Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Toplumumuzda Yaygın Olan Ve Kabul Gören Sayılara Sadık Kalarak Yapılan Bazı şeylerin (4444 Tefriciye, 41 Yasin...) Dinimizdeki Yeri Nedir?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
ayna
arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum ve sonra ben de kendi düşüncelerimi bildireceğim.
asiLDuA
Tefriciye hakkında birşey söyliyemeceğim ama.Yasin konusunda diyebilirim Yasin konusunda sayı mühim değildir.Okunduğu kadar okunmasında sakınca yoktur.Ama tek rakamlar herzaman ön görüldüğü için ve çok okumakta elbette fayda olduğu için olabilir..Fakat sayı mühim değildir.
ubeydullah
tefriciye duası içinde aynı şey geçerli.gerçi menduptur. değerli alimlerin tecrubesi vardır.mesela bir hacer el aksaani gibi
ama biliyorsunuzki maal esef bugun buda toplumda yanlış anlaşılıyor.vede mendup iken farz derecesinnde görülüyor
efsuni
......Allah bize sah damarımızdan daha yakın
ona içten dua edersek boyle şeylerle ugrasmamıza hiç gerek kalmayacak
zaten Allah istemezse ne kadar yasin nekadar tefriciye okursak okuyalım ne ye yarar...
pfd_34
ALINTI(mihrican @ Mar 17 2007, 10:34 PM) *

arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum ve sonra ben de kendi düşüncelerimi bildireceğim.

Kesinlikle çok faydalıdır. Bol bol okumak lazımdır.
cahide
ALINTI(efsuni @ Mar 18 2007, 10:47 PM) *

......Allah bize sah damarımızdan daha yakın
ona içten dua edersek boyle şeylerle ugrasmamıza hiç gerek kalmayacak
zaten Allah istemezse ne kadar yasin nekadar tefriciye okursak okuyalım ne ye yarar...

S A KARDEŞLERİM

EFSUNİ KARDEŞ YAZDIKLARINIZI SAĞLIKLI ANLAMAM İÇİN BİRAZ AÇARMISINIZ.

AÇIKLAMA GELİNCE PAYLAŞIM YAPMAK İSTERİM İNŞAALLAH.

SELAMETLE.
pfd_34
Müsade ederseniz ben bir açıklama yapayım.

Ali İmran
(41) Zekeriyya: "Rabbim bana bir alamet ver!" dedi. Allah: "Alametin insanlarla üç gün yalnızca işaretten başka türlü konuşamamandır. Bununla birlikte Rabbini çok an ve akşam-sabah tesbih et!" buyurdu.

Taha
(33) ki Seni çok tesbih edelim

Taha
(130) O halde onların dediklerine sabret, güneşin doğmasından önce ve batmasından önce Rabbini hamd ile tesbih et. Gece saatlerinde de gündüzün uçlarında da tesbih et ki, hoşnutluğa eresin.

Enbiya
(20) Gece gündüz O'nu tesbih ederler, usanmazlar.

Nur
(36) O evlerdeki, Allah onların yüceltilmesine ve kendi adının içlerinde anılmasına izin vermiştir. Onlarda sabah ve akşam üstleri O'nu tesbih ederler.

Ahzab
(42) O'nu sabah akşam tesbih edin!

Bu ayetlerden daha çok var.
Hepsinin ana fikri aynıdır. ALLAH'I DEVAMLI VE ÇOKCA TESBİH ETMEK, ANMAK VE ŞÜKRETMEK.
Fakat görüldüğü gibi herhangi bir sayı farz kılınmamıştır.

Şöyle bir soru sorabiliriz.
-Yanlış saymışım ve 4443 defa Tefriciye okudum. Ne olacak?
Yanlış kanıya göre,
-Hepsi boşa gider. Sayı çok önemli. Doğru saysaydın.
Kurana göre
-Oku da kaç defa okursan oku. Yeter ki oku. Sabah akşam oku, devamlı oku.

