Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Top Sakal Günah Mı?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
onunyolcusu
Arkadaşlar herkes kafasına göre bir şeyler diyor.
Kimi cahiller ise üffff diyip saçmalıyor.Lütfen
düzgün bir şekilde kaynak göstererek cevaplandırın
Mütefekkir
cahil konuşuyor:(edit)

niye mi üff dedim çünkü aynı konuyu bu forumda her gün her saat görmekten bıktım..

ukubat denilen adamın foruma girdiğinden beri kullandığı 10 kelimdene 8 i sakal olduğu için, bir gün böyle bir taşma olacağı açıktı..

lütfen arkadaşlar abatrmayın!!

kardeşim sakaldan başka konu mu yok yav...

yav diğer sünnetleri ne kadar uyguluyoruz bir söylesenize..

sünneti şekilleştirip maddileştirmeyn..

peygamberimizi sıradan bir insan statüsüne sokuyorsunuz.. onun bir şahsı manevisi vardır ve lüffen sünnet olgusunu da bu çerçeveden bildirin..

sokakta sakal bırakan hacılara sor niçin sakal bırakıyorsun diye? '' e sünnettir'' demekten başka cevap veremezler sana(genelleme yapmıyorum)..

halbuki sünnet olayı bu kadar basit mi?

sünneti şekillendirmeyin ve basite indirmeyin..

artık sakal mevzusunu konuşmaktan bıktım..

sünnetin hikmetini bilmeyen bir hacının sakal bırakmasıyla bir gencin top sakal bırakması arasında fark yok.. çünkü o genç de niçin top sakal bıraktığını bilmiyor...

bir insanın top sakal bırakması bana çok komik geliyor..

fıkhi boyutunu bilmiyorum..

arap kralları niye bırakıyorlar onu da anlamış değilim..
asiLDuA
onun yolcusu öncelikle hoşgeldin Güzel kardeşim topsakalı sen sordun sanırım Şimdi topsakalı günümüzde kimler bırakıyor ? Genelde hristiyanlar Resulullah onlar saç keserken kendisi uzatmıştır yani Bu konularda o kadar titizdi.Ben hoş bakmıyorum şahsen.Çok itici duruyor.Bir müslümana hiç ama hiç yakıştıramıyorum.
ileney
Top sakal bırakıp aha sünnete uydum dersen günahtır...
Diğerini bilemicem
Amma taktınız sizde bu işe ha
onunyolcusu
Sayın ilenay kardeşim burada din hakkında bir soru sordum.Biliyorsunuz.
Sizin gibi bir insan yani imanlı bir adamın bu kadar ters bir cevap yazması
beni üzdü.Lütfen dedklerinizi iki veya ç kez okuyun ona göre yazınızı yazın.

ALINTI(MehLiKA @ Apr 8 2007, 02:14 PM) *

onun yolcusu öncelikle hoşgeldin Güzel kardeşim topsakalı sen sordun sanırım Şimdi topsakalı günümüzde kimler bırakıyor ? Genelde hristiyanlar Resulullah onlar saç keserken kendisi uzatmıştır yani Bu konularda o kadar titizdi.Ben hoş bakmıyorum şahsen.Çok itici duruyor.Bir müslümana hiç ama hiç yakıştıramıyorum.

Hoşbulduk mehlika kardeşim.Öncelikle bana düzgün bir şekilde vevabınızı yazdığınız için teşekkür ederim.Sağolun
Mütefekkir
ALINTI(onunyolcusu @ Apr 8 2007, 02:21 PM) *

Sayın dilenay kardeşim burada din hakkında bir soru sordum.Biliyorsunuz.
Sizin gibi bir insan yani imanlı bir adamın bu kadar ters bir cevap yazması
beni üzdü.Lütfen dedklerinizi iki veya ç kez okuyun ona göre yazınızı yazın.

ileney demek istedin herhalde..

o yoğundur gelene kadar ben cevap vereym..

yani diyor ki top sakalın helal mi yoksa haram mı olduğunu bilmiyorum ama (arap krallarını kastetmiş olabilir..) bazıları top sakal bırakarak sünnete ittiba ediyorum diyor.. işte bu yanlıştır. bu günahtır diyor ki haklı ..yani günah olan ''top sakalı sünnet çerçevesine yerleştirmek.. top sakal bırakmak sünnet değildir.. sünete uygun sakal tarifini ukubatın açmış olduğu herhangi bir konuya tıklayarak bulabilirsin..

ok?
onunyolcusu
Sayın müttefekir kardeşim.
Benim söylemek istediğimi iyi anladınız.

