Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Herkes Kendi Yöresine Ait Yemeklerden Bahsetsin Bakalım
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ OYUN PARKI ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
RAzdAR
hımm, peki veli bağını, karnı cırığı ve patatesli mantıyı bileniniz varmı?
oy oy yemede yanında yat,
kebeplar ve köftelerde neymiş cool.gif
musalli
razdar isimleri çok ilginçmiş ama tatlarını bilemem,hangi yörenin bu yemekler.

sen nerelisin.tarifleri ver bakalım bize... biggrin.gif

esencimm neler oluyor,beni üzüyorsun ama,bilmiş ol...

bizde çokmu iştah var sanıyorsun,ama maksat muhabbet olsun,yapma böyle güzelim yaa... sad.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Apr 24 2008, 07:36 PM) *

bizde çokmu iştah var sanıyorsun,ama maksat muhabbet olsun,yapma böyle güzelim yaa... sad.gif

Üzülme sen ya jp.gif bak bu ilk tebessümüm..Gerçekten üzülmeyin siz bak söylediğime pişman olurum sonra tamm mı??
bilal habeş
ALINTI(esengül @ Apr 24 2008, 07:09 PM) *

Uzun bir süre atlamıyorum ki atlasamda ben kimseyle görüşmemki kimden gitmişsem o.

Nazikliğinizden ötürü teşekkür ederim.

Şimdi bazı insanların kebabı bırakın çorba içecekleri durumları yok..

Ahahh ben artık başka diyarlardayım yanlış yazarsam kusura bakmayın..

siz atlar gelirim dediniz ya o bakımdan biggrin.gif buyrun beklerim dedim
sizde çok kibarsınız MAŞAALLAH..
bu arada başka diyarlarda yanlış yazarsanız bile (yazmazsınız zaten) canınız saolsun cool.gif ne demek sizin varlığınız yeter..
musalli
ALINTI(esengül @ Apr 24 2008, 07:38 PM) *

Üzülme sen ya jp.gif bak bu ilk tebessümüm..Gerçekten üzülmeyin siz bak söylediğime pişman olurum sonra tamm mı??

ilk tebessümün mü? sad.gif başka bişey demiyorum artık,bende gülmüyorum işte... sad.gif
RAzdAR
ALINTI(musalli @ Apr 24 2008, 07:36 PM) *

ardahan, kars yöresine ait...
ebeveynler ardahan,
bendeniz marmara.
görmek nasip olmadı ardahanı,,
Rabbim izin verirse bu yaz dünya gözüyle gidip göreceğim oraları. wink.gif
tarifleri veririmde her babayiğidin harcı değildir bunları yapabilmek gleam.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Apr 24 2008, 07:54 PM) *

ilk tebessümün mü? sad.gif başka bişey demiyorum artık,bende gülmüyorum işte... sad.gif

hii sen gülmezsen bu forumun anlamı kalmaz sen yapma ne olur ben biraz çekilecem artık. sad.gif
zümrüt
Gümüshaneliyim:: Sarmisakli Siron var, yufkadan yapilir üsütne yogurt gezdilir ve biberli salca ile
renklendirilir......mmhhhh

Birde mesur tadlimiz Pestil imiz var, bazi yerlerde yapilsada bizim pestili hic biri tudmazzzzz......
musalli
ALINTI(esengül @ Apr 24 2008, 09:03 PM) *

hii sen gülmezsen bu forumun anlamı kalmaz sen yapma ne olur ben biraz çekilecem artık. sad.gif

hımm demek öyle,sen çekilirsen bende çekiliyorum o zaman esencim,bekliyorum... dry.gif

ALINTI

ebeveynler ardahan,
bendeniz marmara.
görmek nasip olmadı ardahanı,,
Rabbim izin verirse bu yaz dünya gözüyle gidip göreceğim oraları.
tarifleri veririmde her babayiğidin harcı değildir bunları yapabilmek

razdarcım böyle diyorsun ama,sen benim marifetli bir bayan olduğumu bilmiyorsun. gleam.gif comico.gif

sen hele ver tarifleri,sonrada atla gel konya'ya,gör bakalım babayiğitliğin hasını... biggrin.gif

giderken parmakların noksan dönebilirsin biggrin.gif zira yemeklerle birlikte yeme gibi

bir kaçınılmazlığın olacak... biggrin.gif
GöK_eKiNi
Kayseriliyim Mantısı güzeldir yoğurtlu,etli patatesli zevke göre değişir. Ben yoğurtluyu severim smile.gif
kırık-rüzgar
razdarcım böyle diyorsun ama,sen benim marifetli bir bayan olduğumu bilmiyorsun.

sen hele ver tarifleri,sonrada atla gel konya'ya,gör bakalım babayiğitliğin hasını...

giderken parmakların noksan dönebilirsin zira yemeklerle birlikte yeme gibi

bir kaçınılmazlığın olacak...

