Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Herkes Kendi Yöresine Ait Yemeklerden Bahsetsin Bakalım
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ OYUN PARKI ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
ayna
ben hataylıyım hatayda künefe,tepsi kebabı taş kadayıf meşhurdur.künefe yemeyen var mı?
islam ve kulluk
bitlisliyim : içli köfte veya klorik
ayna
içli köfte maraşın içli köftesi mi acaba?beyaz oluyor.suda haşlıyorlar.
klorik ne biraz bahseder misin?
hiç künefe yedin mi?
asiLDuA
mihrican laugh.gif illah künefe yetirtecek bise ben yedimm bu saydıklarınızdan birtek klorik ne onu yemedim ben ortakaradenizliyim su böregini çok seviyorumm çokk bleh.gif
Mağlub
Erzurumdan.Bi Cadı Kaymaklısı vardır sormayın gitsin.Yanında Zeytin ve Peynir olacak.Peynir de yöremize has olan tel peynir.Birde çay sabah kahvaltısında bunlar oldumu demeyin keyfime.Elhamdülillah ne güzel nimetler.
DuYGuSaL
Konyanın etliekmeği çok meşhurdur , Konya'ya gelen etliekmek yemeden gitmez... smile.gif

Ayrıca Konya'nın düğün yemekleride meşhurdur..Düğünü olan evlerin camına Türk bayrağı asılır , böylece bu evde pilav(düğün yemeği) verildiği anlaşılır..Masalara onar kişilik gruplar halinde oturulur , bayanlar ve erkekler ayrı yerler , önce BAMYA ÇORBASI ,YOĞURT ÇORBASI, ARKASINDAN ETLİ PİLAV , üzerine tatlı olarak İRMİK HELVASI ve ZERDE gelir... smile.gif

HEPİNİZİ BEKLERİZ...smile.gif
CeZaM
ikis bu aralar evlenecek olan var mı ya canım cektı sımdı dugun yemegını bleh.gif
ileney
Valla şu an annemin dünden kalma yaptığı Patates kızartmasını yiyicem de çayın demlenmesini bekliyorum. biggrin.gif

Çay hayatımın vaz geçilmezidir
ayna
etli ekmeği bilmez miyim?onun daha incesini izmirde yedim.pideye çok benziyor.hatayda pide kültürü yok.onun yerine biberli ekmek ,ispanıklı ekmek meşhur.yani ekmeğin üzerine et değil de ıspanak ve çökelek var bir de bol biber
klonikin ne olduğunu ben de bilmiyorum.islam söyledi merak ettim.
düğün yemeklerinde sanırım her yöre de pilav meşhur bakalım benimkinde ne yaparlar buyrun beklerim
ya konyada tatlıdan sonra bamya veriliyormuş doğru mu?tadı nasıl oluyor?
DuYGuSaL
ALINTI(CeZaM @ Apr 10 2007, 02:27 PM) *

ikis bu aralar evlenecek olan var mı ya canım cektı sımdı dugun yemegını bleh.gif

İkiss olmazmı sen iste pazar günü saat 09:00 _ 12:00 arası senide bekleriz... smile.gif

Olmadı senin canın çekti diye düğün yaparız , oleyo2.gif gerçi pilavı oğlan tarafı yapar ama.. flaugh.gif

ALINTI
ya konyada tatlıdan sonra bamya veriliyormuş doğru mu?tadı nasıl oluyor?

Bunu duymadım mihrican ama yemeklerin sırası yörelere göre değişiyor..
Kaveller
ben doğu karadenizliyim bizim de su böreği meşhur, kıymalı olur ayrıca'' tarhun ''adlı bitki koyarlar içine müthiş lezzetli olur mantının içine de konulur ,lezzet katar birde kıymalı pidesi meşhurdur annem de çok güzel yapar friends.gif birde fırında lavaş pişirip içine kuşbaşı et soğan karabiberli bir harç yapıyor sonra bu harcı lavaşın arasına katıp üstüne de çoban salata ,çok lezzetli birşey deneyin smile.gif karnım açıktıı bunları anlatırken crying.gif
ayna
vallah benim de canımı istettin şimdi kebap deyince zaten dayanamam .kuş başı falan öldürdün beni.
CeZaM
ikiz şu hafızlıgın bari bitseydi sonra ben seni ellerimle verrim

ALINTI
İkiss olmazmı sen iste pazar günü saat 09:00 _ 12:00 arası senide bekleriz...

