Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: internette chat
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5
pürmelal
ALINTI(i_k_r_a @ Sep 9 2008, 02:04 PM) *

muhatabım deilsin..

nooooolur beni muhattab kabul et..... biggrin.gif
Selman-ı Aydın
Ramazan'dayız...

Hadis-i Şerif:
"Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: 'Ben oruçluyum' desin."

Ama illa devam etmek istiyorsanız birbirinize özel mesaj yoluyla sataşabilirsiniz.

Selametle...

pürmelal
sataştığım yok.. sadece bir soru sormuştum. ve ağzımdan da kötü hiç bir kelime çıkmadı.. smile.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(Selman-ı Aydın @ Sep 9 2008, 12:52 AM) *

Dur bakalım. Daha çatışma yeni başlıyor...

- Hemfikiriz ama yine de tartışmalıyız.
- Sebep?
- Biz neden hemfikiriz? confused1.gif
- Evet, bunu oturup tartışalım...
smile.gif

biggrin.gif

----

kesinlikle bu konuda özellikle bayanların çok dikkatli olması gerekiyor...
bizimyunus
ALINTI(pürmelal @ Sep 9 2008, 05:24 PM) *

nooooolur beni muhattab kabul et..... biggrin.gif

bu ne perhiz bu ne lahana tursusu sözünün anlamı...
"kardeş sen ne demiştin ne yapıyosun şimdi?" manasına gelen özlü sözdür...

açıklama gereği hissettim blink.gif

musalli
konumuz felç,,harikasınız... angry.gif
pürmelal
ALINTI(bizimyunus @ Sep 9 2008, 08:22 PM) *

bu ne perhiz bu ne lahana tursusu sözünün anlamı...
"kardeş sen ne demiştin ne yapıyosun şimdi?" manasına gelen özlü sözdür...

açıklama gereği hissettim blink.gif

açıklama için de tşk ederim.. anlamasını beklemiştim ama hakaret ettiğimi sandı.. garib.. blink.gif

afedersiniz felçten ötürü..
aLaTurCa
konusarak cozmeyi deneyin satasmak yerine arkadaslar..
_LeyaL_
bu devirde kimseye güven olmaz hele nette hiç olmaz.....

arada bir istisnalar çıkıyo ama kaide pek değişmiyo....
ayparcam
blink.gif
[JT]_BlacK
ALINTI(_LeyaL_ @ Sep 9 2008, 11:31 PM) *

bu devirde kimseye güven olmaz hele nette hiç olmaz.....

arada bir istisnalar çıkıyo ama kaide pek değişmiyo....

Sorar'ım size Mü'min , mü'min'e güvenmeyecekte kime güvenecek ?

Kişi güvenilir ise karşısına çıkanlarda güvenilir olur. whistling.gif
[JT]_BlacK
ALINTI
bunu yaşamayan birisi anlayamaz......

Tanışıyormuyuz ?
pürmelal
smile.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI
_BlacK' date='Sep 10 2008, 12:49 AM' post='307789']
[color=#000000]Sorar'ım size Mü'min , mü'min'e güvenmeyecekte kime güvenecek ?

karşınızdakinin mümin yada mümine olduğundan nasıl emn olabilrsnz

güven konusu çoğunlukla insanları yıpratan, sömüren, yarı yolda bırakan etkenlerden

"ben ona çok güvenmiştim" le başlayan sayısz hikaye duymuşsunzdur.zaten zaaflardan biride burası
birine güvenince insanlar çizgilerini, hudularını, prensiplerini(kimilerinn zaten yok) hiçe sayarak karşıdakinn isteği şekilde kendine, hayatına yön veriyor halbuki onn isteklerinden önce kendi şahsı kendi isterkleri ön planda olması lazm

arakadaşlar karşıdaki kim olursa olsn bellirli riayetler vardır özellikle müslümen kimliğinde olan bizler kurallarımıızı islam çerçevesinde almaya ve uygulamaya çalışırz

bu nedenle karşıdaki kim olursa olsn güvendik diye kendimzden kimliğimzden bişeyleri yarıda bırakmamaya özen göstermeliyz

herşeyden önce mevlann aramıza koyduğu ilahi emirler var

rabbim ayaklarımızı islam üzere sabit kılsn
_LeyaL_
ALINTI
_BlacK' date='Sep 10 2008, 12:49 AM' post='307789']
[b][color=#000000]Sorar'ım size Mü'min , mü'min'e güvenmeyecekte kime güvenecek ?

