Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sırlar Dünyası
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GÜNDEM ]·.
APS
Müslümanların başı derde girdiğinde görünmez adamlar ortaya çıkıp yardım ediyor. Bazı konularda sorgu ve sual istenmiyor. İşin hikmeti gündeme getiriliyor. Hiç mücadele edilmeden sihirli melekler mazlumların sorununu çözüveriyor. Buna da SIR diyorlar. Zalim zulumünü yapıyor mazlum ağlıyor... Mazlum ellerini Allah'a açıyor... Sırlar dünyasından derviş suretinde bazen takım elbiseli kravatlı, jöleli, sinek kaydı traşlı süpermen gelip hafifte çaktırarak olayı çözüyor. Mazlum Allah'a şükür ediyor... Yetmiş milyon insan bunları izliyor.

Toplum olarak bundan ne çıkarmalıyız?
Anlık Mehdiler mi beklemeliyiz?
Zulum yapıldığında öbür yanağımızı çevirip taksiratını Allah'amı bırakmalıyız?
Sırrın sırrına erebilmek için sırdaş bir toplummu olmalıyız?
Nedir bu anlayış bu zihniyet?
Bu Sırlara vakıf olanların sırrı bir uyutma mı?
Toplumu pazifize edip ninni söyleme mi?
Yaşama mücadelesini bırakıp, sanal yardımlar mı beklemeliyiz?

ahmet_024102
Allah razı olsun hiç bitmesin bu dizi
ileney
Ahmet Kardeş yazıyı okusan diyorum !!!!

ALINTI(APS @ Jan 31 2007, 09:37 PM) *

Müslümanların başı derde girdiğinde görünmez adamlar ortaya çıkıp yardım ediyor. Bazı konularda sorgu ve sual istenmiyor. İşin hikmeti gündeme getiriliyor. Hiç mücadele edilmeden sihirli melekler mazlumların sorununu çözüveriyor. Buna da SIR diyorlar. Zalim zulumünü yapıyor mazlum ağlıyor... Mazlum ellerini Allah'a açıyor... Sırlar dünyasından derviş suretinde bazen takım elbiseli kravatlı, jöleli, sinek kaydı traşlı süpermen gelip hafifte çaktırarak olayı çözüyor. Mazlum Allah'a şükür ediyor... Yetmiş milyon insan bunları izliyor.

Toplum olarak bundan ne çıkarmalıyız?
Anlık Mehdiler mi beklemeliyiz?
Zulum yapıldığında öbür yanağımızı çevirip taksiratını Allah'amı bırakmalıyız?
Sırrın sırrına erebilmek için sırdaş bir toplummu olmalıyız?
Nedir bu anlayış bu zihniyet?
Bu Sırlara vakıf olanların sırrı bir uyutma mı?
Toplumu pazifize edip ninni söyleme mi?
Yaşama mücadelesini bırakıp, sanal yardımlar mı beklemeliyiz?

İnsanları yanıltma çıkıp de ki ;,

Ben bugün Sır Kapısında şöyle şöyle seyrettim ama bu itikada ters düşüyor Onun için bu diziyi eleştirmek istiyorum de. Ama sen kalkıp oyuncuların saçıyla başıyla uğraşırsan buda yakışık almaz tabii.Ben Sır Kapısını 1999'dan beri severek izliyorum ve bu güne kadar bir zararını görmedim....

Hayır birde bunu anlamıyorum aynı saatte diğer kanallara bir bakın ne rezaletler var ama muhafazakar bir yayın yapılmışsa vay anam vay demediğimizi bırakmayız
APS
Mesele iyi Tv kötü Tv değil. Mesele İslam adı altında yaplılan Cehalet...
Özeleştiri yapmalıyız. Boyalı Kanallardan DAVET adına bir beklentim yok ki, eleştireyim.
-Olayı, ben ve ötekiler kavgasına taşıyarak kendimizi pak yapamayız.
-Bu anlayış islamda var mı, yokmu onu tartışmalıyız?
-Yapılmak istenen amaç güzel. Çökmüş ahlakı düzeltmek. Fakat bunun yolu Sanal; süpermen, Neon, Sihirli melek ve Derviş kullanmak değildir. Böyle yapıldığı anda muhafazakar toplumda anlayış sakatlıkları meydana gelmektedir. Bana göre bu sakatlıklar şunlardır :

