı kapatmak ister.Fakat ŞEYHİMİZ dur, der,aç camı neden kapatıyorsun.Tabii ki abimiz arabada bulunan anne miz ve ŞEYH imize bir zarar gelir düşüncesiyle hareket eder.

SULTANIMIZ o adam ne diyor diye sorar.Kurban biraz yardım istiyor der.Mübarek hemen elini cebine atar para çıkarmaya çalışırken, abimiz yardımda bulunur.Bu arada yeşil ışık yanar ve devam ederler yola.Şeyhimiz nekdar para verdin, o ne kadar istemişti, diye sorar.Abimiz kurban der, 100 lira istedi ama bende 20 lira bozuk vardı onu verdim.Efendi mübarek çok celallenir, çok kızar ve derki!!!!

Ne yaptın oğul sen onun istediği 100 lirayı verseydin,hem bu dünyalığını,hemde öbür dünyalığını alacaktın ne yaptın.Eğer onun gönlünü yapmış olsaydın, ahiretin mamur olacaktı.

ŞEYHİMİZ BURADA BİR KERAMET GÖSTERMİŞ VE GÖREN GÖZ NASIL OLUR ,TUTAN EL NE DEMEKTİR BİZLERE ANLATMAK İSTEMİŞTİR.

Şeyhlerin gören gözü,işiten kulağı,tutan eli,yürüyen ayağı vardır.Çok küçük bir kıssayla bize göstermişlerdir.
MuratAk
Benim aklıma gelen bir keramet de şöyledir.
Bu tanıdığım Elazıg'lı bir abinin başından geçmiş. Elazıgda köye gittiginde
kar ve fırtınanın olduğu bir gece bir köyden başka köye gitmesi gerekiyor.
Dışarı çıkıyor ve yurumeye başlıyor karanlık ve yalnızlık korkutuyor ve
şeyhlere sığınıyor. Yoluna devam ederken gerilerden kurt ulumaları duyuyor.
Korkudan geriye bakamıyor ve adımlarını sıklaştırıyor. Zaman geçtikçe kurt ulumaları
o kadar artıyor ki sanki arkasında yuzlerce kurt varmışcasına ...
Varacagı köye yaklaşınca geriye donuyor ve bakıyor ki koca bir aç kurt sürüsü var
ona yaklaşmak istiyorlar ama kurtların onunde bir insan var ve trafik polisi gibi kollarını
yanlara açmış kurtlara izin vermiyor biraz dikkat kesilince bu zatın Mehmet Kırçalı Hz. olduğunu
görüyor....
fatih1453
s.a kardeşlerim size dergahta yaşanmış bir olayı anlatayım babam dergahta oturuyorduk dışarıda bir çığlık bir bağırtı koptu herkes dergahın önüne çıktı tabi o esnada EFENDİDE eskidergahın küçük bahçesine inmiş . bir tane genç kız aklını yitirmiş sağa sola saldırıyor (babam galiba antep tarafından getirmişler diyo) üstünü başını parçalıyor zaptedemiyorlar EFENDİ durumu görünce bırakın kızı tabi tutanlar bırakmak istemiyor KURBAN saldırır demiş tutanlar EFENDİ bırakın diyerek tekrarlamış tabi dervişlerin bırakmasıyla kız EFENDİNİN üzerine saldırır ve bir anda durur ve kız sağa sola bakıp kendine gelir ve utanmıştır elbisesindeki yırtık yerleri kapatmaya çalısır EFENDİNİN NAZARINA VAKIF olmuştur dengesi yerine gelmiştir ve EFENDİ BUNU İÇERİ GÖTÜRÜN üst baş versinler karnınıda doyursunlar .Babam vallahi herkes hayretle baktı olaya sokaktakiler bile şahit oldu .SONRA FEENDİ SOHBETE İNMİŞ babam yüzüne baktım o arbedede kız EFEMDİNİN yüzüne çırmık atmış .işte kurban ŞEYH MUHAMMED BÖYLE BİR ŞAHDI BİR ANDA ALLAHIN izniyle hastayı iyi ederdi .
knop hunter
birde şu kerameti dinleyin kırcalın tekkesinde oluyor bu...!!!

yaşlı büyük(ne kadar büyükse peh) abilerinize sorun?

ARİF Abi neden herkesin içinde kırcala,senin .......... ,diye küfretti.

o noktalı yerdeki kerameti bütün herkes biliyor.

hadi bakalım noktalı yeri doldurun erkekseniz-cevap...
fatih1453
kurban ne biçim dervişsin sen birde bizim sahımız sah ALİ diyorsun İYİ DİNLE : kurban ALLAH .C.C ilk PEYGAMBER EFENDİMİZİN RUHANİYETİNİ KENDİ RUHANİYETİNİN CINGISINDAN YARATTI tavuzkuşu şeklinde cennete koydu .PEYGAMBER EFENDİMİZDEN SONRA İNSANLARI KENDİ RUHANİYETİNDEN ÜFLEYEREK YARATTI BE ADAM İNSAN OLAN KÜFÜR EDERMİ BU ETTİĞİ KÜFÜR NEREYE VARIR DÜŞÜNMEZMİ? HELE HELE BİR DERVİŞ KÜFÜR EDERMİ BU TARİKATLA BAĞDAŞIRMI ?BÖYLE ABUK SUBUK ŞEYLER UYDURUP GELME KARŞIMIZA .... BENCE SEN TARİKATI İYİCE ÖĞREN DERVİŞ OLANA KÜFÜR YAKIŞMAZ LATAYF LARIN SÖNER YAZIK EDERSİN BU HİKAYEYİ SANA ANLATANLARADA SÖYLE.........
knop hunter
1 -) BEN DERVİŞ DEĞİLİM
2 -) ULA KÜFÜR'DEN SEN NE ANLARSIN Kİ
3 -) TONAJIN NE KADAR DA SEN SORMADAN YANIT VERİYORSUN
4 -) SİZE SORUN ÖĞRENİN GELİN DİYE TALİMAT VERDİK
5 -) ULA SİZİN YOKMU LA ÇAVUŞUNUZ
6 -) BİZ DEDİKKİ NOKTALI YERİ DOLDURUN BOŞ KONUŞMAYIN DEDİK
7 -) NOKTALI YERİ DOLDURMAYA GÜCÜN YOK İSE BİR BİLENE SOR
8 -) BEN LAF ATMIYORUM
9 -) SİZE BİR KERAMET SORDUM
10 -) CEVAP BEKLİYORUM...!!!

BURASI HAK MEYDANI
KİMDE HÜNER VARSA ÇIKSIN MEYDA
BOYANSIN KANA

fatih1453
[quote name='knop hunter' date='Nov 14 2007, 06:24 PM' post='219686']
1 -) BEN DERVİŞ DEĞİLİM
8 -) BEN LAF ATMIYORUM

1 ula derviş değilsen ne işin var burada
2 ula küfürden herkez anlar
3 ula tonajımız çok ALLAH a hamdolsun ne verseler alıyoruz
4 ula emir verecek kadar derecen yükseldimide emir veriyon
5 ula çok çavuşumuz da artık iftiralarımı soracaz
6 ula öyle bir şey olmadıki doldurak
7 ula gücümüzÜ ALLAH bilir iftiralarımı soracaz
8 ula iftiraya ortak oluyon ozaman
9 küfürün neresi keramet adı üstünde küfür ALLAH CC reddettiği olay
10 ula çok beklersin cevap sen kendini buralarda avut ve önceki yazdığımı ruhunu nefsine teslim etmeden oku insanın ağzında küfür hiç yakışık olmayan bnir şeydir
kayacim
DERVİŞİM DİYENE YAKIŞAN

Halinizden şikâyette bulunmayın. Sabredin, feryat etmeyin. Doğruluk üzere devam edin. İsteyin, istemekte bıkkınlık göstermeyin. İçinde bulunduğunuz istenmeyen hallerden dolayı ümitsizliğe düşmeyin. Daima ümitli olun. Birbirinize düşman değil, kardeş olun. Birbirinize buğz etmeyin. Allahü teâlâya, rızası için yapılan sabırlar ve tahammüller, asla karşılıksız kalmaz. Onun için bir an olsun sabrediniz, mutlaka, senelerce bu sabrın mükâfatını görürsünüz. Ömrü boyunca kahraman lakabıyla meşhur olan, bu lakabı, bir anlık cesareti neticesinde kazanmıştır. Allahü teâlâ Kur'an-ı kerimde mealen; "Şüphesiz ki, Allah sabredenlerle beraberdir" buyuruyor (Bakara suresi: 153)

Hayatta olduğunuz müddetçe, ömrü fırsat biliniz. Bir müddet sonra hayat kapısı kapanacak, bu dünyadan ayrılacaksınız. Gücünüz yettiği müddetçe hayırlı işler yapmayı ganimet biliniz. Tövbe kapısı açıkken ve elinizde bu imkan varken bunu fırsat biliniz. Tövbe ediniz. Dua etmeye imkanınız varken, dua ediniz. Salih kimselerle beraber olmayı fırsat biliniz.”

ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİNDEN

kayacim

KENDİNİ BİLMEK ???

ŞEYH 'im MEHMET KIRÇAL (KS) nin hemen bütün sohbetlerinde şu sözlere rastlamak mümkündür.

*****Mağrurlanma ey canımmm,senden büyük MEVLA var.Yüksekten uçan alçağa düşer,Alçaktan uçan ise yükseğe konar,Sen daima alçaktan uçki yükseğe konarsın.Ne güzel söylemiş değilmi ? dostlar.

***** Hor görme evliyayı,kevni mekan elindedir.İşte huzurun kaynağı,dervişlerini böyle yetiştirir,onlara her şeyi aşikar göstere göstere anlatırdı

ALLAH (cc) buyuruyor iii

*****Celalim hakkı için cin ve insandan bir çoğunu Cehennem için yarattık. Onların öyle Kalbleri vardır: anlamaz, öyle gözleri vardır ki, görmez, öyle kulakları vardır ki, işitmez. Dikkat edin onlar, hayvanlar gibidir. hatta ondan daha şaşkındırlar. İşte bunlar hep o gafiller..."*****(Araf -7/179) ayeti kerimesi dünyada gezen ölüleri nasıl tarif ediyor değil mi ?.

Yol kesenler olmadıkça ,lanetlenmiş şeytan bulunmadıkça,
sabırlılar, gerçek erler, yoksulları doyuranlar nasıl belirir, anlaşılır?

Doğan, avdan av getirir, fakat kendi kanadıyla uçar da avlanır. padişah da bu yüzden onu keklikle, çil kuşuyla besler.

Evet doğrudur eşkiyalar olmassa,şeytan olmassa ,doğrular,dostlar yol gösterenler ne bilinir nede bulunurdu.
Hiçbir ALLAH dostu birine mükafat olarak,diğer bir kişiyi feda etmezler.Bu onların şanına yakızmazdı zaten.Şeyhimiz KIRÇAL (ks) şöyle buyururdu,(herkesin malumudur ki çoğu krallar irşad olma uğruna tacını tahtını terk edip,şeyhinin peşine gitmiştir.)Eğer o padişahlar bizim şeyhlerimizin eline geçseydi onları tacıyla ,tahtıyla İRŞAD edrlerdi,onarın kaderi küçükmüş neyleyim derdi mübarek.İşte bizim şeyhlerimiz öyle büyüktür.Doğan av getirdi diye(ÇÜNKÜ O BİR CAN YAKMAKTIR) Ona mükafat değilde ancak NAZARI TEVECCÜH ederki oda yola gelsin.Tasavvuf anlayışı budur bildiğime göre.Cana can değil,kana kan değil de onu kazanmaktır asıl amaç.İyi zaten iyidir,mühim olan dğğru olmayanı kazanmaktır diye düşünüyorum.