Kişi güvenilir ise karşısına çıkanlarda güvenilir olur.

nette karşıdakinin mümin olduğunu nereden bileceksin...

bazı konularda illede tecrübe yaşamak gerekmiyor....etrafta yaşanmış tecrübeler varsa bunlardan örnek alabiliriz...

chat olayı gereksiz zaman kaybıdır.....
aLaTurCa
''chat'' o kadar populer olmuski, burdada bu baslik baya ilgi cekiyor smile.gif

bazen derler bir musibet bin nasihattan iydir diye, umarim musibetlerle karsilasmadan onleminizi alirsiniz nono.gif chat yapiyorsanizda isi duygusal boyuta tasimadan yapin, adam gibi konusun ...!

amaciniz bilgi alis verisi olsun, amannn deyim yinede kapilmayin kimseye gormeden etmeden

aLaTurCa
QUOTE(Cihad eL-Muvahhid @ Sep 10 2008, 05:07 PM) *

bunu yapacak adam sayısı o kadar azki belki yok, o yüzden herşeyin önlemini baştan almak en güzeli.

onlemi alabilecek ''nefse'' ne mutlu diyorum bende

_LeyaL_
Kısacası yanlışa götürecek olan yola yaklaşmamak gerekli.....
Şifaserver
acaba şeriat nasip olsaydı bu konuda hüküm ne olurdu,insanları vicdanlarına bırakınca 2 yıl süren tartışmaların ve sonuçsuzlukların çıktığına böylece şahit olmuşken şeriatı biraz daha özledim, güvenilir insanların vereceği hükümlere Allah rızası niyetiyle teslimiyet manasında...hüküm Allah ındır her seferinde.
ayparcam
RABBIM bizlere herseyin hayirlisini nasib eder insALLAH..Ne iyi ne kotu secebilmemizde kolaylik verir insALLAH
GöK_eKiNi
ALINTI(ayparcam @ Sep 11 2008, 11:03 AM) *

RABBIM bizlere herseyin hayirlisini nasib eder insALLAH..Ne iyi ne kotu secebilmemizde kolaylik verir insALLAH

Amin inşALLAH...
İlle Cihad
Peki şu forumda yazmakta, bir alamda chat değilmidir?

chat deyince illede uygunsuz sohbetmi akla geliyor?
ayparcam
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 11 2008, 10:15 AM) *

Peki şu forumda yazmakta, bir alamda chat değilmidir?

chat deyince illede uygunsuz sohbetmi akla geliyor?

sad.gif Evet bende boyle dusunmustum simdi biz ayni durumami dusuyoruz?

Ha caht ha forum ayniya mi geliyor?

Yoksa yine icimizdeki ne amaclarla yazdiklarimiz mi onemli diyecegiz?

Yoksa yine sadece kendimizi mi kandiriyoruz?

Simdi biz dogru yapalim derken yinemi yanlis yapiyoruz?

Sonra yine ama ama ama larla kendimizi mi kurtarmaya calisacagiz?

Yanlissa eger neden burdayiz, yanlissa eger yanlis oldugunu ogrenincedemi yanlis yapacagiz bu neye bagli?

Ama biz burada neden okudukca rahatliyor, okudukca ogreniyor ,okudukca seviniyor ve ALLAH'a daha bir yaklasim hissediyoruz?

Ozaman yine kalbimizin hissettiklerimi onemli diyecegiz?

Bu dogru mu ve nasil dogru nasil davranmaliyiz ozaman ki biz?

Ya biz yine mi gunaha giriyoruz?

Ne yapmamiz lazim peki?

Ya gercek hayatimizda bunlari hic yapmaya imkanimiz yoksa eger?

Topluma girip ayni sohbetlere giremiyor ayni tartismalara katilamiyor isek?

ALLAH'IM kafam beynim sebzeli corba oldu yine crying.gif ya daha bircok amalar var araya amalar giriyorsa eger demektirki arada seytan var bizleri boyle kandiriyor bu dogru mu?

Ya gerisini siz getirin,yanlis yada dogru hangisi ogrenmek istiyorum... Butun bu sorulara bi cevab bi aciklama yazarsaniz sevinirim ve hangisi dogru ise onu uygulamaya hazirim..

RAHMAN bizleri dogrudan sasirtmasin insALLAH

SELAM VE DUA ILE
[JT]_ShadoW
Ayparçam birsürü sorular sıralamışsın ama hepsi birbiriyle bağlantılı geldi bana açıkçasıBen sorduğun bütün sorulara genel tek bir cevap yazacağım cevap niteliğide taşımaz aslında sadece bir görüş bu soruların cevabını bana göre herkesin kendi vermesi gerekiyor....

