Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: üstad Için Hatim
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ NURDAN DAMLALAR ]·.
Mütefekkir
Muhterem Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 47. yıl dönümü nedeniyle inşallah hatim indirilecektir.

Katılımınızı bekleriz..

Katılım için linke tıklayınız..

http://www.nurpenceresi.com/moduller.php?m...diuzzaman-hatim

usame
ALINTI(Mütefekkir @ Mar 14 2007, 02:54 PM) *

Muhterem Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 47. yıl dönümü nedeniyle inşallah hatim indirilecektir.

Katılımınızı bekleriz..

Katılım için linke tıklayınız..

http://www.nurpenceresi.com/moduller.php?m...diuzzaman-hatim

Ustadımız "Sanemperestliği şiddetle, Kur’ân, men ettiği gibi; sanemperestliğin bir nev'î taklidi olan sûretperestliği de men eder. " derken sizin imzanızdaki bu resimlerden ne anlayalım mütefekkir kardeşim? tefekkür ediniz..
Mütefekkir
ALINTI
Ustadımız "Sanemperestliği şiddetle, Kur’ân, men ettiği gibi; sanemperestliğin bir nev'î taklidi olan sûretperestliği de men eder. " derken sizin imzanızdaki bu resimlerden ne anlayalım mütefekkir kardeşim? tefekkür ediniz..

o zaman üstadın kendi tarihçei hayatındaki resimler ne oluyor usame kardeşim..

risaleleri kendi kafana göre yorumlama.. hata edersin.

bu resimleri ben türkiyenin risaei nuru internet ortamında en fazla tanıtan nurpenceresi.com adlı siteden aldım. ve bu site risaleleri yutmuş bir sürü nur talebesinin buluştuğu noktadır.. onlar bunu düşünemiyorlar mı sence..

ayrıca o resimler benim imzamda değil. konuya ait resimlerdir...

tefekkür ediniz..
usame
ALINTI(Mütefekkir @ Mar 21 2007, 02:49 PM) *

ALINTI

o zaman üstadın kendi tarihçei hayatındaki resimler ne oluyor usame kardeşim..

risaleleri kendi kafana göre yorumlama.. hata edersin.

bu resimleri ben türkiyenin risaei nuru internet ortamında en fazla tanıtan nurpenceresi.com adlı siteden aldım. ve bu site risaleleri yutmuş bir sürü nur talebesinin buluştuğu noktadır.. onlar bunu düşünemiyorlar mı sence..

ayrıca o resimler benim imzamda değil. konuya ait resimlerdir...

tefekkür ediniz..

siz Mustafa Sungura bi sorun bakalım, Ustad tarihçede resme izin vermişmi yoksa matbaaya götürülürken sonradna mı koyulmuş? Hatta Ustad kerametiyle resimleri ne yaptınız, neden sakladınız diye fırça çekmişmi?
Hem bu resim işi ayetle haramdır. Ustad sa yukardaki sözüyle izah etmiş, siz batıl tevillere bakmayın, dinin sahibi Allah ve Rasuludur, risalei nurlarda Kur'an ve hadisin malı olması hasebiyle batıl teviller ustada mal edilemez vesselam.

Siz dinin hakiki sahibinden sorun, resim helal mi harammı?
Mütefekkir
ALINTI
siz Mustafa Sungura bi sorun bakalım, Ustad tarihçede resme izin vermişmi yoksa matbaaya götürülürken sonradna mı koyulmuş? Hatta Ustad kerametiyle resimleri ne yaptınız, neden sakladınız diye fırça çekmişmi?
Hem bu resim işi ayetle haramdır. Ustad sa yukardaki sözüyle izah etmiş, siz batıl tevillere bakmayın, dinin sahibi Allah ve Rasuludur, risalei nurlarda Kur'an ve hadisin malı olması hasebiyle batıl teviller ustada mal edilemez vesselam.

Siz dinin hakiki sahibinden sorun, resim helal mi harammı?

resim eğer ona karşı saygı, hürmet tapınma gibi işler içeriyorsa elbetteki cahiliye hükmüne döner ve haramdır..

ayrıca

usame kendi kafana göre fetva söyleme..

sözler yayınevi sungur abiye ait değil mi? istese resimleri çıkaramaz mı?

ben iki sene nurcularda kaldım. hatta en has nurcularda.. okuyucularda.. sonradan ayrılmak zorunda kaldım tabi..nurculuğu en ince ayrıntısına kadar öğrendim..
ama senin dediğin şeyleri ilk defa senden duyuyorum

öyle felaket şeyler söylüyorsun ki buradan sana uçasım geliyor..

resim haram değildir..resme saygı göstermek, ona karşı ruhani bir şeymiş gibi tepkiler vermek birer cahiliye adeti olduğundan evlere falan asılması vs.. bazı alimlerce caiz görülmemiştir..

senin vesikalık fotoğrafların yok mu? aile albumun yok mu?? kimliğin yok mu?? ne kendi kafana göre fetva veriyorsun..

ne yani şimdi avatarında insan resimleri olan bütün üyeler günahkar mı şimdi? veya atlaslar ansiklopediler..

flaugh.gif flaugh.gif flaugh.gif

usame kendie gel ve lütfen kendi kafana göre fetvalar verme...

