Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Cok Zekice Bir Ikna...
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KİŞİSEL GELİŞİM ]·.
imge
Çok Zekice Bir İkna
--------------------------------------------------------------------------------
Sevgili Anne ve Baba
Üniversiteye gitmek için evden ayrıldığımdan bu yana size yazmayı ihmal ettim. Yaptığım düşüncesizlikten dolayı üzgünüm. Size, bugüne kadar olanları anlatacağım, fakat okumaya devam etmeden önce lütfen oturun. Oturmadan devam etmek yok, tamam mı?
Tamam, devam edelim, artık hayli iyi sayılırım. Buraya geldikten kısa bir süre sonra yurtta çıkan yangında, pencereden atladığım için kafatasımda oluşan kırıklar ve geçirdiğim sarsıntı hemen hemen geçti. Hastahanede iki hafta yattım, şimdi bir hayli iyi görüyorum ve o korkunç başağrıları da artık sadece günde bir defa geliyor. Şanslıymışım ki, yurttaki yangını ve pencereden atlayışımı, yakındaki bir benzin istasyonunun pompacısı görmüş ve hemen itfaiye haber verip cankurtaran çağırmış. Beni hastahanede de ziyaret etti ve yurt tamamen yandığı, kalacak başka bir yerim de olmadığı için bana, oturduğu daireyi paylaşmamızı teklif etti. Dairesi gerçekte bir bodrum katı ama sevimli bir yanı da var. O çok iyi bir genç… Biz birbirimize sırılsıklam aşık olduk ve evlenmeyi düşünüyoruz. Kesin tarihi kararlaştırmadık ama herhalde hamileliğim belli olmaya başlamadan önce olacak.
Evet, sevgili anne ve babacığım, hamileyim. Torun sahibi olmaya nasıl can attığınızı biliyorum ve bebeği sevgiyle karşılayacağınızı, bana çocukken gösterdiğiniz sevgi ve ilgiyi ondanda esirgemeyeceğinizi hissediyorum. Evlenmemizdeki gecikme, evlenmeden önce yapılan kan testlerinin olumsuz çıkmasına neden olan ve dikkatsizliğimden dolayı benim de kaptığım, erkek arkadaşımda mevcut küçük bir enfeksiyon.
Şimdi sizleri bu güne kadar getirdikten sonra, yurtta yangın çıkmadığını, sarsıntı geçirmediğimi, hastahaneye yatmadığımı, hamile olmadığımı, nişanlanmadığımı, hastalık kapmadığımı ve ortada erkek arkadaşım falan olmadığını söyleyebilirim. Bununla birlikte, Amerika Tarihinde ’’D’’ kimyadan ’’F’’ aldım ve bu notları perspektif içinde görmenizi isterim.’’
Sizi seven kızınız
Sharon
Sharon kimyadan kalmış olabilir ama psikolojiden ’’A’’ aldı.
İKNANIN PSİKOLOJİSİ
ROBERT B. CIALDINI, PH.D

bir dergide okumuştum gerçekten tam bir ikna psikolojisi ufaktanda olsa ben deniyorum arada bir işe yarıyor. thumbup.gif
EcMeL_iNaS
Bunları söyledikten sonra anne ve babamın hayatta kalma olasılıklarını aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum Allah korusun smile.gif

Ben genelde direkt olarak söylüyorum " Şu dersten kaldım, Okulum uzayabilir haberiniz olsun... " smile.gif
Onlar da sağolsunlar birşey demiyorlar çünkü deseler de sonucun değişmeyeceğini biliyorlar (Biz de buna İKNA ETME PSİKOLOJİSİ diyoruz) bleh.gif
MAKRUBE_24

ENBİYA SURESİ

51- And olsun ki biz daha önce İbrahim'e de rüşdünü vermiştik (akla uygun olanı göstermiştik). Biz onu biliyorduk.

52- O zaman o, babasına ve kavmine: "Bu tapınıp durduğunuz heykeller nedir?" demişti.

53- Onlar: "Biz atalarımızı bunlara tapar bulduk" dediler.

54- İbrahim: "And olsun ki sizler de, atalarınız da apaçık bir sapıklık içindesiniz" dedi.

