Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kız-erkek Arasında Msn Arkadaşlığı Yeni Moda
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2
aberat
s.a. kardeşlerim interneti sadece msn olarak kullanan o kadar çok insan var ki artıkartık bütün dostluklarını msn üzerinden kuruyorlar onların psikolojiye ihtiyacı var.
asıl konumuz neden msnde arkadaşlık kurmalar bu kadar yoğunlaştı sizce internetin yaygınlaşmasından mı yoksa...
Kaveller
msn de konuşmaktan nefret ediyorum bleh.gif ,nerdeyse hiç kullanmam ,sürekli nik değiştiren sosyal mesaj yazanlara dayanamıyorum bleh.gif birde msn açık ders çalışanlara ,delimisiniz siz kardeşim confused1.gif kapat bi şunu az konsatre ol bleh.gif
kız erkek mevzusu ayrı bir panel konusu zaten ,reel hayatında kızla veya erkekle konuşmayan bayanlar ,erkekler burayı nedense mübah görürler blink.gif
normalde çekince duyduğun şeyleri msndede yapmaycaksın ,ha yapıyorsan ikiyüzlüsün o zaman fool.gif
modayı takip etmemek lazım smile.gif tek yararı dünyanın dört bir yanı ile ücretsiz iletişim olmayan mesajlaşma programı.
hamzayurekli
Selamun Aleyküm....

Bir Bardağa HAram Olan İçkilerden Birini koyup İçemekte Var....

Bir Bardağa Helal İçeçek Koyarak İçmekde Var...

Secımher Zamankıgıbı Insan'da....Yol bellı Secım Sızde....

Ya Omur BoyuRahatlık Yada Cehennem Cukuru...Yanıcı Ve Izdırp Dolu Guynler....

Dunyanın 1 Senesı Ahıretın Bır Gunune Es Degermıs........

Selametle....
islam ve kulluk
Sosyal ortamda insanlarla olan ilişkilerin artık seviyesel olarak düşmesi ve çekingen olmanın arttığı içtimaiyata binaen msnlere yönelişler artmış durumda inşaallah daha sonra uzunca cevap verebilirim...
aberat
haklısın kaveller kardeş bazıları fazla abartıyor bu msn olayını aslında internette msn dışında o kadar çok şey var ki...
ama bazı dindar kesiimli kişiler msn'yi dışa açılmakta yeni bi kapı olarak görüyorlar, neden mi? dindar kesimli kişilerin dışa açılması daha zor oluyor siğer insanlara göre msn yoluyla bunu aştıklarını sanıyoslar..
benim kanımca... shake2.gif
hamzayurekli
Y KArdesım ISlam Sende Vaktın Bols Oldugu Zaman Gel Beee Olmaskı Buylaaa... jp.gif
islam ve kulluk
ALINTI
Y KArdesım ISlam Sende Vaktın Bols Oldugu Zaman Gel Beee Olmaskı Buylaaa...

inşaallah kardeşim

Ben çevreme baktığım zaman gördüğüm internet dünyasında herkesin kendisine göre birşeylere erişebilme kolaylığıdır reel hayatta kendi profiline uygun arkadaş bulmak sanal ortamda bulmaktan çok daha uzun süreli ve zor oluşuna binaen bu yol yeylenmeye başlanmakta...

Bir kimse kendisi gibi yaşam tarzında olan üç kişiye reelde ulaşabiliyorsa sanal alemde 100 kişiye ulaşabilmekte ve böylece karlı olduğunu düşünmekte buna binaen yönelişler son derece artmış bir hasbihalde yerine göre güzel yerine göre oldukca yıkıcı sonuçlar doğrumakta bunu kabul etmek kaçınılmaz...

