ayna
Apr 9 2007, 04:35 PM
ben hataylıyım hatayda künefe,tepsi kebabı taş kadayıf meşhurdur.künefe yemeyen var mı?
islam ve kulluk
Apr 10 2007, 11:31 AM
bitlisliyim : içli köfte veya klorik
ayna
Apr 10 2007, 11:52 AM
içli köfte maraşın içli köftesi mi acaba?beyaz oluyor.suda haşlıyorlar.
klorik ne biraz bahseder misin?
hiç künefe yedin mi?
asiLDuA
Apr 10 2007, 12:02 PM
mihrican
illah künefe yetirtecek bise ben yedimm bu saydıklarınızdan birtek klorik ne onu yemedim ben ortakaradenizliyim su böregini çok seviyorumm çokk
Mağlub
Apr 10 2007, 01:03 PM
Erzurumdan.Bi Cadı Kaymaklısı vardır sormayın gitsin.Yanında Zeytin ve Peynir olacak.Peynir de yöremize has olan tel peynir.Birde çay sabah kahvaltısında bunlar oldumu demeyin keyfime.Elhamdülillah ne güzel nimetler.
CeZaM
Apr 10 2007, 01:27 PM
ikis bu aralar evlenecek olan var mı ya canım cektı sımdı dugun yemegını
ileney
Apr 10 2007, 01:37 PM
Valla şu an annemin dünden kalma yaptığı Patates kızartmasını yiyicem de çayın demlenmesini bekliyorum. 
Çay hayatımın vaz geçilmezidir
ayna
Apr 10 2007, 01:57 PM
etli ekmeği bilmez miyim?onun daha incesini izmirde yedim.pideye çok benziyor.hatayda pide kültürü yok.onun yerine biberli ekmek ,ispanıklı ekmek meşhur.yani ekmeğin üzerine et değil de ıspanak ve çökelek var bir de bol biber
klonikin ne olduğunu ben de bilmiyorum.islam söyledi merak ettim.
düğün yemeklerinde sanırım her yöre de pilav meşhur bakalım benimkinde ne yaparlar buyrun beklerim
ya konyada tatlıdan sonra bamya veriliyormuş doğru mu?tadı nasıl oluyor?
DuYGuSaL
Apr 10 2007, 02:10 PM
Kaveller
Apr 10 2007, 02:22 PM
ben doğu karadenizliyim bizim de su böreği meşhur, kıymalı olur ayrıca'' tarhun ''adlı bitki koyarlar içine müthiş lezzetli olur mantının içine de konulur ,lezzet katar birde kıymalı pidesi meşhurdur annem de çok güzel yapar

birde fırında lavaş pişirip içine kuşbaşı et soğan karabiberli bir harç yapıyor sonra bu harcı lavaşın arasına katıp üstüne de çoban salata ,çok lezzetli birşey deneyin

karnım açıktıı bunları anlatırken
ayna
Apr 10 2007, 02:24 PM
vallah benim de canımı istettin şimdi kebap deyince zaten dayanamam .kuş başı falan öldürdün beni.
CeZaM
Apr 10 2007, 02:25 PM
ikiz şu hafızlıgın bari bitseydi sonra ben seni ellerimle verrim ALINTI
İkiss olmazmı sen iste pazar günü saat 09:00 _ 12:00 arası senide bekleriz...
Olmadı senin canın çekti diye düğün yaparız , gerçi pilavı oğlan tarafı yapar ama..
benim için kendını feda etme
Kaveller
Apr 10 2007, 02:28 PM
ALINTI(mihrican @ Apr 10 2007, 03:24 PM)

vallah benim de canımı istettin şimdi kebap deyince zaten dayanamam .kuş başı falan öldürdün beni.
napalım yaa

en yakın kepapcıya hemen
ayna
Apr 10 2007, 02:32 PM
evet ya.keşke hep beraber yiyebilsek...
DuYGuSaL
Apr 10 2007, 02:38 PM
ALINTI(CeZaM @ Apr 10 2007, 03:25 PM)

