TEVHİD
Mar 9 2007, 05:59 PM
ALINTI(mirzamuhammed @ Mar 9 2007, 05:56 PM)

[B]"Kartalların yerine füzelerin uçtuğu,Yağmurun yerine kurşunların yağdığı tüm islam topraklarındaki kardeşlerimize dua ile..."
Cum'a nız hayrlara vesile olsun inşaAllah...[/B]
Amiiiiiiiiiiiiin ecmain
ayna
Mar 16 2007, 11:09 AM
hayırlı cumalar arkadaşlar.rabbim hepimizin günahlarını affetsin inşallah
suskun
Mar 23 2007, 10:19 AM
selamun aleyküm...hayırlı cumalar..cumamız mübarek olsun..
:: LâL ::
Mar 23 2007, 11:46 AM

Planlanmış zamanlarımız olmasaydı, irademizin soluksuz ve de cılız yürüyüşüyle ne kadar yol alabilirdik?
Günde beş vakit kulluk ödevlerimizi yerine getirmekle, günün bütününe yayılan bir dinçlik urbası kuşanıyoruz.
Haftanın altı günü tam da tekdüze olmaya meyletmiş yaşayışımızı “Cuma”nın bereketli ve toplu coşkusuyla renklendiriyoruz.
Evet, kutsanmış vakitlerin içinden geçiyoruz. Mümkün olduğunca çok azıkla çıkmalıyız.
Dönüşü ve durağı olmayan bir yolculukta olduğumuzu düşünmeliyiz, önümüzde irili ufaklı azıklar var: Dar vakitlerin azığı ... Herkes bu azıklardan ne kadar doldurursa heybesine
Onunla yürüyecek ötelere ...
Selam ve dua ile ..
buket86
Mar 23 2007, 02:10 PM
SELAMUN ALEYKÜM.hayırlı cumalar...inşaallah.selam ve dua ile...
fizikci
Mar 23 2007, 02:19 PM
Hayırlı Cumalar...
Duayla...
vüreyka
Mar 30 2007, 08:23 AM
CUMA GÜNÜNÜZÜ TEBRİK EDER
AYRICA KANDİL OLAN BU GÜNÜZÜ KUTLARIM
TEVHİD
Mar 30 2007, 11:13 AM
ALINTI(vüreyka @ Mar 30 2007, 09:23 AM)

CUMA GÜNÜNÜZÜ TEBRİK EDER
AYRICA KANDİL OLAN BU GÜNÜZÜ KUTLARIM
S.A. Vüreyka Krdeşim
Bir mukabele.Ben de herkesin Cuma bayramını ve kandilini kutluyorum.
Selam ve dua ile
Mar 30 2007, 12:03 PM
ayna
Apr 13 2007, 11:33 AM
cumanız mübarek olsun arkadaşlar.tüm dünyadaki mazlumlar için dua...
ayna
Apr 20 2007, 11:48 AM
arkadaşlar cumanız mübarek olsun.ayrıca bugün sevgili peygamberimizin doğum günü.iyiki doğdun ya hz.muhammed.iyiki varsın.
ubeydullah
Apr 20 2007, 01:02 PM
her kesin cuması mubvarek olsun
Apr 20 2007, 01:07 PM

Bizleri yaratan ve bizlere her türlü nimeti veren, insanlığın en karanlık döneminde bir hidayet rehberi olarak Hz. Muhammed'i (s.a.v.) gönderen alemlerin rabbi Allah'a sonsuz hamd-u senalar, O'nun sevgili kulu ve peygamberine salat-ü selamlar olsun!
Allâh'ım, nefsime takva ver. Onu temizle, nefsi en iyi temizleyen Sen'sin, nefsimin velîsi ve Mevlâsı Sen'sin.
Her vaktiniz hayr olsun cumanız mübarek olsun ..
islam ve kulluk
Apr 20 2007, 01:40 PM
ALINTI
Allâh'ım, nefsime takva ver. Onu temizle, nefsi en iyi temizleyen Sen'sin, nefsimin velîsi ve Mevlâsı Sen'sin.
