Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Saniyede 13kişi Sigaradan ölüyor!
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
siyahzambak ve merve
dünyada her yıl4milyon insanın sigaradan hayatını kaybettiği, eğer gerekli tedbirler alınmazsa, bu sayının önümüzdeki 20yılda 10milyona ulaşacağı belirtiliyor...
dünya sağlık örgütünün (who) rakamları , dünyada her 13saniyede bir kişinin sigara yüzünden hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor.. bu rakama , ölmeden önce yıllarca acı çeken insanlarda dahil....
türkiye de ise her yıl 100 bin kişi erken yaşlarda sigara yüzünden hayatını kaybediyor.. eğer tedbir alınmazsa , önümüzdeki 20yılda bu sayının 250bine çıkacağı tahmin ediliyor.
uzmanlar nüfusu 6milyara ulaşan dünyada tütünün çok önemli endüstri olmaya devam ettiğini ifade ederek, yıllık sigara üretiminden her kişiye yaklaşık bin paket düştüğünü bildiriyor. bununda toplam 6trilyon paket sigara yaptığını söyleyen uzmanlar bu rakamın , sektörün para hacminin ne kadar büyük olduğuna dair fikir kaydediyor.uzmanlar, sigara satışının , sektöre yaklaşık 200milyar dolarlık (yaklaşık 1katrilyon 500 trilyontürk lirası) bir gelir sağladığını ve tabiiki parayı paylaşan dev sigara şirketlerinin her yıl biraz daha devleştiğine dikkatimizi çekiyorlar...
sigara içen arkadaşlar... hem rabbimizin emaneti olan bedenlerine zarar veriyorlar ... hemde paralarını boş yere israf etmiş oluyorlar...
mevlam affeylesin... mevlam akıllı ve mantıklı düşünerek hareket edebilmeyi cümlemize nasib eylesin .... (aminnnn)
Mağlub
ALINTI(siyahzambak ve merve @ May 13 2007, 02:05 PM) *

dünyada her 13saniyede bir kişinin sigara yüzünden hayatını

Metinde yazılan dogru.

Başlığa göre hesap edilirse....

Hesap la bile rakamın abartı olduğu açık bence.

13 X 60 X 60 X 24 X 365 = 409.968.000 ederki buda yarım milyar insan demek 1 senede sigaradan dolayı ölen.
rotorcli
ibret olmalı
hamzayurekli
Allahımıza Sukur Kurtuldukmu Kurtulmak uzeremıyız bılmıyorum menet ıste.....

Arada NArgıle ıcmekyede gıdıyoruz .......

Nargeleden Olen Kac Kıs ıvarmıs onuda soylede belkı bırakırız....

Cesıdı Elma ıcıyoruz bazen keskın olsun dıye cıft elma alıyoruz..... bleh.gif
Önkuzu
ALINTI(hamzayurekli @ Jun 8 2007, 04:15 AM) *

Allahımıza Sukur Kurtuldukmu Kurtulmak uzeremıyız bılmıyorum menet ıste.....

Arada NArgıle ıcmekyede gıdıyoruz .......

Cesıdı Elma ıcıyoruz bazen keskın olsun dıye cıft elma alıyoruz..... bleh.gif

Kardeşim ilk defa bi ortak yönümüzü buldum flaugh.gif

Bende sigarayı bırakma çabası içindeyim ama her cumartesi sabit 3 kişi nargile eşliğinde sohbet ederiz ve bu tam 3 senedir devam ediyor(elmalı flaugh.gif )

Nargileden ölmek değilde her nefesinin bir paket sigaradan daha zararlı olduğunu biliyorum whistling.gif
siyahzambak ve merve
ALINTI

bakalım.. araştırıyim.. ama nargilenin ölümcül zararlarını bulursam nargileye son vereceksiniz söz mü? ben kardeşlerime yardımcı olmak için her araştırmayı yaparım inş. smile.gif
hamzayurekli
ZambakTesekkur Ederız ıyıkı varsın .....tongue.gif

ALINTI
Kardeşim ilk defa bi ortak yönümüzü buldum

Yaa uzuldum sımdı bana sınırmı oluyordun uzakdan uzakdan yoksam....

herseyımız aslında ortak...
Önkuzu
ALINTI(hamzayurekli @ Jun 9 2007, 02:10 AM) *

ZambakTesekkur Ederız ıyıkı varsın .....tongue.gif

ALINTI
Kardeşim ilk defa bi ortak yönümüzü buldum

Yaa uzuldum sımdı bana sınırmı oluyordun uzakdan uzakdan yoksam....

herseyımız aslında ortak...