Allah her şeyi ölçüsü dairesinde yapma bilincini bizden eksiltmesin...
ayna
benim msn de erkek yok şükür.çünkü bazen erkek kız muhabbetleri her ne kadar zararsız gibi görünse de zehirli bal olabiliyor.hepimizin nefsi var ve bazen önünü alamıyoruz.evet kardeşimin dediği gibi bizim gibi utangaç ,Allahtan ve kuldan utanan, insanların dışarıyla iletişim kurmasında bir yol olmuş.eğer günah işleniyorsa (bilemiyorum ve genelleme yapmak istemiyorum )ha yüzüne karşı yapılmış ha bir ekranın arkasında yapılmış Allah katında fark edermi?
aberat
konuyu aktif hale getirdiği için kardeşime teşekkür ediyorum...
arkadaşlar beni onaylayıcı konuşmalar yaptığınız için teşekkür ederim tekrar söylüyorum
erkekler için bi sorun yok ben bayan kardeşlerimizi düşünüyorum onların dışarıya açılması daha zor biz neysede onların anca evlerinde oyurup onlarla evleneccek kişiyi beklemeleri gerekiyor gibi bi hal aldı bu durum, msn'de bunu engelliyor tabiiki msn'de decaiz diil ama bunu onlar söylüyor msn daha uygunmuşşş...
ayna
ben msn'nin uygun olduğunu demiyorum.bu tıpkı diğer teknolojik aletler gibi yerinde kullanıldığında doğru insan tarafından kullanıldığında doğru bir etki oluşturacaktır.ben msn'de flörte karşıyım.çünkü insanlar yüzyüzeyken bile çok fazla yalanı artık yüzleri kızarmadan söylüyorsa bir perde arkasından yalanlar tonla söylenir.ciddiyetsizlik getirir.nasıl olsa görmüyor duymuyor diyerek harama daha çok neden olur.ben flört için uygun değil diyorum
aberat
ben onu senin için söylememiştim mihrican kardeş ben genel çevremdeki bayan arkadaşlarıma söylüyorum (ben üniversitede okuyorum oradaki arkadaş cevremi kastediyorum)
tabiiki sadece msn'de tanışıp sonrada hadi evlenin demiyorum orası başlangıç olmalı oradaki sürede uzun olmicak ama en iyi tanıma tabiiki yüzyüze tanımadır...
islam ve kulluk
msn ortamı ancak düeüstlükle birlikteliğin kurulabileceği bir ortamdır her iki şahısta birbirlerini kazanmak için yanlızca güzel şeylerden bahseder kötüleri saklarlarsa bu sefer yalan üzerine kurulu bir birliktelik oluşacağına binaen temeli sağlam olmayan bir ilişki oluşacaktır elbetteki fazla uzun sürmesini de bekleyemeyiz...

Bir çok internet üzerinden başlayan ilişkiler gördüm Allah'ın izni ile ama uzun sürenler önemli önemsiz iyi kötü her şeyi ap açık söyleyenlerin ki olmuştur ...