Her vaktiniz hayr olsun cumanız mübarek olsun ..
amin ecmain
suskun
Apr 20 2007, 03:20 PM
hayırlı cumalar..Cumamız Mübarek olsun kardeşler..
malik bin nebi
Apr 22 2007, 06:41 PM
hangi cuma bu arkadaşlar bekçi cuma mı* yoksa haberimiz olmadan bir yerde müslümanlar devlet kurdular da cumalarımı oldu artık yoksa laikler müslüman mı oldu da haberimiz yok, yoksa bahsettiğiniz bu cuma hutbelerin ab ve abd patentli emrilerle ayetlerin çıkartıldığı, hutbelerini devlete ve millete zeval gelmesin duaları ile kapattıkları cuma mı, hani şu kıldırgaç memurlarının kıldırdığı, laik yasalara yeminli memurların kıldırdığı cumadan mı bahsediyorsunuz, yeryüzündeki zulme rağmen 10 kasımların anlatıldığı cumadan mı bahsettiniz, yoksa allah'ın dininin az bir paha karşılığı satıldığı cumalardan mı.Allah Allah islamiforum değil mi burası,
selam ve dua ile
ayna
Apr 27 2007, 10:29 AM
cumanız mübarek olsun kardeşler.
cuma süresi:
Cuma Suresi
Bismillahirrahmanirrahim
62/1. Goklerde olanlar ve yerde bulunanlar, hukumran, cok kutsal, guclu ve Hakim olan Allah'i tesbih ederler.
62/2. Kitapsiz kimseler arasindan, kendilerine ayetlerini okuyan, onlari aritan, onlara Kitabi ve hikmeti ogreten bir peygamber gonderen O'dur. Onlar, daha once, suphesiz apacik bir sapiklik icinde idiler.
62/3. Onlardan baskalarina da -ki henuz onlara katilmamislardir- Kitap ve hikmeti ogretmek uzere, peygamberi gonderen Allah'tir. O, gucludur, Hakim'dir.
62/4. Bu, Allah'in diledigine verdigi lutfudur. Allah, buyuk lutuf sahibidir.
62/5. Kendilerine Tevrat ogretildigi halde, onun geregini yapmayanlarin durumu, sirtina kitap yuklenmis merkebin durumu gibidir. Allah'in ayetlerini yalanlayan kimselerin durumu ne kotudur! Allah zalimleri dogru yola eristirmez.
62/6. De ki: "Ey Yahudiler! Butun insanlar bir yana, yalniz kendinizin Allah'in dostlari oldugunuzu iddia ediyorsaniz ve bunda samimi iseniz, olumu dilesenize!"
62/7. Yaptiklarindan oturu, olumu asla dileyemezler. Allah, zalimleri bilendir.
62/8. De ki: "Dogrusu kendisinden kactiginiz olum mutlaka karsiniza cikacaktir; sonra; goruleni de gorulmeyeni de bilen Allah'a donduruleceksiniz, O size islediklerinizi haber verecektir."*
62/9. Ey inananlar! Cuma gunu namaz icin ezan okundugu zaman Allah'i anmaya kosun; alim satimi birakin; bilseniz, bu sizin icin daha iyidir.
62/10. Namaz bitince yeryuzune yayilin; Allah'in lutfundan rizik isteyin; Allah'i cok anin ki saadete erisesiniz.
62/11. Onlar bir kazanc veya bir eglence gorduklerinde, seni ayakta birakarak oraya yoneldiler. De ki: "Allah katinda olan, eglenceden de kazanctan da hayirlidir. Allah, rizik verenlerin en iyisidir." *
Apr 27 2007, 02:38 PM
Allah’ım ..
İman ve kur’an nuruyla kalplerimizi nurlandır.
Sana her an muhtaç olduğunu bilen, zengindir.
Bizi bu şuur ile zenginleştir.

Ey Kur’an’ı indiren Allah’ım, Kur’an’ın hürmetine ve kendisine Kur’an indirdiğin zatın hürmetine, kalplerimizi ve kabirlerimizi, iman ve kur’an nuruyla nurlandır.