1- Peygamberin, sahabenin ve müminlerin cektiği cefalara bir hakarettir bunlar. Bu önderlerin yaşamında Tv lerde antılan şekilde olaylar olmamıştır. Mucizeler bir elin parmakları kadar azdır. Hiç bir din alimi, ulema, önder, Veli bu Tv lerde gösterilen mantıkla İslami Davet gerçekleştirmemiştir. Siyer kitaplarını okuyunuz böyle bir mantık yok. Sahabenin yaşamında Sihirli değnekler yok. İslam önderlerin yaşamında yok. Peki nerde var? Müridlerin zihninde var. " Şeyh uçmaz; mürid uçurur " . Olay uçurma olduğu zaman bunun önü arkası yoktur.
Şu sıralar Abdulhamid ve Osmanlının yıkılışını araştırıyorum. Daha Kurtlarla Dans Kitabını okumadan bu KURTLARI gördüm. Dayanılmaz bir işkence... Travma ... Haclı zihniyetini; Şebekeleri, Örgütleri, Okulları, içten takiyeleri, dönmeleri, tezgahın başındaki yahudileri ve 600 yıllık uygarlığın ve İslamın direğinin nasıl KIZIL SULTAN'a dönüştürüldüğünü gördüm. Burada şeytan ehlinin azmini ve gayretini gördüm, materyal bir cesareti, çok önceden tasarlanmış Planların bir bir uygulanışını şaşmaz bir şekilde gördüm. Burada SIR PERDESİ yok. Cehalet ve Gaflet var İSLAM aleminde. Kısaca ne kadar ekmek o kadar Köfte. Müslüman Çalışmadan köfte yiyemez. Sır Dünyasındaki gibi gerçek tarihte kimseye Torpil geçilmemiş. Sanal kafalarda, sanal Filmlerde oluyor bu olaylar. Bir şiirle anlatayım derdimi;
CİLA KÜL VE KEFEN
Nerde bir boş tarla bulsalar,
koşup oraya mabetler dikmek için,
yine de makbuzlar bastırılır,
pullar satın alınır,
Bu cüzdanlar biletler, kimlik kartları;
Nasıl da sağlam onaylatılmış olur,
Nasıl da hıfzedilir koynlarda.

Uçmuştur avuçlardan bir kez,
Ah,nerde kaldı bütün bu çıbanları iyileştiren ecza.

Nerde kaldı,
şimdi,dünyanın;
derin,yaralı bir azası gibi;
kendini Eyyub´a benzetmek için,
sahte sabır taşlarına çarpanlar,
başlarını.

Allahım dayanılmaz bir şey!
görüyorum;
her biri bir köşesinde kentin.
Bizimkiler;
piyango satıcıları.
Namazı üniformalı kasketleriyle kılıyorlar,
yahut simsiyah sakallı seyyarcılar olarak.
Başları derde girince belediyeyle,
koşuyor ,
doluşuyorlar cami kıyılarına,
ince çubukların ucunda ,
oyuncak bayraklar gibi diyanetleri.
Daha gözleri açılmamış bebelere;
renkli şekerler satıyorlar.
Kafam kamaşıyor bir çok şeyden,
bu gelen aydınlık değil sanki cila!
Bazı cumalar ondan parlıyor,
ondandır öğretmiyor,
ürpertiyor bazı gazteler ;
loş kuytularda,
nemli koridorlarda sabahlayan çocukları.

Çoktandır dev ayaklarını,
toprağa gömmüş ,
bu selatin yapıların süsü;
yaşlı,boyalı bir kadını andırıyor,
magazin mecmualarından kesilmiş bir yaprak gibi
öyle mahzun
ve öyle yabancı.