-Yasin'i 41 defa değil de 44 defa okudum. Ne olacak?
Yanlış kanıya göre,
-Olmaz kardeşim 41 defa okuyacaksın veya 82 defa okuyacaksın veya katları kadar..
Kurana göre:
-Allah'ı sabah akşam tesbih et. Yeterki şükret, Allah'ın an, hatırla.

Şöyle bir tarihi kıssa hatırlıyorum. (Bu olay rivayet değildir. Tarihi bir gerçektir)
1.Balkan savaşının kaybedileceğini anlayınca zamanın makamları bir genelge çıkarmışrlar ve ülkedeki tüm okullarda okuyan öğrencilerin savaşın kazanılması niyetiyle 4444 tefriciye okumaları emredilmiştir. Emir uygulanmış ve tüm öğreciler belirtilen zaman içinde bu niyetle okumalarını tamamlamışlar.
Şimdi tarihi bir gerçeği sormak isterim.
-1.Balkan Harbinin sonucu ne oldu? 4444 Tefriciyeler işe yaradı mı?

Din, bürokrasi değildir. Samimiyet işidir. Kalp, gönül işidir.
ayna
senin söylediğin şey çok farklı çünkü şimdi açıklayacağım şey duanın da aslıdır.Allah dilemedikçe izin vermedikçe dua kabul olmaz.ister 4444 ister 4443 ister 4445 olsun hiç fark etmez.kabul değilse vardır bir hayır demek lazım
pfd_34
ALINTI(mihrican @ Mar 28 2007, 02:38 PM) *

senin söylediğin şey çok farklı çünkü şimdi açıklayacağım şey duanın da aslıdır.Allah dilemedikçe izin vermedikçe dua kabul olmaz.ister 4444 ister 4443 ister 4445 olsun hiç fark etmez.kabul değilse vardır bir hayır demek lazım

Kardeşim ben de aynı şeyi söylüyorum.
Allah (c.c.) dualarımızı kabul eder veya etmez. Bunu sayı brokrasisine bağlamak yanlıştır diyorum.
Bir duayı 4444 defa okursak kabul olur, eksik veya fazla olursa kabul olmaz demek yanlıştır. Nitekim ayetlere bakacak olursanız Allah'ı zikir hususunda herhangi bir sayı bürokrasisi yoktur.
Önemli olan ihlastır.

Demekki aynı fikirdeyiz diyebilir miyiz?
ayna
good.gif thumbup.gif yes.gif şimdi diyebiliriz.aynı fikirdeyiz
cahide
S A KARDEŞLERİM

BİR PAYLAŞIM DA BİZDEN OLSUN İNŞAALLAH

SORU ; NAMAZ NEDİR ?
CEVAB ; DUA

NAMAZDAKİ SAYILAR DİKKAT ÇEKİCİ

NAMAZA BAŞLARKEN

-BAŞLANGIC TA; '' ALLAHU EKBER '' 1 KERE

-KIYAM DA ; ''SUBHANEKE'' 1 KERE

-FATİHA HER REKAT BAŞINDA MUTLAKA 1 KERE OKUNUYOR

-ZAMİR SURE (YADA KURANI KERİM DEN BİR MİKTAR) OKUNUYOR VE SADECE FATİHA DAN SONRA 1 KERE OKUNUYOR.