Gençlerin satanistliği ve kafirliği seçtiği dünyadasınız bu 1

Ona göre dini zor göstermeyin bu 2

Sizin gibi sert cevap yazanlar yüzünden kaç kere forum değiştirdim bu da 3

Yeni üye olan bir insan(ben) nerden bileyim hergün insanların aynı şeyi sorduklarını?

Lütfen biraz hassa olun Kıyamete yaklaıyoruz.Kafirleri defterinizden sileceğinize onlarıda
İslamiyete kazandırın.Daha susun sizin gibilerle grüşmek istemiyorum rtfm.gif
Mütefekkir
abi biz haramdır demedik ki anlamıyorum neye kızıyorsun.. bu konuya en fazla itina gösterenlerden biri de benim.. cevaplar sert değil...

hiç bir şey anlamış değilim..

hata yaptıysam özür dilerim..

şu hayatta bi işe yaramadım zaten..yanlış anlayan anlayana..

otobüste yaşlı kadına yer verirsin ''ben o kadar yaşlımıyım '' der seni azarlar..

adam düşecek olur kolundan tutarsın ''kapkaçcı'' damgasını vururlar..

bilgisayarın olmaz öğrenci halinle cafelelerde sürtersin bir kaç kişiyle bilgimi paylaşasın diye.. konuyu açıklamaya çalışırsın..üçüncü cevabı beklemeden sana yobaz damgasını vururlar çöpe atarlar..

eee ben de terkediyorum o zaman... sen de terket... madem bi boka yaramıyorum.. kendimi ifade edemiyorum... ne işim var burda.......

hakkınızı helal edin..
ileney
Onun yolcusu .

Sakal bırakmak sünneti zevahid dir ...

Yani adete bağlı olan sünnetlerdir.

Sünneti yapmamak günah olmaz

Sünneti inkar eden alay eden bırak günah kazanmayı ,imanı gider.

Yeter ki O'na uymak olsun maksat ,[sünnete bağlı]sakal bırakarak bile nail oluruz sevaba..

Mütefekkir
ayrı başlık açmaya gerek yok.. hakkınızı helal edin..
ileney
Mütefekkir kardeşim oldu mu şimdi ?

Bu kadar öfkelenme sakin ve sus

( Mü'minin konuşması zikir, susması fikir bakışı ibrettir [hazret-i Muhammed] )

Onun yolcusu ,başkalarına kalb kırmayın derken kendisi kalp kırıyor ama farkında değil.

Özür dile Onun Yolcusu.
TEVHİD
ALINTI(Mütefekkir @ Apr 8 2007, 02:44 PM) *

Aaaaaa.Mütefekkir.Dur kardeşim.Olur mu öyle kırılmak falan.Sakın.Siz olmadan bu forumun tadı mı olur.İmama kızıp namaz bozmak gibi sizin bu yaptığınız.Yeni üye olan kardeşimize bakmayın.Sizi henüz tanımıyor ki.

SAKIN BİR DAHA BÖYLE ŞEYLER DUYMAYAYIM KARDEŞİM,TAMAM MI?

Selam ve dua ile

Selamün Aleyküm Onun Yolcusu kardeşim

Hoşgeldiniz, hayırlı uğurlu olsun üyeliğiniz.

Topsakal benim de pek hoşuma gitmez.Ama buramak haramdır demek te doğru gelmiyor.

Ama bendenize yanlış gelen bir yazı var.Altta eklediğim yazınız.

ALINTI
Lütfen biraz hassa olun Kıyamete yaklaıyoruz.Kafirleri defterinizden sileceğinize onlarıda
İslamiyete kazandırın.Daha susun sizin gibilerle grüşmek istemiyorum

Rica ediyorum kardeşim,tam olarak bu kardeşlerimizi tanımadan bu tarz hükümler vermeyiniz. Size bu yazıyı yazan kardeşim de sizin yeni üye olduğunuzdan habersizdir belki.Ayrıca sizin şahsınıza bir hakaret yok .Sadece bir yorum. Bu yorum sizi kırmasın ve üzmesin.

Bir mümin olarak sizden kardeşimin gönlünü almanızı rica ediyorum.

Cümleniz ağır. Kerdeşlerim bunu gerçekten taşıyamazlar.

Selam ve dua ile
onunyolcusu
ALINTI(ileney @ Apr 8 2007, 02:58 PM) *

Mütefekkir kardeşim oldu mu şimdi ?

Bu kadar öfkelenme sakin ve sus

( Mü'minin konuşması zikir, susması fikir bakışı ibrettir [hazret-i Muhammed] )

Onun yolcusu ,başkalarına kalb kırmayın derken kendisi kalp kırıyor ama farkında değil.