Allah-u alem
Allah'A emanet olun...
DİPLOMAT
ben msn adresimi herkese hayatta vermem ama msn ortamında kendimi geliştireceğine inamndığım insanlara hem msn mi veririm hem de karşı taraftan isterim ancak dediğiniz gibi aptalca ilişkiler olabilir bunun için de forum gibi böyle yerlerde insanların ne yazdıklartına neler düşündüklerine inanmaya çalışmak gerekiyor yoksa kimsenin hele hele bu ortamlarda herkes aptalca şeyler yazıp düşünüyor dersek uygun olmaz tabi yanlış bir adrese yani yanlış insana gelipte msn yi önceden verenleriniz varsa engelleyebilirler
fizikci
Msn konuşmalarında sen ne kadar doğru olursan karşındakide doğru olur
inancındaydım fakat bunu suistimal edenler olduğunda bu fikrimden vazgeçtim
Etmeyenlerde oldu tabiki jp.gif msn ortamında birlikteliklerin olması günümüzde
çok karşılaştığımız bir durum' islamın ve kulluğun 'dediği gibi bu beraberliklerin sürmesi için
yalan üzerine olursa kendi zararına olacağını bilerek başlanılması gerktiğini
düşünüyorum aslında msn de konuşarak evlenme fikrine önceden hiç olumlu bakmazdım
halada bazı tereddütlerim vardır duyduğum ve karşılaştığım güzel sonuçlar karşısında
bu fikrim birz azaldı..Kızlı erkekli konuşmaların ne kadar doğru olduğu tartışılır(İslami konular çerçevesinde
islami ölçülerle olması dışında)Tabi farklı şekilde farklı amaçlarla kızlıerkekli konuşmaların
yapılması ne kadar doğru bilemiyorum confused1.gif
eğer bir birliktelik olacaksa karşımızdakine sonsuz güvenmeliyiz değil mi?
bu güven hissini alınca emin olunki oda aynı şekilde düşünecektir..Şunu düşünmüyor da değilim;
eğer yüz yüze bile konuşmalarda yalan söylenildiğine inanılıyorsa ha öyle olmuş ha böyle ne farkeder?
Herşey kişinin kendinde biter yanlışıda bulmak senin elinde doğruyuda...
ileney
Msn'ye küsmüşüm msn nin umurunda değil.
Nerdesin İlker bak köyümüze yeni liman yapıldı aç ulan şu zımbırtıyı
Boşuna
-Bilader telefon açsana
demeyin telefon kullanmıyor smile.gif
islam ve kulluk
ALINTI
düşünüyorum aslında msn de konuşarak evlenme fikrine önceden hiç olumlu bakmazdım
halada bazı tereddütlerim vardır duyduğum ve karşılaştığım güzel sonuçlar karşısında
bu fikrim birz azaldı..Kızlı erkekli konuşmaların ne kadar doğru olduğu tartışılır(İslami konular çerçevesinde

smile.gif
fizikci
ALINTI(islam ve kulluk @ Mar 22 2007, 11:19 AM) *

ALINTI

smile.gif

Pek anlaşılır olmamış islam ne demek istedin ? thinking.gif birazda fikrini
söylesend anlasak dimi tongue.gif
ayna
şişşşttt fizikçi bilmediğimiz bir şey mi var bakalım öyle imalı imalı?hımmm.çabuk sözyleyin bakayım
şaka bir yana ben de ilk başlarda bu tür arkadaşlıkların bizlerden çok uzak olduğunu düşünürken çok bir yakın bir arkadaşımın başına gelen internet aşkına şahit oldum.elhamdulillah farklı şehirler oldukları için birbirlerini görmediler ve zararsız bir şekilde bitti ancak dini sohbetleri içeren bir sitede başlayan arkadaşlığın sonunda kendisine bekar olduğunu söyleyen adam 45 yaşında evli ve çocukları olan bir zat çıktı.verilmiş sadakamız varmış.aslında arkadaşımda çok saf bu tür oyunlara inanacak biri değil ama boşluğuna denk geldi.ben kimseye msn verilmesini önermiyorum.bakın bu sitede helal daire içinde herkes çok özgür.şaka bile yapılabiliniyor herşey herkesin göreceği şekilde yaşanıyor.
fizikci
ALINTI(mihrican @ Mar 22 2007, 09:38 PM) *

şişşşttt fizikçi bilmediğimiz bir şey mi var bakalım öyle imalı imalı?hımmm.çabuk sözyleyin bakayım
şaka bir yana ben de ilk başlarda bu tür arkadaşlıkların bizlerden çok uzak olduğunu düşünürken çok bir yakın bir arkadaşımın başına gelen internet aşkına şahit oldum.elhamdulillah farklı şehirler oldukları için birbirlerini görmediler ve zararsız bir şekilde bitti ancak dini sohbetleri içeren bir sitede başlayan arkadaşlığın sonunda kendisine bekar olduğunu söyleyen adam 45 yaşında evli ve çocukları olan bir zat çıktı.verilmiş sadakamız varmış.aslında arkadaşımda çok saf bu tür oyunlara inanacak biri değil ama boşluğuna denk geldi.ben kimseye msn verilmesini önermiyorum.bakın bu sitede helal daire içinde herkes çok özgür.şaka bile yapılabiliniyor herşey herkesin göreceği şekilde yaşanıyor.

