Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kız-erkek Arasında Msn Arkadaşlığı Yeni Moda
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2
islam ve kulluk
ALINTI
Yeni yüzyılın aile için en büyük düşmanı: MSN'deArkadaşlık

bence biraz değiştirelim : msn veya her hangi internet aracılığı ile yapılan bilinçsiz rakadaşlık - dostluk ... ve buna kapılma...
aberat
selamün aleykum din dostlarım uzun zamandır giremiyordum bende baktım ki bayaa ilgi var bu konuya.

İslam kardeş konuyu genişletmiş ne güzel, arkadaşlar msn veya başka bir şekilde bi arkadaşlık kurmak kötü bişey mi yani bi arkadaşın fazla olsa çok mu kötü, çevredeki arkadaşşları da biliyoruz. Birçoğumuz sevmediğimiz halde yüzüne gülüyoruz bu daha mı iyi sizce, msn'de en zaından daha seviyeli, ve saygılı olunuyor. Tabi kız erkek arkadaşlığını bu söylediklerimden ayrı tutuyorum...
islam ve kulluk
hem cinslerle daha seviyeli konuşamların oluşma ihtimalini konuştuğunuz kişiyi tam anlamı ile yetericne tanıyamamaktan olduğu kanaatindeyim

değil mi ?

Not : açıkcası ben pek bişey yapmadım bi anda genişleyiverdi biggrin.gif
aberat
islam kardeş seninkisi sarımsağı yoğutrlasakta mı saklasak yoksa sarımsaklamasaktamı saklasah gibi oldu yahu tekerleme gibi...
anlaaadığım kadarıyla cevap verecek olursam bana arkadalını söyle sana kişm olduğunu söyleyeyim hesaaaaabı. arkadaşlar kişinin aslında iç yapısını yansıtır yani seviyeli konuşacak bi arkadaş yoksa çevrende bunun çözümünü kendimizde aramak gerekir öyle değil mi benim yeterice din muhabbeti yapabileceğim arkadaşlarım var netten tanıştıklarım da buna dahil..................
islam ve kulluk
bence sarmısaklamayalım biggrin.gif
telpako
MSN bence çok güzel bir program ben msn den tanıstıgım biriyle nişanlandım inşallah ta evlenicem başı açık ama kapatıcam. Uçkuruna sahip çıkamaynlar kullanmasın. erkek veya kadıngörünce nefsi azgınlaşanlar kullanmasın olsun bitsin.
islam ve kulluk
ALINTI
inşallah ta evlenicem başı açık ama kapatıcam.

inşaallah bu emellerinize ulaşırsınız

Allah-a emanet olasın
bukle
Ben msn de kız yada erkek ayırımı yapmıyorum.Onları mektup arkadaşı gibi görüyorum.tıpki englanddakia arkadaşım mary yada israilleki huseyn gibi.Üniversite yıllarından beri yazışıyorum amacım dil geliştirmekti.
Şimdide msn çıktı.M sn ilede dertlemek için arkadaş grubu kurdum kendime.Çünkü derdıme ortak olup çözüm buluyolar.Başıma kalkan yok,hatamı yüzüme vuran yok, asıl önemlisi beni tanıyan yok.Birbirimizi tanımadan da yardımlaşmanın yolu
Sıkıntılı anlarımda güldüren,en zor çevirilerde çevirime yardımcı olan ( bu arada ingilizce öğretmenliği yaıyorum,bölümüm değil ama sözleşmeliyim) , telefonumda kontor olmadığımda arkadaşlarıma ulaşabildiğim çağın nimeti bence msn
aLaTurCa
ALINTI(bukle @ Jun 30 2007, 11:54 PM) *

Ben msn de kız yada erkek ayırımı yapmıyorum.