(Ahlaksızların bağırışıyla, yürekli yiğitlerin naraları,
tilkiyle arslanın sesi gibi meydandadır.)

Yürekli yiğitler daima kendilerini bilirler asla nara atmazlar.Nara atmak yiğide yakışmazki zaten.O zaman ahlaksızların davranışından ne farkı kalırki.Tarikat bir yoldur.Ama ALLLH'a (cc) giden dosdoğru bir yoldur.Tarikatte etrafa zarar vermek,rahatsız etmek yoktur.Çünkü esas kaynağı sevgi,saygı,doğruluk,dürüstlük,edep ve hayadır.

Yarabbi tilki huylu ve aslan karakterli olmaktan sana sığınırım.Tilki kurnazlık altında hainlik yapar.Aslanda orman lar kralıdır ama ormanda kanunları FİL'ler koyarlar.Yani oda kalıbının adamı değildir.

GERÇEK YİĞİT ÇALIŞAN,HİZMET EDEN.HÜRMET EDEN SEVEN ve SEVİLENDİR.

Bizlerde hangisi daha fazla acaba.Bugün bunu düşünelim ALLAH (cc) rızası için.

knop hunter
[quote name=fatih1453date='Nov 14 2007, 06:24 PM' post='219686']

1 -) BEN DERVİŞ DEĞİLİM
8 -) BEN LAF ATMIYORUM

1 ula derviş değilsen ne işin var burada
2 ula küfürden herkez anlar
3 ula tonajımız çok ALLAH a hamdolsun ne verseler alıyoruz
4 ula emir verecek kadar derecen yükseldimide emir veriyon
5 ula çok çavuşumuz da artık iftiralarımı soracaz
6 ula öyle bir şey olmadıki doldurak
7 ula gücümüzÜ ALLAH bilir iftiralarımı soracaz
8 ula iftiraya ortak oluyon ozaman
9 küfürün neresi keramet adı üstünde küfür ALLAH CC reddettiği olay
10 ula çok beklersin cevap sen kendini buralarda avut ve önceki yazdığımı ruhunu nefsine teslim etmeden oku insanın ağzında küfür hiç yakışık olmayan bnir şeydir

[quote]undefined[/quote]

