RuhulhaK
Feb 12 2007, 09:36 PM
10ur
Benja
Burkay
feyza:)
huzeyme
Levent Bağ
Oğuzlu
Sinem
Bu arkadaşlar bırakın etkinlik göstermeyi, siteye girmiyorlar bile. Diğer Etkin Üye arkadaşlara haksızlık oluyor. Bunları etkin üye değil, olsa olsa "eski üye" olur kehhü kehhü
ileney
Feb 12 2007, 09:41 PM
Valla bir an ben de varım sandım şimdiden kalbim kırılmıştı neyse ben değilmişim ben uzmanlık beklerken etkinlikten atılmam hoş olmazdı herhalde
Ya Mj kardeş sana niçin vermiyorlar acaba merak ettim sitenin yıllanmışlardan birisin gel seni emekliye ayırsak he ne dersin ?
RuhulhaK
Feb 12 2007, 09:56 PM
Şu isimler de Kıdemli Üyelikten Atılmalı :
Vuslatrana
La_edri
Serkanekim
Bunlar da eski üye statüsüne konulmalı kehhü kehhüü

İleney kardeş ben bu forumda istediğim statüyü elde etmişim bana yeter. Kur'an ayetlerini silen kişileri başımıza moderatör diye dikmesinler başka ihsan istemez
heyula
Feb 12 2007, 10:00 PM
ALINTI(ileney @ Feb 12 2007, 09:41 PM)

Ya Mj kardeş sana niçin vermiyorlar acaba merak ettim sitenin yıllanmışlardan birisin sen seni emekliye ayırsak he ne dersin ?
mj'yi kapıdan kovdular pencereden girdi de ondan...
Şaka bi yana forumda yönetim diye bişey kalmadı bütün kıdemli üyeler offline eski moderatörler ve adminlerin durumuda malum. Ben kıdemli üyeliğimin iptalini istedim hala edilmedi. Gel kıdemimi sana vereyim ileney alınacağı yok benden
RuhulhaK
Feb 12 2007, 10:05 PM
ALINTI(heyula @ Feb 12 2007, 10:00 PM)

mj'yi kapıdan kovdular pencereden girdi de ondan...
Benim burada yazma amacım o kadar mukaddes ki bin kere kovsalar binbir kere gelirim. Anladın ?
asiLDuA
Feb 12 2007, 10:29 PM
Ruhullahı admin yapacaz varmı itirası olan hıııııııı
bu arada hamsaa hayırlı olsunnn etkin üyeliğin ay ne güsel yakışmış size bu etkin üye yazısı :DDDD şeker dağıtın aip oluyo şekerlerimizi isteriz
heyula
Feb 12 2007, 10:37 PM
ALINTI(M-ruhullah-J @ Feb 12 2007, 10:05 PM)

Benim burada yazma amacım o kadar mukaddes ki bin kere kovsalar binbir kere gelirim. Anladın ?
İstediğin kadar git gel beni ilgilendirmez. Herkesin amacı kendince Mukaddes
ileney
Feb 12 2007, 10:39 PM
Ecmel yazını görmesin MehLiKA kardeş
Olur vallahi Mj'ye yakışır adminlik Arımseli'ne de moderatörlük Bana da Uzmanlık heuheu
asiLDuA
Feb 12 2007, 10:42 PM
RuhulhaK
Feb 12 2007, 10:42 PM
ALINTI(heyula @ Feb 12 2007, 10:37 PM)

Seni ilgilendirmeyen konularda yorum yapma. Herkesin amacı mukaddesmişmiş, bilirim ben o mukaddes(!) amaçları... Herkesin amacı, ilgilendiği konularda zahirdir.
heyula
Feb 12 2007, 10:49 PM
ALINTI(M-ruhullah-J @ Feb 12 2007, 10:42 PM)

ALINTI(heyula @ Feb 12 2007, 10:37 PM)

