Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Tarikatlar
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
suheyl622
Bu anketın sorusunu,baslangıçta ''Herhangı bır cemaate baglanmak gerektıgıne ınanıyor musunuz?'' olarak soracaktım.Her ne kadar tarıkatlar bırer cemaat olsa da,gunumuzde cemaatlerden cok daha farklı goruslerı ve ona ek olarakta ''seyh,rabıta,fenafıllah,seyr'' gibi kavramları barındırdıgı ıcın,ıkısının arasını ayırarak sordum.Lutfen,bunu goz onunde bulundurarak cevap verın.
suheyl622
Sen kalka sabahın nurunda anket duzenle,bir Allah'ın kulu da katılmasın.
ubeydullah
sorularınız bence doğru değil.çok kesin ayırım koymuşssunuzki buda yanlış bence,
selametle kalın
suheyl622
Ankete katılan arkadaslara sunu belırtmek ısterım kı;sordugum soru da kastımın butun cemaatler olmadıgı,sorunun sadece tarıkatlarla ılgılı oldugudur.Yoksa sosyolojık terım olarak cemaat,yanı grup en az ıkı kısıden olusan topluluktur.Ama sunu kabul etmek gerekır kı;tarıkatların tasavvuf dusuncesınden gelme dıger cemaatlerden farklı bazı tezlerı var.Ben ''tarıkatlara olan ınancı ve baglılıgı olcmek adına boyle bır soru sordum.Ayrım sorunun kendısındedır.Sahsı bır ayrım yok.Bu arada bır cemaat ve bır tarıkattan ayrılmıs bır ınsan olarak bu konuda kafasında celıskılerı olan varsa yazabılır.mumkunse sadece bayanlar.dını acıdan bu daha dogru olur.selametle.
DuYGuSaL
Şöyle düşün...( tabi düşünebilirsen )

Bi öğrenci düşün , eline matematik kitabı veriyosun ve bunu oku, anla , ödevlerini düzenli yap diyosun.... Bu durumda hangi öğrenci kaytarmaz..Ama ona matematiği öğreten bi hoca olsa ve gece gündüz yanında beklese o öğrenci istesede kaytaramaz...

İşte tarikatta bunun için gerekli...

Tabii anlarsan...
suheyl622
gercekten ınanamıyorum.sız benım yazdıklarımı okumamıssınız.ben tarıkatlar gereklı demıyorum.ben aksı fıkırde olan bır ınsanım.arkadaslar arasında bır anket duzenlemek ıstedım cunku tarıkattan ayrılmıs bır ınsan olarak kafalarında celıskı olusan arkadaslara belkı bır faydam olur dıye dusundum.ama sız daha baslıgı okur okumaz yazmıssınız anlasılan.okumadan anlamadan karar vermıssınız.tarıkatların kapatılıdgını bılıyorum elbette.ama bugun ıllegal olarak varlıklarını devam ettırdıklerını bılıyoruz.lutfen cıddıyetle okuyun yazdıklarımı.tekrar soyluyorum ben tarıkat yanlısı degılım.ama olan arkadaslar varsa saygı duyarım.tarıkatlı olmak beyınle ılgılıdır.sız bugun tarıkatları kapatırsınız ama ınsanların kalplerıne mudahele edemezsınız.ısı sıyası yonlere kaydırmayın.burası dusuncelerın tartısıldıgı ozgur bır platformdur.sız ve ben karsı olabılırız.ama kalplerınde o sevgıyı tasıyan arkadaslara saygı duyalım.hepımız bu ülkenn couklarıyız.saygılarımla.
suheyl622
duygusal kardesım bır oncekı cevabım sıze degıl mesajı silinen arkadasaydı umarım yanlıs anlmamıssındır.selametle.
suheyl622
sayın moderatör arkadaslar;bu konuyu actıgım ıcın pısman oldum.cunku bır arkadas burayı CHP kongresine donusturdu.bu konuyu acan kısı olarak konunun sılınmesını sızlerden rıca edıyorum.ıs fıtne noktasına kaymasın ıcın.tesekkur edıyorum.
DuYGuSaL
Kardeş benimde cevabım mesajı silinen insana (!)

Size değildi sizde yanlış anlamayın
ileney
ALINTI(suheyl622 @ May 4 2007, 02:10 PM) *

Sen kalk sabahın nurunda anket duzenle,bir Allah'ın kulu da katılmasın.