Ayrı kurtlar kemiriyor içini her birinin.
Ayrı korkuları yaşıyorlar anbean.
Kimi bir ölünün toprağına bağlayıp umudunu,
Hazreti İsa'yı beklerken mehdi diye.
Kimi düşlerinde çıka gelen Hızır la uğraşıyor .
Kimi cebinde günaydın gazetesi,
ağzı oruçlu.
Kiminin destan oluyor abdest alarak saygı duruşu.

Bütün cenazeleri yıkayan onlar.
Bütün mevlitleri dinleyen onlar,
ve onlardır bütün mumları yakan;
muskalar,masklar göz boncukları,
manevi sermayeler taşıyan.

Ve nasıl yaklaşıyorlar birbirlerine,
bir hükümet bildirisi duyunca;
özgürlüğe ve demokrasiye dair.

Allahım nasıl dayanılır,kıyam durulur.
Şehrin kirlenmiş toprağında,
hergün bir başkasını görüyorum.
Kafam kamaşıyor bazı şeylerden.

Bürün bürün başkalarının kefenine,
yaşa ,hep bir başkası olarak yaşa,
durmadan bir başkası olarak görün.

Şu halk sözcüğü meselâ nedir.
gecenin ilerlemiş vaktinde,
ne arıyor hafızamda
ve hanginiz halktır arkadaşlar.
Ve yönetmek için kendi kendinizi,
Kimdir sizi halk eden.
Millettiniz ne güzel siyahlar,
sarı ırklar,beyaz kırmızı tenler,
ansızın halk oldunuz,
"on yılda onbeş milyon"
kırıla kırıla bitmeyen kavgalarda,
ansızın halk oldunuz.
Düştü kasketiniz öne.
Gayrı bakıverseniz hangi yöne
"Demir ağlarla örülmüş bir vatan"
Düdüklü polisler,trenciler,
kültür yuvaları,halk evleri,balolar.
Çok eskiden giyinmiştiniz oysa,
bu tuluat kefenini.
Kim ne derse desin,
kim savunursa savunsun geçmişinizi,
kendi ellerinizle bozdunuz kendi güzelliğinizi.
Benimse söylemekten başka çarem kalmadı.
Bu çömelmenin ilacı,
bulunur yine de kendi cevherinizde.

Haydi başkalarının kefenine bürün,
yaşa,kendin olmayarak,
durmadan bir başkası olarak görün.

Aklım kamaşıyor benimse,
"Ağaç kökünü kemirmek kadar zor"
bu yalnızlık,
kabuk mu bağlıyor halkın,
hayır milletin yüzü.
Bulsam,
küçük bir alamete rastlasam,
bütün bu yaraların iyileşmesine dair.
Kalemlerimi sevinçle kırıyorum.
Kalbim kamaşıyor bir daha. METİN ÖNAL MENGUŞOĞLU.

APS
2- Dini inacı olmayan insanlara karşı; Bir komedi, bir hezayan, bir alçalma, belirtisi bu programlar. Zihniyetimizi nasıl anlatacağız bu insanlara. Bizim Süpermenlerimiz mi var diyeceğiz. Adam Deniz Gezmiş ten bahsederken bu anlayış komik olmuyor mu? Benim ideologlarım ipe götürüldü mertçe, kıvırmadan , ihtişamlı bir şekilde asıldı. Zulme karşı kıyam yaptı ve o asil duruşunu gerçekleştirdi, binlerce insanın kalbine taht kurdu. Biz ne diyeceğiz; evliyaların, dervişlerin kerametlerinden mi bahsedeceğiz?

----Kutsi insanların Görünmez El tarafından korunduğunu onlara hiç bir şey olamayacağından mı dem vuracağız? ( Şehidlerimizden özür diliyorum bu anlayışta onlara yer yok) Global dünyada, B.O.P. aşamasında, bilişim çağında, kapital imparatorlukta bu materyal insanlara ne diyeceğiz... Susma Sustukça sıra sana gelecek derlerken; Biz Hızır a.s. veya Mehdi' ylemi sorunlarımızı çözeceğiz. İşin bir SIR olduğunu bunlara nasıl göstereceğiz?