55- Onlar : "Sen bize gerçeği mi getirdin (Sen ciddi mi söylüyorsun), yoksa şaka mı ediyorsun?" dediler.

56- O şöyle dedi: "Hayır Rabbiniz göklerin ve yerin Rabbidir ki onları O yaratmıştır. Ben de buna şahidlik edenlerdenim."

57- "Allah'a yemin ederim ki, siz arkanızı dönüp gittikten sonra, ben putlarınıza elbette bir tuzak kuracağım."

58- Derken o, bunları parça parça etti. Yalnız kendisine başvursunlar diye onların büyüğünü sağlam bıraktı.

59- (Kavmi) "Tanrılarımıza bunu kim yaptı? Doğrusu o zalimlerden biridir." dediler.

60- (Bazıları) "İbrahim denen bir gencin, onları diline doladığını duymuştuk" dediler.

61- "O halde onu insanların gözleri önüne getirin, olur ki (aleyhinde) şahidlik ederler" dediler.

62- (İbrahim gelince ona) "Ey İbrahim! bunu tanrılarımıza sen mi yaptın?" dediler

63- İbrahim: "Belki onu şu büyükleri yapmıştır, konuşabiliyorlarsa onlara sorun" dedi.

64- Bunun üzerine vicdanlarına dönüp (kendi kendilerine) dediler ki: "Doğrusu siz haksızsınız."

65- Sonra yine (eski) kafalarına döndüler: "And olsun ki (ey İbrahim!) bunların konuşmayacağını (sen de) bilirsin." dediler.

66- (İbrahim) dedi: "O halde, Allah'ı bırakıp da size hiçbir fayda ve zarar veremeyecek olan putlara mı tapıyorsunuz?"

67- "Size de, Allah'ı bırakıp taptıklarınıza da yazıklar olsun, siz hâlâ akıllanmayacak mısınız?"
----------------------------0
Asıl ikna ben buna derim.. thumbup.gif

imge
O bikere TARTIŞMASIZ zaten ama
DuYGuSaL
evet bende direk soyluyorum

annee bugun ders vermedim

aferin iyi yaptın sen daha otur bilgisayarın başında flaugh.gif

biggrin.gif biggrin.gif
imge
Benim bildiğim hafızlar gece gündüz ezber yaparlar dunyadan kopman lazım.... biggrin.gif

ben anneme asla diyemem cok kızar angry.gif alıştıra alıştıra benim iyi işime yarıyor.
DuYGuSaL
evet ama dünyadan kopmak da buyuk irade ister sad.gif

Rabbim nefsimizle başbaşa bırakmasın inşallah sad.gif
imge
Hedefin kaç senede bitirmek banada alıştıra alıştıra söyle seneye hafızlığa başlayabirim gurup arkadaşlarım çok ısrar ediyor artı yatılı kalmadan hafızlıgı yapmak büyük başarı. good.gif
fuzuuli
seneye hafız inşallah bitirecek Allahın izniyle smile.gif
DuYGuSaL
ALINTI(nakşiyan @ Oct 28 2006, 12:41 AM) *

Hedefin kaç senede bitirmek banada alıştıra alıştıra söyle seneye hafızlığa başlayabirim gurup arkadaşlarım çok ısrar ediyor artı yatılı kalmadan hafızlıgı yapmak büyük başarı. good.gif

teşekkür ederim ama hafızlığa başlayacaksan kesinlikle çok iyi düşünmelisin çnkü çok sorumluluk isteyen bişey ideal olanı 2 senedir ama benim gibi ara vermek zorunda kalırsan 3. seneye kayablir sad.gif

ALINTI(fuzuuli @ Oct 28 2006, 01:00 AM) *

seneye hafız inşallah bitirecek Allahın izniyle smile.gif

dualarınızla inşallah blushanim.gif
fuzuuli
dualarım hep sizinle flowers.gif
cabcub
offtp.gif madem aramızda hafız adayı bir kardeşimiz var; tebrik etmeden geçemedim good.gif
allah bize de nasib etsin...
RuMeYss
süpper bir taktik ama Allah uygulamamız gereken ortam oluşturmasın wink.gif

bende ewe geç kalınca direk okulda aldığım çok iyi notları saymaya başlıom annem hade affettim diom:)

buda annemin bana kızmasını engelleyen onun beyninde oluşturduğum psikolojik alt yapısmile.gif

