siyahzambak ve merve
May 8 2007, 05:26 PM
olgun insan öncelikle bağımsız bir kişilik sahibi, omuzları üzerinde bir taşıdığının farkında olan ve o başın da düşünmek ve karar vermek için yaratıldığını bilen bir insandır....
olgun insan içinde bir yürek taşıyan ve bu yüreğin sevmeye ve nefret etmeye yaradığını bilen !!giydirilmiş kalas'' gibi sıradan olmayan insandır...
olgun insan kendisiyle barışık , dolayısıyla kendisini bilen, sınırlarını , gücünü, zaafını, meziyetlerin bilen, hep kendi olmaya çalışıp başkası olmak için çırpınmayan , taklitçi değil özgün insandır....
olgun insan, düşünce ve eylem dengesini kurmuş insandır... ne aşkını mantığa feda eder... ne mantığını aşkına.... önce düşünür, sonra inanır... en sonunda da yapar..... düşüncesi inancıyla, inancı eylemiyle, eylemi aşkıyla çatışmaz yani..
olgun insan, insani duygularını yok saymaz... onları yönlendirir ve terbiye eder... mesela; kızmak insani bi duygudur, eğer terbiye edilirse insanın ve hakikatin değer ve onurunu korur. eğer terbiye edilmezse ; bir zaaafa dönüşür, insanı tutsak eder...
hüzün.... insani bi duygu olmasının yanında bir imkandırda... yerinde kullanan kimsenin ruhunu inceltir.. hüzün; o kişiye içderinlik verir ve bilge bi kişilik kazandırır... ancak melankoliye dönüşür ve kronikleşirse, o zaman bir hastalık halini alır ve insandaki yaşama sevincini yok eder....
olgun bir insan olmaya gayreti gösterebilmemiz dileğiyle.... allaha emanet olun
ileney
May 8 2007, 05:50 PM
Helal.........
Görüyoruz ki Zaman insanları değil Armutları olgunlaştırırmış...
Bilinc sahibi olan insan olgundur,durgundur.
:: LâL ::
May 8 2007, 08:25 PM
asuman
Jul 3 2007, 11:26 AM
ALINTI
.... önce düşünür, sonra inanır... en sonunda da yapar..... düşüncesi inancıyla, inancı eylemiyle, eylemi aşkıyla çatışmaz yani..
EsLeMNa
Jul 4 2007, 01:18 PM
Olgun ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi...
sabah_rüzgarı
Oct 16 2007, 09:47 PM
paylaşımn içn tekkrler......
TEVHİD
Oct 17 2007, 11:39 AM
Selman Kardeşim
Şu alkış çok güzel görünmekte.

Ama ben bir türlü beceremiyorum böyle işleri.
Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
Oct 17 2007, 06:55 PM
Allah razı olsun kardeşim olgun bir insan niteliğine sahip olabiliriz inşaAllah
TEVHİD
Oct 17 2007, 09:06 PM
Web Sitem
Dur Selman Kardeşim dur.Allah için bir solukta okudum.Yaklaşık yarım saat uğraşacağım şimdi.Teknolojiyle aram pek iyi değil.Size göre kolay tabii.Ben pek zeki değilimdir de.Ne yalan söyleyeyim. Bu doğru.Ama yapmaya çalışacağım inşallah.Allah razı olsun.

Oldu galiba. Çabuk yaptım.Sanırım akıl hocam çok iyi de ondan.
Selam ve dua ile
TEVHİD
Oct 18 2007, 12:25 PM
Güzel kardeşim
İnanın ki asıl ben bu forumdan bilgi ve feyz almaktayım.İnşanın hocası iyi olunca birçok şeyi başarabiliyor, öyle değil mi? Maşallah size.İyi öğretiyorsunuz.

Ben bile anlayıp başarabildiğime göre.
Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
Oct 18 2007, 05:44 PM
resim ekleye tıklamanıza ferek yokki yani ağaca linki direk mesajınıza yapıştırın olur
TEVHİD
Oct 19 2007, 02:08 PM
Esengülcüğüm
Zaten Selman Kardeşim de böyle tarif etti.Aynen yaptım.Oldu.Sanırım yanlış anlaşılma oldu.
Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
Oct 19 2007, 05:56 PM
ALINTI(TEVHİD @ Oct 19 2007, 03:08 PM)

Esengülcüğüm
Zaten Selman Kardeşim de böyle tarif etti.Aynen yaptım.Oldu.Sanırım yanlış anlaşılma oldu.
Selam ve dua ile
ama ağaçlı olan yere tıkla oraya yapıştır demiş
anlamadım
galiba ben yanlış anlamışım pardon