Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Plastİk KalipÇisi Var Mi?
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
hidayet34
SELAMUN ALEYKÜM MESLEKTAŞLARIM VARSA TANIŞMAK İSTERİM
ileney
MaşaAllah nasıl bir meslektir yahu o
hidayet34
anlatması uzun sürer genelde plastiği kurşun döken kadınların döktüğü gibi eritip dökülen zannediliyor:)) bana çok komik geliyor çünkü bir kalıp ortalama 1 ay sürüyor (kalıbına göre) vede yaklaşık 1 trilyona yakın makina parkıyla güzel bir kalıphane teşekkül ediyor ayrıca insandaki saç kılı kalınlığı milimetrenin%5 i kadar kalıpta 150 ton basınçla eriyik plastik enjekte edildiği için milimetrenin %5 i hassasiyette yapılması gerekiyor
islam ve kulluk
su kesim de yapıyormusun kardeşim? veya helis tezgah kullanımı?
hidayet34
hocam su kesim tezgahını hiç görmedim bizim makina parkında frezeler , torna,satıh taşlama,sütünlü matkap,dalma erezyon,tel erezyon,yakında cnc freze de gelecek helis tezgah derken neyi kastetin anlamadım ne iş yapıyor dişli çark açmaya yarayan azdırma tezgahı gibi birşeymi?
islam ve kulluk
demek dik işlem alıyosunuz nasıl bişey markası ? tahminimce ağırlık değilde hıza yönelik tezgah alırsınız ...
hidayet34
dekel maho ile anlaşmışlar fiyatı çok kırmışlar normalde tayvan düşünüyorlardı tayvan fiyatına yakın alman malı olunca işler değişti bana kalsa hight speed federlerde çok işe yarıyor ama pahallı diye düşünmüyorlar hız kafası alır kullanırız diyorlar bu işlerden anlıyorsun galiba meslek ne?
islam ve kulluk
makina mühendisliği smile.gif cnclerle epeyi uğraştım hala uğraşıyorum elimin altında bi dauble kolon cnc bide high speed (20000 devir spindle) iki dik işlem bir de fanuc system cnc torna var smile.gif ...

smile.gif hız kafası keşke spindlenin yerini alabilseydi verim isteniyorsa paraya kıymayı bilmek lazım biz 90000 dolara kyıp aldık cnc yi şakır şakır normalden kat be kat hızlı çıkarıyo parçaları ...

program yazıyor veya kullanıyormusun kardeşim?
hidayet34
ahh hocam keşke önce tanışsaydık maho ile anlaşmışlar teklif verirdin en azından ben maaşlı çalışıyorum program olarak az buçuk solid ve u.g kullanıyorum süpermax ve deckel maho oporatörlük eğitimleri aldım fakat meslek kalıpçı olunca vakit kalmıyor diğerlerinin üzerine çok eğilemiyorum birde dergaha falan gidiyoruz
islam ve kulluk
smile.gif anladım kardeşim ne yapalım hayırlı bi şekilde sonuçlansın Allah'ın izni ile...
hidayet34
bizim dergahta izmirde cnc makinası ile tıp aletleri imalatı yapmış makina mühendisi bir kardeşimiz var belki tanırsın adı hasan tufan
islam ve kulluk
tanıyamıcam çünki ben henüz mezun oluyorum daha okulum bitmedi son sınıftayım smile.gif
hidayet34
o yaklaşık 35 lik benim yaşlarda smile.gif hem okul hem tezgah satışı nasıl beraber yürütüyorsun?
islam ve kulluk
smile.gif tezgah satmıyorum ki güzel kardeşim hem okul hem fabrikada üretimden sorumluluk diyelim burda cnc'ler var elimin altında onlardan bahsetmiştim sadece...
hidayet34
pardon kardeş yanlış anlamışım forumda baya kıdemli üyesin bizler hakkında ne düşünüyorsun hidayetcagi.com u inceledinmi
islam ve kulluk
estağfurullah kardeşim...

Siteyi çok ayrıntılı incelemedim ama baktıklarım kadarıyla güzel oldukca faide sağlayabilecek bir site baştaki karşılama yazısı maneviyata önem verildiğini simgeliyor orada biraz düşündüm açıkcası zira herkesin seviyesi bir değil Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir sahabi ile bir Hazreti Ömer (radıyallahu anh)e aynı şekilde fetva vermez seviyesine göre verirdi herkesin uygulayabileceği ve kavrayabilecekleri aynı değildir binaenaleyh özel bir konuda içerik olarak verilmesi belki daha iyi olabilirdi ama gördüğüm kadarıyla yeni bir forum inşaallah daha güzel hallerede gelebilir ve bir çok mü'mine yardımcı olabilir...

