Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bu Şİİrİ İbret İÇİnbazi Kesİmlere Okuyun İnŞallah
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ ŞİİR PENCERESİ ]·.
TEVHİD

DÜNE KADAR ABONEYDİN HARAMA
HEP DERDİN Kİ SÖZÜM GEÇER PARAMA
ŞİMDİ MUSALLA TAŞINDA ARAMA
BANKA VEZNELERİ YOK TABUTLARIN
SÖYLE, BİRAZ AVANS VERSİN PUTLARIN

TAPULAR BIRAKTIN, VALİZ DOLUSU
VARİSLERİN ŞİMDİDEN KURDULAR PUSU
NİYE GETİRMEDİN? HAYRET DOĞRUSU!
GERÇİ BAGAJLARI YOK TABUTLARIN
BİR TAKSİ TUTARDI SANA PUTLARIN

AHLAK FELSEFENDE ÇAĞDAŞLIK MAŞA
ÜÇ BEŞ FAHİŞEYLE GÜREŞTİN BAŞA
HAYDİ! BU GECE DE KAÇAMAK YAŞA
GÜMÜŞ ŞAMDANLARI YOK TABUTLARIN
BİRKAÇ MUM GETİRSİN SANA PUTLARIN

HEP AŞKTA KAZANDIN (!) VERDİN KUMARDA
DOLAŞMALI DERDİN RAKI DAMARDA
BİRAZ AYILDIN MI BU SON ŞAMARDA?
AMERİKAN BARI YOK TABUTLARIN
SÖYLE CİN TONİK VERSİN SANA PUTLARIN

NERDE ŞİMDİ BEŞ YILDIZLI OTELLER?
O HÜZZAM FASLINA DEM TUTAN ELLER
NERDE O RAKSEDEN İNCECİK BELLER?
DANSÖZÜ, ŞANTÖZÜ YOK TABUTLARIN
ZİL TAKIP OYNASIN ŞİMDİ PUTLARIN

YAŞARKEN SENDE BİR SAPLANTI VARDI
MİNARELER SANKİ SANA BATARDI
HELE SABAHLARI TEPEN ATARDI
GÖRDÜN YA KONFORU YOK TABUTLARIN
SÖYLE DE BİR DÖŞEK SERSİN PUTLARIN

NE KADAR BÜYÜKTÜ DİNDARA KİNİN
HACIYA HOCAYA UZARDI DİLİN
KONUŞSANA MEVTA? BİTTİ Mİ PİLİN?
OKSİJEN TÜPLERİ YOK TABUTLARIN
SÖYLA DE BİR NEFES VERSİN PUTLARIN

UYANDIM DİYORSUN LAKİN BOŞUNA
GÖRDÜN! BAKMIYORLAR HİÇ GÖZYAŞINA
EY MEVTA KALDIN MI YALNIZ BAŞINA?
CUMUK YASALARI YOK TABUTLARIN
SÖYLE BİR AVUKAT TUTSUN PUTLARIN

UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR

SELAM VE DUA İLE
Teşekkürler
<#thank#>
ayna
galiba ateistsin.biz Allaha inanan insanlarız.bence arkadaşımın şiiri çok güzel.Allah inanmayanlara da bizim yaşadığımız güzellikleri nasip etsin
mustafa dag

ALLAH binlerce kez razı olsun çok hoş bir şiir... HERKES İNANSAYDI CEHENNEM BOŞ KALIRDI!!!.... CENNET CEHENNEM YOKSA BİZ HİÇBİR ŞEY KAYBETMEYİZ YA VARSA SEN ÇOK ŞEY KAYBEDERSİN!!!. BENDEN SÖYLEMESİ. UYARMADI DEME!!!....

clapping.gif flowers.gif
sezen741
[quote name='dinlere-hayır' date='Feb 27 2007, 03:03 PM' post='148532']
Bu dünyadan başka dünya yok arama
Senden benden başka düşünen yok arama
Vazgeç ötelerden yorma kendini
O var sandığın şey yok mu? O yok arama!
(ö. hayyam)

yok sandığın şey ya varsa? ozaman geri dönüp hatanı telafi etme fırsatın olmayacak.
yok sandınğın şey de ölümsüzlük var(sa) azaptan sonsuza dek kurtulamayacaksın.
kardeşim sen bir gün herkezden uzak bir yerde düşün ya var sa diye, o zaman neler olur diye bir düşün.
confused1.gif sadece mantıklı bir şekilde düşün sana bunu öneriyorum.
sağlıcakla...