Özür dile Onun Yolcusu.

Kardeşim gerçektende özür diliyorum.
Ben yanlış anlamış olmalıyım.
Gerçekten pardon.Kardeşim gitme.Kal birlikte dost olalım

ALINTI(Mütefekkir @ Apr 8 2007, 02:44 PM) *

Kardeşim gerçektende özür diliyorum.
Ben yanlış anlamış olmalıyım.
Gerçekten pardon.Kardeşim gitme.Kal birlikte dost olalım
Beni affet.Hakkını helal et
TEVHİD
Selamün Aleyküm Kardeşim

Size teşekkür ederim.Kişi kabahatin bilmek kadar irfan olmaz.

Mütefekkir Kardeşim şimdi sizin yazınızı okur ve sizi affeder.
Zira Kardeşimin hiiiiç kini yoktur. Hemen unutuverir,kalbi çok yumuşaktır benim tatlı kardeşimin.
Zaten O'nu tanuyınca çok iyi dost olacağınızı tahmin ediyorum.

Selam ve dua ile
ileney_
Hah şöyle ,işte be kardeşiim,Helal olsun sana
3 günlük dünya için olacak şey mi merak etme Mütefekkir Ayran gönüllüdür.
Kızar-gelir.
İşte İslam kardeşlliği clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif :clap
2:
TEVHİD
ALINTI(ileney_ @ Apr 8 2007, 03:58 PM) *

Hah şöyle ,işte be kardeşiim,Helal olsun sana
3 günlük dünya için olacak şey mi merak etme Mütefekkir Ayran gönüllüdür.
Kızar-gelir.
İşte İslam kardeşlliği clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif :clap
2:

clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif

Selam ve dua ile
onunyolcusu
Sağolun kardeşlerim.İnşallah sizlerle iyi bir dost oluruz.Allah a emanet olun.Hakkınızı helal edin.
Tekrar kardeşimden özür diliyorum........
ayna
aramıza hoşgeldin kardeşim ismin ve avatarın çok güzel.ben gül resimli avatarları çok severim arkadaşlar da bilirler.çok hoşuma gitti.
bu forumda herkes birbiriyle kardeş gibidir.bazen kardeşlerimizle de bazı sorunlar yaşarız öfkeleniriz.ama asla sevgimizde bir eksiklik yoktur.çünkü biz birbirimizi Allah için severiz
sorduğun sorunun cevabını arkadaşlarım cevaplamış.günah değil ama hristiyana yada yahudiye benzememeye bakalım.genelde onlar bu şekilde bırakır.müslümanın sakalı zaten bellidir.peygamber efendimizin sünnet buyurduğu gibidir.
Teşekkürler
<#thank#>
onunyolcusu
ALINTI(mihrican @ Apr 8 2007, 07:05 PM) *

aramıza hoşgeldin kardeşim ismin ve avatarın çok güzel.ben gül resimli avatarları çok severim arkadaşlar da bilirler.çok hoşuma gitti.
bu forumda herkes birbiriyle kardeş gibidir.bazen kardeşlerimizle de bazı sorunlar yaşarız öfkeleniriz.ama asla sevgimizde bir eksiklik yoktur.çünkü biz birbirimizi Allah için severiz
sorduğun sorunun cevabını arkadaşlarım cevaplamış.günah değil ama hristiyana yada yahudiye benzememeye bakalım.genelde onlar bu şekilde bırakır.müslümanın sakalı zaten bellidir.peygamber efendimizin sünnet buyurduğu gibidir.

Hoşbulduk kardeşim.Gerçektende burada sıcak bir ortamda buldum kendimi.Bana darılan kardeşimmlede barışırsam çok iyi olur.Böyle sıcak bir ortam yarattığınız için teşekkür ederim.
kayöse
kardeşim allah hakkında hayırlısı ne ise onu versin.allah insanın ne giyimine ne kuşamına ne de sakalına saçına bakmaz.allahın nazargahı yalnızca kalptir.allah gönüle bakar.eğer senin niyetin halis ise şekil 2. olandadır.sen önce kalbine bak.sağlam bir iman iste allahtan ki gerisi gelir inşalllah.öyle insanlar varki şekline bakarsın zübbe kılıklıdır amma velakin gönlünü daima allah allah diyerek o'ndan 1 an bile ayırmaz.
mrohank
sakal sünnettir, sünnete uymamak ise sünnetin sevabını ummamaya sebeptir, günaha değil. günah, ayetlerce belirtilip resullullah tarafından da açıklanmıştır, sünnet olanlara ise günah mevzu değildir, sevap mevzudur bildiğim kadarıyla...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.