Ayh ....

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Hay Allah birgün forumun başında gülmekten ölücem ....

Adam psikolojisini foruma yansıtıyor..

HayAllah,ben kendime bir çay koyayım
telpako
ALINTI(DuYGuSaL @ May 8 2007, 02:25 AM) *

Bi öğrenci düşün , eline matematik kitabı veriyosun ve bunu oku, anla , ödevlerini düzenli yap diyosun.... Bu durumda hangi öğrenci kaytarmaz..Ama ona matematiği öğreten bi hoca olsa ve gece gündüz yanında beklese o öğrenci istesede kaytaramaz...

Tabii anlarsan...

sayın duygusal son derece alakasız bir ornek vermişsiniz. Tarikatlarla bir şey öğrnemenin ne alakası var islamı öğrenmek istiyorsan alimlerden öğrenmekten daha doğrusu olamaz. Alimler biliyorsun peygamberlerin varisleridir. Tarikat şeyhleri ise varisler değildir. Ha tarikatı öğrenmek istiyorsan elbette bir şeyhten öğernmek gerekir ama biz tarikatı değil islamı öğrenmek istiyoruz. tariktalrdaki garip anlatılarla hiçbir şey öğrenemzsin çünkü tarikatlarda çok bariz bir söylem vardır. Şeytandan daha alim olamazsın diye ne kadar öğrenirsen öğrenilmin şeytana ulaşamaz bu doğrumu evet doğru ama bunu hiç ilim öğrenmeyerek tembellik etmek için kullanıyorlar bu çok sakıncalı bir durum hepimiz elimizdne egeldiğince ilim öğrenmeliyiz. Öyle derhahta oturup fosur fosur sigara içmekle kimse alim olamaz. Alimlere ihtiyacımız var ve siz bu söylemlerinizle ilme giden yolları törpülemeye hakkınız yoktur.
suheyl622

Ayh ....

Hay Allah birgün forumun başında gülmekten ölücem ....

Adam psikolojisini foruma yansıtıyor..

HayAllah,ben kendime bir çay koyayım

sevgılı ileney kardesım bır kere ben adam degıl evlı ve bır cocuk annesı bır bayanım.bu bir...ıkıncısı de burası bır forum,özel bir şirket degıl.sanırım ınsanın anlık duygularını da ironık bır uslupla ortaya koyabılecegı bır forum.yanılmıyorum degıl mı?sız daha once de bana baska bır konuda bır esprı yapmıstınız.bır haylı neselı bır karaktersınız herhalde.Allah nesenızı bozmasın kardesım.
ileney
Yanılmıyorsun kardeş.Aynısı bana da oluyor.

Kardeş.

Kusura bakma forumda ki nicklerden kişileri tahmin ediyoruz

Kırdıysam affola....

Ama gerçekten çok güldüm ,istem dışı.

Yine de sağol. smile.gif
suheyl622
yok estagfırullah kırılmadım
yakamoz.
ALINTI

Tabii anlarsan...

tarikatlar bu işemi yarıyo yok sa bu işe yarıyo gibi gösterilip menfaat peşinemi koşuyo
DuYGuSaL
Kardeş

Allah dostunun vazifesi firar eden kulu alıp Allah'ın huzuruna getirmektiR.Aslında hidayete erdiren Allahtır..Zira Allah kuluna kulu ile dostu ile muhatap olur , direkt muhatap olmaz..

Kulları Allah kapısına getirme vazifesi önceden Enbiya da idi şimdi evliyada !!!

ALINTI
tarikatlar bu işemi yarıyo yok sa bu işe yarıyo gibi gösterilip menfaat peşinemi koşuyo

Menfaat peşinde koşan, din adı altında çok farklı işler yapanlarda var yok demiyorum Allah affetsin..İnsanı Allah'a vasıl etmeyen menfaat ve dünyevi işler peşinde koşan zaten tarikat değildir..Ama niye sadece onu görüyor iyileri görmüyorsunuz..

Ozaman şöyle örnek vereyim A okulunda sürekli hırsızlık , cinayet gibi kötü şeyler yaşanıyo..

Benim burda sırf A okulunda öyle şeyler gördüm diye; okul ilim öğreten midir yoksa cinayet işlenen yermi diye sormam ne kadar saçma olur değilmi ...