Seni ilgilendirmeyen konularda yorum yapma. Herkesin amacı mukaddesmişmiş, bilirim ben o mukaddes(!) amaçları...
Bu forumda birçok farklı ses çıkıyor mj sorsan herkesin amacı kendince mukaddes yalan mı?
RuhulhaK
Feb 12 2007, 10:52 PM
Mukaddes ne demek ?
heyula
Feb 12 2007, 10:58 PM
temiz ve pak, noksan ve kusurdan uzak
RuhulhaK
Feb 12 2007, 11:03 PM
ALINTI(heyula @ Feb 12 2007, 10:58 PM)

temiz ve pak, noksan ve kusurdan uzak

Değil.
Mukaddes : Kutsal.
"kendince mukaddes" diye bir şey olamaz. Mukkades olanı sadece İslam belirler. İnsanların belirlerdiği mukaddesler puttur.
Anladın ?
ileney
Feb 12 2007, 11:07 PM
Heyula'yı bilmem ama ben İmdi anladım teşekkürler dikkat ederİz artık
heyula
Feb 12 2007, 11:20 PM
mj Kutsal ne demek? Kuddus ne demek?
Her topluluğun, her cemaatin amacı fiilleri Kendince kutsal çünkü öyle düşünüyor ve öyle inanıyor. Biz burda insanların belirlediği mukaddes lik doğrudur dedikmi ? ne anlatmak istediğimi sen çok iyi biliyorsun mj uzatıp durma mevzuyu. Ben kendi adıma bulunduğum halden emin olmam olamam zira Allah'ın MEKR'i var "ben doğru yoldayım" veya "beni doğru yoldan ayırma" gibi ifadeler edepsizliktir bana göre.
RuhulhaK
Feb 12 2007, 11:27 PM
Kutsal :Güçlü bir dinî saygı uyandıran veya uyandırması gereken, kutsi, mukaddes
heyula
Feb 12 2007, 11:48 PM
sağol mj
islam ve kulluk
Feb 13 2007, 12:01 AM
"beni doğru yoldan ayırma" şeklindeki duanın neresinin edepsizlik olduğunu açıklarmısın kardeşim?
ileney
Feb 13 2007, 12:12 AM
ALINTI(heyula @ Feb 12 2007, 11:20 PM)

mj Kutsal ne demek? Kuddus ne demek?
Her topluluğun, her cemaatin amacı fiilleri Kendince kutsal çünkü öyle düşünüyor ve öyle inanıyor. Biz burda insanların belirlediği mukaddes lik doğrudur dedikmi ? ne anlatmak istediğimi sen çok iyi biliyorsun mj uzatıp durma mevzuyu. Ben kendi adıma bulunduğum halden emin olmam olamam zira Allah'ın MEKR'i var "ben doğru yoldayım" veya "beni doğru yoldan ayırma" gibi ifadeler edepsizliktir bana göre.
Osman Ünlü hocanın güzel bir sözü geldi aklıma dinde bana göre sana göre bence olmaz kitaplarda ne yazıyorsa odur din bize değil biz dine uyacağız
heyula
Feb 13 2007, 12:23 AM
ALINTI(islam ve kulluk @ Feb 13 2007, 12:01 AM)

"beni doğru yoldan ayırma" şeklindeki duanın neresinin edepsizlik olduğunu açıklarmısın kardeşim?
İnne Rabbeke HUve a'lemu Bimen dalle 'an sebiyliHİ, ve HUve a'lemu Bilmühtediyn;
Muhakkak ki senin Rabbin, yolundan kimin saptığını daha iyi bilir... O, doğru yola/hidayete erenleri de daha iyi bilir. Kalem-7
Kul küllün ya'melu alâ şakiletih* feRabbüküm a'lemu Bi men huve ehda sebiyla;
De ki: “Herkes kendi şakilesi (varoluş proğramı) üzere amel eder... Ve Rabbiniz yol itibarıyla kimin daha doğru gidişatta olduğunu en iyi bilendir”. İsra-84
"Beni doğru yoldan ayırma" lafzında gizli bir BEN DOĞRU YOLDAYIM iddiası vardır.
Ben "Beni doğru yola ilet" demeyi tercih ederim. Fatiha suresindeki gibi.
Saygılar...
ALINTI(ileney @ Feb 13 2007, 12:12 AM)