ikiz şu hafızlıgın bari bitseydi sonra ben seni ellerimle verrim ALINTI
İkiss olmazmı sen iste pazar günü saat 09:00 _ 12:00 arası senide bekleriz...
Olmadı senin canın çekti diye düğün yaparız , gerçi pilavı oğlan tarafı yapar ama..
benim için kendını feda etme
hayırlısı diyorum..
çılgınrapunzel
Apr 10 2007, 03:09 PM
duygusaL İNSAN cidden çok guzel açıklamışsın bıde bu düğün yemeklerı dediğin yemek çeşitlerini köy şenliklerınde yapıyolar bı kaç defa hususı köyümüze bu şenlıkler için gıtmiştim gerçekten güzel oluyo bu vesileyle ınsan bıde guzel temiz hava almış oluyo. pilav özellikle muhteşem yapılıyo. bizim köyde üzümüydü falan bolca koyarlar pilava.etli ekmeğiyse konyaya gıtmişsenız kesınlıkle tatmalısınız
image
Apr 10 2007, 03:45 PM
erzurum cağ kebabı benimkide
asiLDuA
Apr 10 2007, 06:19 PM
bu yemeklerin hepsi güzel :pppppppp hoff hoff :pppp
Evenstar
Apr 10 2007, 06:37 PM
Doğu karadenizliyim
borani diye çok güzel bir yemeğimiz var
tatlı kabak,ıspanak ya da pazıdan yapılır yoğurtla karıştırdıktan sonra üstüne kavrulmuş soğan dökülür.Nefis bir şey....
Ayrıca söylemeden geçemicem en güzel mantı bizim orda yapılır hatta ve hatta en güzel mantıyı annem yapar
[color=#FF6666]
Emanet
Apr 10 2007, 07:58 PM
Ankara'da hersey meshurdur. Simdi baskentli oldugumuz icin diger sehirlerin yemeklerini kabulleniyoruz
Bu isin sakasi(ne kadar saka olsada bir dogruluk yani vardir

)
Ankara'nin tarhana corbasi, sütlü corbasi, bulgur pilavi, yaprak dolmasi, bazlama, sarayli ve daha cok var.
Ben sivasli degilim ama sivas'in bir hingeli var baska yemege degismem
uniQuee
Apr 10 2007, 09:04 PM
Tereyağda Kızarmış Kayseri Sucuklu Tavuk Yumurtası YemeğiMalzemeler (1 kişilik)
2 adet tavuk yumurtası
10-15 dilim sucuk (zevke göre artar azalır)
1 çay kaşığı (beheri 10 gr) tuz
0,5 yemek kaşığı tereyağ
yaklaşık 15 cm çapında yapışmaz tava
kaşık
ocak
aygaz tüpü veya doğalgaz
kibrit, tercihe göre çakmak veya naturel yolları sevenler çakmaktaşı da kullanabilirler
yemeği yapacak kişi
Yapılışı:
yemeği yapacak kişi, ocağın gazını açar, elindeki çakmak veya kibritle ocağı yakar.
tavayı ocağın üzerine koyar.
eline kaşığı alır, tereyağını da tavanın içine koyar.
daha sonra miktarı kişiye göre değişen sucukları tavanın içine koyar, kızartır.
kızarmış sucukların üzerine iki adet tavuk yumurtamız kırılır.
yavaşça pişmeye bırakılır.
yaklaşık 3 dk sonra pişmiştir.
afiyet olsun