Olmadı senin canın çekti diye düğün yaparız , gerçi pilavı oğlan tarafı yapar ama..

benim için kendını feda etme bleh.gif
Kaveller
ALINTI(mihrican @ Apr 10 2007, 03:24 PM) *

vallah benim de canımı istettin şimdi kebap deyince zaten dayanamam .kuş başı falan öldürdün beni.

napalım yaa crying.gif en yakın kepapcıya hemen fool.gif
ayna
evet ya.keşke hep beraber yiyebilsek...
DuYGuSaL
ALINTI(CeZaM @ Apr 10 2007, 03:25 PM) *

ikiz şu hafızlıgın bari bitseydi sonra ben seni ellerimle verrim

ALINTI
İkiss olmazmı sen iste pazar günü saat 09:00 _ 12:00 arası senide bekleriz...

Olmadı senin canın çekti diye düğün yaparız , gerçi pilavı oğlan tarafı yapar ama..

benim için kendını feda etme bleh.gif

hayırlısı diyorum.. biggrin.gif
çılgınrapunzel
duygusaL İNSAN cidden çok guzel açıklamışsın bıde bu düğün yemeklerı dediğin yemek çeşitlerini köy şenliklerınde yapıyolar bı kaç defa hususı köyümüze bu şenlıkler için gıtmiştim gerçekten güzel oluyo bu vesileyle ınsan bıde guzel temiz hava almış oluyo. pilav özellikle muhteşem yapılıyo. bizim köyde üzümüydü falan bolca koyarlar pilava.etli ekmeğiyse konyaya gıtmişsenız kesınlıkle tatmalısınız
image
erzurum cağ kebabı benimkide
asiLDuA
bu yemeklerin hepsi güzel :pppppppp hoff hoff :pppp
Evenstar
Doğu karadenizliyim
borani diye çok güzel bir yemeğimiz var
tatlı kabak,ıspanak ya da pazıdan yapılır yoğurtla karıştırdıktan sonra üstüne kavrulmuş soğan dökülür.Nefis bir şey....
Ayrıca söylemeden geçemicem en güzel mantı bizim orda yapılır hatta ve hatta en güzel mantıyı annem yapar
bleh.gif
[color=#FF6666]
Emanet
Ankara'da hersey meshurdur. Simdi baskentli oldugumuz icin diger sehirlerin yemeklerini kabulleniyoruz biggrin.gif
Bu isin sakasi(ne kadar saka olsada bir dogruluk yani vardir tongue.gif )
Ankara'nin tarhana corbasi, sütlü corbasi, bulgur pilavi, yaprak dolmasi, bazlama, sarayli ve daha cok var.

Ben sivasli degilim ama sivas'in bir hingeli var baska yemege degismem good.gif
uniQuee
Tereyağda Kızarmış Kayseri Sucuklu Tavuk Yumurtası Yemeği

Malzemeler (1 kişilik)

2 adet tavuk yumurtası
10-15 dilim sucuk (zevke göre artar azalır)
1 çay kaşığı (beheri 10 gr) tuz
0,5 yemek kaşığı tereyağ
yaklaşık 15 cm çapında yapışmaz tava
kaşık
ocak
aygaz tüpü veya doğalgaz
kibrit, tercihe göre çakmak veya naturel yolları sevenler çakmaktaşı da kullanabilirler
yemeği yapacak kişi

Yapılışı:

yemeği yapacak kişi, ocağın gazını açar, elindeki çakmak veya kibritle ocağı yakar.
tavayı ocağın üzerine koyar.
eline kaşığı alır, tereyağını da tavanın içine koyar.
daha sonra miktarı kişiye göre değişen sucukları tavanın içine koyar, kızartır.
kızarmış sucukların üzerine iki adet tavuk yumurtamız kırılır.
yavaşça pişmeye bırakılır.
yaklaşık 3 dk sonra pişmiştir.