Allah yardımcıları olsun...
hidayet34
Allah razı olsun önyargılı değilsin zanlara tabii ve cahil insanlar bizleri çok üzüyor keşke tüm müslümanlar senin gibi olsa

74/ MÜDESSİR-30-: aleyhâ tis'ate aşer
19 üzerinizedir
.

1- Cehalet
2- Cimrilik
3- Dedikodu, Gıybet
4- Fitne, Fesat
5- Gurur, Kibir
6- Haset ve Düşmanlık
7- Hırs, Şehvet
8- İsyan
9- İptila
10- Kin ve Nefret
11- Küfür
12- Mürailik
13- Nankörlük
14- Öfke, Gayz
15- Sabırsızlık
16- Vefasızlık
17- Yalan
18- Zulüm
19- Zan

Nefste mevcut olan bu 19 afet sebebiyle Melekler Rabblerine karşı çöyle diyorlar;
2/ BAKARA -30:.(Hani) o zaman Rabb'in meleklere: "Ben muhakkak ki yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler de): "Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz Seni hamdinle tesbih ve takdis ediyoruz" demişlerdi. (Rabb'in de) "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim…" buyurdu.

Burada nefsimizin zulmâni yönüne işaret edilmektedir. Melekler nefsin iki yönlü yaratıldığını bilmemektedir. Meleklerde nefs yoktur. Nurdan yaratılmışlardır. Rabbimiz bize ihsan ettiği nefsi iki yönlü yarattığını, Tin Sûresinin 4. ve 5.Âyet-i Kerîmesinde şöyle açıklıyor.

95/ TİN-4: Andolsunki, biz insanı (insanın nefsini) en güzele (ahsene) ulaşabilecek bir takvim içinde yarattık.
95/ TİN-5: Sonra onu esfeli sâfiline reddettik.

1- CEHALET
İnsanın Allah yolunda yükselmemesi cehaleti sebebiyledir.

33/Ahzap-72-- Şüphesiz insan zalimdir ve cahildir.

2/Bakara-80- Yoksa, Allah'a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz.

2/Bakara-169- Şeytan, muhakkak size kötülüğü, hayasızlığı, Allah'a karşı bilmediğiniz şeyi söylemenizi emreder.

2- CİMRİLİK
Cimrilik Yüce Rabbimizin zekât, birr ve sadaka emirlerini yerine getirmeye en büyük engeldir.

17/İsra-100- Kul 1ev entüm temlikûne hazâine rahmeti Rabbî izen leemsektüm haşyetel-infâk, ve kânelinsânü katûrâ.
- Rabbimizin rahmet hazinelerine siz sahip olsaydınız , tükenir korkusuyla infâk etmezdiniz, zaten insan pek cimridir.

57/Hadid-24- Ellezîne yebhalune ve ye'mürûnennâse bil bahl, ve men yetevelle feinnellâhe hüvelğaniyyülhamîd.
- Onlar ki, Hem cimrilik ederler, inananlara da cimrilik yapmayı söylerler. Şüphesiz Allah, Ganidir, Hamîd'dir.

47/Muhammed-38- Hâ entüm hâülâi tüd-avne litünfikû fî sebilillâhi feminküm men yebhal, ve men yebhal feinnemâ yebhalü an nefsih.
- İşte sizler, Allah yolunda sarfetmeğe çağrılan kimselersiniz. Kiminiz cimrilik ediyor, cimrilik yapan kendisi için yapar.

3- DEDİKODU, GIYBET

Yüce Rabbimiz biraraya gelen kullarının Allah'tan bahsetmesini ve böylece zikir yaptıkları için Allah'ın salâvat nuru ile ferahlanmalarını ister. İnsanlar ise dedikodu ve gıybetle Allâh'dan değil, insanlardan bahsederek ve nefslerinden de birşeyler katarak derecat kaybetmektedirler.

49/Hucurat-12- Velâ tecessesû ve lâ yağteb ba'duküm ba'dâ, e yühıbbü ehadüküm en ye'küle lahme ehîhi meyten fekerihtümûh.
- Gizli şeyleri merak edip araştırmayın, dedikodu yapmayın. Biriniz ölü kardeşinin etini yemek ister mi? İşte tiksindiniz.

68/Kalem-10,11,12- Ve lâ tütı'küllle hallâfin mehînin. Hemmâzin meşşâin biriemîmin Mennâın lilhayri mü'tedin esîm.
- Yemin eden, ayıp araştıran, değersiz laf taşıyan, nâsı hayırdan alıkoyan, hukuka tecâvüz eyleyen, günaha dadanan kimselere itaat etme.

