Carud
Jul 29 2005, 12:00 AM
Bu söz üzerine ne düşünürsünüz arkadaşlar?
Yaptığımız şeyler için pişmanlık zamanla geçer. Ne var ki, yapmadığımız şeylere pişmanlığın çaresi yoktur. Sidney J.Harris
menzil
Aug 23 2005, 07:15 PM
Enteresan, Hiçbir şey yapmamaktansa bir şeyler yap, sonunda pişman olsanda
hayrunisa
Aug 23 2005, 08:03 PM
QUOTE(Master @ Jul 29 2005, 04:00 AM)
Yaptığımız şeyler için pişmanlık zamanla geçer. Ne var ki, yapmadığımız şeylere pişmanlığın çaresi yoktur. Sidney J.Harris
çok doğru bir söz
yapamadığımız elimizden kaçan ve keşkeyapsaydım deyip durduğumuz şeyler için pişmanlık çaremiz yok artık.
pişman olsakta yapamıyoruz zaten.
Ke[R]eM
Aug 23 2005, 08:11 PM
Ve hayattaki "keşke"lerimizin kaynağı da budur,yapmadıklarımızdır...
Selametle...
ubeyd_el_turki
Aug 25 2005, 07:36 AM
Cennette dahi yapamadığımız şeylerden dolayı hüzün duyacağımıza göre doğru bir söz demektir.
heyhaat
Aug 26 2005, 10:19 AM
QUOTE(Master @ Jul 29 2005, 10:00 AM)
Kesinlikle çok güzel ve anlamlı bir söz.Zaten bizler yapmadıklarımızın pişmanlığını en acı yaşarız.Ve yüreğimize oturuverir.
Bence şu sözde zanaında yapmamız gerenleri anlatacak:
Demiri nasıl tavında dövmek gerekiyorsa,çekiç darbelerini nasıl soğutmadan indirmek gerekiyorsa,her kelimeyi de öyle zamanında söylemek gerekiyor.O anı geçirince söz soğur,katılaşır,insanın yüreğine taş gibi oturur ve bu ağırlığı kaldırıp atmak hiçde kolay olmaz.
Herşeyi böyle zamanını geçirmeden yapar ve doğru anı yakalarsak pişmanlıklar yaşamayız.
Sevgiler!
Monoroza
Aug 31 2005, 06:20 AM
evet zaman gecer ama pismanlık ala gecmez hep pişmanlıgınız
beyninizin 1 yerinde kalır malesef az pişman olcanız işler
yapma dilegiyle
Leader
Aug 31 2005, 08:02 AM
Aslında bir şeyi yapmamak yapmamak eylemini yapma durumudur. Ve siz yapmadığınız bir şeyi Bir yapma eyleymi olarak algılarsanız mantıklı bir pişmanlık sistemi kurarsınız...
Monoroza
Aug 31 2005, 09:13 AM
hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
tarik_bin_ziyad
Sep 5 2005, 03:44 PM
QUOTE(Master @ Jul 29 2005, 12:00 AM)
YAPTIĞIM ŞEYLER BANA EBEDİ AZAP VERECEKSE PİŞMANLIĞIM BİR ÖMÜR GEÇMEZ.YAPMADIĞIM ŞEYLER BANA EBEDİ MUTLULUĞU YAŞATACAKSA NEDEN PİŞMANLIK DUYAYIM???
dinguler
Sep 10 2005, 11:50 PM
Gözümle görmediğim her şeyden korkarım.Pişmanlığıda görmediğim için ondan da korkarım.
MadlySense
Nov 26 2005, 02:58 AM
QUOTE(Master @ Jul 29 2005, 12:00 AM)
çaresizliğin pişmanlığını yaşamak, yaptığımız şeylerin bedelini ödemekten daha ağırdır.
asuman
Jul 1 2007, 06:45 PM
ne yaptığına ve ne yapmadığına bağlı
TEVHİD
Oct 31 2007, 10:21 PM
Keşke kelimesini kullanmanın doğru olmadığını düşünmekteyim, tevhidi açıdan da bu böyledir.Ama geçmişte yapılanlardan ibret almak güzel şeydir.Zira aynı hatayı tekrarlamamaya gayret ederiz.
Selam ve dua ile
Elam
Apr 3 2008, 04:24 PM
ALINTI
Pişmanlık...geçeceğini sandığım bir şey değil..yani kendi açımdan...olsa olsa unutulur..
lakin o zamanda
gerçekten pişman olmuşmuyuzdur bilinmez...
yapmadıklarımız ...doğru bu kısmı...Fırsatları kaçırmak gibisi yok
ama giden gitti.kalan sağlar bizimdir.Pişmanlığımızın çaresi olmaz elbet yapamadıklarımıza
ama en azından kısmetse yinede umut vardır yapabileceklerimize...keşke değil bidahaki sefere
gibi bişey oldu bu ama olsun..
hamzayurekli
Apr 3 2008, 04:56 PM
o lafa katılıyorum....
şenume
Apr 6 2008, 04:23 PM
bence boş öylesine söylenmiş lafolsun kabilinden
hamzayurekli
Apr 6 2008, 05:05 PM
sunume ehu dıyorum baskada bısey demıyorum
yüzdeelliüç1
Apr 7 2008, 02:09 AM
ALINTI(ubeyd_el_turki @ Aug 25 2005, 08:36 AM)