afiyet olsun smile.gif)) karnım acıktı yaf.
asiLDuA
forumun yaramazı gelmiş uniiQuee demek kayserilisin smile.gif

bu arada hala 1 de bizim yaramazın msj sayısı onca yazar hala 1 de .)))))))))))))))))9
uniQuee
ALINTI(MehLiKA @ Apr 10 2007, 10:17 PM) *

forumun yaramazı gelmiş uniiQuee demek kayserilisin smile.gif

bu arada hala 1 de bizim yaramazın msj sayısı onca yazar hala 1 de .)))))))))))))))))9

utandırıyorsunuz beni mehlika bleh.gif

ya benim bu hala ama halaaaaaaaaaaa 1 de olmamın sebebi oyun parkı dışına çıkmamammış crying.gif

yani oyun parkına yazılanlar mesaj yerine konmuyomusss işin özeti blink.gif

napalım katlancas artık...

bu arada yok kayserili deilim yaf... hani yemeğin adı daha bi alengirli olsun diye eklemiştim o kayseri il adını, aslında afyon yazıcaktım hani afyon cumhuriyet sucukları var ya sonra niyeyse kayseri'nin de meshurdur diye düsündüm.. halbuki galiba kayseri'nin pastırması daha meshurdu yaf blink.gif

comico.gif

gittim vallai sucuk ekmek yaptım o tariften sonra isterseniz sucuk ekmek tarifimi de verebilirim smile.gif)))
M_i_r_a_y
Kayseri deyince yemek konusunda sucuktan once mantinin geldigini dusunuyorum bir Kayserili olarak smile.gif Annem o kucucuk mantilari gozlerimiz $a$i oluncaya kadar yaptiriyor yaa nasil once manti demeyiz biggrin.gif Yemesi cok az zaman aliyor ama yapmasi baya zaman aliyor yapanlar bilir smile.gif Ha bir de pastirmamiz var onu da unutmamak lazim smile.gif

islam ve kulluk
ALINTI
içli köfte maraşın içli köftesi mi acaba?beyaz oluyor.suda haşlıyorlar.
klorik ne biraz bahseder misin?
hiç künefe yedin mi?

smile.gif smile.gif smile.gif

sanırım yemedim belkide yemişimdir de aklıma gelmiyordur smile.gif

bulguru meşe büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak yaparlar ve içine kıyma koyarlar ama köftenin için farklı oranlarda baharatlar vardır tadı bi ilginç olur sonra onu pişirirler. Sulu bir yemektir ama çok hoşuma gider...
ayna
arkadaşlar hatayın tava kebabı çok nefistir ve değişiktir.ayrıca bizim testi peynirimiz var.kışın gömüyoruz toprağın altına ve baharda çıkarıp yiyoruz.toprağın altında yağmur sularıyla besinleniyor.kara çörek otuda koyarız üstüne mükemmel bir lezzet
ayrıca bir de tuzlu yoğurdumuz var bizim.yoğurdu kısık ateşte taş ocaklarında pişirirler.o koyu bir kıvam haline gelir ayrıca süzme şeklindedir kahvaltıda ve yemeklerde taze yoğurt yerine kullanılır.
künefe zaten dünyaca meşhurdur.hatayın en meşhur tatlısıdır...
ayna
arkadaşlar akşam akşam açıktım ne yesem ki.
ayna
hadi bakalım yeni arkadaşlar yok mu sizin yöresel yemekleriniz?sormak istedikleriniz?bakın bizi değerlendirin.yoksa nerde bulacaksınız bizim gibi güzel yemek yapan arkadaşları.demi tevhid?demi mehlika?
Önkuzu
Memleketimin KUYU KEBABI yiyenler bilirler ününü

Piran vardır birde değişik bir yemek

Birde kurtuluş savaşından kalma yokluk günlerinde yenilen tirit içine bazı eklemeler yapılsada cray.gif
kilit
elzığın kurutlu gömesi meşhur kurut çökelekten yapılıyor özel yapılmış olan ekmeğinin üzerine dökülür çok güzel oluyor jp.gif
ayna
kuyu kebabını çok merak ettim.bir de kilitin söylediği kurultu gömesini nasıl yapılıyor bilen var mı?bu arada nerelisiniz?
kilit
kurut yazın yapılır sade çökelek bez bir torbaya konur bir iki gün arayla devamlı yoğurulur soğuk bir yerde muhafaza edilir suyu gidip kavrulunca yumruk büyüklüğünde yapılır güneşte kurutulur.