Biraz mantıklı olun ve olaylara objektif yaklaşın..
Hiç birzaman

Kötü örnek emsal teşkil etmez...
suheyl622
duygusal kardes;
ben bir cümlene takıldım.evliya enbiyanın görevini üstlenemez.enbiya Allah'tan aldıgı vahyı bıldırır.Peygamber vefat etti diye nübüvvet sona ermedigı için o görevi devam ettirecek insana ihtiyac yoktur.ancak Rasulullah ın teblıg ettıgını teblıg etmek alımlere vacıptır.alım avama Allah'ın dinini anlatır ve insanlıga ısık tutar.sanırım sız de bunu kastettınız;ancak,yanlıs ıfade ettınız.acızane duzeltmek ıhtıyacı hıssettım.saygılarımla...
ayrıca konuyu acan kısı olarak bazı arkadasların biraz hararetlı yazdıgını goruyorum ve konuyu acmaktakı amacımı hatırlatmak ıstıyorum.tasavvuf dusuncesını benımseyen ve benımsemeyen arkadaslarla saygı cercevesınde tartısmak,mumkun oldugunca sert olmayan bır uslupla.
DuYGuSaL
Bu söze takılınacağını tahmin etmiştim..

Bu söz Abdullah Farki el-müceddidi Hazretlerinin sözüdür..

Kabaca yazılmış ama derin manalar taşıyan bi söz,

Sizinde dediğiniz gibi tabiki enbiyanın görevini üstlenmez, üstlenemez

Rasulullah ın teblıg ettıgını teblıg etmek alımlere vacıptır.alım avama Allah'ın dinini anlatır

Sadece O'nun yolundan izinden giderek beraberinde de insanları yine O'na götürmeye gayret eder..

Karışıklık olmasın inşaAllah..
suheyl622
nıyetınızın halıs olduguna ınanıyorum.Allah sızı yolunuzda muvaffak etsın.
DuYGuSaL
Allah razı olsun hepimizi muvaffak eylesin inşaAllah
sayra
ALINTI(telpako @ May 8 2007, 07:47 PM) *

Tabii anlarsan...

sayın duygusal son derece alakasız bir ornek vermişsiniz. Tarikatlarla bir şey öğrnemenin ne alakası var islamı öğrenmek istiyorsan alimlerden öğrenmekten daha doğrusu olamaz. Alimler biliyorsun peygamberlerin varisleridir. Tarikat şeyhleri ise varisler değildir. Ha tarikatı öğrenmek istiyorsan elbette bir şeyhten öğernmek gerekir ama biz tarikatı değil islamı öğrenmek istiyoruz. tariktalrdaki garip anlatılarla hiçbir şey öğrenemzsin çünkü tarikatlarda çok bariz bir söylem vardır. Şeytandan daha alim olamazsın diye ne kadar öğrenirsen öğrenilmin şeytana ulaşamaz bu doğrumu evet doğru ama bunu hiç ilim öğrenmeyerek tembellik etmek için kullanıyorlar bu çok sakıncalı bir durum hepimiz elimizdne egeldiğince ilim öğrenmeliyiz. Öyle derhahta oturup fosur fosur sigara içmekle kimse alim olamaz. Alimlere ihtiyacımız var ve siz bu söylemlerinizle ilme giden yolları törpülemeye hakkınız yoktur.