şiir için teşekkürler çok güzel.yazandan da burada paylaşandanda ALLAH razı olsun cray.gif
islam ve kulluk
Şiiri paylaşan kardeşimize teşekkürler gerçekten çok güzel bir şiir...

karşı çıkan üye için bir kardeşimiz cevap yazmış ama benim diyceğim eğer yoksa ikimizde kazanırız ama varsa sadece biz kazanırım biz her iki türlüde sorunsuz haldeyiz ama senin tek alternatifin var...
fizikci
Çok beğendim bizimle paylaştığın için Allah razı olsun..
Kendimi bi an ölmüş hissettim va düşündüm...
Düşünmeye sevk ettiğin bu güzel şiir için tekrar tekrar
teşekkür ederim.. clapping.gif
TEVHİD
ALINTI(dinlere-hayır @ Feb 28 2007, 02:45 PM) *

''eğer sen haklıysan benim kaybedecek bi şeyim yok, ben haklıysam senin kaybedecek çok şeyin var diyen'' diyen gazali bir bakıma hiç kuşku etmeden inanmasının nedenini korkuya bağlamış olmuyor mu?
inanmak yada inanmamak gibi insanın tüm hayatını etkileyecek bir konuda seçimini çıkarlarına daha uygun olduğunu düşündüğünü seçmek sizce ne kadar doğru?

Sen bu dünyanin sirlarina eremezsin
Erenlerin dilini de söktüremezsin
Iyisimi ic sarabi,cennet et bu dünyayi
Öbür cennete ya girer,ya giremezsin

Dünya dediğin bir bakışımızdır bizim;
Ceyhun nehri kanlı göz yaşımızdır bizim;
Cehennem, boşuna dert çektiğimiz günler,
Cennetse gün ettiğimiz günlerdir bizim

Niye korkuya bağlasın kardeşim.Zaten kendi inanmış.Herkese de inanıp ebedi hayatlarını kurtarabilmesi için söylemiş.Çok da iyi etmiş.

Ayrıca güzel kardeşim bir düşünsene .Seni düşünmekten alıkoyan birşey mi var?Değer mi kısacık dünya için ahiret hayatını heba etmeye?
islam ve kulluk
"dinlere hayır" sana bir tavsiyem yaparsan belki senin için çok faideli olabilir 30dk.lik bir belgeseli izlemeni istiyorum www.harunyahya.org sitesinden "filmler" seçeneğini seçip orda "maddenin arkasındaki sır" isimli videoyu tamamen izlemeni temenni ediyorum...

Korku değil bu bir kıyaslamadır buna bir misal ile açıklık getirelim inşaallah :

bir belde de bilim adamları sismik araştırmalar sonucu halka bir süre sonra deprem olacağı bildirisini veriyor bir kısmı buna inanıp önlem laıyor bir kısmıda inanmayıp olurmu öyle şey deyip normal yaşantılarına devam ediyorlar şimdi iki seçeneğe bakalım :

deprem oldu sığınanların sıhhatlerinde problem yok belki maddi kayıptalar ama sığınmayanların ekserisi yaralı yada ölü...
kazanan yalnızca önlem alanlar...

deprem olmadı sığınanlar dışarı çıktı kimsede bir problem yok
kazanan önlem alan almayan herkes...

