Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Forumdakilerle Reelde Tanışma 2
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
kırık-rüzgar
biz ancak izliyoruz zaten
sabah_rüzgarı
ALINTI(sonsuzluk_bahar @ Oct 24 2007, 06:15 PM) *

Fatih daha iyi oldu.birde gün ayarlanırsa çok makbule geççk.selametle!..

beşiktaşda olabilir

bide beyda damagra sen ve benden başka kimse yokmu

bi gelicekler bu konuya teşrif edebilselerdi

esengülcüm sen üzülme ben foto çekerim sana özel olaraktan gösteririm biggrin.gif
hatta kameraya bile alırım biggrin.gif flaugh.gif
dagmara
gelenler sabahrüzgarı sonsuzlukbahar imamhatiplim34 ben beyda ümmüseleme insallah canım besıktas olmasın ya ben o tarafı bılmıyorum fatıh merkezı bıyer haftaya cmrttesı herkese uyuyosa saat 12gıbı camının kapısının karsısında bulusalım ınsallah dıyorum ben
Nur'unAlaNur
çok güzel birşey yapmışsınız da arkadaşlar kimler davetli??
ve program nedir?? camii ya da türbe gezileri olabilir mi??
eğer öyle birşey varsa belki katılabilirim..
beyda
aaaaa ben geri kalmışım yetişememişim ohmy.gif

Tamam ayın 3'ünde Fatih'te 12'de de neresinde yaw.Kızlar bana mail atın vala derslerle boğuşuyorum çok girmeiyoru artık okiii?

sonsuzluk_bahar
ARKADAŞLAR,CUMARTESİ DEMŞSİNZ GÜNE,BEN OGÜN DERSANEDE ÖĞLENCİYİM.EĞER İZİN ALABLRSEM MUTLAKA GELCEM AMA ALAMASSAM YAPÇAIM HİÇ Bİ ŞEY YOK.GELMEYİ DE ÇOK İSTİYODM HALBUKİ!NEYSE VARDIR Bİ HAYIR ELBET!GÖRŞMEK ÜZERE...

PAZAR GÜNÜ OLMA OLASILIĞI VAR MI?
kırık-rüzgar
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Oct 24 2007, 10:41 PM) *

beşiktaşda olabilir

esengülcüm sen üzülme ben foto çekerim sana özel olaraktan gösteririm biggrin.gif

istiyorum bakk
asiLDuA
İstanbulda buluşucak bayanlar ben s izin yerinizde olsam,İntifada gününe giderdim orada da buluşurdunuz hem..

Duyurular BÖLÜMÜNE bakın isterseniz.İntifadagünü sadece bayanlara özel düzenlemişler.Bence bu fırsatı değerlendirin derim.
M in M
Bi de Samsun olsaydı arada, tam süper olacaktı ama Karadenizli kimse yok sitede sanırsam...
Ne yapalım, sağlık olsun...
wink.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(esengül @ Oct 25 2007, 07:22 PM) *

ALINTI(sabah_rüzgarı @ Oct 24 2007, 10:41 PM) *

beşiktaşda olabilir

istiyorum bakk

tabi isteeee biggrin.gif
bi aksilik olmazda gidersem smile.gif
kesin foto çekerim
ve sanada gösteririm

damagra inş bi aksilik olmazsa gelicem
yalnız gün içnde napçaz
onun programınıda yapsaydın smile.gif

nurunalanur senide bekliyoruz biggrin.gif
-EBRAR-
ALINTI(MehLiKA @ Oct 25 2007, 07:23 PM) *

İstanbulda buluşucak bayanlar ben s izin yerinizde olsam,İntifada gününe giderdim orada da buluşurdunuz hem..

Duyurular BÖLÜMÜNE bakın isterseniz.İntifadagünü sadece bayanlara özel düzenlemişler.Bence bu fırsatı değerlendirin derim.

Allah razı olsun kardeşim inşaAllah ordayız ama kardeşlerimizi de orda görmek daha memnun edici...Çok güzel bir fikir bu. flowers.gif
beyda
Bak ya bana haber verin dedim hiç beni düşünen yok küstüm lac.gif
kırık-rüzgar
ahh ahh

hanımlar nerde buluşuyorsunuz
ayna
esengül kardeşimle ben henüz ufacık hatayda bile görüşemedik.halimize utanalım esengül değil mi?şaka şaka demekki nasip değilmişti.inş olur..
kırık-rüzgar
ALINTI(mihrican @ Oct 26 2007, 06:20 PM) *

esengül kardeşimle ben henüz ufacık hatayda bile görüşemedik.halimize utanalım esengül değil mi?şaka şaka demekki nasip değilmişti.inş olur..