)) karnım acıktı yaf.
asiLDuA
Apr 10 2007, 09:17 PM
forumun yaramazı gelmiş uniiQuee demek kayserilisin
bu arada hala 1 de bizim yaramazın msj sayısı onca yazar hala 1 de .)))))))))))))))))9
uniQuee
Apr 10 2007, 09:42 PM
ALINTI(MehLiKA @ Apr 10 2007, 10:17 PM)

forumun yaramazı gelmiş uniiQuee demek kayserilisin
bu arada hala 1 de bizim yaramazın msj sayısı onca yazar hala 1 de .)))))))))))))))))9 utandırıyorsunuz beni mehlika
ya benim bu hala ama halaaaaaaaaaaa 1 de olmamın sebebi oyun parkı dışına çıkmamammış
yani oyun parkına yazılanlar mesaj yerine konmuyomusss işin özeti
napalım katlancas artık...
bu arada yok kayserili deilim yaf... hani yemeğin adı daha bi alengirli olsun diye eklemiştim o kayseri il adını, aslında afyon yazıcaktım hani afyon cumhuriyet sucukları var ya sonra niyeyse kayseri'nin de meshurdur diye düsündüm.. halbuki galiba kayseri'nin pastırması daha meshurdu yaf
gittim vallai sucuk ekmek yaptım o tariften sonra isterseniz sucuk ekmek tarifimi de verebilirim

)))
M_i_r_a_y
Apr 10 2007, 11:16 PM
Kayseri deyince yemek konusunda sucuktan once mantinin geldigini dusunuyorum bir Kayserili olarak

Annem o kucucuk mantilari gozlerimiz $a$i oluncaya kadar yaptiriyor yaa nasil once manti demeyiz

Yemesi cok az zaman aliyor ama yapmasi baya zaman aliyor yapanlar bilir

Ha bir de pastirmamiz var onu da unutmamak lazim

islam ve kulluk
Apr 11 2007, 12:01 AM
ALINTI
içli köfte maraşın içli köftesi mi acaba?beyaz oluyor.suda haşlıyorlar.
klorik ne biraz bahseder misin?
hiç künefe yedin mi?

sanırım yemedim belkide yemişimdir de aklıma gelmiyordur

bulguru meşe büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak yaparlar ve içine kıyma koyarlar ama köftenin için farklı oranlarda baharatlar vardır tadı bi ilginç olur sonra onu pişirirler. Sulu bir yemektir ama çok hoşuma gider...
ayna
Apr 12 2007, 12:40 PM
arkadaşlar hatayın tava kebabı çok nefistir ve değişiktir.ayrıca bizim testi peynirimiz var.kışın gömüyoruz toprağın altına ve baharda çıkarıp yiyoruz.toprağın altında yağmur sularıyla besinleniyor.kara çörek otuda koyarız üstüne mükemmel bir lezzet
ayrıca bir de tuzlu yoğurdumuz var bizim.yoğurdu kısık ateşte taş ocaklarında pişirirler.o koyu bir kıvam haline gelir ayrıca süzme şeklindedir kahvaltıda ve yemeklerde taze yoğurt yerine kullanılır.
künefe zaten dünyaca meşhurdur.hatayın en meşhur tatlısıdır...
ayna
Apr 24 2007, 08:22 PM
arkadaşlar akşam akşam açıktım ne yesem ki.
ayna
Apr 26 2007, 05:21 PM
hadi bakalım yeni arkadaşlar yok mu sizin yöresel yemekleriniz?sormak istedikleriniz?bakın bizi değerlendirin.yoksa nerde bulacaksınız bizim gibi güzel yemek yapan arkadaşları.demi tevhid?demi mehlika?
Önkuzu
Apr 26 2007, 06:44 PM
Memleketimin KUYU KEBABI yiyenler bilirler ününü
Piran vardır birde değişik bir yemek
Birde kurtuluş savaşından kalma yokluk günlerinde yenilen tirit içine bazı eklemeler yapılsada
kilit
Apr 26 2007, 07:27 PM
elzığın kurutlu gömesi meşhur kurut çökelekten yapılıyor özel yapılmış olan ekmeğinin üzerine dökülür çok güzel oluyor
ayna
Apr 26 2007, 07:32 PM
kuyu kebabını çok merak ettim.bir de kilitin söylediği kurultu gömesini nasıl yapılıyor bilen var mı?bu arada nerelisiniz?
kilit
Apr 26 2007, 09:35 PM
kurut yazın yapılır sade çökelek bez bir torbaya konur bir iki gün arayla devamlı yoğurulur soğuk bir yerde muhafaza edilir suyu gidip kavrulunca yumruk büyüklüğünde yapılır güneşte kurutulur.
yapılışı:kurut bir bidona suyla birlikte konur eriyene kadar çalkalanır kalın ayran kıvamında olur.
hamuru: un, su ve tuz konur sert bir hamur yapılır altı yağlanmış tepsiye yayılır ve fırına verilir. piştikten sonra ekmek iyice ufatılır.
servis tabağına alınıp üzerine tereyeğı ve kurut ayranı gezdirilir.
afiyet olsun
yolunuz elazığa düşerse kurutlu göme yameye bekliyorum.
ayna
Apr 27 2007, 11:21 AM
güzel bir lezzete benziyor bakalım belki yemek nasip olur...
Önkuzu
Apr 27 2007, 11:41 AM
ALINTI(mihrican @ Apr 26 2007, 08:32 PM)