Ey Rabbim! Kur’an’ın nuruyla bizi nurlandır.
Kura’an’ı bize dünyada arkadaş, ahiretde yoldaş, kıyamette şefaatçi, sıratta nur, cehenneme karşı perde ve koruyucu kıl.
Ey Rabbim! İlahi güzelliğin kutbu, CELAL tecellisinin merkezi, nurların aleme yansıdığı ilk varlık, sırlar semasının güneşi, Latif olan, tevhid’in’in tecelligahı olan Hz. Muhammed efendimizin zatına sonsuz rahmet ve selam eyle
Amin ..
Ey Hakikat yolcusu! Kendi varoluş gerçeğini filizlendiren bakışa yüz çeviren bir dünyanın orta yerinde, kimliğinle kuşatılmış ve kıstırılmış olarak el yordamıyla yürümektesin!
Ruhun gizemli yolculuğuna yabancı bu çağda, hangi dala tutunarak ilerlemekdesin? Hangi duygunun sahih ışıltısıyla yol almaktasın? Hangi kitabın soluklayıcı ikliminde huzur bulmaktasın?
malik bin nebi
Apr 29 2007, 09:59 PM
selam kardeşim kur'an safha safha inmiştir şu anda ne zina edenlee ne de iftira edenlere celde vuramadığınız gibi cuma namazınız da yoktur, müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün ayeti gibi bir ayettir cuma suresideki ayetler de ya zina edenlere yüz sopa vurup iftira edenlere seksen sopa vurup, müşrikleri gördüğünüz yerde öldüreceksiniz ya da bunlar islamın toplumsal boyutu ile ilgili hükümledir deyip elbiseyi temzileyip pisliklerden uzak duracaksınız, şu anki cuma kur'an'ın cuması değildir
vesselam
SimRe
May 4 2007, 08:34 AM
TÜM MÜSLÜMANLARIN CUMASI HAYIRLI OLSUN İNŞALLAHH...
TEVHİD
May 4 2007, 03:41 PM
Tüm kardeşlerimin cumaları mübarek olsun.Cum'a cem olmak,toplanmak anlamına gelir. Birlik manasına gelir. İnşallah her vakit cuma olur.
Selam ve dua ile
ayna
May 4 2007, 04:15 PM
cumanız mübarek olsun kardeşler
-EBRAR-
May 4 2007, 04:31 PM
Selamün Aleyküm;
Amin ecmain
Bir Müslüman, Cuma günü gusül abdesti alıp, Cuma namazına giderse, bir haftalık günahları affolur ve her adımı için sevap yazılır. (Hadis-i Şerif)
Selam ve dua ile...
ayna
May 4 2007, 05:53 PM
namaza gitmeyen biz hanımlarda cuma süresi ve birbirinden ehemniyetli kuran ayet ve sürelerini okumalıyız.cuma günü vakitler içinde öyle bir vakit varki rabbim o vakitte edilen duaları kabul eder inşallah
TEVHİD
May 4 2007, 06:08 PM
ALINTI(mihrican @ May 4 2007, 06:53 PM)

namaza gitmeyen biz hanımlarda cuma süresi ve birbirinden ehemniyetli kuran ayet ve sürelerini okumalıyız.cuma günü vakitler içinde öyle bir vakit varki rabbim o vakitte edilen duaları kabul eder inşallah
Mihricanım senden de bu açıklamayı duymak beni şaşırtmadı. Sağolasın kardeşim.
Aynen katılıyorum. Cuma çok önemlidir.Hem de zahir batın.