Aynından bende biribirimize benziyoruz..

Musallim ya .. flowers.gif
musalli
teşekkürler canım.bunlarda sana... flowers.gif flowers.gif flowers.gif
RAzdAR
ALINTI(esengül @ Apr 25 2008, 03:17 PM) *

razdarcım böyle diyorsun ama,sen benim marifetli bir bayan olduğumu bilmiyorsun.

sen hele ver tarifleri,sonrada atla gel konya'ya,gör bakalım babayiğitliğin hasını...

giderken parmakların noksan dönebilirsin zira yemeklerle birlikte yeme gibi

bir kaçınılmazlığın olacak...

karnı cırığın hamuru için:
1 su bardağı tepeleme un
yarım su bardağı kadar su ve biraz tuz ile sertçe bir hamur yapılır.
hamur beze haline geldikten sonra kalın şeritler halinde kesilir.
şeritler avuç içinde yuvarlanarak birer cm kalınlığında tekrar kesilir.
kesilen hamurlar parmakla bastırılarak şekil verilir ve suda haşlanır, süzülmez, tencerede bekletilir.
ayrı bir tencerede kemikli etler helle smile.gif kıvamında haşlanır.
tavada yağ, arzu edildiği ömiktarda ince doğranmış k.soğan, salça, tuz ve p.biberle sos hazırlanır.
ayrı bir kasede boca ezilmiş sarımsaklar sulandırılır.
extradan bol limon suyu lazım.
gelelim servisine;
servis tabağına bir kepçe haşlanmış hamur alınır.
ortasına haşlanmış etler suyu ile konur.
üzerine bir kaşık sos ve arzu edildiği ölçüde sarımsak suyu ve limon suyu ilave edilir.

Esengül kardeşim marifetli bir bayan olduğunuzu bizlere ispatlamanız lazım.
nasımı?
bu tarifi aynen yapıp resimlerini çekip buraya ekleyerek, kolay gelsin smile.gif
iddia ediyorum bu yemeğin bu şekil tarifi nette yok.

Patatesli mantıyıda katlamayz, balık sırtı şeklinde öreriz.
olurda birgün yaparsak resmini çekip eklerim bu sayfaya smile.gif

Veli bağının tarifini de gelen ısrarlar üzerine birgün yazarım smile.gif
yemek tarifi yazmak ne zor şeymiş.
musalli
biggrin.gif ellerinize sağlık,enfes birşeye benziyor... biggrin.gif
beyda
NİĞDE TAVASI biggrin.gif Niğde tavasını yiyin eğer beğenmezseniz yüzüme tükürün. doh.gif Amma ve lâkin bunu Niğde'de yemeyen bana laf söylemesin kardeşim. biggrin.gif Ahh ahh havasına kurban olayım memleketimin.
bilal habeş
ALINTI(beyda @ Apr 26 2008, 12:42 AM) *

NİĞDE TAVASI biggrin.gif Niğde tavasını yiyin eğer beğenmezseniz yüzüme tükürün. doh.gif Amma ve lâkin bunu Niğde'de yemeyen bana laf söylemesin kardeşim. biggrin.gif Ahh ahh havasına kurban olayım memleketimin.

tamam atlayıp niğdeye geliyorum zaten acıkmıştım biggrin.gif
musalli
ALINTI(bilal0101 @ Apr 26 2008, 12:49 AM) *

tamam atlayıp niğdeye geliyorum zaten acıkmıştım biggrin.gif

niğde bize yakın geçerken uğra bilal kardeş,birlikte yiyelim gelelim kardeşimizin tavasını biggrin.gif

bakalım övdüğü kadar varmıymış... biggrin.gif yanlız ben açken yabancı yemekleri yiyebiliyorum,

aksi halde imkansız,böylede kötü bir huyum var.hoş sevdiklerimi bile doğru düzgün yediğim

söylenemez ya hadi neyse.benimle yola çıkan aç kalır duyururum... biggrin.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Apr 26 2008, 07:59 PM) *

niğde bize yakın geçerken uğra bilal kardeş,birlikte yiyelim gelelim kardeşimizin tavasını biggrin.gif

bakalım övdüğü kadar varmıymış... biggrin.gif yanlız ben açken yabancı yemekleri yiyebiliyorum,

aksi halde imkansız,böylede kötü bir huyum var.hoş sevdiklerimi bile doğru düzgün yediğim

bende aynından olduğum için aç kalmam ama benimle olanın halini bilmem..
musalli
o zaman ikimiz birlikte çıkalım esencim yolculuğa,hem yanımızdakilere zulmetmemiş oluruz. biggrin.gif

birine rica ederiz bizi telefonla öğün zamanlarında arayıp,yemek yemeniz gerekiyor diye uyarırlar. biggrin.gif

