Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kapatın Bu Siteyi
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ ÜYELİK PROBLEMLERİ ]·.
muhammed03
4 hak mezhep vardır ve bundan başka olan pekçok mezhep pekçok yanlış görüşler barındırmaktadır.bu,4 hak mezhep:hanefi,şafi,maliki,hanbelidir.şiilere ve diğer yanlış hükümleri olan mezheplerede de Allah(C.C.) hidayet nasip etsin.bazıları tüm dünyayı kendince müslüman ilan etmeye çalışıyo galiba,bu bazıları siz herkes için hepiniz müslümansınız desenizde onlar islamı kabul etmedikten sonra ne önemi var.Allah(C.C.) ve Rasulüne(s.a.v.) iman asıl olarak gönül işidir,inanmayanlar aramalı araştırmalı ama araştırmaz veya ön yargılı davranıp inad ederlerse ne yapılsa boştur,arayana nasip eder Allah(C.C.) aradığını bulmayı,tebliğ teklif olur ama ısrar olmaz.ayrıca kanal iyice kaynamaya başladı yani site:bilmem belki bazen cehaletinizi ortaya koyuyosunuz belkide bazılarınız kasten ortaya fitneler sokmaya çalışıyosunuz,islamda sertlikte var yumuşaklıkta,islamda tebliğ hoşgörüde var zulme karşı sert tavır koyup zulme elle,dille,kalple karşı koymada var.tarafsızlık,şerefsizliktir.tebliğ ve hoşgörüye rağmen inadla müslümanlara zulmedenlerin karşısında pekçok tarafını net belli edecek olan muhamedi(s.a.v.) muhabbetle dolu muhammedler,ahmetler,hasanlar,hüseyinler,aişeler,rukiyeler,zeynepler var.gereğinden fazla yumuşak olup taviz vermeye tepemize çıkmalarına müsaade etmeye gerek yok,sivrilip ortalıktaki her söze ve kavgaya karışmayada gerek yok. bu siteyide bence kapatın artık,aleviler meselesi detaylı bir konudur ve aleviler içinde hz.muhammed(s.a.v.) i değilde başkalarını peygamber olarak kabul eden zarardadır ve hz.ali efendimizin emmoğlu ve damadıdır ve efendimiz hz.muhammed(sav),hz.aliyi ve hz.ali efendimizi(s.a.v.) çok severdi ve yine efendimiz torunları hasan(r.a.) ve hüseyini(r.a.) de çok severdi ve namazda secdede iken torunları sırtına binerdi ve efendimizde(s.a.v.) secdeyi uzatırdı.aleviler içinde efendimizin hz.muhammed(s.a.v.) in peygamberliğini kabul eden namaz kılan oruç tutanlarıda var ve maalesef adı alevi aşırı solcu,kominist ve ateistler gibi camiye düşman olanlarda var,benim okuduğum üniversitede var maalesef ve bu şahısları elimle gösterebilirim isteyen varsa,ne diyelim:Allah(C.C.) hidayet versin.bu siteyide kapatın artık,iyice saçmalamalar çoğaldı.Rabbimiz,itikadlarımızı efendimiz(s.a.v.) hz.muhammed hatrına bozulmaktan muhafaza et.yanlışlıklar ve kavgalar zincirine sebep olmadan bu siteyi ve yanlış görüş sahibi muannidlere karşıda kalbinizi ve aklınızı kapatın derhal.malatyadaki olayda da zaten bazı nurculara çok kızan oldu,muannid olan insanlarla birlikte olmayınki tepki çekmeyin hemde farkında olmadan sizden yüz bulup sapık fikirlerini etrafa yaymalarına birazda siz sebep olmuş olmayın,zorla iman ettiremezsiniz kimseyi nasip işi,teklif var ısrar yok,daha fazla yanlışlar yapılmasın bırakın artık dikkatsiz düşüncesiz bilgisizce hareketleri.kapatın bu siteyide.
Bahsedecekseniz,Allah(C.C.)'tan Rasulü Hz.Muhammed(s.a.v.)'den,4 hak mezhepten,üstad bediuzzaman sadi nursi hz.lerinden(k.s.) ve risale-i nurdan bahsedin.nasibi olan doğrular bunlarmış,burada yazılanlardan anladım der ve Allah'ım iznin ve yardımınla der iman eder.Kur'an-sünnet-risale-i nurlara göre değilde yok eğer kafanıza göre devam edecekseniz biz nurcuyuz falan demeyin.koskaca veli ve alim insanlar hükümleri netleştirmişler siz kafanıza göre bazı hükümler çıkarıp bazı hükümler ekleyemezsiniz.
BEN,HERKESE KUR'AN,SAHİH HADİS-RİSALE-İ NURLARA GÖRE HAREKET ETMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM.VE İSLAMİ HÜKÜMLER KONUSUNDADA KUR'AN VE SÜNNETTE BULAMADIKLARINIZI 4 MEZHEP İMAMLARININ İCMA VE KIYASLARINDAN,AKILINIZ VE VİCDANINIZDAN OKUYUN YADA KAFANIZI,KALBİNİZİ YANİ AKLINIZI VİCDANINIZI ATIN.ÖMER NASUHİ BİLMENİN İSLAM İLMİHALİNDEN BAŞKASINA İTİMAT ETMEYİN.ELMALILI HAMDİ YAZIRIN TEFSİRİNDEN VE RİSALE-İ NURLARDAKİ TEFSİRLERDEN BAŞKASINA PEK İTİMAT ETMEYİN.RİSALE-İ NURDAN AYRILMAYIN VE RİSALE-İ NURLARI EKSİK YANLIŞ ANLAYIP ANLATIP ŞAŞMAYIN ŞAŞIRTMAYIN.SÜNNETE UYMAYA GAYRET EDİN.KUR'ANDAN AYRILMAYIN İNŞAALLAH.ALLAH(C.C.) VE RASULÜ(S.A.V.)NÜN RIZASINA TALİP İSENİZ LÜTFEN VİCDANLI,AKILLICA DÜŞÜNEREK VE DİKKATLİCE HAREKET EDİN.SAHABİLERİ,VELİLERİ,ÜSTAD HZ.LERİNİDE ÜZMEYİN.
islam ve kulluk
Neler okuyup nelere göre kanaat getirdiğinizi bilmiyorum iki aylık üyesiniz ben forumda bir yılımı tamamlıyorum bir soru cevap kısmını baştan sona tarayın bakalım ne kadar faideli sonuçlar göreceksiniz. Bir izbırakanlar bölümünü tarayın hele...