Bir yönden bakılırsa forumda yazmak ile chet yapmak arasında çok fazla bir fark yok gibi geliyor ama bence küçük gibi görüpte çok önem taşıyan fark forumda yazılanlar genel bir ortama,topluluğa karşı hitab ediyor chette ise kişi teke tek karşılıklı yazılanları gören üçüncü bir kimse yok bu yüzden nefsin ve şeytanın devreye girme olasılığı çok daha yüksek bu yüzden chet yapmak daha kompleksli karışık bir mevzu caizmi konusuna gelecek olursak açıkçası ben buna yorum yapmak istemem açıkçası...
ayparcam
Evet gercektende karisiklik icinde hebside ayni birbirine baglantili olmus blink.gif

ALLAH razi olsun [JT]_ShadoW yetmesede yorumunuz icin sagolun bir kac yorumdaha olsa iyice kararimi verecegim.. insALLAH hakkimizda hayirlisi neyse o olur..

Selam ve dua ile
İlle Cihad
Ameller niyetlere göredir.

foruma yazı yazmak da bir chattir.

fakat klasik chat ile bir alakası yoktur elbette.

klasik chat iki kişi arasında geçen, konuşmanın nereye kayacağının kestirilemediği tehlikeli bir sohbettir. ve bence uygun değildir.

foruma yazmak ise yine bir chat olsada mahiyeti farklıdır. konuşulan konuların içeriği ve halka arz edilişi dolayısıyla bir sakıncası yoktur diye düşünmekteyim.

hatta, ilim paylaşımı olduğu sürece bence uygundur bile.

en doğrusunu Allah bilir elbette.
Cahar Dudayev
Ben de arkadaşlara katılıyorum. Teke tek olunduğunda sakıncalıdır. Fakat forumda böyle bir şey söz konusu değil. Ayrıca forumun bazı kuralları var. Siz bu kurallara uymayarak chatteki gibi yanlış tavırlar içine girerseniz uyarılır ya da banlanırsınız.

Bu forum işi şuna benziyor: Kadın ve erkeklerin mevcut olduğu bir konferans salonundaki bir erkek hatibin bu topluluğa hitap etmesinde ya da vaaz vermesinde nasıl bir sakınca yoksa bu forum ortamı da aynı şekildedir.

Benim anlayamadığım şey bu konunun neden bu kadar uzadığıdır. Gayet basit bir cevap verilir ve biter. Yoksa bizi de mi magazin vs türü şeyler çekiyor? Neden bu kadar çok ilgiliyiz bu tür şeylerle? Ortada bir yanlış var ama ne? Kendinize bir sorun...
pürmelal
ALINTI(Cihad eL-Muvahhid @ Sep 10 2008, 05:16 PM) *

birgün nasreddinhoca eşşekten düşmüş.

yanından geçen adam: "hocam eşşekten düşmek nasıl birşey" diye sormuş

hoca: "sen hiç eşşekten düştünmü" demiş.

adam: "hayır" demiş.

hoca: "o zaman nasıl birşey olduğunu anlayamazsın" demiş.

hocam bu konuda gittikçe renklenmeye başladı ne yapsak ?

peki sen chat'in zararlı olduğunu yaşayarak mı öğrendin? smile.gif
pürmelal
ALINTI(Cihad eL-Muvahhid @ Sep 11 2008, 06:49 PM) *

çetten kasdın eğer mırç vb. şeyler ise hayır, böyle yerlerden hiç hoşlanmam. benimki biraz daha farklı okey.gen denen yerden yaşadığım bir tecrübe.detayın bir anlamı yok.çetten veya çet olabilecek yerlerden uzak durun.

"eşşekten düşmeyen anlayamaz." düşmeyin o eşşekten. sad.gif

heh işte öğrenmek istediğim buydu.. flaugh.gif
Şifaserver
yukarlarda birileri şuan forumda online olan sadece 8 kişiyiz falan yazmış sanki dünyayı bu forumda online olanlar kurtarıyor yada online olmayanlar kumar içki zina falan yapıyor gibi çok gülünç bir konu olmuş burası resmen chat e dönmüş Allah faydasız ilimin zararını kendi elimizle bize bildirmek istemiş sanırım ki iki yıllık bir çıkmaz olmuş burası... sorularla islamiyetteki hocaların yanıtları gayet tatmin edici.o değil de İlhan hocanın kitabını okudunuz mu Ankara ve İstanbul fuarlarında satışa çıkmış bu konuda açılan bölüme okuduktan sonra yorumlarınızı eklersiniz umarım hayırlı bir konuya hazır burada yoğun bir gündem oluşmuşken atıfta bulunmak istedim....
[JT]_BlacK
ALINTI(_LeyaL_ @ Sep 10 2008, 05:50 PM) *

nette karşıdakinin mümin olduğunu nereden bileceksin...
bazı konularda illede tecrübe yaşamak gerekmiyor....etrafta yaşanmış tecrübeler varsa bunlardan örnek alabiliriz...

chat olayı gereksiz zaman kaybıdır.....