Mihricancım içim neyse dışımda o herşeyi söylemeye çalışıyorum merak etme bişeyi saklayamam aslında islamda bu konuda herkesi kendin gibi görme diye bi uyarıda bulunmuştu wink.gif
Ama yazdığın konuda bu kadarda emin olma derim jp.gif tabi söylediklerinde yok değil ama baştada söylediğim gibi herşey senin elinde..Ben demiyorum ki int konuşulup evlenilsin ama Allah nasib etmişse onu bi şekilde karşına çıkarıyor farklı yollarla...! jp.gif Sadece söylemek istediğim yüz yüze konuşmalarda bile yalan konuşuluyorsa bunu anlayamıyorsak internetten ne farkı var tabi burda yine söyleyim olumlu baktığım kadar olumsuz baktığım yanlarıda var söz sizde islam bey jp.gif
TEVHİD
S.A.

Benim msn'imde kayıtlı sadece 1 bayan arkadaşım var ve kendisi uzakta olduğu için msn'den görüşüyoruz. Erkek arkadaşım yok.Ama erkeklerle msn'den konuşan kişilerin suistimal edildiklerini duydum.TAm tersi msn'den tanışıp evlenenleri de duydum.Ama azınlıkta. Bence karşı cinsle msn'den görüşmek pek tehlikeli. Karanlıkta yürümek gibi geliyor bana.

Selam ve dua ile
aberat
ben pek katılmıyorum söylediğine tevhid kardeş, msn'de muhabbet sen nasıl istersen öyle olur eğer sonu tehlikeli olacağını düşünüyorsan bu senin zaafındır sen nası istersen karşı cins öyle hareket eder.
karşındakinin sana nasıl yaklaşacağını sen belirlersin bunu unutma olmadı sil zor bişi diil...
TEVHİD
Selamün Aleyküm Kardeşim

Karşı cinsten biriyle tanışan bir arkadaşımdan söz edeyim size.
Bu arkadaşım sadece sohbet amaçlı msn de konuşuyordu.3 ay mesajlaştılar.Laf lafı açarken gayri ihtiyari olarak birbirlerinden hoşlanmaya başladılar.Fikir bazında ve kameradan birbirlerini beğenmişlerdi. 2 ay sonra konuştuğu kişinin aslında evli biri olduğunu öğrenen arkadaşım intihar etme teşebbüsünde bulundu.Adam O'na eşinden boşanacağını söylüyordu.Ama arkadaşım asla bunu kabul etmedi ve ayrıldılar.Hüsranla biten bir ilişki.
İşte böyle kardeşim. Tanımadığımız kişilerle msn'den görüşmek bu denli vahim sonuçlara yol açabiliyor.Sizin söylediğiniz durum ise binde bir olan bir durum.İstisnalar kaideyi bozmaz diye düşünüyorum.

Selam ve dua ile
kirmizi_gul
BENIMDE ALLAHA SUKUR MSNENIMDE SIMDI HIC BIR ERKEK YOK...
KUZEN OLARAK BILE AKRABALARDAN YOK...BENCE BOYLESI DAHA IYI..
CUNKU YANI NE OLACAGI HIC BELLI OLMAS NEFIS DIYE BIR SEY VAR..
ZATEN BIRDE BIR KAC KERE BOYLE BIR SEY YASADIGIM ICIN,
YANI SEN BIRISINI ABI OLARAK GORURKEN, O KISI SENI DAHA FARKLI GORUYOR.
TOVBE TOVBE...YANI GERCEGI SOYLEMEK GEREKIRSE GUVENIM KALMADI ARTIK..