bence sizde haksızsınız zira tarikat ın ne anlama geldiğini bilmiyor olmalısınız ben fazlaca araştırıyorum tarikat bir yol demektir istrseniz o yoldan gidin isterseniz gitmeyin ama eleştirmeyelim yani tarikat ın başında Hz. Muhammet Mustafa ( s.a.v.) efendimiz var yani şeyhlerde efendimiz a.s ın torunlarıdır yani şeyhler sünnetleri öğretir.. diyorsunuz ki tarikatı öğrenmek istiyorsanız şeyhlerden öğrenin ama biz tarikatı değil islamı öğrenmek istiyoruz yani tarikat islam dışı bi kavram mı ki böyle söylediniz işte bu sözünüzle ilme giden yolu törpülüyorsunuz bence önce tarikat hakkında bilgi edinmelisiniz zira dini konularda bilsimiz yoksa susmalıyız bu günahtır.
Dua ile...
suheyl622
Tarikat lugatta ''yollar'',demektir.Bu dogru.Ama;önemli olan ıstılahtaki manasıdır.Kullanımda tarikat,tasavvufla eş anlamdadır.Tasavvuf ise hangi gruplar tarafından nasıl anlaşılıyor?Tasavvufun ana öğesi nefsi tezkiye (temizlemek) ise,bu manevi arınmayı kişi,illa ki bir gruba baglanarak mı yapabilir?Bunun kaynaklardan delilleri nelerdir?Günümüzde bu görevi üstlenen kişiler,tasavvuf düşüncesini,edille i şer'iyye çerçevesinde temsil edebilmişler midir?Bu tartışılmalıdır.
Beydağı
TArikatlara bağlanmak güzel ama kendini büsbütün teslim etmeden.BAğımsız olarak tartabilmekte önemli.Ayrıca bence illa bağlanmak da gerekmiyo.Sağlam bi inancın ve kaya gibi bir iraden varsa elbette tarikatlar olmadanda 4 4lük bir islami hayat geçirebilirsin.Ama sen nefsini köreltme ihtiyacı duyuyorsan tarikat şart derim.Çünkü dini açıdan bi denetleme mekanizması vardır tarikatlarda ki buda çk önemlidir.Kendi içinde bir nevi otokontrol.

Allah herkese hidayet nasip eylesin
MUHAMMEDİ_YİZ

Tabii anlarsan...

good.gif Allah razıolsun kardeşim kesinlikle katılıyorum
ama işte seninde dediğingibi anlayana
NurTalebesi89
Mutlaka faydası olur diyorum...
SermonValley
Günümüz teknoloji devri umarım şu anda forumları gezen insanların ve kullanıcıların bilgisayar ve internet kültürü oldukça ileri öyle diğil mi?
Peki davamız Allah davası ve Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.s.) in yürüdüğü yol ise bunlar yetmez mi?
Şu dünyalık kıt aklımızı neden zorlayıp karıştıralım ki.
Kur'an-ı okumak Peygamberimizin yürüdüğü yolda ilerlemek yeterli olacak kanaatindeyim...
Linkinpark
Tarikata bağlanılması kişi açısından çok önemli ve yararlıdır. Çünkü ahir zamandayız. insanların imanlarını koruması dier zamanlara göre daha zor.

Fakat ille de tarikata bağlanılcak die bir kaide yok. İnsan imanını koruyabileceğine inanıyor ve koruyorsa o zman free takılabilir.
AkinciBey
Kesinlikle bağlanmalıdır diye birşey yok.

Ancak tabi bir nevi cemaatleşme anlamında güzel ve hatta o zaman gereklilik derecesinde önemli..

Zaten artık tarikatlerin büyük kısmı tasavvuf eğitimi vermiyor.

Çünkü devir imanı kurtarma devri Ve itikadi konular üzerinde ağırlıklı duruluyor.
TEVHİD
Devir aynı zamanda Hakikat devridir diye düşünmekteyim.Tarikatler de ise dediğiniz gibi imanı kurtarmak için iyi bir yöntem. Hakikat ehlinden olalım inşallah.

Selam ve dua ile
liberal_24
Tarikatlara gerek yoktur. Müslümanım ama tarikatçı değilim. Tarikatlar, günümüze uymuyor. Çağdışı buluyorum.
Linkinpark
ALINTI(liberal_24 @ May 11 2008, 09:15 PM) *

Tarikatlara gerek yoktur. Müslümanım ama tarikatçı değilim. Tarikatlar, günümüze uymuyor. Çağdışı buluyorum.

wallbash.gif
TEVHİD
ALINTI
Müslümanım ama tarikatçı değilim.

Müslüman olmakla tarikatçi olmak?
Tuhaf bir açıklama kardeşim.
İsteyen her müslüman tarikatlere intisab edebilir. İntisab etmesi de onu dinden çıkarmaz.Tarikate girmese de yine müslümandır.
Tarikatler öyle pek korkulacak kurumlar değillerdir.
Ama masonlar için aynı şeyi söyleyemiyorum.