Osman Ünlü hocanın güzel bir sözü geldi aklıma dinde bana göre sana göre bence olmaz kitaplarda ne yazıyorsa odur din bize değil biz dine uyacağız 
Yukarıdaki yazı sanada cevap olsun ileney...
islam ve kulluk
Feb 13 2007, 12:32 AM
ALINTI
"Beni doğru yola ilet"
bende bunu tercih ediyorum Allah'ın izni ile ama diğerinin edepsizlik olma sebebini öğrenmek istemiştim sağolasın kardeşim.
heyula
Feb 13 2007, 12:47 AM
ALINTI(islam ve kulluk @ Feb 13 2007, 12:32 AM)

sağolasın kardeşim.
ileney
Feb 13 2007, 02:59 AM
Sende amma alıngasınsın yaw
Adab-ı Muaşere dairesi içinde yorumda bulundum
ALINTI
Beni doğru yoldan ayırma" lafzında gizli bir BEN DOĞRU YOLDAYIM iddiası vardır.
Müslümanın bunu söylemesinde ne gibi sakınca var ki ?
Adı üstünde ''doğru yol ''
Parti değil Kibir de değil
İnanç
Söyleyen kim müslüman
Yoksa belki de doğru yol Hristiyanlık mıdır ? (haşa)
ileney
Feb 13 2007, 03:14 AM
Aha bak sana Sadet-i ebediye kitabından/doc/{@2120}?] örnek vereyim
Cemâ’at ile nemâz kılarken safları düz yapmağa da dikkat etmelidir. Safdan ileride ve geride durmamalıdır. Herkes, bir hizâda durmağa çalışmalıdır. Peygamberimiz “sallallahü aleyhi ve sellem”, önce safları düzeltir, ondan sonra nemâza dururdu. (Safları düzeltmek, nemâz kılmanın bir parçasıdır) buyururdu. Yâ Rabbî! Bizlere, nihâyetsiz rahmet hazînenden nasîb eyle! Hepimizi doğru yoldan ayırma!
Bakınız burada mesela doğru yolun zıttı söylenmiş
Yoksa daha önce Musa'nın sorguya çekildiği gibi, siz de Resulünüzü sorguya mı çekmek istiyorsunuz? Kim imanı inkâr ile değişirse, artık o, dümdüz yoldan sapmış olur. (BAKARA SURESİ / 108)
Bakınız edepsizlik olmadığı şu Ayetle apaçık belli oluyor
Sen onların dinlerine uymadıkça, yahudi ve hristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki: "Şüphesiz doğru yol, Allah'ın (gösterdiği) yoludur." Eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların heva (arzu ve tutku)larına uyacak olursan, senin için Allah'tan ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı. (BAKARA SURESİ / 120)
Bakınız burada da açıkca gözüküyor kardeşim
Dediler ki: "Yahudi veya Hristiyan olun ki hidayete eresiniz." De ki: "Hayır, (doğru yol) Hanif (muvahhid) olan İbrahim'in dini(dir); O müşriklerden değildi." (BAKARA SURESİ / 135)
Bu ayet mealine bakacak olursak bir sakınca olmadığını göreceğiz
Şayet onlar da, sizin inandığınız gibi inanırlarsa, kuşkusuz doğru yolu bulmuş olurlar; yok eğer yüz çevirirlerse, onlar elbette bir (çelişki ve) aykırılık içindedirler. Sana onlara karşı Allah yeter. O, işitendir, bilendir. (BAKARA SURESİ / 137)
Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (BAKARA SURESİ / 186)[/b]
<B>
Feb 13 2007, 03:55 AM
Bazı arkadaşlar hiç değişmemiş
Hala incir çekirdeği gibi ufacık meselelerden boş tartışmalara devam ediliyor burada galiba... Neyse inşallah birgün daha faydalı bilgi ve paylaşımlar gelişerek güzelleşerek bu forumda yerini alır. MJ senin düşüncene göre benim de kıdemli üyeliğim alınmalı