Eğer tanıştığınız yer İslami forum ise Mü'min gözü ile bakarım.Yazılar'dan az çok herkezn rengi belli'dir.Eğer o kişi Mü'min değil ise geçmeniz gereken bir imtian var demektir.

Eğer siz karşınızdakini tanrılaştırırısanız zaten baştan kaybetmişsiniz demektir.Ve şuanki gençliğin yaptığı budur.Karşısındakini olduğundan daha fazla yüceltmektir.Yücelttiğinden beklenen ilgi ve alakayı göremediğinden hezeyana uğramakta ve sonucunda yanlış kişiye güvenmiş'im olmakta.

Güvendim başıma bunlar geldi demek,karşı taraf onu terk etmiş demek'tir.

Terk edilecekseniz bunu baştan kabullenmelisiniz.Uzak'tan yaşanılan duygular her zaman uzak'ta kalır.
Kişiler hak edildikleri şekilde yönetilirler.Bu ayeti kerim'eden yola çıkalım inşallah.
EsLeMNa
Konuyu doğal olarak baştan sonra okumadım.

Fikrime gelince;dışarda hiç tanımadığımız yada tanısak bile belli ölçülerle konuştuğumuz insanlar vardır.Onlarla sınırları aşmadan davranışlarımızı kontrol ederek gerektiğince nasıl konuşuyorsak,chat denilen sohbet ortamındada bunun sağlanması önemlidir.

Yani illa edeb..
_LeyaL_
ALINTI
_BlacK' date='Sep 17 2008, 01:33 AM' post='309847']

Eğer tanıştığınız yer İslami forum ise Mü'min gözü ile bakarım.Yazılar'dan az çok herkezn rengi belli'dir.Eğer o kişi Mü'min değil ise geçmeniz gereken bir imtian var demektir.
Eğer siz karşınızdakini tanrılaştırırısanız zaten baştan kaybetmişsiniz demektir.Ve şuanki gençliğin yaptığı budur.Karşısındakini olduğundan daha fazla yüceltmektir.Yücelttiğinden beklenen ilgi ve alakayı göremediğinden hezeyana uğramakta ve sonucunda yanlış kişiye güvenmiş'im olmakta.

Güvendim başıma bunlar geldi demek,karşı taraf onu terk etmiş demek'tir.

Terk edilecekseniz bunu baştan kabullenmelisiniz.Uzak'tan yaşanılan duygular her zaman uzak'ta kalır.
Kişiler hak edildikleri şekilde yönetilirler.Bu ayeti kerim'eden yola çıkalım inşallah.

laugh.gif
-BeRcEsTe-
chat le forum un farklı olduğunu düşünüyorum....foruma bilgi maksatlı giriyoruz...paylaşımlarda bulunuyoruz..bişeyler öğreniyoruz......oysa chat te amaç farklı.... arkadaş edinmek...geyik yapmak bir nevi...
ayparcam
Simdi daha rahatim yanlis yapmiyormusum cok sukur insALLAH bundan sonrada yapmam

Allah hepinizdende razi olsun yorumlariniz icin insALLAH herzaman sizler gibi dusunceli arkadaslar dostlar karsimiza cikar

Selam ve dua ile
zümrüt
ALINTI(i_k_r_a @ Sep 8 2008, 12:28 PM) *

bence bayan-erkek chat ortamı sakıncalı diye düşünüyorum...
çünki illa ki etkileşim oluyor.bunu yaşadığım için söylüyorum.
bi başka forum sebebiyle birisiyle tanıştım ve kardeşçe görüşüyorduk hani başka niyetler yoktu başlarda.ben kayseride o diyarbakırda olduğumuz halde konuştuğumuz konular,birbirimize olan hitaplar değişti. kardeş gibi olamadık yani...
tam 1 sene oldu ve hala beraberiz.insan chat ortamında tanışınca ilk olarak daha çok bağlanıyor karşı tarafa.çünki hatalarını kusurlarını göremiyorsunuz ilk etapta.sadece konuşuyorsunuz,tlfda sesini duyuyorsunuz.tutuluyosunuz işte böyle.sonra birbirinzi net görünce gerçekten bağlandığınızı anlıyosunuz.
ama sükürler olsun ki yanlış birisiyle beraber değilim...
yani sölemek istediğim tabi yaptığım doğru teşvik edici birşey değil...
chat ortamıda ii değil.işte size apaçık bi örnek benim...

