Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Zamanın Kutbu Azamı şeyh Abdullah Efendi H.z.
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ İZ BIRAKANLAR ]·.
sahinkar1980
1865 66 da k.maraş göksuna bağlı korkmaz köyünde doğdu.1959 60 larda ebedi hayata geçiş yaptı. abdullah efendi h.z. 13 yaşındayken büyükleri komşu köy kamaşcık a gelen nakşibendi seyyit ABDULLAH efendi (k.s.a.)ziyaretine gitti adaşı seyyıt abdullah efendi h.z. bunu görür görmez hemen yanına çağırır ve ona zikri telkin eder (vird dersi)dersini hiç aksatmadan yapan abdullah efendi h.z. kısa süre sonra içine düşen ilim aşkı ile halep e gider medrese tahsilinin yanı sıra halep rüştiyesinide bitirdi.sonra ailesininısrarına dayanamayıp geri kormaza döner.20 li yaşlara gelincede evlilik yaptı.ve seyyit abdullah efendinin dersini ve rabıtasınadevam ederken keşfi açılır.ve her istediği zaman rabıtasında şeyhi ile konuşuyordu.o sırada bir kıtlık olmuştu köydekiler zahire getirmek için kendisinden rica edince yanına 3-5 kişi alıp halep e gitti orada deve pazarınagidip hayvanlara zahire yüklemiştiki atlarıda zahireyide kaybetti o sırada şeyhi seyyit abdullah efendi h.z. atlarıda zahireyide kendisine teslim edip maraş yolunuda göstermiş.daha sonra şah`ı nakşibendi ve abdulkadiri geylani h.z.nin ruhaniyetlerinden istifade etti.allahu alem 1905 li yllarda bu kutlu göreve başladı.müritlerinden biri rüyeda rasulullahı görmek için ne yapayım deyince. adet ve ibadette rasulullahın ne yaptığını öğren onları nefsine tatbik et istediğin zaman görürsün buyurdu.60 yaşında iken geçirdiği rahatsızlık nedeni ile gözleri görmez oldu ama gönül gözü sayesinde kimseye muhtaç olmadan 30 35 sene daha yaşadı. 1.halifesi anlatıyor.birgün yanına varmiş idim şeyhimi çok sıkıntılı gördüm sebebini sual edince hakkı şuanda korenin seren köyünde çinliler türk askerini kuşattılar savaş çok çetin geçiyor iki taraftanda çok ölü var ama inşallah 2 saate kadar bizimkiler kurtulur buyurdular.gerçektende ogün öğleyin 13 haberlerinde ankara radyosu olayı haber verdi efendim hadiseyi bize 6 7 saat önce haber vermiş idi.kore savaşına katılan biri anlatıyor korede bir ara ekmek sıkıntısı yaşadığımız dönemde bir general gelmiş ekmek dağıtıyor dediler sıraya dizildik aynı üniformalı biri. uzaktan bakınca omuzunda normal asker çantası ve onun içinden herkese ekmek veriyor tam benim önüme gelince bir baktım abdullah efendi h.z. efendi dedim sus işareti yaptı ve gitti.koreden gelince yanına vardım ve efendim sizi korede ekmek dağıtırken gördüm deyince ekmeği yedinmi evet deyince iyi yediysen daha ne anlatıyorsun dedi.abdullah efendi h.z.lerinin birçok keramati görülmüştür.ilim ve irfan sahibi biri idi.yanına gelen sofilerine artık hakkının yanına gidin bizde ne var ne yok hepsi ona verildi diyerek,ve bu kutlu görevi 1 halifesi şuanki sultanımız şeyh hakkı efendi h.z.lerine devrederek ebedi hayat için gözlerini yumdu.allah şefaatlarına nail eylesin.
sahinkar1980
http://dosyam.net/?id=029psx [color=#FF0000] şeyh abdullah efendi (k.s.)h.z.fotorafı.
kadiri
RABBIM BU MÜBAREK İNSANA VE HALİFESİ ŞEYH HAKKI EFENDİ HZ ŞEFAATİNE NAİL EYLESİN HİMMETLERİNİ ÜZERİMİZDEN EKSİK ETMESİNLER ALLAHIM BU MÜBAREKLERDEN RAZI OLSUN
Teşekkürler
<#thank#>
sahinkar1980
şeyh Abdullah efendi hz. diyorki:

Allah-ü Teâlâ Hz.leri, Kuran'i Kerim'in birçok ayetinde, kendisini zikretmemizi bize emretmistir. Cenab-i Hakk'in beyan olunan bu emirleri ayetlerinde su sekilde zikredilmektedir:
Allah (cc) Hz.leri buyuruyor ki;
“Ey Inananlar! Allah (cc) Hz.lerini türlü tesbihler çekerek çok zikrediniz ve O'nu (cc) sabah aksam tesbih ediniz. Zira o sizi karanliklardan nura çikarandir.” (Ahzab /41,42)

“Rabbinin ismini sabah ve aksam zikret habibim. Allah'in (cc) zikrine bütün vakitlerde devam et .”(Insan / 25)
“Allah'i (cc) çok zikredin, taki umdugunuza kavusasiniz. ” (Cuma – 10)

“ Öyle ise beni anin ki, ben de sizi anayim. Bana sükredin, nankörlük etmeyin” (Bakara /152) buyurmustur.

Kur'an-i Kerim ve hadislerde, zikrin faziletlerinden sikça bahsedilmesine ragmen, günümüzdeki insanlarin zikrin hikmetini tam olarak idrak edemedikleri için zikrullahtan uzak kalmislar, ya da gerek görmeyerek kendilerini zikirden alikoymuslardi
kadiri
kutup abdullah efendi hz gelip sordular:
efendim:bazı tarikatlara giren insanlar hemen allaha ulaşıyorlarmış biz neden hemen ulaşamıyoruz

kutup abdullah efendi hz :size bir misal vereyim bir eşek yavrusu veye ceylen yavrusunu düşünün doğduktan kaç saat sonra ayağa kalkıyor üç dört saat sonra birde insan oğlunu düşünün o doğduktan sonra ne zaman ayağa kalkıyor bir sene bir buçuk sene sen bu yolun kurallarına uy sende allaha ulaşırsın yeterki çalış
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.