Bukle, sana katiliyorum bende cinsiyet ayrimi yapmam, sadece insan olarak gorurum karsimdaki insanlari, is yerinizdede erkeklerle muhatap oluyorsunuz seviyeli bir sekilde, sanirim Turk erkekleri farkli o yuzden fazla yorum yapamam ama gayri muslim lerden asla bir saygisizlik gormedim simdiye kadar , bir insan kendini bildikten sonra hic birsey olmaz, ama sunuda unutma herkes bu dusuncede olmayabilir, karsidaki insanlarin niyetini bilemezsin o yuzden dikkatli olmak gerekir bu konulardada yine MSN olsun real hayatta olsun.
bukle
ALINTI
, bir insan kendini bildikten sonra hic birsey olmaz, ama sunuda unutma herkes bu dusuncede olmayabilir, karsidaki insanlarin niyetini bilemezsin o yuzden dikkatli olmak gerekir bu konulardada yine MSN olsun real hayatta olsun.

haklısın,insanların niyetlerini hiç anlamıyorum.Bu yüzden pişmanlıklarım olmuştur.Hep iyi niyetli olmamdan kaynaklanıyo herşey
aberat
TELPAKO

Selamün aleyküm kardeşler, yav benle aynı fikirde lan ne kadar çokmuş bende bu sitede hiç bulamamaktan yakınıyordum hadi kardeşler herşeyin vicdanda bittiğini gösterin
TELPAKO kardeş allah tamamına erdirir inş. benimde bi arkadaşım msn'den tanıştığı birisi var 3 senedir konuşuyorlar arkadaşımın ailesi biliyor ama kızın ailesine ne dicekler bilmiyorlar msnden tanıştık diyemezler boxing.gif
Evenstar
ALINTI(aberat @ Jul 5 2007, 11:41 PM) *

TELPAKO

Selamün aleyküm kardeşler, yav benle aynı fikirdeLANne kadar çokmuş bende bu sitede hiç bulamamaktan yakınıyordum hadi kardeşler herşeyin vicdanda bittiğini gösterin
TELPAKO kardeş allah tamamına erdirir inş. benimde bi arkadaşım msn'den tanıştığı birisi var 3 senedir konuşuyorlar arkadaşımın ailesi biliyor ama kızın ailesine ne dicekler bilmiyorlar msnden tanıştık diyemezler boxing.gif

lan???
lan ne demektir=eşek blink.gif
aynanmıyorum

bencede konuşulmamalı çok kınıyorum burdan
hatta
KIN KIN KIN bleh.gif
dacin
blink.gif ben msn yı cok kullanan bırı olark dozunda dogru kullanımda zararsız oldugunu dusunuyorum.reeldekı arkdslarım dısında cok ıyı sohbet edebıldıgım ınsanlarda var..allaha sukur ben hıc bır olumsuzlukla karsılasmadım smile.gif he bıgunmsn ask yasayabılırmıyım thinking.gif hımmm pek bana gore deyıl sanırsam.. oleyo.gif
jetlii_fearless
benim msn de fazla kız yok.. daha önceleri çok vardı. baktım bu işin haddi hesabı yok. biçoğunnu sildim. 3 tane kız var sadece. onlarla da dini muhabbetler yapıom. o kadar. bu güne kadar da bi sakıncasını görmedim şahsen. sonuçta akıllı olmazsan her yerde avlanırsın bu sanal olur reel olur farketmez. önemli kendini bilmektir.
SERPİL
Benim anlamadığım zaten msn e sadece tanıdıklarımızı eklemiyormuyuz? Orada biriyle nasıl tanışılabilirki? confused1.gif Bazen tanımadıklarımız bizi ekliyor yani onu mu kabul ediyorsunuz? Ben öyle olunca engelliyorum. Cidden anlayamadım msn den nasıl tanışılır nasıl evlenilir. Chat siteleri deseniz anlarım da. fool.gif
islam ve kulluk
çok büyük konuşmamak lazım ne zaman ne olacağını bilemeyiz SERPIL kardeşim ...

çok kişi tanıyorum hatta akrabalarım dahi var msn üzerinden tanıştığı ile evlenmiş ... Çoğunu da mutlu görmekteyim olumsuz tek tük ...

Bu demek değildir ki böyle yapalım ama olunca da oluyor...
Her daim dikkatli olalım inşaallah.
Allah-a emanet olun
EsLeMNa
Kendi arkadaşlarımla konuşuyorum..Bu açıdan doğru..
Çorluda İstanbulda Edirnede arkadaşlarım var...
Onlara çok kolay ulaşmamı sağlıyor msn..
Uzakları yakın ediyor..
Ama msn üzerinden tanışıp konuşmak bence pek uygun değil.
SERPİL
İslam ben ciddi olarak soruyorum, nasıl tanışılır diye? Çünkü biz birini eklemezsek nasıl msn de konuşabilirizki? confused1.gif
Büyük konuşmaya gelince, ben nezaman büyük konuşsam kesin başıma gelir. Neyi asla yapmam desem, onu yapmak zorunda kalırım. sad.gif
ümeyr
böyle şeylerden hoşlanmıyorum bence herkes hemçislerin muhaddap olsa daha iyi diye düşünüyorum
karşı cinşten arkadaşlıga karşıyım kalp meyledebilir
islam ve kulluk
büyük konuşunca tam zıttının olma sebebini alimler şu ayete bağlarlar :