-----Bunların kalbinde ve zihninde oluşan o ön yargılar nasıl silinecek? Nasılsak öyle yönetileceğimize göre bu SIR onlara göre isim değiştirip DERİN olmuyor mu? Evet SIR ve DERİN işler bunlar. Hatırlarsanız SIR programları 3 boyalı Tv tarafından başlatılmıştı. Bizim yeşil Tv ler, bu olayın SIRRI'na vakıf olmadan kıraldan çok Kıralcı oldular. Haftanın yedi günü her akşam tüm kanallarda bu programlar vardı. Neden niçin? Devlet İmana mı geldiydi? Evet bu bir SIR mı?
APS
3- Toplumun % 99 müslüman olan bir ülkede ve yine dini değerlere muhafazakar olan % 15 insan varken ve % 80 lik kesim İslamdan bihaber yaşarken bu SIR proğramlarının bu şekilde yapılmasındaki hikmet ne?
-Ekonominin % 80 elinde bulunduran % 3 lük bir Mutlu azınlık varken, % 80 müslüman olan ve dini bilgilerden yoksun bu çalışan ve sömürülen, mazlum, müstazaf, maraba ve anadolu olan bu insanlar üzerine oynanan Yeşil SIR ne?
-Dünyada ve Türkiye'de varolan mücadele ve savaş; bir Din savaşımı yoksa Para savaşımı? Bu soruya Para diyenler bugün sol cenahta (sosyalizm), Din diyenler ise kendini İslam safına sokmakta. Sol kesimdekiler bazen Kralın korkulu rüyası olan Radkalizm (İslam) etkisinde kalarak İslamın karşına geçmiştir. Kral burda oyunu çok iyi oynamaktadır düşmanını düşmana savaş açtırmıştır. Bazı proloter ve sol aydınlar bunun farkındadır. Kendilerince sakal ve bıyık hikayesine düşerek Travma geçirmektedirler. Ya sağ kesim üzerinde Kralın hiç oyunu olmazmı? Olur.. İslam'ında içine girerek sola düşman yapmıştır. Başka? Birbirine düşman yapmıştır. Kendi hesabına birilerini desteklemektedir. Dünyada yıllar önce planlanan bir Yeşil İslam oluşturmuştur. Bu yeşil islamda ne Cihad ruhu, ne ekonomik sömürüye mücadele ruhu yoktur. Ne vardır ? Suudi Arabistan vardır? Dini her türlü gericilik vardır fakat Amerika tapılacak tek yegane güçtür. Namaz, sarık, takke ve çarşaf onun için sorun değildir. Sorun olan kılıcı kafasına geçirecek olandır. Sömürüye ve arkasındaki dini yobazlığa (B.O.P) karşı gelirse işte o en büyük Terörüsttür. Kahrolsun Radikalizm...

--- Peki Dünyadaki bu savaş Din savaşımı yoksa Para savaşımı? Din Kimde? Para Kimde? Paranın sahibi olanın dini ne? Dünyanın en zengin 100 insanın 90 yahudidir. Fakat Bu yüz zengin içine sokulmayan gizli hanedanlar vardır. Amerikada ki Yahudi ailesi Rockefeller, ve Avrupada ki Rothschild Yahudi ailelerinin Toplam servetinin 60 Trilyon Dolar olduğu söyleniyor. Bu yüz zenginin servetini toplasanız 1 trilyon dolar etmez. Kim bu aileler. Hedefleri Din mi para mı? Fikirsiz amaçsız para ne işe yarar...

---Konu farklı maceralara kaydı. Marabaların çalışması lazım ve inançlı ve tatminkar olmalılar hele de Kıyam ruhu yoksa birde bunkar Hızırla yatıp, dervişlerinin kerametiyle uyanırsa deme keyiflerine haham patronlarımın? Yine bir Şiirle bitirelim bu maddeyi;

DESTAN
....
....
Ve ferman, kumardaki dört kralın buyruğu:
Başkentler haritası, yerde sarhoş kusmuğu!

Geçenler geçti seni, uçtu pabucun dama,
Çatla Sodom-Gomore, patla Bizans ve Roma!