Selam ve dua ile
malik bin nebi
May 5 2007, 12:20 PM
selam
hitap iman edenlere değil mi? İman eden erkeklere özel bir emir yok ortada dolayısıyla kadınlar içinde farzdır bu uygulama, lütfen bana hadisler tarih felanla delil getirmeyin, ömer'e hutbede itiraz eden kadın süs olsuın diye orda değildi, Rabbim bizleri bu düzenin toplantılarından -cumalarından- uzak eylesin, ve kendisinin zikredildiği cumaları nasip etsin,
selam ve dua ile
ayna
May 5 2007, 01:14 PM
ya sabır ya Allah.ye fetva vermek bu kadar kolay mı ya.bunca alim bunca sünnet bunca farz varken kadınlara da farz demek benim için karpuzu çat diye ikiye bölmektir.
selam ve dua ile...
malik bin nebi
May 5 2007, 09:19 PM
De ki: "Ey insanlar, ben Allah'ın sizin hepinize gönderdiği bir elçisi (peygamberi)yim. Ki göklerin ve yerin mülkü yalnız O'nundur. O'ndan başka ilah yoktur, O diriltir ve öldürür. Öyleyse Allah'a ve ümmi peygamber olan elçisine iman edin. O da Allah'a ve O'nun sözlerine inanmaktadır. Ona iman edin ki hidayete ermiş olursunuz. (A'RAF SURESİ / 158)
Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. (9)cuma
Ancak erkeklerden, kadınlardan ve çocuklardan müstaz'aflar olup hiç bir çareye güç yetiremeyenler ve bir yol (çıkış) bulamayanlar başka. (NİSA SURESİ / 98)
ayna
May 5 2007, 10:46 PM
"Çaresiz kalan, yol bulamayan zavallı erkek, kadın ve çocuklar müstesna" (Nisa 98),
suskun
May 11 2007, 09:05 AM
selamun aleyküm Cumamız mübarek olsun..
islam ve kulluk
May 11 2007, 09:07 AM
Cumamız muberak olsun ve hürmetine tüm günahlarımız af dualarımız ibadetlerimiz kabul olsun...
ayna
May 11 2007, 10:46 AM
kardeşler cumanız mübarek olsun...
May 11 2007, 12:34 PM

Ey Rabbim!
Boynumuzu büktük, benliğimizden soyunduk, Ellerimizi semaya değil - Senin mekanlar üstü arşına açtık, boş çevirme ya Rabbi! ..
Kalplerimizi nur-u Muhammed ile, nur-u kur’an ile nurlandır.
Allah’ım katından öyle bir rahmet ver ki .. Kalplerimize hidayet, işlerimize ve dağınıklarımıza düzen, içimize kamil iman, dışımıza Salih ameller, amellerimize temizlik ve ihlas ver. Rızana uygun istikameti ilham et. Kalplerimize huzur bulacağı dostlar nasip eyle!..
Ey alemlerin Rabbi olan Allah’ım! ..
İmanımızı mükemmelleştir.Fani varlığımızı ebedileştir. Kalbimizi bu dünya üzerinde çürümeye terk etme. Kalbimizi kalbine al.
Kalbimizde yaktığın iman ateşini nefsin ve şeytanın rüzgarlarıyla söndürme. İmandan sonra küfre düşürme. Gönlümüzü bin parça edip her birini boş hayaller peşinde koşturma.
Allah’ım!..
Kalp huzuru ver, hırs gözümüzü körelt.
Kafamız dünyevi heves ve hayallerin çarpıştığı bir kavga zemini olmasın.
Zihnimiz ve kafamızı marifet ilmiyle doldur.
İlahi sevginin tecelli ettiği,kainatın kalbi olan Habibin Muhammed Aleyhisselam’ın
muhabbetini kalbimizde ebedi kıl.
Allah’ım!..
Anlayışlarımız kıt amellerimiz az ihtiyaçlarımızı Sana arz ediyoruz
Rahmetine muhtacız ..
Halimiz’se sana ayan! ..
Kabul eyle ya Rabbi!..
Amin ..
ileney
May 11 2007, 12:54 PM
Teşekkürler LaL güzel resimler için ....
Bende herkesin Cumasının hayırlara vesile olmasını diliyorum....
Salat ve Selam getirdiniz mi bakiiim
fizikci
May 11 2007, 01:51 PM
Getirdik

Getirmeyenlerde şimdi getirdimi bakiiim
Selman-ı Aydın
May 17 2007, 05:54 PM
Cuma'nız ve Cuma geceniz mubarek olsun...