Cennette dahi yapamadığımız şeylerden dolayı hüzün duyacağımıza göre doğru bir söz demektir.
böyle bir sözü söylerken dayanağın nedir? cennette kimse mutsuz hüzünlü pişman olmayacaktır.bu kitabta ayan beyan yazmaktadır.işte islamın içine girmiş küçük ama yanlış bir öngörü daha.
medineli üveys
Apr 7 2008, 02:41 PM
ALINTI(yüzdeelliüç1 @ Apr 7 2008, 03:09 AM)

böyle bir sözü söylerken dayanağın nedir? cennette kimse mutsuz hüzünlü pişman olmayacaktır.bu kitabta ayan beyan yazmaktadır.işte islamın içine girmiş küçük ama yanlış bir öngörü daha.
KARDEŞ YANLIŞ DEĞİL,, SEN EKSİK ANLAMIŞIN, CENNETTEKİ HÜZÜN MERTEBEYLE ALAKALI OLAN
CENNETTEKİ MERTEBELERİ DUYMUŞUNDUR HERHALDE...
İNSANLAR ŞU 3 ŞEYDE YANILMIŞLARDIR .
GENÇLİK
BOŞ VAKİT
SAĞLIK...HADİSİ ŞERİF ....
medineli üveys
Apr 7 2008, 02:44 PM
ALINTI(Master @ Jul 29 2005, 01:00 AM)

İNSANLAR ŞU 3 ŞEYDE YANILMIŞLARDIR
GENÇLİK
SAĞLIK
BOŞ VAKİT
HADİSİ ŞERİF......
zümrüt
Apr 14 2008, 11:32 PM
allahu yaa insan ben bunu bilirim bunu söylerim
"PISMAN OLACAK SEYI YAPAMAMAK"
cünkü biliyorsun pisman olacagin seyden uzak duracasiniz kardesler....
bilal habeş
Apr 15 2008, 01:30 AM
ES-SELAMUNALEYKUM
ALINTI(Leader @ Aug 31 2005, 09:02 AM)

Aslında bir şeyi yapmamak yapmamak eylemini yapma durumudur. Ve siz yapmadığınız bir şeyi Bir yapma eyleymi olarak algılarsanız mantıklı bir pişmanlık sistemi kurarsınız...
bencede sizin düşünceniz çok mantıklı..ALLAHA EMANET OLUN.
SELAM VE DUAYLA..
sükût-u vaveyla
May 15 2008, 09:03 PM
kesinlikle katılıyorum ...önce bir durup düşünelim...yaptıklarımızı yapamadıklarımızı ...ve yapmadıklarımız için hep pişman olmuşuzdur ve imkanımız olsa yapmaya çalışacağımızdan falan bahsederiz...vs vs
sebahattin_altun
May 19 2008, 04:44 PM
[quote name='Master' date='Jul 29 2005, 12:00 AM' post='665']
oturup aglarim