yapılışı:kurut bir bidona suyla birlikte konur eriyene kadar çalkalanır kalın ayran kıvamında olur.

hamuru: un, su ve tuz konur sert bir hamur yapılır altı yağlanmış tepsiye yayılır ve fırına verilir. piştikten sonra ekmek iyice ufatılır.

servis tabağına alınıp üzerine tereyeğı ve kurut ayranı gezdirilir.
afiyet olsun

yolunuz elazığa düşerse kurutlu göme yameye bekliyorum.
ayna
güzel bir lezzete benziyor bakalım belki yemek nasip olur...
Önkuzu
ALINTI(mihrican @ Apr 26 2007, 08:32 PM) *

kuyu kebabını çok merak ettim.bir de kilitin söylediği kurultu gömesini nasıl yapılıyor bilen var mı?bu arada nerelisiniz?

Tabiiki kastamonu clap2.gif

KUYU KEBABI diyorum yeterli değilmi flaugh.gif
asiLDuA
Türkiyede bir çok yörenin yemeğini yedim ama şu bir gerçek ANTEPlilerin yemekleri damak tadları gerçekten enfes harika bleh.gif
ayna
ben de antep sofrasını çok beğenirim hani yakınız da... fool.gif
kuyu kebabını ilk defa duydum kardeş kusura bakma... yes.gif
Alperenx
testikebap- bir de arabasi aklimda ( arabasi kis yemegi)
Ahmet7
Ben Yozgatlıyım /66

bizim ünlü yemeğimiz arabaşı ve testi kebabıdır

testi kebabını sevmem yedim bir kerede

amma arabaşına bayılırım." Biri o neymiş confused1.gif " derse , anlatayım :

şimdi bir tane taze soyulmuş tavuk alıyorsun good.gif kızarmış değil soyumuş biggrin.gif ha onu düdüklü tencerede bir güzel bol suyla kaynatıyorsun sonra tavuğu parça parça ediyor ayırıyorsun devamında o suya işte salça et baharat falan çorbayı hazırıyorsun yanında da hamur yapıyorsun bildiğimiz çörek kek bazlama hamurundan değil ha!

daha değişik akışkan onu bir tencereye 2-3 santim eninde tepsiye döküyorsun tepside bir mühlet sonra donuyor kıvamına geliyor onu tekrar ister baklava dilimli et ister üçgen ister kare kes smile.gif

kaşığına uyacak şekilde kesde nasıl kesersen kes...

tabi çorbasa hazır hamurda hazır kaşığı hamurdan bir parça alacak şekilde daldırıyorsun çorbaya da batırıyorsun cup cup yutuyorsun

hamurlu sevmezseniz sadece çorbayı içebilirsiniz

Vallahi canım çektiki sormayın cray.gif
ela_89
ALINTI(mihrican @ Apr 27 2007, 04:24 PM) *

ben de antep sofrasını çok beğenirim hani yakınız da... fool.gif

inlove.gif ..... flaugh.gif flaugh.gif
ayna
ahmet kardeş nefis görünüyor buradan....
ayna
arkadaşlar biz burada çemene benzeyen bir meze hazırlarız.adı cevizli biber.
cevizi acı biberi havanda iyice döveriz.amaç merhem kıvamına getirmek ve birbirine karıştırmak ve içine ıslatılmış bayat ekmek sarımsak soğan kimyon tuz ekler tekrar karıştırırız . o kadar güzel olur ki.kahvaltıda krem peynir gibi ekmeğin üstüne sür ve ye
bilal habeş
kebap meşhurdur good.gif bizim adanada..hele yanında salatalar thumbup.gif çeşit çeşit yanında ayran birde göl manzarası harika arkasınada güzel bi çay daha ne olsun..adanaya yolu düşen mutlaka kebabını yesin diğer şehirlerdeki adana kebap diye yapılan hiçbiri adanadaki kadar güzel olmuyor nono.gif ..deneyin anlarsınız jp.gif
musalli
arkadaşlar aç insana yapılırmı bu eziyet yaa. biggrin.gif