evet sad.gif

inşaAllah olur
sabah_rüzgarı
ALINTI(esengül @ Oct 26 2007, 05:54 PM) *

ALINTI(mihrican @ Oct 26 2007, 06:20 PM) *

evet sad.gif

inşaAllah olur

söyliyin oyunbozanlık yapan kim ??
kırık-rüzgar
o konuya hiç girmeyelim bencee smile.gif
asiLDuA
İstanbuldaki kardeşlere duyrulur yakın zamanda süpriz olabilir bleh.gif şimdi söylemicem bleh.gif
ayna
bence de değil mi esengülcüğüm.sen bu konuya girmeyi istemezsin.heuheuheu smile.gif clapping.gif biggrin.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(mihrican @ Oct 28 2007, 03:37 PM) *

bence de değil mi esengülcüğüm.sen bu konuya girmeyi istemezsin.heuheuheu smile.gif clapping.gif biggrin.gif

biggrin.gif sad.gif
EsLeMNa
Demek buluşuyorsunuz..

Mutlaka resim istiyorum bende.. biggrin.gif

Gelmekte istiyorum ama çok zor.. crying.gif

Olsun artık seneye istanbullu olursam kısmet o zamana..

Bir de bizim yerimizede gezin jp.gif
-EBRAR-
ALINTI(MehLiKA @ Oct 28 2007, 03:19 PM) *

İstanbuldaki kardeşlere duyrulur yakın zamanda süpriz olabilir bleh.gif şimdi söylemicem bleh.gif

Süprizleri bozmak çok zevkli oluyor...oyun bozanlık yapayım mı acaba whistling.gif ne dersin Mehlikam

ALINTI
Olsun artık seneye istanbullu olursam kısmet o zamana..

Hayırdır Eslemna kardeşim sanırım bilmediğimiz şeyler var. Bu aralar meraklı mı oldum ne jp.gif
asiLDuA
Arkadaşlar,İstanbulda olupta görüşmek isteyen varsa 3 kasımda yapılıcak olan intifada gününe birlikte gidebilir ve görüşebiliriz.Bayrampaşa kültür merkezine gitmeden önce buluşalım birlikte gidelim diyorsanız ikra size yazıcak inşallah.Bende orda olucağım Allah nasib ederse smile.gif İlkkez gidiyorum istanbula 12 saat yolda cabası ama inşallah değicek smile.gif Gitmişken sizlerlede görüşürdük.İkra ile görüşüceğiz biz Allah nasib ederse sizlerde o gün bizimle birlikte gitmek isterseniz özelden msj atın.
EsLeMNa
ALINTI
Hayırdır Eslemna kardeşim sanırım bilmediğimiz şeyler var. Bu aralar meraklı mı oldum ne

Benimki bir üniversite hayali sadece...Gerçek olmasını gönülden istediğim..

ALINTI
İlkkez gidiyorum istanbula 12 saat yolda cabası ama inşallah değicek

Ablacım emin ol değecek..İstanbul,çok güzel şehir demek bile ona az kalır..Resimlerdeki halinden bile ne kadar güzel olduğunu tebessümle izleyeceksin..Heleki vapura binip aldınmı eline balık ekmeğini diyeceksinki Fatih sana dualarım..

Selametle..
TEVHİD
ALINTI
ahh şimdi istanbulda olmaz vardı...

Hadi gel Mihriciğim. Seni ben karşılarım otogarda.Ama anadolu yakasında inmelisinnnn.Tamam mı canım?

Selam ve dua ile

Mehlikacığım Bayrampaşa'da buluşulacak günün saatini belirt belki ben gelebilirim.

Selam ve dua ile
-EBRAR-

Görüşme olayını dağmara kardeşimiz organize etti aslında ama intifada gününe denk gelmesi dolayısıyla hem böyle hayırlı bir faaliyetten geri kalmamak hem de bayanlara özel olması dolayısıyla bayan kardeşlerimizi orada tanımak daha güzel olur düşüncesindeyiz. Bundan dolayı gelecek kardeşlerimiz aşağıdaki linki tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirler. Saat 12:30'da kermes gerçekleşecek fakat daha erken orada görüşmeyi planlıyoruz inşaAllah. Saat hususu da netleştiği takdirde haber verilecektir inşaAllah.

Selam ve dua ile...