"bir konuda söz ederken inşaallah deyin zira olup olmayacağını ancak Allah bilir"

Biz kesin konuşunca sanki geleceği görmüş ve emin olmuşuz gibi olur halbuki taktir Allah-ındır...
SERPİL
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 8 2007, 11:13 PM) *

büyük konuşunca tam zıttının olma sebebini alimler şu ayete bağlarlar :

"bir konuda söz ederken inşaallah deyin zira olup olmayacağını ancak Allah bilir"

Biz kesin konuşunca sanki geleceği görmüş ve emin olmuşuz gibi olur halbuki taktir Allah-ındır...

Verdiğin bu bilgi için çok teşekkür ederim. Hakkını helal et, hiç bu açıdan düşünmemiştim.
islam ve kulluk
ben teşekkür ederim kardeşim ...
KeNDiNoL
ALINTI(jetlii_fearless @ Jul 30 2007, 11:14 PM) *

benim msn de fazla kız yok.. daha önceleri çok vardı. baktım bu işin haddi hesabı yok. biçoğunnu sildim. 3 tane kız var sadece. onlarla da dini muhabbetler yapıom. o kadar. bu güne kadar da bi sakıncasını görmedim şahsen. sonuçta akıllı olmazsan her yerde avlanırsın bu sanal olur reel olur farketmez. önemli kendini bilmektir.

sonuçta akıllı olmazsan her yerde avlanırsın bu sanal olur reel olur farketmez.

Sonrada Rezil Rüsva Olursun..Milletede soytarı fool.gif Çok soyt.. gördük.

Fazla açık konuştum herhalde neyse ben susayım doh.gif

MoqavemaT
Herkez sussun Cübbeli Hoca konuaşcak smile.gif

_yıldız_
S.A

Benim msn mde en az kız arkadaşlarım kadar erkek arkadaşlarımda var ...Bi kere msn kullanmak mantıklı bişey niye diye sorarsanız bi kere bedava yurt dışındaki akrabalarımızla sık sık görüşlebiliyoruz bunu telefonla başarmak çok güç bu yönden çok güzel bi araç bence zaten nimetleri dğru kullandığımzı sürece hiç bir sıkıntı ortaya çıkmaz...

Kız-erkek ilişkilerine gelince bence ne bir bayan nede bir erkek tanımadığı biriyle görüşmemeli ...Niyetler farklı olabilir hele günümüzde kesinlikle yapılmaması gereken bi durum ...Ama onun dışında tanıdığın bildiğin biriyle görüşmenin bir sorun teşkil edeceği kanaatinde değilim ...Hepimiz helal ve haram bilincinde insanlarız nerden zarar nerden kar gelir kestirebilecek yaştayız...Kendimize yakışanı yapmalı bireyleri cinsiyetlerine göre değil insanlık seviyelerine göre ayırt etmeliyiz.

Dua ile kalın ....
hakancan
ALINTI(_yıldız_ @ Aug 15 2007, 06:13 PM) *

S.A

Benim msn mde en az kız arkadaşlarım kadar erkek arkadaşlarımda var ...Bi kere msn kullanmak mantıklı bişey niye diye sorarsanız bi kere bedava yurt dışındaki akrabalarımızla sık sık görüşlebiliyoruz bunu telefonla başarmak çok güç bu yönden çok güzel bi araç bence zaten nimetleri dğru kullandığımzı sürece hiç bir sıkıntı ortaya çıkmaz...

Kız-erkek ilişkilerine gelince bence ne bir bayan nede bir erkek tanımadığı biriyle görüşmemeli ...Niyetler farklı olabilir hele günümüzde kesinlikle yapılmaması gereken bi durum ...Ama onun dışında tanıdığın bildiğin biriyle görüşmenin bir sorun teşkil edeceği kanaatinde değilim ...Hepimiz helal ve haram bilincinde insanlarız nerden zarar nerden kar gelir kestirebilecek yaştayız...Kendimize yakışanı yapmalı bireyleri cinsiyetlerine göre değil insanlık seviyelerine göre ayırt etmeliyiz.

