Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Matematikte Başarılı Olmak
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ BİLİMSEL KONULAR ]·. > .·[ POZİTİF BİLİMLER ]·.
DERWİSH
Kimi insanlar için matematik çok zor gelir, başarılı olamadıkları için de bu dalı pek sevmezler. Herkes matematik dáhisi olamaz, ama belli ölçüde matematiği herkes anlayabilir diyor bilim insanları.

Matematik sınavı yaklaştı. Sayılar, denklemler ve problemler aklınıza bir türlü yerleşmiyor mu? En iyisi oturup çalışmak. Yoksa kimi insanlar için çalışmak boşuna mı? Hayır, hiç de değil, belli ölçüde matematiği herkes öğrenebilir.

Matematikte başarılı olmak "matematik anlayışı" gerektirir. Matematik anlayışı ise soyutlama yetisi, mantıksal düşünce ve yaratıcılığın bir kombinasyonudur. Ve tahmin edeceğiniz gibi buradan yeteneğe geldik. Sonuçta her insan aynı derecede yaratıcı değildir. Ve birçok matematikçi ailelerine baktığımızda, matematik yetisinin de diğer bazı yetiler gibi kalıtsal olduğunu görürüz.

Kanadalı bilim adamları

Fakat Kanadalı bilim adamları, anne ve babası matematikte başarılı olmayan çocuğun bile matematik yetisini geliştirebileceğini söylüyorlar. Bilim adamları araştırmaları sırasında, okul öncesi döneminde çok iyi öykü anlatabilen çocukların daha sonraları matematikte başarılı olduklarını saptamışlar. Bu nedenle okul öncesi çocuklara, öykü anlatmayı öğretilmesi önerilmekte.

Bununla birlikte matematikle ilgili temel bilgileri bilmeyenlerde yetenek de fayda etmiyor. Bu yüzden matematik dersinde anlatılanları ve öğretilenleri dikkatlice takip etmek çok önemlidir. Ve anlatılanları öğrenip, ev ödevlerinizi büyük bir merakla yaparsanız, matematiği kavramanın dahi olmadan da mümkün olduğunu görürsünüz.

Tabii sadece formülleri ezberlemenin işe yaramadığını siz de biliyorsunuz, önemli olan işin mantığını kavrayıp uygulayabilmek sonuçta. Matematik konusunda büyüklerinizden yardım aldığınızda, onlardan, size çözümü söylemelerini değil, çözüme giden doğru yolu bulmanızda yardımcı olmalarını isteyin.
ileney
Herkesin bir ilgi alanı vardır ,bazıları matematiğe küçüklükten beri haz duymazlar bunun örneklerinden biride benim Çanakkaleden Top Çıktı 'yı bildim ya yeter bana yaşasın sözelcilik smile.gif
^fi-sebili-llah^
ben küçükken daha okuma-yazma bilmezden önce hikaye kitabını alır resimlere bakar bakar uydururdum biggrin.gif hatta iki tavşan vardı biri cimriydi falan hiç unutmam fool.gif
her neyse inş bu işime yarar bölümümde tongue.gif biggrin.gif
TEVHİD
ALINTI(DERWİSH @ Jan 17 2007, 01:10 PM) *

Kimi insanlar için matematik çok zor gelir, başarılı olamadıkları için de bu dalı pek sevmezler. Herkes matematik dáhisi olamaz, ama belli ölçüde matematiği herkes anlayabilir diyor bilim insanları.

Matematik sınavı yaklaştı. Sayılar, denklemler ve problemler aklınıza bir türlü yerleşmiyor mu? En iyisi oturup çalışmak. Yoksa kimi insanlar için çalışmak boşuna mı? Hayır, hiç de değil, belli ölçüde matematiği herkes öğrenebilir.

Matematikte başarılı olmak "matematik anlayışı" gerektirir. Matematik anlayışı ise soyutlama yetisi, mantıksal düşünce ve yaratıcılığın bir kombinasyonudur. Ve tahmin edeceğiniz gibi buradan yeteneğe geldik. Sonuçta her insan aynı derecede yaratıcı değildir. Ve birçok matematikçi ailelerine baktığımızda, matematik yetisinin de diğer bazı yetiler gibi kalıtsal olduğunu görürüz.