aksi halde ben düşüp bayılana kadar farkında olmam sağlıksızlığımın. biggrin.gif

kankimi buldum yaşasıııınn. comico.gif yahoo.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Apr 26 2008, 09:02 PM) *

o zaman ikimiz birlikte çıkalım esencim yolculuğa,hem yanımızdakilere zulmetmemiş oluruz. biggrin.gif

birine rica ederiz bizi telefonla öğün zamanlarında arayıp,yemek yemeniz gerekiyor diye uyarırlar. biggrin.gif

aksi halde ben düşüp bayılana kadar farkında olmam sağlıksızlığımın. biggrin.gif

kankimi buldum yaşasıııınn. comico.gif yahoo.gif

Aynen yemek yemeyi unuturuz ya neyse sonunda bende buldum oleyy thumbup.gif
musalli
ALINTI(esengül @ Apr 26 2008, 09:04 PM) *

Aynen yemek yemeyi unuturuz ya neyse sonunda bende buldum oleyy thumbup.gif

yemek yemeyi unutan bir dünyalı daha biggrin.gif aman allah'ım anneme söylemeliyim bunu.

türümün tek örneği olmadığımı ispatlamalıyım. biggrin.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(musalli @ Apr 26 2008, 09:37 PM) *

yemek yemeyi unutan bir dünyalı daha biggrin.gif aman allah'ım anneme söylemeliyim bunu.

türümün tek örneği olmadığımı ispatlamalıyım. biggrin.gif

o zaman benimde anneme söylemem lazım bendne başkalarıd aöyle görsün..
bilal habeş
ALINTI(musalli @ Apr 26 2008, 07:59 PM) *

tamam olur siz konyadydınız değilmi? biz geçen yıl konyaya ziyaret için gitmiştik bir grup ama sadece mevlanaya uğradık bir daha ne zaman konyaya giderim nasip jp.gif
bu arada sizin kötü dediğiniz huy bendede var sad.gif ne olacak halimiz aç kaldık desenize cray.gif
musalli
ALINTI(bilal0101 @ Apr 27 2008, 02:55 AM) *

tamam olur siz konyadydınız değilmi? biz geçen yıl konyaya ziyaret için gitmiştik bir grup ama sadece mevlanaya uğradık bir daha ne zaman konyaya giderim nasip jp.gif
bu arada sizin kötü dediğiniz huy bendede var sad.gif ne olacak halimiz aç kaldık desenize cray.gif

haydaa,esencim gördün mü,bize bir yoldaş daha geldi. biggrin.gif bende diyordum bilal kardeşle

neden hemen ısındık,boşver sevgili bilal biz açlıklara alışkınız,hatta hobi yapmışız.

annelere duyurmadıkça sorun olmaz yola devam... biggrin.gif good.gif

konya ya her zaman beklerim,başımın üzerinde yeriniz var inş... jp.gif
asiLDuA
mübalağa olmasın ama ben mantıyı güzel yaparım.

yöreler olarakta pek yemediğim yemek kalmadı,yozgatın arabaşısı,tokatın batı,balıkesirin çiğbörekleri,adananın kebabı smile.gif

yalnız antepli var ise aranızda

Hiç tartışmaksızın şunu kabul edin,Türkiyede en güzel yemekleri antepliler yapar.Ha ben antepli değilim ama onların mutfakları hem bol hemde çok lezzetlidir tavsiye ederim tongue.gif
bilal habeş
ALINTI(3elmiyah @ Apr 28 2008, 02:10 PM) *

mübalağa olmasın ama ben mantıyı güzel yaparım.

Hiç tartışmaksızın şunu kabul edin,Türkiyede en güzel yemekleri antepliler yapar.Ha ben antepli değilim ama onların mutfakları hem bol hemde çok lezzetlidir tavsiye ederim tongue.gif

ben antebin mutfağını çok iyi biliyorum ama adanayla kıyas edilmez bunu adanalı olduğum için demiyorum gerçekten antebin ne kebabı ne döneri hiç güzel değil kebabın yanında salata deseniz yok bizde çeşit çeşit salata döner deseniz döneri sarmadan veriyorlar öyle döner mi olur buyrun adanaya gelin damak tadınız değişsin jp.gif denemesi bedava biggrin.gif
kırık-rüzgar
Bedava değil para alıyorlar jp.gif
İlle Cihad
evet hemde acayip para alıyorlar smile.gif
bilal habeş
ALINTI(esengül @ Apr 28 2008, 04:01 PM) *

