ben iktisat mezunuyum ,bu bölümü işletme ile karıştırıyorlar sinir oluyorum

alta tarafı bir kaç ders ortak .hem iktisat mezunları idari hakim ,idari müfettiş ,kaymakam olabiliyorlar ama işletme mezunları olamıyor

tabi idarenin sınavını kazanır mülakatı geçersen ,kaymakamlık sınavında imam hatip mezunu birine'' sen şimdi kur'an'ın tamamını biliyorsundur ''demişler. soruya muhatap olan arkadaşta ilk 11 girmiş yinede geçememiş yani varın gerisini siz düşünün ,babam kaymakam olmamı istiyor da

bende bunları anlatıyorum ibret olsun diye

gerçi ben imam hatip mezunu değilim ama olsun .
bankalarda da çalışabilirler .mali müşavir de olabilirler ama tüm bunlar içinde sınavları kazanıp stajı tamamlamak gerekir
ayrıca bence kaynaklar sonsuz, kıt değil ! sana göre kıt amerikaya göre bol (!) o kadar bol ki bir kısmı çöpe gidiyor , iktisat biliminin pratiğe uygulaması zordur çünkü şartlar hep sabit, normal dünyada bu mümkün mü abicim

"seterus paribus" ilkesinden yola cıkarak diğer bütün şartlar sabitken diye bir kuram vardı ya onu kastediyorum hep varsayım varsayım .
türkiyeyi düşünün bi sabah başak akşam başak diğer şartlar nasıl sabit olsun ,diğer şartlar alabildiğince oynak
yinede seviyorum bölümümü
arz talep meselesi tabii