kuyu kebabını çok merak ettim.bir de kilitin söylediği kurultu gömesini nasıl yapılıyor bilen var mı?bu arada nerelisiniz?
Tabiiki kastamonu
KUYU KEBABI diyorum yeterli değilmi
asiLDuA
Apr 27 2007, 12:35 PM
Türkiyede bir çok yörenin yemeğini yedim ama şu bir gerçek ANTEPlilerin yemekleri damak tadları gerçekten enfes harika
ayna
Apr 27 2007, 03:24 PM
ben de antep sofrasını çok beğenirim hani yakınız da...
kuyu kebabını ilk defa duydum kardeş kusura bakma...
Alperenx
May 4 2007, 12:28 AM
testikebap- bir de arabasi aklimda ( arabasi kis yemegi)
Ahmet7
May 4 2007, 12:55 AM
Ben Yozgatlıyım /66
bizim ünlü yemeğimiz arabaşı ve testi kebabıdır
testi kebabını sevmem yedim bir kerede
amma arabaşına bayılırım."
Biri o neymiş
" derse , anlatayım :
şimdi bir tane taze soyulmuş tavuk alıyorsun

kızarmış değil soyumuş

ha onu düdüklü tencerede bir güzel bol suyla kaynatıyorsun sonra tavuğu parça parça ediyor ayırıyorsun devamında o suya işte salça et baharat falan çorbayı hazırıyorsun yanında da hamur yapıyorsun bildiğimiz çörek kek bazlama hamurundan değil ha!
daha değişik akışkan onu bir tencereye 2-3 santim eninde tepsiye döküyorsun tepside bir mühlet sonra donuyor kıvamına geliyor onu tekrar ister baklava dilimli et ister üçgen ister kare kes
kaşığına uyacak şekilde kesde nasıl kesersen kes...
tabi çorbasa hazır hamurda hazır kaşığı hamurdan bir parça alacak şekilde daldırıyorsun çorbaya da batırıyorsun
cup cup yutuyorsun
hamurlu sevmezseniz sadece çorbayı içebilirsiniz
Vallahi canım çektiki sormayın
ela_89
May 4 2007, 07:46 AM
ayna
May 4 2007, 06:59 PM
ahmet kardeş nefis görünüyor buradan....
ayna
May 18 2007, 01:41 PM
arkadaşlar biz burada çemene benzeyen bir meze hazırlarız.adı cevizli biber.
cevizi acı biberi havanda iyice döveriz.amaç merhem kıvamına getirmek ve birbirine karıştırmak ve içine ıslatılmış bayat ekmek sarımsak soğan kimyon tuz ekler tekrar karıştırırız . o kadar güzel olur ki.kahvaltıda krem peynir gibi ekmeğin üstüne sür ve ye
bilal habeş
Apr 24 2008, 03:16 PM
kebap meşhurdur

bizim adanada..hele yanında salatalar

çeşit çeşit yanında ayran birde göl manzarası harika arkasınada güzel bi çay daha ne olsun..adanaya yolu düşen mutlaka kebabını yesin diğer şehirlerdeki adana kebap diye yapılan hiçbiri adanadaki kadar güzel olmuyor