Evet ikra sen belki 1000 / 1 rastlamis olabilirsin, ben cok tercübe edimki sakincali chat
ortami hemde cok....Senin durum bir istisna olabilir ama örnek teskil edmiyor...
Ve senin simdi berabersin dedigin erkekle dogrumu yapiyorsun. Yargi degil hasa, sadece
soruyorum dogrumu sence böyle tanisip, kardesce baslayip baska yöne kaymak?
Bosuna allah c.c. bayan-erkegi ayri bicimde yaratmamis....Bazen iki tarafda iyi niyetli
diye sohbet edebiliyor ama senin dedigin gibi deyisiyor mutlak deyisiyor.
Demek ki sakincali seyden uzak durmak gerekir dimi? En hayirlisi budur diye düsünüyorum,
cok arkadaslar baska görüslerde görüyorum ama insan biraz akil sahibi olacak yasi kac olursa
olsun bu daim gecerlidir.
Petite
ALINTI(-BeRcEsTe- @ Sep 20 2008, 10:03 PM) *

chat le forum un farklı olduğunu düşünüyorum....foruma bilgi maksatlı giriyoruz...paylaşımlarda bulunuyoruz..bişeyler öğreniyoruz......oysa chat te amaç farklı.... arkadaş edinmek...geyik yapmak bir nevi...

Ama forumda çeti aratmayacak sayfalar gördüm ''oyun park''ı gibi .
Herneyse internetin zararı /yararı kullanım oranınıza bağlı , internet sizi ele geçirmişse günün 24 saatini pc başında geçiriyorsanız , tehlike çanları çalıyor demektir dikkat edilmesi gereken bu .
Erkek bayan ilişkilerinde reel hayatınızdan farklı bir hal içerisinde iseniz vaziyet daha tehlikeli , örneğin reel yaşamda erkek ile konuşmayan bayanın bu tarz yerlerde şakalaşması gülmesi onun için çelişkili bir durudur , forum veya çet ne farkeder , sanal iletişimde bulunurken düşünün reelde de böylemi davranırdım ,eğer evet ise durum normal siz sağlıklı birisiniz , eğer 180* fark var ise derin derin düşünmenizi tavsiye ederim
[JT]_BlacK
ALINTI
örneğin reel yaşamda erkek ile konuşmayan bayanın bu tarz yerlerde şakalaşması gülmesi onun için çelişkili bir durudur

Forum'da bunu yapmayan bin bayan'da birtane'dir.Ama sorsanız onlar'a derlerki siz çok art niyetlisiniz.

Yüce ALLAH'ımız (c.c) ıslah eylesin bizleri
pürmelal
ALINTI
_BlacK' date='Oct 4 2008, 03:42 AM' post='313939']
Forum'da bunu yapmayan bin bayan'da birtane'dir.Ama sorsanız onlar'a derlerki siz çok art niyetlisiniz.

Yüce ALLAH'ımız (c.c) ıslah eylesin bizleri

aynı şekilde erkekler içinde geçerlidir bu.. smile.gif
ŞehzadeX
Başlık internette chat in hükmü hakkında sorulmuş ama daha sonralarda chat, forum farkı veya benzeşmesi internetin sosyal hayata etkisi gerçek hayatla sanal ortamda farklı davrananın psikolojik kötü gidişatı vs. gibi konulara doğru dönmüş smile.gif
bence bu konular için ayrı ayrı başlık açılsa daha iyi olurmuş ( :
[JT]_BlacK
Sayın ŞehzadeX.

Forum'ın geneli böyle değil'mi ki ? whistling.gif
Petite
ALINTI(pürmelal @ Oct 4 2008, 04:33 PM) *

aynı şekilde erkekler içinde geçerlidir bu.. smile.gif

Tabiki erkekler içinde geçerli .
ŞehzadeX
ALINTI
_BlacK' date='Oct 5 2008, 12:18 AM' post='314196']
Sayın ŞehzadeX.