- RUKUDA ;'' SUBHANE RABBİYEL AZİM '' ....................................................................3 KERE OKUNUYOR

- RUKUDAN DOĞRULDUĞUMUZDA;'' SEMİYALLAHU LİMEN HAMİDE ''..............................1 KERE OKUNUYOR

-''ALLAHU EKBER'' HER DOĞRULDUGUMUZDA VE HER SECDE YAPTIĞIMIZ DA VE HER OTURMA DA 1 KERE

- SECDEDE ; '' SUBHANE RABBÜYEL ALA''............................................................... 3 KERE OKUNUYOR

- TAHİYYAT; '' SON OTURUŞ TA '' ETTEHİYYATÜ ''.................................................. 1 KERE OKUNUYOR

- SON OTURUŞTA ; ALLAHÜMME SALLİ VE ALLAHÜMME BARİK.RABBENA DUALARI.......... 1 KERE OKUNUYOR

- VE ES SELAM ; SAĞ VE SOL OMUZA ...................................................................... 1 KERE VERİLİYOR

- VE TESBİHAT ; 33 SUBHAN ALLAH. 33 ELHAM DÜLİLLAH 33 ALLAHU EKBER DENİLİYOR.

BEDÜÜZZAMAN HZ KS BİR GÜN NAMAZINI EDA EDERKAN YANINDAKİ BİR ADAM TESBİHTEKİ ''SUBHAN ALLAH'' I UZATTIĞINI FARKEDİNCE 100 E TAMAMLAR BU DURUM BEDÜÜZZAMAN HZ KS TARAFINDAN FARKEDİLİR. DERKİ MÜBAREK .

'' SEN NEYAPIYORSUN OLURMU O BİR ŞİFREDİR TAM 33 OLMASI GEREKİR SAKIN BİR DAHA UZATMA''

DER VE ADAM PEKİ EFENDİM BİLMİYORDUM BİR DAHA YAPMAM DER.

EFENDİMİZ SAS E BİR GÜN KIZI GELİR VE EV İŞLERİNDE KENDİSİNE YARDIM EDECEK BİR YARDIMCI İSTER. ZİRA BÜTÜN GÜN İŞ YAPMAKTAN İBADETİ KISITLANMAKTADIR VE GECE İBADET ETTİĞİNDEN YORGUN DÜŞMEKTEDİR. EFENDİMİZ DE
YARDIMCI VEREMEYECEĞİNİ SÖYLER AMA BİR HEDİYE VERİR, ODA

''33 SUBHAN ALLAH 33 ELHAM DÜLİLLAH 33 ALLAHU EKBER ''

BU DUAYI OKUDUĞUNDA BÜTÜN GECE İBADET ETMİŞ GİBİ ECRE KAVUŞURSUN. SADAGA RASURULULAH.

ŞİMDİ KARDEŞLERİM BU YAZDIKLARIMIN HEPSİNİ BİLİYORSUNUZ MUTLAKA. HER MÜSLÜMAN GİBİ VE BU DUALARDAKİ RAKAMLAR ÖZELLİKLE NAMAZDAKİ DUA SAYILARI BELİRLİ BİR NİZAM LA YERLEŞTİRİLMİŞ. VE ASLA NE SAYILAR NEDE YERLERİ DEĞİŞTİRİLEMEZ . O HAL DE BİZLER KURALLARA UYARAK DUA EDİYORUZ BEDÜÜZZAMAN HZ KS DA TESBİHDEKİ BELİRLİ RAKAMLARIN ŞİFRE OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.

O HALDE BİZLER NEDEN RAKAMLARI ÖNEMSEMİYELİM Kİ ?ÖLÇÜ VE NİZAM GEREKMEZMİ? BUNA BANZER BİR ÇOK TESBİH SAYILARI VAR. 4444 SALATEN TEFRİCİYEDE ÖYLE. O BİR ŞİFREYSE MUTLAKA ÖNEMLE OKUNMALI 7 GÖK KAPISI VAR. VE HER KAPININ AYRI BİR ANAH TARI VAR. ANAHTARIN BİR ŞİFRESİ VAR. AMA BİR KAPIYI AÇMAK İÇİN . VE ALLAH RASULÜ SAS DE SAYI BİLDİRİYOR. ÖNEM ARZETMESEYDİ BİLDİRMEZDİ, 5 VAKİT NAMAZ.1 AY ORUC 61 KEFARET. 1 KURBAN. 1 HAC. 1 ZEKAT HERŞEY BELİRLİ NİZAM DA VE HEPSİ BELİRLİ BİR RAKAM DA FAZLASI YADA EKSİSİ VERİLMEMİŞ TAM KARARDA. OKUNAN DUALAR NEDEN BELİRLİ BİR NİZAM DA OLMASIN ?