ALINTI(TEVHİD @ Apr 6 2007, 08:32 PM) *

Selamün Aleyküm Kardeşim

Karşı cinsten biriyle tanışan bir arkadaşımdan söz edeyim size.
Bu arkadaşım sadece sohbet amaçlı msn de konuşuyordu.3 ay mesajlaştılar.Laf lafı açarken gayri ihtiyari olarak birbirlerinden hoşlanmaya başladılar.Fikir bazında ve kameradan birbirlerini beğenmişlerdi. 2 ay sonra konuştuğu kişinin aslında evli biri olduğunu öğrenen arkadaşım intihar etme teşebbüsünde bulundu.Adam O'na eşinden boşanacağını söylüyordu.Ama arkadaşım asla bunu kabul etmedi ve ayrıldılar.Hüsranla biten bir ilişki.
İşte böyle kardeşim. Tanımadığımız kişilerle msn'den görüşmek bu denli vahim sonuçlara yol açabiliyor.Sizin söylediğiniz durum ise binde bir olan bir durum.İstisnalar kaideyi bozmaz diye düşünüyorum.

Selam ve dua ile

GERCEK COOK UZULDUM KARDESIMM, ALLAH O KARDESIMIZIN YARDIMCISI OLSUN..
AMA MALESEF BOYLE SEYLERDE OLUYOR..
BIZ KADINLAR BIRDE NE BILIYIM BOYLE DAHA DUYGUSAL OLDUGUM ICIN MI ARTIK NEDEN
BILMIYORUM AMA HEMEN INANIYORUZ...YANI BAZI KADINLARI KOLAYLIKLA KANDIRABILIYORLAR..
GERCEK HEPIMIZIN COOK DIKKATLI OLMAMIZ LAZIM...
islam ve kulluk
Msn ortamından sonra sonucu iyi olan durumlara da iyi olmayan durumlara da tanıklık ettiğime binaen her iki ihtimalinde varlığını tamamen yok sayamıyorum elbette...

Ama böyle bir konuşmaya adım atan şahısların kesinlikle ç.ok dikkatli olmaları gerekiyor yoksa hayatları boyunca pişmanlık duyabilecekleri bir durumla karşılaşabilirler.

Tevhid kardeşimizin vermiş olduğu örnek gerçek hayattada olmakta örneklerini biliyorum. Konuşuyor konuşuyor iş ciddiye binince evli olduğunu öğreniyor yani hayatta olabilen şeylerin yansıması net üzerinden de olmaktadır.

Allah'a emanet olun
TEVHİD
ALINTI(islam ve kulluk @ Apr 7 2007, 03:08 PM) *

Msn ortamından sonra sonucu iyi olan durumlara da iyi olmayan durumlara da tanıklık ettiğime binaen her iki ihtimalinde varlığını tamamen yok sayamıyorum elbette...

Ama böyle bir konuşmaya adım atan şahısların kesinlikle ç.ok dikkatli olmaları gerekiyor yoksa hayatları boyunca pişmanlık duyabilecekleri bir durumla karşılaşabilirler.

Tevhid kardeşimizin vermiş olduğu örnek gerçek hayattada olmakta örneklerini biliyorum. Konuşuyor konuşuyor iş ciddiye binince evli olduğunu öğreniyor yani hayatta olabilen şeylerin yansıması net üzerinden de olmaktadır.

Allah'a emanet olun

Selamün Aleyküm İslam Kardeşim

Çok doğru kardeşim.
Resulullah diyor ki:"Siz bir konuda çekişirseniz ondan vazgeçin.Bilin ki sizin için hayırlı olan budur."
Yani internette kadın erkek konuşması vahim sonuçlara da sebep teşkil ediyorsa ondan vazgeçmek en güzeli.Öyle değil mi?

Selam ve dua ile
islam ve kulluk
vahim sonuçlara varacağının bilincinde olarak çekilmek en güzeli inşaallah o hasbihale düşen kardeşler vahmiyeti farkedip vazgeçebilirler...
TEVHİD
ALINTI(islam ve kulluk @ Apr 8 2007, 11:06 PM) *

vahim sonuçlara varacağının bilincinde olarak çekilmek en güzeli inşaallah o hasbihale düşen kardeşler vahmiyeti farkedip vazgeçebilirler...

Selamün Aleyküm İslam Kardeşim

Dua edelim de inşallah vazgeçsinler.