May 18 2007, 12:18 PM
..Ve nasıl yansıyorsa senin güzelliğin şu aynaya,
nasıl sen olmasan bir büyük boşluktan başka bir şey düşmeyecekse şu aynaya
işte öylece bilesin ki o en parlak ışığın yansımasından başka bir şey değildir seninde güzelliğin.
Sen sûretsin O asıl.Sen fersin O mana.
Sen bedensin O ruh.Sen gurbetsin O yurt.
Sen parçasın O bütün. Sen gölgesin O ışık.
Her şey O'ndan
sen de O'ndan ben de O'ndan!
Ben bu yolculukta rızanı kazanmaya çalışıyorum Allah'ım!
Sözüm niyetimden filizleniyor. Dar kelimelerimin içinde çaresizim; dudaklarım titriyor haddini aşmaktan. Sadece diliyorum.
Aczimi koydum avuçlarıma; her gün yıkanıyor yüzüm.
Bilmem bir gün ulaşabilir miyim razı olduklarının iklimine?
Düşüncelerim Sırat gibi...Düşmekten korkuyorum benlik gayyasına.
Uçurumdan korkar mı Sen'i bilen?
İmanın eşiğinden geçen, düşer mi?
Bir kaşık bile değilken deryanda aklım, neyi alıp nereye boşaltacağım Allah'ım?
Sen'i bulan, bütün mülke sahip olurmuş. Kucağında demetlenirmiş kainat.
Sen'i bulan, güneşe yakınmış. Yıldızlar dökülürmüş görmeyi bilenlerin avuçlarına. Ayrı ayrı öğretirmiş her yıldız,mesafelerin dilini. Sadece vadiler içinmiş derinlikler.
Gökyüzüne bakıyorum. Süzülerek giden bulutların vazifesi farklı mı benimkinden?
Açtığımızda gözlerimizi, söyleyebilirmiyiz bir an dahi yalnız olduğumuzu Allah'ım? Hep bizimlesin. Endişeyle sindiğimizde bir köşeye, ne zaman göremedik ellerimize uzanan nurdan iplerini? Tutunamadıksa gafletimizden..
Ey sevgililerin en Sevgilisi!
Yaşamanın tadı Seni bulmadaymış.
Seven Sensin sevilen de …
Sen’i bulan neyi kaybeder? Se’ni kaybeden neyi bulur?
...
ayna
May 18 2007, 12:22 PM
cumanız mübarek olsun ...
islam ve kulluk
May 18 2007, 08:06 PM
ALINTI
Ben bu yolculukta rızanı kazanmaya çalışıyorum Allah'ım!
inşaallah kalibimiz her daim bu hasbihalde olur ::LâL:: kardeşim...
Cümlemizin cuması mübarek olsun
ayna
May 25 2007, 12:33 PM
cumanız mübarek olsun kardeşler.
CUMÂ GÜNÜNÜN SÜNNETLERİ
Cumâ gününün 20 sünneti ve edebi vardır. Bunlar şunlardır:
1- Cumâyı Perşembe’den karşılamalıdır. Meselâ; yeni ve temiz elbiseyi hazırlamalı, işleri bitirip Cumâ’yı ibâdetle geçirmeye gayret etmeli.
2- Cumâ günü, Cumâ namazı için gusül abdesti almalı. (Bu gusül hakkında, farz diyenler de vardır.)
3- Başı tıraş etmeli. Sakalın bir tutamdan fazlasını ve tırnakları kesmeli ve beyaz giymeli.
4- Cumâ namazına mümkün olduğu kadar erken gitmeli.
5- Ön safa geçmek için, cemâatin omuzlarından aşmamalı.
6- Câmide namaz kılanın önünden geçmemeli.
7- Erken gidip birinci safta yer almalı.
8- İmam minbere çıktıktan sonra hiçbir şey söylememeli, ezanı da tekrar etmemeli.
9- Namazdan sonra, Fâtiha, Kâfirûn, İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini 7 defâ okumalı.
10- İkindiye kadar câmide kalıp, ibâdet etmeli.
11- Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından anlatan âlimlerin dersinde bulunmalı.