24/Nur-15,16- İz telekkavnehû bielsinetiküm ve tekûlûne biefvâhiküm mâ leyse leküm bihî ılmün ve tehsebûnehü heyyinen, ve hüçve indellâhi azîm. Ve lev li iz semi'tümûhü kultüm mâ yekûnû lena en netekelleme bihâzâ, sübhâneke haza bühtânün azîm.
- Hani onu dilden dile dolaştırıp hiçbir bilğiniz olmadığı şeyleri ağzınıza alıyor, Allah yanında büyük bir günah olduğu halde onu kolay sanıyordunuz. Bunu istediğiniz vakit: "Böyle şeyi ağzımıza almak bize yaraşmaz. Aman Allah'ım! Sen bundan münezzehsin, bu büyük bir Bühtan'dır." demeliydiniz.

4/Nisa-112- Ve men yeksib hatîeten ev ismen sümme yermibihî berîen fekadihtemele bühtânen ismen mübîna.
- Her kim bir suç işlerse veya bir günah kazanır sonra onu günahsıza atarsa bir iftirada bulunmuş ve apaçık bir günah yüklenmiş olur.

4- FİTNE, FESAD

İnsanların tevhid akidesinin gereği olarak Sırât-ı Müstakîm üzerinde bulunmaları ve tek bir fırka oluşturmaları Allah'ın emridir. İnsanların arasına fit sokarak onları birbirine düşmân yapmak veya bu istikamette çalışmak fitne çıkarmaktır. Fesad da benzer anlamdadır.

5/Maide-64- Küllemâ evkadû nâran lilharbi etfahallâhü ve yes-avne fil-ardı fesâdâ, vallâhû yühıbbülmüfsidîn.
- Onlar her ne zaman harp için ateş yaksalar, Allah onu söndürür. Onlar yeryüzünde fesat için çabalarlar. Allah fesat çıkaranları sevmez.

2/Bakara-60- Ve lâ ta'sev fil-erdı müfsidîn.
- Yer yüzünde fesad çıkararak haddi aşmayınız.

2/Bakara-191- Velfitnetü eşeddü minelkatl.
- Fitne katilden şiddetlidir.

2/Bakara-217- Ve saddûnan sebîlilâhi ve küfrünbihî velmescidliharâmi ve ihrâcü ehlihî minhüekberu indellih, velfitnetu ekberu minelkatl.
- İnsanları Allah yolundan alıkoymak Allah'ı tanımamak, insanları Mescid-i Haram'dan alıkoymak, ahalisini ondan çıkarmak ise, İnd-i İlâhi'de şer bakımından daha büyüktür. FİTNE KATİLDEN DAHA BÜYÜKTÜR.

2/Bakara-193- Ve Kâtilûhüm hattâ lâ tekûne fitnetün ve yekûneddînu lillâh, feinintehev felâ udvâne illâ alezzâlimiyn.
- Fitneden eser kalmayıp din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla kıtal edin (savaşın). Onlar vazgeçerlerse onlara el uzatmak yoktur. El uzatmak yalnız zalimleredir.

8/Enfal-39- Ve kâtilûhüm hattâ lâ teküne fitnetün ve yekûneddiynü küllühü lillâh, feinnintehev feinnnallâhe bimâ ya'melune basîr.
- Hiçbir fitne kalmayınca bütün din Allah için oluncaya kadar onlarla kıtalde bulunun. Onlar küfürden vazgeçerlerse, onları salıverin. Çünkü Allah, işlediklerini görür.

8/Enfal-73- Vellezîne keferû ba'duhüm evliyâü ba'di, illâ tef-alûhü tekün fitnetün fil-ardı ve fesâdün kebîr.
- Kâfîr olanlar birbirlerinin velileridir. Siz de bunu yapmazsanız yeryüzünde bir fitne ve musibet, büyük bir fesat hasıl olur.

5- GURUR, KİBİR

İnsanların büyük bir kısmı gurur ve kibirleri yüzünden hem ahiret mükâfatını hem de dünya saadetini kaybederler, çünkü onlara gök kapıları açılmaz.

40/Mü'min-56 - İnnellezîne yücadilûne fî âyâtillâhi biğayri sültânin etâhüm, in fî sudûrihim illâ kibirun mâ hüm bibâliğîh, festeızbillâh....
- Allah'ın âyetleri üzerinde kendilerine gelen bir sultan olmadan tartışanların gönüllerinde ulaşamayacakları bir kibir vardır. Allah'a sığın.

11/Hud-l0- Ve lein ezeknâhü na'mâe ba'de darrâe messethü leyekûlenne zehebesseyyiâtü annî, innehû leferihun fehûr.
- Eğer ona bir zarardan sonra bir ni'met tattırsak, muhakkak ki, benden bütün sıkıntılar gitti diyecektir. Çünkü o şüphesiz şımarık ve böbürlenendir.