Selam ve dua ile

islam ve kulluk
inşaallah
sümeyye_
Bence bu tamamen kişiyle ilgili birşey...karşınızdaki insanın dürüst olup olmadığını zamanla anlarsınız zaten...ben direkt msnden kimseyle tanışmadım forumda bi süre tanıdıktan sonra konuşmuşumdur hep arkadaşlarımla onların hepside çok dürüst insnalar zaten burda bahsi geçen bazı art niyetli insanlar gibi falan diiller kimin ne niyetle olduğunu anlamak çokta zor diil bence..birinden bahsedilmiş iki ayda biriyle çıkmaya falan başlamış kusura bakmasın ama o onun suçu iyice tanımadan etmeden başlamış ama tabi yinede çok üzücü...
TEVHİD
ALINTI(sümeyye_ @ Apr 15 2007, 06:02 PM) *

Bence bu tamamen kişiyle ilgili birşey...karşınızdaki insanın dürüst olup olmadığını zamanla anlarsınız zaten...ben direkt msnden kimseyle tanışmadım forumda bi süre tanıdıktan sonra konuşmuşumdur hep arkadaşlarımla onların hepside çok dürüst insnalar zaten burda bahsi geçen bazı art niyetli insanlar gibi falan diiller kimin ne niyetle olduğunu anlamak çokta zor diil bence..birinden bahsedilmiş iki ayda biriyle çıkmaya falan başlamış kusura bakmasın ama o onun suçu iyice tanımadan etmeden başlamış ama tabi yinede çok üzücü...

Yine de istisnalar kaideyi bozmuyor.Değil mi kardeşim?

Selam ve dua ile
sümeyye_
Evet istisnalar kaideyi bozmaz ama şu var msnde konuştuğunuz kişiyle nerde tanıştığınız çok önemli...
islam ve kulluk
ALINTI
Evet istisnalar kaideyi bozmaz ama şu var msnde konuştuğunuz kişiyle nerde tanıştığınız çok önemli...

Evet buda oldukca önemli bir beis bir islami konu üzerine konuşulan yerde tanıştığınız kişi bir gönül eğlendirme yerinde tanıştığınız kişiye vereceğiniz güven aynı olmaz arada çok büyük farklılıklar oluşur...

Allah'a emanet olun
aberat
isilam kardeşin ve tevhid kardeşin söyledikler doğrudur belki ama bence istisna olan tevhid kardeşin anlattığıdır bende şahit oldum seviyeli ilişkilere çok duydum evlenmelere.... onlar bence daha çoğunlukta...
kesinlikle herşey kişinin kendisinde bitiyor bi insan nası olurda iki ada konuşur tanışır sonra evlenir pes doğrusu...
allah herkese sağlıklı dğşğnmeyi nasib eder inşallah
islam ve kulluk
tabiki hepimizin çevresindeki örneklerin yoğunlukları fazladır mesela benim gördüğüm örneklerden birisi akrabam olmak üzere internet üzerinde tanışıp evlenen 3 ilişkiye başlayan yaklaşık 7 birliktelik gördüm kötü olan 3 taneye rast geldim...

Bu hepimizin olduğu yerde farklı farklı oluyor yani kardeşlerim
Allah'a emanet olun
MolenBeek
ben msni eş dost akraba oldugu içim kullanıyorum.
sadece aile + akraba 50 kişi var smile.gif
msn sayesinde görüşüyorum dertleşiyoruz. dünyanın bi ucundan onu görebiliyorum..konuşabiliyoruz. telefon parasından kurtuluyoruz..

msne hep kötü tarafından bakmayın. iyi yönleride çok..

aberat
molenbeek kardeş
msn'nin bu yönü tartışılmaz ama biz msn'deki karşı çinslerle olan muhabbetlerden bahsediyoruz ama... dikkatini çekerim
islam ve kulluk
Elbette öyledir mühim olan kullanıcı beisi internet sizce musibetmi adlı konu başlığı altında bunun tartışması olmuştu bakmanızı tavsiye ederim ...