Not: Tanımayanlar için İKRA=Ümmü_Seleme smile.gif

İntifada Günü İçin Tıklayınız...
asiLDuA
ALINTI
Mehlikacığım Bayrampaşa'da buluşulacak günün saatini belirt belki ben gelebilirim.

Tevhid abla,Bayrampaşa kültür merkezinde saat 12;30 da 3 kasımda kermeste buluşmayı planladık.Sende gelebilirsen güzel olur abla.Oradayken,tel ile birbirimize ulaşabiliriz.İkra yani ümmü selemeye sen özelden iletişim için telini verirsin abla.Ben yalovadan feribotla geçiş yapıcam inş.Hiç bilmiyorum oraları rehberim ikra bleh.gif
TEVHİD
Hımm. İnşallah geleceğim.

Selam ve dua ile
Özgürlük
Vay bee ne organizasyon tebrik etmek lazım...
ayna
inşallah bu sefer buluşabilirsiniz.eminim çok eğlenceli güzel geçecektir.bir de ben olsaydım tadından yenmezdi ama idare edin artık.
hamzayurekli
tak tok tık....

selamun aleyküm...

izninzile oturmadan bir şey sorup cıkıcam...

arkadaşım bu intifada olayı erkeklere yokmu?...

ikincisi ise illa bir şey olmasına gerek duymadan buluşamazmıyız...?

kış gelmeden diyorum ..... ninja.gif
EsLeMNa
ALINTI(hamzayurekli @ Oct 30 2007, 04:01 PM) *

tak tok tık....

selamun aleyküm...

Bu bayanların bide 2. buluşması bayanların organizasyon tyeteneği işte biggrin.gif
asiLDuA
ALINTI(hamzayurekli @ Oct 30 2007, 04:01 PM) *

tak tok tık....

selamun aleyküm...

Hayır hamza bu bayanlara özel ama sana belli olmaz birde bakmışız hamza çarşaf giyip gelmiş laugh.gif bayanlara ösel bu ben bile giderim smile.gif smile.gif
TEVHİD
Özgürlük86 Kardeşim

Nickinizdeki resim kime ait acaba?

Selam ve dua ile
sabah_rüzgarı
ALINTI(TEVHİD @ Oct 30 2007, 11:17 PM) *

Özgürlük86 Kardeşim

Nickinizdeki resim kime ait acaba?

Selam ve dua ile

aslında bende merak ediyorum fotonun kime ait oldunu

çok tanıdık bi simaya benziyor sankim
Özgürlük
Avatarımdaki resim Mısır'da İslâm Davası için şehid edilen Seyyid Kutub'a aittir. Onun diğer resimlerinide sizinle paylaşmak isterim... Bu resimler idam edilmeden önce hapishane de çekilmiş resimleridir... Unutmamak lazım resimler konuşur...

Özgürlük

bir tane daha resmi var biggrin.gif
TEVHİD
Seyyid Kutup????
Biraz bilgilenmek isterdim.Mahsuru yoksa.