..deneyin anlarsınız
musalli
Apr 24 2008, 04:01 PM
bilal habeş
Apr 24 2008, 04:59 PM
ALINTI(musalli @ Apr 24 2008, 05:01 PM)

arkadaşlar aç insana yapılırmı bu eziyet yaa.
baştan beri okuyorum harika tarifler,canım çekti.ama bilmediğimi yiyemem onlara çekmedi,
adana kebabı yanlız inş. adana da yemek kısmet olur,bilal kardeşin dediğini herkes söylüyor çünkü.
mantıya bayılırım.kayserililer güzel yapıyor,annem azıcık kayserilidir,ama yapmıyoruz biz hazır alıyoruz.
...
acıktınız demek o zaman size adana kebap gönderiyorum

adanaya yolunuz düşerse İNŞAALLAH adana kebabınız benden

tadıda enfestir..benimde canım çekti

bende mantı isterim ama.
musalli
Apr 24 2008, 05:32 PM
tamam kardeşim,kebaplar sizden,mantı benden olsun,buyrun gelin,başımın üzerinde yeriniz var.
bilal habeş
Apr 24 2008, 05:58 PM
ALINTI(musalli @ Apr 24 2008, 06:32 PM)

tamam kardeşim,kebaplar sizden,mantı benden olsun,buyrun gelin,başımın üzerinde yeriniz var.
ne kadar kibarsınız MAŞAALLAH..sizinde başımın üzerinde yeriniz var

başım gözüm üstüne mantıyı da severim
kırık-rüzgar
Apr 24 2008, 06:00 PM
Bilal kardeşim bana kebap benden demeyin zira atlar gelirim yediremezsiniz yani söyliyim..
Bu arada bizimkiler o kebabı yedilerde alınan yerden olsa gerek pek beğenmediler içine az koymuşlar heralde.
Bilmiyorum işte.Yemişler ama hiç iştahım yok ne kebap ne vs.
bilal habeş
Apr 24 2008, 06:06 PM
ALINTI(esengül @ Apr 24 2008, 07:00 PM)

Bilal kardeşim bana kebap benden demeyin zira atlar gelirim yediremezsiniz yani söyliyim..
Bu arada bizimkiler o kebabı yedilerde alınan yerden olsa gerek pek beğenmediler içine az koymuşlar heralde.
Bilmiyorum işte.Yemişler ama hiç iştahım yok ne kebap ne vs.

buyrun beklerim

atlayın gelin başımla beraber ne demek bir kebabımı esirgeyecem sizden istediğiniz kebap olsun..

sizinkiler yanlış yere gitmişlerdir adananın ene meşhur kebapçıları hep oturduğum yere yakın hele bide göl manzarası var ki MAŞAALLAH.

TABİ MANZARASIZ AMA KEBABI GÜZEL OLANIDA VAR
iştahınız yokmuş olmadı ama canım sıkıldı

ne zaman atlıyorsunuz?
kırık-rüzgar
Apr 24 2008, 06:09 PM
Uzun bir süre atlamıyorum ki atlasamda ben kimseyle görüşmemki kimden gitmişsem o.
Nazikliğinizden ötürü teşekkür ederim.
Şimdi bazı insanların kebabı bırakın çorba içecekleri durumları yok..
Ahahh ben artık başka diyarlardayım yanlış yazarsam kusura bakmayın..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.