Allah'a emanet olun
TEVHİD
ALINTI(MolenBeek @ Apr 16 2007, 07:32 PM) *

ben msni eş dost akraba oldugu içim kullanıyorum.
sadece aile + akraba 50 kişi var smile.gif
msn sayesinde görüşüyorum dertleşiyoruz. dünyanın bi ucundan onu görebiliyorum..konuşabiliyoruz. telefon parasından kurtuluyoruz..

msne hep kötü tarafından bakmayın. iyi yönleride çok..

Tabii ki kardeşim.Ben de akrabalarımla konuşurum msn'den.Ama konumuz msn'de kız erkek arkadaşlığı.

Selam ve dua ile

ALINTI(aberat @ Apr 16 2007, 07:37 PM) *

molenbeek kardeş
msn'nin bu yönü tartışılmaz ama biz msn'deki karşı çinslerle olan muhabbetlerden bahsediyoruz ama... dikkatini çekerim

Aberat Kardeşim

İslami sitelerde bu sizin dediğiniz acıklama yerini buluyor.Yani islami sitelerden yapılan tanışma ve konuşma için geçerliliği kısman olabilir.Ama genel anlamda bendeniz yine aynı şeyleri düşünüyorum.Basın ve yayında da bu konuda çok örnekler mevcut.Öyle değil mi kardeşim?

Selam ve dua ile

aberat
tevhid kardeş sende biliyorsun ki basın ve yayılda bu gibi şeylerin hep olumsuz tarafı gösterilir ama ben çevremde tam tersini görüyorum benim söylemek istediğim gerçekten bi dost ve ciddiyetlikle alakalı, gönğl eğlendirmek için sohbet eden ve flört için sohbet edenlerden bahsetmiyorum onlarla karıitırmayalım lütfen

islam ve kulluk
ALINTI
tevhid kardeş sende biliyorsun ki basın ve yayılda bu gibi şeylerin hep olumsuz tarafı gösterilir ama ben çevremde tam tersini görüyorum benim söylemek istediğim gerçekten bi dost ve ciddiyetlikle alakalı, gönğl eğlendirmek için sohbet eden ve flört için sohbet edenlerden bahsetmiyorum onlarla karıitırmayalım lütfen

evet ilk söylediğiniz nokta öyle önemli bir noktaki gerçektende basın sadece internet için değil diğer bir çok konuda da sadece olumsuzlukları söyledip halkımızı durduk durmadık yere teknolojiye ve güzel olan şeylere dahi soğutuyorlar.

Kaç haberde internet üzerinden çok güzel sonuçlanan evlilikler gösteriliyor? yada doktorların başarıları veya mühendislerin bu şekildeki haberleşimleri ile oluşan güzellikler vs...

Basın en çok ilgi çeken konular olumsuz üzücü ve soğutucu konular olduğundan onları yayınlayıp izlenme katsayılarını arttırmayı yeyliyorlar her daim...

Allah-u alem
Allah'a emanet olun
aLaTurCa
Msn i ne amacla kullanmaya bagli bu, suan artik MSN cok kolay irtibat kurmak icin yararli olabilir, ben mesela okurken msnden arkadaslarla derslerimizi yollardik, bu sekil paylasim olurdu, ve bir cok arkadasim artik her biri bi yerde yada evlenmis gorusme zamanimiz kisitli, ee onlarlada msnde gorusuyorum denk gelirsek ve tabiki uzaktaki akrabalarimla vs.