Espiri mayetinde söylemiştim inşallah alınmadın kardeşim
Kaveller
sigara içmeyenler dünyaya kazık mı çakacaklarmış ,içmiyorum ama kokusu çok güzel dün abim fosur fosur içince fark ettim içildiği an kokusu güzel ,insanın içesi geliyor .
nargileye gelince ben içindeki suyun buharını çekiyorlar sanıyordum laugh.gif
efekan
kaveller kardeşim sigara içmeyenler dünyaya kazık mı çakacaklarmış demişsin nono.gif

sigara sadece öldürmez çok iyi biliyoruz ki süründürür. Sigara içtiği için iki basamak çıkmaktan aciz nefes nefese kalan insanlar biliyorum. Bir kaç sene önce bir rahatsızlığım nedeniyle kalp-damar cerrahisinde yattım ve orada sigaraya bağlı nedenlerden dolayı bacakları kesilecek dereceye gelmiş insanlar gördüm. onlarda gençliklerinde bana bişey olmaz demiş ve ileri yaşta durumun farkına varmışlar ama iş işten geçmiş .

sigara 4ooo zehir içerir buna rağmen neden insanlar onu bırakamaz ? içerisinde nikotin nardır ve bu kişinin geçici rahatlamasını sağlar. birazda psikolojik tabi .

Bunun alternatifi var tabi . Üniversitede fizyoloji hocam derdi ; sigaradaki nikotin etkisini patlıcan içerindeki magnezyum gösterir bu mineral vücuttaki dopamin miktarını arttırır ve kişinin kendini rahat (relax)hissetmesini sağlar. dopamin miktarını arttıran diğer bir etkende hafif tempoda yürümek.

yani zehirli etkisi bir yana rahatlamak istiyorsanız patlıcan yemeği yeyin yada biraz yürüyün good.gif

Allahın emanetine iyi bakalım shake2.gif

bican
cok şukur bıraktım sigarayı..

ayrıca bildigim kadarıyla patlıcandaki nikotin miktarı tütünden daha çoktu.. demekki ben yanlıs ögrenmişim..
hamzayurekli
Onkuzu Ohh bee demek ıstıyorum.....

Evet Nargelıyı sen gene buhar sanmısın kımılerı ıcındekı suyu ıcımeze alıp duman olarak dısarıya verdımızı sanıyormus pu ahaha blink.gif
Önkuzu
ALINTI(hamzayurekli @ Jun 10 2007, 06:15 PM) *

Onkuzu Ohh bee demek ıstıyorum.....

Evet Nargelıyı sen gene buhar sanmısın kımılerı ıcındekı suyu ıcımeze alıp duman olarak dısarıya verdımızı sanıyormus pu ahaha blink.gif

flaugh.gif doh.gif flaugh.gif
aLaTurCa
kendi dusen aglamaz, icmesinler, dinimizde bile insan sagligina zarar veren hersey haram dir deniliyor.. ne gerek var kendini zehirlemeye.. sorumlu tutulacaksin o sagligini nasil zarar vermenden bile, degermi yani???? angry.gif

Kendine iradene hakim olma becerisi bu..icmeyin kardesimm cok mu lazim sanki ?????? angry.gif
hamzayurekli
ALINTI(AqUa @ Jun 13 2007, 12:44 AM) *

kendi dusen aglamaz, icmesinler, dinimizde bile insan sagligina zarar veren hersey haram dir deniliyor.. ne gerek var kendini zehirlemeye.. sorumlu tutulacaksin o sagligini nasil zarar vermenden bile, degermi yani???? angry.gif

Kendine iradene hakim olma becerisi bu..icmeyin kardesimm cok mu lazim sanki ?????? angry.gif

1-) Dınımzıde ınsan saglıgına zarar veren seyler haram demıssınız..Ama Nargele Zarar Vermıyorkı Kım Cıkardı Bu Lafı...

2-) Evet Irademe gelınce.Nefısm ıstedıgı zaman Degıl.Ben ıstedıgım zaman icııyorum..sıgarada var evde amma ıcmıyorum..bazen ıcıyorum...pasıfım yanı...

Ve Nargelenın Kyfı Bambaska Denemeyen Bılemez...Hel Yanında ıcılen Cayın Maden suyunun tadını tek ıcsen bu kadar zevklı olmaz... whistling.gif
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.