]
Linkinpark
May 19 2008, 06:34 PM
evet doğru bi söz...katılıyorum...
ayna
May 19 2008, 07:48 PM
bu söze katılıyorum ve hayatımda uyguladığım bir düstürdur.
eliden geleni yaparım gerisini Allaha bırakırım ki ilerde neden yapmadım neden böyle oldu demeyeyim...
-BeRcEsTe-
May 19 2008, 08:25 PM
bende katılıyorum bu söze ....... hayatta yaptıklarıma pişmanlıktan çok yapamadıklarıma hayıflanırım. geri gelmeyecek olan zaman ve kaçırılan fırsatlardır ......ahh ahhh....
EsLeMNa
May 19 2008, 08:47 PM
ALINTI
Söylenmemiş sözlerin varlığı oldukça hep bir keşke barındırır insan içinde..
Sevgisini söylemez,verdiği kıymeti söylemez,gidebileceği seyahati erteler,evlatlarına ayıracağı zamanı erteler,sonra dönüp bakınca yalnızlıkla başbaşa kalmanın acısı konuşlanır içine..
Bu söze inanıyorum ve şöyle düşünüyorum;O'nun sınırlarını aşmadıkça yaşannmamışlık kalmamalı,hayat keşkelerimizden değil,iyikilerimizden oluşmalı..
Gittiğimiz yolda belki tökezleyip düşebilirz ama düşmeden kalmayı öğrenemeyiz..Ve düşeceğim korkusuyla yaşarsak hayatı başladığımız yerde veda edebilirz her şeye..
Önkuzu
May 21 2008, 01:51 PM
Bende şöyle söyleyeyim o ZAMAN
HANGİ YOLDAN GİDERSEN GİT AKLIN GİTMEDİĞİN YOLDA KALACAKTIR
mrohank
May 21 2008, 03:15 PM
kazaya kalan namaza üzülünür, kaza eder de rahatlar insan, ramazanın bir terahivi kaçtığı zaman kazası olmaz bize, bir yorum da böyle olsun:)
ayna
May 21 2008, 06:12 PM
ALINTI(Önkuzu @ May 21 2008, 02:51 PM)

oo önkuzu sizi buralarda görmek ne güzel..niye gelmiyorsunuz.
TEVHİD
May 21 2008, 09:12 PM
ALINTI
oo önkuzu sizi buralarda görmek ne güzel..niye gelmiyorsunuz.
,Ben de aynen bu şekilde yazacaktım.Gerçekten özledik sizi Önkuzu Kardeşim.
Selam ve dua ile
Önkuzu
May 22 2008, 06:06 PM
ALINTI(TEVHİD @ May 21 2008, 10:12 PM)

,Ben de aynen bu şekilde yazacaktım.Gerçekten özledik sizi Önkuzu Kardeşim.
Selam ve dua ile
Allah razı olsun bende burayı ve sizleri çok özledim Malumunuz askerlik vazifesi daha bitmedi siirtte vatani görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz ve istediğimiz zamanda bilgisayara başına geçme şansımız olmuyor
Ama fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum Allah yar ve yardımcınız olsun
TEVHİD
May 26 2008, 01:57 AM
ALINTI
Allah razı olsun bende burayı ve sizleri çok özledim Malumunuz askerlik vazifesi daha bitmedi siirtte vatani görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz ve istediğimiz zamanda bilgisayara başına geçme şansımız olmuyor
Ama fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum Allah yar ve yardımcınız olsun
Hayırlı tezkereler inşallah.
Selam ve dua ile
Linkinpark
May 26 2008, 02:00 PM
ALINTI(Önkuzu @ May 21 2008, 02:51 PM)

Bu da güzel bi sözmüş...
Miroglu
May 31 2008, 06:05 PM
ilginç bi yorum.biraz düşünmem lazım
seyhan
Jun 1 2008, 11:12 PM
gerçekten yaptığımız şeyler için duyulan pişmanlık hemen geçiyormu ? önce bunu sormak lazım.
dr.helb
Jun 11 2008, 01:05 AM
söz iyi olmakla birlikte genel-geçer hükmü yoktur evet beşeri sistemler için iyi bir sav teşkil eder ancak. islami açıdan değerlendirilince değişken bir hal alacktır.şöyleki; islami yaşamı prensip edinmiş bireylerde yapılan hal ve hareketler islama uygunluk teşkil edeceğinden pişmanlık uyandırmaz hatalı davranışlar ise sonsuz bir sorumluluk ve pişmanlık meydana getirir derin yaralar açar ancak tevbe ile onarılır. yapmadığımız şeylere gelince önemli olan yapılmasını istediğimiz ama yapamadığımızın ne olduğudur. eğer planlanan iyi bir amelse yapılmasa dahi niyetin önemi nedeniyle yapılmış hükmündedir üzülmeye pişman olmaya gerek yok , planlanan kötü bir davranış ise yapmayıp günah işlemediğimiz için sevap hükmündedir, dolayısıyla yapamadığımız şeylere pişmanlığın çaresi ilacı elbbete vardır. iyi niyetin sevabı rabbin yanındadır diyerek yeni ufuklara açılmamız yeni yollar aramamız gerçeği. yoksa bir pişmanlıkla bir ömür geçirirmi inanan.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.