Selam ve dua ile
talebem
bazı kişiler tarikatlara çok önyargı ile bakıyo.. kardeşler tarikata bağlananlar canavar falan değil.. nolur bu kadar sert olmayın.. en nihayetinde hepimiz müslümanız.. kafirlerle münafıklarla uğraşmak varken bizler hala birbirimizle uğraşıyoruz.. yapmayalım kardeşler şucu bucu diye uğraşacağımıza birlik olup kafirin karşısına dikilelim.. tarikata bağlanan bağlansın bağlanmayan kendi ilerlesin.. ' o müminler kafirlere karşı sert birbirlerine karşı ise çok merhametlilerdir ' ayetindeki müminlerden olalım.. ablacım güzel bi konu açmışsın allah razı olsun.. bence tarikat olmalı.. ben tarikata bağlı değilim ama ilimlerinden çok yararlandım.. keşke her yerde medreselerde verilen ilimlerden verilse.. selametle..
TEVHİD
ALINTI
nihayetinde hepimiz müslümanız.. kafirlerle münafıklarla uğraşmak varken bizler hala birbirimizle uğraşıyoruz.. yapmayalım kardeşler şucu bucu diye uğraşacağımıza birlik olup kafirin karşısına dikilelim.. tarikata bağlanan bağlansın bağlanmayan kendi ilerlesin.. ' o müminler kafirlere karşı sert birbirlerine karşı ise çok merhametlilerdir ' ayetindeki müminlerden olalım..

Ne güzel nasihatler bunlar.Allah razı olsun kardeşim.
Din Tevhid dinidir.Bu dini yüceltmek yalnız birlik ve beraberlikle sağlanabilir.

Selam ve dua ile
Ufuk Alp
İslam tarihinde, tarikat, tasavvuf ve mistik hayatın Gazneniler devrinde geliştiğini görebiliyoruz. Bu da, İslam dünyasının komşu olduğu Hint Medeniyetinin etkileşimine girmesi sebebiyledir. Gazneli Sultan Mahmud Hindistanı fethedip İslam topraklarına katınca, bu etkileşim daha bariz bir hal aldı ve tasavvuf, tarikat olguları bir hayli çoğaldı.
Medeniyetlerin etkileşimleri, İslamın yasakladığı sınıra kadar normaldır va kaçınılmazdır. Nitekim Osmanlı medeniyeti de komşu olması hasebiyle batı medeniyetinden etkilenmiştir.

Şu halde, nasıl olursa olsun İslamın açıkça yasaklamadığı bir tarz içerisinde bulunan tarikatlerin var olmasında müslümanlar için bir sakınca yoktur, ayrıca, bu bir zorunlulukta değildir.

Ancak, bu tarikatlerin bir çoğu hala hint mistizmin izlerini ve de islama aykırı izlerini de taşımaktadırlar bir de ayrıca bu tarikatleri kontrol edenler islam düşmanı emperyalist güçlerdir. Mesela Menzil tarikati rejimin bir sigortası hükmünde icrayı faaliyet yapmaktadır. Cuma hutbelerinde gayrimeşru kurumların işleticisi banisi tağuti rejimin bekası için dualar edilmektedir. Bizleri ilgilendiren asıl yönü budur.

Rejime hizmet kasdı olduktan sonra namazın bile bir kıymeti harbiyesi olmaz indallahta. Maalesef görüyoruz ki, bu tür yapılanmalar, ağız biliği etmişçesine, amerike ve israil kime ve neye düşmansa bunlarda aynı düşmanlara sahipler, bu ve benzeri bir çok nokta bunların amerika ve israil tarafından kontrol edildiklerine asla şüphe bırakmamaktadır. şeyhinde müritine kadar bütün bu yapılanmaların çoğu özellikle müslümanlar arasında mezhep ayrımcılığı esasına göre bir hareket tarzı belirlemiş ve iddiaları olan tasavvufunda zıddına bir hareket seyrini sürdürmektedirler.
sükût-u vaveyla
ALINTI(talebem @ May 21 2008, 05:55 PM) *

bazı kişiler tarikatlara çok önyargı ile bakıyo.. kardeşler tarikata bağlananlar canavar falan değil.. nolur bu kadar sert olmayın.. en nihayetinde hepimiz müslümanız.. kafirlerle münafıklarla uğraşmak varken bizler hala birbirimizle uğraşıyoruz.. yapmayalım kardeşler şucu bucu diye uğraşacağımıza birlik olup kafirin karşısına dikilelim.. tarikata bağlanan bağlansın bağlanmayan kendi ilerlesin.. ' o müminler kafirlere karşı sert birbirlerine karşı ise çok merhametlilerdir ' ayetindeki müminlerden olalım.. ablacım güzel bi konu açmışsın allah razı olsun.. bence tarikat olmalı.. ben tarikata bağlı değilim ama ilimlerinden çok yararlandım.. keşke her yerde medreselerde verilen ilimlerden verilse.. selametle..