ya ben seni yanlış anladım ya da sen delirdin..
ayna
çok gereksiz bir konuda kavga ediliyor.o zaman avatarları da koymayalım çünkü çoğunda suret var.olaya buradan başlamak lazım.arkadaş üstadla ilgili konu açmış resmini de konuya müsahar koymuş.imzası değil bir şey değil.herkes neler koyuyor.
usame

[
ALINTI
color=#000066]
resim eğer ona karşı saygı, hürmet tapınma gibi işler içeriyorsa elbetteki cahiliye hükmüne döner ve haramdır..

ayrıca

usame kendi kafana göre fetva söyleme..

sözler yayınevi sungur abiye ait değil mi? istese resimleri çıkaramaz mı?

Diyen kardeşimiz en başta kendi kafasına göre bir fetva vererek konuşmuş, birde bize söyler.. Ben sana ayetle haramdır diyorum, hadislerde mevcuttur, önce araştırmasını öğrenin sonra konuşun.

ALINTI
ben iki sene nurcularda kaldım. hatta en has nurcularda.. okuyucularda.. sonradan ayrılmak zorunda kaldım tabi..nurculuğu en ince ayrıntısına kadar öğrendim..
ama senin dediğin şeyleri ilk defa senden duyuyorum

öyle felaket şeyler söylüyorsun ki buradan sana uçasım geliyor..

kargalığa luzum yok, en has nurcuların okuyucular olduğunu kim soyledi? Bende bunu ilk defa durydum, 30 yıldır bu işin içinde olan biri olarak hemde...

ALINTI
resim haram değildir..resme saygı göstermek, ona karşı ruhani bir şeymiş gibi tepkiler vermek birer cahiliye adeti olduğundan evlere falan asılması vs.. bazı alimlerce caiz görülmemiştir..

Arkadaşım, Allah'ın haram ettiğini senmi helal edeceksin yoksa alimlermi? Şu yukardaki sözlerinin birine edillle-i şer'iyyeden delil getiremezsin. Hodri meydan..

ALINTI
senin vesikalık fotoğrafların yok mu? aile albumun yok mu?? kimliğin yok mu?? ne kendi kafana göre fetva veriyorsun..

ne yani şimdi avatarında insan resimleri olan bütün üyeler günahkar mı şimdi? veya atlaslar ansiklopediler..

Dinin sahibi benmiyim kardeşim? Ayeti hadisi ben mi yazdım? Bu ne saçma bir sorudur yahu? Gidin arapçayı iyi bilen ve fakih olan birini bulun, size [b]vesen nedir, suvar nedir, temasil nedir kelime manalarıyla izah etsin, saksağan gibi uçmayın konuya.
Ayrıca benim vesikalık resmim var ama bu resmi helal mi edecek? Yine haramdır. [/b]

ALINTI
usame kendie gel ve lütfen kendi kafana göre fetvalar verme...

ya ben seni yanlış anladım ya da sen delirdin..[/color]

Abi ben gayet kendimdeyim, bakınız ben haramdır diyorum ve bu sozume ayet ve hadis var diyorum. Siz haram değildir diyen kimi gostereceksiniz?
islam ve kulluk
"mes'eleler" adlı kitabın "resimler" babında bu beise değinmektedir ayet ve hadislerde bahsedilen duvarlara asılan yüksek yerlerde tutulan resimler olduğunu yeterince açıklamıştır ayrıca Efendimiz (sallallahu aeleyhi ve sellem) Hazreti Aişe (radıyallahu anha)nin evine girdiğinde resmi yırtmamış yere sermiştir buradan da anlaşılıyor ki (!) resmi yüksek yerde hürmet görecek şekilde tutmak haramdır...

konunun daha fazla tartışmaya gerek olmadığı kanaatindeyim inşaallah daha fazla uzamaz...

Allah-u alem
Allah'a emanet olun...
TEVHİD
S.A.

ALINTI

İnne meal mabali binniaht Ayet
Ameller niyetlere göredir.

Selam ve dua ile
usame
ALINTI(islam ve kulluk @ Apr 6 2007, 04:01 PM) *

"mes'eleler" adlı kitabın "resimler" babında bu beise değinmektedir ayet ve hadislerde bahsedilen duvarlara asılan yüksek yerlerde tutulan resimler olduğunu yeterince açıklamıştır ayrıca Efendimiz (sallallahu aeleyhi ve sellem) Hazreti Aişe (radıyallahu anha)nin evine girdiğinde resmi yırtmamış yere sermiştir buradan da anlaşılıyor ki (!) resmi yüksek yerde hürmet görecek şekilde tutmak haramdır...

konunun daha fazla tartışmaya gerek olmadığı kanaatindeyim inşaallah daha fazla uzamaz...

Allah-u alem
Allah'a emanet olun...

Bizim için delil eimme-i izamın sozleridir ve 4 mezhebin 3 ü malikiler hariç kesin haramdır demişler, sadece malikiler tahrimen mekruhtur demiş. Sizin bahsettiğiniz kitabın yazarı kim acaba?
sibelk
kuran okumasını bilmiyorum ama tevhid okuyayım
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.