asiLDuA
Apr 22 2007, 11:01 AM
Nasıl bir müslümanlık anlayışınız var ve günümüz zamanına nasıl bakıyorsunuz sorularına gerçekçi ve doğru yanıtlar verirseniz memnun olurum kardeşler.
Ayrıca yanıtlarınızı buradada açıklamanız yorum yapmanız önemli.
ubeydullah
Apr 22 2007, 04:04 PM
ALINTI(MehLiKA @ Apr 22 2007, 12:01 PM)

Nasıl bir müslümanlık anlayışınız var ve günümüz zamanına nasıl bakıyorsunuz sorularına gerçekçi ve doğru yanıtlar verirseniz memnun olurum kardeşler.
Ayrıca yanıtlarınızı buradada açıklamanız yorum yapmanız önemli.
bence etrafımızı incelediğimiz zaman net olarak görüki muluman tipi tv muslumanı diye düşünüyorum
islam ve kulluk
Apr 22 2007, 07:05 PM
Nickimde de görüldüğü üzere Allah-u teala'ya "kulluk" etmek için O'nun indirdiği hak dine uymak ve o yolda ilerlemek için buradayız şu an dışardaki her santimetre kareden günah akmakta bizler sabır zırhlarımızla inşaallah irademize nefsimize kalbimize Allah'ın izni ile sahip çıkanlardan oluruz.
Mümkün mertebe çıkmamayı yeylerim
Allah'a emanet olun
liberal_24
May 11 2008, 08:28 PM
Namaz kılıyorum İslamın şartlarını yapıyorum fakat ŞERİAT'a iyi gözle bakmıyorum böyle iyiyiz.
Dışarıdakilerde insan onlarla konuşuyorum,kafelerine müzikli ortamlarına gidiyorum seviyorum.
sabah_rüzgarı
May 11 2008, 08:37 PM
Kuran ve Sünnet ışığında Kuranın hükümlerine sadık kalmaya ve sünnet dairesinde hareket etmeyi istiyor ve çabalıyorum.
her ne kadar hatalarım tam olarak yapamadığım şeyler olsa da bu yönde gayret ediyorumm
2. ankette bana uygun b cvp yok
kırık-rüzgar
May 11 2008, 08:46 PM
ALINTI
Kuran ve Sünnet ışığında Kuranın hükümlerine sadık kalmaya ve sünnet dairesinde hareket etmeyi istiyor ve çabalıyorum.
Elbette..Rabbim imkan ve ilham versin inşaAllah..
Dışarıya çıkmaktan hoşlanmam zira açık seçik ortam her karede İslama uymayan davranışlar sergilenmekte 3 türlü düzeltme yolu var bazen elle bazende kalple buğz etmeye çalışıyoruz.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
aLaTurCa
May 12 2008, 12:03 AM
pek yapabildigim soylenmesede yapmak istiyorum..
ve 2 ci soruda bana uyan bir secenek yok, disardakilerle konusuyorum gorusuyorum
musalli
May 12 2008, 12:31 AM
Kuran ve Sünnet ışığında Kuranın hükümlerine sadık kalmaya ve sünnet dairesinde hareket etmeye çalışıyor ve bu yönde çaba sarfediyorum.bu anlamda güçlü olabilmek ve aldatıcıların aldatmalarından emin olmak için
elimden geldiğince ilme kendimi vermeye çalışıyorum.
zamanın fitnesinden ar duyduğum ve sokak tebliği yapamayacağımı bildiğim için dışarı çıkmamayı yeğliyorum.onun dışında yakın çevremize tebliğci bir üslup takınmamız gerektiğini düşünüyorum.
hoş böyle durumlarda bizi dinlemeyip tam tersi eleştiren insanlarla karşılaşmak beni üzüyor ve hevesimi kırıyor.bu defa daha çok özüme dönüp duaya sığınmaktan başka çare bulamıyorum.
allah akibetimizi hayretsin inş...
sükût-u vaveyla
May 12 2008, 04:02 PM
istikamet kur an ve sünnet ...dışarıda islama ters bir düzenin olduğu açık ve net ...tartışma götürmez ...gerçek gerçektir...
ayna
May 12 2008, 04:26 PM
herkesin neyden ne anladığı farklıdır dolayısıyla müslümanlık anlayışı da farklı olabilir.elbette ortada kuran vardır haktır sünnet vardır o da haktır.ben kendi bilgim ve öğrenmem gereken bilgilerim ışığında sadece kulum.hatalar çok.ancak ben cihad konusunda silahlı eyleme karşıyım.bu tür örgütler islam adına zarar veriyor.11 eylülden sonra usame bin ladin yüzünden tüm dünyada müslümanlar terörist gözüyle görüldü ve değer kaybetti.oysa islamı yaymak kuranla hadisle olur.irşad ve tebliğle olur.peygamber efendimiz savaşa girerken Allahın emrini beklemiştir.ne zaman ki dayanılmaz olmuştur o zaman müdafaa amaçlı olarak savaşılmıştır.ben beyinle kişinin kendini bilgisiyle görgüsüyle yetiştirmesiyle asncak islamın tüm dünyada tabi olacağını düşünüyorum
sedatkusoglu
May 12 2008, 06:55 PM
Arkadaşlar ben forumda yeniyim ve bu konu ilk dikkatimi çeken konu oldu ben açıkcası ülkemizizn dine yaklaşımı konusunda çok şikayetciyim özgürlük diye bir şey var ise ortada bu dinini yaşamak isteyenleri kapsamıyor o yüzden herkesin dini anlayışı farklılık gösteriyor
Linkinpark
May 12 2008, 07:12 PM
anket eksik...
yetersiz..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.