Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Vücut Elektriği
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ BİLİMSEL KONULAR ]·. > .·[BİLİMSEL MAKALELER]·.
alâ
Şöyle bir düşünelim, elektriksiz hayat nasıl olurdu? Böyle bir durumda 15 katı asansörsüz çıkmanız, buzdolabında sakladığınız yiyeceklerin bozulmaması için çözüm aramanız gerekecekti. Haberleri televizyondan koltuğunuza yaslanarak takip edemeyecek, mikrodalga fırında yemeğinizi ısıtamayacak, müzik setinizden sevdiğiniz bir müziği dinleyemeyecek, saçınızı kısa sürede kurutamayacak, klimanızla serinleyemeyecek, bir düğmeye basarak odanızı aydınlatamayacak, bulaşık-çamaşır-kurutma gibi; temizliğiniz için gerekli olan makineleri çalıştıramayacaktınız.

Geceleri eviniz güvensiz ve karanlık olacak, elektrikli kalorifer, su ısıtıcısı, masa lambası, video ve bilgisayar gibi hayatınızı kolaylaştıran, yaşamınıza hız katan pek çok teknolojik aletten uzak bir yaşantınız olacaktı. Şimdi de elektriksiz bir hayatı şehir çapında düşünelim:

Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın herşeye güç yetirdiğini ve gerçekten Allah'ın ilmiyle herşeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için.

2003 yazında ABD'de Detroit'ten New York'a kadar olan bölgede yaşanan elektrik kesintisi, elektriğe ne kadar bağımlı olduğumuzu gösteren çarpıcı örneklerden biri oldu. Kesinti sadece kısa bir süre olmasına rağmen, 'Hayat felce uğradı' başlıklarıyla adeta felaket haberleri verildi. Trafik sinyalleri, asansörler, metrolar, bilgisayarlar çalışmaz hale geldi. Elektrik olmadan insanlar işe gidemediler, alışveriş yapamadılar, birbirleri ile iletişim kuramadılar.

Kesilmesi durumunda hayatı durma noktasına getirebilen elektrik, bizim için tüm bu saydıklarımızdan daha büyük öneme sahiptir. Şehir içindeki sistemlerin işlemesi, kurulu düzenin devam etmesi nasıl elektriğe bağımlı ise, vücudumuzda da enerji üretimi, iletişim, güvenlik, bakım-onarım gibi hemen hemen her türlü işlem için elektriğe ihtiyaç duyulur. Kısacası elektrik, vücudumuz için hayati bir öneme sahiptir. Çünkü vücudumuzdaki elektrik sistemi olmadan canlılıktan söz etmemiz mümkün değildir ve vücudumuzdaki elektrik ihtiyacı, bir şehrin ihtiyacından çok daha vazgeçilmezdir.

Pek çok insan elektrikten faydalanırken, kendi bedeninin de tıpkı içinde yaşadığı şehir gibi elektriksiz çalışmayacağını bilmez ya da düşünmez. Oysa vücudumuz kusursuz bir elektrik şebekesi ile donatılmıştır. İnsan vücuduna baktığımızda, elektronik ile ilgili son derece karmaşık bilgileri kapsayan, elektrik enerjisinden nasıl yararlanılacağını bilen akıllı sistemler bulunduğunu görürüz.

Nitekim bilim adamları vücudumuzdaki elektrik sistemini tarif ederken, günümüzde kullanılan elektrikli aletlerle ilgili benzetmeler yaparlar, elektronikte kullanılan terimleri kullanırlar: Piller, motorlar, pompalar, jeneratörler, devreler, akım, direnç, voltaj, yalıtım, yük... Bu terimleri kullanmadan sinir sistemini tarif etmeleri pek mümkün değildir. Son yüzyıllarda keşfedilen teknolojik sistemlerin işlemesi için gerekli olan prensiplerin, insan bedeninde yaratılışından itibaren mevcut olması, Allah'ın vücudumuzu saran üstün ilminin bir göstergesidir.
rotorcli
teşekkürler ala
hamzayurekli
S.a...

Hayırlı Olsun KArdesım....

Ve Basımdan Gecen Bı Olayı Anlatacagım....