Selam ve dua ile
Özgürlük
20. yüzyılın en büyük ve önemli düşünürlerinden biridir. O inancı uğruna tüm sıkıntı ve güçlüklere göğüs geren, hatta bu yolda canını vermekten dahi çekinmeyen düşünceleriyle, yaşantısıyla çevresine ışık saçan önder bir sahşiyettir. 1906 yılında Asyut kasabasına bağlı Kalia köyünde dünyaya geldi. Dedesi şeyh Vakur, ilim, takva ve güzel ahlak sahibi bir kişi. Babası Hacı İbrahim Kutub, Annesi ise çok mütedeyyin ve asil bir aileye mensup birisiydi. Seyyid Kutub'a terbiyesiyle, sevgi ve sefkatiyle çok tesir etmişti. Hamide ve Emine adlı iki kız kardeşiyle Muhammed adında küçük bir de erkek kardeşi vardı. İlk eğitimini aile içinde almıştı daha 10 yaşına gelmeden Kur'an'ı ezberlemişti. Sonra el-Ezher Üniversitesinde orta ve lise tahsilini yaptı. Daha sonra Daru'l-Ulum fakültesini bitirdi. Seyyid Kutup'u okutan hocaların başında ise Mehdi Allame geliyordu. Bu zat Seyyid Kutub'un "Şairin hayattaki görevi" kitabinin ön sözünde şunları diyor:
"Seyyid Kutub'un benim talebem olması bana çok büyük bir mutluluk veriyor. Eğer hayatta benim ondan başka talebem olmasa bile onun varlığı mutluluk olarak kafidir."
1933'de aynı fakültede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. O dönemde "Yeni Fikir" adı altında bir dergi çıkardı. 1941'de sosyoloji doktorası yapmak üzere Maarif Vekaleti tarafından Amerika'ya gönderildi. Yine aynı dönemlerde Müslüman Kardeşler cemaatiyle bir takım ilişkilere girmişti. Amerika'dan dönmesinden bir süre sonrada, tamamen bu cemaate katıldı. 1948'in sonlarında ise "İslâm'da Sosyal Adalet" kitabını yayımladı. Seyyid Kutub bu kitabında insanlığın arzu ettiği gerçek sosyal adaletin İslâm'da olduğunu ve hakiki adaletin Kur'an'ın gölgesinden başka hiç bir yerde olmadığını açık açık anlatarak hayatın her alanında olduğu gibi edebiyatın dahi İslâm'i ölçülerden kaynaklanması gerektiğini vurguluyordu. 1949'da Amerika'ya giden Kutub iki buçuk yıl kaldı. Amerika'da kaldığı bu müddet içersinde Mısır'daki arkadaşı Tevfik el-Hakim'e gönderdiği mektuplarda Amerikan toplumunu ve medeniyetini devamlı olarak tenkit ediyordu. Çünkü; bu medeniyette ruhi değerlerden hiç bir şey yoktur, diyordu.
1951 yılından sonra Seyyid Kutub edebiyattan tamamen sıyrılarak İhvan-i Müslimin teşkilatına katılmıştı. Abdulhakim Abidin'in anlattığına göre Seyyid Kutub artık İhvanin bir fikir elemanı olmuştu. Gerçi yönetici olarak İhvanda hiç bir makamı yoktu ama iyi bir müntesip olarak İhvanın gazetelerinde ve dergilerinde halkı devamlı olarak İslâm'a davet ediyordu. Bir ara, 1954'deki tutuklanmasından önce "İhvan-i Müslimin" adlı gazetede yazı işleri müdürlüğü yapmıştı.
Kutub ayrıca İhvan-i Müslimin gazetesinde din ile devlet işlerini birbirinden ayırarak dini siyasetten uzak tutan laik düşünceyi de şiddetle tenkit eder, siyaset başkadır, din başkadır sloganının bir hikaye olduğunu söyleyerek İslâm'da böyle bir şey olmadığını haykırır. Çünkü Seyyid Kutub "İslâm'ın kalplerde bir inanç ve hayat için bir kanun olduğunu" vurguluyordu.
Ezher üniversitesinin Kur'an-ı Kerim'i tefsir etmede taklidi tutumunu da açıkça tenkit eden Kutub bu konuda söyle diyordu:
"Bu gün bütün dünya sosyalizm ve kapitalizm gibi belirli sosyal fikirlerin peşinde gitmektedir. Onun için Ezher üniversitesi İslâmi kültürü her yönüyle halka götürmelidir. İbadette, inanç ve hayatın her alanında, İslâm'ın kendisine has, her türlü noksanlıklardan uzak ölçülerinin olduğunu izah etmelidir. İster siyasette olsun, ister iktisatta ve ister cezalarda olsun İslâm'ın hayatın her konusu için ölçüler koyduğunu anlatmalı ve İslâmi günlük hayata hakim kılmak için çalışmalar yapmalıdır.
27 Kasım 1954'de, İhvan-i Müslimin Mısır cumhurbaşkanı Cemal Abdunnasır'a suikast girişimiyle itham edildiğinde Seyyid Kutub'da İhvan-i Müslimin saflarına katılmıştı. Bundan dolayı İhvan-i Müslimine mensup birçok Müslüman'la birlikte Seyyid Kutub'da tutuklandı. Kutub 1964'de serbest bırakıldı. Hapisten çıkan Kutub 1965'de "Yoldaki İşaretler" adlı kitabını yayımlayınca tekrar tutuklanır. 22 Ağustos 1966'da Seyyid Kutub'a idam cezası verildiğinde, Assam el-Attarin kitabında anlattığına göre Kutub bu kararı tebessüm ve Allah'a kavuşmanın verdiği büyük bir mutlulukla karşılamıştı. Muhammed Ali Benna'nın dediğine göre Seyyid Kutub'un asılmasına asıl sebep "Yoldaki İşaretler" adlı kitabı idi. Mısır devlet başkanı Abdunnasır Seyyid Kutub'u davasından vazgeçiremeyince kendisine şu teklifte bulundular: "Şimdiye kadar ki söz ve hareketlerinde yanıldığını beyan ederek Cumhurbaşkanı Cemal Abdünnasır'dan özür dilediğin takdirde, idam hükmünü bozacak ve seni serbest bırakacaktır." Hamide Kutub, ağabeyinin affedilmesini ve yaşamasını çok istiyordu. Bu yüzden de teklifi kendisine iletti. Üstad Kutub'un cevabı gayet açık ve tavizsizdi: "Eğer idamı hak etmiş olarak hakkın emri ile ipe çekiliyorsam buna itiraz etmek haksızlıktır. Eğer batılın zulmüne kurban gidiyorsam, batıldan merhamet dileyecek kadar alçalamam!.." Bu sözleri onu ebedileştiren, tüm İslam âleminde örnek ve önder bir mücahit olarak tanınmasına vesile olan sözler olmuştur. Onun dünyevi bedeni idam yoluyla öldürülüp toprağa gömüldü, ama gösterdiği kararlılık fikirlerini kendisine yönelen inanç sahiplerinin önünü açan bir meşale kıldı.
TEVHİD
"Eğer idamı hak etmiş olarak hakkın emri ile ipe çekiliyorsam buna itiraz etmek haksızlıktır. Eğer batılın zulmüne kurban gidiyorsam, batıldan merhamet dileyecek kadar alçalamam!.."