Erkek veya kiz pesinde olma cabasinda olanlar sadece ezikliklerinden buna girisirler diyorum
TURK_AY
bence bunu çevresinde iyi dostluk kuramayanlar yapar .evresinde umduğunu bulamayan net e saldırıyor benmde netten arkadşm var ama hiçbirine aşık falan olmadım.. arkadaşlık bence biraz iyi.. en azından yanınızda görünüpte sizi satan bir arkadaşınız değil...
Kaveller
msn den o kadar sıkıldım ki nerdeyse 4 aydır kullanmıyorum , vakit kaybı başka birşey değil ,istismara açık ayrıca ,hem yeni bir sürümü çıkmış çevrimdışı olsan bile gözüküyorsun ,mesala çevrim dışı açaçaksın herkes ile konuşmak istemiyorsun ,engellesen o da anlaşılıyor ,sonra karşı taraf niye beni engelledin bıdıbıdı ,diye kafanın etini yer ,en iyisi kapat gitisin .
telefonla iletişimden bile sıkılan sevmeyen birisi olarak ,benim durumum normal herhal ,en iyisi yüz yüze görüşmek .nerde o eski iletişim yönetemlerii,cep telefonuna mesaj yazmaktanda nefret ediyorum ,sanırım benim teknoloji ile sorunum var.
Zemahşeri
ALINTI(Kaveller @ May 27 2007, 06:38 PM) *

msn den o kadar sıkıldım ki nerdeyse 4 aydır kullanmıyorum , vakit kaybı başka birşey değil ,istismara açık ayrıca ,hem yeni bir sürümü çıkmış çevrimdışı olsan bile gözüküyorsun ,mesala çevrim dışı açaçaksın herkes ile konuşmak istemiyorsun ,engellesen o da anlaşılıyor ,sonra karşı taraf niye beni engelledin bıdıbıdı ,diye kafanın etini yer ,en iyisi kapat gitisin .
telefonla iletişimden bile sıkılan sevmeyen birisi olarak ,benim durumum normal herhal ,en iyisi yüz yüze görüşmek .nerde o eski iletişim yönetemlerii,cep telefonuna mesaj yazmaktanda nefret ediyorum ,sanırım benim teknoloji ile sorunum var.

Al benden de o kadar.Sahi bu millet bu cep telefonu çıkmadan önce ne halt ediyormuş.Öyle bir hal aldıki sanırsın millet anasının karnından cep telefonu ile çıkmış.
asiLDuA
MSN siz yapamam ama cepteli kullandığım pek söylenemez eh işte arada bir kullanıyorum.MSN çok güzel bir alet.Ben akrabalarımla ve arkadaşlarımla mikrofonda konuşmayı telden daha iyi buluyorum kontörlerim gitmiiii hehe smile.gif)))))tamamenn duygusalll smile.gif))
islam ve kulluk
Toplumun kullanma amacı giderek değişmekte ama benim için bunlar oldukca değerli zira fabrikadan olsun okuldan olsun acilen bilgi ihtiyacım olduğumdan bunların vesilesi ile çabucak arakadaşalrımdan temin edebiliyorum.

İnsan oğlu her zaman konuşma fırsatı yakalayamadığında da mesaj aciliyetine yetişebiliyor.

Bence görüş farklılıkları kullanılış şekillerinden kaynaklanmakta kardeşlerim...
suheyl622
Telefonda konuşmayı bile sevmiyorken msn i haydi haydi sevmiyorum.Nete baglandıgımda pat diye bırı sj atıyor sınır oluyorum.Kız erkek arkadaslıgınaysa tamamen karsıyım zaten.normal hayatta yapamadıklarını bastırdıkları duygularını msn de acıga vuruyorlar.cok sacma.
TEVHİD
ALINTI
Bence görüş farklılıkları kullanılış şekillerinden kaynaklanmakta kardeşlerim.

Kesinlikle doğru.

Selam ve dua ile
siyahzambak ve merve
öyle bir zaman gelmiş ki herşeyin cılkı çıkmış.. teknoloji faydalı işlerde değil de hep nefsani arzularda kullanılır olmuş.. msn adresimi de sırf uzaktaki akrabalarımla yüzyüze görüşmek ve konuşmak amaçlı aldım... ALLAH tan korkan bir kimse rabbinin onu her an gördüğünün bilincinde olan bir kimse msn de dahi konuşması haram olan kişilerle konuşmaktan çekinir... RABBİM akıl fikir ve irade versin ne diyelim... smile.gif
TEVHİD
ALINTI
RABBİM akıl fikir ve irade versin

Amin ecmaiyn inşallah.

Selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.