Sene 1994 ve daha cougum 13 yasımdayım ve kursta okuyorum ve yazın sınıfla bırlıkte tatıle gıdıyoruz 2-3 gunlugune bızde adapazarında cıcek yaylasına gıttıkhocamız laz oldugu ıcın bu sekıl guzellıkler yasardık...Sonra Bız Koye Gıttık Ve Dagın Kıvrımlarından Asagıya Dogru Indık Ve Sadece tek Serıt Yol VAr Ve Yan Tara Ucurum Boyle Bır Yoldan Gıttık Araba ıle neyse sonunda geldık yerımıze...
Gece ıdı Ve Koyun Sakınlerı geldı Ve 20 kısıydık herkez bızlşerı paylastı ve ewlerıne goturdu (Mısafır Perverlıge Bakarmısınız) Neye Bız 3 arkadas bı odaya goturulduk ew sahıbı karsı ewde bızlerde mısafır hanesındeydık..Ve Gecenın Bı yarısı Uyuyamıyoruz Ben Arkadasın Tetrısını Aldım Oynamaya Calısıyorum Elektrık Yok Löküs Denen Bı Icat Var Altı Pıknık Tupü Ustunde Yanan Bı Alew Ama Bezı Yakıyor neyse bılıyorsunuz zaten..Kapı Şişmiş Sıcaktan Ve Kapanmıyor Dagda Uluma Seslerı gelıyor Ve Bız 3 Cocuguz Korkuyoruz Neyse Kapıya 3 Cocuk Yuklendık Kapanması ıcın ama ortemedık Sonra Kapının Arkasına Masıyı Dayadık neyse O Korkuyula Uyumusuz Sabah Gunesle Beraber Kalktık Namzalar Kılındıkdan Sonra Sabah Kahvaltısı ıcın Sofraya Oturduk Tawuun Altından yumurtalalr Alınmıs Getırılmıs Inegın Altınbdan Sut Sagılmıs Getırılmıs Taze Tere Yagı Gelıyor Koy Ekmegı ıle bırlıkte Yayladıkı Arılardan Ballarda getırılmıs....

Sonra Yemege Basladık Ve Elektrıksız bı Yasam Bu Nası llezzetlı Bı Bılsenız 26 yasıma gelmısım halen unutamamısım baksanızya.... jp.gif

Sonra Dagda Gezmeye BAsladık SUları Dogal Bı Sekıdle Akıyor Ve Arıtmaymıs Pılanmıs Palanmıs Hıc Bır Sey Yok...Bır ıcıyoruz Aman Allahım Olmaz Boyle Bır Sey Okadar Sogukkkı Hıc Bır Derın Dondurucu bır Suyu Bukadar Soguk Yapamaz Yaaa neysee...Gezdık Tozduk Oglen Yemegı Vaktı geldı Ve Bızlerde Karpuz Almıstık Ve Karpuzları ıceceklerı suya attık sogusun dıye cunku sıcak coktu ınanın bana karpuz CATT dıye catladı suyun saguklugundan sonra bızde o sudan abdest aldfık jp.gif aöa nasıl neyse ezan okunduj camıden dedımkı elektrık yok ezan nasıl okunuyor hapörlörden?..Sonra bı Baktım Bır Tane Akü VAr Camıde O Akuyu Kullanıyorlar ve gece Olunca Her Kez Yatıyor Sabahda Gunesle Bıurlıkte Kalkılıyor Ve hıc Bır Eksık Hıssetmedım ben oı yasımda Suan Bıle Hıc Istemem ne Olacak Sankı....

Teknolojı Yokkken Efendımız Zamanında Muhabbet Varmıs Sımdı Hıc Bır Sey Yok Olmus Duygular...

Bızım 12 yasımıza kadar televızyonumuz yoktu kıracımızın vardı bızım yoktu ben kıracımızıa gıderdım cızgı fılım ızlemek ıcın Babam Almazdı Bır Keresınde Secımler Vardı Erbakan Hocanın Refah PArtısı Doenemınde ıste sıyah beyaz bı tv den sonucları ızlerdık e ben pazar gunu saba herkenden kalkardım cızgı fılım seyretmek ıcın kı benı tanıyan bılır cok afedersınız ayı gıbı sankı kıs uykusuna yatmısım gıbı uyuum jp.gif sonra tv bozulunca hemen yattım bende nbılmesınler dıye ama ozamanları dusunuyordumbabam hep Dını Bır Kıtap Okurdu Bıze Mutlaka Hergun bır Cuz Okurdu Sonra Fıkıh Kıtaplarını Acardı Okurdu Rabbım AılemdenRazı Olsun Insaallah....

Ve Sımdı ben Ewe Sadece Yatmak ıcın gıdıyorum dusunun artık teknolojıyı....
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.