1 derviş olsam burda işim ne
2 bu senin dilinde küfür değil ondan anlamadın
3 belli ala ala davul olmuşsun
4 gücü hüneri varsa git onu şeyhine sor
5 tekrar ediyorum noktalı doldurulacak yer iftira değil gerçek
6 sen ne biliyon la çocuk anca donuna doldurursun ultra prima bez bağla
7 hadi aslanım gücünü ALLAH zaten biliyor sorda doldur bakalım nereye dolduruyon görelim
8 bunlar hakikatlar dedimki kırçalın tekkesinde diye eeee daha ne iftirası bilene sor dedik
9 hala senin anlayamayacagın bir mesele onun için sor dedim ya he
10 sen yazdıgın yazılardan ders alıyonmu ki burda millete ahkam kesiyon,
sen burada benim soruma neden nefsinle cevap verdin,git çavuşuna git,kırçala sor dedik ula he...!!!
fatih1453
sen nefsini konuşturmaya devam et ne derler egonu tatmin et Biz ŞAH MUHAMMEDİN himmetiyle nefsimizi katmaz doğru olanı söyleriz .bak yazdıklarımı iyi oku yarım bırakma 1. sana 10 larca kişi şahit gösteririm hiç ŞEYH MUHAMMEDİ görmediği halde rüyasında gören ve gelip ders alan VALLAHİ rüyamda gördüğüm zat bu diyen .memleketimden bahsediyorum sadece. 2. sene 85 te efendi afyona teşrif etmişti babam ozaman hiçbir yere bağlı değil ve gideyim gideyim sohbetini dinleyeyim demiş ama kahve masasından kalkıpta gidememiş .tabi aradan zaman geçiyor annem biz malatyaya gidecez babam bende geleyim diyor bir yandanda korkuyor şeyh nasıl birşey neyapar ne eder bilmiyor katılıyor ve gidiyor sohbete oturuyorlar ve babam şaşkın şaşkın efendiye bakmış bir adam boyuda yakınındaydım yüzüne bakıyorum eli var kulağı var burnu var ama bir türlü gözünü göremedim gözlüğü çıkarttım göremedim gözlüğü taktım gene göremedim ondan sonra ayrıldık bidahaki ziyareti iple çektim merakla gittik gene sohbete oturduk gözüde var kulağıda babam öyle söylüyor efendi zinciri bana böyle attı .günlük 3 bazı 4 paket sigara içen kahveden çıkmayan içki meclisinde bulunan bir adam şeyhin himmetiyle hepsinide boşladı .HOR GÖRME EVLİYAYI KEVLÜ MEKAN ELİNDEDİR VARLIĞI HAK VARLIĞI SIRRI SUBHAN ELİNDEDİR (YUNUS EMRE Hz ) ŞAH öyle buyururdu dervişimiz bin bir parçaya bölünse sıkma gibi sıkarız arşa koyar sıddık ederiz .3 bu önemli kardeşim bunu abilerine sor bundan 2 veya 3 sene öncesi babam rüyasında HZ ALİ EFENDİMİZİ GÖRÜYOR ALİ EFENDİMİZ AYNEN ŞÖYLE SESLENİYOR TANE TANE ÇARŞI CAMİİSİNDE SOHBET ESNASINDA NAZAR EDİP SENİ BURAYA BİZ GETİRDİK babam öyle diyor der demez ŞAH MUHAMMEDİN DERGAHINDAYIM .ŞAH MUHAMMEDİN HUZURUNDAYIM KNOP KURBAN BUNU BİR DÜŞÜN ACABA BU RAHMANİMİ RÜYA YOKSA ŞEYTANİMİ LÜTFEN BİR CEVAP YAZ .unutmaki her dervişi çeken bir yeşil el vardır .
fatih1453
gene birgün ŞAH MUHAMMED sohbeti bitirdi derdi olannı dinledi ve içlerinden bir genç atıltı size bir soru soracağım efendi buyur sor genç:KURANI KERİMİN hangi suresi besmelesiz okunur EFENDİ : be adam sen onu besmelesiz eline alıyormusun dedi genç :efendi öyle der demez pır diye kaçtı inanırmısınız anında jet hızıyla kapıyı bulmuştur .be nasipsiz adam dinle EFENDİ daha konuşuyor ne kaçıyorsun büyüklüğünü bir kelimede anladıysan neden biat etmiyorsun madem sordun cevabınıda al git sonradan anlaşıldıki o genç bunların büyük abilerinin güdümüyle gönderilmiş git bunu kırcala sor demişler oda onların sözüyle ŞEYHİ test etmeye gelmiş o cahildir ümmüdür bişey bilmez demişler .evet ümmü idi ama her lisandan anlardı .o dokumacıydı ince eler sık dokurdu dervişleri .o kalaycıydı dervişin kalbini kalaylardı o kunduracıydı dervişe turab olur HAKKA götürürdü. o sohbet ehliydi dervişlere söz sohbet satardı .o ŞAH ALİ nin İNCİSİYDİ ŞAH ALİ heryere onu gönderir söz sohbet etsin ihvan toplasın diye ve döndüğünde ŞAH ALİNİN hürmetine vasıl olur şu sözleri işitirdi OĞUL SENİ NEREYE GÖNDERSEK DESTE DESTE GÜLLE GERİ DÖNÜYORSUN .ŞAH ALİ ONU ÇOK SEVERDİ A KURBAN OLDUKLARIM ÇOK BÜYÜK BİR DERVİŞTİ DEDİĞİNİZ BİR KİŞİ ŞEYH LİK İDDİASINDA BULUNURMU ŞAH ALİ ONA OKADAR HÜRMET GÖSTERİRMİYDİ ???????????****
fatih1453
s.a kardeşlerim istanbuldan yaşlı bir derviş abibiz vardı hakkın rahmetine kavuştu bu abimiz onun ağzıyla anlatayım : ben 25 sene nakşi çektim ŞEYHİM dünyayı değiştirdi ve bize artık şehy beklemeyin yerine koymadık herkes arasın bulsun şeyhini o zinciri atar çağırır sizi ama arayın buyurdu bizde yola koyulduk çok şeyh dolaştık ama ŞEYHİMİN kokusunu ŞEYH MUHAMMEDDE buldum çok şükür ona tabi olduk . bu abimizin kalp gözü açıktı vallahi inanmazsınız kabrin altındakinin halini söylerdi.EFENDİ HZ leriyle çok yakın muhabbeti olan birisiydi hersene gelir 15 20 gün bizim buradaki kaplıcalarda kalırdı bizede uğrardı muhabbet ederdik birgün gene dükkana geldi babama usta şu işini bir büyüt artık babam abi büyüteceğim inşallah ta arsa buluyorum para denk gelmiyor para denk arsa yok ikiside var oluyor belediyeden izin çıkmıyor böyle türlü şeyler tabi abimiz EFENDİYE BİR SÖYLESEN DİYOR babam efendinin karşısında konuşamam dilim tutulur der.abimiz ozaman ben söyleerim der ve malatyaya gittiğinde EFENDİYE izah eder durumu efendim afyonda çavuşunuz var işini büyütmek ister vallahi çocukları delikanlı iş beklerler bir himmet etsenizde işini büyütse EFENDİ dua ederiz der. abimiz bu haberi alır almaz babamı arar EFENDİ dua ederiz dedi git hemen yer bak kendine .kardeşlerim ŞEYH DUA EDERİZ DEDİMİ O İŞ BİTER .Babam haberi alır almaz emlakçıya gider durumu anlatır .orda oturan bir kişi usta benim ev var onu satayım sana babam bana ev değil dükkan yapmaya arsa lazım der adam .gel benim evin altı dükkan gel gidelim bakalım babam zoraki gider bakar ve inanamaz herşey bize göre yapılmış kalorifer dairesi jenaratör odası kömürlüğü dinledirme odası içinin güzelliği hemen pazarlığa tutuşurlar kaçpara 27000 mark der adam babam ben burayı alamam 8000 markım var der adama adam iyi ver olsun üstünüde 1000 .1000 öde der .ve alırız vallahi bazı para denk geliyrdu bazı denk gelmiyordu inanırmısınız adam hiç sık boğaz etmedi iyidedi öbür ayla beraber verirsiniz .ondan sonra ALLAH bir iş verdi ŞEYHİN HİMMETİYLE İÇİNİN MALZEMESİNİDE DÜZDÜK nerden geldiğini bilemedik müşteriler sıraya girer oldu o sıralar borcumuz bir bitti işler biraz yavaşladı işte ŞEYH MUHAMMED dua ederiz dedimiydi böyle oluyordu yeterki desin
fatih1453
ŞEYH MUHAMMED sürekli meded deyin ŞEYHLER sizden evvel orda olur buyururdu .ayakkabını giyerke üstünü giyerken işe başlarken meded deyin bizde yerine getirmeye çalışıyorduk inanırmısınız bunun çok ispatını yaşadım birgün gene bir makina aldık kaşar yapmak için ilk defa yapıyorduk kaşarı merakla nasıl oluyor falan derken parmağımı makina kaptı tam sıkıştırdığı anda meded aklıma geldi biraz geç oldu ama çünki parmağımı kırmıştı birazda zedelenmişti kompasına an kalmıştı ama aklıma gelmişti ALLAH insana çok hızlı çalısan bir beyin vermiş hayret belki saniyenin 10 da biriydi inanınki tam koparacağı anda makina durdu ağabeylerim afalladı kaldılar ne yapacaz şimdi çünki makina devrini tamamlayamamıştı parmağımı çıkarmam için geri gitmesi gerekiyordu gene hayret ben ayaktayım soğukkanlı bir şekilde sensöre bıçağı değdir dedim abim değdirdi makina devrini tamam lamadığı halde geri dödü ve parmağımı kurtardım hemen hastahaneye koşarak gittim .önceden deseydinme başıma gelmeseydi .inanırmısınız o makina su borusunu koysanız koparmadan bırakmaz emin olabilirsiniz. ŞEYH DERDİ İŞ MENZİLE VARMADAN MEDED DEYİN .dergahta bir amca vardı bir gözü kördü ismi aklıma gelmedi galiba ALİ idi ben ALİ AĞABEY diyeyim ali ağabey kendi bahçesinda iğde ağacının altında ki sedirde yatarken ağacın bir budağı kurumuş yanındaki tarayla şunu keseyim der palayı bir sallar o anda budak gözüne kaçar hastahaneye kaldırırlar EFENDİ SEVDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZDİ DER Hastahaneye ziyaretine gider ve sorar ali efendi nebu hal kaç yıllık dervişsin meded demeyi bilmiyonmu ?dedim efendim der EFENDİ beni ağaca götürün der giderler ağacın altına benim dervişim meded demiş sen neden gözüne gittin der .ağaç dile gelir kurban biz menzile varmıştık o ondan sonra meded dedi geri hastahaneye dönerler ağaç böyle diyor ali efendi der evet efendim ağacın dediği doğrudur gafil davrandık ya kardeşlerim benim kaderim iyiydi tam işin yarısında aklıma geldi ALLAHA şükür.
fatih1453
malatyaya otobüsle gidecektik bir tanede felç gecirmiş derviş teyzemiz vardı inanın arabaya dörkişi zor bindirdik arka koltuğa yatarak hiç kımıldamadan ihtiyacını bile zor görerek gitti inanın ALLAH ın izniyle efendinin himmeti sayesinde yürüyerek konuşarak geri geldi siz devam edin o şeyh değil diye biz gözlerimizle şahit olduk .gene otobüsle giderken bayanların içinde yaşlı bir kadınıda götürdük bu kadın ALLAH rahmet etsin düğünlerde def çalarak geçimini sağlıyordu eşi oğlu uşağıda yoktu .bazı akılzade bayanlar annemde dahil bu kadına efendi seni kabul etmez demişler dergaha varırlar sohbet sırasında efendi bizim guruba döner ve şu cümleleri sarf eder insan meşhurt olmak için değil yalnız o gününün rızgını çıkarmak için çalgı yapıyorsa bunda bir sorun yoktur keza bunu kendi gibi bayanların içinde yapıyor diğer türlüsü zaten doğru değildir daha bu olaya bir sürü açıklama getirdikten sonra bizim kadın gurup başlarına vurur biz ne yapmışız .dergahta kör derviş derlerdi bu yaşlı amca gerçektende kördü ama sanki kör değildi kalp gözü görüyordu gelenin kim olduğunu falan iyi biliyordu oğlu uşağı yoktu sohbetleri aksatmazdı evi varmış malatya merkezde yoldan geçenlere beni dergaha götürüver diye rica eder kolundan tutar getirirlerdi .geçim kaynağıda yok efendiye sormuş EFENDİM ne yapayım oda günlük rızgın kadar dilen fazla dilenme bilirsinki harama kaçar .EFENDİ onada böyle tavsiye etmiş .bu ama dede babamla otururken şu geleni görüyormusun demiş evet görüyorum ne oldu ona demiş o bana süründü halını kaybetti babam onun hali neydi kurban demiş onun hali insana baktımı onun hangi sıfatta olduğunu görmekteydi bir gün ona bu hal vasıl oldu çarşıya çıkmış bir baksaki kendini hayvanat bahçesinde olduğunu sanmış kimisi yılan gibi kimisi kuş gibi kimi kurt gibi kimi arslan gibi bu adam korkmuş başını eğerek gözünü kapatarak dergahja gelmiş efendim hal böyleyken böyle EFENDİ durumu izah etmiş insanlar sıfat sıfattır yaptığı amele göre senden perde kalkmış onları görüyorsun .babam sormuş nasıl sana bulaştı o esnada efendi sohbete iner ya kuban bizim büyüklerimiz böyleydi daha niceleri var ALLAH nasib ederse anlatak
fatih1453
ŞAH MUHAMMED günde 4 defa bazı beş defa bazı 6 defa sohbet ederdi her sohbeti 45 dakkadan az olmazdı kurban ne söylese doğru çıkardı şeyh olmasaydı bir yerde mutlaka yanılırdı .önceden anlattım gene anlatayım gençtik ramazan bayramıydı babamla beraber dergaha el öpmeye gittik sohbete daha zaman vardı biraz dışarda dolanayımdedim çarşıda dolaşırken na mahremede baktım ve dergaha gittim EFENDİ sohbete başladı sağtarafında oturuyordum dergah sakindi bir ara yüzünü bana döndü o anda aklıma geldi len fatih dışarda elin mahremine bak gel birde ŞEYH huzurunda diz çök derdemez EFENDİ biz şeyhimizin sözünden çıkmazdık elin namusunada bakmazdık dervişe bu yakışmaz diyerek bana 5 dakika nasihat etti pişmanlığımla beraber dersimi almıştım .ondan sonra serçe kuşundan bahsetti EFENDİNİN AĞZILA KONUŞAYIM RAHAT ANLAŞILSIN : sırça kusu başına bir hal gelmedikçe (kedi kapar .hastalanır) 500 sene yasar ve ömrü hayatında basur olmayan tek canlı odur sabah 10 akşam 10 tane toplamda 20 tane yiyen basurdan kurtulur işte yakalamasını falan anlattı. biz sözünden şüphe etmedik ve bekledik aradan bayağı zaman geçti bir belgesel programı izlerken şehir canlılarını anlatıyordu ve konuşmacı şu beyanda bulundu :bilimadamlarının yaptığı araştırmaya göre şerçe kusunun 100 senenin üzerinde yaşayabileceği tahmin ediliyor .ha kardeşlerim bundan şunu anlamak gerekir ŞEYHTEN şüphe etme kaybedersin bekle zamanı gelince o kendini sana gösterir kalbini temiz tut.ALLAH cc ne diyor 1 ADIM GEL 10 ADIM GELEYİM 10 ADIM GEL KOŞA KOŞA GELEYİM .HEYA KURBAN ALLAH cc sevgili EVLİYAULLAH ıda öyledir sen bir adım gidersen 10 adım gelir .eger sen bu şeyh değil dersen sen bilirsin kimseyi döndürme gayemiz yok zincir atılırsa nasibin varsa gelirsin .Afedersiniz babamda basur olmuştu ne yapayım diye düşünürken komşumuzda daha önce olmuş aman kadir ağa ameliyat falan olayım deme dedi perişan olursun benim çarem dergahta deyip malatyanın yolunu tuttu EFENDİ SOHBETİN SONUNDA babama dönerek sohbeti kısa keseceğiz basur olmuşuz dedi .babam ha EFENDİ Bana kafamı aydı bidahaki sohbeti iyi dinleyeyim sohbet esnasında gene babame dönerek basur olmuştuk biber yedik geçti ELHAMDÜLİLLAH .Babam EFENDİ bana biber yememi tavsiye ediyor hemen derviş arkadaşlarından biber alır yer ve bir kaç gün içinde hastalığı yener kardeşlerim şunu bilmek lazım kimisi acı yediğinden ötürü basur olur onun tedavisdi serçedir kimisi ayağını üşüttüğünden dolayı onunkide acı biber dir. ama serce ikisinin görevinide yapar .
fatih1453
Babam sene 95 te EFENDİ hacca gitti onun ağzıyla anlatayım rahat anlaşılsın.sohbet esnasında EFENDİ bu sene hacca niyetlendik biliyorsunuz yaşlıyık heya 10 yanımızda olsada bize hizmet etse kafam dank hemen sohbet bittikten sonra derdimi söyleyim EFENDİYE şöyle dedim EFENDİM himmet ederseniz hac da hizmetkarınız olayım .EFENDİ gülüm sedi dua ederiz buyurdu .hac için hiçbir hazırlığım yoktu paramda yoktu nasıl olacak derken inanın 2 ay sonrasına senet aldığım adam geldi karşıma usta şu benim senedi ver bana bir yerden para geldi sevindim böyle birkaç olay oldu param herkezden önce denk geldi ha birde çoban derviş arkadaşın onada aynısı olmuş götürdük teslim ettik efendi antepteki havaalanın binasının üzerinde dervişlere sohbet etti inanın 2 tane güvercin döndü dolaştı efendinin yanına indi biz oaman hacca 90 kişi gittik inanın camiye gidiyoruz 90 kişinin sığacağı kadar yer bize ayrılmış varıyoruz oturuyoruz KABE nin etrafındaki balkon duvarlar var levaklar onların üzerine çıktık EFENDİ yle beraber EFENDİ KABE yi işaret buyurdu bir baktım inanın hacıların ve KABENİN üzerini saran bir nur var dönüyor aynısını memleketimde öğle vakti camide namaz kılanların üstündede görmüştüm ve aynısını EFEDİNİN üzerindede gördüm ŞEYH MUHAMMED öyle derdi normal bir insana ALLAH GÜNDE 400 DEFA NAZAR EDER DERDİ EVLİYAULLAHA GÜNDE 70000 SEFER NAZAR EDER .A KURBAN olduklarım çalışalım emek verelimki bu tatlı heyacanı görelim .hacda da sohbet zikir eksik olmazdı yapardık gene sohbet esnasında EFENDİ benimle aynı odayı paylaşan ALİ çavuşa döndü ve şu sözleri sarfetti .ALİ çavuş diyorki efendi malatyayı görmüyormuda telefon ediyor .ALİ çavuş biz orayı görüyoruzda ora bizi görmüyor .ALİ çavuş utanır sohbetten sonra sordum bu işin aslı nedir kurban dedi çavuşum efendiyi telefon ederken gördüm aklımdan böyle birşey geçti al işte cevabını aldım dedi.hac esnasında rüya gördüm merak ettim hemen telefona sarıldım memlekette ne oldu diye aradım büyük oğlan baba bir şey yok bizim arka bahçede bir kulübe vardı orda kimsesiz yaşlı bir kadın kalıyordu o vefat etmiş baba dedi cenazesini kaldırdık .oğlum paran falan varmı ben sana giderken para falanda koymadım ne edersin ne işlersin dedim oğlum baba bi müşteri geldi yüklü para bıraktı ona şimdi mal yapıyoruz dedi ben telefona para yetiştiremedim zınk telefon kapandı EFENDİ sohbete oturdu bana dönerek geriyi ne düşünürsünüz buraya hacı olmaya geldik ordada biz varız burdada .anlamıştım adam daha malı almadan parasını bırakmış ve inanırmısınız adamın parası bir sene bana sernaye oldu gelip malını almadı.hac bitti dergaha döndük ve EFENDİ beni çağırdı memleketine git buyurdu onlara malum geldim babam sekaret olmuş vefat etti defnettik .şimdi benim ağzımdan : EFENDİ derdi dervişimizin hatrına ona bir bardak çay verenin mezarına gireriz münkire nekire karşı yardımcı oluruz .ve benim gördüğüm bir rüya dedem sizden iyi olmasın iyi bir insandı malı falan yoktu ama istendiğinde elinde oldumu verirdi rüyamda babam vefat etmiş ve onu vasiyeti üzerine dedemin yanına gömecek mişiz mezarı kazdırdık abilerimde var mezarcı kazdı buraya gömemeyiz dedi neden dedik daha bu çürümemiş hemen atladım mezara bir baktım ölmemi gibi taze bu dedim ŞEY MUHAMMEDİN himmetiyle olmuş yüzünde küçük bir leke vardı bıçakla kestim aldım eyvah dedim keşke almasaydım şimdi çürüyecek şimdiye kadar çürümediyse şimden sonrada çürümez dedim çünki tarikata bağlıydı .
knop hunter
hayran ben sana bunları sormadım ki?