ne de olsa aylardır ilk kez giriyorum. Ama bişey farkettim cidden sen bu forma en sadık ve bağlı üyelerdensin, senin statün ayrıdır merak etme 
Selam ve dua ile...
heyula
Feb 13 2007, 06:00 AM
@ileney
islam ve kulluk ne demek istediğimi anladı ve mesele kapandı.
Sen benim demek istediğim şeyi anlayamamışsın. Bu yanlış anlaman üzerine de kendini bayaa bi yormuşun.
Haşa sırat-ı Müstakiym de bulunmak edepsizliktir diyen mi oldu da içinde sırat-ı mustakiym gecen ayetleri yazmışsın?
islam ve kulluk kardeşim madem sen anladın, anlat arkadaşa da anlasın
islam ve kulluk
Feb 13 2007, 03:51 PM
"edep" kelimesindeki bir inceliğe binaen ben üstte neden "edepsizlik" olarak düşünüyorsun diye sorduktan sonra netten çıkıp kendim düşündüğümde vermiş olduğu cevabı bulmuştum ama kardeşimiz burda açıklamayı yapmıştı mes'ele istemedeki edep düşüncedeki edep değil. Düşünce olarak kişi kendi üzerinde "ben doğru yoldayım" bilinciyle dua etmiyor öyle olduğu zaman yanlışta bulunma ihtimali oldukca yüksek olur. Tam manasıyla kimin doğru yolda olup olmadığını ancak Allah (celle celalü) bilebilir. Bir alim asla Lailaheillah kelimesiyle tevhid etmezmiş sebebi sorulduğunda "La" kelimesini söylerken öldüğüm zaman bana ne yoktur? dedin diye hesap sorulmasından çekindiğim için bu şekilde zikir yapmıyorum cevabını verir. İslam inceliklerle dolu ve her noktasından şeytanın bize vesvese verebileceği bir ihtimal yağmurunda sabit binaenaleyh bizler dua ederken en doğru ve güzel şekilde etmeyede özen göstermeliyiz. "Beni doğru yoldan ayırma" yerine "beni doğru yola ilet" kelimesi kardeşimizin açıklaması ışığında baktığımızda daha iyi olmakta ve asıl istediğimizi daha iyi dile getirmektedir...
Allah-u alem
Allah'a emanet olun
heyula
Feb 13 2007, 04:07 PM
Teşekkürler islam ve kulluk
Edep boynunu büküp el pençe divan durmak değildir derler. İstanbuldaki yahya efendi dergahının giriş kapısında şunlar yazar
Edep ya HU
Edep Haddini bilmektir
Edep Hakkını vermektir
"Beni doğru yoldan ayırma" ifadesi haddini bilmemektir.
ileney
Feb 13 2007, 04:10 PM
Müslüman sıratı müstakim de değilmidir
heyula
Feb 13 2007, 04:15 PM
Her müslümanım diyen sanki sırat-ı müstakimde, Sanki her namazda bizi sırat-ı müstakime ilet diye boşuna söylüyoruz. Neden anlamamakta ısrar ediyorsun. yukarıdaki cevaba bak
ileney
Feb 13 2007, 04:35 PM
Müslümanım diyenden değil Müslüman olandan bahsediyorum
Doğru yola ilet ' ve Doğru yoldan ayırma kadar güzel bir duadır
Keza bu tür dular saadeti Ebediye de dahil geçiyor daha ne istiyorsun
Haşa Ahmed Mekkî efendi edebsizlik mi yapmıştır
heyula
Feb 13 2007, 04:51 PM
Anlamak isteyen anlatmak istediğimi anladı ileney uzatma artık.
ileney
Feb 13 2007, 04:52 PM
Peki
islam ve kulluk
Feb 13 2007, 05:15 PM
Hadisenin bu kadar uzaması gerektiğini sanmıyorum. Gerçi tartışma bitmiş