KİM BİLEBİLİR Kİ HAN Gİ KAPILAR AÇILIR VE BİZE NELER BAHŞEDİLİR ANLAMAK LAZIM....

BU ARADA BAZI KARDEŞLERİM İHLAS ÖNEMLİ 1 KEREDE OKUSAN HAK KATINDA MAKBUL OLACAĞINI BILDİREN YAZILAR YAZMIŞLAR, İHLAS GERÇEKTEN ÖNEMLİ MUTLAKA GEREKLİ.
AMA SAYILARIN DA ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM, MUTLAKA ÖNEMSENMELİ .

TEFRİCİYE DE İSE 4444 SAYISI EKSİK OLDU DİYE BU KADAR DUA BOŞA GİTMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM EFENDİMİZE ULAŞAN SELAVATIN MUTLAKA ECRİ OLMALI NİYET ÖNEMLİ 21 OKUNACAKSA ONA GÖRE BİR ECRE SAHİB OLURUZ NİYET VE İMAN TAM OLMALI .

KARDEŞLERİM ACİZANE DÜŞÜNCELERİMİ ARZETTİM İNŞAALLAH , EĞER YANLIŞLIK VARSA DÜZELTİLMESİ BİZİ SEVİNDİRİR İNŞAALLAH

SELAMETLE .
Zemahşeri
Bu düşünceleriniz gerçeği yansıtmamaktadır.Allah resulu öyle secdeleler yapardıki hz ayşe validemiz onu uyudu sanırmış.Secde ve rukuda sayıdan farklı olarak okunan dualarında farklı farklı olduğunu sünnetten biliyoruz.Vitir namazı 3 rekat kılındığı gibi 1 rekatta kılınır hatta 11 rekatta kılınır.Diz bir yaşam biçimi bir inanıştır.Sayıların ve hareketlerin gerekliliği bir yere kadar geçerlidir.
cahide
S A KARDEŞ

KARDEŞ DÜŞÜNCELERE SAYGI DUYARIM HER ZAMAN, ÖYLE DÜŞÜNÜYORSANIZ ÖYLE YAŞARSINIZ DİYECEK BİRŞEY YOK.

BİZ NAMAZDAKİ DUALARIN SAYISI VE YERLERİNE DİKKAT ÇEKTİK ASLA DEĞİŞMEZ BİR NİZAM VAR KAÇ REKAT KILARSANIZ KILIN YERLERİ VE SAYISI DEĞİŞMİYOR İSTERSENİZ YATSI NAMAZINI SABAH NAMAZIYLA BİRLEŞTİRİN YİNE AYNI İNTİZAM İÇİN DE NAMAZ KILARSINIZ MİSAL FATİHA YI 2 KERE OKURMUSUNUZ ? ÜST ÜSTE BU OLMAZ TABİİKİ ... EFENDİMİZ SECDEDE İKEN UZATTIĞI DORU ''SUBHANE RABBÜYEL AZİM, VE SÜBHANEL RABBÜYEL ALA'' VE KIYAMDA KURAN'I KERİMDEN BİR KISIM AYETLERİDE UZATMA VARDIR. AMA DİĞER DUALAR SABİTTİR NİZAM BOZULMAZ.