BU YAZDIKLARININ HEPSİ ŞEYH ALİMİN DERVİŞLERİNDE FAZLASIYLA MEVCUT

SENİN MUHAMMED DEDİĞİNİN KİŞİNİN İSMİ NERDEN MUHAMMED OLUYOR
ADI BİKERE KIRÇAL EMİ ASLANIM İSMİNİ İYİ ÖĞREN.

BAK SEN BAYAĞI BİŞEYLER BİLİYON AFERİN SANA E BİDE ŞU BENİM NOKTALADIĞIM YERE BİR CEVAP KONDUR BAKALIM OLURMU,YAZDIĞIM KELİMEDE DİLİM SÜRÇMÜŞ OLABİLİR SANA GÖRE SEN SOR BAKALIM ABİLİBİLİLERİNE BU NEYİN NESİ DİYE BU BİR KERAMET SEN SOR BAKAYIM
O KADAR KERAMETLERİNDEN YAZMIŞSIN BUNU DA ÖĞREN BU DA KIRÇALIN KERAMETİ SEN HEMEN KESTİRDİN ATTIN BE KOÇUM HE

KIRÇAL'DA GÖRDÜĞÜN O HALLERİ BİZ HER ZAMAN ŞEYH ALİMİN DERVİŞLERİNDE GÖRÜYORUZ VE
VAYBE NE KEŞİF KERAMET SAHİBİ DİYE BİZ ARKASINDA DOLANMIYORUZ ADAMI BİR KEFEYE KOYMUYORUZ.
ONDA OLUŞAN O HALLER,RAHMETİ İLAHİYİ BİZ ŞEYHİMİZDEN BİLİRİZ,ONLARDA BİZ DEĞİL
ALİDE NE VARSA DERLER.ÇÜNKÜ HERKESİN İÇİ BOŞ İŞE YARAMAZ BİR CEVİZ KABUĞUNDAN İBARET ŞEYH ALİM DOLDURURSA DOLU DOLDURMAZSA BOŞ BOŞ BOŞ

OLDUMU ASLANIM,

HORTUMDAN SU AKSA AKSA NE KADAR AKAR
DA KAÇ KİŞİYE DERMAN OLUR ONUN KAYNAĞI NEREDEN GELİYOR
ÇEŞMEYİ KESTİNMİ HORTUMDAN SU AKMAYI VERİR.

BİR DERVİŞTE VEYA BİR İNSANDA O İNSAN ÜSTÜ HALLER MEYDANA GELİRDE BENDEN DERSE
VAY ONUN HALİNE,KİMDEN DİYECEK...

GAVSUL EKBER,GAVSUL SAKALEYN,GAVSUL AZAM,ZAMANIN GAVSU,
ZAMANIN KUTBU ŞEYH ALİOSMAN DİYECEK.

SEN BIRAK O YAZDIKLARINI SENDE DAMLA İSE BİZDE ONUN DENİZİ VAR ÇOCUĞUM
HA KUZUM SEN NOKTALI YERİ ÖĞREN DE Bİ DOLDURAK ŞU NOKTALI YERİ OLURMU
KİME SORACAN ARTIK BİLMİYORUM ÇAVUŞAMI ŞEYHE Mİ SORACAN BENDEN DE SELAM SÖYLE ONLAR BENİ BİLİRLER TAMAMI,

NASIL BİLİRLER DERSEN DEKİ,Bİ ZAMAN ŞU AKILSIZ BAŞI TUTUP KELLEYİ KESİP
ŞEYH ALİSİNE VERMİŞ,ŞEYH ALİSİDE ALMIŞ GERİ BEDENİNE TAKMIŞ ÖYLE DERSEN BİLİRLER

HA USLUPLUCA SÖYLEDE KALPLERİNE İNMESİN OLURMU,YAVAŞ YAVAŞ ALIŞTIRA ALIŞTIRA SÖYLE HE
fatih1453
ALINTI(knop hunter @ Nov 15 2007, 10:34 PM) *

hayran ben sana bunları sormadım ki?

BU YAZDIKLARININ HEPSİ ŞEYH ALİMİN DERVİŞLERİNDE FAZLASIYLA MEVCUT

SENİN MUHAMMED DEDİĞİNİN KİŞİNİN İSMİ NERDEN MUHAMMED OLUYOR
ADI BİKERE KIRÇAL EMİ ASLANIM İSMİNİ İYİ ÖĞREN.

BAK SEN BAYAĞI BİŞEYLER BİLİYON AFERİN SANA E BİDE ŞU BENİM NOKTALADIĞIM YERE BİR CEVAP KONDUR BAKALIM OLURMU,YAZDIĞIM KELİMEDE DİLİM SÜRÇMÜŞ OLABİLİR SANA GÖRE SEN SOR BAKALIM ABİLİBİLİLERİNE BU NEYİN NESİ DİYE BU BİR KERAMET SEN SOR BAKAYIM
O KADAR KERAMETLERİNDEN YAZMIŞSIN BUNU DA ÖĞREN BU DA KIRÇALIN KERAMETİ SEN HEMEN KESTİRDİN ATTIN BE KOÇUM HE

KIRÇAL'DA GÖRDÜĞÜN O HALLERİ BİZ HER ZAMAN ŞEYH ALİMİN DERVİŞLERİNDE GÖRÜYORUZ VE
VAYBE NE KEŞİF KERAMET SAHİBİ DİYE BİZ ARKASINDA DOLANMIYORUZ ADAMI BİR KEFEYE KOYMUYORUZ.
ONDA OLUŞAN O HALLER,RAHMETİ İLAHİYİ BİZ ŞEYHİMİZDEN BİLİRİZ,ONLARDA BİZ DEĞİL
ALİDE NE VARSA DERLER.ÇÜNKÜ HERKESİN İÇİ BOŞ İŞE YARAMAZ BİR CEVİZ KABUĞUNDAN İBARET ŞEYH ALİM DOLDURURSA DOLU DOLDURMAZSA BOŞ BOŞ BOŞ

OLDUMU ASLANIM,

HORTUMDAN SU AKSA AKSA NE KADAR AKAR
DA KAÇ KİŞİYE DERMAN OLUR ONUN KAYNAĞI NEREDEN GELİYOR
ÇEŞMEYİ KESTİNMİ HORTUMDAN SU AKMAYI VERİR.

BİR DERVİŞTE VEYA BİR İNSANDA O İNSAN ÜSTÜ HALLER MEYDANA GELİRDE BENDEN DERSE
VAY ONUN HALİNE,KİMDEN DİYECEK...

GAVSUL EKBER,GAVSUL SAKALEYN,GAVSUL AZAM,ZAMANIN GAVSU,
ZAMANIN KUTBU ŞEYH ALİOSMAN DİYECEK.

SEN BIRAK O YAZDIKLARINI SENDE DAMLA İSE BİZDE ONUN DENİZİ VAR ÇOCUĞUM
HA KUZUM SEN NOKTALI YERİ ÖĞREN DE Bİ DOLDURAK ŞU NOKTALI YERİ OLURMU
KİME SORACAN ARTIK BİLMİYORUM ÇAVUŞAMI ŞEYHE Mİ SORACAN BENDEN DE SELAM SÖYLE ONLAR BENİ BİLİRLER TAMAMI,

NASIL BİLİRLER DERSEN DEKİ,Bİ ZAMAN ŞU AKILSIZ BAŞI TUTUP KELLEYİ KESİP
ŞEYH ALİSİNE VERMİŞ,ŞEYH ALİSİDE ALMIŞ GERİ BEDENİNE TAKMIŞ ÖYLE DERSEN BİLİRLER