(buarada hafız olmayı düşünen arkadaşım hafızlık gerçekten çok zor ve sorumluluk gerektiriyor amcam hafız ve aşırı zor olduğunu söylüyor çünkü ezberlediğin bir ayeti bile unutmak yada bildiğin herhangi birşeyi uygulamamak gerçekten çok günahmışsad.gif ama genede inşallah olursun herşeyi göze alarak:))
golgecan
aslında iyi bi kıvırma ama ana babanın sabırına kalmış
smile.gif
imge
Aslında ne kadar zor olduğunun farkındayım kaldığım ortamda hafız çok ama yaşımdan dolayı düşünüyorum 21 yaşındayım ve hayatı erken tanıyıp sorumluluk sahibi bir insanım kafamda binlerce problem varken nasıl silebilirim kafamdan??unutulduğu zaman günahını biliyorum fakat kuranı kerimi ezberlemek müthiş bişey olsa gerek şuda var arapça okuduğum için bittikten sonra ezber çok kolay olur diyorlar bitirince deneyeceğim inşallah...

annenin babanın sabrını deneyecek bir konu başlığınada girer bu valla... smile.gif
DuYGuSaL
ALINTI(nakşiyan @ Nov 11 2006, 01:13 PM) *

Aslında ne kadar zor olduğunun farkındayım kaldığım ortamda hafız çok ama yaşımdan dolayı düşünüyorum 21 yaşındayım ve hayatı erken tanıyıp sorumluluk sahibi bir insanım kafamda binlerce problem varken nasıl silebilirim kafamdan??unutulduğu zaman günahını biliyorum fakat kuranı kerimi ezberlemek müthiş bişey olsa gerek şuda var arapça okuduğum için bittikten sonra ezber çok kolay olur diyorlar bitirince deneyeceğim inşallah...

bence yasınızı kesinlikle problem etmeyin benim hafızlık yaptığım ortamda 5 kişi 20 yaşın üzerinde bi teyzede 45 yaşında .....
unutmak imkansız denecek kadar uzak bi ihtimal zaten hıfzınızı tamamladığınız zaman tüm kuran beyninizde olacak günde 5 sayfa okuma ile bile sağlam tutulabilirsiniz.Ayrıca hafizlar dışı deri kaplı Kuran'a benzetilir, o deriyi ateşe atsanız ne deriye zarar gelir nede Kuran'a ...İşte aynı bunun gibi gerçekten amel eden hafızlarında cehennem ateşinden etkilenmeyeceği müjdelenir

selametle
betüş_16
güzel bi ikna tekniği gerçekten ama buna gerek duymuyorum.
çünkü allaha şükür aileme karşı zor durumda kaldığım bi durum olmadı.
olsada anlayışla karşılarlar her durumda...
jp.gif
ayna
şu kıvırma işlemini hiçbir zaman öğrenemedim.gerçekleri söyledim.aklıma da kurnazlık gelmedi.ama çok kötü bir şey keşke biraz olsa.... blink.gif
DerdeGul
Ya Oldugun Gibi Görün Yada Göründügün Gibi Ol.

Aslında herkeze herşey söylenmez. En basit tınagınızı keseceksiniz ben tırnagımı kesiyorum diye demenin ne alemi var size özel durum.

he kız söyle böyle bahaneler yazmıs gercek olsa aile ne yapacak kararına saygı duyacak.
İkna icin ise adamlara de okyanusta kayboldum sadece ayagını kovaya sokup coraplarım ıslandı de sonunda.

Kalbi olanlara denemeyin yada sinirlilere.
aulger
İkna gücü iyi olabilir ama ahireti nasıl olur onu da Allah bilir.
EsLeMNa
offtp.gif geçen yıl yazılan yazılar var merak ettim duygusal hafızlık bittimi bu arada tebrik ederim seni...
megatherion
Anca okuyabildim kardeşim cok güzel bi ikna metodu paylasım için teşekkürler clap2.gif
selametle
asuman
ben klasik yöntemleri kullanayım. ruh ve beden sağlığın için bu daha hayırlı jp.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.