Dua ile kalın ....

tov-che
Sanal hayat bencilliği körüklüyor, insanları asosyalleştiriyor ya da tam aksine hayatımızı kolaylaştırıp sosyal bir araç olarak kullanılıyor diyorlar.
Kişiden kişiye değişir bu. Ama siz siz olun kendinize iyi bakın, hayatınıza sahip çıkın
----------------------------------------------------

"Kolay hayat ister olduk. Sevgimizi, aşkımızı bile kolay yaşamak istiyoruz. Bizi yormasın, zorlamasın, başımıza bela olmasın. İstediğimiz zaman yanımızda olsun, onun dışında yok olsun.

Bir kumandanın ucunda olsun her şey, bir bilgisayarın düğmesinde, bir telefonun tuşlarında. Ulaşmak, yaşatmak, canlandırmak, hissetmek için çaba harcamayalım.

Sanal dünya giriverdi hayatımıza, çok da işimize geldi. Sanal alemin, sanal insanları oluverdik hemen. Duygularımızdan korkar olduk. Hissetmek yok sanki. Her şey bir yalan gibi. Sanal alem ve değeri yok.

Düşünemedik ki kablonun diğer ucunda gerçek insanlar oturuyor.

Dokunmaya, hissetmeye, göz göze gelmeye korkar olduk. Bir bilgisayar, bir anlık ileti programı (MSN), bir kamera her şey tamam. İnsan başka ne ister ki(!).

Böylesi daha güzel galiba. Sanal bir gerçeklikte sorumluluk duygusu yok, bağlanma yok, hesap vermek yok diye düşündük. Canın isterse varsın (çevrimiçisin), istemezse yoksun. Ne güzel, tam bu çağın insanına göre.

Kolay işin, hangi yoldan elde edildiğinin hiç onemli olmayan kolay paranın peşinde koşar olduk. Hayata direk tepeden başlamak istedik.

Zora gelemiyoruz zaten. Gerçek ilişkiler sıkıyor biraz. Biri azıcık duygularından söz ettiğinde birden itici oluveriyor. Hemen pılımızı, pırtımızı toplayıp, arkamıza bile bakmadan oradan uzaklaşıveriyoruz. Neden peki? Bünyemizde barındırdığınız duygulardan kaçmak niye? Yok saymak, derinlere göndermek...

Kimsenin gözüne gerçek anlamda bakmak istemiyoruz. Korkuyoruz birilerinin gözlerinin içine bakmaktan. Mekanik hayatlar, mekanik ilişkiler, istiyoruz sadece. O kadar rahatladık ki artık, ohh be.

Sevmeye bile üşenir olduk.
"Ben gelemem ama gelirsen de hayır demem. Burdayım, isteyen gelip alsın. Ben kılımı kıpırdatmam. Uğraşamam. Çaba harcayamam. Ama şöyle yakınlarımda olsan o başka. Aşk aramıyorum, sevgi aramıyorum, ilişki aramıyorum. Yitiriverdik insanı insan yapan ruhumuzu.

Sevmekten korkuyoruz. Ne oldu bize? Ne zaman, nerde kaybettik sevmeyi? Kimlere bırakıverdik ruhumuzu? Kimler acıttı canımızı da bu kadar acımasız oluverdik? "Ben uğraşamam ama sen buralarda olursan da hayır demem yani" diyecek kadar korkar olduk. Korkar olduk istediğimizin ardından koşmaya. Bencil oluverdik.

Bir gün yalnız uyanmanın ne kadar korkutucu olacagı aklımıza hiç gelmiyor nedense. Kendi doğamıza hasret yaşadığımızı bile anlayamadık. Biri bize bunu tekrar anlatsın. Ya da bir şok bizi bu duygusuz uykudan uyandırsın. Lütfen!"