Forum'ın geneli böyle değil'mi ki ? whistling.gif

Ama ayrı başlık açılırsa daha fazla kişiye ulaşır daha düzenli olur ( :
[JT]_BlacK
ALINTI(ŞehzadeX @ Oct 5 2008, 05:09 PM) *

Ama ayrı başlık açılırsa daha fazla kişiye ulaşır daha düzenli olur ( :

Kendim'i bi an için Yönetici zannettim wink.gif
fizikci
jp.gif
kilic_aygül
Chat benim için bi yerde tel gibi aynı zamanda ucuz iletişim ve haberleşme aracı. Tabi adı üzerinde sohbet.. Bu bakımdan bi yerde tel den farklı. Hernekadar tel bunun için kullanılsa da tel sohbet aracı değildir.
Bu durumda tel da da bayan-erkek konuşması veya yüz yüze konuşması ne kadar caizse chat te de o kadar caizdir diye düşünüyorum.
Eğer yüzyüze veya tel da kırıtarak cilveli sesi incelterek nasıl konuşmamak gerekiyosa sanal ortamda da öyle yapmak gerekiyor. Mesafeli olur ve gereksiz sohbet ve cıvıklıklara girilmezse ve gereksiz kişilerin adresi alınmazsa şahsım adına kullanmaktan yanayım.
İlla ki ilim alışverişi de olması gerekmez. Mesela tel veya posta yazışmaları ilim üzerine midir. Bir ihtiyaç bir gereklilik durumu da olabilir. Nasıl bir ihtiyaç için sokağa çıkıyosak.. Örneğin sokağa çıkan her insan her erkek her kadın günah işlemeye mi çıkar? Veya çıkması gerekir..
Gerçek dünyada nasıl günahdan sakınıyorsak sanal dünyada da aynı şekilde davranmalıyız. Gerçek dünyada aman günah işleriz diye hiç bir şey yapmıyor hiçbir yere gitmiyor kimseyle konuşmuyor muyuz? Hepsini yapıyoruz ama günahtan sakınıyoruz. Üstelik gerçek hayatta müslüman olarak yaşadığımız için çevremizde bir de yadırganıyoruz. Sanalda kendimize uygun ortamlar bulma imkanımız da var.
Her yeni çıkan şeyi insanlar günah için nefisleri şehvetleri vs için kullanmışlar. Ama sonra rayına girmiş.
Örneğin çok eskiler mektupla birbirlerine gizli sözler yazarlarmış. Şimdi var mı bunlar? Belki vardır belki yoktur. Ama şimdi yaygın değil. Mesela bu yüzden köylerde kızlara okuma yazma öğretmezlermiş hani..
Sanki illa ki kötü maksatla kullanmak mı gerek?
İşte o zamanlar da örneğin okuma yazma deyince akıllarına böyle şeyler gelirmiş..
Şimdi de chat diyince herkesin aklına kötü şeyler geliyor. Herkes çok fazla bilmediği için.
Mesela internete giriyorum.. İnternetteyim deyince.. Hıııı napıyosun bakiim internette diye düşünüyo insanlar bi yerde..
Bunlar insanların kafasında olduğu için, insanların bilinçaltında bu var. Birinin msn adresini alınca konuşunca insanların bilinçaltında başka şeyler de oluyodur ister istemez.. İyi maksatla konuşulduğunda bile başka şeylere dönüşmesi de bu bilinçaltının üste çıkmasıdır biraz da diye düşünüyorum..
Bu bilinçaltı düşünceler her yerde her zaman olabilir ama önemli olan gerçek dünyada nasıl dikkat ediyorsak sanalda da aynı şekilde dikkat etmektir diye düşünyorum..
TEVHİD
ALINTI
farklı. Hernekadar tel bunun için kullanılsa da tel sohbet aracı değildir.
Bu durumda tel da da bayan-erkek konuşması veya yüz yüze konuşması ne kadar caizse chat te de o kadar caizdir diye düşünüyorum.
Eğer yüzyüze veya tel da kırıtarak cilveli sesi incelterek nasıl konuşmamak gerekiyosa sanal ortamda da öyle yapmak gerekiyor.

clapping.gif

Selam ve dua ile
kilic_aygül
smile.gif
Selman-ı Aydın
İnternette sohbet sitelerine ithafen!!!
Lütfen sonuna kadar seyredin...

Selman-ı Aydın
Sonra dileyen bu yazıyı okusun inşaAllah...
Video arada kaynamasın diye tekrar verilmiştir.

İslami Sohbet ve Chat Sitelerine İthaf Olunur!!!