HA USLUPLUCA SÖYLEDE KALPLERİNE İNMESİN OLURMU,YAVAŞ YAVAŞ ALIŞTIRA ALIŞTIRA SÖYLE HE

kurban ŞAH ALİNİN DERVİŞİNDE yok demedikki o zamanın sahibiydi mutlaka dervişleri ona göre olmalıydı ama mutmain nefisten öte gidemediler bu bir gerçektir senin belki duymadığın mertebeler var biz çok keşif keramete yeşil ele şahit olduk artık dilim susmaz tencerenin kapağı açıldı. kurban MEHMED ismi MUHAMMED den türemiştir MAHMUD da MUHAMMED den türemiştir atalarımız PEYGAMBER EFENDİMİZİN O GÜZEL İSMİNİ cocuklarına koymaktan sakınmışlardır ha neden ?ALLAH muhafaza çocuğa biri küfür eder bunun vabali ağır olur diye.ama vardır bir hikmeti ŞEYH MEHMET KIRÇAL böyle istemiş olabilir ben senin yazdığın çocuğum .bebeğim altına bez tutsunlar böyle laflar bana vız gelir bilirizki tarikatta çocuk olmak güzeldir bebek olmak güzeldir .o abilerinin etrafında dolanıyorsunda onun laflarını burda satıyorsun ama yemezler kurban ŞAH MUHAMMED de öyle derdi bizden kimse inkarde edemez her sohbetinde derdi ŞAH OSMANI ŞAH ALİYİ GÖRSEYDİNİZ BAŞKASINA ŞEYH DEMEZDİNİZ..NE GELİYORSA ONLARDAN GELİR DERDİ ONLAR ÖLMEDİ SADECE DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ RUHANİYETLERİ HALA DERVİŞLERİN ÜZERİNDE BU KIYAMETE KADAR BÖYLE SÜRECEK . kurban ölmediler ama ırşad görevleri tamam oldu .şunu bir söyle bir cevap ver ŞAH ALİ gibi bir SULTAN ZAMANIN SAHİBİ hiçmi kimseyi ırşad edemedi a kurban göster şunu irşad etti yüzüstü gidek .a kurban olduğum şu benim yazdığım HZ ALİ EFENDİMİZ le ilgili rüyayı tekrar oku rahmanimi şeytanimi ?a kurban olduğum ŞAH ALİ böyle ŞEYH LİK İDDİASINDA bulunan bir kişinin (ŞAH MUHAMMEDİN) hortumunu kesmedi .a kurban bize zinciri attı tarikata soktu biz ona bağlandık .sen öyle düşünmeye devamet şeyh değil diyorsun ŞAH OSMAN ŞAH ALİ nasıl bizimle beraber oluyor o SULTAN ları nasıl görüyoruz biz ŞAH MUHAMMEDE bağlandık onlara değilki onlar bizi kabul etmiş sen etsende etmesende .a kurban olduğum nazarı yeşil eli olmayan bir kişi nasıl oluyorda 100 binleri etrafında topluyor .a kurban olduğum o başını gel kes gene kim koyacak yerine bakalım bizde gördük nar üstünde zikir çeken kelle kesen şiş vuran ama hiçbir zaman meydanda böyle gurur etmezlediler sen kabul etsende etmesende sancak ŞAH MUHAMMEDDEYDİ bir sebep daha var ZAMANIN SAHİBİ olan bir EVLİYA yerine birini koyamıyor ise ya MEHDİ çıkmıştır yada KIYAMET KOPMUŞTUR .ya zamanın sahibi demeyin yada zamanın sahibi ondan sonra ŞEYH MUHAMMEDDİR deyin söylediğinizle çakışmayın .dostum dünya boş değil .ha kurban önceden söylemiştim yeri geldi gene söyleyeyim ŞEYH MUHAMMEDİN sohbetinden .MEHDİYİ RESUL ARAMIZDA AMA KENDİNİ BİLMİYOR ZAMAN OLARAK İŞARET ETTİĞİNE GÖRE VE OLAYLARIN AKIŞINA GÖRE 2008 YILINI İŞARET BUYURDU VE SÖYLEDİĞİ OLAYLARIN BİR ÇOĞU GERÇEKLEŞTİ doğudaki kardeşlerimize özellikle tavsiye etti AMAN TOPRAKLARINIZA SAHİP OLUN İMKAN VARSA SATMAMAYA GAYRET EDİN .ŞİMDİ BAKIYORUMDA DOĞUDA 100 BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ EL ALTINDAN YAHUDİLERE SATILMIŞ SATILMAYADA DEVAM EDİYOR .ŞAH OSMAN MEHDİYLE GÖRÜŞMESİNDE NE DİYOR MEHDİ A.S BENİM ASKERLERİM ARASINDA SENİN DERVİŞLERİNDE OLACAK A KURBAN OLDUĞUM BİZİ MEHDİYE KİM TESLİM EDECEK ;? A KURBAN OLDUĞUM ALLAH cc NEDEN PEYGAMBER EFENDİMİZDEN SONRA EVLİYALARI GÖNDERDİ PEYGAMBER EFENDİMİZ YETMEZMİYDİ ?KURANI KERİM YETMEZMİYDİ .IRŞAD İÇİN TAMAM ETMEK İÇİN GÖNDERDİ DEĞİLMİ PEKİ ŞAH ALİYİ KUTBUL EKBER DİYORUZ ABDULKADİRİ GEYLANİ Hz leride zamanın sahibi idi neden ondan sonra EVLİYA GELDİ neden HALİDİ BAĞDADİ Hz leri geldi neden ŞAH OSMAN GELDİ IRŞAD İÇİN DOSTUM .HAYATTA CANLI ŞEYHE GİDİLİR .SÖZ SOHBETİ .NAZARI.YEŞİL ELİ OLANA . KABİRDE YATANA SADECE DUA EDİLİR.SANA SÖYLÜYORUM ŞAH MUHAMMEDİN ŞEYH OLMAMASI İÇİN HANGİ HASLETİ VARDIDA ŞEYH DEĞİL DİYORSUN BUNU LÜTFEN CEVAPLA
fatih1453
AT GÖZLÜ GÜZEL BİR İCAT AMA DERVİŞİN BUNU TAKMAMASI LAZIM BÖYLE KONULARDA AMA BAKIYORUMKİ BAŞKA ŞEY İÇİN DEĞİL ŞAH MUHAMMEDİ GÖRMEMEK İÇİN TAKIYORLAR YAZIK EDİYORLAR EVET ŞU DOĞRUDUR ŞEYH ALİ HZ lerinin sözü oğlum MEHMET çocukluğundan beri ŞEYHTİR . O KÜÇÜK YAŞTA EVLİYA ELİ ÖPMÜŞ VE ONLARDAN ANA BABA ŞEVKATİ GÖRMÜŞTÜR .ŞEYH MUHAMMED küçük yaşta bazı meclislere giderdi halden hale girerdi kendini kaybeder bazı haller vasıl olurdu .ŞAH MUHAMMEDİN ANLATIMIYLA ANLATAYIM DAHA İYİ ANLAŞILSIN :HALDAN HALE GİRERMİŞİZ BAYGIN HALDE KALDIĞIMIZ ESNADA MECLİSTEKİ KİŞİLER BU ROL YAPIYOR DİYE İĞNE DÜRTER DÖVER LERMİŞ.İNANIN AYIKTIĞIMIZDA HER YERİMDEN İĞNE DÜRTMÜŞLER BENİ DÖVMÜŞLER HEYA YETİMİZ YA SAHİP ÇIKANIMIZDA YOK GÜNLERCE O KÜÇÜK YASTA YEDİĞİM İĞNELERİN ACISINI ÇEKERDİM AMA GENE GİDERDİM ÇÜNKİ ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLUYORDU MECLİSTEKİLERİN ANLAYAMAYACAĞI KADAR GÜZEL ŞEYLER .SONRA SULTANIM ELİMİZDEN TUTTU ŞAH KAPISINA BİZİ BIRAKTI .
fatih1453
babam dergahta bir derviş abiyle muhabbet etmiş önceleri bu abi ŞAH MUHAMMEDİ kabul etmiyormuş enson haddi aşmış arkasında o .....diye küfür ederek sağındaki solundaki insanlara caka atmış ve hasıl olan olmuş adamın bağırsakları birbirine dolanmış ayağa kalkamaz olmuş ve yaptığı hatayı onca yıllık derviş ya hemen anlamış kuyruğunu altına sıkıştırmış beni mehmed efendinin tekkesine götürün demiş çocukları şaşırmış ne işin var orda benim derdimin dermanı orda ALLAH affetsin beni demiş ben onun ŞEYH liğini kabul ettim siz götürün beni çocukları istemeye istemeye götürürler EFENDİNİN huzuruna koyarlar .durumu anlattıktan sonra ŞAH MUHAMMED DUA EDERİZ BUYURUR ve adam iyi olur .kardeşim bu adamın ismini şimdi hatırlayamadım babamda şu anda hac da gelince ismini öğrenir sana aktarırım . Babamın anlatımıyla anlatayım :dergahta oturmuş idik bir derviş abimiz geldi ayakları rahatsızlanmış tutmamış EFENDİ sobet ederken bir ara o abiye nazar etti ve sohbet bitti EFENDİ kalkacak yerinden kalkamadı EFENDİ nin kolundan tuttuk kaldırdık efendi gülümsedi ALLAH ne istersek hemen veriyor dedi o abiyi işaret ederek çok sevdiğimiz bir dervişidi ALLAH a dua ettik ALLAH ım onun derdini bize ver dedik ALLAH hemen bize verdi o abiye baktık ayaklanmış yürüyor neyse EFENDİ GİTTİ .SONRA tekrar ikindi sohbetine indi bir baktıkki hiç bir şeyi yok delikanlı gibi yürüyor . ya kurbanlar EVLİYAULLAH öyledir ALLAH dan ne isterlerse ALLAH verir.yalnız kendileri için bir şey istemezler hep derviş için isterler .bir gün kış mevsimi bahçedeydik bahçeyi falan temizliyorduk EFENDİ bir ağaç getirti bu ağacı bahçeye dikin buyurdu birisi atıldı kurban bu güz mevsiminde ağaç tutmaz içeriye biyere dikelim bir yöndende haklıydı .ama EFENDİ ABDULKADİR GEYLANİ Hz LERİ BURAYA DİKİN diye emir buyuruyor buraya dikeceğiz vel hasıl EFENDİNİN buyurduğu yere dikilir o diktiğimiz ağaç tutmuş koca bir ağaç olmuştur.
fatih1453
babam ayda bir 25 güde bir bazı toplu şekilde EFENDİ yi ziyarete giderdi bir kaç gün geçirsin hemen der hasıl olurdu EFENDİ ÇÜNKİ ÖYLE BUYURUYORDU YA BURAYA SIK GELECEKSİNİZ YADA ÇOK DURACAKSINIZ ŞEYH DERVİŞİNİ SOHBETİYLE OLGUNLAŞTIRIR .NAZARI TEVECCÜH EDER OLAKİ BELKİ BİR DAMLA BELKİ BİN DAMLA NUR ALIRSINIZ HERKEZİN KABINA GÖRE ALLAH cc NUR İNDİRİR .FAZLASI OLMAZ TAŞARSA AKLINI OYNATIRSIN BUYURURDU HALACI MANSUR Hz LERİNİ ÖRNEK GÖSTERİRDİBİLİRSİNİZKİ .HALİDİ BAĞDADİ HZ LERİNİN BİR SÖZÜ VARDIR ALLAH DOSTUNUN SOHBETİNDE BULUNMAYA GAYRET EDİN BULUNAMIYORSANIZ KİTAP OKUYUN KİTAP OKUMAK ŞEYH SOHBETİNDE BULUNMANIN YARISIDIR DER.NEYSE ASIL KONUYA GELELİM .BABAM GENE MALATYAYA GİTMEYİ GECİKTİRDİĞİ BİR VAKİT ACAYİP RAHATSIZLANDI ANNEME SÖYLEMİŞ HANIM ÇOCUKLARI TOPLA GEL SON BİR DEFA GÖREYİM ANNEM KIZAR DURBİ BİRAZ BEKLE DER TABİ BEKLER BABAMDA BİRAZ İYİ OLDUĞU VAKİT TAKSİ TUTAYIM BENİ DÖRTYOLA GÖTÜRSÜN MALATYA ARARABASINA BİNEYİM ÖLECEKSEM ORDA ÖLEYİM NASIL OLSA BENİ GARAJDA BİR TANIYA ÇIKAR TAKSİYLE TÖRT YOLA GİDER ARABADAN ÇOK RAHAT BİR ŞEKİ,LDE İNER BİR BAKSAKİ İYİ OLMUŞ OTOBÜSE BİNER MALATYAYA GİDER EFENDİ SOHBET ESNASINDA BABAMA DÖNER YA BURAYA SIK GELECEKSİNİZ YADA ÇOK DURACAKSINIZ ZİNCİR ATTIRMAYA HEVESİNİZMİ VAR BİRAZDA KENDİNİZ GAYRET EDİN .BABAMIN AKLINA HEMEN ŞU GELİR 'EFENDİ ÖYLE DEMİŞTİ BURAYA GELİPTE BURDAN YÜZ ÇEVİRENİ DERT VERİR GENE GETİRİRİZ 'HEMEN DER TÖVBE KURBAN BİRDAHA GECİKMEM.