OKUNAN BÜTÜN DUALAR MUTLAKA BELİRLİ BİR SAYIDA OLMASI GEREK DİYE BİR KURAL YOK AMA BAZI DUALARA ALİMLER SAYI EKLEMİŞ MUTLAKA DENENMİŞ, ARAŞTIRILMIŞTIR. BURDA NİYET ÖNEMLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM, SAYILAR DİNİMİZDE ÖNEMLİ BİR YER KABLIYOR VE NİZAM , ÖLÇÜ BİR ÇOK KAPININ ŞİFRESİ OLABİLİR, BU HUSUSDA ÇOK DEĞERLİ HOCALAR DAN AÇIKLAMALAR DUYDUM BU SEBEBLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

7 KAT GÖĞE ÇIKAN DUALAR HANGİ KAPILAR AÇAR VE BU KAPILARI HANGİ ANAHTAR AÇAR ?

İHLAS İLE 1 KERE YASİNİ ŞERİF OKUNSA MUTLAKA DUA YERİNİ BULUR.AMA SAYILARI DA ÖNEMSİZ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM, ŞİFRE OLDUĞUNA İNANIYORUM, VE BİR ÇOK ALİM TESBİH SAYISI BİLDİRMİŞTİR TEK SAYI OLARAK.

İSTER YASİN OLSUN İSTER TEFRİÇİYE YADA GÜN İÇİN DE ÇEKİLEN TESBİHLER OLSUN SAYILARIN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM, BU BİR BAKIŞ AÇISI DIR SİZEDE SAYGI DUYUYORUM ,

BU ARA DA HERKESİN MEVLÜT KANDİLİNİ KUTLUYORUM KARDEŞLERİM DUA DİLENİYORUM HERKESTEN

ALLAHIN SELAMETİ BU GECENİN ALAMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN.
pfd_34
ALINTI(cahide @ Mar 30 2007, 12:39 PM) *

S A KARDEŞ

VE BİR ÇOK ALİM TESBİH SAYISI BİLDİRMİŞTİR TEK SAYI OLARAK.

Güzel kardeşim şu alim işini bir bıraksak nasıl olur?
Alimlere elbet saygımız vardır. Bu ayrı bir konu.
Anlamamız gereken konu şudur: Alimler bu fikirlerini neye göre söylemişler? Vahiy mi almışlar?

Allah (c.c.), kıyamet gününde size alimlerin sözlerine göre amel edip etmediğinizi hesabını sormayacak. Ancak Kuran'a göre amel edip etmeğinizin hesabını soracak.
Alimlerin her sözünü bilmek ezberlemek zorunda değilsiniz. Ama Kuran için aynı şeyi söyleyemeyiz. Zaten alimlere saygı duymakla beraber bilmemiz gerekir ki onlar sadece kendi fikirlerini söylemişler. Onların sözleri hüküm değildir.
Lütfen şu ayetlere bir bakalım, ne diyor?

BAKARA SÛRESİ
(107) Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. Sizin için Allah'tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

EN'ÂM SÛRESİ
(62) ...............İyi bilin ki hüküm yalnız O'nundur.......................

EN'ÂM SÛRESİ
(57) De ki: "Şüphesiz ben, Rabbimden (gelen) kesin bir belge üzereyim. (KURAN) .......... hüküm yalnızca Allah'a aittir. O, hakkı anlatır...............................

Sayın kardeşim lütfen dikkat edin. İyi niyetli olduğunuzu biliyorum. Fakat bilmeniz ve analamanız gereken çok önemli bir nokta vardır.

HÜKÜM YANLIZ ALLAH'INDIR.

Alimler hüküm koyucu olamazlar. Bunu idda ederseniz tevhid'i bozmuş olursunuz. İslam dini tevhid dinidir. Bunu hepimiz biliyoruz fakat uygulamada yanlışlar yapıyoruz. Bizde, hristiyanlıkta olduğu gibi din adamları hüküm koyucu olamazlar, yargılayamazlar, günahları affedemezler, şefaat edemezler.
Tevhid ne demektir?
Tüm yetki tek elde demektir. O'da yerlerin, göklerin ve ikisinin arasındakileri yeratan Allah'tır (c.c.)
Öldüren, dirilten, yaratan, cezalandıran, affeden, şefaat eden, hüküm koyan, din günün tek sahibi olan, dinin tek sahibi olan..........