bizlerin seviyesiyle alimlerin seviyesi aynı olmayışına binaen dualarda aynı ;o dua edilmez demiyoruz diğeri daha güzel ve uygun diyoruz kardeşim...
ubeydullah
Feb 13 2007, 06:20 PM
muhabbet neydi ne olmuş kardeşler
işte muslumanların durumu bu
hmdtsdmr
Feb 13 2007, 08:25 PM
UYELIGIMIN SILINMESINI ISTIYORUM !!!!!
Tesekkurler
islam ve kulluk
Feb 13 2007, 08:28 PM
ALINTI
bunu üyelik problemleri kısmında sebebi dahilinde yazman daha uygun olabilirdi...
ileney
Feb 13 2007, 08:31 PM
ALINTI(hmdtsdmr @ Feb 13 2007, 08:25 PM)

Tesekkurler
Hamit heryerde olduğu gibi burada da saçmalamışın soru sormak için üye oluyorsun adam dövmüş gibi çekip gitmek istiyorsun iyice saçmaladın yani
hanzade
Feb 13 2007, 08:35 PM
ALINTI(hmdtsdmr @ Feb 13 2007, 08:25 PM)

Tesekkurler
haydaaaaaaaaa bir tane daha çıktı iyimi
kardeşim zaten foruma girmez cevap yazmazsanız emin olun kimse sizi hatırlamayacaktır bile
islam ve kulluk
Feb 13 2007, 08:38 PM
ALINTI
kardeşim zaten foruma girmez cevap yazmazsanız emin olun kimse sizi hatırlamayacaktır bile

iyi bir çözüm ...
RuhulhaK
Feb 13 2007, 10:06 PM
Allah derim başka, hiçbir şey demem...
(sanırım bu başlığı açma nedenim yönetim tarafından yanlış anlaşılmış , yukarıda , durumumdan gayet memnun olduğumu, hiçbir talebim olmadığını belirtmiştim. Normal üyeliğe dönmek istiyorum)
RuhulhaK
Feb 13 2007, 10:25 PM
Bu istirhamımı "artistlik" olarak değerlendirirseniz üzülürüm.
asiLDuA
Feb 13 2007, 10:49 PM
yahu ne alıngansın ruhullah yönetim sürekli takip ediyorki kimler forumda aktif ondan yapıyorlar
böle ince düşünceler de olmi :S basamak basamak oluyomuş bak ben aylardır hala bele sunucu die gesiniyom aciyin bana :::::::::: ))))99 ayrıca yakışmış sanada tebrik ederim hadi hayırlı olsun
aşağıdaki gül senin
ileney
Feb 13 2007, 10:50 PM
ALINTI
Bu istirhamımı "artistlik" olarak değerlendirirseniz üzülürüm.
Son mesajın beni gülme krizine soktu
Çok yaşa emi
asiLDuA
Feb 13 2007, 10:53 PM
ah ileney seninle hep aynı saniyelerde yazıyorus
)itiraf ediyorum ileneyi takip ediyorum ondan böyle oluyo ::
)
ileney
Feb 13 2007, 10:58 PM
Ya ben alıntısız( ALINTI
....
) yazdım önce fakat senin yazdığını görünce alıntıyı ekledim mesajım sana dönük olmadığını anlaman için fevri davranmışın ben gülmeseydim senden önce yazardım ya neyse
Çok karışık yazdım anlarsın inşaAllah
asiLDuA
Feb 13 2007, 11:03 PM
hanzade
Feb 13 2007, 11:58 PM
ruhullah kardeş etkin üyeliğin hayırlı olsun
bence en çok hakedenlerden birisin
islam ve kulluk
Feb 14 2007, 01:23 PM
ruhullah kardeşim bu forumdaki kardeşlerimizin senin maksadını bilip bir artislenme yapmadığının bilincindeler binaenaleyh yeni etkin üyeliğin hayırlı olsun inan bana sana yakıştı böylesi daha iyi...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.