Kanadalı bilim adamları

Fakat Kanadalı bilim adamları, anne ve babası matematikte başarılı olmayan çocuğun bile matematik yetisini geliştirebileceğini söylüyorlar. Bilim adamları araştırmaları sırasında, okul öncesi döneminde çok iyi öykü anlatabilen çocukların daha sonraları matematikte başarılı olduklarını saptamışlar. Bu nedenle okul öncesi çocuklara, öykü anlatmayı öğretilmesi önerilmekte.

DIR.
Bununla birlikte matematikle ilgili temel bilgileri bilmeyenlerde yetenek de fayda etmiyor. Bu yüzden matematik dersinde anlatılanları ve öğretilenleri dikkatlice takip etmek çok önemlidir. Ve anlatılanları öğrenip, ev ödevlerinizi büyük bir merakla yaparsanız, matematiği kavramanın dahi olmadan da mümkün olduğunu görürsünüz.

Tabii sadece formülleri ezberlemenin işe yaramadığını siz de biliyorsunuz, önemli olan işin mantığını kavrayıp uygulayabilmek sonuçta. Matematik konusunda büyüklerinizden yardım aldığınızda, onlardan, size çözümü söylemelerini değil, çözüme giden doğru yolu bulmanızda yardımcı olmalarını isteyin.

ÇOK DOĞRU KARDEŞİM
MUHAKEME YETENEĞİ ÇOK ÖNEMLİ KARDEŞİM
MATEMATİK DERSİNİN ZORLUĞU VEYA KOLAYLIĞI MUHAKEME YETENEĞİYLE ORANTILIDIR

SELAM VE DUA İLE
asuman
"Matematiğin anlamı ya da doğa bilimleriyleilişkisi anlatılmadan, çirkin bir odaya cebirsel işlemler yapmak üzere kapatılmak, bir çok insanda olduğu gibi benim de yaşamım boyunca matematikten nefret atmama neden oldu."

G.Bernard Shaw
TEVHİD
Bir işi sevdiğimiz takdirde başarılı oluruz.

Selam ve dua ile
EsLeMNa
Yaşasın matematik biggrin.gif

Matematiği sevmek için önce ona emek vermek gerek..

Hatta bu durum sadece matemetik için değil tüm branşlar için geçerli..Emek verdiğiniz ve onun için çaba gösterdiğiniz taktirde seviyorsunuz..
Ergul
Matematik yetisinin kalıtsal olmasını saçma buldum ama tarihte Bernoulli ailesi 3-4 kuşak matematikçi çıkarmış bir ailedir. İlginç...
Elam

matematik hayatın içinde..yazıdada bahsedildiği gibi her kişidede mevcut sadece geliştirme yolu değişiyor..bunu başaranlar matematiğide yapacaklardır..sevmek gayret etmek çalışmak...
merak temelde matematikte ve merak etmeyen bir insanğolu düşünemiyorum ben.

matematigi sevin oda sizi sevsin biggrin.gif
codixer
matematik,hayatı anlamamızı ve içindeki gizemleri bulmamızı sağlar.
Selman-ı Aydın
Genelin söylediği gibi matematiği sevmek ve gözünüzde fazla büyütmemek gerek. Yani "yapamıyorum", "anlamıyorum", "beceremiyorum" gibi düşünceleri bir kenara itin o zaman daha farklı olur muhtemelen. Başkaları yapabiliyorsa sizde yapabilirsiniz.

Matematik bana oyun gibi geliyor, mesela bulmaca gibi.

Selametle...
sabah_rüzgarı
ALINTI(DERWİSH @ Jan 17 2007, 02:10 PM) *

Ve birçok matematikçi ailelerine baktığımızda, matematik yetisinin de diğer bazı yetiler gibi kalıtsal olduğunu görürüz.

Kanadalı bilim adamları

Fakat Kanadalı bilim adamları, anne ve babası matematikte başarılı olmayan çocuğun bile matematik yetisini geliştirebileceğini söylüyorlar.

burdan da anlaşıldığı üzre problemn merkezine inmeli anne babalara matemetiği sevdirmeli ilk önce onların matametiğini geliştirmeleri sağlanmalı smile.gif biggrin.gif
zümrüt
Bende hic bir formül yada cözüm yolu yok, matamatikle hic bir zaman
barismadim hep kavgali mavgali yuvarlandik gectik okulda....
Güncel hayatda da cok fazla gerekmiyor, en azindan bu güzel.

Ama kolaylastirmasi olacaksa bana gec kaldi, cok gec kafa almaz.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.