Allah 'dan korkmaz, kuldan utanmazlara

Üç kuruş para için İslami Sohbet ve İslami Chat başlığı altında site açmışlara

Bütün uyarılara rağmen bu sitelerini hala aktif devam edenlere

Bu sitelere giriş yapan kadın ve erkeklere

Bu siteleri destekleyen diğer web sitesi sahiplerine

İTHAF OLUNUR

İzleyin, eğer azıcık vicdanınız varsa, azıcık Allah ve Peygamber sevgisi kalmışsa kalbinizde, görelim bakalım devam edecek misiniz o çirkin sitelerinize

Eğer azıcık şerefiniz varsa kapatırsınız ama eğer hala ŞEREFSİZSENİZ oturup bilgisayar başında kadın ve erkeklerin koyun gibi dolaştığı chat odalarınızda NEFİS KRALLIĞINIZDA cehennem odunu olmaya devam edersiniz

Forum Bir Süre Kapalı Kalacak

Sözüm Ona İslami Sohbet Siteleri ve Getirdikleri

Allah’a hamd ederiz. Ondan Başka ilah yoktur. Kim Allah’ın kitabına uyarsa kopması mümkün olmayan bir kulpa tutunmuş demektir. Kimde gayri bir yol aramaya kalkarsa bilsin ki onun varacağı yer cehennemdir.

Ey Allah’a kul olma bilinci içerisinde ki Müslüman sana okuduğumuz bilki kendi nefsimizden değildir Bu her şeyin yaratıcısı ve maliki, din gününün sahibi Allah’ın kelamıdır.

O kitabında kullarına şöyle emreder:

Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar.(Nur Suresi)

Bu konu ile alakalı olarak merhum Seyyid Kutub Fizilal Kur’an da şu manidar cümleleri kurar:

İslâm, şehevi duyguların tahrik olmadığı kan ve etten kaynaklanan dürtülerin galeyana gelmediği tertemiz bir toplum kurmay hedefler. Çünkü sürekli baştan çıkarılma, tahrik edilme durumları ile karşı karşıya kalma; giderilmeyen, hiçbir durumda tatmin olmayan şehevi doyumsuzlukla sonuçlanır... Davetkâr bir bakış, baştan çıkarıcı bir hareket, gösterişli bir takı ve çıplak bir beden... Bütün bunlar bu çılgın hayvani doyumsuzluğu azdırmaktan, sinir ve irade dizgininin elden çıkmasına neden olmaktan başka sonuç doğurmazlar. Bundan sonra, ya hiçbir sınır tanımayan cinsel anarşizm, ya da baştan çıkarılmasına, tahrik edilmesine rağmen tatmin olmasına engel olmanın doğurduğu sinirsel hastalıklar, psikolojik kompleksler...

Bir zamanlar, karşı cinslerin serbestçe bakışıp konuşmalarının, rahatça birarada bulunmalarının, zevkle oynaşmalarının, baştan çıkarıcı gizli yerleri kolaylıkla görebilmelerinin, insanların deşarj olmalarını, rahatlamalarını, tutsak arzularının serbestçe tatmin olmalarını, onların içe kapanmaktan, ruhsal komplekslerden korunmalarını, cinsel baskının şiddetinin ve onun ötesinde güven vermeyen olumsuz tepkilerin hafiflemesini sağlayacağı düşüncesi yaygınlaşmıştı.

Bu düşünce özellikle Freud'inki insanın kendisini hayvandan ayrılmasını sağlayan özelliklerden soyutlanması, çamura batmış hayvansallık düzeyine indirilmesi temeline dayalı bazı materyalist teorilerin yayılmasının ardından yaygınlaşmıştı. Ne var ki, bu düşünceler teorik birer varsayımdan öteye geçememişlerdir. Her türlü toplumsal, ahlaki, dini ve insani bağdan soyutlanmışlığın, serbestliğin son noktasına kadar sağlandığı ülkelerde bu teorilerle çelişen, onları temelden çürüten olayları bizzat gözlerimle gördüm.

Merhumun anlattığı bu bilinç ne yazık ki asrımızın getirdiği tereddütler içerisinde müminler tarafından bir boşluk aranırcasına deşilmektedir.

Nasıl olurda bir mümin Allah’ın ve onun Resulünün ortaya koymuş olduğu bir çizgiyi kendilerine göre eğip bükerek bir çıkış yolu arama gayreti içerisine girerler.

Bizim sorumlu olduğumuz bir kitabımız olduğu fikrini ne çabuk akıllarından çıkartabilirler.

Bugün sözüm ona İslami sohbet sitesi adı altında yapılmaya çalışılan uygulamalar kime ve neye göre doğru olabilir, temiz bir evlilik vaadiyle ortaya çıkan bir erkek bir bayan arasında ki ilişkiler kati çizgileri ile Allah resulü tarafından çizilmiştir.

Şimdi Resul s.a.v’in bu konuda ümmetine çizdiği yol haritasını bir kez daha gözler önüne serelim.