fatih1453
ARİF ABİ ARİF ABİ DEYİP GEZERSİNİZ NEDEN LÜTFİ AĞABEYİ GÖRMEZDEN GELİRSİNİZ LÜTFİ AĞABEY ŞAH MUHAMMEDİN HUZURUNDAN HİÇ KALKMAZDI EL ÖPERDİ HİMMET İSTER Dİ.O KADAR YANIK SESİYLE BEYİTLER DÜZERDİKİ AĞLAMAYAN KİMSE KALMAZDI FAZLA KONUŞMAZDI AMA ÖYLE DERDİ ŞEYH İZİN VERİRSE KONUŞURUZ ÖYLE SOHBET EDERDİKİ TA ÖYLE O NEDEN KABUL ETTİ GELDİ ŞAH MUHAMMEDİN HUZURUNDA DİZ ÇÖKTÜ ?NEDEN ŞEYH MUHAMMEDDİR DEDİ? ÇÜNKİ O KENDİNİ BİLDİ. EFENDİ ÖYLE DERDİ KENDİNİ BİLMEK DEMEK NEFSİNİ BİLMEK DEMEK NEFSİNİ BİLMEK KENDİMİ BİLMEK .O NEFSİNİ BİLMEYENLERDEN OLMADI GELDİ BİAT ETTİ KAZANANLARDAN OLDU ALLAHA ŞÜKÜR ZORDA OLSA ONUN ELİNİDE ÖPTÜK ALLAH RAHMET EYLESİN KABRİ NUR OLSUN
fatih1453
babam gil malatyada çarşıya inerler ve orda çay içelim diye bir yere otururlar sohbet kıbrıs harbinden açılır yanlarında yaşlı derviş abimiz vardır eski dervişlerden şöyle böyle konuşurlarken o abi kıbrısta kendisininde bulunduğunu söyler babam gırgır maksatlı yav kurban senin yaşın tutmuyor sen kıbrısa tirenlemi gittin otobüslemi ? o abi biz ruhen oradaydık.kore harbinede gidecektik ama ŞAH ALİ küçük olduğumuz için izin vermedi inanın ŞAH ALİ Bazen kaybolur geri gelirdi atının üzerindeki yara berelere şahit olurduk.abi kıbrısı anlatmaya devam eder şurda bu var burda bu .derken yan masadaki adam atılır vallahi ben orada subaydım senden iyi anlatamam.neyse sohbet biter dergahta giderler sohbet başlar efendi bizim guruba döner ve kıbrıstan başlar anlatmaya o delikten o bombayı kim attı ? o tankı oraya kim çıkarttı? tabi sohbet döner başka mevzuya .yanılmıyorsam 6veya 7 sene önce o tankın şöförü ntv kıbrıs hakkında program vardı oraya katılmış muhabir soruyor o tankı oraya nasıl çıkardınız ? şöfor başlıyor anlatmaya işin aslını söylemek gerekirse o tankı biz çıkarmadık dağın arkasındaki köyü işgal etmişler bizim birlikler giremedi makinalı tüfek olduğu için birden tankın içinde bir ak sakallı bir zat belirdi oğlum sür dedi bende sürdüm inanın sonra otankı oradan indirelim dediysekte başarılı olamadık .şöför bu tankın yanlış hatırlamıyorsam 45 derece tırmanma meyili var ama orada 70 dereceyi bulan yerlerden çıktık bunu gören düşman birlikleri kaçmak zorunda kaldı heralde demişlerdir bu türkler kafayı yedi kaçalım diye
fatih1453
bundan yıllar önce kuşadasından müşteri gedi yüklü miktar mal aldı birazınında parasını verdi iveco türkiyede yeni çıktığı sıralar ozaman o kamyon parası kadar mal aldılar işlerin durgun olduğu sıralar .tabi ödemediler mahkeme falan derken adamların üzerinde tabi hiç birsey yok herşeyi deli bir kardeşleri var ona devretmişler 15 gün ceza evinde yatıp çıkıyorla meslek edinmişler neyse türlü yollarla halletmeye çalıştık olmadı en son babam bineyim gideyim kuşadasına ne olacaksa olsun artık dedi abimle beraber gittiler .adamların dükkanına varırlar o deli kardeşleri babam gile hakaret eder .ayrılırlar camiye giderler hasan sen burada durda ben namazı kılıp geleyim ve babam caminin arka bahçesinden pazar yerine gider bıçak almaya varır bana bir bıçak ver der adama abim takip etmiş baba ne yapcan bıçağı tavuk kescez ya oğlum adam şüphelenir bıçak satmıyorum kardeşim der ayrılırlar dolaşırken telefon etmek gelir aklına EFENDİYİ arayayım anlatayım jeton alır eder telefonu ismini falanda söylemez telefona ANA çıkar oğlum MEHMET EFENDİ ADANADA ANA der babam durumu anlatır benim kaderimde katil olmak varmı der .ANA der senin senedin yokmu git öyle uğraş günaha girme mutlaka çıkar acısı telefon biter babam döner memlekete gün gelir dergaha gider sohbet esnasında EFENDİ BABAMA döner ve şu cümleleri sarf ederALLAH cc insanın kaderine kötü şey yazarmı insanın katil olmasını istermi hiç sınav dünyası herkez birbirini öldürseydi adam kalmazdı .EFENDİNİN DEDİĞİ doğruydu ALLAH herkesi sevmiş yaratmış sevmediğini yaratmamış ALLAH hep insanları iyi görmek ister bu dünya malı için gam çekilirmi katil olunurmu babam anlamıştı verirkende alırkende MEDED dememişti .aradan zaman geçti kuşadasına mal verdik mal verdiğimiz adam karşı tepeyi gösterdi buralar hep onların zeytin bahçeleriydi hepside kül oldu hiç bir şeyleri kalmadı hepside şimdi perişan oldular .
fatih1453
knop kurban ŞEYH ALİ BENDEN SONRA ŞEYH GELMEDİ DEMEMİŞTİR .BİZ ÖLDÜKTEN SONRA MEHMET OĞLUMLA BERABER 63 ÇAVUŞLA BİRLİKTE HAKKA GENE ULAŞIRSINIZ DEMİŞTİR .AMA O ABİLERİN BUNU YALAN SÖYLEMİYORLAR AMA EKSİK SÖYLÜYORLAR 63 ÇAVUŞLA BİRLİKTE HAKKA GENE YÜRÜRSÜNÜZ DEDİ DİYORLAR
fatih1453
benzin istasyonu olan benzinci diye hitap ettiğimiz bir abimiz vardı.HAKKIN RAHMETİNE kavuştu .bu abimiz malatyadan dönerken bize yol arkadaşı oldu ve ağzı açıldı başladı anlatmaya :benim sülalem çok zengindi benimde istasyonum vardı kardeşlerim arasındada husümet vardıbeni dışlıyorlardı üvey anadan diye miras elin oğluna kalacak diye beni kurşun yağmuruna tuttular ŞEYH MEHMED öyle bir şeyytiki himmeti sayesinde kurşunların hiç biri işlemedi oğlum uşağımda yoktu tabi EFENDİye durumu anlattım git dedi bir dometes al gel aldım geldim dometesi dua ettiler bunu şimdi git hanımına ver yesin götürdüm hanıma yedirdim ALLAH ŞEYHİN himmeti sayesinde bir erkek evlat sahibi etti tabi hanım inanmıyordu ŞEYH MİŞ EVLİYAYMIŞ sülasemde kabul etmiyordu ve hala kabul etmiyorlar .abinin söylediğinden anlaşılan başka mezheptenmişler .neyse buna rağmen kabul etmediler türlü eza cefa gördüm sonunda hanımda onlarla bir oldu ya ŞEYHE git yada terket .dediler bizde tabi TERK ettik oğlu uşağı bıraktık .başımızdan türlü olaylar geçti bir petrol firmasından mal alıyordum biraz kıtlık olunca vermek istemediler gittim bizzat görüştüm gene vermediler.kovaladılar EFENDİYE durumu anlattım dua ederiz oğlum git al sen mallarını buyurdu hemen geri döndüm o beni kovanlar kapıda beni bekliyorlar buyur ne kadar mal istersen al dediler 1 tanker dediysem 3 tanker al dediler ha birde parasınınıda bidahaki sefer ödersin dediler bir baktım 3 .5 adam ellerinde çuvallarla geliyor bunlarıda alın dediler bu ne dedim eşantiyon bunlar senin derler .bakın kurban mal vermeyen adamlar 3 kamyon mal veriyor parada istemiyor hemde üstüne eşantiyon veriyorlar ŞEHY MUHAMMEDİN büyüklüğünü gördünüzmü .ben mal oğul eşmi .isteyim yoksa ŞEYH MUHAMMEDİMİ tabiki ŞEYH te karar kıldım daha nice olaylar yaşadım şimdi sadece oğlumla görüşüyorum onun için memlekete gidiyorum onu ineceği yerde bıraktık yolumuza devam ettik
fatih1453
bizim memleketli bir abi vardı onu bir defa gördüm galiba şimdi istanbulda ikamet ediyor bu abinin kafasında tümör oluşmuş tedavi gezmediği hastahane kalmamış en son ankara hacettepe hastahanesinde muayene oluyor ve doktorlar şu cevabı veriyor yapacak bir şey kalmamış tümör ilerlemiş ameliyat ta çok riskli birşey arada bir gelip kontrol olacaksın adam yıkılmış vaziyette baba ocağına geliyor durumu anlatıyor böyleyken böyle tanıdıklarından bir kaçı sen malatyaya git diyorlar oraya giden nice hastalar iyi oldu adam heyecanla babamın yanına gelip adresi alır hemen malatyaya gider durumu ŞAH MUHAMMEDE anlatır dua ederiz buyurur .döner tekrar ankaraya muayene günü gelmiştir gider muayene olmaya doktor acayip şaşkın bir halde adama röntgenini çektik bir şey çıkmadı sen ne kullandında bu tümör yok oldu der .ya ŞEYH DUA EDERİZ DEDİMİ HER İŞ ALLAHIN İZNİYLE HALLOLUR . BEN BİZZAT ŞAHİT OLDUM
fatih1453
ŞAH MUHAMMED bir sohbetinde bizlere şu öğüdü vermişti tarikat ,hakikat.marifet ,şeriat.bunların hepside dervişde olması gereken şeyler bir tanesi olmasa iş tamam olmaz ve şu benzetmeyi yapardı tarikat şu lamba gibidir hakikat o lambanın kablosu marifet kablodan geçen elektirik şeriatta o lambanın düğmesi gibidir nasılki bunlardan birtanesini eksiltirsek o lambayı yakamayız tarikat hakikat marifet şeriat bunlardan birini anlamıyla yerine getirmesek tarikatın verdiği o nuru alamayız .EFENDİ ondan sonra lambayı işaret buyurarak bunu icad eden aha valla cennette buyurdu heya cennette çünki müslümanı .alimi uleması herkes ona dua ediyor ALLAH razı olsun ondan gece önümüzü görüyoruz karanlığı aydınlık ediyor makinalarımızı çalıştırıyor .
kayacim
GÖRÜR VE GÖZETİRLER