İBRÂHİM SÛRESİ
(52) Bu Kur'an; kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak tek ilah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara bir bildiridir.

Lütfen dikkat,
tekrar konumuza dönecek olursak, bilmemiz gerekirki, ibadet ederken alimlerin sözlerini ancak Kuranı açıklamak mahiyetinde olduğu sürece dikkate alabiliriz. Yoksa yeni bir hüküm içeren sözler, bu değerli insanların kendilerini ilgilendirir.

Siz sadece Kuran'dan hesaba çekileceksiniz.

Araf
(3) Rabbinizden size indirilene uyun; O'nun berisinden birtakım velilerin ardına düşmeyin. Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!
ayna
cahide alimlere itaat edin dememiş ki.yada Allahın rızası da olmadan haşa olur dememiş ki.
Allahın rızası ile bazı dualar deneyimler üzerine kabul buyrulmuş.Ama ben 4444 tane çekerim Allah izin vermez yine olmaz.ama bu bir tavsiyedir.örneğin yatmadan önce 7 ayetelkürsi okumak gibi.yani genelde tek sayılardan gidilir.hani ben 1 tane okusamda kafidir Allah kabul eder inşallah ama şurayı anlamak lazım.imam kutubi hazretleri çok değerli bir zattır.mehlika kardeşim bu konuyu açmıştır .iz bırakanlarda sanırım okuyablirsiniz.o zat 4444 tane okumayı tavsiye etmiştir.
alimlere gelince yüce Allah her zaman bilenin arkasından gitmeyi tavsiye etmiştir.bizim ilmimiz çoğu konuda aklımıza ermez.Allahın bazı sevdiği kulları vardır.veysel karani,mevlana ,bediüzzaman gibi..
bu kullardan Allah razı olduğuna göre onların yaptıklarını yapmak bizi ateşe götürmez sanırım.onların görüşleri ilimleri bizi nardan kurtarır.zaten kaynak hep aynı kuran ve hadistir.neden alimlere kulak kabartmayalım ki.biz kimiz?yalnız kaldığımızda bir şeyler yapıyormuyuz Allah aşkına söyleyin.
pfd_34
Yukarda bahsettiğiniz isimlere hiç bir sözüm olamaz.
Bir Mevlana, Bediüzzaman... Bu insanlar bizlerin büyükleri, rehberi, öğretmenidir.

Şöyle bir örnek vermek isterim.
Abdest ayeti:
MÂİDE SÛRESİ
(6) Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. ..................................

Dikkat edin ayet ne diyor. "Başınızı mesh edin."
Başınızın 1/4'ünün mesh edilmesi gerektiğini bu ayetten nasıl anlayabiliriz? Ayet açıkca başınzı mesh edin diyor.
Şimdi ismini hatırlamıyorum bir alim demiş ki:
Avuç içiyle başın 1/4 ünün ve başın üst kısmının mesh edilmesi yeterlidir.
Bir başkası demişki:
Tek parmağınızı ıslatıp başınıza fiske etseniz yeterlidir.

El insaf, söyleyecek söz bulamıyorum. Bu ayete bakarak bunları nasıl anlıyorlar bilmiyorum. Ayet açık ve net. "Başınızı mesh edin" diyor.
Ben böyle yapmıyorum. Abdest alırken başımı mesh ediyorum. Yani her iki avucumu ıslatıp başımın tamamını mesh ediyorum.
Ayrıca ayetin başında "namaza kalkacağınız zaman" diyor.
Fakat alimler diyor ki, abdestiniz varsa namaza kalktığınız zaman tekrar abdest almanıza gerek yok. Şu an da biz de böyle amel ediyoruz.
Ben her namaza kalktığımda abdest alıyorum. Bu sözlerim kinaye değil. Yanlış anlamayın. Ayetten, alimlerin söyledikleri şeyi ben anlayamıyorum. "Abdestiniz varsa namaza kalkıtğınızda tekrar abdest almanıza gerek yok" hükmünü ben göremiyorum. Eğer siz görebiliyorsanız bana da söyleyin inşallah.
Dolayısıyla her namza kalktığımızda abdest almamız gerektiğini anlıyorum. Çünkü bir vakitten diğer vakite elimiz ayağımız başımız kirlenebilir. Abdestin amacı da temziliktir.