Öttür yem borusunu öttür, öttür, borazan!
Bitpazarında sattık, kalkamaz artık kazan!

Allah'ın on pulunu bekleye dursun on kul;
Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;
Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa! Necip Fazıl Kısakürek
Zemahşeri
Güzel bi çalışma olmuş tebrik ederim
APS
4- SIR proğramlarının Müslüman cemaatler üzerine etkisi; içimizdeki tarikat ve bazı modern cemaatlerde var olan Şeyhlerin, Üstadların, hocaların, abilerin yaptıkları davranışların bir hikmete bağlı olduğu tezini güçlendirmek. Bunların yaptıkları davranışlardan dolayı sorgulanamaz kişilikte olmalarından dolayı; körükörüne bağlılık ve At gözlülük ortaya çıkmaktadır. Bazı cemaat sohbetlerinde sık sık SIR hikayelerinin anlatılmasının mantığıda bu amaçladır. Bazı sohbetler askerlik anıları gibi bu SIR hikayeleri ile bir kısır döngü haline gelmiştir. Bazı kişiliklerde Liderin, müridi tarafından onay alması ve cemaate bağlanması için onun SIRLI hikayeleri olması gerekir. Mekke devrinde müşriklerin Peygamberimizden Mucize istemeleri gibi...

Bu anlayış, bazı müslüman ve Cemaatlerce SIRRIN bir Akide haline dönüştürülmesidir. Benim Üstadımın, Şeyhimin, Evliyamın şu kerameti var senin Hocanın kerameti var mı? Yoksa ... Sen batıl yoldasın.. Gezin İslami Forum daki bazı yazılara bir bakın zihniyet bu. Bu SIR zihniyeti yeni var olan bir şey değil fakat bu Tv. lerce tüm topluma lanse edildiği an bu bir çöküş olur. Mücadele azmi kırılır ve yerine Tasavvuhi bir anlayış çıkarki; Hint toplumundan bir farkımız kalmaz. Yine bir şiirle bitirelim bu maddeyi.

SAVAŞ RİSALESİ
....
Mutlaka bir sınav olacaktı
Çünkü sünnetullahtı
Uhud'da savaş vardı
Bu savaş bir imtihandı
Gerçi her savaş bir imtihandı
Tüm yaşam bir imtihandı
Ama Uhud
İmtihan içinde bir imtihandı.
.....
.....
Feda olsun sana Anam, Babam at ya Sa'd!
Ey ok atan
Ey hayata coşkunluk katan
Kutlu olsun savaşın
Konuşan Oydu :
--- Bu kılıcın hakkını kim verir
--- Nedir o kılıcın hakkı Ya Rasulallah ?
--- Düşmanın yüzünde parçalanmaktır
--- Öyleyse o iş bana haktır.... Dedi savaşçı.
Kılıcı eline aldı
Koltukları kabardı
Ve yürüdü meydana
Salına salına.

--- Bu yürüyüşü sevmez Allah
dedi Rasulullah.
Ama bu hal müstesna
O gün içinceye dek şehitlik şerbetini
Savaşçı döne döne savaştı.
Müşriklerin çarpılmış suratları
Altlarında talihsiz atları
Çarparak çeliğin ışıklı yalımına
Paralandılar
Parçalandılar.

Uhud'dan koşup gelen
Birkaç müslüman:
Eyvahlar olsun, eyvahlar olsun
Yeryüzü efendisini kaybetti
eyvahlar olsun!

Sümeyra kadın ekmek yapıyordu
Elleri sakindi
Gözleri dalıp gidiyordu
Sanki maverayı seyrediyordu
İçinde bir mahşer kaynıyordu
Yüreğinde Uhud dalgalanıyordu.