sevgili talebem temennimiz hep bu yöndedir ...birlik olalım ...fakat bu tasavvufa sıcak bakmayanların değil...bilakis tasavvufçuların yapmış olduğu bir ayırım var...işte biz buna karşıyız...hatırlıyorum çocukken annemim gittiği derslerde tarikat ehli olmayanın evinden bir şey yemeyin ddiyorlardı...tabi büyüdük ve bizzat kendi yazdıkları kitapları okuduk ...gördük ki asıl ayırımı onlar yapmış...

insanlar başka bir cemaate gidene selam bile vermiyor...bir nurcu ,bir nakşinin davetine icabet etmiyor..biliyorum çünkü yakınen şahit oldum...diceksiniz ki bunlar istisna hayır efendim istsina değil...bunlar gerçek ...görmek istemediğimiz gerçekler...

grubun ileri gelenleriyle görüşüyordum...ne diyorsunuz..hangi birini anlatayım ya...hangi birini...

bunlar nasıl birlik olacak ?kendi içlerinde sorun yaşıyorlar....
talebem
[quote name='havvanur' date='May 22 2008, 10:03 AM' post='273185']
sevgili talebem temennimiz hep bu yöndedir ...birlik olalım ...fakat bu tasavvufa sıcak bakmayanların değil...bilakis tasavvufçuların yapmış olduğu bir ayırım var...işte biz buna karşıyız...hatırlıyorum çocukken annemim gittiği derslerde tarikat ehli olmayanın evinden bir şey yemeyin ddiyorlardı...tabi büyüdük ve bizzat kendi yazdıkları kitapları okuduk ...gördük ki asıl ayırımı onlar yapmış...

insanlar başka bir cemaate gidene selam bile vermiyor...bir nurcu ,bir nakşinin davetine icabet etmiyor..biliyorum çünkü yakınen şahit oldum...diceksiniz ki bunlar istisna hayır efendim istsina değil...bunlar gerçek ...görmek istemediğimiz gerçekler...

maalesef dediklerin doğru havvanur kardeş.. bu konuda okadar yaralıyım ki.. hangi cemaate gidersem gideyim şucu bucu diye ayrım ypıyolar.. ama şuda bi gerçek ki bu ayrım şeyhlerden veya cemaat lideri hoca efendiden değil tamamen talabelerden ve müridlerden kaynaklı.. misal:
müridlerden biri şeyhin yanında (ismini vermeyim) ' hocam şu cemaat şöyle bu cemaat böyle.. ' diyerek şeyhlerin hatalarını falan anlatıyomuş.. o sırada şeyh müridini susturarak ' zaten şu ahir zaman da bir kaç tane şeyh ve hoca efendiler kaldı.. bari onlarla aramnızı bozmayın' demiş.. yani kardeşler bu ayrımcılığı şeyhler ve veya hocalart değil cahil talebeler çıkarıyor.. allah bizi hidayete erdirsin.. birlik ve beraberlik içinde yaşamamızı nasip etsin... selametle..
pürmelal
tarikat değilde bir cemaate bağlanmamız gerektiği kanısındayım.. bunun örneklerini çok gördüm.insan nefis taşıyor.ve her an da kayabilmeye meyilli.bu durumda onun yanında olacak ona birşeyler hatırlatacak birileri mutlaka bulunmalı.ki peygamber efendimiz (sav) de kudsi bir hadisinde şöyle buyuruyor: "Cemaatle kılınan namaz, kişinin evinde (münferid) kıldığı namazdan yirmi yedi misli daha faziletlidir. (buhari,müslim) ve her zaman tek kalmaktan sakınmamızı ve cemaat halinde olmamızı söylüyor. bu durumda "hayır ben dinimi tek başıma yaşarım, ben nefsime güveniyorum asla sapmam, kimsenin bana birşeyler hatırlatmasına gerek yok" diyorsanız cemaate yada tarikata gerek yok o zaman.. dry.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.