ŞEYH MEHMET KIRÇAL (ks) geçmiş yıllarda bir İSTANBUL ziyaretinde bulunurlarken,anadolu yakasında sohbet edceklerdir.Bütün dervişler her gün mübareğin bulunduğu yerde toplanıp,sohbet dinleyip nazarı teveccühe mazhar olmak için oraya giderler.
Malum günlerin birinde derviş abimizin biriside her gün olduğu gibi o günde oraya gider.Fakat iki tane oğlu vardır ve bunları bir sebepten dolayı oraya götüremez.mevsim kış ve havalar oldukça soğuktur.arkadaşımızın aklı fikri evde kalan çocuklaradadır.

Abimiz şeyhe yakın bir konumdadır.Gidilen heryerde hizmetini gürmektedir şeyhin.O nedenle her daim şeyhle iç içedir.Efendi mübarek sohbette bulunur lakin arkadaşın kafası başka yerdedir.Elbette çocuklarımız canımız ciğerimizdir.Bizler onları düşünmek zorundayız.
Mübarek arkadaşımızın bu acziyetini fark eder ve ona dönerek ne düşünüyorsun,çocuklarmı kafana takıldı.Sen onları hiç düşünme şeyhlerin himmeti sayesinde onlara bir şey olmaz.Şeyhlerin YEŞİL ELİ vardır,hertürlü sıkıntıdan onları ve herkesi korurlar der.
Abimiz he kurban der, size ne malum değildir, benim aklım onlardadır.Çocukların ikiside yatıyorlar evde sen merak etme der.
Sohbet biter, dervişler maruzatlarını nalatırlar ve dağılırlar.Geç vakitte arkadaş evine gelir kapıyı açar kiş ne görsün evde dumandan göz gözü görmüyordur.Evde yangın çıkmıştır.Hemen lambayı yakarlar salona koşarlarki ne görsünler,iki kardeş kucaklaşmış minderin üzeründe uyuyorlar.
Çocuklar hava soğuk olduğu için elektrikli sobayı yakmışlar ,yanınada yatmışlar uyumuşlar.Tabii ayklarıyla soba devrilmiş.Halı, çocukların altındaki minder sanki çocukların resmini çizercesine yanmış.Ama çocukların kılına dahi zarar gelmemiştir.Hemen çocukları alıp yerlerine yatırırlar evi temizlerler.
Ertesi gün Mübareğe anlatırlar,durumu.Yüce şeyhimiz elbette der ŞEYHLERİN GÖREN GÖZÜ VARDIR onları görecek.Eğer olmasaydı çocuklarınız yanıp kül olcaktı ALLAH muhafaza der.

İşte arkadaşlar bizim şeyhimiz MEHMET KIRÇAL( ks) böyle büyük ve dirayetli ZÜLCENAHİN,KUTBUL EKBER
bir şeyhtir ALLAH (cc)nun lutfy keremiyle.

ALLAH (cc)a emanet olun sevgili dostlarım.
kayacim

ŞEYHLER ve MÜRŞİD-İ KAMİL ler

Hazreti GAVS nasıl tarif ediyor bir bakın KENDİSİNE TABİİ OLUNAN ZAATLARI

Bu mana denizi çok engindir… Orada azimet gemileri yüzer… Içinde ise Hak Yolcuları… Onlar için, ne dalganın önemi vardır; ne de çeşitli deniz tehlikelerinin… Sakın o yolcuları taşıyan gemileri küçük sanmayasın…

Işte onun tarifi:

“O gemiler; dağlar gibi, dalgalar arasından süzülür gider. O, yolcuları çeker, götürür,” (11/42).

Ve bu yüce manalar taşıyan cümle; aynı zamanda o yolcuların gemilerinin rüzgarıdır… Yelkenlerini iter.

Düşün… Bir daha… Bir daha düşün…

“Onlar Allah’ı; Allah da onları sever” (5/54).

Bu Âyet-i Kerime’nin delâlet ettiği derin manayı düşün… O mana, engin bir denizdir… Ve bu denizin adı aşk denizidir; muhabbet ve sevgi denizidir. Muhabbet ehli bu denizde yelkenlisini açar… Ötelere doğru yol almaya başlar… Yelkenli gemilerinin; bir sağa, bir sola yatması, onları korkutmaz… Dalgalar onları yoldan alamaz…

Dağlar gibi dalgalar gelir; onları altına almak ister. Fakat Hakk’ın yardımı onları korur. Onlar da bunu bilir. Yine de yalvarmadan edemezler; her biri:

- “Yâ Rabbi, beni mübarek bir menzile indir. Çünkü menzil sahiplerinin hayırlısı sensin…” (21/101)

diyerek yalvarmaya başlar…

Dervişin de her daim dua ve niyazı böyledir.HOR GÖRME EVLİYAYI,KEVNİ MEKAN ELİNDEDİR.Bahsedilen zaatlar birer ALLAH dostlarıdır o nedenle füturatlı olmak icab eder.ALLAH (cc) herkesten razı olsun.
missderv
Mürşid i Kamil ler okadar büyük bir ummandır ki :

Her kişi ancak kendi kabı kadar anlar ve anlatır ! derler

Mevzular açıldıkça Şeyh in her konuda neler söylediği akla gelir

Şeyh i ne kadar övsek ! anlatsak azdır ! Şeyh in Hakkı ödenmez !

Tekellemun Nasi ala Ukulihim... emri veçhile burada anlaşılacak

kadar anlatmaktan Şeyh e sığınırım ! maksat çok bilmek değil !

önüne mevzuda Şeyh in ne dediğini bilmek ve ona göre hareket

edip yolda sabır ve sebatla daim olmak ! Mürşid i Kamil yağmur

gibi yağar gönüllere .... toprağına göre rengarenk çiçekler veya

duruma göre rengarenk dikenler biter ? tohumunda ne varsa ?

Şeyh Ahmedi Rufainin bir duasında : Dikenden gül çıkaran ....

binlerce zehiri bala çeviren...Allah a Şükürler olsun !
fatih1453
eline sağlık miss .ALLAH hepimizi onların kerametlerinden .sohbetlerinden .ders alanlardan eylesin
missderv
ALLAH ı Peygamberler över...

Şeyh i Dervişi anlatır... Derviş olan işaretten anlar...

lafın tamamı deliye söylenir...

Şeyh in Himmeti ile yazmak.... Şeyh in Himmetiyle susmak...

Her soruya cevap veren bizden değildir... Bal küpünden sızar...

herkes dilinin altında gizlidir...

En Büyük hakikatler Şakaymış gibi söylenir....

Sözün en Güzeli ve de en Doğrusu... Allah ve Resülune aittir...
kayacim
SÖZ ANLAYAN İÇİNDİRİ.ANLAMAYANA SÖZE NE HACET

___ALİ KANBERİNİ BİLİR;KANBER ALİ sini diye bir söz vardır.Derviş şeyhini anlatmakla yükümlüdür.İsteyen istediği gibbi anlar.Ancak hep süylenir tasavvufta HOR GÖRME EVLİYAYI;KEVNİ MEKAN ELİNDEDİR.diye.Burada maksat herkes bildiğini anlatırsa insanlar istifade ederler.Doğruyu bulma yolunda bir aşama kaydederler.Mübarek buyururdu oğul bir yerde ölmek üzere olan bir insan görseniz.nabzına bakın eğer atıyorsa korkmayın ders tarif edin.Olaki sırra mazhar olurlar.Sizde görevinizi yapmış olursunuz.Yoksa indullahta mesulsünüz.Bildiğinizi anlatmak görevinizdir derdi.Amenna ve saddekna kurban.baş tacısın.sözlerin emirdir.İnşallah layık olmaya çalışıyoruz.
kayacim

DERVİŞ ŞEYHİNİ TANIMALIDIR

Sonra görevini layıkı veçhile yapmalıdır.

Genelde yaygın tasnife göre şeyhler üç kısımdır: Ta'lim şeyhi, sohbet şeyhi ve tarikat şeyhi. Ta'lim şeyhi: Tasavvufi konularda bilgi veren muallim konumundaki sofidir. Sohbet şeyhi: Sohbetine herkesin katılıp sözlerini dinlediği hal ve hareketleriyle örnek olan kişidir. Bunlardan ilki sadece öğretici, ikincisi ise haliyle etkileyicidir. Tarikat şeyhi: Mürid ve müntesiblerini bir annenin yavrusunu terbiye etmesi titizliği ile yetiştirmeye çalışan şeyhtir. Buna terbiye, irşad ve teslik şeyhi de denir. Böyle bir terbiye şeyhi, mürid ve müntesiblerinin beden ve ruhları üzerinde mutlak söz sahibidir. Mürid ne diliyle, ne de kalbiyle böyle bir şeyhe itiraz etmemeli, aksine gassal önünde meyyit gibi teslim olmalıdır. Böyle bir şeyh, Allah Rasûlü'nün naibi, Allah'ın yeryüzünde halîfesidir.

İslam, inananlara bir tebliğ vazifesi yüklemiştir. Ancak İslam'da önce salah, sonra ıslah anlayışı vardır. Yani kişinin önce kendi pürüzlerini gidermesi, nefsini eğitmesi ve onun ilahi hükümlere ram etmesi gerekir. Bu yüzden, böyle bir amaçla bir mürşid gözetiminde manevi bir eğitime başlamış olan kimse, sosyal faaliyetlerini ve hizmet alanlarını da mürşidine danışarak düzenlemelidir. Değilse manevi hayatı açısından yanlış şeyler yapabilir. Gireceği organize tebliğ hizmetlerinin de mürşidinden habersiz olmaması iktiza eder. Vakıa böyle bir iş mürşidin sahasına karışmak olmaz ama, başıboşluk ve sorumsuzluk olur. Ona hizmet olabilmesi için onun onayından geçmesi ve verdiği diğer hizmetlerle çatışmaması gerekir. Değilse salik kalbi bulanık hale gelebilir.