baştan beri okuyorum harika tarifler,canım çekti.ama bilmediğimi yiyemem onlara çekmedi,

bildiklerimden testi kebabı good.gif konya lıyım etli ekmek,tirit,düğün pilavı good.gif

adana kebabı yanlız inş. adana da yemek kısmet olur,bilal kardeşin dediğini herkes söylüyor çünkü.

mantıya bayılırım.kayserililer güzel yapıyor,annem azıcık kayserilidir,ama yapmıyoruz biz hazır alıyoruz.

bu arada arabaşı bizim buradada meşhur çorbası enfes good.gif hamurunu tavsiye etmem hiç güzel değil
...
bilal habeş
ALINTI(musalli @ Apr 24 2008, 05:01 PM) *

arkadaşlar aç insana yapılırmı bu eziyet yaa. biggrin.gif

baştan beri okuyorum harika tarifler,canım çekti.ama bilmediğimi yiyemem onlara çekmedi,

adana kebabı yanlız inş. adana da yemek kısmet olur,bilal kardeşin dediğini herkes söylüyor çünkü.

mantıya bayılırım.kayserililer güzel yapıyor,annem azıcık kayserilidir,ama yapmıyoruz biz hazır alıyoruz.

...

acıktınız demek o zaman size adana kebap gönderiyorum biggrin.gif adanaya yolunuz düşerse İNŞAALLAH adana kebabınız benden shake2.gif tadıda enfestir..benimde canım çekti biggrin.gif bende mantı isterim ama. jp.gif
musalli
tamam kardeşim,kebaplar sizden,mantı benden olsun,buyrun gelin,başımın üzerinde yeriniz var. jp.gif
bilal habeş
ALINTI(musalli @ Apr 24 2008, 06:32 PM) *

tamam kardeşim,kebaplar sizden,mantı benden olsun,buyrun gelin,başımın üzerinde yeriniz var. jp.gif

ne kadar kibarsınız MAŞAALLAH..sizinde başımın üzerinde yeriniz var jp.gif başım gözüm üstüne mantıyı da severim good.gif
kırık-rüzgar
Bilal kardeşim bana kebap benden demeyin zira atlar gelirim yediremezsiniz yani söyliyim..

Bu arada bizimkiler o kebabı yedilerde alınan yerden olsa gerek pek beğenmediler içine az koymuşlar heralde.

Bilmiyorum işte.Yemişler ama hiç iştahım yok ne kebap ne vs. dry.gif
bilal habeş
ALINTI(esengül @ Apr 24 2008, 07:00 PM) *

Bilal kardeşim bana kebap benden demeyin zira atlar gelirim yediremezsiniz yani söyliyim..

Bu arada bizimkiler o kebabı yedilerde alınan yerden olsa gerek pek beğenmediler içine az koymuşlar heralde.

Bilmiyorum işte.Yemişler ama hiç iştahım yok ne kebap ne vs. dry.gif

buyrun beklerim clapping.gif atlayın gelin başımla beraber ne demek bir kebabımı esirgeyecem sizden istediğiniz kebap olsun.. jp.gif sizinkiler yanlış yere gitmişlerdir adananın ene meşhur kebapçıları hep oturduğum yere yakın hele bide göl manzarası var ki MAŞAALLAH. good.gif TABİ MANZARASIZ AMA KEBABI GÜZEL OLANIDA VAR biggrin.gif
iştahınız yokmuş olmadı ama canım sıkıldı sad.gif ne zaman atlıyorsunuz?
kırık-rüzgar
Uzun bir süre atlamıyorum ki atlasamda ben kimseyle görüşmemki kimden gitmişsem o.

Nazikliğinizden ötürü teşekkür ederim.

Şimdi bazı insanların kebabı bırakın çorba içecekleri durumları yok..

Ahahh ben artık başka diyarlardayım yanlış yazarsam kusura bakmayın..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.