Apansız sıçradı
Çocukların göz nuru gençlerin yürek aydınlığı
İhtiyarların dilde duası gönülde umudu
Evrenin efendisine ne olmuştu.
Ona bir hal mi olmuştu.
Sıçradı kalktı Sümeyra kadın
Başörtüsü havada dalgalanıyordu
Unlar toprağa saçıldı, küller hamura karıştı
Medine sokakları hızla kayıyordu, evler bir bir tükeniyordu
Sümeyra kadın bendinden boşanmıştı
Bağrını döğüyordu.
Sonra Uhud göründü
Sonra müminlerden bir kalabalık gördü
Koştu yanlarına erişti

--- Rasulullah nerede ?
Dediler:
--- Ey sümeyra başın sağolsun
Bilmiyoruz Rasulullah nerede
Ama bu gömdüğümüz kardeşindir,
Allah katında Şehittir.
Sümeyra dedi:
Allah Rahimdir
Ona bu rütbe mubarek olsun
ama ben Rasulullahı soruyorum.
Sümeyra seğirtti
Gitti gitti yeniden bir topluluk gördü
Durmayıp sordu:
--- Rasulullah nerede ?
Dedi Müminler:
--- Bilmiyoruz ama gömdüğümüz erkeğindir
Muradına erendir, elbisesiyle gömülendir.

Dedi Sümeyra :
--- Hamd olsun, ona şehitlik kutlu olsun
Ama bir haber verin
Rasulullah nerede ?
Sonra gördü Onu
--- Hamd olsun
Dostlarını gördü
--- Hamd olsun
Buluştular, görüştüler, biliştiler Müminler
--- Hamd olsun

Yaratana Hamd olsun
Yaratıp imtihan edene
İmtihandan geçirip zafere erdirene
Bilinçleri bileyip sabırlar verene
Rahman olana
Rahim olana
Muin olana
Hamd olsun.

1979- Erdem BAYAZIT
APS
5- Sırlar dünyası ve toplumu kendi ekonomik hedeflerinde sömürme. Bu iğrenç bir olay. SIR; cemaatin veya tarikatın cebini doldurmakta. Bir okul yaptıracaksın fakat paran yok ne yaparsın? Bir rüya görürsün ve rüyanda bir derviş sana bu okulların hikmetini anlatır? Mazlum esnafım bu olaydan çok etkilenir neyi var yoksa bu tarikata hibe eder. Böylece okulu yaptırmış oluruz. Allah müminlerden Razı olsun. Fakat çok okula ihtiyaç var bir çözüm olmalı. Televizyon... Bir film hazırlanır ve senaryolar yazılır... bu sömurü böylece devam eder gider.

---Sene 1890 lar Osmanlı can çekişmekte, Avrupa yahudileri Alyans okullarını 50 yıl önce açmış ve nimetlerini yaşamakta. Osmanlı Beyaz Türkleri (Sabatay) ; Işık okulları , Fevziye mekteplerini açıyor. Plan büyük 100 yıl ilerisi düşünülmekte. Kurulacak yeni devlete bürokrat, aydın, sanatçı, yazar ve çizer lazım. Robert koloji fazla Amerikancı. Fakat parada lazım... Yol aydınlanma ve SIR. ( Bu SIR bizim bahsettiğimiz SIR dan farklı olmasına rağmen özde birdir) Yahudide kendi tabanından bu SIRRI keşfediyor ... Çok kısa zamanda bu okullar açılıyor. 100 yıl sonra Okulun adı Özel yüzyıl ışık okulları oluyor. Üniversiteler kuruluyor... Müslümanlar da boş durmuyor onlarda ışık okulları açıyorlar. Burası SIRLAR Dünyası. Sırrın sırrına erebilmek için iki yol var ya Evliya olacağız yada Derinu. (Derin Devlet Adamı )

---Gündem Forumun da Kibele arkadaşımız tarafından İran'ın yükselişi başlıklı yazı dizisi yayınlanmakta. Olaylar ne kadar çarpıcı değilmi kimin eli kimin cebinde belli değil. İran'ın zaferi Allah'ın bir SIRRI mı, yoksa bu bir danışıklı dövüşmü? Aynı soruyu bu ışık okulları için sorup ve desek ki Yeşil İslam bu mu? Mehdi ( Büyük SIR ) Said Nursi mi? ve Amerikada sürgünde olan hocamız bu ordunun lideri mi? Bilemem bu işler DERİN ve SIRLI işler...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.