DERVİŞ ŞEYHİNİ ÖVMEKLE HAKLIDIR

Tasavvufta şeyh ve mürşidler için övgü ifade eden söylerin varlığı doğrudur. Övgü bir sevgi ifadesidir. Sevginin olduğu yerde; ölçülü ve ifrata varmayan bir övgü tabii karşılanır. Hz. Peygamberin kendisine yapılacak aşırı tazim ve övgülere gösterdiği tepkinin sebebi bellidir: "Beşer konumundan çıkarılıp ûlühiyet konumuna konulmak." Putlarla mücadele için gelen ve tevhidin teşbîhî değil, tenzîhî olanı üzerinde duran bir dinin peygamberinin böyle davranmasından tabii birşey olamaz. Tarihte peygamberlerine ülûhiyet isnadına kalkışan kavimler olduğundan Peygamberimiz böyle davranarak en sağlıklı yolu seçmiştir. Tarikatlarda müridin, kendisine ahiret hayatını kazanmaya yardımcı olan mürşidine minnettar olması ve ona şükran ifade eden sözler söylemesi doğaldır. Nitekim sahabiler de Allah Rasulü'ne hitaben: "Anam babam sana feda olsun, canım sana kurban olsun." gibi ibare ve ifadelerle minnettarlıklarını ifade etmişlerdir. Onun traş sırasında kesilen saç ve sakallarını toplamışlar, abdest suyu ile teberrük etmişler, yüzlerine gözlerine sürmüşlerdir. Onun kullandığı ve hediye ettiği hırka ve eşyayı da ondan bir hatıra olarak saklamışlardır. Bunların hepsi ona duyulan sevginin tezahürleridir. "Mehtaplı bir gecede bir Allah Rasülü nün yüzüne, bir de aya baktım. Rasülullah'ın yüzü daha paklak ve aydınlıktı." (bk. Darimî, Mukaddime, I, 30) diyen sahabînin sözünü acaba bir abartı olarak mı değerlendireceğiz, yoksa bir sevgi tezahürü mü? Sevgi insana sevdiği insanın güzelliklerinı daha güzel gösterir. Seven sevdiğinin bu güzelliklerini söylemek, anlatmak ve paylaşmak ister. Sûfîlerin şeyhleri ile ilgili övgüleri "fena fi'ş-şeyh" mertebesinde söylenmiş sözlerdir. Hz. Ömer'in Hz. Peygamber'in vefat haberi üzerine: "Kim Muhammed öldü derse boynunu vururum." şeklindeki sözü, seven insanın sevdiğini kaybettiği sıradaki feveranı değil de nedir?
Allah Rasûlü: "İnsanlara şükretmesini bilmeyen Allah'a da şükretmez." (Ebu Davud, Edeb, 11; Tirmizi, Birr, 35) buyurarak Allah'a şükretmenin yolunun İnsanlara şükür ve minnettarlıktan geçtiğini belirtmiştir. "İfk" olayı sonrasında Hz. Aişe'yi aklayan ayet indiğinde annesi, Hz. Aişe'ye: ''Kocan Rasûlullah'a teşekkür etmeyecek misin?" demişti de Hz. Aişe: "Hayır, ben ancak Allah'a şükrederim." cevabını vermişti. (Buharî. Enbiya, 19; Ahmed, Müsned. VI. 367.) Annesi, müjdeyi getiren olduğu için Hz. Peygamber'e teşekkür etmesini insanî bir görev oiarak isterken Hz. Aişe asıl failin Allah olduğunu düşünerek buna ihtiyaç duymadığını belirtmiştir. Demek ki aslolan hediyeyi göndren sultandır, ama hediyeyi getiren hizmetçiye teşekkür etmek de insanî bir görevdir. Hatta duyulan ihtiyaca göre insanın bunaldığı bir sırada kendisine efendisinden bir hediye getiren hizmetçi ve kölenin elini ayağını öpmesi ve minnettarlığını ona arzelmesi ne kadar tabii ise müridlerin şeyhlerine olan bu tür minnettarlıkları da tabiîdir. Zaten şeyhlere yapılan övgüler genellikle henüz "fena fi'ş-şeyh" konumunda olan mübtedî müridlerin özelliğidir. Fena fi'r-Rasûl ve fena fillah'a ermiş olanlar artık gerçek faili görür ve öyle konuşurlar.
Elbette şeyhlere yapılan övgülerde sınırı aşmamak ve onları peygamberlerin üstünde bir konuma çıkaracak ifadeler kullanmamak gerekir. Şeriat buna izin vermediği gibi, böyle bir tavır tasavvufî adaba da uygun düşmez. Herşeyin hakkını teslim etmek ve kimseye layık olmadığı bir sıfat izafe etmemek gerekir. Yine de Mecnun'un gözünde "Leyla" ne ise, aşık bir müridin gözünde şeyhi de öylesine övgüye layıktır. Gönül taşkınlığı türünden söylenen bu mecazları, hakiki anlamıyla anlamamak ve kendi içinde değerlendirmek problemi çözer. Çocukların gözünde bile "en güçlü ve en iyi insan" babalarıdır.
missderv
Dervişin bir anı bir anını tutmaz...

Bazan neşeli olur... bazan hüzünlü ...

bazan kabz halinde gezer... bazan bast halinde mesdu zebun...

ama ne olursa olsun... kendini çabuk toparlar...

Şeyh bazan hüzünlü olur dertden gamdan kasavetten söz eder..

sonra döner derdi ki : " Ben niye üzülüyorum ki ! "

"Benim Şeyhim var ! Şeyhi olmayan düşüne ! "

Şeyhi olana ne mutlu ! Allah ın ne büyük kaderi... ne Büyük lutuf ...

o yüzden derdi ki " Oğul Şeyh in Hakkı ödenmez ! "

Şeyh O dur ki ! Dervişin yönünü Hakka döndüre !

Şeyh sana , senden yakın ! Dervişin Ruhunun Anası ! derdi ...

Bilene... bulana... anlayana... yaşayana..... ne mutlu !

Erenleri sağı solu belli olmaz ! Garibin çilesi ölünce biter !

Mutu.. En temutu... sırrına... eremeyen bulamaz !

Derviş demek... bulmuş demek... Derviş demek... olmuş demek...

Derviş demek ölmüş demek...

Ele geleni yersin ! dile geleni dersin ! sen Dervişm olamazsın !

Sen Hakka varamazsın ! demişler... Dervişin en Büyüğü Aşık Derviş !

Kainatın mayası AŞK... Dervişi gezdiren Aşk... Söyleten Aşk...

Doğruyu seversen ne Ala... Yoksa herkes sevdikleri yüzünden...

içinde bulunduğu durumda... Kişi sevdiğiyle beraberdir...

İlim Hakkı bilmektir...Faydasız ilimden Allah a sığınırız...

Allah kulun emeğini zayi etmez... Allah ... sonsuz kudret... Samed...

Allah ım sana gelmeyen yollardan... sana sığınırm... Hakem Sensin !

18 000 Alemin bütün zerreleri Senin Kudretine başeğmiş... !

Senden Habersiz bir tek yaprak bile yere düşemezken !

saniyede bilmem kaç defa (200) kanat çırpan sinek ... senden izinsiz

bir kere bile kanat çırpamazken...nasıl olurda bir kul seni ararda !

bulamaz ! Sen buyurdun : " Bizi arayanların yolu bizzat açacağız "

diye... Sen bütün Müslüman ve Müminlere Yar ve Yardımcı ol ! Amin

Allah a Şükürler olsun benim Şeyhim var ! ne mutlu bana !
kayacim
SELAM OLSUN
---------------------------

Selam olsun dostlara,dosta dost olanlara,dostun yanında olanlara,dost bulanlara,dostu bilenlere,selam olsun selam olsun.Dosta eripte boşta kalmak mümkünmüdür,asla asla sahibül dost olanlar daima baştadırlar.boşta olamazlar.Çünki yüce MEVLAMIZ bana anmcak bir dost eliyle gelebilirsiniz buyuruyor.

Şükürler olsun arayan buluyor.Allah cc herkese nasib etsin bu duyguyu yaşamayı,hakka ulaşmayı,ulaştığnın kıymetini bilmeyi,onun yolunda ölmeyi.

İnşallahuteala yeni yılmız herkes için hayırlara vesile olur,hatalar ve kusurlardan dönüş yapıp doğruluklara vasıl oluruz.10 ocak 2008 hicri yılbaşinin bütün alemlere rahmet ,mağfiret,bereket,ve kurtuluş yılı olur .Herkes herkese dua etsin inşallah.
ALLAH (CC) YAR VE YARDİMCİMİZ OLSUN.Nice mutlu yıllara.
kayacim
Dervişin bir anı bir anını tutmaz...386

Bazan neşeli olur... bazan hüzünlü ...

bazan kabz halinde gezer... bazan bast halinde mesdu zebun...

ama ne olursa olsun... kendini çabuk toparlar...

Şeyh bazan hüzünlü olur dertden gamdan kasavetten söz eder..

sonra döner derdi ki : " Ben niye üzülüyorum ki ! "

"Benim Şeyhim var ! Şeyhi olmayan düşüne ! "

Şeyhi olana ne mutlu ! Allah ın ne büyük kaderi... ne Büyük lutuf ...

o yüzden derdi ki " Oğul Şeyh in Hakkı ödenmez ! "

Şeyh O dur ki ! Dervişin yönünü Hakka döndüre !

Şeyh sana , senden yakın ! Dervişin Ruhunun Anası ! derdi ...

Bilene... bulana... anlayana... yaşayana..... ne mutlu !

Erenleri sağı solu belli olmaz ! Garibin çilesi ölünce biter !

Mutu.. En temutu... sırrına... eremeyen bulamaz !

Derviş demek... bulmuş demek... Derviş demek... olmuş demek...

Derviş demek ölmüş demek...

Ele geleni yersin ! dile geleni dersin ! sen Dervişm olamazsın !

Sen Hakka varamazsın ! demişler... Dervişin en Büyüğü Aşık Derviş !

Kainatın mayası AŞK... Dervişi gezdiren Aşk... Söyleten Aşk...

Doğruyu seversen ne Ala... Yoksa herkes sevdikleri yüzünden...

içinde bulunduğu durumda... Kişi sevdiğiyle beraberdir...

İlim Hakkı bilmektir...Faydasız ilimden Allah a sığınırız...

Allah kulun emeğini zayi etmez... Allah ... sonsuz kudret... Samed...

Allah ım sana gelmeyen yollardan... sana sığınırm... Hakem Sensin !

18 000 Alemin bütün zerreleri Senin Kudretine başeğmiş... !

Senden Habersiz bir tek yaprak bile yere düşemezken !

saniyede bilmem kaç defa (200) kanat çırpan sinek ... senden izinsiz

bir kere bile kanat çırpamazken...nasıl olurda bir kul seni ararda !

bulamaz ! Sen buyurdun : " Bizi arayanların yolu bizzat açacağız "

diye... Sen bütün Müslüman ve Müminlere Yar ve Yardımcı ol ! Amin

Allah a Şükürler olsun benim Şeyhim var ! ne mutlu bana !

ALLAH (cc) bizleri sevdiklerimizden ayırmasın.
missderv
bu söz sohbetler Şeyhin sözü sohbeti Hakk Kelam

evir çevir oku

tefekkür et ! sana da faydası var bana da

zamanı mekanı.... aşan söz sohbetler...

Şeyh in sözüne sohbetine her daim muhtacız !

"Mal Allah ın Mülk Allah ın...içinde neyimiz var ki..." derdi Şeyh

missderv
Ehli olsa da sohbet etse ...

biz de güzel güzel okuyup ibret alsak !

Hakk tan alsa... halka verse ... derde derman olsa !

müşkilatları anda halletse... de biz de rahat rahat susup kenara

çekilsek... Şeyh yüzbinlere ders tarif etti ? nerede bu arkadaşalar !

dut yemiş bülbül mü oldunuz ! buyurun birazda siz anlatın !

Şeyh i saatlerce dinlemiş... cemalinden feyiz almış olan yok mu ?

Şeyh in "oğlum rahat otur...." dediği karşısında söz sohbet dinleyen !

biraz da siz buyrun....marifetinizi görek ! sevinek !
missderv

yılarca gidip gelenler.... çayı içtiniz... yemeği yediniz....

afiyet olsun da ... biraz da gördüklerinizi anlatıverin !

onca söz sohbetten hiç mi birşey kalmadı aklınızda ...

yoksa öldünüz mü ? çil yavrusu gibi mi dağıldınız ?

ha sizden olsun ha bizden olsun ... Evliya olsun merkeze bağlı

Allah a kul ... Habibine Ümmet... Şeyhe derviş olsun yetmez mi ?

neden niçin ... nerde kaldı Şeyh in sohbetleri ?

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.