Gerçek niyeti Allah rızası için evlenmek olanların güvendiği bir kadını evlenmek istediği bir kıza bakması için göndermesidir. Enes bin Mâlik’in bu konuda şöyle bir rivayeti vardır:

“Resulullah (a.s.m.) Ümmü Süleym’i bakması için bir kadına göndermiş, ‘ayak üstlerine bak, ağzını kokla’ buyurmuşlardır.” Bu isteklerden gaye, bacaklarının düzgün olup olmaması, diğeri de ağız kokusunun olup olmadığıdır.( Hâkim, el-Müstedrek)

Ya da Ebû Humeyd’in rivayetine göre Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyurmuşlardır:

“Sizden biriniz bir kadınla evlenmek istediğinde ona bakmasında bir sakınca yoktur. Ancak evlenme niyetiyle bakması caizdir. Bunu baktığı kadın bilmese de hüküm değişmez.”( Neylü’l-Evtâr)

Hattâ bu hususu Sevgili Peygamberimizin (a.s.m.) teşvik ettiğini de görüyoruz. Şöyle ki:

Muğîre bin Şûbe bir kadınla evlenmek istiyordu. Peygamberimiz (a.s.m.), ona, “Git, onu gör. Zira görmek, aranızda âhenk olması bakımından daha iyidir.”( Neseî, Nikâh)

Bir başka hadis-i şerifte de Peygamberimizin nasıl yol gösterdiğini öğreniyoruz:

“Sizden biriniz bir kadınla evlenmek istediği zaman onunla evlenmesini teşvik edici özelliklerine bakabilirse baksın.”( Hâkim, el-Müstedrek)

Bununla birlikte Allahın resulü bakma ve görüşme esnasında bazı sınırlamalar getirmektedir. Bunlardan birincisi görüşme yeri ile alakalıdır.

“Sizden kim Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla başbaşa kalmasın. Zira bunu yaparsa üçüncüleri şeytan olacaktır.”( Buharî, Nikâh)

Evlenme düşüncesi olanların yanında muhakkak üçüncü bir şahıs olmalıdır aksi halde evlenme düşüncesinde bulunmayan birilerinin bu anlamda eğer bir zaruret halinde değiller ise ve kalplerinde ki niyetlerine göre onları çok tehlikeli yollara sokabilir.

Niyetimiz Allah’ın rızasını kazanmaktır; şimdi sen otur ve düşün eğer bu sohbet adı altında bir kız ya da erkekle görüşüyorsan burada konuştukların havadan ve sudan ise bu sana caiz değildir.

İslam haram olarak nitelendirdiği ameliyenin geçtiği yolları da tıkar siz bir meyhane açıp isteyen içsin isteyen içmesin derseniz burada ki muhayyerliğiniz harama sebebiyet verebileceği kaçınılmaz olduğu için haramdır.

Şimdi buna benzer bir yol olan bu chatleşmede senin yapmış olduğun Allah’ın ve onun resulünün ölçüsüne uymakta mıdır?

Eğer gaye islamı öğrenme ve öğretme gayesi ise bu çok daha açık bir mekânda İslami ölçü ve kurallar içerisinde gerçekleşebilir.

Ne yazık ki bir takım insanların para kazanma ve saf Müslümanların sözüm ona ellerinden alınan şehvet duygularını onlara geri iade ediyormuş tavırları son derece tehlikeli ve çıkmaz bir yoldur.

Allah basirdir sizin onun haram kıldığı bir şeyi yapıyor olmanız o an yanınızda birilerinin o harama tanıklık etmesi ile değer kazanmaz çünkü yaptığınızı Allah o an görür ve işitir.

Bu konuda sözüm ona ön ayak olan insanlar kime ve neye hizmet etmektedir.

Eğer bizlere kitapdan ve sünnetten bir delil getirebilecekler ise bizim onlara söyleyebileceğimiz işittik ve itaat ettikten başka bir şey değildir.

Bu emirleri işitmemiş olarak bu sarp yola baş koyanların halleri içleri acıtan bir halde televizyon ekranlarında verilemektedir. Bundan en fazla etkilenen islamın en çok önem verdiği aile kurumundan başkası mıdır?

Ailenin zara görmesi demek sonunda bir toplumun zarar görmesi demek değil midir?

Bil ki bir iyiliğe çığır açan olduğu kadar kötülüğe de çığır açan vardır o yolda bir kötülük taşı olarak Allah’ın karşısına çıkmaktan Allah’ın bizi korumasını dileriz.

Minare islam forumu
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.