Benim itirazım bu tür şeyleredir.
Selamlar
suzan
ARKADAŞLAR BU DUAYI OKUYUP BİTİREN VE DUASI KABUL OLANLAR VARMI ARANIZDA (SEDACE MERAK ETTİM)
ayna
elbette var.Allah dilerse olur ancak dilemezse 4444 tane okumakla olmaz.Allah diledi ben de 4444 tane okudum ve oldu şükür.
dagmara
dualarını allaha yap aracılara degıl 4444önemlı degıl samımıyetle allaha ya allah dedığın zaman allah sehıtlerı bıle dırıltıp önüne getırır yanı bu ıslerde samımıyet ıcdenlık önemlı kardesim
gecekuşu
ALINTI(dagmara @ Sep 15 2007, 12:58 PM) *

dualarını allaha yap aracılara degıl 4444önemlı degıl samımıyetle allaha ya allah dedığın zaman allah sehıtlerı bıle dırıltıp önüne getırır yanı bu ıslerde samımıyet ıcdenlık önemlı kardesim

Şimdi sen aklın sıra Peygamber Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizi haşa....aracı yerine mi koyuyor ve aradan çıkar demek istedin yok sa bizmi yanlış anladık.
Ahzab süresinde geçtiği gibi Tevbe süresinde geçtiği gibi çokça salat etmeyelim mi yoksa gene biz mi yanlış anladık.
İmamı Kurtubi den nakledilen bu rivayet de elbette bir sır vardır.
Yaşadığımız gördüğümüz bir çok olay vardır.4444 tefriciye okunup da şifa bulan bir çok "mucize" derecesinde Allahın c.c. hikmetini nasıl yok sayabiliriz.
Eğer yok diyerek itiraz edenler kopyala yapıştır yaparak konuya vakıf değiller ise çok da bir sorun yok.Fakat kasıtlı olarak bunu tartışma ortamına sokanlar ancak Vahhabilerdir.Ancak gizliden Peygamber s.a.v. düşmanlığı yapanlardır.
Eğer ki şifa olmadı ben göremedim diyen var ise sen göremedi isen göremeyenler de yok mu demek lazım.
Anne karnında doktorlar tarafından hem sakat hemde yaşamaz dedikleri bebek şu an bir kaç yaşına varmıştır.....Sadece bir örnek verip devam ediyorum.

Salatı tefriciyye kendi nefsine göre kendi kafana göre okunmaz.Ancak ehli olan bir hakiki alim tarafından size tavsiye edilir, şifa bulursun denirse okunmalıdır.Yoksa
-üniversiteye gideceğim....okuyayımda kazanayım
-Şu işimin olması için okuyayım..
gibilerinden kendi nefsi ve hevasına göre okursa elbettekarşısına çıkacak sonuçlarada katlanması lazımdır.