inşaallah anlaşılmıştır
Allah-u alem
Allah'a emanet ol...
mustafa dag

flowers.gif
Arkadaşım, mesele korkarak yada severek inanıp inanmama meselesi değildir. Kainatın ve bizim bir yaratanımız varmı, yokmu meselesidir. Eğer sizin dediğiniz doğru ise, yazdığın şiirde doğrudur. Yani bu dünyada günü günetmek, alemle, sefayla hayatı geçirmek elbette en mantıklı olanıdır.
Yok bizim dediğimiz doğru ise, zannediyorum kabul edersin, işte ozaman senin yaptığın en mantıklı olan değil, en mantıksız olan olur. Çünkü, elli- altmış senelik bir ömrü, sonsuz bir ömre tercih etmiş olursunki, buda vahim bir durum demektir.
Yanlış anlama, hakir gördüğüm için söylemiyorum, bizim inancımızda en hakir olan NEFSİMİZDİR. Ama ben şahsen ALLAH ı isbat etmeye bile gerek olmadığını, objektif olabilen her akıl sahibinin O nu bulamamasının mümkün olamıyacağına inanıyorum. Zira var olan herşey, zerreden kürreye onun varlığını zaten isbat ediyor.
Şimdi senden bir şey rica edeceğim. Lütfen objektif olmaya çalışın. Biliyorsunuz KUR AN 610-632 yılları arasında indi. O yılları benden iyi biliyorsunuzdur. İlmin i si teknolojinin t sinin olmadığı, dünyanın ise düz ve uçsuz bucaksız olduğuna inanıldığı bir dönem... İşte böyle bir dönemde Hz KUR AN indi. Şimdi buraya bir ayet yazıyorum. "Görmüyorlar mı ki, biz yeryüzüne geliyoruz ve onu etrafından eksiltiyoruz..."Rad suresi 41. ayet. Evet bu ayet te bahsettiğimiz bir dönemde indi. Bu ayete baktığımızda şunu görürüz. GÖRMÜYORLAR MI Kİ derken, ALLAH insanların bu ayet indiği dönemde ilim den hiç bir şey bilmediklerini, hiçbir şeyden haberdar olmadıklarını anlatıyor. zatende öyleydi. BİZ YERYÜZÜNE GELİYORUZ, Yani dünyaya müdahale ediyoruz. VE ONU ETRAFINDAN EKSİLTİYORUZ ve onu etrafından, kenarlarından, KUTUPLARINDAN eksiltiyoruz. Tabiki o zamanki şartlarda dünyanın kenarlarını, KUTUP larını bilen yoktu. İşte öyle bir ortamda böyle bir ayet iniyor...
Şimdi dönelim günümüze. Fazlada olmadı. Zannediyorum üç beş sene önce bir dergide okumuştum. Aynen şöyle "1980 LERDE YAPILAN BİR TESBİTLE HER YIL DÜNYA KUTUPLARINDAN 17 cm ÇEKİRDEĞE DOĞRU BASTIRILDIĞI ANLAŞILDI." Bir başka ifadeyle dünya kenarlerından her yıl 17 cm eksiltiliyor. Size şunu soruyorum. Bu günkü teknolojinin dahi, kutuplardan her yıl 17 cm eksitildiğini daha yeni diye bileceğimiz bir keşifle anlayabildiğine göre, bir insanın, hemde okuması yazması olmayan bir insanın, bahsettiğimiz şartlar ortamında bunu bilmesi mümkünmüdür? O zaman yaklaşık 1500 sene önce, en olumsuz şartlarda, hatta dünyanın kutuplarının dahi bilinmediğibir ortamda, bir insan dünyanın kutuplarından eksildiğini nasıl bilebilir?
Zannediyorum, takdir edersinizki, bunun tek bir cevabın dışında, bir cevabı yokturda, olamazda... O da şudur; Nasıl bir arabanın A dan Z ye her şeyini o arabayı yapan bilirse, DÜNYANIN DA BİLİNMEYEN HERŞEYİNİ ANCAK DÜNYAYI YARATAN BİLİR... Bu durumda gösteriyorki Hz KUR AN ı dünyayı ve kainatı yaratan göndermiştir.
Arkadaşım, bu tip ayetler, yani cevabını kimsenin bilemediği durumlardan bahseden ayetler, KUR AN da bir tane değil, onlarcadır. Hatta, KUR AN ı okuduğun zaman bu gün hala keşfedilememiş "ışınlama" hakkında dahi bilgi bulmak mümkündür.Ben buraya ancak bir tanesini alabildim.
GÖNÜL ARZU EDİYORKİ, BÜTÜN İNSANLARLA HAKİKATLERDE BERABER OLALIM... flowers.gif
ayna
kardeşim bu bir korku değil.senin yaptığın aslında çok büyük bir risk almak.kendi sonsuz olan hayatını ortaya koyuyorsun.ne için var olana yok demek için.bugün avrupada ateistlerin en çok olduğu yerlerde sağnak sağnak islam yaygınlaşıyor.artık insanlar kuran okuyor.Allahı buluyor.nice şöhretler yokluktan yola çıkıp varlığa kavuşuyor.siz mantaklı düşünen insanlarsınız.neden fıtratınıza ters bir şey üzerinde iddiaya giriyorsunuz.hiç mi dua etme ihtiyacı hiç mi sığınma ihtiyacı hissetmiyorsun.
güzel kardeşim Allah istediğine hidayet verir istediğine vermez.şu zamanda zaten iman ateşten bir kor gibi tutanı yakıyor.gel inat etme.çünkü biz biliyoruz ki inanmayan insanlar ebedi olarak cehennemde kalacaklar.bu kaçınılmaz.
hattab84
ALLAH razı olsun güzel bir paylaşım
TEVHİD
Allah sizden de razı olsun Hattab84 kardeşim.

Selam ve dua ile
EsLeMNa
Allah razı olsun...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.