Yazan: Furkan Alım

bi yerde okumustum hosuma gitmisti paylasmak istedim..sizi bilmem ama ben bu yazıyı üstüme alındım sad.gif
islam ve kulluk
gerçekten çok güzel dile getirmiş bir çok gerçeği ...
hazanseli
S.a canlar genelde sizlere katılıyorum.Dediklerinizin üzerine söylenecek pek bir şey yok.Sadece bir arkadaşımın dediği gibi hayır isteyen hayır şer isteyen şer bulur.Ama unutmayınki yalan şeytanın en büyük silahlarından biridir.İnsanlar sorunları olduğu zamanlarda daha çabuk kapılır karşıdakinin yalanlarına ve yalnışa gitmesi kaçınılmaz olur.Ne olur nefsimize hakimiyet kuramadıysak kendimizi ateşten uzak tutalım
Selam ve Dua ile.
aberat_kml
bayram sonrasında arkadaşım msn'de tanıştığı kız arkadaşını sitemeye gidecekler nası isteyecekler ne diyecekler bilmiyorum (mns'de tanıştıklarını kız tarafı ebeveynleri bilmiyorlar çünkü) ama isteyecekler işte büyük olasılıklada olacak inşallah hayırlısıyla
yoktan'var
msn de olsa namahrem bir kişi ile konuşmayı doğru bulmuyorum.ayrıca msn i 24 saat açık olan kişilerden ve neti salt (ya da genelde) sohbet amaçlı kullanan kişilerden hiç hazzetmiyorum..nedense bana yapacak başka işleri kalmamış ya da yok gibi geliyor...şahsi düşüncelerim tabii bunlar... ph34r.gif
aberat_kml
bu konuda son derece haklısın kardeşim böyle kişiler konumuzun dışında onlar kendilerini gercek dünyadan tamamen sıyırmış kişiler...
hasna
yanliş hatirlamiyorsam .... birbini sevmiş iki karsi cins insanin konusmasi zina aralarinda duygusal birsey olmadan konusan insanlarin ise yaptiklari iş harama giriyo bu demek deil ki sadece yüzyüze konussun bu bütün haller için gecerlidir....selam ve dua ile...
liberal_24
Kız erkek arasında msn olayını destekliyorum. Çünkü ben de msn üzerinden kız arkadaşlarımla görüşüyorum.
musalli
şaşırmadım... yes.gif
Linkinpark
ALINTI(musalli @ May 12 2008, 02:43 AM) *

şaşırmadım... yes.gif

laugh.gif laugh.gif
karakiz
Ben de uygun bulmayanlardanm bazıları eklıyo msn mı nerden aldın dıyorum şur dan burdan aldım dıyolar hemn engelleyıp sılıyorum ben bu tıp ınsanlara nedense hıc hazedemıyorum
pürmelal
msn de karşı cinsle konuşmak haramdır yahut zinadır diyerek fetva veremezsiniz! bu bir.. angry.gif

ikincisi; konuştuğun kişiyle nerede tanıştığın ve NE AMAÇLA konuştuğun çok önemli.. eğer bir arkadaşlık sitesinde tanıştıysanız onada ne kadar güvenirsiniz artık!yahutta eğer ki gerçek hayatta yapamayacağın kadar lakaytlık yapıpta özel sırlarını ifşa ederek karşılıklı gönül eğlendiriyorsanız günah orada başlar. ancak dediğim gibi bu amaçlar dışında daha faydalı işler için konuşuyorsanız bunda bir sakınca göremiyorum..çünkü ortada göz zinası yahut birbirini görerek herhangi bir etkileşim yahut günaha meyil yoktur. insan kendini bilmeli ve İSLAMIN çizdiği sınırları da bilmeli.ona göre mesafeli konuşmalı. karşı cinsin aklında yanlış birşeyler uyandırmayacak tarzda muhabbet olmalı.. ben bu şekilde konuşmada hiçbir sakınca göremiyorum..

birde büyük konuşmak istemem ama msn de tanışıpta evlenmek akıl karı gelmiyor bana.. thinking.gif hı normal hayatta tanışmışsınızdır. niyetiniz ciddidir,izdivac düşünüyorsunuzdur, o zaman belki günaha gürmemek için msn de görüşür birbirinizi tanımaya çalışırsınız ona birşey diyemem ama nette tanışıpta işi evlenme boyutuna götüren hiç görmedim.şimdiye kadar şahid olduklarımın sonu hep hüsrandı..

neyse rabbim ayağımızın kaymasından korusun ve bizleri bir an bile dahi nefislerimizle baş başa bırakmasın.. (amin) wink.gif wink.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.