Bedava değil para alıyorlar jp.gif

evet alıyorlar bedava değil biggrin.gif ama ben arkadaş gelirse o misafir olacağı için bendensiniz mesajıydı jp.gif gelsin kebap döner benden o yüzden denemesi bedava biggrin.gif
karakiz
ben trabzonluyum bızımde mısır ekmegımız mesurdr yemeyenlere tavsıyemdr mutlaka tadına bakın bır de yogurta dograyıpta yersenız daha guzel oluyo
bilal habeş
ALINTI(karakiz @ May 9 2008, 02:05 PM) *

ben trabzonluyum bızımde mısır ekmegımız mesurdr yemeyenlere tavsıyemdr mutlaka tadına bakın bır de yogurta dograyıpta yersenız daha guzel oluyo

ben trabzonun mısır ekmeğini değil, hamsi istiyorum biggrin.gif
musalli
balık hiç sevmiyorum ve yiyemiyorum.. sad.gif
bende balık sevmek istiyorum,,ondaki demir vitaminine ihtiyacım var... crying.gif
al_muallim
ALINTI(musalli @ May 17 2008, 05:39 PM) *

balık hiç sevmiyorum ve yiyemiyorum.. sad.gif
bende balık sevmek istiyorum,,ondaki demir vitaminine ihtiyacım var... crying.gif

Balık yediniz mi hiç, , isteyerek yiyin, olur,,,

balık balık balık jp.gif
musalli
ALINTI(al_muallim @ May 19 2008, 02:10 AM) *

Balık yediniz mi hiç, , isteyerek yiyin, olur,,,

balık balık balık jp.gif

hayır yemedim,yiyemiyorum ama başlayacağım inş... good.gif
-BeRcEsTe-
doğu karadenizliyim
kara lahana sarmalarımız mükemmeldir ayyyy ... hangi birini saysam acaba confused1.gif
hamsiyi söylememe zaten gerek yok, tereyağı ve peynirden yapılan muhlamamız vardır...daha sayardım ma iştahınızı kabartmayayım dedim....
musalli
bu yemekleri tanımadığım içi hiç iştahım kabarmıyor ki,,belki görüntü olsaydı,,oda belki yani... biggrin.gif
karakiz
ayy benımde canım sımdı bı sarma cektı neyse zaten yarın kara lahana sarması yapıcaz annemle, sabıha fotolar guzel olmus sen mı cektın aynı zamanda sen mı yaptın
-BeRcEsTe-
shake2.gif hayır netten indirdim
kuscuu
BIZIM SAMSUNUNDA KARALAHANASI GUZEL OLUR BOL LIMONLU
musalli
ALINTI(sabiha @ May 21 2008, 01:06 AM) *

teşekkürler canım,,baktım ama şimdide yemeden anlıyamam ki whistling.gif biggrin.gif
pürmelal
tokatlılar bilir BAT'ı.. hımmm... olsada yesek wink.gif buyrun resmi

al_muallim
ALINTI(pürmelal @ Jun 23 2008, 08:24 PM) *

tokatlılar bilir BAT'ı.. hımmm... olsada yesek wink.gif buyrun resmi

offf, aç karnına ne yaptın şimdi, smile.gif

pürmelal
bende açıııımmmmm cray.gif cray.gif
RAzdAR
ALINTI(RAzdAR @ Apr 25 2008, 07:13 PM) *

Patatesli mantıyı katlamayz, balık sırtı şeklinde öreriz.
olurda birgün yaparsak resmini çekip eklerim bu sayfaya smile.gif

beklenen gün geldi flaugh.gif

anlatmaya gerekyok arife tarif gerek wink.gif
resimler yeterli umarım..

resimler tlfndan çekilmiş biraz amatörce,, siz o yönünü görmeyin smile.gif
musalli
of off maşallah,harika. clapping.gif
şimdi orada olmalıydım karnım aç ve mantıya asla hayır demem,
ellerine sağlık kardeşim... jp.gif
pürmelal
ALINTI(RAzdAR @ Jun 25 2008, 01:04 PM) *

beklenen gün geldi flaugh.gif

anlatmaya gerekyok arife tarif gerek wink.gif
resimler yeterli umarım..

resimler tlfndan çekilmiş biraz amatörce,, siz o yönünü görmeyin smile.gif

çerkes misiniz?? smile.gif bu yemekler çerkes yemeği..ben bayılırımmm comico.gif
_MeRiÇ_
Ahhhh Ahhh! crying.gif Ama olmadı şimdi yaa.Zaten kaç gündür adamakıllı bişi yemedim.Offf içim gitti yavf crying.gif
_MeRiÇ_
O yemeğin çok ismi var burda haluje diyolar bir kerede hampal diye duymuştum.Normalde çerkez lere ait ama herkes yapıyo süper bişey
pürmelal
ALINTI(TEVHİDci @ Jun 25 2008, 11:53 PM) *

razdar o yemeğin ismi bizim buralarda patatesli mantı değilde, ''hingel'' olarak geçer.

psihaliwe,haluj yada hambal derler bizim burda da confused1.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.