2/Bakara-206- Ve izâ kîle lehüttekillâhe ehazethül-ızzettü bil-ism.
- Ona Allah'dan sakın deyince, gururu kendisine günah işletir.

7/Araf-40- İnnellezîne kezzebû biâyâtinâ vestekberû anhâ lâ tüfettehu lehüm ebvâbüçssemâi.
- Âyetlerimizi tekzib edip (yalanlayıp, inkâr edip) tekebbür edenlere gök kapıları açılmaz.

19- ZAN
Başkaları hakkında onların belkide yapmadıkları birşeyi onlar yapmış gibi düşünmek zandır. Ve bu düşüncemiz, o kişiyi görmediğimiz halde bir suç işliyormuş gibi bir hükme bizi sürüklerse o zaman bu zan büyük bir günahtır.

53/Necm-23- İn yettebiûne illezzanne ve mâ tehvel-enfüs.
- Onlar yalnız zan ve tahmine, nefsimizin arzularına uyarlar.

49/Hucurat-12- Ya eyyühellezîne âmenüctenibu kesîran minezzan, inne ba'dazzanni ism.
- Ey imân edenler zannın çoğundan sakının, şüphesiz bazı zanlar (su-i zan) günahtır.

53/Necm-28- Ye mâ lehüm bihî min ılm, in yettebi'ûne illezzan, ve innezzanne lâ yüğnî minelhakkı şeyâ.
- Onların bu sözleri hakkında hiçbir bilgileri yok. Onlar sadece zanna ittiba ederler. Zan ise insanı bir hakkı bilmek rnecburiyetinden vareste kılamaz (dışında tutamaz).

38/Sad-27- Ve mâ halaknassemâe vel-erda ve mâ beynehüma bâtılâ zâlike zannüllezîne keferû, feveylünlillezîne keferû minennâr.
- Biz, yeri, göğü ve aralarındakileri boşuna (batıl) yaratmadık. Boşuna yaratmak sadece kâfirlerin zannıdır.

10/Yunus-66- İn yettebiûne illezzenne ve inhüm illâ yehrusûn.
- Onlar, ancak o zanna tâbî olurlar. Ancak tahmin ederler.
10/Yunus-36- Ve mâ yettebiu ekserühüm illâ, zannâ, innezzanne lâ yüğni minelhakkı şeyâ.
- Onların ekserisi ancak zanna tâbî olurlar, şüphesiz zan hiçbir zaman hakkın yerine geçmez.

7/Araf-30 - İnnehümüttehazû şeyâtîne evliyâe min dûnillâhi ve yehsebûne ennehüm mühtedûn.
- Şüphesiz onlar Allah'ı bırakarak şeytanı dost edinmişlerdir ve hidayete erdiklerini zannediyorlardı.

6/En'âm-148- Kul hel ındeküm min ilmin fetühricûhülena, in tettebiûne illezanne ve in entüm illâ yahrusûn.
- Onlara de ki; Eğer bir bilğiniz varsa onu bize çıkarırsanız siz zandan başka bir şeye tâbî olmazsınız, kuru kuru tahminde bulunursunuz.

6/En'âm- 116- Ve in tütı' eksera men fil-erdı yüdıllûke an sebılillâh, in yettebiûne illezzanne ve inhüm illâ yahrusûn.
- Yeryüzünde olanın ekserisine itaat edersen onlar seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak zandan başka birşeye tâbî olmazlar. Onlar kuru kuru tahminde bulunurlar.
islam ve kulluk
Zan konusunda elimden geldiğince dikkat ederim kardeşim Allah'ın izni ile...

Bu beisleri imam-ı Gazali'nin (kuddise sırruh) güzel ve kötü hasletler isimli kitabında ayrıntılı şekilde okumuştum tavsiye ederim 19 hasleti ve çözüm yollarını içermekte...
hidayet34
KARDEŞ BİZE KARŞI İNSANLAR BU SUİ ZANLARIN HESABINI NASIL VERECEKLER HİÇ DÜŞÜNMÜYORLAR BİZ ALLAHA VE KURANA ÇAĞIRIYORUZ SİTELERİMİZDE UYGUNSUZ NE VAR? İNCELEMİYORLAR DEDİKODU VE ZANLARA TABİİ OLMUŞLAR islamgemisi.com hanifdostlarim.com
islam ve kulluk
boşuna "kişi bilmediğinin düşmanıdır" denmiyor kardeşim...

Bi şekilde hesab verilecektir Allah bizleri su-i zan sahibi yapmasın...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.