Kâmil bir iman sahibi imiş.Aydınlattığınız için Allah razı olsun kardeşim.Nurlar içinde yatsın inşallah.

Selam ve dua ile
DuDayev
Sosyopatmısınız çevenizdeki insanlara vakit ayrıdınızda sanalı reale e taşıyorusunuz
Son anda gördüm bayan versiyonu yazıyormuş kusura bakmayın ama üsteki sözler geçerli smile.gif sosyopat smile.gif
hamzayurekli
ALINTI(DuDayev @ Nov 2 2007, 05:50 AM) *

Sosyopatmısınız çevenizdeki insanlara vakit ayrıdınızda sanalı reale e taşıyorusunuz

puahahaha ....

sa na ne kardeşim kimle buluşursa buluşuşssun.......

sen neden kıskanıyorsunki ben buluşamıyorum diye.....

sosyagüm<<<< bleh.gif
DuDayev
Arkadaş çevresine baksın eğer herkeze vakit ayrıyorsa sanalı real e çevirsin Kusura bakmayın acil çıkış konudan Bayan versiyonu diyor size kolay gelssisn
hamzayurekli
ALINTI(DuDayev @ Nov 2 2007, 05:58 AM) *

Arkadaş çevresine baksın eğer herkeze vakit ayrıyorsa sanalı real e çevirsin Kusura bakmayın acil çıkış konudan Bayan versiyonu diyor size kolay gelssisn

nasılkı bu konu benı ılgılendırmemesı gerekıyorsa....

sanalı reele karıstıranlarda sızı ılgılendırmıyor....OK

1-1
meLeq
ßende istanbuldanım:)
Özgürlük
ALINTI(hamzayurekli @ Nov 2 2007, 05:59 AM) *

1-1

erkeklere de yaparız reel de tanışma ayıp ediyorsunuz
sabah_rüzgarı
ALINTI(ozgurluk86 @ Nov 2 2007, 01:44 PM) *

ALINTI(hamzayurekli @ Nov 2 2007, 05:59 AM) *

1-1

erkeklere de yaparız reel de tanışma ayıp ediyorsunuz

yok malesef siz buluşamazsnız fool.gif

çünki bu konuda yeteğiniz yok biggrin.gif
TEVHİD
Erkekler için de bu tarz topik açılır inşallah.

Selam ve dua ile
hamzayurekli
ALINTI(TEVHİD @ Nov 3 2007, 12:28 AM) *

Erkekler için de bu tarz topik açılır inşallah.

Selam ve dua ile

tamam anladık mesajı hojam def ol git dedin eywallah.... cray.gif

kımseyı gormek ıstemıyorum....... angry.gif
Özgürlük
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Nov 2 2007, 08:29 PM) *

yok malesef siz buluşamazsnız fool.gif

çünki bu konuda yeteğiniz yok biggrin.gif

Olur mu ya bizim işyerinde maç kadrosunu ben kuruyorum, ayarlıyorum burada da erkekler reel de tanışma yaparız ama zamanı var şubatı bekleyin şehadet gecesinde buluşuruz... Bakim bugün ayın üçü kaç kişi görüşeceksiniz 2-3 kişi olursanız olmaz tüm forum 15-20 kişi olacak ki sahilde balık yiyelim tadı çıksın biggrin.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.