12- Cumâ günü duânın kabul olduğu vakti aramalı, bunun için hep ibâdet etmeli.
13- Cumâ günü çok salevât-ı şerîfe getirmeli.
14- Kur’ân-ı kerîm ve Kehf sûresini okumalı.
15- Az veya çok sadaka vermeli.
16- Ana-babayı veyâ bunların ve sâlih Müslümanların ve evliyânın kabirlerini ziyâret etmeli.
17- Ev halkının yemeklerini bol ve tatlı yapmalı.
18- Çok namaz kılmalı, namaz borcu olanlar kazâ namazlarını kılmalı.
19- Cumâ gününü, ibâdetle geçirmeli.
20- İkindiden sonra, seccâde üzerinde elinden geldiği kadar; “Yâ Allah! Yâ Rahman! Yâ Rahîm! Yâ Kavî! Yâ Kadir!” deyip, sonra duâ etmelidir.
alıntıdır...
May 25 2007, 12:46 PM

Allahım!...
Bizi nefislerimizin şerrinden, amellerimizin gösterişinden ve - şeytanın .. hilesinin .. şerrinden .. kurtarıp emniyete kavuştur.
Kalplerimizi emrettiğin şeylere karşı sabit eyle,men ettiğin şeylerden uzaklaştır.
Saklı olan isimlerin ve hicapların örttüğü güzelliğin hürmetine!...
Ancak Seninle her gönül sükunet bulur!...
Ve ancak Seninle her kul hayat bulup Lütfuna mazhar olmakla yaşar.
Allah’ım!.. salatü selamlarımız Efendimiz Muhammed (a.s.) ve onun al ve eshabın’a olsun …
Ya Rab! Ona getirilen salatlar hürmetine bizi bağışla …
Seni her türlü noksanlıktan tenzih ederiz.
Senden başka ibadete layık kimse yoktur.
Namazlarımızı ..Tevbelerimizi Cuma hürmetine kabul eyle ..
Amin ..
islam ve kulluk
May 25 2007, 02:44 PM
::LâL:: kardeşim duana Amin ecmain ...
ALINTI
4- Cumâ namazına mümkün olduğu kadar erken gitmeli.
mihrican kardeş işte en çok gevşekliğin edildiği nokta burası Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) "kıyamete doğru benim ilk terk edilecek sünnetim cuma günü camiye erken gitmek olucaktır" demekte...
Ki şuan bu gerçekleşmiş durumda...
Hepinizin cuması mubarek olsun
suskun
May 25 2007, 03:11 PM
selamun aleyküm..
Cumanız Mübarek olsun...
ayna
Jun 1 2007, 12:14 PM
cumanız mübarek olsun
Jun 1 2007, 12:50 PM

Ey Allahım...
Gündüzün gürültüsü sönüyor,sükut içinde,maşuk aşıkın sinesi üzerinde yatıyor,tefekkürata dalıyor... Ben,gözlerimi sana çeviriyorum,dudaklarımı sana arz ediyorum.
Ruhumu sana arz ediyorum.Ey benim yegane maşukum,ben seninle huzurdayım
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN ...
TEVHİD
Jun 1 2007, 01:36 PM
Tüm kardeşlerimin Cuma Bayramını hayırlı bir şekilde geçirmelerini Allah'tan niyaz ediyorum.Hergünü Cuma gibi yaşamalarını Allah nasip etsin.
Selam ve dua ile
islam ve kulluk
Jun 1 2007, 01:37 PM
ALINTI
Ruhumu sana arz ediyorum.Ey benim yegane maşukum,ben seninle huzurdayım
çok güzel dizelemişsin kardeşim o huzura her daim sahib oluruz inşaallah
cumanız mübarek olsun
ayna
Jun 8 2007, 12:04 PM
cumanız mübarek olsun
bican
Jun 8 2007, 03:11 PM
hayırlı ve bereketli cumalar arkadaşlar..
siyahzambak ve merve
Jun 8 2007, 03:17 PM
HAYIRLI CUMALAR.. umarım benim başıma geldiği gibi bu güzel cumanız zehir olmaz...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.