Nefsini kötülüklerden arındırmış salih bir kul olarak tek bir
-Allah ( c.c. )
demek bile o kulun nice hastalık ve sıkıntılarına çare olabilir.Ancak Allahın c.c. kullarının hepsi bu makamı elde edemedikleri için gerek salavat-ı şerife gerekse Yasin okuyarak şifa ararlar.Okuyupta arzuları istekleri hastalıkları şifa olmayanlar ise İlahi kudret nazarında elbet mükafatı bulacaklardır.Kendisinin bilemeyeceği sırların neticesinde Allah c.c. o kula hakkında hayırlısını vermiştir deyip fazlaca üzerinde de durmamak lazımdır.
lilyum_sena
Bende birkaç kez 4444 tane okumaya niyet etmiştim hamdolsun Peygamberimiz s.a.v.efendimizi vesile ederek duamı yapmıştım....hamdolsun duam kabul oldu...sebeblere yapışacağız duamızı kabul edecek olanda Cenabı Hak kabul etmeyecekte O hakkımızda neyin hayrlı olduğunu bilemeyiz.......herzaman hayrlısını istemek gerekiyor...
dagmara
sen yanlıs anlamısın kardesım usulubunda bıraz daha kalıtelı olmanı tavsıye edıyorum zıra burası kalıtelı bı forum
suzan
arkadaşlar burda bir kaç soru yönelttim foruma hepsinde aynı şeyle karşılaştım amacım tartışma konusu çıkarmak değilki sadece sayıda takıldım ben kimi kesim hayır adet yoktur derken kimide yalanlıyor evet sayı muhımdır dıyor ben bunu kasdetmiştim
zümrüt
ALINTI(suzan @ Sep 24 2007, 01:53 PM) *

arkadaşlar burda bir kaç soru yönelttim foruma hepsinde aynı şeyle karşılaştım amacım tartışma konusu çıkarmak değilki sadece sayıda takıldım ben kimi kesim hayır adet yoktur derken kimide yalanlıyor evet sayı muhımdır dıyor ben bunu kasdetmiştim

Evet Suzan kardes, sayida takilmanda haklisin, bende bu duayi 2 kez yaptim ve inan birsey olmadi?Belki sayiyi tudduramadim ama insanlar sayida bagli olmamali, Allahtan istemeli tabi peygamberimize salat ve selam edmekde güzel birsey. Ama ben sonuc alamadim alanlar var tabi, alamayanda bir sebebi vardir dilegin gerceklesmemesinde düsnüyorum. Ben evlilik diledim allah demekki hakimda evlenmemi hayirli görmüyor ki olmadi, ama ben ümidimi kirmadim bu yüzden, allahima daim dua ediyorum hayirlisi neyse onu bana nasip edsin diye. Ama böyle dualari daha denemek istemiyorum.....
ayna
kardeşim duanızın kabul olması için en güzelini yapıp sabrediyorsunuz.Allah sabredene verecektir.bir de tavsiyem sizin için cuma günleri cuma süresi ve fetih süresini okuyun.neden olduğunu özel mesajla iletirim size.inş duanız kabul olur...
mesdo
ALINTI(dagmara @ Sep 15 2007, 11:58 AM) *

ALLAH'U EKBER

HZ ALLAH C.C HZ LERİ SİZDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM

HZ ALLAH C.C HZ LERİ BİZLERİ ARACISIZDA KABUL EDER

TEVHİDİN ASLI BUDUR

Salatı tefriciyye kendi nefsine göre kendi kafana göre okunmaz.Ancak ehli olan bir hakiki alim tarafından size tavsiye edilir, şifa bulursun denirse okunmalıdır

SADECE GÜLÜYORUM

BU LAFLARINIZA
ahuela
flowers.gif flowers.gif flowers.gif [size=4]kardesim onemli olan duanin kabul olmasi tabiiki ama sakin demeki ben okudum kabul olmadi bu dunyada olmsa gercek dunyada mutlaka bizim icin yardimci olacak bu dualar allah hepimizin yardimcisi olsun
İlle Cihad
Duların hepsi kabul olacak diye bir kaide yoktur elbette.
4444 tane çektim mutlaka kabul olacak demekde yanlıştır. Allah dilerse 1 defada okusan verir, dilerse 4444444444 defada okusan vermez.

Allahtan hesap sormak kimin haddine, gönülden teslim olun, elbet Rabbim sabredenlerle beraberdir.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.