Bir kaç yazı okuyup koca siteyi kapatma kararı neden alıyorsunuz? felç olan kol kesilir beden öldürülmez (!)

Ayrıca okuduğunuz her konuda Allah'ın izni ile muhakkak bir şekilde açıklamalar yapılmış ve hak olan anlatılmıştır. Burda küfrü saçmaya çalışanlara cevap vermiyor ve onları aynen kabul ediyormuşuz gibi bir yorum yapmışsınız. Onlar anlamıyor olabilir ama Ebu cehili bile 40 def'a uyaran bir peygamber var onu nasıl örnek alıyoruz? bir kere deneyince olmuyor deyip vaz geçmeyi neden düstur haline getiriyoruz anlamıyorum (!) önce neyi örnek aldığımızı iyi benimseyelim ondan sonra ona göre hareket edelim inşaallah...

Allah-u alem
Allah'a emanet olun
muhammed_talha
Tek doğru olarak risali nur(said nursi), elmalı veya omer nasuhi bilmen hocalarsa ALLAH yolu açık etsim kardeşim onları reddetmemekle beraber sadece benim inandıklarım doğrudur demeyide doğru bulmuyorum......

Tavsiyen için teşekkür ederim ama sanırım sen tek bir noktadan bakmak istiyorsun ve sadece kendi doğrularınla o zaman elini altındaki kaynakları oku farklı görüşlere yer verme ve anlatmak istediklerin dışında sana ters gelecek konularada girme diyebilirim acizane benimde doğru bulmadığım konular oluyor ama sadece benim doğrularımla hareket etmesini istemem her halde site yönetimine ve buraya gelen diğer kardeşlerime karşı büyük bir HAK olur diye düşünüyorum......

ALLAH CC bizlere doğruyu önce anlamayı ve sonrasında birebir yaşamayı nasip etsin İNŞ.....
islam ve kulluk
Doğrular sabittir kardeşim kendimize göre doğru olamaz. Doğru olanı bir def'a Allah-u teala indirmiştir Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) yaşamış ve anlatmıştır. Alimler bunları bize aktarmışlardır.

Yani benim kendi doğrum olamaz. Doğru olan Allah'ın emirleridir. Bizlerde uymalıyızdır. Risale-i nur oldukca ideal bir külliyat okuduklarımın arasındadır. Ama sadece risale ile hareket etmiyorum. Benim en yoğun okuduğum alim imam-ı Gazali (kuddise sırruh) sonrasında imam-ı rabbani hazretleridir.

Hepsi birer kutup yıldızı hepsi birer hak anlatıcı olarak Allah yolunda hareket etmişlerdir.

Bizlerde birşeyler elde etmek istiyorsak vazgeçmek değil (!) devam etmeyi sonuna kadar diretmeyi hoşgörüyü güzelliği ve en önemlisi islam ahlakını düstur edinmeliyiz.

Allah-u alem
Allah'a emanet olasın
ErKaMReaL
muhammed03 sen koskoca bir cahilsin !

Ve şunu ekleyeyim "Ne mutlu ki cahilsin" (Konfüçyüs)

İlkokulda ve Ortaokulda öğrendiğin bilgileri yazıp durmuşsun ..

İlimden uzak , değersiz ve uslupsüz bir yazı ile ortalığı bulandırıp fitne sokmaya çalışan "ehli sünneti bir din gibi gören" senin gibi cahillere burada yer yoktur !

Senin ağzını,düşünceni ve kalemini kapatiyoruz !
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.